Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reactor

32 bejegyzést írt és 2113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A képen Kocsis Máté látható) „Vannak még olyan fiatalok, akik meg tudják védeni magukat és a nemzetet, és szépen csendben dolgoznak a háttérben a jövőjükért – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója Balatonfüreden. – Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport –…..
Reactor 2021.10.08 23:09:49
@Mesterlövész: Mi van, félsz, hogy igazat mondanak? A lengyeleket leszámítva volt olyan rassz vagy nép aki felsegített volna minket a földről ahelyett, hogy jókorát rúg belénk?
Nálad nem a lóláb lóg ki, pajti, hanem a ménes.

@yatumux: Ha minden színt összeöntesz egy vödörbe, abból nem csodás szivárvány lesz, hanem ocsmány feketeség.
Egyéb bomba ötlet esetleg?
Egy nagyon komoly témát szeretnék érinteni, amely a mindennapjainkban rejlik, és sokkal komolyabb annál, hogy politikai szakzsargonként funkcionáljon, és összevissza dobálózzunk vele. A rasszizmusról lesz most szó, és már az szomorú, hogy a téma 2013 modern…..
Reactor 2021.10.08 22:56:08
Senki nem születik rasszistának, hanem tapasztal. A saját tapasztalatot meg nem fogja felülírni libbancsok nyivalgása, akik ötven kilométernél közelebb sose mentek a védenceikhez. Az előítéletek nem viccből alakulnak ki, minden legendában van kisebb-nagyobb igazság. Amíg pedig a problémára nem lesz végleges megoldás - mondjuk nagy kaliber - addig csak egyre több lesz a "rasszista". Ezt garantálom.

@komplikato: Ott kezdődik a mese, hogy a sloták majmoknak eleve semmi keresnivalójuk nincs ott.
Aztán: te mennyire adsz hitelt egy olyan népnek, akinek nemhogy történelme,de saját kultúrája, hazája sincs, nem is volt, mindent másoktól loptak össze, egy kicsit a csehektől, egy kicsit tőlünk, egy kicsit innen, egy kicsit onnan, és közben habzó szájjal gyűlölnek mindenkit? Rohadt csehek, rohadt magyarok, rohadt nyugatiak, rohadt mindenki, egyedül ők normálisak ugye...
Ne azt nézd, hogy mit mondanak, hanem hogy kik mondják. Örülök, ha segíthettem.
Valós tapasztalatod? Neked? Velük? Na tudod ám kit etessél a hazugságaiddal.

@Jolka40: A "kan" nem vonatkozik semmiféle rasszra, tehát nem rasszista szitokszó. Akkor se, ha nagy erőkkel próbálsz hidat verni közéjük.

@_most_: Megvolt a napi nácizásod, remélem jó nagyot sikerült élvezned rá!
Menjél nyomassál egy kis Wolfenstein 3D-t, aztán ránts rá párat Wiesenthal tokmány fejére is, te nagy naccivadász, te.
Ótvar selejt.
steksz A Floridai ingatlanbuborék 2010.01.14 10:06:00
Számtalan városi legenda egyike akkoriból: Egy szegény asszony évekkel korábban 25 dollárért vásárolt egy házat Floridában, amit az őrület közepén 150.000-ért sikerült eladnia.Az 1920-as évek elején Florida több szempontból is vonzó célpont lett: Kuba közelsége miatt…..
Hajnali 7-kor szálltam fel a napokban a BKV helyi járatára, hogy elkezdjem végre a nyaralásomat, amikor a buszon reggeli nyűglődéseim kellős közepette, jól megérdemelt morgolódásomban majdnem levitte a fejemet egy orbitális nagy baromság (tévhit) két idősebb hölgy előadásában.…..
Reactor 2021.09.03 00:00:46
@s: Tehát a kormány simán megléphette volna, hogy megtiltja a munkaadóknak a beosztottjaik vírushelyzet alatti kirúgását (illetve keményen szankcionálta volna, akár BTK-val is azt, aki mégis megteszi). Nem történt semmi, ez tehát egyértelműen a kormány sara. Ez az utólagos fejvesztett munkahely-védelmi kapkodás már csak "eső után köpönyeg", a létesült munkahelyek száma valahol 0 és zéró közötti mennyiség.
Az viszont a munkáltatók sara, hogy "optimalizálás" címén helyből a legelső lehetőséget választották, semmiféle kompromisszumra, megegyezésre, köztes megoldásra stb. nem voltak hajlandóak. Lehetőség az lett volna, de nem, ők mérlegelés nélkül, páros lábbal rugdostak ki mindenkit, hogy a hitvány bőrüket mentsék.
Mái napig nem értem, ezeket a legalja gennybánya szaralakokat miért nem verték laposra az üzem parkolójában, ez a minimum, amit érdemelnek.

Az nem kifogás, hogy a népek tanulatlanok. Az ő munkájukra is ugyanúgy szükség van, mert nem állhat egy komplett ország mérnökből meg programátorból. Sőt, egy-egy "tanulatlan" illető munkája gyakorta fényévekkel hasznosabb, mint egy ötször annyit kereső, de semmi hasznosat nem csináló kamuszakmás léhűtőé, akit már most ki lehetne váltani egy robottal. Ha "tanulatlanság" címszóval felmondanánk mindenkinek, aki olyan jellegű munkakört tölt be, az infrastruktúra napok alatt - bizonyos régiókban - órák alatt omlana össze. A következmény jobb esetben polgárháború lesz, rosszabb esetben anarchia.
Tulajdonképpen nem is bánnám egyiket se, ha ezen az áron végre prosperáló, működő országunk lenne. Yoda mester is megmondta már: "használd az Erőt!". Ezek másból vélhetően nem értenek.
Reactor 2021.09.03 03:32:28
@s: Tudom, remekül átlátható az egész, ha az ember kicsit is értelmes és felülről nézi a problémát. A kormány a munkáltatók mellett áll ki, mert így kívánja az érdek. A devizahitelválság során a bankok mellett állt ki, mert akkor is úgy kívánta az érdek. A munkanélküli, az adós meg dögöljön éhen. Lézerjanika is megmondta a tömérdek sok okos eszével ugye, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Ha nincs kampányidőszak, lehet szarni nagyokat az emberek fejére, lehet bolondítani őket a saját érdekeik ellen is akár, ki lehet semmizni őket, hisz az csak jó, minél csóróbb valaki, annál kevesebb krumpli kell a szavazatuk megszerzéséhez. Ez a Fidesz és a Viktátor.

Ezzel a húzással mindenesetre jól szájbaszarták saját magukat, ugyanis hiába nyalták a munkáltatók valagát, hogy csillogott-villogott már mind, mint a legtüzesebb drágakő, ők dafke is kirúgtak mindenkit, és most az állam fizetheti nekik a segélyt. A végtelenségig azonban ez se megy: a segélyhez, nyugdíjhoz stb. dolgozó réteg kell, aki mindezt megtermelik. És pontosan ez a réteg csökken iszonyú iramban. Aztán ha majd az utolsó keresőképes ember is megunja a féktelen kizsákmányolást és a nyomort, elhúz Norvégiába prospektornak, akkor lesz majd egy rakás politikus, egy rakás clgány, egy rakás nyugdíjas meg egy rakás börtöntöltelék, és mutogathatnak majd egymásra, ki tartsa el a többit. Még körjátékot is játszhatnak hozzá: "Én kis kertet kerteltem, bazsarózsát ültettem..."
A kormánynak ne lenne pénze? Dehogy nincs. Ott csücsül offshore-számlákon, stadionokban, kisvasútban, Paks II-ben, zsidaj olimpiában, plakátkampányokban. Tehát lenne, csak épp elpisálják minden hülyeségre.

Szélsőséges helyzetben, extrém körülmények között - például társadalmi katasztrófa elkerülése érdekében - igenis lehet kényszeríteni bárkit, hogy valamit tegyen, ne tegyen, illetőleg eltűrjön. Ez a cégekre hatványozottan igaz. Pénzelbaszásról szó sem volt: úgy is lehetett volna kezelni a helyzetet, hogy amíg tart a vesztegzár, a melósok kapjanak fizetés nélküli szabadságot. Fizetés nélkülit, tehát a munkáltatónak egy fillérbe se fájt volna a dolog. Ehelyett történt az, hogy mindenkit kivágtak mint macskát szarni. Válogatás nélkül. A jót is, a rosszat is, a szorgalmast is, a lustát is, az értékest is, az értéktelent is. Mindenkit. Mert a magyarországi munkáltató az olyan, hogyha valaki nem termeli a hasznát, az takarodjon a rákba. Hogy miért nem jön be dolgozni - elütötte egy autó, vírusveszély vagy földönkívüli megszállás van - az őnagyságát nem érdekli. Nem jön dolgozni? Akkor ki van rúgva. Ez a hazai munkáltatói színvonal. És ezért fog minket Szomália is megelőzi harminc éven belül.

