Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reactor

32 bejegyzést írt és 1018 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2007 májusában nagy baromságot tettem, mikor az igen tetszetős borítóval rendelkelkező Heat: Episode 1-ért 990 forintot fizettem a madaras teszkóban (videó megnézhető itt). Ugyebár ez az a játék, amely elvileg ingyenesen letölthető Cube (alias Sauerbraten) néven, de hát…..
Reactor 2019.03.09 14:56:09
ad6kap6 Nagy átrázás 2010.11.28 16:13:20
Már nem először történik meg, hogy az ad6kap6.hu oldalon, hogy "segíthetek, munkát ajánlok" hirdetés. Sajnos mindannyiszor kiderül, szó sincs segítségről, de még munkája sem lesz senkinek.Általában eltellik egy 15-20 perc, mire levesszük a hirdetést, mert előtte…..
IDDQD Checkpoint Mini #87: Volfied 2018.11.24 23:51:00
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Reactor 2019.01.06 01:14:11
PC-re kijött egyáltalán ez a platformer DuckTales? A Quest for Gold az tudom, hogy van PC-n, már be is mutattam, az szerintem jobb lett.

@manson karcsi: Az irányítással egyedül a repülős résznél volt sok bajom először, mikor Kvák Kapitányt kell elnavigálni a pálya végéig. A pályák a játékban nem véletlenszerűek, 2-3 féle-fajta van mindegyikből, idővel ki lehet tanulni őket. Fényképezősből pedig csak egyféle van. Ha lelsz bombastiumot, akkor röpködni se kell utána, egyből ott leszel ahova menni akarsz (az viszont genyóság, hogy 2 napot elszed ilyenkor is, pedig elvileg azonnal odateleportálsz).
IDDQD Checkpoint Mini #91: Supaplex 2018.12.27 22:11:59
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A hideg ágy ősi ellensége az emberiségnek, így aztán elég régóta próbálkozik mindenféle módszerekkel előmelegíteni azt a lefekvéshez. Parazsas ágymelegítőt állítólag már a rómaiak is használtak, de aztán évszázadok alatt előmegített téglák, forró vasat tartalmazó edények, parázstartók és…..
Reactor 2018.11.13 00:23:03
Ebben a bejegyzésben összeszedtem nektek, hogy eddig milyen nálam vendégeskedő cicáról vezettem naplót, amiben ti is láttátok, hogyan változtak meg. Egy ilyen napló több okból is hasznos, és hasonló helyzetben javaslom nektek is a használatát. Egyrészt én is vissza tudom nézni, honnan indultunk, és…..
Szubrina blog . 2018.08.20 20:24:38
Most van az, h sztem öngyilkos leszek...ami ma este történt velem már annyira a legalja volt, h ezt már nem nézhetem el és senki nincs, akinek elmondhatnám és megértené. Rohadtul magányos vagyok:'(..
Reactor 2018.11.10 21:27:43
@Szubrina: Sajnálattal olvastam, hogy milyen elhatározásra jutottál. Én még mindig melletted állok, bár tudom, hogy ez nem vigasztal. Ha lehetne, segítenék. Semmiképpen se legyél öngyi!
Feltámolygott a szobájába. A házon mély csönd ült. Hanyatt feküdt az ágyon, nem törődött a kölcsönruhával, a cipőjével. Nézte a plafont. Teljesen üres volt. Nem reménykedett semmiben. Miért nem tudta kimondani, hogy igen, hogy akarja, hogy akarja ... Még így, a csöndben,…..
Szabadalmi blog Ciki a pici cici? 2015.12.17 11:01:12
Néhány szabadalom is adhat ötletet a növeléshez! Keira Knightley | Forrás: welt.de Sok fiatal nő mindent megtenne azért, ha néhány centivel növelhetné mellméretét. A női mell mérete nagyban függ génjeinktől. Formájukat az ösztrogénhormonok alakítják ki még serdülőkorban. A mell gyakran…..
A mai napon betölti huszadik évét sokunk kedvence, a South Park, jövő héten pedig már a sorozat 20. évada kerül sugárzásra. Ennél jobb alkalmat nem is találhatnánk arra, hogy megnézzük, honnan indult világhódító útjára a négy káromkodó kisiskolás, és hogyan vált egy kis hobbiprojektből a Comedy…..
Balatonboglár Budapesttől 144 km -re fekszik. IC-vel (vagyis a ma lehető leggyorsabb vonatos megoldást választva) 1 óra 53 perc alatt lehet leérni, ennek az útnak az ára a pót- és helyjeggyel együtt 3365 ft. Kocsival mindezt letudhatjuk másfél óra alatt, 8 literes fogyasztással számolva 4608…..
Reactor 2018.08.08 01:41:39
Inkább telekocsizok. Regisztrálni kell ugyan, de sokkal olcsóbban megvan az út, mint vonattal, diákigazolvány NÉLKÜL.

