Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reactor

32 bejegyzést írt és 2804 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „Hogy meddig tart ez az állapot és mire készüljek, abban totál nem látok tisztán, az öndédelgetést pedig már unom” - A szülés előtt az asszonynak elég határozott étvágya volt az intimitás terén, de az utóbbi időben ez nagyot csökkent.                                  Ha…..
Reactor 2022.06.26 16:44:47
@MsIreneAdler: Jó, de akkor miért viselkednek úgy? Miért keltik azt a látszatot, hogy náluk a szex egyenlő a spanyol inkvizícióval?
Egyébként meg Puerto Prince szavára lehet adni, szerintem ő igenis pinaszakértő. Ahogy visszaemlékszem, eddig vele értettem egyet legtöbbször ezen a vad oldalon. És tőle tudom, mi az a nipakunyhó meg lambanog :DDD
A dél-koreai származású német filozófus A nemdolgok – hogyan szűntünk meg a valóságban létezni című könyvében leírja, hogy miként éljük meg manapság a jelen illúzióját, hogyan oldjuk fel a bizonytalan világot a digitális nemdolgokban, hogyan változott kapcsolatunk az információval, amelyek…..
„A liberalizmus az egyetlen politikai doktrína, amely hosszú ideig sikeres volt. A vallásháborúk után született és a két világháború után terjedt el. Arra az eszmére alapít, hogy egy társadalomban sokféleség uralkodik, és meg kell tanulni az együttélést, a párbeszédet. Ma azonban veszélyben van. A…..
Tegnapi írásomban említettem, hogy a lubavicsi Rebbe (1902-1994) kiemelt a zsidó vallási parancsolatok közül 10-et, melynek promotálását különösen fontosnak tartotta. Természetesen nem azért, mert ezek a parancsolatok és szokások fontosabbak a többinél, hiszen ahogy a Misna írja „Légy fürge a…..
                       „Próbálom a másik helyébe képzelni magam, hogy talán ő is ideges, de ha így is van, sokan jól leplezik. Nekem a hangom is remeg néha” – Az első randi a legnehezebb, fordulópont és vizsga, sok minden múlik rajta, így egy kóbor gesztus, bénázás, vagy egy meggondolatlan mondat…..
                       „Sok mindenben egyértelműen passzoltok, sok közös dolog van, a szex káprázatos vele, viszont nem romantikus” - Levélírónk felsorolja két ellentétes kaliberű férfi tulajdonságait, miközben ráébred, hogy nincs olyan ember, aki mindenben tökéletes és akivel az élet egy véget nem…..
Reactor 2022.06.22 14:38:20
@_krampampuli_: Igen, ezt már mások is írták: azt várják, hogy mellettük majd megszelidül a Mr. Macsó, és örökké szeretni fogja őt - csak őt, senki mást! Nos...nyet.
Adolf Hitler már eldöntötte, hogy öngyilkos lesz. Tábornokai előtt már beismerte a vereséget. A szovjet csapatok már körülvették Berlint. Elkezdődött a végső ostrom. A Harmadik Birodalom napjai meg voltak számlálva. Nem volt élelem,  nem volt fegyver, gyerekek és öregek, szétesett egységek…..
Anyagi lehetőségek és hatékony üzleti modellek nélkül a mai papír alapú sajtó el fog tűnni – vélekednek azok a szakértők, és ez volt a témája a Joseph Pulitzer által alapított New York-i Columbia Journalism School  éves konferenciájának, amelyen a volt tanítványoknak adnak továbbképzést. A…..
Óriási vihart keltett Johnny Depp felmentése a volt felesége, Amber Heard által indított erőszak-perben és valószínűleg hullámai még egy ideig érezhetők lesznek. Most a MeToo mozgalom elindítója, Tarana Burke tett közzé egy kemény nyilatkozatot Twitter-oldalán. ’A MeToo mozgalom nem halt meg, a…..
