Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reactor

32 bejegyzést írt és 1883 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pandémia alatt megerősödött az online kanapéhősök, szájkaratésok tábora. Vajon miért? Mire figyeljünk ha kommentelünk?..
Lehet-e gyerektelenséggel küzdeni a klímakatasztrófa ellen?..
Reactor 2021.02.26 20:14:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A környezeten annyit sehol, sohasem tudott változtatni az ember, hogy neki magának ne kelljen alkalmazkodnia semennyire - mert nem tud. Ha igazad lenne, nem léteznének se négerek, se eszkimók.
Természetesen valamelyest tud az ember módosítgatni a saját szűkebb környezetén - építeni és rombolni - de ez édeskevés ahhoz, hogy magát az evolúciót bármilyen irányba befolyásolni tudja.
Az én elképzeléseim a mai általánosan elfogadott tudományos álláspont. Ha szerinted elavult, és meg is tudod reformálni, tedd meg. Garantálom neked a Nobel-díjat, és annyi pénzt, amennyiről még soha nem is álmodtál.
Reactor 2021.03.01 05:57:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az "eszkimó" nem rassz, ahogy pl. az arab se az. Azonkívül szerinted a tudomány közbeavatkozása az evolúció ellen dolgozik? Szerintem meg pont hogy meggyorsítja az evolúciót. Az orvostudomány pont hogy igazolja az evolúció létét. Akkor is, ha nem akarja. Nem poénból fejlesztenek ki új és új antibiotikumokat se - a baktériumok rezisztenssé válnak rá. Ahogy a DDT alkalmazásával se viccből álltak le: a rovarok "kitanulták" a szert, és immunissá váltak rá. Azok az emberek, akik terápiás céllal fogyasztottak arzént, idővel képesek voltak annyit megenni belőle, amennyi egy átlagembert nyugodtan a másvilágra küldene. Az evolúció gyönyörűen igazolja önnön voltát, és néha szeret övön alul ütni.
Reactor 2021.03.01 21:37:46
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A szó szerinti definícióból indulok ki, nem értelmezek át semmit. Az meglehet, hogy túl lassú. Hát ez van, egy több millió éves folyamatot nem lehet leképezni egy sima emberöltőre, ahogy a lánchegység se úgy keletkezett, hogy tegnapelőtt még síkság volt ott, aztán gondol egyet a lánchegység és felgyűrődik. Az orvostudomány igyekszik az evolúciót felgyorsítani, amennyire lehet. Mindazonáltal, ha az ember tenger alatti létre termett volna, vélhetően ki se másztunk volna a tengerből anno.
Reactor 2021.02.28 04:50:03
A hitelkártya a leggyorsabb és legbiztosabb módja az eladósodásnak, és az anyagi tönkremenetelnek.
"A hitel akkor rossz, ha nem érted a működését" - ez ám a bölcselet! A kézigránát se rossz dolog addig, amíg ki nem rántod a sasszeget...

@VogelZsigmond: Ez nem teljesen igaz, sőt, nagyon nem. Hasonlíts össze mondjuk egy márkás motorolajat a TESZKÓ gazdaságos, Auchan stb. sajátmárkás termékekkel! 5 liter 990 Ft, azaz 1 liter 200, ebből 35 az ÁFA, 75 a termékdíj, a maradék 90-ből mondjuk 45 az árrése az áruháznak és akkor marad 45 Ft a palackra, a matricára, a szállításra, a raktározásra, az importőr árrésére, valamint az alapanyagra. Na azt el lehet képzelni hogy az ami ott még marad, az mire elég...

@Gerusz: Ez nagyon jól néz így ki, csak azt felejtetted ki a képletből, hogy a kereskedelem is szép nagy egyetértésben árat emel.

