Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reactor

32 bejegyzést írt és 1172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Wmiki tollából remek téveszme összefoglaló jelent meg. Fussuk át, itt nem kell tartani a sunyi moderálástól. Pártokról  Vannak akik azt sem bírják elviselni, ha valaki más pártban merészel hinni, mint amiben ők. Konkréten az index kommentelőkre gondolok, akiknek szúrja a…..
Reactor 2020.01.25 01:37:36
Ebben speciel igaza van: a Zsindex nevű hazugsággyár a fórumával együtt mindig is otthont adott az ilyen felfogásnak, no meg az ezt valló söpredék férgeknek.
Nem véletlen hogy a Zsindex a legselejtesebb, legszánalmasabb viccoldal az egész világhálón, konkrétan az Internet pöcegödre. Még a 4chan is színvonalasabb nála, ami azért elég nagy szó. És ez természetesen duplán igaz a fórumjain vergődő csőcselékre.
Röhej, de a kuruc.infón nagyobb a szólásszabadság, mint a Zsindexen. Egy szélsőséges náci-fasiszta-rasszista-trappista oldalon soha nem törölték az ellentábor kommentjeit, míg a Zsindexen napi rendszerességű az övékével ellentétes vélemény törlése & a kiírójának kitiltása (igaz ugyan, hogy a kitiltogatás szart se ér amióta létezik VPN, de hadd erőlködjenek a kis zsidócsahosok). Ennyit a szólásszabadság és a liberalizmus verhetetlen bajnokáról :DDDDDDDDDD

Ha pártokról van szó, én se hiszek egyiknek se. Szimplán azért, mert igazmondó politikust kb. olyan gyakorisággal lelni, mint földönkívülit. Bár, elvileg földönkívülit már láttak...hogy ezért "bravó" jár nekem is, nos, nó komment.

A tudomány valóban nem büntet senkit, ha nem hisz neki - ez az ő egyéni szuverén döntése - a pártok viszont rendszeresen csinálják. Lehet, hogy agyon nem lövetnek, mint anno az "átkozsban", de nincs is rá szükség, látjuk Tomcat esetében is.

A kapitalizmus pedig egyáltalán nem a boldog jövő záloga. Sőt, konkrétan a kerékkötője. Lehet szidni a kommunizmust, de a kapitalizmus ettől nem lesz automatische jó dolog. A kommunizmusban legalább az illúzió megvolt, hogy a kisemberé a hatalom, a kapitalizmusban össz-vissz annyi jogod van, hogy négyévente elmehetsz szavazni. És mióta mindegyik párt úgy csal a választáson, ahogy akar, ennek a látszatjognak sincs semmi értelme. Kommunizmusban az ideológia volt az isten, kapitalizmusban meg a pénz. Kommunizmusban agyonlőttek, kapitalizmusban elszedik mindened, és kilöknek csupasz seggel az utcára, a többit elintézi az éhség vagy a januári mínuszhúsz, még lelkifurkájuk se lesz.
Innen nézve pedig a kapitalizmus se jobb semmivel, mint a kommunizmus volt. Csak most másképp szar.
Pénzügyi zsenink, aki a világ bármely jegybankelnökét képes lenne lehurrogni azzal a szöveggel, hogy "látszik, hogy nem értesz a pénzügyekhez", most ismét hatalmasat alakított.Már megszoktuk, hogy gazdasági ismeretei nincsenek, és ezt azzal próbálja ellensúlyozni, hogy…..
Reactor 2020.01.25 00:24:51
A 2012-es világvégével kapcsolatban melléfogott wmiki is (ahogy sok más idióta doomzday-rettegő), abban viszont vastagon igaza van, hogy a gazdaság össze fog omlani. Ha másutt nem is, kishazánkban egész biztosan. Momentán is meredeken az államcsőd felé tartunk, jellemző módon minél nagyobb a baj, annál nagyobb elánnal kuruttyolja nagy vígan a Viktátor meg a sleppje, hogy milyen jól teljesítünk.
Tőlünk nyugatabbra már réges-rég letudták a válságot. Itt még kb. el se kezdődött. Evidens, hogy a következő válság itt mit fog okozni.

@brlv24: Ez még semmi se volt; olvastam nemrég több mint 20 oldalnyi ömlengést egy nagyon elbaszott, agyatlan arcról, aki szerint a bitcoin meg a többi kriptovalutás piramisjáték jelenti majd a tuti megoldást mindenre. Töröljük el a pénzt, bankostul, hitelkártyástul, mindenestül, legyen mindenhol bitcoin "eszi-nem eszi-nem kap mást" alapon, és akkor majd fú de királyságosság lesz itten. Aztán amikor fölvetették neki (teljesen jogosan) a rendszer buktatóit, minden alkalommal kínos magyarázkodásba, trollkodásba, ujjal mutogatásba fordult a dolog. Hogy szerinte mindenki hülye, aki ellenzi, és ő valami meg nem értett zseni itten. Az is felmerült, hogy menjen a pénzügyminisztérium elé kalapozni az ötletével, természetesen erre is fröcsögve hőbörgés és mellédumálás volt a válasz.
Na ez egy igazi nehézsúlyú elmebeteg idióta volt, wmiki hozzá képest a fasorba nincs.

@mimindannyian: A mindenféle gazdasággal foglalkozó portálok pontosan ugyanezt csinálják, csak a másik irányba, direkt marketinggel, és mindegyik úgy hamisít a tényeken ahogy az érdekei diktálják. Ez tökéletesen rendbe van?
Aki A-t mond, az mondjon ám B-t is...
Wmiki ismét aratott, ezúttal a szokásosnál is butábban rakja össze az oda nem illő puzzle darabokat. A szokásos értetlenségével azt forszírozza éppen, hogy mégis milyen gonosz a magántulajdon. Itt el lehet olvasni az elmezavart, illetve be is rakok egy screenshotot, mert tudjuk, hogy…..
Reactor 2020.01.24 23:17:24
Lehet nagyokat szórakozni wmiki-n, lehet hülyeségnek minősíteni az irományait, az elvitathatatlan, hogy nagyon sok mindenben igaza van. És hogy a magántulajdon(od) abszolute nem szent és sérthetetlen, kivéve ha elég nagy befolyásod vagy pénztárcád van ahhoz, hogy el tudd érni, hogy egy ujjal se nyúljon hozzád senki. Se az államhatalom, se a riválisod, se a közmédia. Ez pedig keveseknek sikerül sajnos.
A copyright működésében többé-kevésbé igazad van, bár a tényszerűség kedvéért feltehetek pár kérdést: olyasmiket, amiket nagyon nem szeretik, ha feltesznek. Például, ha egy zeneszám előadója már réges-rég halott, mireföl fizessek érte, holott a szoftverpiacon a megszűnt cégek termékeit ingyen és bérmentve letöltheted (abandonware fogalma). Vagy, ha egy könyv írója már rég meghalt, mi kerül azon a könyvön olyan sokba. Az ostobábbak még megeszik ezt a kamu demagóg dumát, hogy há' a leszármazottjaik. Aha, a valóság ehhez képest az, hogy a jogdíjak nagyrészét a mindenféle kamuszakmás lótifutik kapják meg, olyanok is, akiknek kb. semmi közük az adott könyv, hangfelvétel stb. létrejöttéhez vagy terjesztéséhez. De a markukat, azt tudják tartani nagyon. Elég megnézni az Artisjus működését: az előadók lófaszt se kapnak gyakorlatilag a műveik után, de minden szaros adathordozót azért fizess ki ötezerrel drágábban, mert te biztos tolvaj vagy, és lopott médiaanyagot fogsz tárolni azon a winchesteren/CD-n/pendrive-on.
Aztán megy a cirkuszolás, hogy mindenki Slotákiából meg Lengyelből vesz adathordozót, ahol 30 forintért már kapsz.

"Ha ilyet csinálsz, akkor először jön a rendőr, aztán a túsztárgyaló, végül a kommandósok testpáncélban és automata fegyverrel."

Igen, ha fehér a bőröd, mint a vaníliafagylalt, akkor többnyire ez lesz. Ha Kolompár Teszlatrooper vagy, akkor számos egyéb dolog mellett az önkényes lakásfoglalás is el van nézve neked.
Mellesleg a testpáncélt viselő, automata fegyveres komedós sem sebezhetetlen...

"Maximum Szomáliában, mivel ott nincs gonosz, mindenkit rabszolgasorba taszító pénzuralom, magántulajdon, meg szemét, elnyomó állam, hanem csak fegyveres őrültek, és éhezés. Paradicsom, mi?"