                       Posztolónk négy hónapja próbálkozik egy csajjal, aki csak begerjeszti, de semmi több nem történik, és nem tartja kizártnak, hogy a lelki szadizmus egy új formájába botlott, ahol a nőnek az a fétise, hogy felizgat egy férfit, akinek utána nem nyújt semmit.                …..
                       „Sajnos vele az élet már csak egy elhúzódó idegőrlő túra, amiben ha nem történik semmi, már az is jó” – A páros tavaly már tartott egy kisebb szünetet, különösebb eredmény nélkül, és a pasi most is ebben látja a megoldást, hátha az ideggyenge barátnő ezúttal kicserélődik.…..
                       Levélírónk visszasírja szingli életét, amikor még nem járt a nyakára egy sértődékeny, követelőző és olykor érzelmi zsarolásra hajlamos férfi. Jelenlegi barátja úgy érzi, hogy teljesen normális a nyugdíjas életforma egy harminchoz közeledő párnál.                        …..
Reactor 2022.06.17 01:35:51
@body_andras: Csodák csodája, nékem is ez jött le a sztoriból. És hát ööö...szerintem undorító. Ennél még egyedül maradni is jobb, lelkileg és pénzügyileg is.
A legutóbbi számítások szerint még 96 napig fog víz folyni a csapokból Fokvárosban. Az egész város a gátakkal körülvett víztározók vízszintjét figyeli, több kerületben már koszos és rossz szagú az ivóvíz. Ha a vízkészlet nem tart ki három hónapig, míg beköszönt az esős időszak, az katasztrófát…..
Reactor 2022.06.16 05:50:27
@dr. mesterséges színezék: Hidd el, alkalmaztak az elkergetésnél jóval drasztikusabb megoldásokat is az emberek, ha egy gyenge, rossz uralkodó ült a trónszéken. Caligula, Néró, Domítianus, Caracalla stb. tudnának erről bőven mesélni...
Valamit tudhattak, mert utána egy ideig mindig rendbejött a helyzet, az új uralkodó kurvagyorsan összekapta magát. Talán most is ezt kellene...!
                       … ehhez még hozzájön az is, hogy irritáló pasihaverokat tart, szórakozóhelyen simán beszól a kidobóembereknek, ugyanakkor elvárná, ha más pasi miatt szakítana, hogy simán fogadják vissza őt, ha a dolog nem működik. Kinek ne kéne egy ilyen nő?                            …..
Reactor 2022.06.01 20:46:14
@Lord_Valdez: Senki nem "kötelez" senkit semmire. A benzinkutak egészen eddig a pillanatig nyakló nélkül emelhették az árakat, és amíg a vevő szentségelt, ők röhögtek a markukba. Hát most fordult a kocka. Ha valaki vállalkozik, ez is benne van a pakliban, hogy nem mindig fog jól futni a szekér. Egész eddig nekik állt a zászló, hát most vége a jó világnak. Volt egy pandémia, van egy elég komoly háború a szomszédban, újabban most majomkórral riogatnak mindenkit, vegyék hát tudomásul, hogy az élet nem habostorta.
A MOL állami cég mellesleg, alapjáraton 0 forint nyereségre van beállítva.
A kutak (és az élelmiszer) korlátozását hót egyszerű kijátszani mellesleg, tehát ez nem téma. A legkevésbé se vagyok hívő - egész egyszerűen örülök, hogy nem kerül 800 forintba egy lityi üzemanyag, vagy 2000 forintba egy kiló liszt (mert a hipermarketek szemrebbenés nélkül áttolnák szépen az egészet a vevőkre). Ha pedig káoszt akarsz látni, tekingess ki nyugat felé: a britek lemondtak egy főétkezésről, Franciahonban, Belgiumban és Németben sorban törik fel és fosztják ki a boltokat, az üzemanyagot pedig egymás kocsijából lopják ki. És ez még csak a kezdet - mi lesz akkor, ha a közszolgáltatások is leállnak, mert nem lesz mivel induljon a mentőautó, tűzoltóautó, rendőrautó? Mi lesz akkor? Összeomlik az infrastruktúra - aztán jobb esetben forradalom, rosszabb esetben polgárháború tör ki. Inkább ezer ármaximálás, mint egy társadalmi összeomlás.