@nyman: Maximum a fővárosban. Keletebbre haladva a napi 1000 forintos munkabér is fejedelmi összegnek számít a segédmunkások körében.
Reactor 2021.02.28 02:41:07
Mái napig ez az ostoba idióta közfelfogás van jelen az oktatásban...a kötelezőket el kell olvasni, a verseket meg kell tanulni, szépen felmondani, csak éppen arra nem jut idő az iskolában soha, amire nagyon is kellene (pénzügyi, állampolgári ismeretek). Helyette mindenütt magoló ötösöket nevelnek, akik fejből tudják az Egri Csillagok cselekményvázlatát ugyan, de a kamatos kamatról halvány lila fingjuk nincsen (ez a helyzet az egyetemeken se jobb; a tárgyak bő 90 százaléka tömény, hasznavehetetlen faszság). Az oktatásunk kitermel egy rakás mindent "tudó" de semmihez se értő dilettáns seggfejet, aztán csodálkozunk nagyokat, hogy miért nincs nyugati életszínvonalunk...
Én sose olvastam el a "kötelezőket". Azt olvastam el, ami érdekelt. A Pál utcai fiúk érdekes volt, izgalmas, ráadásul gyerekekről szólt, elolvastam magamtól. Az Egri Csillagok vagy pláne a Kőszivű ember fiai hót unalmas hülyeség volt, nem olvastam el. Egyest kaptam? Leszartam. Inkább bevállaltam otthon a büntetést, minthogy elpocsékoljak heteket az életidőmből unalmas, semmitmondó olvasmányokra. Ha nekem Stephen King könyvei jobban tetszenek, akkor is azokat fogom olvasni, ha nem kapok rájuk csillagosötöst. Ha Gárdonyi Géza könyve nem tud lekötni, akkor se olvasom el, ha két egyest kapok.

@VT Man: Tehát te egy banki dokumentumot vonsz párhuzamba egy több száz éves, erősen túlértékelt, és unalmas szépirodalmi alkotással. Az idei esztendő legnagyobb csúsztatása, hadd gratuláljak hozzá! Hitelt pedig többnyire az vesz fel, aki a) dúsgazdag és van miből visszafizetnie kamatostul b) eleve vissza se akarja fizetni, majd rátolja az egészet az adófizetőkre c) ostoba mint hat pár rendőrcsizma.

@Csipyke: A bankot se kell félteni, a devizabotrányban ők is nyakig szarosak. Egyértelmű, hogy a hitelt felvevő kisemmizésére mennek rá - mi másért adtak volna hitelt olyanoknak, akikről lerítt, hogy a szülinapos bögréjükön kívül más fedezetük nincsen?

@: Ugyanilyen izgalmas, fordulatos és tanulságos műveket rengeteg más szerző is tud írni, aranyhaver, Jókai semmivel se jobb náluk. Alan Dean Foster Nyolcadik utasa, vagy Stephen King gyilkos bohócos könyve pontosan ugyanezt az izgalmat tudja előhozni az olvasóból - csak éppen sokkal jobban. Ha más miatt nem is, mondjuk amiatt, hogy picivel relevánsabb a mai korra, mai társadalomra nézve. Attól, hogy valaki ezt olvassa, nem a klasszikusokat, még nem lesz Győzikés butaproli, akármennyire is püfölöd ezt a szalmabábot.
Hogy szemét hazaáruló dolog idegen szerzők műveit előnyben részesíteni a magyarokkal szemben? Lehet tollat-papírt ragadni, és jobbat írni, megmutatni a csúnyarossz Alan Dean Fosternek meg Stephen Kingnek, hogyan is köll eztet csinálni.

@nick papagiorgo: Akkor nem fogják megérteni. Szerinted az angol, amerikai gyerekeknek a rúnaírást meg az Old English-t nyomatják ezerrel a suliban? Abszolút nem. Kötve hiszem, hogy attól sikeresebb lesz valaki, vagy több pénzt keres, ha az archaikus, kora újkori vagy középkori magyar nyelvet kívülről betéve ismeri.
A matematikával rátapintottál a lényegre amúgy: ki az az elmebeteg, aki most, a számítógépek korában logarléccel, papíron kezd el számolgatni? Minek van akkor számítógépünk egyáltalán? A Call of Vérpistike, meg a WoW miatt?

