Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Patyimutyi

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fővárosi Bíróság ma délután első fokon felmentett a becsületsértés vádja alól, amit Reisz Attila üzletember, a Microsoft Magyarország volt vezérigazgatója ügyvezető igazgatója, az Index egykori társtulajdonosa fogalmazott meg a "Milliárdos állami támogatások a…..
Patyimutyi 2011.02.08 06:15:03
Rövid Hybridbox történelem:

A magyarországi Microsofttól 20MdFt értékben vesz az állam szoftvert.

Csődbe megy egy Ansys nevű cég, amitől ismeretlen áron (a kiírás min. 20MióFt-ról szól) megvesznek egy internetes-tv szoftvert.

Hybridbox 10Mió részvényt 50Ft-on kibocsát tulajdonosainak Reisz Attilának és Poczkodi Gábornak, azaz 510MióFt értékben.

A Hybridbox részvényesei a CIB és Erste banknak összesen 177e db részvényt ad el durván 107 MióFt értékben.

A Hybridbox részvényesei részvényeik jelentős hányadát átadják egy offshore, Seychelle szigeteken bejegyzett cégnek vagyonkezelés céljából.

2010.09.30: A Hybridbox tőzsdére viszi 10,2Mió részvényét.A nyitó ár Budapesten 500Ft/részvény volt, azaz 5,1MdFt-ra értékelték a céget.

Január végén már csak 4 Mió részvény van a vezetők kezén. Ha az addigi átlagáron adták el részvényeiket, akkor a 6 Mió részvény után 3,4 MdFt-ot kaptak (vagy kapott az offshore cég).

Február 1. Csúcsértéken 4.74€=1.225Ft a Hybridbox részvényára.

A német weboldalakon felhívást tesznek, hogy vigyázzanak a céggel, mivel mások nevét és e-mailcímét hamisítva küldtek ki valakik vásárlásra buzdító e-maileket. Ezt a tényleges szakértők kikérték maguknak. Tegnap más német takarékszövetkezetek nevében és a szakértőkre hivatkozva mentek ki hamisított e-mailek.

Február 2. Pert veszt Reisz Attila első fokon Bodoky Tamás ellen. A részvény 4.13€=1.067Ft-ra esik.
bodoky State of Play 2010.07.19 09:18:04
 ..
Patyimutyi 2010.07.26 20:22:26
Profik vagyunk.

Papcsák összesen 10 milliárd indokolatlan kifizetésre bukkant eddig.

mno.hu/portal/726988

Ehhez képest csak a civilek által megakadályozott Balatonring MotoGP pálya kapcsán 15 milliárd hitelt és további 10 milliárd támogatást fizetett volna ki az állam az MFB-n és a Magyar Turizmus Zrt-n keresztül.
Márciusi állásfoglalása nyomán beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, amelyben indítványozta Páty Község Önkormányzatának egy 2006-os rendelettel elfogadott szabályozási terve, a hatályos településszerkezeti tervet…..
Patyimutyi 2010.07.15 14:24:10
A Pátyi Képviselőtestület MegaPlázás képviselői úgy tűnik - véletlenül vagy szándékosan - hibásan hozták meg a tegnapi döntésükat a "Golf"pályával kapcsolatban, ezért ma délután 16.00 órakor ismét összeülnek.

patyicivil.hu/?p=3703

Csak remélni tudom, hogy tegnap óta nem gondolták meg magukat és ismét elkaszálják a MegaPlázás szabályozási tervet.

A véget-nem-érő bohózat folytatódik...
A Magyar Hírlap szenzációs és döbbenetes sztorival indítja ezt a hetet: "Orvoskorrupció: Gyűjtsön még pénzt!" Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnökének levelet hozott a postás. Mikola István alig akarta elhinni, ami a levélben…..
Patyimutyi 2010.07.11 08:16:01
1. gyermekkel Asszonyom a Schöpf Mérei kórházba volt beutalva. Amikor veszélyeztetett terhes lett, be kellett feküdnie 4 napra. Olyan szobába rakták, ahová a kaparás utáni lábadozásra tették be a futószalagon kikészített betegeket.
Kb. sokkos állapotban menekültünk. Sírva kerestem szülész-nőgyógyászt egyik éjjel (napközben napi 16 órát dolgoztam).

A választásom azért esett a MÁV kórházra, mert ott találtam olyan orvost, aki éjszaka is elérhető volt, hajlandó volt beszélni velem, és nem a pénzzel kezdte. (Amikor rákérdeztem, azt mondta hogy rám bízza, mennyit fizetek, csak a dajkáknak adjak 20eFt-ot.). Hívjuk az illetőt Szabolcsnak.