Diocletianus pedig éppenhogy az ármaximálással varázsolt a szétesőfélben lévő birodalomból (egy ideig) ismét erőset. Konkrétan az ekkora bevezetett solidus mái napig az emberiség történelmének legstabilabb pénzneme.
Reactor 2022.06.12 16:37:05
@Lord_Valdez:
1: De igen, emelhették. Meg is tették. A sztrádán nem sűrűn jártál, igaz? Ott konkrétan aranyárban mérték az üzemanyagot. Kurcsány idejében egyszer sikerült 500 forintig is felkúsznia. A kutak egymás fölé licitáltak árban, a kereskedelem is szép egyetértésben árat emelt, mert olyan isten nincs, hogy ők nyeljék be a magas benzinárakat, rálőcsölték szépen egy az egyben az egészet a vevőkre, ők meg anyáztak. Mégis mit gondoltak, hogy ezt a végtelenségig művelhetik?
Olyan pedig nincs, hogy ők fogják magukat és bezárnak, csak mert nincs (extra)profit. Nem Manyi nénje kisboltjáról van szó, hogy akkor majd megvesszük a paprikát a TESZKÓban. Ha bezárnak a benzinkutak, az a közellátás súlyos veszélyeztetése, és az állambácsi nem nézné ölbe tett kézzel. Gondolom azt nemigen komálnák a kutak, ha katonák chaingunnal meg raksivetővel kényszerítenék őket a munka szeretetére. Úgyhogy lesz benzin, vagy így, vagy úgy. Vagy visszamegyünk kora középkori szintre.
2: Francokat. A MOL állami tulajdon, és csak annyira profitorientált mint a Főtáv, az ELMŰ, vagy a MÁV. Nem mellesleg az ármaximálással bőven helyzetbe lett hozva, úgyhogy vastagon nyereséget könyvel el. Jaaa, mellesleg mi az Urál nyersolajat kapjuk, nem a Brent-et, jókora 30%-os kedvezménnyel, úgyhogy ne féltsd a kutakat...
3: Igen-igen, ezt már a rezsicsökkentésnél is hallottam, hogy majd jóóóóóóóóól összeomlik az infrastruktúra, és akkor lesz itten nemulass. Azóta is kíváncsian várom a nagy armageddont. A Főtáv, Szetáv, ELMŰ, ÉMÁSZ, ÉRV pedig köszönik, jól vannak.
4: Ezt a hülyeséget nem tudom, honnét szedted, hogy egy éven belül összeomlott. Diocletianus pedig nem az ármaximálása, hanem a keresztényüldözése miatt volt rossz emlékű uralkodó. Hát biztos volt akkor is pár nyerészkedő, akinek nem tetszett, hogy jóárasítva kellett eladnia a termékeit...hát ez van, több millió alattvaló érdekei előbbrevalóak pár tucat kapzsi seggfejénél. Solidust pedig képtelenség lett volna elszállt, hiperinflációs, döglődő gazdaságnál bevezetni, pláne elintézni hogy tartsa is az értékét.
                       Levélírónk már nem mai csirke, mégse adja fel a keresést, de azt ő sem érti, miért mindig ugyanazt a típust vonzza be. De legalább megfigyelhette, hogy a korabeli férfiak milyen mértékben képesek elhagyni magukat. Ha a megjelenés rendben lenne, elnézhetőbb lenne az is, ha…..