@Im just here for the comments: Passz, ezt én se tudom. Olyan esetekben indokolt, ahol a mozdony is megsérült, vagy a vonat elé ugró idiótát telibe kapta az intersziti, és spaklival kell összevakarni a mozdony elejéről.
Gondolom a policájok nem nagyon kapkodják el ilyenkor a helyszínelést, és a legutolsó jegyvizsgálótól is részletes kisesszét kérnek komplett bibliográfiával & lábjegyzetekkel, hogy hogyan, mi történt, mit látott, mit hallott...a masiniszta vallomása nem elég...

@LKerekes: A kúrmánypropaganda mást se szajkóz, csak hogy milyen hiperszuper jól teljesít az ország, már-már azt hihetné az ember, hogy a júeszéj jár hozzánk koldulni, aztán amikor szembesül a valósággal a birka, az nagyon tud ám fájni neki...
Az autós példád azért nem áll meg teljesen, mert az autó nem egy kötött pályás valami, jóval flexibilisebb, ha baleset történik valahol, az esetek 80%-ában egy másik útvonalon kikerülheted. Vonatnál ez ugye fizikai képtelenség.
Pontosan ezért van milliárd autós játék, de vonatversenyzős vagy pláne akciójáték nagyon minimális...War Train Normandie 1944 például, meg is lehet nézni, milyen "jól" sikerült...

@szepipiktor: Még örülhetsz, hogy egyáltalán működött az automata. Az esetek igen szép részében nem hajlandó működni ugyanis. Esetleg cseresznyés tőzsde funkcióba lép, a pénzt azt elveszi, de jegyet azt nem ád. Arról nem is beszélve, hogy a rejtett erőforrás rendszeresen felnyomja őket kalapáccsal meg pajszerrel azért a pár ezer forintért ami bennük van.

@Darth Revan: Bárcsak már ott tartanánk ahol ők!
A lenézett, fikázott, gyűlölt kommunista kínában már monoraillal járnak az emberek. Nincs mindenütt kiépítve, viszont úgy 150 évvel a mi technológiánk előtt járnak. Japánt már meg se említem, akik mellesleg szintén vesztes hatalom voltak, és még két atombombcit is kaptak, plusz egy Fukushimát.
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
Reactor 2018.02.20 19:31:04
További összegyűjtött játékklisék:

- Atomerőmű pálya a játékban, akkor is, ha a történet nem indokolja. És az esetek 90%-ában az a feladat, hogy robbantsd fel!!!
- Az atomreaktorok mindig egy óriási, forgó oszlopként vannak ábrázolva, körülötte lebegő emitterek, vagy mi a csudák, és persze mindig túlvilági hangon zúgnak.
- Az ellenséges bázis brutálisan védve van, képtelenség bejutni, kivéve a két művész-bejárót: szennyvízcsatorna és a szellőzőrendszer. Ide ki is pakolhatnának akár bazinagy táblát: "FŐHŐS SZÁMÁRA GARANTÁLTAN ŐRIZETLEN BEJÁRAT". Esetleg a zöld szmötyire vagy a működő ventilátorokra kell ügyelni, de ez minden.
- Az utolsó pályákon mindig totál depressziós keserves világfájdalmas zene szól.
- A főgonoszok végső célja mindig a Föld/királyság/univerzum elpusztítása.
- Csak férfi menthet meg női karaktert, fordítva soha!
- A civil karakterek sosincsenek beszélgetős kedvükben. Ha a főhős odamegy hozzájuk, mindig lepattintják, hogy ők most mennyire elfoglaltak, akkor is, ha csak egyhelyben állnak.
- Az életerőt szív vagy szívek jelzik.
- A kajálás azonnali gyógyulás! Még az amúgy egészségre káros dolgok (cigi,pia) is életerőt adnak vissza.
- Ha kaja van a játékban, az többnyire sült madár, a klasszikus rajzfilmes kinézettel.
- Ok nélküli időlimites pályák, kezdve a Szuper Máriótól.
- Az ajtók 90%-a nem nyitható, csak dekoráció.
- Láthatatlan falak vagy Hirtelen Halál Szindróma a nyílt pályákon
- A főhős mindig egy zsebpisztollyal és egy marék lőszerrel indul megmenteni a világot
- Zombik kb. minden játékban előfordulnak, mint ellenfelek
- A játék felénél fogságba esel, és elveszik mindenedet
- Az öreg játékbeli szereplőnek mindig van szakálluk
- Náci játékokban mindig középkori-gót betűtípust használnak
- Mindig van egy olyan pálya, ahol túl kevés az energia, és vissza kell állítani
- Robbanó dobozok és hordók
- Kapcsolóknál a piros-zöld lámpák
Reactor 2018.04.08 23:32:53
@Lord_Valdez: Ez is stimmel :)