@GGy: Így van - ami nehezen megy a gyereknek, azzal NE foglalkozzon. Egyrészt, mert nem fog jobban menni, ha nincs hozzá affinitása, akármennyit is erőlteted, másrészt csak az időt pocsékolja az alatt, ami alatt hasznosat is tanulhatna. Amivel később pénzt keres.
És valóban: ugyanez igaz a kémiára, matekra, földrajzra is. Aki nem lesz geológus, annak mi a francért kéne megtanulnia, hogy a Sziklás-hegység vajon fiatal lánchegység vagy régi röghegység-e? Aki nem megy vegyésznek, mit foglalkozzon azzal, hány mól ciánhiper-hidrooxid semlegesít hány gigabájt sósavat? Aki nem lesz programozó vagy mérnök, mi a francért deriváljon, integráljon, meg számoljon kockáspapíron körzővel-vonalzóval-síppal-dobbal-nádihegedűvel? Azt tanulja meg, amire motivált, ami érdekli, és amiből jó jegyeket szerez, NE azt, amiből csak az egyeseket kapja, aztán otthon jól megverik, mire ő már csakazértse fogja megtanulni, esetleg az iskolát is ellógja majd, mondván, ha ígyis-úgyis kikap, mi a francnak ezért félnapokat ülni a padban.
Jelenleg pont az folyik, amit te propagálsz, és mi az eredmény? Egy rakás semmirekellő, mindenhez hülye mekkmester idióta. Ahelyett hogy egy dologhoz értenének jól, sokhoz értenek rosszul. Ezek lesznek aztán azok, akik nettó 47 ezerért szedik majd a sörösdobozt az autósztrádák mentén.
Reactor 2021.02.28 01:23:03
Kellett nekünk megszavazni a Viktátort a Fideszével, azonnal le is nyúlták a MANYUP-ot. És ez a folyamat azóta se állt ám le, lopnak mindent, ami mozdítható. Kíváncsi vagyok, legközelebb mit fognak elszedni az átlagemberektől....esetleg a bankszámlájukat? Ugyan ki vonhatná őket felelősségre? A fideszes rendőrség? Hahahaha...

@na4: Akkor miért is tartjuk el ezt a semmirekellő hatalmi elitet? Miért fizetünk nyugdíjjárulékot? Miért adózunk?
Vigyázz, 40 milliós kérdések!

@Berelhetoreklamfelulet: Mi az uralkodás első szabálya?
MINDENÉRT te vagy a felelős.
Úgyhogy csak ne mentegesd a kormányt. A MANYUP-ot se a marslakók szedték el az emberektől.
Reactor 2021.02.28 01:05:57
Tekintve hogy az egész egy nagy lufi volt, és azok mindig kidurrannak, bizony zuhanni fognak az árak. A "vájrösz" és a túltolt rettegés máris gondoskodik erről.

@Brix: Oké, és ha senki nem veszi meg a felsrófolt árú házat? A tulaj pumpálja-pumpálja bele a pénzt amíg koldusbotra nem jut, aztán össze is dől a kecó. Vagy Kolompár Teszlatrooper famíliája lopja szét.

@Bicepsz Elek: Addig, amíg van aki kiveszi. Ha nincs, ha elfogy, dől is szépen a piramis, ahogy azt kell.

@Roadster68: Épp ez a bibi: úgy nőnek az árak, hogy NINCS fizetőképes kereslet. Nincs, és nem is lesz, mert a forint vásárlóereje is rohamosan gyengül. Nyugatról meg miért jönne ide bárki ebbe a lepusztult, szétrókázott romhalmazba, ahonnan még a saját lakosság is eszét vesztve menekül?

@illiberalisberlo: Mondjuk a lufi kidurranásának. Mint a történelem folyamán oly sokszor. Nincs olyan termék vagy árucikk, amire a végtelenségig lehet spekulálni. Ha lenne, mindenki abba fektetne bele, és másnapra csiliárdossá válna.