A röhej az, hogy 10 éven belül ők is elhúznak majd mellettünk laza kettes tempóban. Mellettünk, ahol józan és felvilágosult dikta...izé, demokrácia van, EU-tagok vagyunk, és Orbánisztán jobban teljesít. Pakisztán és Banglades már valahogy elénk kerültek...
A pénzuralomnak semmi köze ahhoz, hogy fegyveres törzsi harcosok irtják egymást. Ha nem irtanák egymást, nálunk pl. fényévekkel jobban élnének.

"Ha egy olyan országban vagy, ahol nem a kommunisták dirigálnak, van tényleges magántulajdon, és munkaszerződés, akkor nem. Tudod, a munka nem rabszolgaság, csak a komcsiknál, illetve azon emberek fejében, akik irtóznak tőle..."

Ehhez képest minálunk van rabszolgatörvény, a munkáltatók mind zsebzsarnokok, és gyakorlatilag élet és halál urai, akkora hiány van munkahelyből, hogy az alkalmazott kvázi rabszolgaszinten tengődik. Lehet, hogy nem sóznak neki oda bikacsökkel, csak épp sakkban van tartva, hogy robotolj, vagy repülsz, várnak ötszázan a helyedre. Az átlagmelós meg tűr, nyeli-nyeli a szart, aztán ötven évesen elviszi egy infarktus.

"Mintha a vörösiszap a MAL-hoz..."

Miért, kihez köthető? Az Érmelléki Kuglófemberhez???

"Ha ellenzed a bolygó tönkretételét, miért használsz elektromos áramot?"

Nem fogod elhinni: lehetséges úgy is elektromos áramot termelni, hogy nem csesszük szét a bolygót. Csak hát ez valakiknek nagyon nem érdeke ugye. Ezen valakik kutyakölyke az ELMŰ is többek közt.
Egy szép napon majd jól elfogy az amit eddig lehetett herdálni, és akkor majd tördelik a kezüket meg ontják ocsmány patakokban a krokodilkönnyeiket hogy "jaj ittenem ittenem mit tettünk, ha tudtunk volna"...

Tudtátok, csak szartatok bele egy jókorát.
Volt már üzemzavar karbantartás közben, elszivárgott egy úszómedencényi hűtőfolyadék, szinte az összes valamirevaló hűtéscső szétrohadt, de ez még mind semmi ahhoz képest, ami akkor lesz, ha a reaktortartály egyszer csak bemondja az unalmast...
Reactor 2020.01.24 21:37:58
Az nem az atomenergia hibája, hogy idehaza egy rakás életképtelen nyerészkedő korcsfajzat irányítja az országot, aki szarik egy nagyot az emberek fejére, még arra is, ha a levegőbe repülne az egész kóceráj, és itt is Csernobil meg Kistim lenne. A spórolás megérne nekik ennyit, idehaza igen olcsón mérik az emberéletet. Meghaltak pár százezren? Hát aztán. Már Sztálin bátyó is megmondta az ő tömérdek sok okos eszével, hogy kiirtani milliókat az statisztika...
A fúziós energia meg olyan dolog, mint az öszvér orra elé lógatott répa a taposómalomban. Valahogy mindig 30 évre vagyunk tőle. Már 60 éve. És mindig ugyanazt az orr alatt elsusmorgott "a jövőben biztosan megtalálják a megoldást" szégyenkezést kapjuk. Szerencsére költségei, azok aztán vannak ám.

@GNandor: A Zsindex minden szart kipakol, ha tízzel több olvasót tud ezzel bevonzani. Nem véletlenül Magyarország legfostosabb, leghitványabb, legszánalmasabb viccportálja, kb. a 4chan színvonalán.

@alfacharlybravo: Idehaza konkrétan ilyen szar lett az egészségügy. Nemrég valaki ott döglött meg a járdán a csikkek, köpetek között, mert nem jött ki érte a mentő. De tényleg semmi baj nincs az egészségüggyel. Finom volt a 2 kiló krumpli legalább?

@Pic: A Zsindexet már rég fel kellett volna számolni. Lehetőleg már tegnap. Szó szerint veszélyes hulladék, a firkászaival meg a kommentközösségével együtt.

@Thomas Dantes: A zsidaj nemzetközi összeesküvés pont, hogy valós probléma. Konkrétan mára odáig fajultak a dolgok, hogy Soros teljesen nyíltan teheti azt, amit akar, még az EU se mer stoptáblát tartani neki, hogy na, mostmá' aztán elég legyen.

@LebensraumamOsten: Te figyukaaa, attól, hogy a 888.hu és a társai is ugyanazt művelik mint a Zsindex, attól még nem lesz a Zsindex automatische jófej. A hazudozás, részrehajlás, kártékonykodás az marad, ami, függetlenül attól, milyen az előjele.

@apro_marosan_petergabor: Az okostelefon pont rossz példa volt, ezekbe ugyanis hiába van belegyömöszölve egy diktafon, egy fényképező, egy MP3-lejátszó, egy jegyzettömb, egy oprendszer, feleannyit se ér, mint egy célhardver, mondjuk egy PC. Jobb 1 dologhoz jól érteni, mint sokhoz rosszul.
Az Amperáról: De, teljesen igaz. Ugyanis a Wartburg még 30 év elteltével is Wartburg maradt, miközben az Amperát max. 10 év múlva a roncstelepen fogja enni a rozsda a szakadó esőben. Mert egy minél gyorsabban tönkremenő ipari hulladék, nem minőségi gyártmány.
Mindazonáltal az egész analógiának semmi értelme, mert egy butatelefon semmivel sem telefonál rosszabbul, mint egy okostelefon. Sőt, SMS-t is ugyanolyan jól tud küldeni. Ja, hát nem lehet vele 24/7 netezni meg a Failbookon lógni. Szépen kibírod hazáig, hogy pár órát nem netfügghetsz.
A balesetek 70 százalékát személygépkocsik okozzák (2018-cas adat), kerékpár az esetek alig 15 százalékában szerepelt a grafikonon. Szóval sokszor valószínűbb, hogy egy autós fog elcsapni téged a villamossínen, nem egy bringás. Amit mellesleg nagyobb valószínűséggel is élsz túl.
Persze, lehet az autózást ajnározni - szabadság, nincsenek csövesek, kényelem - csak hát ez avval jár néha, hogy nincs parkolóhely. Ami idegességet megspórolsz utazás közben, azt kamatostul visszakapod, amikor megállnál valahol és nem tudsz.

@molnibalage: Persze, az átlagbirka számára elfogadható lesz az okostelefon által készített kép minősége. Igaz, csak nappal, ideális fényviszonyok között, mert a szürkületi vagy pláne éjszakai kép hányadék kásás minőségű. A videórögzítésnél még ennél is rosszabb a helyzet; jewtube kommentek között állandó visszatérő örökzöld: "hé öcsém, te ezt krumplival vetted fel?" A hangfelvétel készítés dettó ugyanez, mert veszteséges, szar formátumba rögzít a telefon. Arról nem is beszélve, hogy a "csúcszuper" programok és játékok, amik ezekre a szarokra kijönnek, tizensok éve PC-n/konzolon létező programok lehülyített klónjai.
Persze, lehet olyan okostelefont is venni, ami ezeket a funkciókat valóban tudja profi szinten. Más kérdés, hogy két-három évnyi munkabéredbe kerül a megvásárlása, a javíttatása pedig legalább ennyibe, mert a fogyasztói társadalom jegyében ma már mindent úgy készítenek, hogy lehetőleg a garanciaidő lejárta után szétmenjen. Ennek a pénznek a töredékéért kapsz már tökéletes célhardvert.

@Lusuka: Ne itt toborozzál balekokat az MLM-átverésedbe. Köszipuszi.

@gigabursch: A holdutazásra is ezt mondták 100 éve. Sose lesz, azt csak Isten teheti.

