Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drazsen

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Szintén devizahiteles, mint sokan mások. Nekünk a Raiffeisen banknál sikerült hitelt felvennünk, mert hát "Velük könnyebb". 2008. december, 169 forintos árfolyam. Az egy dolog, hogy mára a tartozásunk egy forintot nem csökkent, de az, hogy  a…..
Ez a politikai szezon látszólag pont úgy kezdődik, mint az idei tavaszi. Akkor is az ellenzék azt várta, hogy a kormányfő mikor és hogyan jelenti be a megszorításokat. Akkor is Orbán Viktor megszólalásai után kritikusai a konkrétumokat, a tervezett lépések részleteit hiányolták.…..
drazsen 2011.08.31 16:03:34
@BarátiAjánlatPontHu: És miből ??? A nyugdíjvagyonból ???
drazsen 2011.08.31 16:11:55
@MetálFater: Visszatérve az 1526-os válsztóvonalhoz, tulajdonképpen egy kicsit előbbről már Mátyás király halála (1490) óta nincs önálló külpoitikánk, önálló elképzelésünk. Mindig éppen valahová csapódtunk, vagy számításból, vagy kényszerből. Hadd illusztráljam ezt egy, az "Egri Csillagok " című filmből kiragadott példával. Amikor 1541-ben elfoglalták Budát a törökök Izabella kiránynénak költözni kellett . Akkor zajlott le az alábbi beszélgetése Bornemissza Gergellyel ( csak a filmben Gárdonyi regényében nem):

" Mondd meg mit csináljuk most Bornemissza Gergely, Török Bálint apródaj????
-Felséges Asszonyom, elmegyünk segítségért.

-Ez az, Ti magyarok ( mert ő lengyel volt) mindig csak ezt tudjátok - majd elmegyünk segítségért"

Nos lehet már 1541-ben ez volt a módi, de Várkonyi Zoltán idején már biztosan ( nem véletlenül csempészte bele ezt a mondatot a filmbe) és most is ez
Michael Knight Bizottságosdi 2011.08.08 14:36:00
Hogy én mennyire kezdem unni Szijjártó Péter és a Fidesz marhaságait, meg azt, hogy miután a kormányzás láthatóan nagyon nem megy nekik - vagyis konkrétan az elmúlt bő egy évben semmi kézzelfoghatót nem tettek, amitől egy kicsit is jobb lett volna, meg amitől egy kicsit is jobbak…..
drazsen 2011.08.08 18:05:06
@the_lonewolf:

Nem gondoltam volna, hogy egyszer visszasírom Bajnait, de most én sem látok nála alkalmasabb embert az ország vezetésére.
Ami a blogot illeti, hát igen: H valamihez lövetünk nincs és tehetlenek vagyun, alakítsunk egy bizottságot, akik majd elfontoskodnak, tanakodnak, bölcselkednek, és majd visszamenőleges hatállyal történő jogszabály változtatásra javaslatot tesznek
Hosszú ideig vártak a devizahitelesek a kormány mentőcsomagjára, melyet végül az Országgyűlés 2011. június 20-án fogadott el. A 7 pontból álló csomag része a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről szóló jogszabály, melynek értelmében a svájci frank…..
drazsen 2011.08.06 12:33:53
@sidol: Na,na, na....ez már az anarchizmus határát súrolja, amit a végén írsz
Tisztelt Szerkesztőség!Véletlenül találtam rá az oldalra, ahol olvastam Nikolett levelét. Gondolom nagyon sok hasonló esettel találkoznak, nincs két egyforma, mind elkeserítő. Az én esetem is az.2006. októberében a párommal felvettünk az OTP-től 4 millió forint szabad…..
drazsen 2011.07.24 20:54:18
@Kiszámoló:

Igen, tudok válaszolni. A szoc.polt nem kell visszafizetni, ez vissza nem térítendő támogatás, és teljesen független atól, hogy a hitel fizeti-e az ügyfél. Más a helyzet, ha ez megelőlegező szoc.pol volt, tehát az ügyfél bevállalt 2 gyereket, a szoc.polt-t megkapta, de nem született meg a 2 gyermek. Ekkor, 8 év múlva a megelőlegező szoc. pol is hitellé ( igaz támogatott hitellé alakul)
A másik: Azon hitelek, amelyek mellé szoc.polokhoz vettek fel, állami kamttámogatott hitelek, amelyek HUF-alapúak, tehát nincs árfolyamkockázatuk. A kamatuk igaz módosulhatot az elmúlt években, de a kamatplafont is jogszabály határozza meg, tehát drasztikus kamatemelkedés is kizárva. Az általam leírtakt jó alátámasztja, hogy az összes hitelbedőléseknek mindössze 2%-át adják az ilyen típusú hitelek.
Kapitányként minden lehetséges negatív rekordot megdöntött a válogatott élén. Most vele bukik a sportág?    Mátéfi Eszter több rekordot is tart a magyar kézilabdázásban, pedig csak két éve (évig volt?) szövetségi kapitány. Ő (volt?) az első nő ezen a poszton…..
drazsen 2011.06.12 21:02:11
@Pepe135: Hát igen. lehet ez is hozzájárult a fejekben a zűrzavarhoz. Azért ha nem is olyan erős egyénileg ez a csapat, mint 2000-200 között volt, de ennél azért többre hivatott. De Mátéfi Eszter "sikeresen " szétbarmolta ezt a csapatot. Anno Laurencznek volt igaza, amikor megkérdezték tőle, hogy lehet egyszer kitűnően, másszor pedig úttörő bajnokság színvonalán játszanak azt felelte: "Mert kettessel kezdődik a sszemélyi számuk" Ebből a nyilatkozatból volt is problémája az öregnek. Minden esetre Görbicz mintha visszafejlődne, persze ennek oka lehet a sok sérülés is. Vérten Orsolya két évvel a világ legjobb balszélsője volt, most árnyéka önmagának, a Győrben is és a válogatottban is. A Fradi edzőjét kell kinevezni szövetségi kapitánybak. A semmiből nyerte meg a KEK-et a fradis lányokkal...
Ezért szabad csak pártos sajtónak (HírTV, MNO, MTI) interjút adni, ezek a szemét firkászok mindenféle kellemetlen dolgot megkérdeznek, a miniszter lányos zavarában pedig egyre csodálatosabb dolgokat nyilatkozik ... Matolcsyról van szó természetesen, és egy igazán remek fn.hu…..
drazsen 2011.06.07 18:23:32
@Apafarkas: "Különben?"