Azért nem állhat egy ország csupa orvosból meg programátorból, mert ezek édeskevesek ahhoz, hogy egy komplett nemzetet, termelést, infrastruktúrát elvigyenek a hátukon. Lehetnek akármilyen jó szakemberek, termelékenyek, adózhatnak csiliárdokat is, szükségük van arra a sok-sok "aljamunkásra", akik az egész rozoga tákolmány alapjait alkotják. Szükség van suksükölő buta parasztra, aki állatot tart és gabonát vet, mert a tej és a kenyér nem a TESZKÓ polcain jön a világra. Szükség van bányászokra, akik piaszagúan, kacskaringósakat káromkodva csákányozzák napi tizenhat órát a falakat, hogy legyen érc, amiből orvosi eszköz, meg számítógép készül, mert az érc se mászik fel a saját lábán a bányából. Szükség van pocakos, láncdohányos kőművesre, ácsra is, mert nélkülük se építőanyag nincs, se a ház nem épül fel magától. Ugyanúgy ahogy a 8 általánost ki se járt benzinkutasra, finomítói karbantartóra, szervizesre is szükség van, hogy legyenek egyáltalán töltőállomások, bennük üzemanyaggal. Kukásra, takarítóra is van szükség, ha nem akarunk visszamenni kora középkori szintre, amikor is az ember a háza ablakán szart ki & öntötte ki a szemetét (amikből aztán ezerszer akkora járványok lettek, mint a koronavírus). Szükség van útépítőkre akkor is, ha egyik se tudja elszavalni a Nemzeti Dalt, mert nélkülük max. kitaposott ösvények lennének. Kamionosra is szükség van, akik nem tudnak törtet egész számmal osztani ugyan, viszont gondoskodnak róla, hogy az agysebésznek és a programátornak ne Beninbe kelljen menni, ha banánt akarnak enni, és Virginiába, ha szivart vennének.

Lehetne ezt még napestig sorolni, a lényeg, remélem átjön: a tanulatlan hórukkmunkások nélkül életképtelen lenne a társadalom. Nemcsak a miénk - bármelyik. Hegyeshalmon túl erre már rég rájöttek, nem viccből fizetnek annyit egy düsseldorfi takarítónak, mint nálunk egy programozónak. Hidd el nekem, sokkal de sokkal hamarabb megéreznéd azt, hogyha a pékek beszüntetik a munkát, mintha a programozók tennék ugyanezt. Algoritmus nélkül elvan az ember akár 80+ évig is. Kenyér, és egyéb élelemfajták nélkül maximum 2-3 hétig.

A tervgazdaságnak ehhez semmi köze, ez mindig is így volt.
Reactor 2021.09.25 03:58:05
@Diorella Queen: Hát igen, ez felettébb érdekes, hogy koronavírus, vesztegzár, kijárási tilalom, deeee a díjbeszedő, adóellenőr stb. azért ki tud jönni. A zsernyákok is minden további nélkül tudtak trafizni a kinnfelejtett harmincas táblánál. De más ki ne merészeljen menni az utcára...
Okádék lett ez az ország. Teleki Pali bácsi jóslata szépen teljesül...
A koronajárvány hatására bezárta kapuit az oktatás, a vendéglátás és a szórakoztatóipar nagy része, több gyár, irodaház stb. Vagyis lakat alá került szinte minden, kivéve a kurvák testnyílásait...
Reactor 2020.04.02 01:29:19
@Slepy: Épp ez az - a kergemarha-kór sokkalta veszélyesebb volt, és ember is megkaphatta!!! Állatok terjesztették, ez stimm, csak épp a vágómarhák is, amikből aztán jutott az emberek asztalára bőven. De elég csak a McDonald's-os húspogácsákra gondolni. A kergemarha-kórnak volt akkora potenciálja, hogy komoly vészhelyzeti forrás legyen. Hogy mennyire "megbízható" az a hely, ahonnét a hús hozatva lett, azt sosem lehet tudni, ahogy most se, pláne ha hipermarketben vásárolsz.

Azt nem mondtam, hogy ne lépjünk semmit, sok intézkedés indokolt, sok pedig kifejezetten előnyös. Bocsánat, NAGYON előnyös, pl. az iskola és a melóhelyek bezárása. Sőt, ha a koronavírusnak sikerülne kiszúrnia az ingatlanlufit, egyenesen bálványozni fogják nagyon sokan. Szisszennének ám azok a pezsgők.
Az étterembezárás, kijárási tilalom, meg a többi ilyen baromság viszont durva túltolása az egészséges "jobb félni, mint megijedni" hozzáállásnak. Nem mellesleg semmit nem ér egyik se.
Reactor 2020.04.02 14:30:38
@Slepy: Egy tányér szaros levest nem lehet leülni és helyben megenni. Bánom is én, hogy csak 3-ig vannak nyitva az éttermek, de hogy már három előtt is csak elvitelre lehet kaját kérni, az egyszerűen röhejes. Cukrászdák, fagyizók dettó. Ez volt a szándékom - bekanalazom a levest, röffentek egy jóízűt utána, egészségemre, és már megyek is haza. Három éttermet jártam végig, ebből az első helyen közölték, hogy max. elvitelre, mintha mittomén, a McDonald's-ba mentem volna, a másik kettő echte zárva volt, mert LYáLY, jön a vájrösz, és mindmeKhalunk...
Na ez a túltolt vírushiszti egyszerűen nevetséges. És teljesen hatástalan is.
Ahogyan egyre többet foglalkozom a politikával (a gazdaság miatt), és közeledünk a választási kampányok szezonjához, egyre inkább leszek kétségbeesett, hiszen a demokrácia hazájában nincsen valós választási lehetőségem, alternatívám. Engem nem győz meg, hogy azt mondják,…..
Reactor 2021.09.02 23:11:00
Én speciel azért nem szavazok senkire, mert nincs értelme - színjáték az egész. Eldöntheted, hogy melyik rablóbanda lopja ki a szemedet is. Választhatsz: így legyen szar neked, úgy legyen szar, vagy amúgy. Ennek mi az értelme? Inkább leadom érvénytelenként.

@Moin Moin: A politizálásnak 0 és zéró köze van a gazdaság működéséhez. Konkrétan pont a politika a gazdasági fejlődés kerékkötője.

@harmincas: Értem, tehát szavazzuk meg, hogy így legyen nekünk szar, úgy, esetleg amúgy. Okoooos!
Na, ezért tart Magyarország mái napig ott, ahol.

@wmiki: Te igazoltan is elmebeteg vagy, szóval az állásfoglalásod teljesen érthető. Szerencsére minden nappal egyre kevesebben lesztek.

@valaki senki: Ja, alapítson mindenki pártot, akinek nem tetszik valami...szuper ötlet...és dolgozni akkor ki fog? Vagy idáig már nem jutottál el?
Tipikus magyar megoldás: szarva közt a tőgyit...

@Hurrá Torpedó: Ha pedig szavazol és megválasztod a legkisebb rosszat, 4 év múlva belőlük lesz a legnagyobb rossz. Bocs, de ez se működik.

@hát, ez gáz: Akkor mi a te megoldásod, észvitéz? Megszavazod a legkisebb rosszat, aztán 4 évig anyázod őket? :D
Apafej, te lábon hordod ki az agyhalált.

@Muzsikok közt: Demokrácia? Itt? Jó nagyot alhattál...
Bizonyára te is találkoztál már életed során (naponta 5 x) az olyan beszólásokkal (esetleg te magad is gyártod), amelyek mások fizetésére irányulnak. Ezt hívják a nagy „magyar kereseti antipoly”-nak. Szabályai rendkívül egyszerűek: mindenki köcsög, aki többet…..
Reactor 2021.09.02 22:40:11
Lehet, hogy sztereotíp és elnagyolt közhelynek hangzik, de minimum 70 százalékban igaz: aki ma fizetésből meg tud élni, az vagy lop, vagy adót csal, vagy kormányközeli nyalonc. A felső tízezret és a politikusokat nem számolnám ide; a médiaprostiskodás, adószedés, bűnözés stb. az nem becsületes munka.
Becsületes munkának az számít, ami fizikális értéket, GDP-t állít elő, ill. a megtartását segíti. A kenyeret sütő pékmesternek, vagy a szántóvető parasztnak jóval több köze van az igazi munkához, mint a billentyűket pöntyörgető programozónak, az irodakukac jogászoknak, vagy éppen a scamcoinos Ponzi-sémát építgető hülyegyereknek.

@KömKel: Stimm. Csak épp vállalkozóként bőven akad annyi tartalékod, amivel kibekkelheted, amíg meggyógyulsz & még a kezelésedet is tudod fizetni. A takarítónő ezzel szemben...?

@Oregon (TM): A gazdagok minden nappal tesznek róla, hogy ne szeressék őket. Ha valaki rendre az ablakod alá szarna éjfélkor, és utána bekopogna hozzád vécépapírért, te se örülnél neki, gondolom. Na, ez ugyanaz.

@fda: A minőségi munkáért többet fizetne mindenki. A csip-csup összecsapott gányolmányért meg 5 forint is sok.
De próbáld majd ki egyszer, hogy az éves karbantartásnál feleannyiért dolgozó szerelőt hívsz a kazánodhoz! Aztán egy szép reggel a Szaturnuszon ébredsz majd fel, több darabban.

@Hohenzollern: A gazdagoknak tán nem a szegényektől van pénze áttételesen?
De bizony, onnan.
Miről is beszélünk tehát?