@GyMasa: Az pedig, hogy a kamionok elárasztanak minden létező közutat, "csak" simán veszteséges. Az a 2 milliárd forint, amit a kamionos lobbi hoz, a közelében nincs az utakban és a környezetben okozott kár mértékéhez képest.
via GIPHY Bár mélységesen együttérzünk, mindig öröm az olyan levél, amiből tanulunk is valamit. Például most azt, hogy a Trónok harca csatajelenetét 55 napig forgatták, ami azért érdekes, mert Tamásék fejhallgatójának javítását 180 nap alatt sem sikerült megoldani. Nem tudni, mi tart ilyen sokáig,…..
Köszönjük a türelmet, illetve reméljük, sikerült meghallgatni az év végi dömping minden adását, ezennel elindul a Checkpoint hatodik évada. Ahogy sejthető volt, idén is úgy indítunk, mint tavaly: végigvesszük, mire számítunk 2020-ban, illetve néhány tavalyi jóslatunkat is előrángattuk, hogy…..
Gábor könnyen röhög sírva, illetve sír röhögve január közepén az elromlott kazánja mellett, de ha nem lenne infra panel, boiler, kandalló és fűtő klíma a házban, az ő mosolya sem lenne őszinte. Mit tehetünk, ha pont időben, a tél elejére beszerelt, jó sok pénz és időt felemésztő vadiúj kazán az év…..
Reactor 2020.01.18 04:22:16
@beste: Jó, hát nekem az jött le, hogy a főnök azért nem tud magasabb bért adni az alkalmazottnak, mert az (szerinte) nem termeli azt ki. A valóság ezzel szemben az, hogy érdemi munkát kb. csak a beosztott végez, a főnöknek meg esze ágában sincs normálisan megfizetni. Aki nem akar adni, azt mondja, hogy nincs. Hegyeshalmon túl ez valamiért már réges-régen nem probléma.
Reactor 2020.01.18 21:26:42
@CCnick: Ezek tények. Az átlagmelós feleannyit nem kap, mint amennyi értéket kitermel, a főnök meg a semmire kap majdnem tízszer annyi fizetést. Egy cégnél a GDP-t konkrétan ki állítja elő? A munkások, vagy a nagy- és kisfőnökök? Tehát ki is érdemel többet? Nem kell rá válaszolnod, költői volt a kérdés.
Nevezheted szocialista agitprop mantrának, kommunista lózungnak, meg hasonló szalmabáboknak, attól még az állítás igaz marad. És az átlagember ezzel nap mint nap szembesül. Mint ahogy azzal is, hogy az átlagembert ettől semmiféle társadalmi szervezet vagy mechanika nem védi meg, a törvény is a munkáltatók oldalán áll, teljesen legálisan lehetnek mind zsebzsarnokok. Nem baj, ha semmihez se értő dilettánsok, a fő, hogy a hajcsárkodás jól megy nekik, és ők azok, akik lefölözik a termelés hasznát.

A GDP-vel előhozakodni merő csúsztatás. Ezekszerint Pakisztánban vagy Bangladesben jobb a melósok fizetése? Csak azért kérdem, mert időközben valahogy elénk kerültek a GDP-listán. Orbánisztán csudajól teljesít, 10 éven belül Szomália is lehagy majd minket.
Egész egyszerűen arról van szó, hogy odaát Ósztriában a munkáltatók rájöttek, hogy igen rossz vicc oda szarni, ahonnét eszünk. Azidőtájt, amikor nálunk kissé izzadságszagúan, de megtörtént a rendszerváltás, az ottani átlagmelós már emberszámba vették, tisztességes fizetéssel honorálták a munkáját, sőt, minden olyan juttatást is megkaptak, amit a hazai nagy- és kisfőnökök vagy egyáltalán nem, vagy csak szájhúzogatva hajlandóak kiadni. És ezzel a hagyománnyal odaát mái napig nem szakítottak, nem viccből menekül ki dolgozni oda, aki teheti. Mint ahogy az orbitális szakemberhiány idehaza se viccből van, a kettő között világos az összefüggés szerintem.
Mondjuk mit csodálkozok, a Balkán közelebb van hozzánk, mint London vagy Helsinki.

@beste: Érdekes, ennek ellenére ebből a rengeteg pluszteherből, kiadásból is bőven telik Audi Á6-ra, négyszobás családi kéróra, évenkénti nyaralásra Máltán vagy a Baleári-szigeteken, téli sielős vakációra Mariazellben, Paganellában vagy Zakopánéban, csak hogy pár apróságot említsek. Szerinted ezekre a helyekre milyen magyarok járnak turistálkodni? Nem, nem az átlag Jóska, aki örül, ha hónap végén szárazkenyérre meg krumplistésztára futja.
Lehet ezt virágnyelven optimalizációnak becézni, ettől még marad az, ami: lehúzás és parazitoid élősködés.
Reactor 2020.01.22 16:38:35
@ekat: Nemcsak a szerelők, hanem pl. a sofőrök, kőművesek, árufeltöltők stb. is rosszabbul keresnek. Méghozzá ugyanannál a cégnél, ahol Hans Regenkurt dolgozik, csak Németországban. Na már most, Hans Regenkurt akkor mireföl visz haza akkora bért, mint idehaza nálunk egy senior programozó, ha csak dobozokat pakol?
A sokat szapult u.n. „nyugati világban” fennen hirdetjük, hogy az egyéni boldogulás útjába nem állhat semmilyen faji, nemi, szexuális, vallási és egyéb hátrányos megkülönböztetés vagy előítélet, illetve jogi és társadalmi diszkrimináció.  Ami számít az egyedül a tehetség, a teljesítmény és a…..
Reactor 2020.01.19 02:50:21
A feminizmus célja már réges-régen megvalósult, így maga a feminizmus okafogyottá is vált. Az egyenjogúság már hosszú ideje nem téma, sőt, a nők irányába sok esetben pozitív diszkrimináció is létezik (pl. az úgynevezett "pussy pass", amikor egy nő enyhébb büntetést kap ugyanazért a bűncselekményért, mint egy férfi), úgyhogy abszolút nincs már miért tüntikézni meg hőbörögni. Mára bármelyik nő mehet rendőrnek, katonának, tűzoltónak, útépítőnek, uránbányásznak, mégse látom, hogy annyira tobzódnának ezen álláshirdetések körül. Igen, vannak olyan munkahelyek, ahova nőket nem vesznek fel, tudok róla. És? Van számos más munkahely, ahol meg a férfiak jelentkezéseit dobják vissza, pl. óvodák, pedagógia, egészségügy, szórakoztatóipar. Most akkor döngethetném én is a mellem, hogy odáig hallatszana mint a tamtamdob, hogy milyen igazságtalanok velem.
Arról nem is beszélve, hogy a feministák bő 99%-a abszolút nem meggyőződésből az, hanem vagy azért, mert érdekében áll, vagy azért, mert Anita Sarkeesian-féle megélhetési botrányhős, és a férfigyűlöletével remekül tud érvényesülni ebben a korcs világban.

A hímsovinizmusnak pindurkát nagyobb a létjogosultsága, mint a feminizmusnak mellesleg. Szimplán azért, mert a mai modern civilizáció kilenctized részben a férfiaknak köszönhető, nem a hangyák hordták össze. A férfi dolga volt a munka, neki volt fontos azon agyarásznia, hogyan lehetne ezt megkönnyíteni, a találmányok jelentős többségét a szükség hívta életre. A nő, aki főzött és nevelte a gyereket, ehhez kb. semmit nem tett hozzá. Még a nőknek készült találmányokat is férfiak fundálták ki.
Turbófeministák imádnak azzal előhozakodni, hogy szemét férfiak, állat mind, mert háborúznak. Arra már egyik se gondolna (vagy ha mégis, jó mélyen elhallgatja), hogy a legnagyobb technológiai fejlődéseket épp a háború hozta. Ha nem törtek volna ki kisebb-nagyobb csetepaték, nem lennének húros hangszerek, francia kártya, számítógép, okostelefon (de butatelefon se), rádió, műhold, rovarirtó, és valahol az 1500-zas évek színvonalán tengődnénk.
Az utóbbi években örvendetesen megnőtt a mama hotelekben élők helyzetével és az úgynevezett Pán Péter jelenséggel foglalkozó tudományos és közéleti írások száma. Ez annak a jele, hogy egyre többen ismerik fel, hogy maga a jelenség egyre elterjedtebb nyugaton, de Magyarországon is, és káros mind a…..
Reactor 2018.07.06 02:25:26
Nevetséges műbalhé ez a "mamahotel" körül. Ez is csak egy ürügy arra, hogy az adott lány miért nem jön össze az adott pasival - se több, se kevesebb.
A "mamahotelezők" döntő többsége nem azért dekkol a szülői házban, mert az neki olyan nagyonnagyon jó, hanem mert erre futja, pláne a népesebb családoknál, ahol az örökségéből is maximum használt ezeröcsi Ladára futná, lakásra nem. Manapság baromira elszálltak az ingatlanárak, rengeteg a csaló ingatlanos és lakásmaffiózó, önálló kecót szerezni a magyar fizetések mellett "misön impászibül", és itt most abszolút nem a fővárosi lakásokra kell gondolni, vidéken se jobb a helyzet. Múltszázadi vályog parasztház, amiben klotyó sincs, minimum 5 millió, de ha nagyobb a kereslet a lakáspiacon, a tulaj még feljebb srófolja az árat. Egy alacsonyszintű városi lakás, mondjuk egy panel cirka 10 misibe fáj. Családi házat pedig örülhetsz, ha 15 millióért kapsz (kétszobásat). Hiába akarna elköltözni a "mamahoteles", ha nincs miből. Még akkor is 3-4 évig kéne spórolnia, ha mittomén, senior szoftverfejlesztőként havi félmillát visz haza tisztán. Az építkezés pedig még ennél is drágább.
Persze, lehet albérletbe is menni, a gond csak annyi, hogy egy szög nincs a falban, ami az övé lenne, plusz ha valaki ráígér az illetőre, a főbérlő úgy kivágja mint a közmondásos négylábú állatot szarni, mert neki a bevétel a lényeg. Azonkívül, ha valami elromlik az albérletben, a tulajnak nem lesz sürgős megcsináltatni, az albérlő meg miért csináltatná meg a másét?
SZVSZ aki nem tudja zsebbű' kicsengetni egy lakás árát, az ne "mamahotelezzen" másokat, mert még a végén segg lészen a szájából.
A "Pán Péter" egy másik röhejes műbalhé, ennek igazából nincs köze a lakásproblémához, ezzel a címkével azokat fikkantják, akik próbálnak megőrizni valamit a gyermekkorából, ami fényévekkel jobb a felnőttéletnél? Vagy lemaradtam valamiről, és 30 felett kötelező besavanyodott karótnyelt lárvaarcú mizantróp búskomor szerencsétlenséggé válni, csak mert az a "felnőttes" és "érett" viselkedés? MegaLOL :DDDDDDDDDDDDDDDDDD Tényleg baromi bizalomgerjesztő, mikor egy 40 éves úgy viselkedik, mintha 80 lenne :DDD
Persze nekem mindegy, lehet pánpéterezni, én meg savanyúuborkázok akkor, kettőn áll a vásár.