@Kicknick: Attól zuhannának vissza, hogy a lőtéri kutya se veszi meg őket, és csak nyelik a pénzt. Persze, biztos lesz olyan mélyhülye kretén is, aki duzzogó óvodás kisdedó módjára csakazértse adja majd olcsóbban. Na, ők majd szépen tönkremennek, miután egy csomó pénzt beleöltek az üresen kongó kéglijükbe. Nem lesz kár értük.
Reactor 2021.02.28 00:00:36
Azért hivatkozunk gyakran a bezzegnyugatra, mert ők még valahogy így is jóval előrébb tartanak, mint mi. És ahogy elnézem ezt a cikket, ez még 5 milliárd év múlva is így lesz, amikor is a Nap vörös óriássá dagad, és elperzseli a Földet.
Nem lenne nekünk jó a bérunió, persze, nehogymá' a büdös kulákja többet tudjon költeni a létfenntartásnál! Sőt, még a végén a mélyszegényeink száma is 1 millió alá tudna redukálódni! Há' még mit nem!?
A magyarországi lakhatás a legolcsóbb? Hogyne! Magyar fizetésből uszkve 30 év megfeszített munkájával TALÁN lehet saját lakásod. Pesten egy alsó-középkategóriás lakóparki lyuk 59 milliónál kezdődik. Egy családi ház minimum 90 millió, de még Mucsaröcsöge-Alsón se kapsz putrit 10 millió alatt. A magyar átlagfizetés úgy 150 ezer, ennek a szebbik felét elviszi a létfenntartás, luxus nélkül természetesen. Ennyit arról, milyen olcsó is Magyarországon a lakhatás...

@Ad Dio: Lehet hogy káros, ha viszont nem kapnak nyugati szintű fizetést, kimennek Hegyeshalmon túlra, ahol kevesebb munkával jóval több pénzt fognak keresni. Az itthon maradottak meg majd anyázhatnak szorgalmasan, hogy nincs orvos, nincs pék, nincs sofőr, nincs mentős, nincs ez, nincs az.

@felső határ nincs: Az árak most most nyugatiak, köszi hogy kérdezed.
Hogy a gazdagoknak mi érdeke, meg mi nem, azt senki le se szarja. Nem ők vannak többségben, nem ők azok, akik úgy-ahogy még talpon tudják tartani ezt az ezer sebből vérző, végvonaglásában szenvedő országot. Ők nem paraméter.
Hogy kitől kéne elvenni a bértöbbletet? Mondjuk a hájas seggű főnöktől, aki egy gramm GDP-t nem termel, ül az irodában, pasziánszozik, időnként kimegy baszogatni a melósokat, és erre kap hatszor annyi pénzt, mint a melósai. Vagy a szeretett kormányodtól, aki lenyúlja a fizetésed 40 százalékát is többek között, aztán ebből egy tetves szájmaszkot is sajnál kiutalni koponyánként, a befolyt pénzből stadion épül inkább, Gyagyás Tóni helikopterezik, és este nyolc után katonák cirkálnak az utcákon töltött fegyverrel, hátha szembejön velük a koronavírus az utcán, és akkor majd jóóóóóóóóóól lelövik...
Milyen érdekes, hogy minden kis fiszemfaszom szarságra jut pénz, erre pedig, amire tényleg kéne, na arra nem.

@Rotoxis: Ezek még mindig jobbak a magyar fizetéseknél. A túlóra pedig választható, nem kötelező, míg idehaza ha azt mondod interjún, hogy te nem fogsz 400 órát ingyen robotolni, már repül is az önéletrajzod a kukába.

@Nancsibacsi: Aha, legyen mindenki programozó, főmérnök, meg politikus. Ugyanaz az idióta lózung minden alkalommal. Csak arra nem szerettek válaszolni, hogy akkor buszt vezetni, kenyeret sütni, kukát elvinni, villanyt szerelni ki fog? Ha jön megint egy távol-keleti középsúlyos vírus, és összeomlik az infrastruktúra, mit fogsz te zabálni? Az SQL-adatbázisaidat?