@Dr_Minimum (törölt): Például nem stadionra, kisvasútra, Paks II-re, meg Soros-ellenes kampányra kell elpisálni a nemzeti vagyont, és tessék, máris jut másra is!
Őrület, bmag, zseni vagyok!!!!4!4!4444NÉGYNÉGYNÉGYNEGYVENNÉGY!!!!!

@Ne érdekeljen!: Ettől függetlenül igaza van neki. A cikknek pedig nincs.

@Zka: És? Ettől vagy úgy odáig? Fáj az igazság, vagy mi?

@fermion: Hagyd...az ilyen mélyhülye söpredékek nem fogják fel, hiába magyaráznád el neki lassan, folyamatában. Egyenesen eltökélte, hogy nem is akarja felfogni.
A világ annyiban hibás - annyiban viszont nagyon - hogy lehetőséget se ad a kitörésre. Kishazánkban legalábbis, ahol se a szaktudás, se a szorgalom nem számít, sokkal inkább az, hogy kiket ismersz.

@bunkó: Ma, amikor a medián éppen elég ahhoz, hogy ne dögölj éhen, gazdagnak számít az, aki zsebbű' meg tud venni egy Suzukit.

@hát, ez gáz: Azért nem merül fel, mert Magyarországon ez kevesebb mint 1 százalékra igaz. A maradék 99 százalék pedig vagy protekcióval, vagy kenőpénzzel, vagy befolyással jutott az aktuális pozícióba. Vagy mások agyontaposása árán.
Majd akkor tücsközzél, kérlek, ha az állásinterjún nem vágják az önéletrajzodat a kukába csak azért, mert az utánad jövő apukája együtt bratyizott az ügyvezető-igazgatóval óvoda-kiscsoportban, okés? Lehet ilyet kérni?

@nu pagagyí: Aha, biztos bazinagy a kereslet az 57 millióba kerülő lepukkant lakóparki putrikra, igaz? Ja, nem...
Care to reconsider?

@gombosg: Jaj perszepersze, szegény multinak nincs miből fizetnie normális bért a dolgozóinak, mert azt máshonnét kéne elszednie...hagyjuk már ezt a demagóg szardumát, egy német árufeltöltő mireföl is keres akkor háromszor annyit, mint egy magyar?
Tisztelt Miniszterelnök Úr, Fideszesek, Politikusok, Polgártársak! A nevem tök mindegy, legyen Béla. Problémám viszont annál fontosabb, hiszen több ezer embert érint Magyarországon. Olyan elképzelhetetlen igazságtalanságot követtek el ellenem, amit nem tolerálhatok, hiszen az…..
Reactor 2021.09.02 20:36:01
Vicces a levél :) Bélácska eleve ott kúrta el, hogy hitelt vett fel. Konkrétan bepucsított a banknak, államhatalomnak, hogy "itt a seggem, basszatok". Azok pedig mind végig is mentek rajta becsületesen. Hibás a bank is, hibás az állam is, és ugyanúgy a hitelkárosult is, nem kell egyiket se mosdatni. A károsultak megmentésével meg összvissz annyit érnénk el, hogy utána megint bődületes adósságba vernék magukat, elvégre azt látják, elég csak hisztizni egy kicsit, hogy mocsokbankokfúj, és úgyis ki lesznek húzva a szarból.

@Pepibubó: Ne csúsztass. Az árvízkárosultak nem tehetnek arról, ha egy folyó áttöri a gátat. A fogyatékos nem azért született annak, mert így akarta. Az oktatást, közbiztonságot stb. pedig ígyis-úgyis mi fizetjük, akár van hitelválság, akár nincs. A hitelt felvevők ellenben - elméletileg - felnőtt, felelősségteljes, szavazati joggal rendelkező emberek volnának, akiktől azért elvárható lenne, hogy ne kezdjenek el hat golyóval a tárban oroszrulettezni. És ez nagy különbség ám. Az általad hörögve gyűlölt bolsevista Kádárnak például sikerült az átlagembert megvédenie a saját hülyeségétől.

@♔batyu♔: Nem, barátom, semmit nem "kell". A klónozás óta meghalni se. A devizahiteleseket sem kell megmenteni. Kockáztattak, és belebuktak, ez is benne van a pakliban, mint ahogy ha kaszinóba mész, és a komplett vagyonodat felteszed a piros 18-ra, pörgetésnél esetleg nem az jön ki. Aki a megélhetésével hazárdírozik, saját magán kívül senkit ne vádoljon. Ja, mellesleg ha az ország fele bebukott hitelesekből állna, és a másik felének kellene megmentenie őket, azt mégannyira se bírná ki az ország. Nagy ügyesen kiválasztottad a lehető legrosszabb megoldást.

@babo_: Hát pajti, az embereknek kezd elszakadni az összes cérnája, hogy a keresete szebbik felét léhűtőknek osztogatja szét az állam. Örülök neki, ha neked ez smafu. Bizonyára pénzfa nő a kertedben, nincsen aki leszakassza, csak úgy hervad rajta?
- Felsőoktatás: egyre több a költségtérítéses szak és egyre kevesebb az állami. Hogy miért? Azért, pajti, mert mióta az egyetemek ontani kezdték magukból a diplomásokat, elinflálódott a diploma értéke. A kilencvenes évek jogász-közgazdász lufija már réges-rég kidurrant például, de bőven akad még ezeken kívül is büfészak. Mivel munkahelyet basznak teremteni nekik, a másik lehetőség maradt csak, hogy csökkentik a számukat, vagyis az jusson diplomához, aki meg is tudja fizetni. És ezzel a sima érettségivel rendelkezők is jól járnak, mert ha minden második ember diplomához juthatna, ők pár hónapon belül éhenhalnának mind.
- Fészekrakó/szocpol: miután mindenki csak visszaélni tudott vele, nem is bánom, ha nem finanszírozzák ezt tovább közpénzből.
- Nyugdíjasok: itt konkrétan fején találtad a szöget, a mostani aktív korúaknak semmiféle nyugdíja nem lesz. Ami mégis lenne, a kormány két kézzel szedi majd el, lásd MANYUP.
- Munkanélküliek: a rájuk költött pénzt simán lehetne munkahelyteremtésre is fordítani. Aki meg nem akar dolgozni, azt miért is kéne eltartania bárkinek?

@bzsoa: Még szerencse hogy stadionra, kisvasútra, zsidás olimpiára, határzárra, plakátkampányra van pénz. Munkahelyteremtésre, na ARRA véletlenül pont nincs!
Jó néhány kapóra jött véletlenről tudunk.

@Melampo: Így van, semmiféle segítséget ne adjunk nekik. A döntő többség önhibájából került ebbe a helyzetbe. Ha te jótékonykodni akarsz, akkor mentsd meg őket a saját pénzedből, apafej, másnak egy családot kell jóllakatnia.
Eladhatatlan lakások? Az ingatlanlufi azt mondja: "Na, fogd csak meg a sörömet..."
Addig ugyan már nem jutottál el, hogyha nekiállunk minden hitelkárosultat megmenteni a keresőképes, értékteremtő lakosság pénzéből, akkor azzal csak annyit érnénk el, hogy mindenki egyformán csóró lenne, és szépen földbeállna a komplett ország, mert a gazdaságba befolyt pénzt ezekre az elmebetegekre kéne költeni, de sebaj, lényeg az empátia, nemde? És ezek után te nevezel másokat butának.
Vicc vagy, apafej - abból is igen gyenge.

@citrix: Ez stimmel. Viszont ez nem jelenti azt, hogy szabadfolyást kéne engedni a lustaságnak, irigységnek, kapzsiságnak. Vagy éppen a hülyeségnek. Senki nem lesz attól "komunista" [sic], hogy ezeknek megálljt akar parancsolni.

@politikailagnemkorrekt: Azóta remélem már rájöttél, mekkora hamubansült faszság, amit írtál.

@Pan Modry: A hitelminősítésnek kb. semmi köze nincs a munkahelyek számához, hiába próbálod összeerőltetni a kettőt.
Bankokat perelni? LOL, sok sikert! Az ügyvédjük keresztbe lenyel reggelire, és még örülhetsz, ha nem te kerülsz börtönbe a végén.
Reactor 2021.09.02 20:48:21
@unconnected™: Hülyeséget beszélsz, illetőleg hazudsz. A devizahitelesek döntő többsége vagy nem látta át a következményeket, vagy magasról szart azokra, így most egyenesen elvárják, hogy megmentsék őket. A kormány pedig egy tálból cseresznyézik a bankokkal, amíg megkapják a sápot tőlük, dehogy fognak itt kamatokat szabályozni, meg igazságot szolgáltatni. Ezért nem lépett semmit a PSZÁF, a GVH és a többi hatóság se - ők is benne vannak a játszmában.
Aki pedig úgy vesz fel hitelt, hogy ő maga is pontosan tudja, hogy nem fogja tudni (vagy echte nem is akarja) visszafizetni, az nemcsakhogy alacsony IQ-jú parazita, hanem egy legalja hitvány surmó is. És az ilyen megérdemli, hogy az utcára pakolják és ott csöveljen amíg el nem viszi az éhhalál. Akármennyire is toporzékolsz.