@a nemzet fogatlan provokátora: Puncs.hu. 'Nuff said.

@midnight coder: Amíg egy határral odébb a mekis burgerforgató annyit visz haza, mint idehaza egy senior programátor, addig nem kéne a tudás létét/nemlétét firtatni.

@Fenek Elek: Hogy ne az övéké fogyjon! A gazdag emberek jellemzően sokkal kapzsibbak, mint a szegények, azt a 2 fillért is jól meg kell bszni röptében...

@Mallowan: A nagy áldozathibáztatás közben azért utánanéztél, mennyivel is élünk rosszabbul a gengszterváltás óta? 4,6 millió nincstelenünk van, a Matolcsidióta meg nagy pofával kijelentette, hogy 47 ezerből meg lehet élni. Egyikről sem az átlagférfi tehet, te mégis őket okolod ezek miatt.
Reactor 2020.01.19 02:32:34
@Valakiateleprol: A megoldás alapból az volna, hogy bérúniót, vagy nyugati szintű fizetéseket adni az átlagembernek. Hegyeshalmon túl ez már a gengszterváltás óta nem téma; ezzel szemben idehaza minden csak romlott az elmúlt 30 évben: egyre csak fogy a nemzeti vagyon, a forint folyamatosan romlik, zsinórban szűnnek meg a munkahelyek, a megmaradtaknál pedig a főnökök mind dilettáns rabszolgahajcsárok, akik normális fizetés gyanánt odavágnak az alkalmazottnak egy marék gombot.
Nem véletlen, hogy aki teheti, menekül Orbánisztánból, mint a patkányok a süllyedő hajóról. Ez a hely egyszerűen élhetetlenné válik. 2012-höz képest 8 helyet estünk vissza a GDP-listán. Anno Banglades és Pakisztán jócskán lemaradva kullogtak mögöttünk, mára mindketten megelőztek.

Mallowan-on pedig ne nagyon húzd fel magad. Az ő ideális világképe az, hogy PÁRkapcsolat címén minden a pasin múlik, mindenért a pasi felel, ő pedig nagy kegyesen a lábaközével fizet. Ő nem "mamahotelezik", inkább "pasihotelezik". Az sokkal jobb, ugye. Valahol a laposférgek és a levéltetvek szintje között van félúton ezt a stikkes nyomoronc.
Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az…..
Reactor 2020.01.10 00:52:27
@Fakanál69: Akkor lehet, hogy mi valamit rosszul csinálunk, ugyanis mi üvegballonokba meg erre a célra kifejlesztett hordókba gyűjtjük az esővizet, már amikor. De úgy kb. senki nem lop csak e célból szemetest.

@CCnick: Akkor felhomályosítanál? Csak mert SZVSZ amit más háza elől elbórálsz amikor szelektív- vagy akármilyen napon kiteszi, az én olvasatomban az a lopott kuka.
Továbbra is érdekelne, mégis mitől olyan nagy fogás egy szemeteskuka, hogy megérje ilyesmit csórálni nagyüzemben. Az, hogy "há'de az esővízt lehet benne gyűjtölni", az édeskevés. Ennyi erővel akkor négykerekes konténert miért nem nyúlnak, amikor abba ötször annyi esővíz fér?
Reactor 2020.01.11 16:52:47
@CCnick: Na, így már valamivel világosabb. A gond csak az, hogy ettől még ugyanúgy elbórálhat a delikvens szemetest, ha tárolóedényre van szüksége, csak épp a másét. Amit meg vele fizettetnek ki. Ez ugyi sokkal jobb megoldás, miért is nem strázsál 24/7 az illető a szemete mellett.
Reactor 2020.01.12 23:39:19
@CCnick: Semmi gond, nye problemá. Ezzel csak annyit érnek el, hogy a károsultak majd közkukákba rakják a szemetüket, vagy elégetik. Amikor pedig jön a hulladékcég a markát tartani, közlik vele, hogy eztneked.
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
Reactor 2020.01.10 16:26:05
@Péter 2: Ez stimm, csak épp ötször annyit kapsz feleakkora összegért.
Reactor 2020.01.10 18:06:09
@Attilajukkaja: Hát igen, ha nagyon szagos a kaksi, akkor a szellőztetésen kívül más egyéb nem segít. A mindenféle illatosított vackok meg szprék ideig-óráig elnyomják a matéria szagát, hosszútávon viszont nem válnak be (amellett pedig méregdrágák). Mint említettem, én sima domesztoszt használok, púpolás után pedig szellőztetek 2-3 percet. Ennyi bőségesen elegendő ahhoz, hogy ne legyen takarítatlan húgyszaga az illemhelynek.
Reactor 2020.01.12 02:02:50
@A veréb az madár: Jaja. Ráadásul még a végén visszamászik valahogy a kakesz, aztán lesz nemulass :D
A jueszéjben tényleg dívik a vízzel félig elöntött vécécsésze, ott aztán nagyokat lehet csobbantani, kb. mintha tengeri csatásat játszanál. A visszafröcskölés persze emiatt jelentősebb is, mint minálunk.
Nem értem, miért voltak kételkedő hangok még ma is Facebookon, hát világosan megmondtuk, hogy 2019 a Golden Axe éve, szóval íme, itt a Golden Axe-adás. Tényleg. Nem átverés. Az első évad óta emlegetjük, hogy valamikor majd beszélünk róla, azóta ez a legnagyobb vaporware-ekkel felérő ígéret lett, a…..
Reactor 2020.01.05 04:40:49
@Bobby Newmark: Én sohasem irányítottam WASD-vel a belsőnézetes lövöldözős játékokat. A nyilakkal való mozgás sokkal inkább kézreesik. PgUp az ugrás, Home az újratöltés, és második egérgomb a másodlagos tűz/távcső. Golden Axe-nél az ugrásgomb (Tab) miatt esett sokkal jobban kézre a WASD-irányítás.
Reactor 2020.01.06 01:55:57
@Bobby Newmark: Átlagméretűek a kezeim :) videóban már láthattad is. Őszintén megmondom, a WASD nekem sose esett kézre, egyetlen egy kivétel volt: a Golden Axe. Ezt mái napig WASD-vel játszom :) FPS játékoknál anno megszoktam a nyilas irányítást, kezdve a Wolfenstein 3D-vel, a modern FPS-eket is a számos nyilakkal irányítom, 9 gomb bőven elég a legfontosabb funkciókra. De ha már így megemlítetted, leírom örömmel, mit mivel használok:
Előre - Nyilas 8
Hátrálás - Nyilas 2
Oldallépés balra - Nyilas 4
Oldallépés jobbra - Nyilas 6
Ugrás - PgUp
Újratöltés - Home
Guggolás - PgDn
Laposkúszás - End
Támadás - Bal egér
Másodlagos fegyver - Jobb egér
Mesterlövéspuska közelít - Keypad +
Mesterlövészpuska távolít - Keypad -
Gyors gránát - Keypad *
Akció - Kis Enter
Térkép - Tab
Fegyverek - Egérgörgő vagy számok
Tárgylista lapozás - Keypad /

És ezzel gyakorlatilag az FPS-ek 90 százalékának meg van oldva az irányítása :)
Soha semmi gond nem volt még a nyilas számok használatával, azzal viszont már igen, hogy sok játék nem ismerte fel a Shift, Alt, Ctrl gombokat irányításként.
Jut-e partner mindenkinek? Vagyis igaz-e, hogy minden zsák megtalálja a foltját? Nyilvánvaló, hogy nem. Bármennyi álbölcsességet felsorolhatunk, attól még nem lesz igaz, hogy egyszer valami mágikus okból kifolyólag mindenki rátalál a nagy őre. Igazából nincs is nagy ő. Belebotolhatunk egy vagy több…..
Reactor 2020.01.02 03:53:03
Akkor jutna partner mindenkinek, ha nem lenne orbitális férfitöbblet, és a lányok nem jóval a saját szintjük felett válogatnának. Tehát nem jut.
Akinek nincsenek gondjai a párkapcsolataival, az persze könnyen beszél, a kocka is annak szép ugye, aki hatost dobott vele. El lehet intézni a dolgokat ennyivel, hogy nem jut, és kész, törődj bele, ezzel csak a hivatásosak forgalma növekszik.
Végülis, kell valami húzóágazat az országnak. Ezzel a hozzáállással a szexipar lesz az.