@midnightcoder2: Pont a fordítottja igaz:Kádár idejében élhetőbb, erősebb ország voltunk. Ez a mostani kb. csak egy halvány árnyék, multik játszótere, félszabad sorban vegetáló adósrabszolgákkal.

@igazi hős: Akkor ne hozza ide. Eredjen más országból rabszolgatelepet csinálni. Attól, hogy idejön 20-30 multi, és mindegyik szaréhugyé' gürizteti az alkalmazottait, soha nem lesz nyugati életszínvonal.

@teéjesenmindegy: Tőlünk nyugatabbra hogy oldják meg? Biztos valamiféle varázslók ülnek ott.

@Lovas Christoph: Hiába lenne itt ötszázcsiliárd fejlesztőmérnök holnapra, ezzel csak sikerülne ezt a szakmát is elinflálni. Pont mint a jogász-közgazdász duót. A kilencvenes években telítődött velük a piac, de az egyetemek csak ontják magukból őket. Következmény: a döntő többségnek nem jut munka, akinek meg jut, annak se nyugati fizetésért.

@Gerusz: Ez továbbra is hülyeség. A bankár pl. miféle hozzáadott értékű munkát végez? Ja, hogy semmilyet? Mireföl is visz haza akkor majdnem 1 milliós fizetést? Meg is dőlt az elmélet.

@Gerardus A. Lodewijk: Oké, ha pedig minden marad a régiben, az utolsó keresőképes ember is elhúz majd Németbe mint a vadliba. Marad majd egy rakás rétinéger, egy rakás nyugdíjas, egy rakás politikus meg egy rakás börtöntöltelék, és majd mutogathatnak egymásra, hogy ki tartsa el a többit. Még körjátékot is játszhatnak: "én kis kertet kerteltem, bazsarózsát ültettem..."
Ha se bérunió, se alapjövedelem, akkor borítékolom neked, hogy ez lesz a vége. Esetleg egy jó kis polgárháború. Ez lenne a cél? Mert akkor a lehető legjobb irányba tartunk.

@Mr. Cobb: Ez egyrészt nem igaz - nem fizet többet a multi. Vagy ha igen, többet is von le, szóval kb. ugyanott vagy. Másrészt pedig, ha a köcsög magyar vállalkozó faszakodik veled, bármikor felnyomhatod a NAV-nál, ők imádnak ilyen ügyekben eljárni. Ha viszont a multi faszakodik veled, akkor barátom, tehetetlen vagy.
Reactor 2021.02.27 22:28:38
Úgyanúgy, ahogy a többi kriptovalutás Ponzi-sémával. A különbség csak annyi, hogy a bitcoin talán egy kicsikével tovább húzza. Nem sokkal, mert már se a Google, se a Failbook nem áll mögötte. Recseg-ropog már a piramis.

@: Miért, szerinted micsoda? Csokitallér?

@captaing (törölt): Ja, hát ez olyan hogy az MLM is működőképes, csak hát építenek rá csalásokat...
Tök tisztességes is lehetne, ha a szervező nem gondolná úgy, hogy neki 100% haszon kell, nem csak 99%.

@Dream_walker: Aha, tehát egy olyan bizarr matematikájú, virtuális valamibe fekteted a vagyonodat, ami kívül áll mindenféle monetáris és egyéb törvényhozáson, semmiféle financiális szervezet vagy hatóság nem gyakorol fölötte ellenőrzést, és a valódi értékét ki tudja, mi a jó franc határozza meg. Csodás, de tényleg. Az ilyenek szoktak a leghangosabban szentségelni, mikor aztán egy ellenspekuláció után összedől a piramis, és a komplett scamcoin-keresetüket lehúzhatják a vécén. Kártalanítani meg senki nem fog, mégis, milyen jogcímen, amikor egy bejegyzetlen, államilag el nem ismert nagy semmi képezi a veszteséged tárgyát?
Na ilyenkor szokott kiderülni, hogy azért mégiscsak van valami haszna annak a hót fölöslegesen fenntartott böhöm nagy monetáris-bürokratikus apparátusnak, aki mondjuk vigyáz arra, hogy a forinttal hasonló ne történhessen meg.