@jeriko: Nem kell megmenteni senkit, ugyanis ha megtennénk, egy éven belül ugyanakkora adósságba vernék magukat. És megint. És megint. Szerinted meddig bírnák ezt az adófizetők?
Hogy Magyarország ennyire rottyon van, köszönd a Viktátornak, elintézte. Ha őrá pakoltad az X-et, akkor meg szerintem hallgass.
Az pedig nyílt titok, hogy Európában már mindenki megelőzött minket, Ukrajnát kivéve, de ők is csak az orosz háború miatt vannak még mögöttünk. Orbánisztán jobban teljesít! Mélyszegénységben, bűnözésben dobogósok vagyunk, ez má' igen!
Ha nem akarsz adózni, van millió meg egy módszer a kikerülésére. Ha itt mindenki mindig minden forintot becsületesen leadózna, barátom, akkor nem 5 millió hanem 9 millió koldusunk lenne.

@Bolsi Buster: Aha. És ezeket, amiket állítasz, honnan szeded? Kitől? Jaaa, kormánymédia! Oké, akkor tekintsük annak, ami: nagy büdös kamunak.

@makkospacal: Hihetetlen, de lehet lakástakarékkal, részletfizetéssel, sőt, spórolással is lakást venni. Csoda, mi? Nyet. Csak nem kell hetente fekvehányós bulit tartani az egyetemi évek alatt. De örökölni is lehet, úgy van. Bőven akad alternatívája a hitelfelvételnek.

@CyberPunK: Te figyuka, az is megoldás, hogy NEM költözik el, hanem otthon marad. Ja tudom, azok mamahoteles lúzerek mind, az ám az igazi életrevaló, tökös csávó, aki huszonöt éves korára már elköltözik! Oké, nagyon faja elköltözni, aztán majd örülhet, ha hónap végére szárazkenyérre futja esetleg a pénzéből, miután kifizette a főbérlőt vagy a bankot. A mamahoteles lúzerek meg röhögnek rajtuk egymás markába.

@Ad Dio: Neked is, pajtikám: az is megoldás, hogy otthon maradsz a seggeden, és nem veszel túlárazott kérót se hitelből, se máshogy. Érdekesmód ez sose jut eszébe egyik idiótának se, csak amikor már ott tart, hogy az egyik hiteléből fizeti a másikat, és lóg a feje felett Damoklész kardja, akkor dereng fel benne, hogy basszameg, ha nem akarok elköltözni mindenáron, ebből semmi nem történt volna meg...

@$pi$:Az általad felsorolt dolgokat az állam állja az adóból (már amit...bőven akad gyógyszer, aminek a teljes költségét te fizeted), a lakást meg nem. Két totálisan össze nem illő dolgot akarsz összepároztatni. Persze, anno volt olyan, hogy kiutaltak tanácsi lakásokat a rászorulóknak - a "komunista" időben, amire úgy hányod az epét kifordult szemekkel, mily ironikus - de momentán államilag űzött ingatlanos piramisjáték zajlik, a legutolsó koszos patkánylyukat se kapod meg húszmillió alatt.
Reactor 2021.09.02 21:11:48
@Ad Dio: Hülye adós és hülye adós között mégis mi a különbség? Az, hogy az egyik elnyaralta a hitelt, a másik meg úgy vett belőle kérót, hogy pontosan tudta, nem fogja tudni meg is tartani, az minimális, elhanyagolható eltérés. A pőre lényeg: akart valamit, amire nem futotta, tehát jól eladósította magát, hogy mégiscsak fussa. Most meg bömbikézik. Ha kilakoltatják őket - így jártak, úgy kell nekik. Ez van, ha valaki olyan pénzzel zsonglőrködik, ami nincs a birtokában.
Mélyszegényből pedig uszkve 5 millió van kishazánkban, köszi, hogy kérdezed. Ha a Fideszre tetted az X-et, akkor pedig ebben a te kezed is benne volt vastagon.
És mégegyszer: az is egy opció, hogy NEM költözöl el, hanem otthon maradsz, és akkor esetleg nem fognak még az ükunokáid is adósságban úszni halálukig.

@repecs: Igen, a Föld minden országában akadnak mélyhülye idióták. Ez újság, vagy mi? Azokat lehet eladósítani, anyagilag tönkretenni, akik hagyják magukat. Akinek meg a fejében káposztalén kívül más is volt, az viszonylag hamar rájött, hogy ingyenebéd nincs, és nem érdemes ráharapni a mézesmadzagokra amiket a bank elhúzkod az orra előtt, mert nagyon, NAGYON rá fog fizetni a végén. És ezek az emberek jogosan vannak felháborodva, hogy a kormány velük fizetteti ki mások pénzügyi balfaszkodásait.
Az ókori Róma óta tisztában vagyunk a szónokok hatalmával és jelentőségével. Szinte kivétel nélkül minden modern kori társadalom a szónoki képességekre épült. Ahogy teltek-múltak az évszázadok, egyre inkább vált jelentőssé, miként képes az egyén megszólítani a…..
Reactor 2021.09.02 01:00:53
Nem attól gonosz, és elvetemült bűnözö a Viktátor, mert nem mond el mindent, ferdít, vagy hazudozik. Ez igazából már csak a hab a tortán. A szónoklatait elnézve meg valamiért kapásból Göbbels ugrik be nekem, bár sz'tem ez még őrá nézve is komoly sértés lenne.
No de semmi gond, láttuk, Göbbels milyen véget ért anno...kis szerencsével a felcsúti törpe is erre a sorsra jut.

@Larry Silverstein: Persze, hogy több kell. Csalás, például.

@tisztapista: Nem kell? Akkor igazából hót fölösleges bármiféle kormány. Hasznosat egyik se csinál, kárhoz pedig a tizedük is sok.

@visszakettopadlogaz (törölt): Az is egy választás, hogy "egyik se". Nem a kommunista időkben élünk, hogy kötelező voltál szavazni.

@svega: Ez így van, nem véletlenül tart már hosszú ideje az oktatás lezüllesztése és a mélyhülyék tenyésztése. Az agyatlan, ostoba butabirkák felett könnyű uralkodni, könnyű nekik bármit tényként beadni, gondolkodni egy se fog, mennek bégetve maguktól, ha előrenéznek is, csak egy segget látnak: az előttük haladóét. A gondolkodni tudó és akaró kisebbség meg elmenekül ebből a romhalmazból. Így múlik el a világ dicsősége...

@: Remek, remélem te voltál az első, akit kipenderítettek a munkahelyéről, amikor a felcsúti csüngőhasúd komplett vesztegzár alá rakta az országot. Segond, sörösdobozt még mehetsz szedni nettó 47 ezerért az autósztráda mellé, Matolcsidióta haverod amúgyis megmondta, hogy annyi pénz mindenre elég...

@♔batyu♔: Ezt tényleg nem, csak épp négyszer annyi hitelt vett föl a ruszkíj haverkáitól, mint anno Kádár. De sebaj, mutogass csak tovább ujjal a Kurcsányra meg a Libajnaira, meg a Sorosra, meg az EU-ra, ilyenkor többnyire ez szokott következni.

@Blogger Géza: Nem az a baj, hogy vannak ilyen cégek. Az viszont már igen, hogy semmivel se jobbak a multiknál.

@almatermelő: Átfogó és teljes körű politikusirtás. Nézettől, párttól függetlenül.
Ha már mindegyiket a lámpavason himbálja majd a jegeces januári szél, na AKKOR végre neki lehet állni a szarhegy elhordásának, és lehet építeni a helyére, amit akarunk.

@elwood: Ennek mondjuk az is az oka, hogy mindkettő büfészak, és töméntelen mennyiségű munkanélkülin kívül mást nem ad az országnak. A jogász-közgazdász lufi már réges-rég kidurrant, de az egyetemek csak ontják-ontják magukból a frissen végzetteket.

@tcom: Azt speciel nem bánom, ha a bankrendszer omladozik. Okoztak már épp elég kárt az adófizetőknek, közvetlenül is és áttételesen is. Most szívjanak ők is.
A külföldi tőkét meg egyáltalán be se kellett volna engedni. Az első, amit tettek, az az volt, hogy felvásárolták/szétverték a hazai konkurenciát, az így munkájukat vesztett embereket meg nagy kegyesen éhbérért güriztetik. Ahhhhh, ezé' oszt megérte ám!
Egyre többen hangoztatják, hogy a magyar rendszerváltás még korántsem ment végbe. Én azoknak a táborát erősítem, akik szerint az igazi rendszerváltás abban a pillanatban következik be, amikor a társadalom általános szemléletmódja is megváltozik. Ebben természetesen sokat…..
Reactor 2021.09.01 22:21:45
A devizabotrányban azért nehéz igazat adni bárkinek is, mert egyik félnek sem lehet. Nincsen jó, rossz és a csúf, hanem csak három rossz van. Mindhárom oldal nyakig szaros, legföljebb azon lehet elmélkedni, melyikük a büdösebb.