Újabb klisé a listára: főellenséges harcnál MINDIG rossz idő van. A mennydörgős villámlós vihar az etalon. Hiába, a főellenség akkora megamájer karakter mindig, még az időjárást is szabályozza!
"Warning! Weather control device detected!"
Reactor 2018.08.06 19:27:38
@Lord_Valdez: Újabb klisé, tipikusan agyonhasznált: A jövőben játszódó helyszínek mind kék fényekkel megvilágított hófehér steril felületekből állnak. Kíváncsi volnék, a jövővilágokat elképzelők miért mindig hófehér, steril építőanyagokban és ciánkék fényekben gondolkodnak.
Nemrég megkérdeztem a Facebook-csoportban, hogy miért bújnak, dörgölőznek a cicák? Sokan azt hiszik, hogy ezzel a szeretüket fejezik ki, pl. mikor hazajövünk, és a lábunkhoz dörgölőzik a cica. De ez megint csak a mi belemagyarázásunk, hiszen a szék lábához is dörgölőzik, nos azt talán annyira mégsem…..
Öregmotoros a pesti nép etetésében a Nagyi palacsintázója, mely a Hattyú utcai korai bázisról kinőve mostanra hálózattá nőtte ki magát 6 helyszínnel. A netes vélemények alapján a fénykorán már rég túlvan, a terjeszkedés pedig rendesen odatett a minőségnek. (A képet az Ittjártam.hu-ról…..
Reactor 2018.07.21 05:02:48
@Tehetséges ugandai buzi: Na utánanéztem, tényleg nincs neve annak a jó étkezdének, egyszerűen csak "Mini Ételbár". Ott van az "amerikás bolt" mellett, érdemes betérni.
Reactor 2018.07.23 22:14:24
@Tehetséges ugandai buzi: Hogy felejthetném el? :D ez egy nagy favorit cikk volt, rég röhögtem ennyit, mint itt! :D
Pár napja jártam azon a környéken megint, kerestem az "amerikás bótot", gondoltam már, ha itt vagyok, megnézem, melyik volt az a pici de jó étkezde :)
E heti rendhagyó bejegyzésünk egy kegyetlen, számító asszony ördögi tetteit kíséri végig, akinek pénzéhsége legalább négy ember halálát okozta. Filó Margit gyilkosságait az anyagi haszon motiválta, de a borzalmak mögött mindvégig egy bomlott elme lakozott. Az időpont ismét…..
Reactor 2018.07.22 23:51:51
@ascii: Elég, ha kiteszed a lábad otthonról 10 percre úgy, hogy csak behajtod az ajtót. Mire hazaérsz, ott kavarog a finom tallium a bablevesedben vagy a Nesteádban.
Az van, h volt egy legjobb bnőm, asszem erről már írtam egy bejegyzést, h hogy tűnt el az életemből...Most ez nem is lényeg, pár hónapja úgy éreztem ideje feleleveníteni egy-két emberi kapcsolatot magam körül, h ne legyek teljesen egyedül. Két exemről van szó, simán tud barátiként működni a…..
Reactor 2018.07.15 18:31:49
@Szubrina: Nem azt írtam, hogy legyünk szeretők, vagy jöjjünk össze, de időnként egyszer-egyszer érdemes lehet összefutni, pláne ha fos a kedved.
Reactor 2018.07.16 00:05:52
@Szubrina: Nem sértődök meg, ha így gondolod, nem sok ember visel el maga mellett :) Mindenesetre felajánlottam, hátha jobban éreznéd tőle magad.
Reactor 2018.07.18 06:38:20
@Brownieee: Szubnak most eléggé rossz időszaka van, ahogy látom :) Korábban mintha tényleg inspirálóan hatottam volna rá, asszem meg is jegyezte az egyik cikkjében, hogy megihlettem a témával.
Mindenben nyilván nem érthetünk egyet Szubbal, de nagyon sok az átfedés. Engem mindig is érdekelt a véleménye - ha nem kedvelném, és nem érdekelne, mit gondol, biztos nem kértem volna tőle külön témájú cikket. Kérésre sajnos nem tud írni, ahogy ki is fejtette, de az igyekezetét akkor is értékelem. Sajnálom is, hogy most ilyen mélypontra jutott lelkileg, nincs igazán ötletem, mit tehetnék még.
IDDQD Vége a warezolásnak (?) 2009.11.12 10:59:00
Az Xbox 360 gyakorlatilag a warezelők melegágya - a DVD-meghajtó egy hibáját kihasználva nevetségesen könnyű volt úgy megberhelni a gépeket, hogy azok lejátsszák a másolt játékokat. Aztán jöttek a fejlesztett, új cégektől származó meghajtók, de ezeket is heteken belül…..
Reactor 2018.07.10 03:42:09
Örömmel látom, hogy kvázi 10 év elteltével se sikerült felszámolni a warezolást, ennek ellenére még mindig erre pisálnak el komoly összegeket. Egyszer majdcsak megunják, vagy kifogynak a pénzesládikák. Szeles éjszakákon majd arra alszom el, ahogy csikorgatják a fogaikat.
Warez volt, van, lesz. Get over it.