@Pan Modry: Az aranynak van saját belső értéke. Mindig is volt, és ezt főként a kémiai tulajdonságai adják. Az arany mögé éppen ezért nem kell semmi fedezet, mert ő maga a fedezet. Arról nem is beszélve, hogy a világ minden országában egységesen elfogadják.
A Tesla és a Google mögött a gazdasági teljesítmény az érték.
A lufitkiabálós példád pedig elejétől végéig baromság.

@Yagry: Nem, nem tévedés. Ugyanis a tőkeállomány véges. Minden országnak az. Lehet persze fedezetlenül nekiállni pénzt nyomtatni, ezzel csak egy szép nagy hiperinflációt hoznának össze. Nincs olyan, hogy a pénz az csak úgy jön a semmiből - az valahonnét hiányozni fog. Nevezheted tévesnek az elméletet, ettől még igaz marad, hogy te személy szerint nem fogadod el.

@Nylul: Igen, nyilván, egy totál ellenőrizhetetlen, átláthatatlan virtuális semmire fogja majd minden ország alapozni a gazdaságát, a komplett monetáris működést, az államháztartást...na addig álljál te fél lábon...
Reactor 2021.02.27 21:57:08
Nyilván mindenki hülye aki külföldre menekült a mélyszegénység és az embereket lerabló Orbán-kormány elől, csak az itthonmaradt fidesznyikek a normálisak. Oszt valamiért mégis a külföldre menekült hülyék hazautalásai tartják életben a magyar gazdaságot, erről persze egyik fidesznyik se akar tudomást venni, őszintén hiszi, hogy a Viktátornak köszönhetően van ekkora "jólét". És persze a cikkben leírt módon köpköd a külföldre menekültekre, hogy hazaáruló szemetek, ha tanultál volna, itthon is megkereshetnéd azt a pénzt...
Aha, persze, megkeresheted. Ha egyáltalán el tudsz helyezkedni, és nem rúgnak ki páros lábbal az aktuális távol-keleti vírus miatt. Ha jattolsz a HR-esnek beválogatásnál. Ha aláígérsz a többi álláskeresőnek. Ha nem tesznek utcára próbaidő lejárta előtt. Ha nem áll földbe a magyar gazdaság. Ha a politikai nézeteid egyeznek a munkáltatódéval. Ha jó rabszolga módjára teljesíted az évi 400 ingyen túlórát. Megannyi "ha". Ha kerekeim volnának, én lennék a négyeshatos.
Aztán még ha meg is keresed ugyanazt a pénzt, végiggürized az életedet, és negyvenöt évesen elvisz egy infarktus.
Ezzel szemben a haldokló nyugaton feleannyi munkával minimum duplaannyi pénzt keresel. Nincs 400 óra ingyen robot évente. A munkáltató embernek tekinti a melósait, nem hajcsárkodik felettük, és nem fenyegetőzik kirúgással, ha a melós épp nem úgy táncol ahogy a munkáltató fütyül. Ez az oka annak, hogy a magyar munkavállaló szívesebben gürizik nyugaton a moslékban - mert ott még így is embernek számít. Mert Hegyeshalmon túl értékelik és jutalmazzák a munkáját, nem pedig ráhúznának kettőt a hátára bikacsökkel legszívesebben. Na ez az a szint, ahova egy magyar munkáltató soha de soha nem fog eljutni.
Lehet taknyot nyelve szidni, köpkörészni a külföldön dolgozó magyarokat, az vitathatatlan tény, hogy nélkülük kb. a hatodik államcsődünket ünnepelhetnénk.