- A bedőlt devizahiteles is hibás, mert a legtöbbje azt képzelte (bocsánat, kéBzelte!!!), hogy a hitel = ingyenpénz, csak fölveszi, elszórja szarságokra, és majd a Hiteltündérke kifizeti helyette. Hát nagyon nem. A hitel nem pénzfa, hogy szakítunk róla, amikor csak kell egy kevés, és majd úgyis nő helyette másik. Az a pénz valahonnét hiányozni fog (a bankokból). A szerződésben pedig feketén-fehéren ki van kötve, hogy vissza KELL fizetni, mégpedig kamatostul. Ha nincs miből, akkor jön a végrehajtó, lefoglal ezt-azt, rosszabb esetben a lakást is, oszt mehet a híd alá csövelni. Hitel felvételénél aranyszabály, hogy arra, és CSAK arra érdemes fölvenni hitelt, ami visszahozza az árát úgy, hogy a megemelt kamatokkal együtt is ki lehessen fizetni. Ilyen esetekben indokolt lehet a hitel. Arra viszont,amire a bő 99% felhasználta, hogy vegyünk még egy Ford Mondeót a ház elé, mert "annak a szemét szomszédnak is három kocsija van, nanehogymárnekemnelegyen", vagy vegyünk még két plazmatévét hogy a konyhából is hétdimenziós HD minőségben lássuk amint Justin Bieber az orrát túrja - na erre a legnagyobb baromság hitelt fölvenni. A lakásvásárlással pedig "csak" az a gond, hogy ha hitelből veszel lakást, mert a részletfizetés az a Sátán műve ugye, az sem fogja visszahozni az árát, sőt, folyamatosan amortizálódik. Ergo ha a lakáshitelt nem tudod fizetni, pár hónap után úgy kiraknak mint macskát szarni, a lakásodat eladják, és még pluszba fizetned is kell. Ha pediglen ezeket a kellemetlenségeket úgy próbálod elkerülni hogy új hitelt veszel fel, amiből fedezed a régit, már benne is vagy az adósságspirálban, ennek a végén pedig szintén a Margit híd alja található. Sajnos a legtöbb ember nem volt tisztában vele (vagy nem vett róla tudomást soha), hogy a hitel nem ajándék, nem ingyenlóvé, és igen csúnya dolgok várhatóak, ha az ember nem fizeti ki. Természetesen a nagytöbbség ezt leszarta nagy ívben, rohant a maga húszmilliójáért a bankba, most meg hisztizik és cirkuszol a médiában, a Hitelkárosultak blogján és sok ezer más egyéb tömegtájékoztatási felületen, hogy vele hogy kikúrt mindenki. Magaddal kúrtál ki, barátom, de frankón. Magaddal.

- A bank is hibás, mert egyrészt önkényesen módosította a szerződéseket, és a saját szája íze szerint alakítgatta az árfolyamokat, lehetőleg úgy, hogy minél több embert lehessen kisemmizni, és minél többet fizessenek. De ez eddig se volt újdonság, hogy a bankszférai nyerészkedő burzsuj férgek csak és kizárólag a profitban érdekeltek, hogy közvetetten hány ezer ember halhat ezekbe bele, az őket már hidegen hagyja, mondván, dögöljön csak meg a sok selejt, aki nem tud fizetni. Más okot nem tudok elképzelni, miért adtak hitelt még olyannak is, akiről lerí hogy a szülinapos bögréjén kívül más fedezete nincs.

- Az államhatalom is hibás, mert egyrészt törvényileg engedélyezte a bankoknak ezt a kártékony gyakorlatot (gondolom valamelyik eldugott kis hátsó szobában szó esett ennyi+annyi pénzről is), másrészt meg se próbálta beszüntetni egészen addig, amíg országos üggyé nem terebélyesedett, és jött hozzá a Budacash-Quaestor balhé is, és ekkora szarhegyet ugye már nem lehetett eltüntetni a szőnyeg alatt. Mivel jött a választási időszak, propagandaokokból felkarolták ugyan a kérdést, de ahogy az várható volt, továbbra sem tettek semmit. Ja, megadóztatták a bankokat, a bankok meg átdobták az egész adót az ügyfelekre, igazi magyar megoldás volt, szarva közt a tőgyit. Nem sokba tellett volna meghozni egy néppárti rendeletet, amely megfingathatta volna a bankokat, de valamiért nem hozták meg. Biztos esett itt is szó némi pénzecskéről. Mókusvakításból pár tucat bedőlt hitelest kimentettek a szarból (közpénzből természetesen, Soros Gyurika biztosan bal lábbal ébredt és nem volt adakozó kedvében), a többi pedig mái napig benne csücsül.
Reactor 2021.09.01 22:39:24
@Kim Jong Un: Senki nem sírja vissza Libajnait itt, én úgy látom. Még a tulajdon fajtája se akarja többé a trónszéken látni.

@Rwindx: A kettő közötti különbség pedig az, hogy...?

@belgabela: Értem, tehát hagyjunk mindent a régiben, mert úgymond a képviseleti idiokrácia az így működik, ennél nincs jobb, ez a non plus ultra, és minden más csak lilaködös álmodozás, ami nem vezet sehova. Ezzel a felfogással, barátom, mái napig a sivatag homokjában csücsülhetnénk, időnként felhúzva egy-egy piramist.

@nemecsek ernő áruló: Egyetértek. Több-kevesebb mészárlás a jó ügyhöz is hozzátartozik. Nem lehet mindent szép szóval, mézeskaláccsal megoldani. Ez van: a hatalmat bitorlók nem fognak miatyánk hatására lemondani a rengeteg pénzről, befolyásról, az ilyenek többnyire csak a lámpavasból értenek. Talán itt lenne már az ideje, már amíg van mit megmenteni egyáltalán tőlük.

@csavari: Nyugodtan melléjük lehet akasztgatni a kapitalista söpredéket is. Innen alulról nézve ugyanis semmivel nem különben a bolsiknál, sőt, talán még rosszabbak is. Kb. mintha a fehérterror és vörösterror közt választhatnál...

@: Egyetlen szó: Zsindex. 'Nuff said.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Akkor mennek ők is a zúzdába. See how it workz?

@konrada: Nyet. A 35% nem azért nem szavaz, mert leszarja a dolgokat, hanem mert pontosan tisztában van vele, mennyire értelmetlen időpocsékolás. Ha a szavazástól BÁRMI megváltozna, azonnal be is tiltanák.

@Magyarnaba: Pontosan. Ezért nem jobb a kapitalizmus egy grammal se a gulyáskommunizmustól. Csak most másképp szar.
Persze utólag könnyű okosnak lenni, 89 tájékán a sok agyabeteg azon a szinten vegetált, hogy Ámerikában kapitalizmus van, nosza, legyen itthon is kapitalizmus, és akkor majd itt is akkora jólet lesz, mint odaát Ámerikában. Hogy Ámeriká mennyivel nagyobb és jobban prosperáló ország a miénknél, na, odáig már egyik se jutott el. Most esszük, amit főztek.

@Teng-Hsziao Gerzson: A kapitalizmus tervszinten szar,drága barátom. Tisztességesen csinálni olyan mintha dugás után szűznek akarnál maradni.
Reactor 2021.09.01 23:46:03
@nemecsek ernő áruló: Jáj szegény banki dolgozók, biSZtos mind éhenhalnak, csak havi félmillát visznek haza...
Valamiért nem őket látom a munkaügyi központ előtt sorakozni meg az autósztráda mentén sörösdobozt gyűjtögetni. Úgyhogy, ha nem bánod, a kisemmizett adósnak adok igazat, a banki dolgozónak meg konkrétan jó nagyot szarok a fejére.

@Fejesrob: Ez a devizahiteleseknek úgy nagyjából az 1 százaléka. A maradék 99% pedig egyszerűen felvett egy szabadfelhasználásút, habzsidőzsizett belőle nyakló nélkül, most meg visít, mint a vágási malac, hogy a csúnyarossz bank elveszi a kérójukat is.

@konrada: Az imperializmus se tartható fenn huzamosabb ideig. Csak amíg van mit elfoglalni és beforgatni. Ha nincs, ha elfogy, az imperializmus is összeomlik.

@Crescendo: Mondom, Zsindexen ne keress színvonalas, igazságot akár csak nyomokban is tartalmazó cikket. Csak hatalmas kupac szart fogsz találni.

