Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.Nóra

82 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben az évben gondban voltam. Nem volt 15 olyan film a moziban, amit nyugodt szívvel rátehettem volna a listára. Ez ilyen. Egy rakat film volt, amit szerettem, jó jelenetekkel és párbeszédekkel, de egyben valahogy mégsem éreztem őket listásnak. Úgyhogy idén változtattam, nemcsak a magyar mozikban…..
Kééész a lista. Megint a magyarországi mozikban bemutatott filmeket veszem sorra, nem kedvelési, hanem a bemutatási sorrendben az idei 15 legjobb mozi élményem. Nagyon szubjektív, előre szólok. Lássuk 1. Lego Batman – Az animációs A franc gondolta, hogy ez a film kibírja az év végig a listán. De…..
Oscar szezon, daráljuk a filmeket. Ugye kilométerről látszik, ha valami a díjra készült, a téli időszak erről szól. Kész, megnézed, vége van, soha többet nem foglalkozol vele, minden évben van egy rakat ilyen film. Pl. Dallas Buyers Club. 12 év rabszolgaság. Jackie. Igen, a színész megérdemelte,…..
Szokásosan a magyar bemutató dátuma szerint raktam sorba az idei év legjobbjait. Egyik sem hibátlan film (valószínűleg csak egy:)) de nem baj, a jó filmeknek is vannak hibáik. 2016-ban ezeknél éreztem meg a mozi és a filmkészítés varázsát. Természetesen (és sajnos) nem láttam mindent, szóval csak a…..
Nagyon friss a dolog, kb. félórája jöttem ki, de mindenképpen beszélnék róla. Ami eszembe jut az elmúlt évekből II. Világháborús film: a lovas, a tankos, a skalpolós, és a fogolytáboros. Más: a Bin Ladenes, a túlélős, a követséges, a bombás. És most itt a Hacksaw Ridge. A súlyos. Mi ez? Egy…..
Tudom, mostanában sokat írok játékokról, de hát megint beleakadtam egy egészen faszántosba. A Murdered Soul Suspect 2014-ben jött ki a Square Enix és az Allright Gamestől. A történet szerint Ronan O'Connor nyomozó vagy, aki a titokzatos Harangos gyilkost üldözi. A sorozatgyilkos sorra szedi az…..
Sok filmes talány létezik, mi van a  táskában a Ponyvaregényben, mit suttog Murray a Elveszett jelentés végén, hogyan kell használni a három kagylót a Pusztítóban...? De számomra most már az a legnagyobb kérdés, hogy mit keres egy copfos kislány WANTED posztere a Terminatorban a…..
Nem a Torpedó, akarom mondani nem a Csatahajó az első film, amit társasjátékból csináltak, hanem a Clue. Tutira ismeritek a játékot, régen Clue volt, most Cluedo, mikor hat embert meghívnak egy vacsorapartira, ahol egy gyilkosság történik és gyanúsítgatásokkal kell kitalálni ki, hol és mivel ölte…..
sak én voltam ilyen béna, hogy suli vagy edzés után rohantam haza sorozatot nézni? Volt pár, ami nagyon megragadt, tudja fene miért. Nem hiszem, hogy ma már újra neki tudnék ülni... bár nagyon érdekelne melyik az, ami még ma is megállja a helyét. Lássuk a top 16-et, mert nem tudok választani. És…..
K.Nóra 2016.08.06 17:33:54
@mikulasvan: Na igen, a Hegy gyomrában szerintem nagyon brutál volt. :)
Petekék meg talán a Nikelodeonon futottak? Igen, az is rémlik, de az kevésbé volt nekem meghatározó. :) A rajzfilmek azon a csatornán sokkal inkább, majd össze is szedem.
Nekem ez az a sztori, amin nem tudok átlendülni. Először is, igaz történet. Persze, volt egy film a közelmúltban, de annak nem sok köze volt a valós rejtélyhez vagy az esetleges megoldásához. Dyatlov gyorstalpaló: 1959-ben 10 orosz egyetemista túrázni megy a hegyekbe Az egyikük visszafordul, rá pár…..
K.Nóra 2016.07.29 08:32:44
@dr. pretender: Köszi a tippet, nem hallottam róla, de a trailer után elég hangulatosnak tűnik, kifogom próbálni, bár lehet a hozzáad az álmatlan éjszakákhoz... de tényleg erős atmoszférának tűnik első blikkre.
Köszi!
Az Alice: Madness Returns a 2000-es American McGee's Alice játék folytatása, és bár folytatás, tökéletesen játszható az előzmény nélkül. Többek között azért is, mert úgy érzem, mintha az eredeti Alíz könyveknek az igazi folytatása lenne. Az egyik kedvenc történetem már gyerekkorom óta az Alíz…..