                       „Elment egy buliba, ahol 30 ezret hagyott ott, ő se tudta, hogyan sikerült, szóval nem zsugori, ha úgy ítéli meg a helyzetet...” - A csaj szinte mindenben különbözik a pasitól, de két év szünet után újra esélyt adna neki, csak mert az ex azt állította, megváltozott: már nem…..
Nem vagyok mezőgazdász, sem logisztikus, ezért a határozott jólmegmondás helyett inkább csak filozofálgatok: vajon jól gondolom-e, hogy a 2022-es mezőgazdasági szezonhoz a műtrágya zömét a nagyvállalatok már 2021 őszén beszántották a földbe, de legalábbis már a tavaszi vetés előtt megvásárolták? Az…..
Reactor 2022.06.06 06:14:35
@amjamdayanA: A spekulánsok nap mint nap bizonyítják, hogy a nép ellenségei. Ha pedig csakugyan ők kurblizták fel a háború gépezetét, akkor pedig az emberiség ellenségei (mert ezt kb. bármelyik országgal eljátszhatják). Időnként bebukik egy-egy közülük, pl. Leeson, vagy Madoff pajti, de a többség vígan éli világát. Mindenki más kárára. A Privátbankár és a hasonló csahos oldalak persze mossák-mossák nagy bőszen a szennyesüket.
Nem minden spekuláció rossz, es stimmt. MLM-ből se mindegyik rossz alapból, gond akkor kezd lenni, amikor a fejesek úgy kezdik csinálni, hogy 100% hasznuk legyen, ne csak 99%. Hogy ebbe hány ember megy tönkre vagy netán hal meg, azt a kérdést rugalmasan kezelik. Sztálin bátyó is megmondta má' az ő tömérdek sok okos eszével, hogy kiirtani milliókat az statisztika...
Dolgoznak a végkimerülésig kevés pénzért, miközben igen komoly felelősség terheli őket a közösségi média hangnemét, hatását, befolyását illetően. Ismét panaszkodtak a Facebook korábbi, a portál berlini központjában dolgozó moderátorai, ezúttal a Guardian-nek. Feladatuk nemes. Ők tisztítják meg a…..
Reactor 2022.05.09 04:04:33
@élhetetlen: Ha ennyi magyarázat után se voltál képes felfogni, akkor ezek után nem is fog menni. Nem fogom elmagyarázni még egyszer. Vagy visszaolvasol, vagy hülyén halsz meg. Your choice.
A dátumtárolással kapcsolatban leírom még egyszer utoljára, aztán vagy felfogod, vagy fentebb taglalva: A megrendelő dönti el, hogy hogyan, milyen formátumban tárolja az adott program a dátumot. A programozónak pedig az a dolga, hogy ezt a kívánságot teljesítse. Hogy hogyan, az rá van bízva. A programozó tehát ezen a kereten belül dönthet szabadon. Nincs szükség arra se, hogy ötvenedjére végigzongorázd ugyanazt a baromságot, pláne, hogy mikor utánanéztem, kiderült, hogy az átállítatlan rendszerek se okoztak sehol 15-20 éves villanyszámlákat, annyi történt össz-vissz, hogy a kevésbé faggyas programok 1999 után 19100-t írtak dátumnak. Elég szánalmas, hogy még a te múniciódat is nekem kell szolgáltatnom, de ez kb. sugallja, mennyire vagy tájékozott a témában, ami elvileg a szakterületed 40 éve. A MM-DD-YY formátum pedig úgy tűnik, mindenkinek jó, ha neked nem is.
Amikor azt írtam, hogy a programhiba esetén az ember veszi át a rossz program feladatát, rohadtul nem arra gondoltam, hogy mind a kilencvenmilliárd számlát ők dátumozzák helyre kézzel, hanem mondjuk ír egy BAT fájlt, esetleg ha igényesebb, egy Turbo Pascal alkalmazást, amit lefuttat. Életedben nem láttál még ilyet? És akkor te 40 év szakmai tapasztalattal bíró programozó lennél...aha...há' hogyne...
