Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reactor

32 bejegyzést írt és 1578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Wolfenstein 3D 2012.05.25 15:00:00
Tudom, hogy a rovatban az UFO következne (készül is nagy erőkkel), de beelőz a Wolfenstein 3D, mert a drága májusban (egész pontosan ötödikén) volt húszéves. Döbbenetes, hogy szalad az idő, eliramlik az élet - mintha tegnap lett volna, amikor Krisz barátommal rácsodálkoztunk a…..
Geiger Kapitalizmus, nem szeretlek 2017.11.02 13:54:22
Azt hiszem, minden normális ember iszonyodik az izmusoktól, legyen az kommunizmus, fasizmus, liberalizmus vagy feminizmus. De mi van a kapitalizmussal? Winston Churchilltől származik az a gondolat, hogy "A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az…..
Reactor 2020.08.06 22:49:16
@tarsadalom: Úgy gondolom, ezért fizetjük a társadalommérnököket (vagy hogy a fenébe is nevezik), hogy ezt kitalálják. Találjanak ki valami normálisat a kapitalizmus helyett - mégpedig igencsak sürgősen. Nem tökvakarásért kapják a fizetésüket.
Az se kizárt egyébként, hogy már réges-régen kitaláltak százszor, ezerszer jobb rendszert, csak épp nem alkalmazzák. Mert az a hájas seggű nagytőkések, blankoltfaszú bibók és a vezető hatalmak politikusai uralmának végét jelentené. És mivel jelenleg ők a világ urai, az lesz, amit ők akarnak.
Nagyobb összeget mernék rá tenni, hogy már réges-régen létezik ez a kvázi-tökéletes modell, csak soha nem kerülhet alkalmazása, még a köztudatba se igen-igen. Akik megosztják a nagyérdeművel, blogokon vagy kommentekben teszik, amit alig egy maroknyi ember olvas. A kissé hangosabbakra meg záros határidőn belül lecsapna a karhatalom, és először finomabb, majd durvább módszerekkel meggyőzik arról, hogy ha meg akarja érni a következő születésnapját, fogja be a pofáját.

Nos, ezért tart a világunk ott, ahol.
Reactor 2020.08.09 15:19:18
@Untermensch4: Nem kell ehhez paranoidnak lenni, csak jó emberismerőnek. Ha a jelenlegi hatalmi elit gyülevész fenyegetve érezné a hatalmát egy új ideológia, vagy modell által, nem habozna a modell kitalálóját és a követőit a süllyesztőbe küldeni.
Remélem nem gondolod, hogy csak egy laza vállrándítással lemondanak a hatalomról, vagyonról, miegyéből, a közjó érdekében...
Reactor 2020.08.09 23:34:21
@Untermensch4: Sokat olvasok külföldi oldalakat, blogokat is. Rengeteg a szabadgondolkodó - hozzáteszem, NEM libbant! - akik ingyen és bérmentve, aktívan foglalkoznak ezzel a kérdéssel, amivel a társadalommérnökök még pénzért se hajlandóak. És akkor a diplomás szakemberekről (pl. Bogár) még nem is beszéltem.
Anno, jó párszáz éve is képes volt megszületni a feudalizmus, a nacionalizmus, az ilyenizmus, olyanizmus, pedig akkor még nemhogy internet, de még telefon se létezett. Logikusan, most még könnyebb volna egy új, működőképes társadalmi modellnek teret hódítania.
A jelenlegi korrupt, elnyomó, kizsákmányoló hatalom mindaddig nem tekinti ezt komoly fenyegetésnek a hegemóniájára, amíg tényleg csak elszórt csoportokról van szó. Ha megerősödnének, jelentős támogatottságot szereznének, akkor viszont azonnal aktivizálnák magukat, és elsöpörnék őket, a támogatottságuk megszűnne. Bőven elég kitalálni róluk pl., hogy terroristák, a halálra rémített lakosságnak más se kell, hogy farkast kiáltsanak.
Geiger Semmi hatalmat senkinek? 2020.08.06 18:36:25
Több írásomban felmerült az a kérdés, hogy miért van szükség autoritásra és hierarchiára. Ezeket ugye folyamatosan támadják a libsik: gondolok itt pl. a szülői autoritásra, ami a libsi nevelési elvek szerint nem létezhet. Gondolok itt egy családfői szerepre, ami a feministák szerint nem létezhet, ha…..
Reactor 2020.08.08 15:45:53
@Untermensch4: Pedig akadt néhány politikus, aki nem volt se korrupt, se haszonleső, és becsületes munkából tartotta fenn magát, nem az állam pénzén parazitálkodott. Nagyon kevés, de akadt. Ilyen volt II. Omár bagdadi kalifa is. Tehát lehetséges a dolog, nem fából vaskarika. Csak ugye ma már ott bukik a dolog, hogy echte a rengeteg pénzért és hatalomért lépnek politikai pályára.