@Burgermeister: Ha garantált lenne a boldog élet, a sok szex, és a többi, a legtöbb ember elvégezné. Sajnos nem garantált. "Majd"-ra, "ha"-ra és "talán"-ra pedig az okos zsidó se ad.

@Andy73: Hiszem, ha látom. Eddig ez a stratégia sose vallott kudarcot.

@gforce: De igen, közvetve erről a fogyasztói társadalom felfogása tehet. Hogy ami tönkrement, hajítsuk ki, meg se próbáljuk helyrehozni, majd lesz jobb helyette. Arról nem is beszélve, hogy manapság az össze-vissza kefélést, megcsalást, parazitoid élősködést támogatják a hűség, monogámia, önzetlenség ellenében.

@xtlight: Hát ha szerinte nem vele van a baj, hanem kivétel nélkül minden egyes férfival, akivel találkozott, akkor igen rossz hírem van a számára, nem a férfiak voltak a hülyék...

@Almandin: Az nem bátorságnak nevezném, ha valaki különösebb indok nélkül olyasmibe vág bele, ami nagyon kis nyereséggel szemben orbitálisan nagy veszteséget eredményezhet, hanem felelőtlenségnek, és/vagy ostobaságnak. Ennyi erővel a masszív szerencsejátékosok mind-mind bátrak?
A Pán Péter szindróma árnyalatai Megszokott problémafelvetés manapság, hogy a fiatalok nem képesek elköteleződni. Nem akarnak lehorgonyozni senkinél. Nem akarnak felelősséget vállalni. Hűséget ígérni, házasodni, családot alapítani. Sőt, még elköltözni sem. Mintha nem…..
Reactor 2019.12.30 20:55:12
@Sir Galahad: Lakás, albérlet az van, a bibi az, hogy 90 százalékban csak lányoknak adják ki. A korrektebb hírdetők már a hirdetésben is leírják, hogy csak lányok érdeklődjenek, a kevésbé korrektek pedig amint meghallják a férfi hangodat, szó nélkül rádvágják a telefont...ezekre a legalja taknyokra miért nem adnak kilövetési engedélyt?
Reactor 2019.12.30 22:02:59
@Egon Estragon: Egy műkedvelő rockzenész koncertlátogatása, és egy alapvető emberi szükséglet (lakhatás) egy kalap alá vétele elég erőteljesen csúsztatásnak tűnik nekem. Annyi köze van a kettőnek egymáshoz, mint az almának a rinocéroszhoz.
Reactor 2019.12.30 23:21:44
@Egon Estragon: A párhuzam érthető, csak épp a tiszteletjegy és legalább egy alapszintű lakás nagyon nincs egy súlycsoportban. Ha nincs tiszteletjegyed a koncertre, na bumm, veszel egyet. Ha nincs lakásod, akkor számos egyéb dolog mellett egzisztenciád se lesz, mert ez a csodás rendszer úgy van kitalálva, hogy aki elveszíti a kéróját, az még véletlen se tudjon újat szerezni, tisztes úton legalábbis.
A szociálisan rászorulók közül is jellemzően a kátrányos helyzetűek azok, akik hót ingyen, mindenféle költségektől mentesen lakást kapnak. Akinek a bőre fehér, mint a vaníliafagylalt, azzal szóba se állnak, mert nincs mögötte ombucmanó. Az pedig vastagon a kormány sara, hogy szabadon engedi futni az ingatlanos piramisjátékot. Lehet hogy közvetlenül nem hibás a kormány, de abban már igen, hogy piacszabályozás nélkül hagyja menni ezt a dolgot (amíg megkapja belőle a maga sápját természetesen), és hiába lenne meg a hatalma hozzá, hogy felszámolja ezt a kártékony, népellenes gyakorlatot, nem teszi meg.
Aki pedig olyan szinten medúza gerincű véglény, hogy csak egy kiemelt célcsoport számára biztosítana lakhatást jó drágájé', de a hirdetésbe a világ minden kincséért se írná meg.
Magyarán lefordítva: ha csajszi vagy, kvázi bármelyik bérleményt megkaphatod, az se baj, ha nincs elég pénzed, majd természetben fizetsz. Ha pasi vagy, akkor lófsz a seggedbe, eredjé' a híd alá.
Nesze neked egyenjogúság, ugyebár.

Lakás kiadásával a bérlő nem lesz automatische tulajdonos is. Az ingatlan nem az ő nevére van bejegyezve a földhivatalban, a közüzemi számlák sem a bérlő nevére szólnak, és ha valami gikszer történik az ingatlanban, a policájok nem a bérlőt fogják elsősorban elővenni, hanem a tulajt. De ez ugyanúgy működik pozitív irányban is: a tulaj egészen nyugodtan hirdetheti tovább azt a lakást, amit már kiadott valakinek, és ha jön valaki, aki ráígér a jelenlegi bérlőre egy húszassal, a tulaj simán kiteheti a bérlőjét az utcára. Ad neki kétheti haladékot, és közli vele, hogy tűnés. A gazságszolgáltatás pedig amellé fog állni, akitől nagyobb hasznot remélhet, pláne, hogy a bérlők jelentős többségének se ideje, se pénze nincs jogi csetepatékra.
Idehaza lakásínség idején ez kb. mindennapos gyakorlat.
Imádunk általánosítani. Imádjuk úgy torzítani a történéseket, hogy az derüljön ki, mi vagyunk a normálisak, a másik pedig teljesen hülye. Jó, olykor ez igaz is. Nálam például tuti így van. De én kivétel vagyok.....
Reactor 2019.12.26 04:49:30
Már igazából megszoktam, hogy a nagy egyenjogúság jegyében a nők minden létező felületen hangot adnak annak, hogy itt minden de minden a férfiak hibája kollektívan, a nők pedig egytől egyig földre szállt angyalkák - pl. a Gyakorikérdések, ahol érdekesmód a férfigyűlölő nulla életű hisztipandákat sose tiltják, csak a férfiakat, amikor magukat próbálják védeni.
Azt nem értettem sohase, hogy az ilyen elkötelezett férfigyűlölők miért nem vonulnak ki a világból és hoznak létre maguknak egy saját társadalmat? Ugyanis a minket körülvevő civilizáció 99 százalékban a csúnyarossz férfiak műve, nem a hangyák hordták össze...
- A feltalálók döntő többsége férfi volt, és mái napig férfi. Lehet itt ideologizálni, hogy anno nem engedték a nőket tanulni, meg egyetemre járni, meg mocsokférfiakfúj, csak épp a fele sem lesz igaz, ugyanis a Közel-Keletet leszámítva kb. mindenhol hagyták érvényesülni a nőket (sőt, még ott is voltak női kalifák). Tehát minden lehetősége megvolt a múlt századi Varga Julcsának is, hogy maradandót alkosson. Nem élt vele.
- Sok munkakörben nem engedték érvényesülni a nőket. Ez félig-meddig igaz, de globálisan ez se állja meg a helyét. Oroszországban pl. mái napig vannak női katonák. Mélyvízi búvárokra is sokkal inkább alkalmaznak nőket, mert nagyságrendekkel jobban bírják a víz alatti létet, szaturált környezetet, mint a férfiak. Azt meg nemigen láttam soha, hogy útépítőnek, bányásznak, kőművesnek stb. annyira sorbaálltak volna a nők.
- A szemét férfiakkal csomó munkahelyen kivételeznek, több pénzt kapnak, wage gap fogalma, meg minden. Arról már ugye mélyen hallgatnak, hogy csomó más munkahelyen meg a nőkkel kivételeznek: pedagógusnak, óvónőnek, orvosnak, ápolónak, pincérnek, hostessnek stb. sokkal előbb felvesznek egy nőt, mint egy férfit. Lakást, albérletet is jóval hamarabb találnak, a hirdetések bő 90 százalékában külön ki van kötve, hogy csak lányoknak kiadó az a kéró. Most akkor én is döngethetném a mellem, zengene mint a tamtamdob, hogy milyen igazságtalanul bánnak velem.
- A férfiak háborúznak, és hát ez milyen csúnya dolog. Amikor hatalmon lévő nők miatt robbantak ki háborúk, az ugye bagatell. Arról nem is beszélve, hogy a háborúzásnak köszönhetjük a jelenlegi fejlettségüket. A húros hangszerek, a cipősarok, a franciakártya, a számítógép (és úgy az egész számítástechnika, ideértve az okosteldzsókat is), GPS szatelit, televíziózás, internet, és így tovább, és így tovább...
- A művészet tekintetében is magasan élen járnak a férfiak. Férfi festő, költő, zeneszerző bődületesen sok van, nőből elvétve van 1-2, még a mostani modern korban is. Pedig ehhez se egyetem, se papír, se más nem kell, csak szépérzék.