Ha sci-fi vígjátékról van szó, mindig az Űrgolyhók az etalon és az első. És ez jól van így, de ne felejtsük el a Galaxy Questtet sem, mert hú, ez is ott van. 1999-es film Tim Allen főszereplésével. A történet szerint a Galaxy Quest a Star Trekhez hasonló sorozat volt egyszer, 5 évadot ment, aztán…..
Ki az a Sharlto Copley? 2009-ig senki sem tudta. Egy olyan kis filmecskével lépett fel Neil Blomkamppel együtt, mint a District 9. Rögtön főszerepben. A névtelen rendező és névtelen színésze, olyat hozott össze, ami ritkaság, erdeti ötletből sci-fit. Copley dél-afrikai származású színész, a District…..
Úristen, hol kezdjem? Zseniáááááálissss 2012-ben jött ki, most jutottam hozzá, de így szerencsére a Game of the Year kiadáshoz az összes DLC-vel és mindenfele jósággal. Először is no para, ha nem játszottad az első részt, lényegében az elsőnek egy abszolút minden téren tovább fejlesztett és…..
Danny Boyle bevallása szerint legnehezebben leforgatott filmje, nálam a 127 órával egyetemben a legjobbja. 1. Az alap szituáció A történet szerint az Nap kialvóban van, a Földön lassan már jégkorszak uralkodik, az Ikarosz II. legényégével utazunk a Nap felé, akik egy speciális bombával akarják…..
Ha van utánozhatatlan színész, ha van olyan, akit nem lehet behelyettesíteni, az a jó öreg Swarczi. Ez a gyönyörű akcentus, minden mondatát külön szállóigévé tette. James Cameron rábukkant és akciósztárt csinált belőle, és a Stallone-val való versengése határozta meg a 80-as éveket. Imádom. Bár…..
Ha van Hollywoodban alulértékelt színészekről lista, akkor biztosan Sam Rockwell-lel kezdődik. Rockwell az egyik kedvenc színészem. Biztosan ismered is, mert rengeteg filmben ott van mellékszereplőként, de hogy nagyon a szőnyeg alá van söpörve, az is biztos. Rockwell 68-as születésű és egészen…..
1408 nem egy nagyon felpontozott film, nincs benne a legtöbb listában, és csak úgy elsikkadt, mikor megjelent. Sőt még nem is King legjobb novellájáról van szó. De a film számomra továbbra is ott van legjobb horrorok között. A történet szerint Mike Enslin író abból él, hogy leleplezi túlvilági…..
Drága Benny, Emlékszel még apára? Emlékszel még milyen fiatal volt? Én csak arra emlékszem, hogy annyira nagyon fiatal volt, nem is tudom, hogy más megmaradt-e róla. Fiatalabb volt nálam, de nálad is! Sosem értettem, miért olyan megfáradtak a szemei. Mire emlékszel belőle? Nem sokra, ugye? Tudom,…..
2009 tavaszán ültem egy moziteremben, az Angyalok és Démonokat néztem meg másodszorra. Ahogy futott a stáblista egyedül maradtam a teremben és bejöttek takarítani, tisztán emlékszem rá. Én meg ott ültem és mondtam magamban, én aztán innen ki nem megyek addig, amíg le nem fut a kredit, söpörjetek…..
Igen, igen soksoksok, rengeteg képregényfilm van, különböző minőséggel, de azért ne vitassuk el azt, ahol érdem is van, és öcsém, itt aztán van. Imádom a Marvelt, imádom a DC-t, a képregényeket, a karaktereket, a filmeket (már amelyiket), de el kell ismerni, a szakmában most a Marvel a legokosabb.…..
Rendezői vágás, alternatív befejezés, bővített kiadás, cenzúra nélküli verzió. Mikor egy filmből több vágás létezik. Nem kevés szó esik a témáról mióta kiderült, hogy a Batman v. Superman filmek eredeti rendezői vágása harminc perccel hosszabb, csak a stúdió nem engedte úgy a moziba. Snyderrel sem…..
Auvers-sur-Oise még mindig. Vincent van Gogh utolsó lakhelye, itt halt meg 1890. július 29-én. A Ravoux fogadó legkisebb szobájában...
Oké, szóval volt az az elmegyógyintézetes játék. Rémlik. Na, ez annak a folytatás, előzménye, utózmánya, közbenjátszódása. Túlélő horror játék megint. Lássuk az Outlast DLC-t. A történet szerint az a fickó vagy, aki a főjáték főszereplőjének elküldi a fülest, hogy valami nem kóser az elmegyógyban.…..
Hollywood és a gyerekszínészek. Nem kevés történet, kinek jól alakultak a dolgok, kinek rosszul, kinek máshogy, de ebben a Potter színészek különlegesek. Nem kellett a tinikoron úgy átmenniük, mint Kevin McCallisternek vagy a többieknek, ők már huszonévesen léptek el a Harry Pottertől. Mi van velük?…..