Szerintem nem az én dolgom, hogy a moslékkapitalizmusnak alternatívát találjak. Van enélkül is éppen elegendő. Azért fizetünk bizonyos embereknek brutális összegeket, hogy különféle problémákat megoldjanak helyettünk. A cukrásznak azért fizetünk, mert tortát süt. A fordítónak azért, hogy emberi nyelvre fordítson le habarék szövegeket. A tanárnak azért, hogy tudást adjon át azoknak az embereknek, akik nincsenek birtokában. A társadalommérnököknek pedig azért, hogy jobb társadalmi, gazdasági modelleket alkossanak meg.
Ha szerinted nem így van, akkor miért is képezzük ki és alkalmazzuk őket? Minek vannak egyáltalán? Az olyan tehenet, amelyik csak eszi a füvet, de tejet nem ád, többnyire levágják...
Tehát igen: oldják meg. Ezért vannak, ez a dolguk. Lássanak hát hozzá, pronto.
Reactor 2020.08.08 19:18:07
@Untermensch4: Nem, nem mérnök vagyok. Mégcsak nem is nagy- vagy kisfőnök. Csak hiszek abban, hogy a hierarchikus modellnek egyéb szerepe is van, minthogy minél feljebb van valaki, annál több zsetont kap.
A hatalommal, befolyással, dagadt erszénnyel együtt jár kérem, a felelősség is. Akkor is, ha a hátuk közepére se kell.
Reactor 2020.08.09 16:21:14
@Untermensch4: Pontosan - a jól működő rendszerekben így mennek a dolgok. A mienk nem az.
Abszolút nem azt mondom, hogy "semmi hatalmat senkinek" - igenis legyen hatalma annak, aki arra méltó. De...DE...bármikor vissza lehessen venni tőle, ha méltatlannak bizonyul rá! És kapja meg ugyanúgy a jól megérdemelt büntetését, mint mindenki más!
Lehet hogy némileg abszurd Toblerone csokikáért elveszíteni egy karrierlehetőséget, de közel se annyira, mint hatvankét tonna arany ellopását mindennemű retorzió nélkül megúszni...
Tudom, már a könyökünkön jön ki, de attól még a pandémia él és virul, és szingliként nem árt felkészülnünk egy esetleges újabb kijárási korlátozásos időszakra, vagyis érdemes végiggondolnunk, hogy mi legyen a szexuális életünkkel. Van olyan nekünk általában? Volt a „karantén” alatt? Ha nem, mikor…..
Reactor 2020.08.07 17:34:34
@Örömhernyó: Ezzel tisztában vagyok, de ez még mindig édeskevés ahhoz, hogy pandémiának, vagy pláne armageddonnak nevezzük. Összehasonlítva a valóban tömeggyilkos járványokkal - pestis, kolera, himlő - a koronavírus gyakorlatilag limonádé. És még a pestisnek, kolerának se sikerült kiirtania a komplett emberiséget a bolygóról.
Mindezt úgy, hogy akkoriban még egészségügy se létezett; ha megbetegedett valaki, elhívták a táltost vagy a füvesasszonyt, az kuruzsolt-vajákolt egy sort, aztán a beteg vagy meggyógyult, vagy feldobta a pacskert.
Reactor 2020.08.08 15:23:17
@Josagos: Azért is vagyunk emberek többek között, hogy zabolát tudjunk rakni az ösztöneinkre. Az nem megoldás, hogy kijelentjük, hogy lehetetlen a dolog, mert ellenkezik az ösztönszintű működéssel. Ezek alapján akkor a monogámia se kellene, hogy működjön, elvégre a férfi genetikailag arra van predesztinálva, hogy minél több nőt ejtsen teherbe. Ennek ellenére azért a jelentős többségnél működik a dolog.
Nem egy létfenntartáshoz elengedhetetlen dologról beszélünk.
Reactor 2020.08.08 22:45:20
@nincs1agy: Azóta már több mint kétezer év telt el, és még mindig működik. Hm, talán mégse lehetetlen a dolog, miszerint az ösztönöknek is megálljt lehet parancsolni.
Magyarország Ormánya többféle propagandát futtat egyszerre: sulykolják a gazdaság dübörgését, riogatnak Sorossal, nyomatják a migránskérdést, orrvérzésig erőltetik a Blue Pillt stb. A címből adódóan, most egyértelműen a legutóbbi témával fogunk foglalkozni...
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Reactor 2020.07.27 16:20:16
@Opportunista mikroba: Nyilván, ennek ellenére a korábban említett érdekellentét miatt itt soha nem lesz konszenzus. Mást akar a munkáltató, mást a munkavállaló, ha a kényszerűség össze is hozza őket, abban sosincs köszönet.
Reactor 2020.08.07 16:46:16
@Club Sandwich: Ez így van - manapság a rovott múltú sittesnek, bűnözőnek actually több joga van, mint a becsületes, adófizető állampolgárnak. Karöltve ezt azzal, hogy idehaza a kormány nyíltan támogatja a bűnözést & bűnözőket, kész csoda, hogy vannak, akik egyáltalán még dolgoznak. Néha komolyan elgondolkozok rajta, mi a francnak tanul és vállal munkát bárki is.
Reactor 2020.08.07 20:01:35
@Opportunista mikroba: Összehasonlítva rengeteg borsodi és szabolcsi család életkörülményeivel, a börtön valóságos palota. Napi háromszori étkezés, állami gázfűtés, a társaság is jó, és bőven van szórakozási lehetőség - mindez az adófizetők pénzén, természetesen. Mindeközben évente több száz adófizető állampolgárról olvasni, hogy karikára fagyott a lakásában a januári mínuszhúszban, mert a kapott pénzéből örülhet, ha élelmiszerre futja, nemhogy olyan úri huncutságra, mint a fűtés (ha fát szed magának, vagy műanyagot éget, megbírságolják és lecsukják). De ugyanerre bőven volt példa Baranyából, Tolnából, Nógrádból is - ott fagyott halálra az öregember az ágyában, mert nem volt miből fűtenie, az önkormányzat meg többnyire szarfacsari sóhaj suttyó férgekből áll, akik egy öl tűzifát is sóherek kiutalni szerencsétleneknek.