(egyébként megsúgom: ha tényleg kézzel kellene megcsinálnia az embereknek azt a sok millió számlát, egyszerűen kiszervezik Fiverr-re vagy Upwork-ra valami pakinak, és ő megcsinálja napi fél dollárért, mert erre még a paki is képes)
A tulaj későbbi kommentjeit gondolom szelektíven olvastad el ezekszerint. VAN része benne, tehát használhatja, szó nem volt arról, hogy másnak a 100%-ban magánterületén hordana be fát, vagy akármi mást. Végig a te állításaidat cáfoltam, úgyhogy ne próbálkozz ilyen silány huszárvágásokkal, hogy saját magamat cáfolom. Nem fog menni.
Igen, egyetemi felvételire talán még elég lehet az általános/középiskolás tananyag ODAVÁGÓ RÉSZE (mert ha programozónak mész, nem a kémiát fogják számonkérni = elcseszett idő). 100%-ban még ez se igaz, mert elég sokan kiesnek már felvételin is, esetleg olyan tehetségek is, akik helyből bekerültek volna, ha kémia helyett mondjuk számtechhel foglalkoztak volna inkább. Hogy anno 40 évvel korábban neked sikerült a mutatvány az akkori - hozzáteszem, jóval kisebb - tananyaggal, az egy dolog. A Föld azóta fordult egyet-kettőt a Nap körül, de gondolom nem tűnt fel, hogy az akkori tudásod ma már édeskevés lenne. Igen, elképzelhető, hogy ez az állításod speciel igaz...volt, úgy 40 éve. Teszel rá, oké, a mai oktatási rendszer meg arra tesz, hogy anno az ősgumimacik idejében mi volt a módi.
Te már csak tudod, mi a hülyeség, ugye? Hadd definiáljam: aki nem a te idióta agyszüleményeidnek ad helyet. Ez esetben valóban, igen sok az "ostoba" ember a világon, és bizonyára nem te mész szembe az autópályán, hanem a másik száz. Csak tudod, apafej, ha a terhes nő fejenáll, nem a gyerek a farfekvéses. Bárki akinek volt köze a Failbook-cenzúrához, ahhoz a telekhatár-ügyhöz, vagy éppen a programozáshoz, rögvest átlátja, kettőnk közül ki beszél ökörséget, ráadásul szándékosan. Ezek után nála is maximum a köpőcsésze funkcióját fogod ellátni.
Amelyik Failbook-oldal publikus, azt BÁRKI láthatja, kommentelhet, de maximum a saját bejegyzését törölheti. A cenzúra fogalmát már áttárgyaltuk pár tucatszor: ha olyan tartalmat törölnek, ami nem sért szabályt, csak a vezetőség csőrét böki. És ez bizony működhet kétoldalúan is. Ha ennyire nehéz ezt felfognod, olvasgass inkább kifestőkönyvet. És itt nem felhasználókról hanem cenzorokról,ráadásul fizetett cenzorokról volt szó eredetileg. Csinos kis csúsztatás volt, de sajna ez is túl átlátszó. Better luck next time.
Büntethető a Failbook? Oké, ha Zuckerberg bácsit csíkos ruhában fogom látni az adatlopás miatt, majd akkor elhiszem. Addig meg jókat röhögök.
Szerinted semmiben nincs igazam. Szerintem meg neked nincs. A bibi csak az, hogy én speciel jóval több alátámasztást hoztam az állításaimra, a tieid bő 90%-a meg szalmabáb, Csubakka-védelem, és bődületes légvárak faszságokból (vagyis izé, "magyarázatok"). Nem kell kimagyaráznod semmit; egyszerűbb lett volna már rögtön az elején beismerned, hogy igen, hülyeséget írtál, elnézést kérsz. De nem, hajtogattad tovább az agyabeteg boomer faszságaidat. Kímélj meg tőlük, oké? Elhiszem, hogy totál idióta vagy, nem kell lelkesen bizonygatnod. Haverkodjál wmikivel meg a Matyókával, fáraszd őket a baromságaiddal.