Egy klasszikust idézve: "és még folytathatnám a sort, bébi..."

Ja, szóval akik ennyire zsigerből gyűlölik az összes férfit, azok nem tudom, miért élvezik a férfiak létének minden előnyét ennek ellenére, miért nem hoznak össze saját maguk működőképes társadalmat. Ja, hogy az úgy nem menne? Tough shit, mondja a míves angol.
Bár már korábban kifejtettük, hogy a házasságok számának csökkenése nem probléma, mert semmi nem bizonyítja, hogy a házasság boldogabbá teszi az egyént és stabilabbá a társadalmat, sokan mégis lamentálnak azon, hogy egyre kevesebb ember áll oltár vagy anyakönyvvezető elé.Nem értik, mi a baj. Túl sok…..
Reactor 2019.12.26 04:31:27
A házasságok száma valóban rohamosan csökken, de ez csak részben írható a szingliséget propagáló sajtóorgánumok hatására; a fő indok az, hogy egyre több ember ismeri fel ama tényt, miszerint a házasság hosszútávon nagyobb veszteséget okoz, mint nyereséget, ezért nem éri meg. A közbeszédben humorral fűszerezve tálalják, pl. "ha tejet akarsz, nem kell egy egész tehenet venned", vagy "kisfiú korában az ember azt hiszi, a töke csak pisilésre való...öregkorára viszont meg is győződik róla." A lényeg ugyanaz: feleannyit nem ér a házasság, mint amennyi bajlódás van körülötte.

@gyalogbaka: Ez sajnos teljesen igaz. Átlag Ágota dehogy fogja beérni Átlag Ádámmal, amíg Macsó Miskát is megkaphatja. Aztán amikor Macsó Miska dobja őt egy fiatal vörcsikéért, akit a diszkóban szedett össze, Átlag Ágota minden létező felületen leírja, hogy a férfiak mekkora szemetek (mert önkritikát gyakorolnia az ugye derogál, egyszerűbb ujjal mutogatni).

@Belzebubo: Az ugye megvan, hogy az "átkozsban" közel se volt ennyire jellemző, hogy a nők jóval a szintjük felett válogatnak, és konvertibilis valutának használják a pinájukat? Manapság pedig? Viszony.hu, puncs.hu, satöbbi? Szerinted ez így teljesen okés?
Kíváncsi vagyok, kötelezővé mikor akarják tenni majd...
A nők pedig magasról, toccsanósan szarják le a gentleman-stílust, és az intelligenciát. Tapasztalat.

@E.T.A.: Igen, vannak még normális kapcsolatok - a probléma az arányokkal van. 1 normális kapcsolatra jut másik 9, ahol az egyik fél kihasználja a másik fél anyagi, gazdasági, külcsíni stb. potenciálját, és ebből próbál tőkét kovácsolni magának. Ezekből lesznek aztán a válások, illetőleg a rossz házasok, akiket már csak a gyerek, vagy a közös kéró tart össze, az ügyvéd zsebe pedig nőttön nő.

@AlexAston: Egy fecske nem csinál nyarat.
A legtöbb kultúra imádja megszabni a fiataloknak, hogy mit kezdjenek az életükkel. Minél hamarabb beterelik őket a karámba vagyis a házasság révébe, annál jobban lehet őket ellenőrizni. Aki még nincs lekötve, vagyis nem házas és nincs gyereke, az hajlamos élni a szabadságával. Például nem vesz fel…..
Reactor 2019.12.26 03:59:20
Jómagam már hosszú ideje vagyok szingli, és őszintén szólva, a legkevésbé se érdekel a párkeresés. Improduktív időpocsékolás, lutri az egész, ha nem nyertél a genetikai lottón, vagy az igazin, akkor kb. esélytelen vagy. Lehet, csak én vagyok nagyon hülye (sőt), de semmi nem indokolja, hogy az életkedvemet és az anyagi fedezetemet egy meglehetősen bizarr matematikájú dologba öljem. Inkább maradok szingli, hosszú távon sokkal hasznosabb és termékenyebb a magány, mint a párkapcsolat.

@MAXVAL bircaman közíró: Remek, újabban tehát a szingliséget is patologizálják. Ugye azért gulágosítani nem szeretnél minket?

@Lángharcos: Dugócimbora a legegyszerűbb, csak pénz kérdése az egész. Nem tudom, egyes háborodottak miért képzelik azt, hogy szingliség egyenlő cölibátus.

@teéjesenmindegy: Minek olvasol egyáltalán Zsindexet? Annál a legalja antimagyar söpredék oldalnál a 4chan is színvonalasabb.

@CleanYourRoom: Érdekes, én szingliként nem utazgatok szakmányba és a pénzt se szórom két kézzel. Egyhavi fizetésem teszi ki azt az összeget, amit öncélú utazgatásra szánok. Bizonyára valamiféle csodabogár lehetek ezekszerint.

@midnightcoder2: Hót fölösleges a szingliség mögé doomzday-próféciákat köríteni. Pláne amíg 7 milliárdan vagyunk a Földön.

@Graves: A Zsindex kb. ugyanezt csinálja, csak az előjel más. Semmivel nem jobb a kormánymédiánál. Egy grammal se.

@Sir Galahad: Kapaszkodj meg: ezek valóban mind drágák. Ingatlanlufi van, államilag támogatott piramisjáték. Amik előbb vagy utóbb, de mindig összedőlnek.

@Almandin: Ha nem akarnak családot alapítani - és miért akarnának, amikor többet veszítenek rajta, mint amennyit nyernek - akkor a világon semmi baj nincs a hivatásosakkal. Kereslet-kínálat. Amíg az átlaglány megteheti, hogy jóval a saját szintje fölött válogat, és a társadalmilag hozzávaló férfiakat két kézzel szórja ki, addig a prostik forgalma csak növekedni fog, ezt garantálom.

@smartdrive: 35 éves korig masszív férfitöbblet van Magyarországon. Relatív is, abszolút is.

@enrikokaruszo: A döntő többség nem azért szingli, mert "menő" akar lenni. Ahogy írtad, ezt 12 évesen kinövi az ember. Nyugodj bele, hogy aki magányosan képzeli el az életét, annak megvannak a nyomós okai. És igen; lehetséges, hogy az illető azért nem nősül/megy férjhez, mert a szabadság drágább az aranynál, és semmi szüksége olyasvalakire az életében, aki 10+ év múlva a lábára csomózott ólomgolyóval lesz egyenértékű. See how it workz?
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Reactor 2019.12.22 00:54:50
@Ironfist: Emilió "hajdudududu" lottósorsolásos produkciója óta én már ezen se csodálkozom a legkevésbé se :D
Nem esik jól megfizetni a szakembert, alkamaznak óccsóé' valami kontárt, aki talán 1 hónapos villámangolt végigült, oszt jó lesz az a népnek, eszi-nem eszi, nem kap mást...
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Reactor 2019.12.21 04:56:20
Ehhe, tökéletesen igaza van a cikkírónak. A Volánbusz itt konkrétan úgy járt el, mint a taxis hiénák szoktak (ami elvileg büntetendő is). Ha én felszállok Dunapettingen egy buszra, ami Spermafüzitőig megy, miért kéne érdekeljen, hogy az adott járat tesz egy hurkot Kiskunbüdösfütykösön? Ez legyen a Volán problémája, nem az enyém. Tehát ha leszállok a buszról a kiskunbüdösfütykösi bekötőútnál, aztán visszaszállok rá, amikor visszafele jön a busz, és megy tovább Spermafüzitő felé, akkor az ellenőr elvileg nem büntethet. Vélhetően volna módja a Volánnak kijavítani ezt a vargabetűt, csak éppen nem érdeke, mert így legalább a törvényesség látszatával lehet bírságolni pár palimadarat.