Nem véletlen, hogy mái napig dívik az a módszer, hogy amikor jegeces szelek kezdenek el fújdogálni, a hajléktalanok elkövetnek valami stiklit, hagyják magukat lecsukatni, és áprilisban-májusban szabadulnak. Piálni, narkózni ugyan nem tudnak odabent, de a merevre fagyásnál még ez is jobb. Ha a helyükben lennék, lehet én se gondolkodnék másképp, ha nincs más kiút.

A mai börtönöknek az égvilágon semmiféle visszatartó erejük nincs. Meg lehet nézni: a bűnözés rohamléptekben növekszik. 2012-höz képest megnégyszereződött a vagyon- és életellenes bűncselekmények száma (csak a gazdasági bűncselekmények száma csökkent 10 százalékkal). A sitteseknek alanyi jogon jár csomó minden, amiért az átlagembertől iszonyú összegeket gombolnak le, plusz ha valami vélt vagy valós sérelem éri őket odabent, elég csak panaszkodni a jogi képviselőiknek, és még pénz is üti a markukat...a börtönbiznisz ugye.

Tudod minek volna itt visszatartó ereje? A hatvanhetes vlagyimíri börtönnek. Marcsenkó szemléletesen leírja a könyvében, milyen is volt az (ha érdekel, leírhatom amúgy, nem olyan hosszú). Nem dohos tömlöc volt patkányokkal, viszont ha az ember kikerült onnét, kétszer-háromszor is meggondolta, hogy ismét a bűn útjára lépjen...
A macskák szeretik, ha simogatjuk őket. Biztos ez? Bármikor és bárhol jól esik nekik a simogatás. Biztos ez? Volt már, hogy kedvesen meg akartad simogatni a cicád, de az nem örült neki, talán meg is karmolt? Elmondom, miért van ez, és a cikk végén leírom, hogyan kell "jól simogatnod" a cicád, hogy…..
Szlengblog Cápáz 2009.08.25 22:57:00
Partnerét (elsősorban annak arcát) - jellemzően a szexuális kiszolgáltatottság érzékeltetése céljából - hímvesszőjével verdesi, csapkodja. A Bécáj fuvoláztatta a Szilvit, mintha kéne, aztán komótosan cápázta a fejét, a csaj meg nézett fel, ilyen jó szenvedősen. Öcsém,…..
Geiger Globalizációs gondok 2017.07.30 12:14:16
Németországi barátaim mesélték, hogy a 80-as években volt Németországban utoljára igazi jólét. Biztos munkahely, jó kereset, amikor még nem voltak a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetben és a multik nem racionalizálták a munkafolyamatok minden másodpercét, azt eredményezve, hogy robotként kell…..
Sokáig azt hittem, hogy a baloldali pártok csak tehetségtelen, buta, korrupt politikusokból állnak, de nem rombolják szándékosan a társadalmat. Összeesküvés-elméletnek gondoltam, mikor másoktól azt hallottam és olvastam, hogy szándékos, tudatos társadalomrombolást végeznek. Annak tudatában voltam,…..
Lesújtó hír, hogy vége a Lucasartsnak (született Lucasfilm Games), a Disney bezárja. Nem olyan meglepő ez, régi Monkey Island-osok, Ron Gilbert és Dave Grossman is írják, hogy erre azért lehetett számítani. A stúdió az utóbbi években nem nagyon találta a helyét a piacon, a Disney…..