Reactor 2022.05.10 06:14:13
@élhetetlen: Igen nyilván, csak Bobby Newmark lehetek, és magammal beszélgetek. Ez az agymenésed újabb szakasza, a konteózás? Mellesleg Bobby sokkal durvábban helyrepakolt, mikor felbosszantottad a hülyeségeiddel. Lehet nekem is ezt kéne, mert szemmel láthatóan a szép szóból nem értesz, vitára meg teljesen alkalmatlan vagy.
Írtam már mellesleg 2010-es, és régebbi bejegyzésekre is. Oda írok, ahova akarok. Problem, necrofagz?
Ha kötött a formátum, a programozónak kisebb a mozgástere, de ettől függetlenül van neki. Tudod, ha a megrendelőnek olyan fűdespecifikus kívánságai vannak, akkor többnyire megcsinálja azt ő maga.
Tudom, hogy a Windows hogy jeleníti meg a dátumot és időt. Nos, a Windows előtt MM-DD-YY formátumban tárolta az oprendszer a dátumot. Sőt, a parancssorban a "date" utasítás mái napig így működik. Persze, lehet 4 számjeggyel is ábrázolni az évszámot, ezzel méginkább az én álláspontomat erősíted, tekintve hogy 1999 után többnyire 2000 jön a számsorban, kivéve azt a bizonyos esetet, amikor a balfaszprogramozó elrontotta, és 1999 szilveszter után "19100"-re ugrott az évszám. A világ annál a cégnél se omlott össze, maximum a balfaszprogramozó módosított pályát krumplisütésre a Burger Kingben utána.
Számlázó rendszerekben nem vagyok otthon, ez tény. Abban viszont 100%-ig biztos vagyok, hogy lehet egy olyan programot vagy akár BAT-fájlt írni, ami az elrontott számlák rossz dátumozását egy KVszünet alatt kijavítja autopilóta-móduszban. Ha több ezer számla van, ami hibás, lehet lesz az két KVszünet is, de megoldja. Ha dolgoztál Turbo Pascallal, ezt tudnod kellene. Aki meg kiszervezi pakinak Upwork-on, miért kéne érdekelje, hogy a paki hogy oldja meg? Ha kell a lóvé, csinálja meg. Ha nem csinálja/szarul csinálja, nincs lóvé. Simple as that. Sz'ted engem érdekelt, hogy oldották volna meg az 511-es hibát EoD motorban? Leszartam. Ajánlottam 500 dollárt annak, aki képes rá. Egynek se sikerült. Maradtam a pénzemnél.
Bobby rosszul fogalmazott a térképpel kapcsolatban (gondolom a földhivatalnál lévő térképre gondolt). Úgy értette, hogy a földmérő megnézi, milyen értékek vannak bejegyezve ott bent nekik, ő kimegy, egyeztet a tulajdoni lapon lévő értékekkel, és ha van eltérés, korrigál. Azt már meg se említem, hogy alapból magánterületnek az számít, ami vagy el van kerítve, vagy táblával van jelölve, hogy ez itt magánterület. A fotón ezek közül te melyiket látod? Ja, hogy egyiket se?
Képzelem egy villamosmérnök milyen nagy hasznát veszi a kémiának. Két áramkörtervezés közben gyorsan kotyvaszt egy kis ciánkálit...
Hogy a tananyag jóval kisebb volt, azt onnét veszem, édesapa, hogy azóta jókora előrelépés volt reáltudományok terén, 40 éve te lófszt se tanulhattál mondjuk a Windows XP-ről, vagy mondjuk a kvantumfizikáról, mert jóformán azt se tudták, mi az. Nincs összehasonlítási alapom? Még élnek a szüleim, úgyhogy ezt (is) benézted. De gondolom ők is hazudnak.