@IamReallyARobot (törölt): Tiszta sor, semmit nem muszáj. Aztán csődbemennek majd, ugyanis a Volánnak van kismillió alternatívája. Nem fog megszakadni a szívem.
A "tanulatlan nyócáltalánosos" réteget pedig azért kell jól megfizetni, kedves barátom, hogy legyen, aki kenyeret süt neked, megjavítsa a lyukas kazánodat, megtankolja az autódat, kibányássza az ércet életveszélyes tárnákból, megfékezze a tűzvészt, ha valamelyik sokdiplomás szuperintelligens idióta bekapcsolva felejti a gáztűzhelyt, és elvigye a szemetedet. Az általad lenézett, megvetett "suttyó" réteg nélkül te rövidúton éhenhalnál.
Ez a "jönnek a robotok, és majd lesz nemulass" pedig viccnek nagyon jó, csak éppen előbb fog befagyni a pokol, minthogy ez bekövetkezzen. A filmvásznon nagyon szuper az Emlékmás meg a Sztár Trekk, csak épp a valóságban nem fog működni.

@nagyonköcsögduda: Engem speciel nem zavar. Tudnak nélkülözni 2-3 órára szerintem.

@Cathie83: Tényleg nem mindegyik mocsok, csak a bő 98 százalék. A rejtett erőforrás se csupa Mága Zoltánból áll.
A munkáltatók az ország nagy részében még bőven monopolhelyzetben vannak. Pláne az olyan településeken, ahol rekordmagas a munkanélküliség. És ilyenből van a legtöbb. Nyugodtan lehet zsebdiktátor a beosztottakkal, a melóst ettől semmiféle mechanika nem védi meg.
A leépült országrészek valóban nem fognak felzárkózni, pláne amíg ilyen legalja rablóbanda csőcselék vezeti az országot. Ők csak a romboláshoz értenek, ahhoz viszont mindennél jobban. Egy normálisan működő országban a kormányzat biztosítaná a munkahelyek egyenlő eloszlását. Idehaza Abszurdisztánban pont az ellenkezője történik.
A lehetőség MESSZE nem adatik meg mindenkinek a kitörésre. Teljesen más esélyekkel indul az életben egy újpesti és egy szabolcsi. Az újpesti még 8 általánossal is ki tud törni, a szabolcsi három diplomával és hat nyelvvizsgával se tud.
A többszázezer magyar, aki külföldre menekült ebből a mérhetetlen jólétből, vélhetően rengeteget nélkülözött, mire végre összejött annyi zsé, hogy végre itthagyhatja ezt a szétrókázott romhalmazt, és esze ágában sincs visszajönni. Szerinted, ha lenne annyi pénze a szabolcsi, nógrádi, csongrádi stb. nincsteleneknek, hogy kimehessenek, nem tennék azonnal? Dehogynem, húznák a kondenzcsíkot Németbe, vissza se néznének.
Minek ott családot alapítani, ahol rosszak a körülmények...okés, csak akkor nem kell taknyot nyelve "migrácsozni" nagyokat, mert ezekszerint nekik van több eszük, megfogadják a "jótanácsodat".
A kérdéseid pedig eléggé együgyűek. Tanult? Kapaszkodj meg: iszonyú sok a diplomás álláskereső. Szakmája van? Rengeteg embernek van, csak munkahely nincs. Mennyi? Optimális esetben 1 szakmából is meg lehet élni, manapság 2-3 is kevés. Idegen nyelvek? És mire megy vele idehaza, ha beszéli őket, a nyelvvizsgája senkit nem fog érdekelni. Vannak-e tervei? Ja, csak épp gempa nincs hozzá. Fejlődőképes-e? Idehaza ez semmit nem számít. A karrier pedig...várjon ötvenéves koráig a gyerekkel?
A politikusok pedig vastagon hibásak ebben, akár tetszik neked, akár nem. Ők akarták a hatalmat, igaz? Nos, akkor a balhét is ők viszik el.
Igen, az összeszerelő üzemekben valóban 200 felett keresnek a melósok. A gond csak az, hogy Budapestet, Győrt, és nagyon elszórt eseteket kivéve ez az állítás nem igaz. Ingyenes buszjárat itt speciel nincs, ahogy ingyenes oktatás se.
Normális országban 1 darab állásból is fenn lehet tartani egy családot. Idehaza Abszurdisztánban még 2-3 is kevés hozzá.
Reactor 2019.12.21 05:14:56
@Cathie83: Persze, ez mind-mind csupa kifogás, és a kvázi 5 millió nincstelen tök poénból él csóró életet, sőt, mi is azért írjuk ezeket, hogy jóóóóóóóóól kikúrjunk veled, muhahahaha.
Ha valaha is a munkaerőpiac közelébe szagoltál volna, tudhatnád, hogy általános a munkavállalók átrázása. Legyen szó állásinterjúról, álláshirdetésekről, vagy bármi másról, a munkáltató ott szivatja meg a melóst, ahol tudja. És mivel mindenki a munkáltatót képviseli, büntetlenül meg is teheti.
Az az állításod pedig egyszerűen fals, hogy sose azok nyomorogtak, azok nyomorogtak, akik folyamatosan tanultak és képezték magukat, és ambíciózusak. Maximum te nem tudsz róluk, ezért úgy vagy velük, mint az egyszeri parasztbácsi a zsiráffal.
Felőlem nyugodtan hozathatnak ide ukrán, ugandani, bangladesi munkásokat is. Előbb-utóbb ők is rá fognak jönni, hogy az itt kapott fizetésük levonások után kb. semmire se elég. Egyáltalán nem lepne meg, ha kiderülne, hogy csak a Németbe való távozásuk költségét akarják megszerezni ők is, aztán cirkálnak is kifele ebből a tejjel-mézzel folyó Kánaánból.
Az stimm, hogy vannak 200 kilométerrel odébb is munkahelyek. Az már ugye más téma, hogy mire onnét hazaér az ember, épp csak annyi ideje lesz, hogy vécére elszaladjon, aztán mehet is vissza a pályaudvarra, hogy odaérhessen kezdésre. Pláne, ha még túlórázik is. Csinálja ezt 15-20 évig, aztán 45 évesen el is viszi az infarktus. De ez is mind-mind csúnyarossz kifogás.
200 bruttóból meg lehet élni, ez speciel igaz. Igencsak alacsony színvonalon, félretenni például fizikai képtelenség belőle, de meg lehet. A 400 bruttó pedig csak akkor igaz, ha mindkét házastárs dolgozik (ami persze egyáltalán nem biztos). Agglegényből, vénlányból, elváltból pedig egyre több lesz amúgy, köszi, hogy kérdezed.
A nyomortanyából való elhúzáshoz ugyanaz kell, ami Montecuccoli szerint a háborúkhoz: pénz, pénz és pénz. Sok pénz. Sok-sok pénz, és pindurkát még annál is több. A nyomorgóknak pedig pont ez nincsen, tehát huszonkettes csapdája.
Az árak nincsenek elszállva, tényleg, csak van egy államilag fújt ingatlanlufi, ami már odáig fajult, hogy vidéken egy bedőlt oldalú disznóólért is helyből elkérnek 10 millát. Hát igen, pech. Ezzel aztán ki lettünk segítve ám.
Az elköltözés messze nem plauzibilis dolog, a fent felsorolt okokon kívül is számtalan akadálya van. A legáltalánosabb az, hogy nincs miből. És amúgyis, miért kéne költözni? Érdekes, egy országhatárral odébb nyugatabbra sehol nem látni, hogy munkanélküli tömegek özönlenék el a nagyobb városokat, a hegyi falvak is remekül megvannak.
Olyan megoldást, ami univerzálisan mindenki számára nyitva áll, azóta se közöltél, de az ujjal mutogatás, na az prímán megy. Valahogy nem tudok csodálkozni azon, hogy senki nem asszisztál az álláspontodhoz.
via GIPHY Bármilyen körültekintően is vásárolunk, vannak azok a helyzetek, amiket nem láttunk jönni. A webshop rendben van, nem találunk rossz véleményt a kereskedőről sem (kivéve, hogy tavaly nem volt együttműködő, na), aztán valahol, valami mégis elcsúszik. Olvasónk rokona a kinaimobilwebshop-ról…..
Reactor 2019.12.18 20:26:38
@élhetetlen: Nem hinném, hogy bárkinek is az élete múlna azon, hogy meg tud-e venni neten egy kerámiatepsit anélkül hogy ezer darabra ne törjön, vagy hogy némileg drágábban meg tudja-e venni ugyanezt személyesen.
Ez teljesen döntés kérdése. Senki nem tart töltött revolvert a vásárló fejéhez, hogy márpedig csak és kizárólag neten vásárolhat kerámiatepsit. Még vidéken is bőven van rá lehetőség, hogy boltban válogasson, nemhogy a fővárosban, ahol egymást érik az üzletek. Az illető elbattyog egy ilyenbe, megnézi, megtapogatja, a pénztárnál kifizeti, és van öröm-boldogság. Nincsen csalás, suskus, visszakövethetetlen webshop vagy eladó, és a többi nyalánkság, ami ezen az oldalon rendszeres. Sőt, ha nem piacon vásárolta, még számlát is kap - amennyiben mégis kiderülne a tálról, hogy használhatatlan vacak, bármikor visszamehet reklamálni, és a fogyasztóvédelem is kicsit nagyobb sikerrel tudná érvényesíteni a jogait.
Ha a törött tepsiddel felhívod a boltot, azok körömszakadtukig tagadni fogják, hogy eleve törötten kézbesítették ki neked. Még az is lehet, hogy igazat mondanak. Azt viszont 100 százalékban garantálni fogom tudni, hogy ezt sehogysem fogod tudni leverni rajtuk. Se a bolt, se a futárcég nem fogja vállalni a felelősséget. Vagy egymásra mutogatnak, vagy rosszabb esetben rád. Nincs az a bíróság, ami ezek után megítélné neked a visszafizetést, vagy a kárpótlást. Bármilyen fogadást állok.
Ja, és ha már így rákérdeztél, igen: eddig minden vásárlásom alkalmával ki tudtam védeni a csalókat. Próbálkoztak keményen, csak épp egynek se sikerült. Aki emberben bízik, könnyen csalatkozik, tartja a mondás. Én senkiben sem bízom, ezért is nem tud átrázni senki semmivel.
Reactor 2019.12.18 21:55:02
@élhetetlen: Vannak ilyen emberek, igen. És az ilyeneknek többnyire vannak gondozóik vagy segítőik, ugyanis nélkülük nem húznák sokáig. Hacsak nem fénnyel táplálkozik vagy fotoszintetizál az illető, boltba előbb-utóbb el KELL mennie. Vagy neki, vagy másnak.
Mindazonáltal, az ilyen emberek csak igen-igen aprócska részhalmazát alkotják a társadalomnak, tehát a csak ilyenekre szakosodott csalóknak felkopna az álluk rövidúton. SZVSZ az átrázott többség átlagos hétköznapi buta ember, aki túl arisztokrata elmenni vásárolni, vagy meg akar spórolni ezer forintot, és megszállottan keresi a minél olcsóbb ajánlatokat az Árgépen. Mert őt ugyan senki nem fogja átrázni, az mindig csak másokkal történik meg ugye.
A bolt, ahol a törött tepsit kaptad, a városban volt. Ráadásul fizikális boltról beszélünk, mégcsak nem is webshopról. Remek. Most próbáld meg ugyanezt eljátszani valami Isten háta mögötti webshoppal jópár ezer kilométerre Szecsuán tartományi székhellyel, ami jó eséllyel valami Kim Csingcsangcsung hajléktalan nevére van iratva. Nagyobb összeget mernék tenni rá, hogy nem sikerül. Pláne, mióta már ingyenesen is letölthetsz ilyen-olyan VPN programokat meg Tor-t, amivel aztán a Jóisten se mondja meg, pontosan honnét is írsz.
Reactor 2019.12.21 04:09:53
@élhetetlen: Van egy-két bolt, ahol létezik házhozszállítás, de ez messze nem a boltok 100 százaléka. Még ötven sincs. Én lennék a legboldogabb, ha nem kéne kimozdulni a kérómból soha semmilyen indokkal, de sajnos ki kell. Olyan nincs, hogy elvagy odahaza mint a befőtt, nem mész ki sehova, és kiszolgálnak. Sajnos.
A csalókat nem érdekli, ki a vevő, csak a pénzük. Arra utaltam, hogy igencsak kevés az olyan ember, aki mozgássérült, és ezért nem jár fizikálisan létező boltba, hanem netről rendelget ezt-azt. Ezzel szemben bődületes nagy azoknak a száma, akik túl arisztokraták felrakni a seggüket autóbuszra, taxiba, vagy akár saját kocsiba, és amúgyse vásárolnák meg a terméket szakboltokban, de még hipermarketekben sem, mert ott milyen drága, ehelyett gondolkodás nélkül nyomatják az Árgépet, és a legelső
www.ugyatvaglakhogybeszarsz.hu színvonalú kamuoldalon képesek kiadni minden pénzügyi adatukat, csak mert háromezerrel olcsóbb. Jobb esetben csak a vételárat bukják, rosszabb esetben szárazra szívják a bankszámlájukat is. Aztán amikor idejönnek sipákolni, még nekik áll feljebb, amikor kollektívan kiröhögik őket.
Nem meglepő, hogy a döntő többség ilyen. Az is, ami a Homárra mondjuk nem kerül fel, de a Zsaru magazinba vagy a Police.hu-ra annál inkább. Mint ahogy az sem, hogy a tettesek 99,99 százaléka sosem kerül rendőrkézre.
Fizikális bolt is üzemeltethet webshopot, igen, a bibi csak az, hogy ott semmivel se olcsóbb az adott termék, mintha az áruházban vennéd meg. De még ha lenne is ilyen, a kiszállítás díját így vagy úgy, de ki kell fizetned.
Vannak még tisztességes emberek, igen. Egyre kevesebben. Ha ez lenne az általános, aligha volna szükség a Homárra meg fogyasztóvédelemre.
Fanni levele után körülnéztünk, és sajnos nincs jó hírünk. A Mobilexpo.hu webáruházról annyi a friss negatív vélemény, mint égen a csillag (fb találatok, árukereső, gyakori kérdések), és a károsultak már egy facebook csoportot is létrehoztak. A Royal Futárszolgálat is írt egy facebook posztot…..
Reactor 2019.12.18 14:35:36
@Talmiimla: Persze, lehet féltéglát meg betontömböt is küldeni utánvéttel, a probléma csak az, hogy utánvétes feladáshoz rá kell írnod a csomagra és a feladóvevényre a nevedet és a címedet...és biza könnyen meglehet, hogy az elpostázott féltéglával fog valaki fejbekúrni az utcán.
Jó poén az utánvétes átrázás, valóban, csak hosszú távon igen káros az egészségre.
Olvasónk nem olvasta azokat a posztokat, amit a kamu cipőrendelős oldalakról írtunk, különben néhány kattintás után gyanús lett volna neki a http://www.ocrapidplumber.com/ is. Száz sebből vérző oldal, nem is csoda, hogy végül közel sem azt kapta, amit megrendelt. Az okos checklist-et érdemes…..
Reactor 2019.12.17 22:25:23
Igen, karácsonykor megéri csaló, kamu webshopot üzemeltetni: ilyenkor sok butabirka akad a horogra, akik pár ezerrel olcsóbban akarják letudni a vásárlást, aztán hidegvizet ihatnak a pénzre is és az árura is. És persze ilyenkor ujjal mutogatnak mindenki másra: szemét a webshop, szemét a fogyasztóvédelem, szemét a rendőrség, szemét az internet, a kormány, az egész világ, de még maga a Jóisten is.
Anélkül, hogy vitatnám álláspontuk helyességét - lássuk be, van igazuk, nagyon is - elsősorban ők a hunyók. Alapból, aki úgy vásárol cipőt, hogy meg se nézte, fel se próbálta, az hihetetlenül naiv. Vagy hihetetlenül hülye.