Reactor 2013.04.10 01:08:09
@Scagnetti: X-wingben pont ez volt valószerű. Megkaptad a létező legmagasabb kitüntetést, tábornok lettél, kézenfekvő, hogy ezek után egy egész haditerv felett basáskodsz, és a hajók kötelesek engedelmeskedni neked (oké, "Kadét" rendfokozaton is engedelmeskednek, de ezt meg lehetett volna oldani). Így a rendfokozatoknak is lett volna értelme, minél nagyobb rangban szolgálsz, annál több baráti űrhajó hallgatna rád. Persze X-wingben se tudtál a nagy hajóknak parancsolni, nemigen fért volna össze a küldetéssel, hogy mondjuk az FRG Tribulation fontos transzportokat vár, te meg hazaküldöd :D De például a haverokat rendszeresen hazazavartam, néhány misszió meg kifejezetten egyszerűbb, ha megmondod a kompnak, hogy várjon egy kicsit, majd ha kilőtted a csillagrombolót, majd utána ügyködjön a korvettel (így nem kellett 6 Gunboat ellenében védelmezni, ami egyenlő a lehetetlennel). A haverok hazamentek, és magam lőhettem le az összes birodalmit. Vagy ráuszítottam az összes szakasztársam a birodalmi fregattra...persze meghaltak, viszont leszedték a pajzsát, és volt időm szétlőni, mielőtt még meglógott volna. Egyetlen parancs értelmére nem jöttem rá: Az "Evasive action!" mire jó? (Shift+E). Se az X-wingben, se a TIE Fighterben nem találtam különösebben hasznosnak...volt valami konkrétabb értelme?

Amit a TIE Fighterből még hiányoltam, azok az aszteroidák voltak. X-wingben sem fordultak elő sűrűn,de tök hangulatosak, és jól beleillenek a sztoriba is. Na meg a TIE Fighterben nem volt planetáris pálya (az X-wingben ott volt a Halálcsillag), lehetett volna egy bolygófelszíni űrállomás, vagy ilyesmi, lézer tornyokkal meg épületekkel, ha már a TIE Fighterbe ennyi új hajó került be.
Volt ezenkívül a TIE Fighterben egy érdekes hiba, főleg a "Sepan polgárháború" küldetéseknél, hogy néha ha ellenséget lőttem szét, veszteségnek írta le a pálya végén, és levont pontokat. Ugyanez volt az áruló birodalmiaknál is, máskor viszont pont fordítva volt, hogy ha szétlőttem egy kompot, amire külön megmondták, hogy ne bántsam, jutalom pontokat kaptam. Ki érti ezt...
Mivel az adásban öngyilkosságról is szó esik, fontosnak tartjuk jelezni a következőket: Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, illetve olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért…..
Reactor 2020.08.04 00:44:23
@AnnieC: A VR miatt fölöslegesen aggódsz. Mikor először megjelent, úgy megbukott az egész koncepció, hogy öröm volt nézni. Most a pénzéhes gyártók visszahozták a köztudatba, mondván, úgyse emlékszik már senki, mekkorát hasalt a Virtual Boy, a mai konzumidiótáknak már be lehet adni, hogy a virtuális valóság a legnagyszerűbb dolog a szeletelt kenyér óta, és veszik-viszik majd, mint a cukrot...