@balage_81 reloaded (törölt): Jó nagy ökörségeket halandzsázol össze. Hát ez van, ha kellő háttér nélkül, pusztán hasracsapás után ülsz neki egy témának, ami egy Garfield magazinnál azért olvasmányosabb. De sebaj.
A Rába soha nem volt egy súlycsoport a Mercedessel, Volvóval. Talált piacot magának, ja, ahogy a Trabant is, kár, hogy KGST-n kívül valahogy senkit nem érdekelt, helyette a Peterbiltet és a Reo-t vásárolták. Ugyanúgy, ahogy a Kürt, Prezi, Graphisoft is jelentéktelen kis ingyombingyomok a portfólióba vágó szoftverhatalmak mellett. Megtűrik őket, valamicske nyereséget is elkönyvelhetnek, de közelében nincsenek mondjuk az Oracle-nek. Dávid és Góliát egész konkrétan.
Gates és Jobs befuthatott, persze, akkora szuperhatalommal a hátuk mögött, mint Ámeriká, ez nem művészet. Még akkor sem, ha Gates azóta is futószalagon gyártja a selejtes, használhatatlan oprendszereket. Ha a Prezi mögött állna ekkora financiális-infrastruktúrális mamut, az is befuthatott volna világszínvonalúra. Ha a Novotrade-nek akkora háttere lett volna mint most a Blizzardnak, mi lennénk a videojátékok királyai...hja kérem, úgy könnyű futóversenyt nyerni, hogy öt kilométer előnnyel indulsz.
Persze, ha nem mentik a bankokat, oda mindenkinek a pénze, összedől az egész világ...remek, remek, imádom olvasni az ilyen pénzügyileg analfabéta önjelölt doomzday-prófétákat, akik egyből világhalált vizionálnak minden kis fiszemfaszom hülyeség miatt. Hát, lehet hogy a hájas seggű bankároknak eljönne a világvége. A népesség döntő többsége meg le se szarná.

@Void Bunkoid: Leírtam a bankok és az állam felelősségét is a témában. Fölösleges mosdatnod őket, ebben ugyanis az ő kezük is benne volt.

@Teng-Hsziao Gerzson: Hiába tanulsz és csinálsz jobban bármit is, ha jön a külföldi konkurencia, és ellehetetlenít.

@: Hol NEM csaltak? Hány egyoldalúan módosított szerződés is volt? Érdemes szétnézned a Hitelkárosultak Blogján...

@Szabványok: Tudod barátom, azért várjuk "kintről" a segítséget, mert egyrészt ezt a tömérdek szart is onnét kaptuk a nyakunkba, másrészt pedig a jogfosztott átlagember önerőből semmit nem tudna elérni, ha megfeszül se. A népesség elsöprő többségének már a mindennapi kenyér előteremtése is komoly kihívást jelent.
Amiket felsoroltál, pajti, azok kérlekszépen az államhatalom mindenkori főfeladatai. Munkahelyek létesítése, jólét és prosperitás megteremtése, jog- és vagyonbiztonság, közüzemek működtetése, satöbbi. Most újat mondtam, mi? Kitől kérje ezt számon az átlagember, ha nem az államtól? Talán az Érmelléki Kuglófembertől?
Mesélj, miből kéne talpra állnia az átlag magyar embernek? A nettó 120 ezres fizetéséből, lakótelepi panelgettó lakásából, bontóból leselejtezett Suzukijából? Miből gondolkodjon, cselekedjen önállóan? Milyen célkitűzés, séma szerint kellene sikeressé válnia, ha idehaza azt látja, hogy a többszörös visszaeső bankrablóból nemzeti hőst faragnak? És miért ne foglalkozzon azzal, hogy mindenki az ő bukásából próbál tőkét kovácsolni magának? Elpufogtattál egy rakás ostoba motivációs közhelyet, mindeközben 1 darab konkrét javaslatod nem volt. Még a végén kificcenne a lóláb, ugye.
Az utóbbi időben egyre többen vizionálnak világszintű ünneplést + orgiát a globális szobafogság utánra. Vajon igazuk lesz?..
„Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk” – ismerős ez az idézet szerintem mindenkinek (A Tanú). Viszont a magyar narancsról szóló kultikus mondatnak semmi köze nem lesz a 2014-es magyarországi gazdasági csodához. Történelmi gazdasági boom van kilátásban, ami a Fidesz…..
Reactor 2021.08.22 00:53:49
Ez a hamis dilemma tankönyv szerinti példája. Ha nem Fitymasz, akkor emeszpé. Az eszedbe se jut, hogy EGYIK se kell?
Ha adott két tányér szar, te mindenképp megeszed az egyiket? Fel se merül benned, hogy NEM eszel szart egyáltalán, mert annál még az éhenmaradás is jobb?

@pizzaboy: Értem, tehát hagyjuk az egészet, mert úgyis mindenki korrupt. Aztán egy szép napon azt vesszük észre, hogy Szomália is lehagyott minket laza kettes sebességgel.
Pár afrikai országnak ez már sikerült, csak gondoltam, szólok. Ide vezet az, ha nem csinálunk semmit, csak ülünk tovább nyakig a fosban, és még örülünk is neki, milyen jó meleg.

@Dr.Bio74: Igen, Zsidrael folyamatos fenyegetettségben él. És miért? Erről nagyon nem szeretnek beszélni, csak ríni, hogy őket mindig, mindenki bántja.
(hogy 67-ben hadüzenet nélkül nekimentek a környező arab államoknak a puszipajtás USA-val a hátuk mögött, az ugye smafu...de milyen gonoszak ezek az arabok, hogy állandóan fenyegetik őket)
Addig-addig rázogatták a pofonfát, amíg le nem esett róla pár igen-igen érett pofon. Megérdemlik mellesleg; okoztak már épp elég kárt a világnak, közöttük is Madoff pajti, aki speciel mái napig a világegyetem legnagyobb csalója.

@felcsutisuttyo: Előbb vagy utóbb ki fog törni. Vagy ez, vagy kipusztulunk mint a dinoszauruszok. Harmadik lehetőség nincs.
„A rabszolga olyan ember, akit megfosztottak személyes szabadságától, tárgyként kezelik (...) célja a gazdasági kizsákmányolás.” (Wikipédia, rabszolga). Hivatalosan nem létezik rabszolgaság, azonban a modern kori demokratikus – és pontosan emiatt fejlettnek nevezett –…..
Reactor 2021.08.21 22:20:34
„A rabszolga olyan ember, akit megfosztottak személyes szabadságától, tárgyként kezelik (...) célja a gazdasági kizsákmányolás.” - Ez úgy a magyar lakosság 80 százalékára vastagon igaz. Amit meg a maradék 20 százalék csinál, annak becsületes munkához semmi köze nincsen.
Megérte nagyon a gengszterváltás. Kommunista rezsim helyett vadkapitalista rezsim nyom el minket. Agyonlövetés helyett kisemmiznek és az utcára tesznek egy szál alsóban, a többit elintézi majd a januári mínuszhúsz vagy az éhség, még lelkifurkájuk se lesz.
Ahhhhhh, ezé' oszt megérte rendszert váltani ám! :$

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Azt ugye vágod, mélyhülye retardált, hogy rabszolga és rabszolga közt óriási a különbség? Egy gyapotszedő afróamerikai szerinted egy kategória a görög lauroni ezüstbányák mélyén robotoló asszír hadifogollyal?
Olyan szinten vagy agyatlan, hogy tőled egy gondolatolvasó is maximum fele árat kérne el. Mondjuk fidesznyikektől mit várok...
A magyar színvonal gazdag-szintű? Ki mondta ezt neked? A felcsúti törpéd? Te meg csont nélkül benyeled, különben is, onnét Bulgáriából mit érdekel téged, Magyarországon mi van és mi nincs, könnyen ordibálhatsz be a pálya széléről baromságokat.
Sötét vagy te, mint a clgányasszony seggén a májfolt.

@Ne érdekeljen!: Most nagyon rátapintottál. Valóban, akik dolgoznak, azok jórésze rabszolga. A maradék meg rabszolgatartó. Ezt nagyon jól látod.

@Kis ember: Aha, és miből menjen ki külföldre? Kössön batyut a hátára, benne hamuban sült pogácsával, mint a mesebeli szegénylegény, oszt szegődjön el valamelyik királyhoz béresnek? Vagy hogy képzeled el?

@Ejjnye Bejjnye: Hiába magyarázol ennek a mélyhülye kormányidiótának, egyszerűen fel se fogja. Ha fizetnének érte, se fogná fel. Egyszerűen olyan szinten ostoba, hogy kiskorúsítani kellene, mert veszélyt jelent saját magára & embertársaira is. Hálás is vagyok, hogy elhúzott Magyarországról, és másutt rontja a levegőt.

@$pi$: Szerinted nincs rabszolgaság, ostoba?
Miféle jogaid vannak neked, egyszerű átlag butaprolinak? Miféle érdekérvényesítési eszközök állnak rendelkezésedre? Ki véd meg téged az állam, munkáltató, pénzintézet, bármilyen vállalat túlhatalmától? Miért dönthetnek bármi veled kapcsolatos dologról a beleegyezésed, hozzájárulásod nélkül?
Kisapám, annyi beleszólásod nincs a saját életedbe, környezetedre, hogy megszabd, mire költsék az adódat. Meghagytak neked annyi látszatjogot, hogy négyévente elmehetsz szavazni, de gyakorlatilag, amióta úgy csal minden párt, ahogy tud, ennek sincs semmi értelme. Az állam bármikor kisajátíthatja az anyagi javaidat, lakásodat is elveheti. Adott esetben a gyerekeidet is. A vagyonodat úgyszintén. Ha nem az államhatalom teszi ezt meg, akkor a bankod. Ki vagy szolgáltatva a munkaadód kényének-kedvének, ha úri kedve úgy diktálja, bármikor megfelezheti a fizetésedet, törölheti a szabadságodat, megnyirbálhatja a juttatásaidat. Bármelyik munkáltató, akárhová is mész, akár magyar, akár multi. És lobogtathatod te a munka törvénykönyvét vagy bármilyen törvénykönyvet, senki nem fog melléd állni a nagykutyákkal szemben.
Ennyit arról, hogy mennyire nem vagy rabszolga. Üdv a való világban, Neo. Történelemből pedig akkor okoskodjál, ha legalább az általánost kijártad úgy, hogy minimum hármast kaptál év végén.
A vonatjegy ára kifogás, az hát. Gondolom még te is abban a népmesei világban élsz, hogy bárki batyut köthet a hátára, és elszegődhet a szomszéd királyhoz béresnek.
Kisöreg, szerintem jobb, ha megmaradsz csöndben ostobának, minthogy kinyisd a szádat, és be is bizonyítsd ezt ország-világ előtt.