@havrilla: Persze, csak Ámerikában vagy Európában a zsernyákok nem ülnek a hájas seggükön, és szarnak egy nagyot a bűnözésre, mint minálunk, ahol kb. csak az nem bűnözhet, aki nem akar.

@ekat: Sehogy. Én se vásárolok olyan helyről, ahol előre kell fizetni. Majd ha fizikálisan itt lesz nálam a termék, akkor fizetek, előbb nem. Boltban se úgy működnek a dolgok, hogy egyösszegbe odaaadok ötezer forintot, és utána járogatok hozzájuk, amíg el nem fogy.
Ahonnét nem lehet utánvéttel rendelni, onnét nem veszek semmit. Nem is vágtak át még soha.
Ahhoz, hogy "jó cicád" legyen, vagyis jól érezze magát nálad, és jó legyen vele az együtt élés, a legfontosabb, hogy megértsd őt. Ehhez tudnod kell, mit jelentenek a jelzései, és a szokásai mit mondanak neked. Ebben segít most pár "cicás viselkedés" megmagyarázása, aminek megértésével a cicád is…..
bircahang Pánikban Amerika 2014.10.18 15:15:00
Mi áll pár, valószínűleg korrupt magyar kormányközeli ember Washington általi beutazási tilalma mögött? A magyarázat világméretű. A kissé napbarnított ateista-liberális amerikai vezér (a legrosszabb elnök az USA egész történelmében) össze-vissza kapkod, miután kudarcot…..