Ööööööö, sajna nem jött össze, az emberek döntő többsége nem harapott a csalira. Oké, van pár tucat közepes minőségű játék, ami kezeli a virtuális valóságot, a maradék 98% meg szarik rá egy nagyot, és eközben fényévekkel népszerűbb.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A Bors helyszíni terepszemléjén kiderítette, hogy természetesen azonnal megjelent a csempészcigi ipari mennyiségben, ahol épp nincs 500 méteren belül dohánybolt, például a Balaton partján: A kocsi hátsó üléséről 1300-1500 forintos áron kínálják a cigit. Ez átlagban…..
Szoktam a német tévéadókon politikai vitaműsorokat nézni. Utóbbi években teljesen átálltak a liberálisok által diktált, politikai-korrekt, manipulatív, pofátlanul hazug közvetítésekre. Elhallgatták napokig a szilveszteri migránstámadásokat, és miután kénytelenek voltak utólag mégis beszámolni…..
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
Reactor 2020.02.09 22:00:00
@Hugó_a_viziló: Akad olyan holmi, ami még menthető foltozással, feltéve, ha ugyanaz az anyag rendelkezésre áll. De a gombfelvarrás, hordszíj javítás is gyakori meló.
Ám tudom, a puncs.hu-n miféle szerzetek vannak. Hát csak keressék, a ketyegő óra majdcsak meghozza a jobbik eszüket... :DDD
Reactor 2020.06.26 13:28:52
@ProF!: @Almandin: A 25-35 közötti nőkkel azért nem érdemes foglalkozni párkapcsolat-ügyileg, meg az elvárásaik olyanok, hogy még egy Olümposzról emigrált félistent is visszautasítanának.
Reactor 2020.08.03 00:29:05
@kormanyrud: Hadd éljen csak a maga köré álmodott rózsaszín takonybuborékban, miszerint ő mekkora főnyeremény, JÁR neki a hétszámjegyet kereső nagyfarkú alfa, az Átlag Józsikáknak meg osztogatja a kosarakat, amíg megteheti. A hipergámia tankönyv szerinti példája.
Semmi gond nincsen ezzel se, nye problemá, igényei azok lehetnek...de hogy teljesülni is fognak-e, na az már más téma. Előbb-utóbb kilukkan a rózsaszín takonybuborék, és a rögvalóság kemény talajára fog pottyanni, csúnyán megüti a bokáját. Annyira, hogy fel se kel többet.
A saját hülyeségétől úgyse tudsz megmenteni senkit, majd százesztendős vén banya korában eheti amit most főz.
Egy régi anekdota szerint összeül a nemzetközi konferencia. Az egyik tábor álláspontja az, hogy a macska nyávog, a másiké, hogy a kutya ugat. Gyűrik egymást cefetül hónapokig. A konferenciának vége, a diplomáciai szokásoknak megfelelően megállítják az órát, ideges futkosás,…..
Reactor 2020.07.28 22:30:27
Röhejes ezek a klímatalálkák. Nagyjából annyiból áll, hogy a sok medúza gerincű politikus féreg egymásra mutogatva hájfejéből buhog, miszerint "hádde te többet szennyezel, majd előbb állítsd le te a szutyi pöfögését a légkörbe, aztán én". És mivel actually tenni is valamit biza pénzbe kerül, megmaradnak ezen a legalja szinten problémakezelést illetően. Az eredmény deadlock, tehát nem történik semmi, csak a hőmérséklet kúszik szépen lassan fölfelé.

@bircaman szerkesztő maxval: Igen, természetesen az egész csak kitaláció. Az ötven fok körüli kánikulák nyáron, az is csak a libbantak műhisztije. A plusz 15 fok január kellős közepén, hogy trikóban lehet héderelni az ablakban, a legyen meg ott bagzanak a párkányon tél közepén, ez is csak csúnyarossz libsi ármány.
Persze amint a higanyszál harminc fölé kúszik, te is rohansz ventilátorért meg klímáért a Média Márkba. Persze csak szépen, csendben, lábujjhegyen, nehogy felül kelljen bírálnod korábbi baromságaidat.

@furious ewok: Nem újkeletű ez az összeröffenés, ha emlékszel, már Kiotóban is kötöttek hasonló egyezményt. A vége az lett, hogy magasról szart rá mindenki. Azóta a Föld átlaghője +2 fokkal emelkedett.