@Lucky Larry Silverstein: Oké, akkor mutass példát: végezz 40-50 évig olyan melót, amit rühellsz! Kis szerencsével ötvenévesen elvisz az infarktus. Nem lesz kár érted. Maggot.
Ha pedig minden közalkalmazottat kirúgnak, apafej, te két hét alatt elpatkolnál. Talán ideje is volna már. Hozzád hasonló kreténekből így is van épp elég a Földön.

@monddazigazatmar: A politikusok jóvoltából jutottunk ide. De nyilván nekik semmi közük nincs hozzá. Ha lelőnek, a szemét puskagolyó lesz a hibás, igaz, még véletlenül se az, aki meghúzta a ravaszt?

@♔bаtyu♔: Akkor neked is: nem csak attól lesz valaki rabszolga, hogy lószart se keres. Attól maximum nincstelen lesz. Nincstelenünk pedig már van 5 millió.

@Bogyó 2: Baromság. Dolgozni kimehettél külföldre bárhová Kádár alatt is. A valutakeretet meg csak az nem lépte át, aki nem akarta.
Persze, most sokkal jobb nekünk. Menni mehetsz bárhová. Miből? Ja, azt oldd meg te.
A forint pedig pindurkát többet ért akkoriban, mint ma. Ha a kormány nem dotálná, kb. a milpengő szintjén lenne, jobb ha tőlem tudod.
Hajlamosak vagyunk minden problémánkra megtalálni a megfelelő kifogást és bűnbakot. Legtöbbször a bűnbakok között a magyar állam tűnik fel. A legritkább esetben sem hallottam még senkitől , hogy elismeri, nem tesz meg mindent azért, hogy anyagilag stabil legyen, viszont mindig…..
Reactor 2021.08.21 02:49:14
TIsztelt cikkíró!
Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős.
És máris túlbeszéltük.

@Link elek: Ejj, ha ez ilyen egyszerű lenne. Persze, bizonyára csak ettől gazdag a gazdag/ettől szegény a szegény...

@: Lehet, hogy nem Hófehérke, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy gonosz mostohák viszont lehetnek. Nem azért kapták a hatalmat és a befolyást, hogy visszaéljenek vele. Ha így tesznek, akkor meg lehessen felelősségre vonni őket. Na ez az, amit az átlagember nem tud elérni, mert vagy az Atyaúristen se tudja, kik az igazi felelősök, vagy mentelmi joguk van, vagy ha valamilyen csoda folytán mégis lecsuknák őket, zsebbű' megveszik a börtönt, és fütyörészve kisétálnának már a rabosítás után.
És amíg az átlagembernek nem szakad el az összes cérnája, és nem áll neki kaszát egyenesíteni, addig ez csak rosszabb lesz.
Munkám során folyamatosan szembesülök a magyar álláskereső univerzummal, annak szereplőivel, előnyeivel-hátrányaival. Aktív résztvevőként most a saját tapasztalataimat fogom elmesélni. Véleményem szerint miért tűnhetek bunkónak, érdektelennek, unszimpatikusnak? Mi motoszkál…..
Reactor 2021.08.21 02:33:01
Több nyílt sebből is vérzik a cikk.
Addig rendben van, hogy az álláskereső ne úgy kommunikáljon a munkaadóval vagy annak a beosztottjával, mintha országos nagy haverok lennének, de nem tudom, mi a gond a "halál unott, depressziós" hangú emberekkel. Pláne, ha aznap te vagy a hatszázezredik, akit felhív, és lényegében ennyi elutasítás után már tényleg mindegy neki? Vagy esetleg gyárilag ilyen a hangja? Az első pont nekem nagyon "van sapka-nincs sapka" látszatát kelti.
Az interjún való megjelenés korrekt. Aki nem jelenik meg, az vélhetően azért nem teszi, mert kapott egy jobb ajánlatot.
A munkaerő pofára való osztályozása legalja hitvány surmó dolog. Remekül illeszkedik a hitvány, surmó magyar munkáltatók profiljához, mondhatni névjegyük: akinek nem tetszik a képe, az mehet Isten hírével. Csak utána meg valamiért szól a cirmogás, ha a jelölt megy is, minél messzebb kishazánktól.

@Szarvas Norbert: Newsflash - az emberek nagyrésze nem akar dolgozni. Azért csinálja, hogy ne dögöljön éhen. A munkának, ha megfigyeled, mindenütt kifejezetten pejoratív, negatív jelentései vannak, akár a közbeszédet, akár szakszöveget nézünk. Valószínűleg nem véletlenül. Az ember megélni szeretne, és talán urambocsá' kicsit élvezni is az életet ebben a romhalmazban. Ehhez pedig pénz kell. A munka a háta közepére se. Ha a pénzt megkapja munka nélkül is, nem dolgozna. See how it workz?
Persze, vannak még - egyre kevesebben - késői sztahanovisták, munkamániások, akiknek a sivár életükben ez az egyetlen öröm, hogy a főnök zsebét tömögethetik. Ők az elenyésző kisebbség, és a stroke, infarktus, hirtelen szívhalál gondoskodik is róla, hogy a számuk rohamosan csökkenjen.
Az lenne az ideális tényleg, hogy mindenki azt dolgozná, amit szeret, és nem kínszenvedésnek fogná fel, de ez még a fővárosban is maximum a munkavállalók 1 százalékának adatik meg legfeljebb. Vidéken meg valahol 0 és mínusz végtelen közti ez az érték.

@ggaborx: Tipik magyar munkáltató volt a muksó. Az ilyen elvárja, hogy lemenjél előtte kutyába, és még neked kéne fizetned azért hogy nála dolgozhass. Na az ilyet jó messzire kerülni kell, és szólni mindenkinek, hogy kerüljék el. Másból úgyse ért.

@PomberMaci: Egyszerű. Mert ha leírnák a valós összeget, amit hónap végén a kezedbe foghatsz, a lőtéri kutya nem menne hozzájuk dolgozni, inkább sörösdobozt szedne az autósztráda mentén, mert még azzal is jobban kijön.

@Mária: Ez még a jobbik eset. Sok helyen vastag borítékot várnak el, hogy a HR-es ne hajítsa helyből az életrajzodat a kukába, amint csukódott mögötted az ajtó.

@Levinho: Hát igen, kezdenek rájövögetni szép lassan az emberek, hogy a gengszterváltással ismét sikerült döglött lóra fogadnunk.

@Lova: Mi van, hülyegyerek, telibe találtak a kritikák? Há' szar má' neked. Pondró.

@csakhalkanszólok: Elég szégyen, ha neki adsz igazat. Madarat tolláról pretty much, ye?

@Karipapa01: Nemcsak egy "vadidegen embert" lát, hanem mondjuk a végzettségeit igazoló dokumentumokat is. Ami talán kicsit nagyobb súllyal esik majd latba, mint egy végletekig megalázkodó, szaréhugyé' dolgozó, de totálisan tanulatlan, iskolakerülő illető.

@MarbleC: Ez a "mennyi idő" az automatizált e-mailek, üzenetek korában már nem érv. Bocs. Tényleg, mennyi is legyártani egy sablon üzenetet, és beállítani, hogy erre, meg erre, meg arra a címre küldje? Öt perc. Egy egészségeset szarni se lehet ennyi idő alatt.
Az adatbázist fel is kell vinni, tudom. Ez nagyjából 1 munkanap. Marad nagyjából még másik 259 neki.
Ha nem boldogulsz a kapott CV-kkel, akkor alkalmazz valakit, aki ezt megteszi helyetted. Mindazonáltal a pöpecül megírt tűpontos CV nem biztosíték rá, hogy a munkavállaló is ilyen lesz (értsd: a nyaraláson készült felvétel semmivel se bizonyít többet, mintha valami rabosításra emlékeztető fúdekomoly fotó lenne a helyén).
A magyar cég összesen annyiból jobb a multinál, hogy ha ott gecizik veled a főnök, felnyomhatod őket. Egyébként semmivel nem fizetnek jobban, ugyanúgy nem adják ki a szabidat, ugyanúgy elvárják hogy 24/7 húzd az igát, és amint látod, ha lebetegszel, vagy bejön valami pandémiás vesztegzár, úgy kirúgnak hogy a lábad nem éri a földet.

@Bambano: Ja, hát meló van az e-mail címek szortírozásával. Jaj de rettenetes! Minek megy HR-esnek az ilyen? Húzzon valami uránbányába prospektornak, fél év múlva sírva fog könyörögni azért, hogy ismét e-mail címeket szortírozhasson.