A devizahitel egy teljesen más tészta, de például ha mondjuk nyolcismeretlenes harmadfokú egyenletek sulykolása helyett a nebulókba ezt verték volna bele tizedikben, feleennyi hitelkárosult nem lett volna, mert ki tudták volna számítani, hogy ők most jól járnak-e, vagy szarul.
Bunkó volnék? Nem is tudom, ki kezdte el a kötekedést. Kreatívan ugyan, de írtál cifra dolgokat. Amit kapsz, az a saját visszavert tahóságod. Ne félj, nem maradok adósod.
A cenzúrával kapcsolatban pedig megint a szokott köröket futjuk. Hoztam elég bizonyítékot, egyiket se fogadtad el. Mellesleg nagyon sok esetben sok közösségi oldalon pontosan ez volt: figyeltem a kommenteket, olvastam, majd később, mikor új válasz jött, visszanéztem, és bizony, feltűnt, hogy el-eltünedeztek bizonyos kommentek. Sajnos videófelvételt nem készítettem ezekről, mert nem vagyok jós, fogalmam se volt, hogy X év múlva majd egy tökkelütöttnek kell bizonygatnom a nyilvánvalót, de még ha lenne is videófelvétel róla, arra is karakánul kijelentenéd, hogy hamisítvány. Mert a világ minden kincséért nem ismernéd be, hogy valamit esetleg rosszul tudsz, vagy uram bocsá', egyáltalán nem tudsz.
A pénzbüntetés az lópikula. Zsebbű' kifizeti, és seftelgethet nyugodtan az adatokkal tovább.
Te konkrétan végig hülyeségeket írtál, és mindent lesöpörsz az asztalról, ami nem fér bele a rózsaszín takonybuborékodba. Idéztem emberektől, akiket szintén cenzúráztak (ja tudooom, biztos ők is én vagyok álnéven). Ezt se fogadtad el, abba a 3 kommentbe kepeszkedsz azóta is, hogy cenzúra márpedig nincs. Én meg ezt nem fogadom el akkor. Csináljuk a te hülye játékszabályaid szerint.
Ha pedig ennyire terhedre vagyok, annyi gerinced meg nincs, hogy felülbíráld a baromságaidat, akkor kapcsold ki innen magad. Gondolom téged nem fizetnek órabérben shitpostingért, mint a cenzorokat "moderálásért".
Reactor 2022.06.05 05:06:43
@élhetetlen: Így van - a hogyanját a programozónak kell meghatároznia, miután a megrendelő/szervező/programtervező kijelentette, hogy milyen formátumban tárolja a programot. Ez vélhetően motorfüggő, Delphi alatt gondolom nem "program szar, uses crt, begin" módszerrel fogja megoldani a programozó, hanem valami mással. Ezt neki kell tudnia.
Ha én megbízok egy zenészt azzal, hogy csináljon nekem egy MIDI-t a küldött nyersanyagból, legyen benne ez meg az meg amaz, hol fog engem érdekelni, hogy ezt hogyan, mivel csinálja meg? Vagy ha felkérek egy modellezőt, hogy concept art alapján alkosson meg nekem egy szörnyet 3D-modellben - énfelőlem foghat egy marok gyurmát és nekiállhat Sebaj Tóbiás-módra szobrászkodni is, pont leszarom. Ha a végeredmény kielégítő és működik, kifizetem. Ha nem, elmondom, mi a baj vele, és javítsa ki. Ha nem teszi, elküldöm a jó édes anyjába, és egy forintot nem kap. See how it workz?
Ha a megrendelőt nem érdekli, akkor a dátumtárolás nyilván egy sokadlagos szempont az adott programban. Mindazonáltal a szervezőknek is van felettesük, főnökük, biztos vagyok benne, hogy nem úgy működik, hogy mind a hatan mennek a saját fejük után. A kétszámjegyes tárolás pedig az MS-DOS érában szemmel láthatóan mindenkinek tökéletesen megfelelt, nemigen verte senki Gates úrnál az asztalt a négyszámjegyűért.