@porthosz: Fenét. Az ipart úgy is meg lehet vágni, hogy nem percre pontosan elromló ipari hulladékokat gyártanak meg építenek, hanem tartsanak ki 30-40 évig, vagy akár még tovább is. Nem lehetetlen a dolog, ellenpéldának ott a panelház: már réges-régen túlélte azt az időintervallumot, amire szabták, és eddig egy se dőlt össze.
Lehet ám így is, hogy a fogyasztói társadalom rákfenéjét végre gyökerestül kiirtanánk erről a bolygóról. Tudod, amikor egy autó, egy klíma, vagy egy fagyasztó 30-40 évig is pöpecül működött, és ha mégis meghibásodott, belefociztál egy jókorát, és utána megint működött, mint a parancsolat. Az "átkozsban" készült magyar termékek zöme ilyen - nékem is van 40 éves hősugárzóm, és cukordarálom, mái napig pöccre indul, szervizt életében nem látott. Tehát igenis megvalósítható a dolog.
Lehet, a konzumidióta önbohócoknak nem fog tetszeni a dolog, de őszintén - ki nem szarja le a vonyításukat? Hadd üvöltsenek, mint a rühestacskó a teliholdra, azt sem izgatja.
A koronavírus elleni küzdelem megmutatta, hogy az emberiség nem teljesen érett meg a pusztulásra. A bajban összefogtak az emberek, és igazi közösségként segítették egymást. Kialakult a jófej világ. Az új módi első számú nyertesei a nyugdíjasok voltak. Mert mi kell egy nyugdíjasnak? Figyelem…..
Mi a jó az Indexben? Az, hogy van. Mi nem jó az Indexben? Az, hogy elegem van. Elegem van az Index kormányzati abuzálásából. Mondom úgy, hogy virtigli polgári, konzervatív liberálisként nekem is sok alkalmanként az Index balossága, túltolt liberalizmusa, pc-mániás hülyesége. Ugyanakkor kevésnek…..
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
Reactor 2020.07.28 19:28:52
Az átlagférfiak igen nagy százaléka egyszerűen azért szingli, mert nincs választása. Egyszerűen nincs rájuk kereslet. Akad belőlük bőven, éppenséggel több is, mint elég, csak épp kereslet nincs rájuk. Hogy miért? Az indokok változatosak. Az egyik csak minimálbért visz haza, a másiknak ronda nagy pattanás nőtt az orrán, a harmadik túl kövér, a negyedik túl sovány, az ötödik túl ostoba, a hatodikkal meg pont az a baj, hogy nagyon is értelmes, a hetediknél "nincs meg a kémia", a nyolcadik valami krónikus nyavalyában szenved, a kilencedik dohányzik, a tizedikkel már maguk se tudják, mi a baj, lényeg, hogy nem kell, és kész...
Egyszerűen senki nem lehet elég jó, kivéve persze a full jóképű, pénzes, izmos bulikirály menőmanókat, akik pont, hogy semmire nem becsülik a nőket. Úgy cserélgetik őket, mint én az alsóneműmet, persze, hogy ezek megcsalják és átrázzák majd. Mert megtehetik.

Érdemes megnézni a társkeresőkön a nemek arányát. Mindegy, melyiket nézzük: nőből megdöbbentően kevés van ahhoz képest, hogy férfiból milyen irdatlanul sok. Plusz a női regisztrációkból ildomos gyököt vonni, egy nagy részük ugyanis kamureg, troll, vagy üzemeltetői bot.