@röhögő: Még szerencse, hogy a magadfajta lowlife sohase lesz olyan pozícióban, hogy te ezt meg tudja tenni.
Úgy vagy te ELTÉ-s programozó, ahogy én az Egyesült Államok elnöke...

@mekkamakka: A munkavállaló és a munkáltató érdekei homlokegyenest ellentétesek. Ebből te sehogy, semmilyen módon nem fogsz konszenzust kihozni. Ha mégis sikerül, garantálom neked a Nobel-békedíjat, és egy valagnyi pénzt.
Néztem a tévében, ahogy újfent aktivizálták magukat azok az aktivisták, akik a hajléktalanok jogaiért küzdenek, akik nem akarják elfogadni, hogy Budapesten a közterületekről kitiltják az oda nem való elemeket. Jogot akarnak olyanoknak, akik nagyrészt lemondtak a jogaikról.…..
Reactor 2021.08.21 00:31:49
Hát azóta se nagyon sikerült aktívkodniuk, mert csövesből egyre csak több lett. Akik persze a törvénymódosítás ellenére továbbra is az utcán héderelnek. Még a víruscirkusz alatt se paterolták el őket sehova.

@taa: Nem megoldás a kitiltás. Oké, akkor mi a megoldás? Azzal, hogy hagyod őket szabadon tenyészni, egyre csak többen lesznek. A kitiltással megoldható lenne, hogy ezek a lecsúszott szétalkoholista emberi roncsok ne rombolják a város összképét és az amúgy sem fényes közbiztonságot.
Lehet hogy nem túl humánus megoldás, de ahhoz képest, hogy 30 éve laposra verték őket, és vitték a sittre, még mindig emberibb.
Persze, ha van jobb ötleted, érdeklődve várom.

@Húsleves: A hajléktalanoknak egy igen jelentős százaléka önhibájából került az utcára. Könnyű megkülönböztetni őket: akit az állam juttatott koldusbotra, az egyrészt foggal-körömmel próbálja megőrizni a tartását és próbál úgy-ahogy visszailleszkedni, vagy esetleg hanyatt-homlok menekült külföldre erről a lepratelepről. Aki meg önhibájából került oda - elitta, eldrogozta, eljátszotta a pénzét, házát, életét - azért miért is a többi embert kellene büntetni?

@christophe: Értem, tehát a törvények betű szerinti betartatása mindenkivel - a csöveseket is ideértve - az diktatúra. Mert az átlagembernek kuss a neve, a csövesre meg rosszat se szabad szólni, mert jajj szegény szerencsétlen, van neki elég baja, biztos a kormány juttatta ide (igen, persze, a kormány tette őt alkoholistává is, személyesen az Ormányviktor veszi neki a kannást), és neki joga van ősemberként élni. Az átlagembernek meg joga van a tiszta, békés, kultúrált környezethez. És egyelőre még az átlagemberből van több. Úgyhogy a csöves lesz kénytelen alkalmazkodni. Ha nem akar, húzzon ki a kerekerdő közepébe, vagy valami nagyobb pusztába, és csöveljen ott.
Bőven lenne munkalehetőség nekik, ahogy kitörési lehetőség is, de eszük ágában sincs kitörni, jó nekik a saját ürülékükben dagonyázva, mattrészegen üvöltözni és lejmolni. Ha ennyire vérezget értük a kicsi szíved, fogadd be őket te magad, mutass jó példát. Ne más farkával csapkodjad a csalánt.
2013.12.01-től lehet benyújtani a nyilatkozatokat személyesen vagy internet bankon keresztül a bankjainkban, amennyiben februártól igénybe akarjuk venni a havi 2 alkalom/max. 150e forintos rezsicsökkentésünket. Köszönjük szépen állam bácsi, mert mától minden sokkal jobb lesz.…..
Reactor 2021.08.20 23:33:12
@ostvan2: Baromság, és csúsztatás a párhuzamod. Utakra mindenkinek szüksége van. Bankra meg tulajdonképpen senkinek. A döntő többség kényszerből nyit bankszámlát, mert készpénzben nem kaphatja meg a fizetését. Persze, jók még arra, hogy hitelt folyósítsanak az egyre több rászorulónak, arról viszont nagyon nem szokott szó esni, hogyha nem lennének, feleennyi hitelre szoruló mélyszegény nem lenne. Ezek jórészét ugyanis ők és a döntéseik termelték ki. Hogy kinek a nyomására, az most mindegy.
De hogy a te párhuzamoddal éljek: ha kamionok helyett Chinook helikopterek szállítanák az árut mindenhová, valóban nem lenne szükség utakra.
A bankok pénze jobbára az emberek pénze. A maradék pedig a fiktív nyereség, amit más pénzével zsonglőrködve termeltek ki. Tehát nem elvennénk, hanem visszavennénk tőlük a pénzt, ami a miénk. A fiktív nyereséggel pedig elhiszem, hogy kissé zötyögve fognak utána csak működni. El lehet menni becsületes munkát is vállalni aktakukackodás helyett esetleg.
A válság pedig minimum 70 százalékban a bankok sara volt - a maradék 30 százalék a kormányoké, politikusoké, de fölösleges ezen számháborúzni igazából. A félszabad sorban vegetáló átlagember mégis mi módon felelős? Leírnád esetleg? Mert nagyon mosod a bankok szennyesét.

@: Igen, nyilván azért emelkedik az ára mindennek, mert a sok-sok ember mind KP-ban kéri a fizetését.
Hülyegyerek, mi köze van a banknak az árak emeléséhez? A saját szolgáltatásaik árain kívül neki mibe van beleszólása? Semmibe. A pénzintézmény falain kívül kuss a nevük. A vezérigazgatónak is.

@JohnHenry: Jókora idióta vagy, ha ezt te meggyőződéssel hiszed.
Ja, amúgy a 65 éven felüliek, 6 éven aluliak, vakok stb. - írd és mondd - EGÉSZ NAP ingyen utazhatnak, köszi hogy kérdezed. Jó reggelt, Vietnám.

@Szarvas Norbert: Mert a bank soha egy fityinget nem vesz el az emberek náluk zápuló pénzéből saját célokra, ugye?
Budacash-Quaestor mondja: "Na, fogd csak meg a sörömet..."
Nem kell ennyire álmélkodni, hogy terjed a bankellenesség futótűzként. A pénzintézetek gondoskodnak erről.
A cégek meg nem fognak nyakló nélkül árakat emelni, mert ezzel a saját forgalmuknak vágnak alá. A vevők majd mennek az olcsóbb cégekhez akkor. De ott a netes vásárlás, az ÁrGép stb. Szürkeimport? Lopott? Ki nem szarja le.

@otapi: A kártyádat is elveszi a bűnöző, uzsorás, ne legyenek illúzióid. A kifinomultabbak felnyomják, klónozzák a kártyádat, a kevésbé kifinomultak meg egyszerűen addig csapkodják a fejedet a flaszter betonjába, amíg ki nem adod. Tehát ez nem érv.

@R.T. Flakfizer: Lehetséges, hogy nem egy életbiztosítás, viszont a rád támadó utcai bűnöző ellen van esélyed nyerésre, ha a pénzedre fáj a foga. A bank ellen nincs. Nagy különbség.

@Szelid sunmalac: Lehetne. Igen. Az egyetlen probléma itt a feltételes mód.

@Coix: Hogy a bank a semmiért is lecsípi a maga sápját a fizetésből, az nem a munkáltató hibája.
Az áremelés megéri, persze, ha még úgy is van fizetőképes kereslet a termékre. Ha nincs, akkor meg bődületes veszteség lesz a dologból. Sok cég ásta már meg így a saját sírját, de úgy látszik, még mindig nem elég.
"Keresd a nőt!" - tartja a híres francia mondás. Ebben az írásban azokat a nőket helyezzük a figyelem középpontjába, akiknek társai viszolyognak a felelősségvállalástól, kerülik a döntéshozást, nem akarnak felnőni. Kik azok a nők, akik még az infantilis férfiak oldalán is vállalják a házasságot?…..
Amíg Európában nyugodtan tolhatjuk blogposztjainkat a napi cukiságoktól kezdve a legkomolyabban vérre menő aktuálpolitikáig, addig a világ egyéb tájain vannak bloggerek, akik életükkel, bebörtönzéssel és megkorbácsolással fizetnek meg akár egy-egy sorért vagy egy videó feltöltéséért, mondván…..
Zimbardo sztár-szociálpszichológus szerint a túlzásba vitt videojátékozás és pornófilmezés miatt még a szex is unalmassá válik a mai fiatal férfiak számára. De mit gondol a témáról Almási Kitti, Tari Annamária és Kozma-Vízkeleti Dániel? Erre volt kíváncsi több száz fiatal...
 A mai óvodások 65 százaléka olyan munkát fog végezni, ami ma még nem is létezik. Jövőre már 3 millió olyan ember lesz a világon, akinek főnöke robot. Már jelenleg is vannak ilyenek. Annyira gyorsan változik a technológia és olyan gyorsan változtatja meg az életünket,  hogy nem tudhatjuk milyen…..