@teéjesenmindegy: Lehet neki, igen. Hihetetlen, tudom, a magyar fizetések fényében, de lehetséges. Már csak azért is, mert tőlünk nyugatabbra nincs ingatlanlufi, nem ment el a kormányok esze olyan szinten, hogy államilag támogatnak egy szabadon futó piramisjátékot. Sőt, odaát keményen szankcionálják az ingatlanhiénákat, a csalókat, a lakásmaffiát, idehaza még tenyésztik is őket. Hogy bedől az építőipar, és sok százezer munkanélküli lesz ennek a végén? Ahol fát vágnak, röpül a forgács ugyebár, Sztálin bátyó is megmondta már...

@Sexual Harassment Panda: Magasabbak, csak az ottani fizetésedből röhögve tudod állni őket. Még félretenni is tudsz.

@Csuti Ördögüző: Az ÁFA-tartalom nem érdekes? Neked tán pénzfa nő a kertedben, nincsen aki leszakassza, csak úgy hervad rajta?

@commentes nikk: Ez a "három pakival" lakás egy ostoba, bugyuta sztereotípia, és az égvilágon semmi nem igaz belőle. Ne a magyar tömegszállásokból indulj ki. Persze ha hajléktalanszállón lakik valaki, akkor igaz az állítás.
Nem mellesleg munkásszálóra már csak azért se fog a paki beköltözni, mert esze ágában sincs dolgozni, ő csak a markát tartja a segélyért.

@midnightcoder2: Önerőből Magyarországon átlagfizetéssel nagyjából 30 év elteltével tudsz lakást vásárolni. Külföldön ezt az időt bátran eloszthatod kettővel.

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Továbbra is ostoba vagy, no surprises here. De hát már Cipő is megmondta (istennyugosztalja) hogy aki hülye, az is marad...

@Kommentelő Béla: Ne törődj vele, a hülyére médiázott agyú fidesznyikek hadd hajtogassák a baromságaikat! Ők is tudják nagyon jól, hogy baromság, amit hajtogatnak, de az egójuk nem engedi, hogy felülbírálják önnön hitvallásukat, igaz hogy rossz úton járnak, de félútról már csakazértse fordulnak vissza, nehogymá' a szemét ellenoldalnak igaza legyen. Nagyon savanyú az a szőlő nekik.
Reactor 2021.02.27 17:42:00
Nyugodtan ide lehet sorolni még a következőket:

- Az önkiszolgáló kasszák állandó meghibásodása. Építettek belőle hatot, hátha így kisebbek lesznek a sorok, persze ebből háromnál mindig kint van az "üzemen kívül" tábla, és villog rajta a piros fény, így aztán semmivel nem lettek rövidebbek a sorok. Ráadásul ezek a robotkasszák nemhogy a hamispénzt nem veszik be, de sokszor az igazit se hajlandóak: előfordult már, hogy szentségeltem nagyokat, mert állandóan visszaköpködte az aprót. Kuponoknál, utalványoknál is rendszeresen kell az emberi közreműködés, hogy beolvassa. Ezért is mondom, messze vagyunk még a full robotizálástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
- Gyalázatos ahogy pl. az üvegvisszaváltáshoz viszonyulnak. Nyomatják ezerrel a karbonsemleges-kékbolygó-környezetvédelem propagandát, de ha fél miliméter hiányzik a Borsodi sörösüveg címkéjéből, ők azt már nem veszik vissza. Röhejesen szarfacsarik; mintha abba a 25-50 forintokba mennének tönkre.
- A biztonsági ork miért nem zavarja el a bejárat előtt tobzódó bérkoldusokat sohase?
- Ez nem igazán probléma, csak kicsit vicces: Október közepén már karácsonyi dekor és szaloncukor fogadja a belépőket.

@consul: Na jó, csak épp a benzinkúton 800 forint egy szelet Snickers is...

@]{udarauszkasz: Ilyen velem is volt, mentem is egyből a vevőszolgálatra. Azonnal átjavították, és még ajándék utalványt is kaptam. Nem sok, 200 forint, de egy dobozos "mántengyúra" elég volt.

@jajmarnemoderalj: Persze, csak rádverik a szállítás költségét.