A nők azzal szoktak takarózni, hogy de bezzeg a pasiknak is mint a topmodell cicimacák kellenek, tehát ők is nyugodtan lehetnek felszínesek. Ehhez képest még a legrondább bányarémek is kapnak havi 10 levelet társkeresőn, az átlaglányok pedig adott esetben száznál is többet. Tehát ez az érv meg is bukott.
A másik adu ászuk meg az, hogy a pasik csak dugható házvezetőnőt keresnek, mert se főzni, se mosni, se takarítani nem akarnak...ezekszerint a szingli nők minden nap étteremben kajálnak, és disznóólban élnek odahaza? Jó tudni.
A legtöbb embernek nagyon negatív a véleménye a randizásnak nevezett népszokásról. Merthogy ez egy életforma, és kifejezetten a nagyvárosi környezetre jellemző: ott van értelme, ahol az ember nem ismer mindenkit és ahol nem ágyazódott be annyira a társadalom szövetébe, hogy készséges családtagok és…..
Deansdale Korona 2020.03.16 15:41:01
Táviratszerűen amit gondolok: A fő probléma az, hogy a média mindent mond és az ellenkezőjét is, ráadásul nem úgy, hogy a mainstream balra megy az alternatívok meg jobbra, hanem mindenki össze-vissza. 5 percenként változik, hogy mind meghalunk, ill. hogy ez csak egy kicsit marconább influenza és…..
Reactor 2020.07.15 15:36:03
@csi szi: Nyilván vissza-visszatér még majd a járvány szórványosan, de ebben semmi rendkívüli nincs. A himlőt leszámítva minden vírusra jellemző, hogy alszik egy jót, aztán szórványosan időnként aktivizálja magát. Ha lesz is "második hullám" amivel riogatnak, feleekkora hacacárét nem fog okozni (ha szándékosan kelteni fogják a pánikot, az persze más téma).
A nyár melege nyilván nem állíthatta meg a vírust, mint ahogy a rotavírust, a varicella zostert, herpesvirus-t se állítja meg, és immunitás se feltétlenül fejlődik ki egy bizonyos kóroki ellen az emberi szervezetben. Erre számtalan példa van, az influenzavírus elleni vakcina se ér kalap szamócát se. Maga a koronavírus egyébként messze nem ismeretlen az emberiség előtt, a már említett SARS-ot szintén koronavírus okozza - másik törzs, ez igaz, de koronavírus - és az se okozott világkatasztrófát. Ez a variáns sem fog.
Szóval nagyon úgy néz ki, az armageddon ősszel is el fog maradni :D
Reactor 2020.07.16 15:54:20
@Frederick2: Ez teljesen igaz, mondjuk a kormányoktól nem is várok mást, a jelenlegitől meg pláne. Szétverik az egészségügyet, aztán kamilláznak nagyokat, hogy jééééé, egy nem túl súlyos járvány miatt földbeállt a gazdaság, nahát, a kutya meg a mája...!
Belegondolni se merek, mi történt volna, ha mondjuk, 1831-hez hasonlóan a kolera söpör végig az országon.

Annyi előnye mindenesetre tényleg volt a dolognak, hogy a karanténnak köszönhetően kishazánknak is eszébe jutott, hogy létezik bedolgozás, home office, távoktatás, meg más efféle dolgok is, amiket a hanyatló Nyugaton már jópár évtizede feltaláltak. Ha a vírus miatt akár csak pár évet is sikerül így előrébb jutnunk ebből a kőkorszakból, ahol vagyunk, már megérte a dolog!
Nem, komolyan mondom - ha a "vájrösz" hatására tényleg megindulna itt valamiféle fejlődés, akár a kormány akarata ellenére is, örökké imádni és bálványozni fogom a koronavírust, ha tehetném, aranyszobrot is állíttatnék majd neki: lám, egy mikroszkópikus méretű, agy nélküli kis ingyombingyom el tudta érni azt, amire 30 év alatt a homo sapiens sapiens hungaricus, abszolút hatalommal a birtokában, képtelen volt...

A regényt, filmet ám kíváncsian várom :D nem vagyok Robin Cook-rajongó, viszont igenis vannak jó doomzday-témákkal foglalkozó írók, és meglovagolva a jelenlegi pánikhangulatot, egy középszintű koronavírusos regényt is úgy vinnék az emberek, mint a cukrot. Sajnálom hogy Arthur Herzog nem él már, neki hihetetlen jó doomzday-regényei voltak (Hőség, Rajzás, Őrület, Étvágy), na ő pont alkalmas lenne a feladatra :)))
Fred barátunk ajánlott egy csokor WMN cikket, viszketésem támadt mindre reagálni, de egyelőre maradjunk a feminizmusra vonatkozónál, a régi szép idők emlékére. Évek óta foglalkozom egyenjogúsággal, ha álmomból felébresztenek, akkor is tudom, melyek a leggyakrabban megfigyelhető kommentek egy-egy…..
Reactor 2020.07.12 20:58:08
A feminizmus már réges-régen túlélte önmaga hasznát. Kitűzött céljai nagyrészt megvalósultak, ami pedig mégsem, annak biológiai oka vannak. Mostanra az egész önmaga paródiájává vált, már rég nem az egyenlősdin megy a téma, hanem a pozitív diszkrimináció irányába a nők felé. Megjelentek aztán azok a medúza gerincű legalja taknyok is, akik óriási profitlehetőséget látnak abban, hogy hörögve gyűlöljék a férfiakat (pl. Anita Sarkeesian). A meggyőződéses feministák száma elenyésző. Majd ha nő hív randira férfit, látok női uránbányászt és útépítőt, akkor lehet félve ugyan, de kimondani, hogy tényleg konvergálunk az egyenjogúság felé. Addig pedig marad az, ami: képmutató, álszent, sunyi baromság, senkiházi bugrisoknak.