Különben dühbe jövünk !!!!!
Orbán ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott nyugdíj-ügyben. Nos, kétségkívül sikert felülmúlnia a nyugdíjvédelmi megbízott tegnapi szavait, van itt egy-két "érdekes" mondat. Ugye, számtalan beadvány (60+) van az AB előtt, akik tavasszal fognak dönteni…..
Olvasónk szeretne megegyezni bankjával, de úgy tűnik, a pénzintézetet ez hidegen hagyja.Az utóbbi időben egyre többet olvasok a hitelintézetek egyoldalú hozzáállásáról. Ezeknél nem tudom eldönteni, hogy melyik múlik a Bank vagy az Ügyfél hozzáállásán.Történetem 2010.…..
drazsen 2010.11.01 12:16:02
Azt hiszem, aki figyelmesen átböngészte Balt beírásait, az megéthette a hitelkártya lényegét. Igénybe lehet venni - a magas kamat ellenére, csak vigyázni kell, hogy annyit költs, amennyit a hónap vége (+15 nap türelmi odő) vissza tudsz fizetni. A hitelkártya nem arra való, hogy az átvétele után az egész keretet lemeleszük, hanem, hogy a havi folyó fizetési ügyeinket intézzük ( tankolás, nagy bevásárlás, na jó időnként egy-egy váratlan összeg, vagy pl. nyaraláskor előre tervezett összeg) Egyszer egy bankos azt mondta, hogy a hitelkártya nem anak való, akinek nincs pénzze, hanem annak, akinek van, csak kényelmesen akarja intézni pénzügyeit. Nekem is van hitelkártyám 1 millás kerettl. Nos abból lehetne plazma TV-t venni, elemenni nyaralni valahová messze, de mindig vigyáztam, hogy havi 100 ezer főlé nem menjen a költés. Főleg külföldön jelent biztonságot, elromlik az autóm, más váratlan kiadás, de eddig még nem kellett ilyenre költeni.
A mások:
-Ahogy a posztírótól olvashatjuk ez egy un. "co-branded" kártya volt, hiszen MKB-T-Mobil kártyáról volt szó. Nyilván az ügyfél a T-Mobil ügyfele (is), és rajta keresztül keveredett az MKB-hez. A bankok gyakorlata egyébként az - mivel kevés ügyfél megy célzottan hitelkártya igénnyel - hogy valamilyen más, országos hálózattal, széles ügyfélbázissal rendelkező céggel szövetkezve bocsát ki és ad el hitelkártyát. Ilyenkor az akvizíciót, az ügyfél felhívását sem a bank végzi, hanem a kerekedelmi cég Call Center, akik szintén érdekeltek a kártya eladásában. Hallottam olyanról is, hogy úgy adták el a kártyát, ..."mivel Ön hűséges ügyfelünk, kisorsoltunk Önnnek egy 300.000 Ft-ra feltöltött kártyát, amelyet X banknál átvehet" A kártyakibovsátást és az ehhez szükséges adminisztrációt a bank végz, nyereségéből természetesen a partner is részesül. Majd az így megvezetett ügyfél néhány nap múlva visszavitte a bankba a kártyát, mondván már nem kell, mert lefogyott róla az ajándék... El lehet képzelni mi volt erre a bank reakciója, na és az ügyfél döbbenete, majd felháborodása
Olvasónk szeretné az OTP által felajánlott hitelt vállalható részletekben törleszteni, de a Bank valamiért nem ad rá engedélyt."Mint sokan mások - sajnos - mi is nagy bajba kerültünk anyagilag.Az OTP-hez már 10 éve érkezik havonta a fizetésem. Mint sokan mások, én is éltem…..
drazsen 2010.05.22 17:29:45
Azért senki ne törjön pálcát a levélró felett. Én is bankban dolgozom és tudom, hogy mi a folyószámlahitel-keret meghosszabbtásának vagy módostásának a menet. Nos azt gondolom mindenki tudja, hogy a folyószámlahitelkeret egy évre szól, azt a abank évente felülvizsgálja. Mivel más fedezet nincs csak a számlára érkező rendszeres jóvárás, annak az átlagát nézi a bank és adja valahányszorosát (banktól, ügyfélmúlttól, összegtől függően). Nos amikor megemelték a keretet, valósznű, hogy a levélró előző évi jóvárásainak összge is emelkedett. De a hitelkeret megemelése ennek ellenére sem egyoldalú. A banknak a" jó hírről" is írásban kell értestenie az ügyfelet, amennyiben ő "köszöni szépen" de nem él a magasabb keret adta lehetőséggel azt szintén rásban közölni kell a bankkal, ellenkező esetben a "hallgatás beleegyezés" és a bank emeli a keretet. De, mint tudjuk nem "Róbert bácsi" a bank. Ha az ügyfél nem is használja fel az "ölébe hullott" új lehetőslget, a fel nem használt keretösszeg után rendelkezésre tartási jutalékot számít fel a bank, aminek mértéke ha nem is akkor mint a kamaté, de mégis csak pénz, tehát hó végén a felhasznált keretösszeg kamatain túl a fel nem használt részre jutó rendelkezésre tartási jutalék is felszámítódik. Amikor eltellik egy újabb év, akkor a bank ismét felülvizsgálja a hitelkeretet, és amint tudjuk a 2009 április és 2010 április közötti időszak - egy-két szerencséstől eltekinteve - nem a nettó bérek növekedéséről, vagy akár szintentartásáról szólt. Ha a levélró éves jóváírásának átlaga ezen idő alatt csökkent, akkor a bank jogosan csökkentette keretét. De egyetértek a moderátor beírásával, egyezkedni kell ilyen esetben. Senki nem várhatja el, hogy az ügyfél "mellényzsebből" kivágja a hiányzó összeget. A részletfizetésben írásban meg kell egyezni a bankkal, ha az abban foglalt ütemet tartja az ügyfél nem adhatja át behajtásra, hiszen a hitelátütemezési szerződés mindkét felet köti.
Az eddigi legdurvább történet, ami jól mutatja a szokásos pénzintézeti hozzáállást és a felügyelet totális impotenciáját. (Valamint segít megérteni a "hitelkárosult" és az "önhibáján kívül" kifejezések jelentését.)"2008 nyarán, három…..
drazsen 2010.03.07 15:58:59
Bár én is bankban dolgozom, és általában védeni szoktam a mundér becsületét, de most azt kell mondnaom, hogy teljes mértékben a levélírónak van igaza. Valóban a bank feladata annak eldöntése, hogy az igénylő jogosult-e az állami támogatás (jelen esetben fél szocpol) igénybevételére. Ehhez a banki alkalmazottnak pontosan ismernie kell a jogszabályi feltételeket, és amikor az ügyféllel tárgyal ezen végig kell menni. A legtisztább, ha ad egy listát, amelyen szerepelnek a csatolandó dokumentumok, és a feltételek. Jelen eseteben:

- A régi lakás eladási árát teljes mértékben be kell forgatni az új lakás megvételébe. Ha volt még a régi lakáson valamilyen kölcsön, akkor ez levonható az eleadási árból. Erről az igazolást az a pénzintézet, esetleg munkáltató ( ha munkáltatói kölcsön volt) aki anno folyósított a régi lakás megvételér kölcsönt. Ehhez szükséges a régi és a z új lakás adás-vételi szerződése ( ügyvéd által ellenjegyzett) és a tulajdoni lapok.
- Az új lakásnak legalább egy szobával, azaz 12 m2-rel nagyobbnak kell lenni - ez a tul. lapból kiderül.
- 3 eltratott gyermeknek kell lenni, ez megvolt, de a születési anyakönyvi bizonyítványuk másolata szükséges.
- az új lakásnak legalább konfortosnak kell lennie.
- nem lehet más ingatlantulajdon az igénylő és a vele együttköltöző családtagjainak birtokában - erről csak nyilatkozni kell a bank nem ellenőrzi.
- az eladott, régi lakásnak már 2001. augusztus 1-én az ügyfél birtokában kellett lenni.
- az új lakás szobaszáma 2 és 4,5 között kell elnni.

No most ha az ügyfél ezeknek megfelelt, és később ezt a MÁK igazolta a fellebbezés alkalmával, akkor a banknak az eredeti állapotot kellett volna helyreállítania. A elvélíró nyilvánvalóan az adásvételiben szereplő határidő közelsége miatt volt kénytelen piaci kamazozású hitelt felevenni, mivel az gyorsabban ment, mivel a MÁK válasza a fellebbezésre. Ha eredeti szándéka is a CHF alapú kölcsön felvétele lett volna, akkor nyilvánvaló viselje az árfolyamváltozásból eredő kockázatot. De mivel nem a CHF alapú hitel felvétele volt az eredeti célja, hanem állami támogatás, amit - ha a fenti feltételek teljesülése esetén - a bank mégsem adott, meg és ezért állította "kényszerpályára" akkor bizony a félszocpol folyósítása után való különbözetet a banknak le kellett volna nyelnie. Nem értem a PSZÁF álláspontját sem.
drazsen 2010.03.08 08:50:12
@Simply a slave:

Ne gondold, hogy az ERSTE különb a dolgozóival. A bank termékek mellett el kell adni biztosítást, nyugdíjpénztárat, lízinget, lakástakarékpénztárat. Naponta mérik, hány pontot szerzett valaki. Okos tojás ül a dolgozó mellett, aki osztja az észt. 2005-ig én is ott dolgoztam, és amint egy fentebbi beírásomban említettem most is bankban dolgozm, de napjaim meg vannak számlálva. Amikor az ERSTÉ-ből 2005 közepén idejöttem ez egy korrekt bank volt, majd 2007 közepén utánam jött az ERSTÉ-s banda. Onnantól kezdve ész nélküli növekedési elvárás. Én sokszor nem értettem egyet, hogy minden terméket mindenkinek a torkán lenyomni ( főleg a hitelkártya egy nagyon veszélyes termék) végül ellenem fordították a dolgot, és most a kirúgás szélére kerülni. Szóval bankban dolgozni csak kívülről szép, illetve szép, de csak egy bizonyos szint felett