                       A barátnő régi álma, hogy anya lehessen, de tettek helyett inkább csak panaszkodik és kifogásokat keres. Ha a párja bármi vigasztalót mond neki, az nem megfelelő, de még a hallgatás sem az.                                  Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Reactor 2022.06.04 15:51:18
@Almandin: A mai rendszerben is bőven akad sok szörnyű, rettenetes dolog, megkockáztatom, még talán több is, mint az "átkozsban". A mai vadkapitalizmus semmivel nem jobb az akkori gulyáskommunizmusnál. Ez is ugyanúgy szar, csak éppen másképp szar. Az átlagember számára igenis élhetőbb volt az akkori rendszer. Hogy a felső tízezer nyígott? Ő bajuk, kisebbségben voltak, szartak rájuk. Röhej, de e tekintetben demokratikusabb volt a rendszer, a kisebbségek nem próbálták ráerőltetni az idiotizmusukat a komplett társadalomra a "demokrácia" jegyében.
Amit utána írtál, az is teljesen igaz, de nem kell ennyire polkorrektnek lenni, írd ki nyugodtan, hogy a kátrányos helyzetűekről van szó. Lakatos Zsanuária családjánál pulya a megélhetés forrása: minél többet szülnek, annál több a segílyke, a gyereket meg lopni küldik, 14 éves kor alatt úgyse csukják le. És az is igaz, hogy nem kell mindenkinek gyereket vállalni.
Reactor 2022.06.04 21:40:11
@Puerto Prince: Persze, mert anno az "átkozsban" még ért annyit a pénz, hogy 1 keresetből is simán el lehetett tartani egy családot. A havi fizetés "csak" ötezer forint volt, de tíz forintból kompletten bevásárolhattál egy hétre legalább. Lehet hogy nem habzsidőzsizhettek az emberek, de megvoltak. Most, amikor 2-3 fizetés is kevés ahhoz, hogy legalább alsó-középosztálybeli szinten megélhess (ha nem vagy sztárszakmás vagy politikus, lószart se keresel), hatalmasra nyílt a társadalmi olló, és ebből bizony már lehet gazdasági vagy egyéb katasztrófa. A pozitív intézkedések (ármaximálás, extraprofitadó) már csak "eső után köpönyeg", ezt nem most kellett volna bevezetni, hanem SOKKAL hamarabb, és még akkor is kéne neki 20-30 év kifutási idő, hogy a hatása érezhető legyen társadalmi szinten is.
                       A csaj előre aggódó típus, a pasi pedig szöszmötölős, bár ettől még lehetnének álompár, ha a barátnő nem azon töprengene, mi lesz 5 év múlva, és a gyerektervezésre nem csak mint egy jövőbeli projektre gondolna.                                  Ha esetleg nem tudtad: a…..
„Átvágott. Elgondolkodtam rajta, akarok-e én még bármit is ettől a nőtől. Eszembe jutott, hogy lecseréltetem a zárat” – miután a feleség közli a férjével, hogy nem lehet gyereke, a hölgy gyanúsan gyorsan túlteszi magát a történteken, és lazán készül egyik…..
Reactor 2022.05.29 20:28:53
@Anori: Ha a női nem egy jelentős százalékára igaz egy megállapítás, akkor az általánosításnak helye van. Akármilyen kellemetlen dolog is. Jelen esetben egyelőre még az van a Gauss-harang alatt, hogy a nők akarnak elsősorban gyereket.
A legrégebb óta működő zsidó napilap, a Haaretz cikke szerint i. sz. 339-ben II. Constantin római császár történelmi léptékű antiszemita bűnt követett el, amikor több törvénnyel is a zsidók szabadságát korlátozta. Hát ez van, felebarátaim, a zsidókat már az idők kezdete óta mindenki csak bántja,…..