@Karipapa01: Ja, ideális esetben így működik, hogy bankkártya lehúz, csippant, szelvény aláír, és megy a dolgára. Az esetek 90 százalékában meg úgy, ahogy a kolega úr mondta: jaj, a terminál nem olvassa be, jaj elrontottam a kódot, hogy kell törölni, jaj nem érkezett meg a fizu...aztán mire eszébe jut az őskori elavult Frédi Flintsztón-féle készpénz, már hosszú sor kígyózik mögötte.

@lyken: Égjen az a szalmabáb!!!

@Orszag: A készpénzes faszkalap bőven ki tudja keresni a megfelelő összeget, mialatt sorbaáll. Amíg te a kártyáddal ezt nem tudod megtenni, ugyanis a fizetés pillanatáig tehetetlen vagy. Mindazonáltal még mindig mindenütt a "készpénzes faszkalapok" vannak többségben, szóval te itt konkrétan most a széllel szembe pisálás művészetét gyakorolod.
Miért nincsen pénzügyi kultúránk?- Elmondom   Úgy döntöttem, hogy kiírom magamból az okát annak, hogy a magyar pénzügyi kultúra miért fetreng saját hányásában!   Az oktatást okolod? A szüleid a hibásak? Az a baj, hogy nem születtél inspiráló környezetbe?   Egy fenéket! Ezek mind körülmények.…..
Reactor 2021.02.27 16:28:35
Az egész az oktatással kezdődik - az embereknek azért nincs pénzügyi kultúrájuk, mert azt se tudják, mi az. Az iskolában szó nem esik erről, egyetlen elméleti vagy gyakorlati óra sincs belőle, a kamatos kamattal is maximum tíz percig, érintőlegesen foglalkoznak. Persze minden egyéb orbitális faszságra bőven jut 45 perc - másodfokú kétismeretlenes egyenletek, szerkessz háromszöget körzővel-vonalzóval, hány megatonna ciánhiper-hidrooxid semlegesít hány gigabájt kénsavat, Ady Endre vajon hasonülős vagy fejenállós pózban kúrta-e meg Csinszkát versírás előtt - ezek mind-mind sokkal fontosabbak ugye, kit érdekel, hogy a diák egész életében nem fogja ezt a sok infót használni semmire, pláne pénzkeresésre nem, de bele kell verni a fejébe, mert úgymond "alapműveltség". Aztán megy a csodálkozás, hogy tele vagyunk mindent "tudó" de semmihez se értő dilettáns surmókkal.
Bőven volt olyan osztálytársam anno, akik rohantak hitelért a bankba, és brutálisan el is adósodtak, mert fogalmuk se volt a kamat létezéséről, vagy arról, hogy működik (vagy csak simán leszarták, és úgy voltak vele, a hitel ingyenpénz amit a bank jófejségből ad).
Átlag Jenőnek viszont egy dologban kőkeményen igaza van: amennyire lerabolja manapság Átlag Jenőt az állam, a bankok, meg úgy kb. mindenki, csak mert a vadkapitalizmusban ezt valahol valakik megengedik nekik, nos, Átlag Jenőnek tényleg ingyen kéne hogy járjon minden. De az se baj, ha még olcsóbban. És ez nem Átlag Jenő hibája, hanem a vadkapitalizmusé, illetőleg a kapitalista pénzbuziké.
Egy átlagos családi háztartás számára jelentős kiadást jelent az üzemanyagköltség. Adódik a kérdés, hogy az üzemanyagköltségen tudunk e valamelyest  csökkenteni, ha már évente több százezer forintot költünk el utazásra? A válaszom az, hogy igen! Gyakorlatilag jelentős üzemanyag spórolást érhetünk…..
Itt ez a fasza kis interjú!   https://ectopolis.hu/interju/naomi-alderman-mindig-lesznek-olyanok-akik-szornyu-dolgokat-kovetnek-el-pusztan-azert-mert-megtehetik/   Az interjút készítő annyira szervilisen állt az interjúalanyhoz, hogy észre sem vette annak nemi soviniszta inditatású…..