A bölcsödékkel anno nem volt semmi baj, engem is beirattak. Mái napig hiányzik az a közeg, és évente egyszer vissza is megyek a valamikori bölcsödémbe (azóta orvosi rendelő lett), hogy visszakapjak valamit az akkori önmagamból. Nem tudom, sose éltem meg kínszenvedésként, pedig már akkor is egyéniség, különc voltam.

@csi szi: Én ugyan nem vagyok balos, de szívesen elnézném, amint a gazdagok faágakon lógnak, mint a karácsonyfadíszek. A döntő többség meg is érdemelné.

@KalmanBlog: Akinek ma tisztességesek a szándékai, az jobbára a randevúig se fog eljutni a nőknél, nemhogy házasságig meg családalapításig. Hacsak nem jóképűek, vagy kőgazdagok, nincs rájuk kereslet.

@Wildhunt: Zsindex...ne csodálkozz, hogy ilyesmik jelenhetnek meg rajta. Az Internet leghitványabb, legfostosabb szemétoldala, még a 4chan is színvonalasabb nála.

@Gazellla: Az is lehet, hogy egyszerűen csak nem akar egy újabb adósrabszolgát ebbe a szétrókázott romhalmazba, csak mert Kövér Lacika kiadta az ukázt, hogy szűjjé' szűjjé' bmeg. Hogy miből tartod el aztán a pulyádat? Oldd meg, nem a mi dolgunk, nekünk csak a hatalom és a sok zsé kellett, a felelősség a hátunk közepére se...

@Deansdale: Már a kommunizmusban is így volt: aki nem (szélső)bal, az ellenség, az náci, imperialista, kapitalista, fasiszta, trappista, és gulágra véle. Az ezt túlélt írók (Marcsenkó, Szolzsenyicin, Rózsás) szerint uszkve hetvenmillióan estek ennek áldozatul, és ezek csak a bejelentett, tehát nyilvántartott esetek. Tehát messze nem újkeletű találmány.
Gábor könnyen röhög sírva, illetve sír röhögve január közepén az elromlott kazánja mellett, de ha nem lenne infra panel, boiler, kandalló és fűtő klíma a házban, az ő mosolya sem lenne őszinte. Mit tehetünk, ha pont időben, a tél elejére beszerelt, jó sok pénz és időt felemésztő vadiúj kazán az év…..
Reactor 2020.02.04 18:02:40
@itepgolab: Parancsolj, nézegesd kicsit a GDP-listát, addig se fröcsögsz ökörségeket:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)
Reactor 2020.02.06 00:22:22
@itepgolab: Igen, országok összGDP-jét hasonlítom össze. Hogy miért? Mert nagyjából ez képviseli a fejlettséget. Oda kellett volna figyelni gazdaságföldrajz órán arra, amit a hülye tanár mond, nem a Pokémon Gó-t pöntyörgetni az okosteldzsódon.
Luxemburg soha nem volt az egyik legmagasabb életszínvonalú tag az EU-ban. Miért nem Svájcot hoztad fel példának? Jaaaa, mert az nem téged igazol. Hogy is nevezik ezt? Mazsolázgatás?
Előbb járd ki a középiskolát minimum, utána oktassál ki nagy garral másokat a GDP-listák mibenlétéről. És lehetőleg ne érvelési hibákkal támaszd alá a vélt igazadat, mert attól max. hiteltelenné válsz. Meg nevetségessé.
Reactor 2020.07.05 04:55:09
@itepgolab: Elárulnád kérlek, mi késztet téged arra, hogy újra meg újra belefingjál a nullás lisztbe?
Ja, ostoba nímand kis troll vagy...
Hasonlítsd már össze Svájc és India lakosságát, te nagyon szánalmas iskolakerülő! Szerinted melyik fog több összprofitot termelni? Hát kérlek, így lehetséges, hogy India az ötödik helyen van. Egy indiai gazdag átlagban sokkal jobb színvonalon él, mint egy svájci gazdag. Akkor is, ha neked ez fáj, és csúsztatásokkal, valamint hitvány általános iskolás 5.b-s szintű, tíz éve lejárt szövegeddel erőlködsz itt, mint a tacskó ami épp kiszarja a barackmagot...de igazából megszoktam már a fajtádat. Te vagy kb. az ötezredik örökvesztes kis sztrovacsek, aki nem viseli el, ha az időjós esőt ígér másnapra, csak mert te szép napsütést szeretnél, és lelövöd az időjóst.

Bangónénak teljesen igaza volt: sok a patkány Magyarországon...