@moRtiZ: Maximum annak luxus, aki olyan Tirexi-szintű véglény, hogy csak a legújabb játék a jó, az egy verzióval korábbi meg ócsárolnivaló szar. Aztán ha kijön egy mégújabb játék, akkor a mostani kedvencét fogja leszarozni...
Vannak bőven DOS-os játékok, amik a leggagyibb gépen is elindulnak, és gyakran sokkal jobbak a mai modern túlpumpált agyonfejlesztett grafikaüssönnagyot játékoknál. Viszont azokat eredetiben te már meg nem veszed, tehát csak letölteni tudod.

@Smacika: Igen, 10 éve is pontosan ezt mondták. Bill Gates bácsi is pontosan ezt képzeli mindig, mikor kiadja a legújabb Windows-t. Aztán szívják a fogukat, mikor 2 héten belül megjelenik a felnyomott kalózváltozat...
A legerősebb kötelet is el lehet szakítani, a legjobb védelmet is fel lehet törni, like it or not. Kérdés, hogy ezt még időben belátják a fejlesztők, vagy csak akkor, amikor jó sok pénzt ölnek a programvédelem fejlesztésébe, és egy héten belül feltörik...ennyi erővel a vécén is lehúzhatnák.

@the k0zi: Már az is fel van nyomva. Nem volt túl nagy kihívás feltörni. Single playerhez teljesen fölösleges az online jelenlét.
Mondjuk a C&C 4 egy hordó fos, még a sávszélességet is sajnálom rá, nemhogy a pénzt.

@dávidf: Ez hülyeség. A régi jó PC-gamingot a hardverlobbi ölte meg, na meg az, hogy a Probst-féle surmók nekiálltak tönkretenni a konkurenciát. A wareznak nulla köze volt hozzá.
Tavaly fogadták el Svédországban az EU-s alapokon nyugvó, IPRED elnevezésű törvény helyi változatát, ami - anélkül, hogy nagyon a mélyére néznénk - a jelen egyik legdurvább szerzői jogvédelemmel és internetes fájlcserével kapcsolatos szabályozása, eredeti célja az volt,…..
Extrém jó napot mindenkinek, újra itt a Checkpoint, benne egy visszatérő vendég, és egy hozzá passzoló téma. Mielőtt azonban elfelejtem, hadd emeljek ki két dolgot, ami talán kicsit elvész a lenti linktengerben. 1. Az IDDQD közösségéhez köthető Érdi Gergő korábbi műve, amikor az Időrégészt…..
Hereföld blog Így kerestek Ti 2011.02.10 07:25:55
Rég volt már ilyen, de szorgosan gyűjtöttem, hogy hogyan, milyen keresőszavakkal találtatok rá a blogra. Most akkor ki is üríteném a tárat. Nem kommentálom (pedig lehetne), ellenben mindenféle változtatás nélkül tálalom. Tessék: barack mint gyümölcs nem mint…..