Ezt követően az asszony 2x MÁV kórházban szült. Ha jól emlékszem 150-150eFt volt a szülész-nőgyógyász, aki nagyon jó és kedves volt, szerintem megérte. Valamennyit talán a vizsgálatokért is kellett fizetni, de arra nem emlékszem.
A szülész-nőgyógyásszal egyedül az volt a baj, hogy nagyon népszerű lett (mivel mindenki továbbajánlotta), ezért az orvos-kollegái kikészítették. Volt a TV-ben is a Szabolcs, évi 600 (!) szülése volt az utolsó évben. Gyakorlatilag bennt lakott a kórházban, csak friss ruháért és évi 2 hét szabadságra járt ki.

A második 2 gyermek Telkiben született. Mindenkinek ajánlom, aki meg tudja fizetni. 5*-os ellátás, 2-ágyas szoba, ahol még apuka és kistesók is bennt alhatnak. Ebédet-vacsorát étlapról választhatsz. Orvosok, tisztaság, műszerezettség nagyon jó. És a legfontosabb a kedvesség, azt ott megkapod. 1 szülés kb. 700eFt.

Ami nagy szemétség, hogy bár feleségem 15 évig fizette a társadalombiztosítást, a Telki kórház számlájához a társadalombiztosító egy fillérrel sem járult hozzá, pedig elvileg kb. 250eFt lett volna az állam költsége egy állami kórházban.

Másnaptól nem fizettünk TB-t. Minek, ha az elfogadható ellátásért amúgy is fizetni kell?
A Zsámbéki-medence civiljei az elszámoltatóbiztoshoz fordultak, hogy a pátyi ingatlanpanamát is vegye fel a feketelistájára. A nyílt levelet változtatás nélkül adom közre.Tisztelt dr. Papcsák Ferenc! Páty, Telki és a Zsámbéki-medence lakói nevében kérjük a Tisztelt…..
A feljelentésem nyomán megindult a büntetőügy az Indexet, az LMP-t, a TASZ-t, a Transparency Internationalt és szerény személyemet egy zsarolási kísérlet szereplőiként beállító Grupo Milton tulajdonos, Kovács Bence János, alias a "spanyol" ellen.   ..
Patyimutyi 2010.05.06 08:48:23
Ajjjjajjjj!
Nagy a baj!

Nem találom Kovács Bence Jánost a 100-as listán!

www.a100leggazdagabb.hu/index.php?m=article&nID=441603

Talán az összes "beruházási terület"-e libalegelő, mint fehérváron?
Most mi lesz?

Egy álom tűnt el?
A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya ismeretlen tettes ellen nyomozást indított különösen jelentős csalás gyanúja miatt Pátyon. Első körben bekérték a február 22-i képviselőtestületi ülés jegyzőkönyvét, az ott elfogadott szabályozási terv…..
Patyimutyi 2010.04.24 08:17:51
A nyomozás elindítása nagyon fontos, de csak egy kis lépés:
a csalás megalapozott gyanúja maximum az önkormányzat és a Milton közötti szerződésre vonatkozik, ha be is bizonyosodik, akkor sem teszi semmissé az önkormányzat rendeletét, így megépülhet 2 pláza, 3800 lakás, 14 irodaépület, stb. 2 Hungexpónyi (vagy 5 Auchan-nyi) területen.

Összetett ügyről van szó, 10 évig is eltarthat a vizsgálat (lás Tocsik, Kulcsár esetét).
Tehát ha a gyanú beigazolódik, lesz esetleg 9 elitélt képviselő + MegaPláza a szomszédban, a főkolomposok pedig már rég a Bahamákon nyaralnak.

Ez olyan, mint amikor gyorshajtásért megbírságolják és tovébbengedik a bankrablót és örvendünk, hogy a rend őrei a helyükön vannak.

A jelenlegi helyzetben 85 nap múlva lesz hatályos a MegaPláza terület rendezési terve.
Ha esetleg (aminek kicsi az esélye) le is tartóztatnák az azt megszavazó képviselőket, akkor is automatikusan hatályossá válik a rendelet. Ha nem tartóztatják le őket, akkor röhögnek rajtunk…. Saját védelmükben számos dokumentum (pélául igazságügyi szakértő által készített értékbecslés) készült, ezek hitelességét nekünk és a rendőrésgnek kell megcáfolnia. A mostani iratok alapján akár le is zárhatják a nyomozást, mivel minden okirat a MegaPláza igenlőinek az igazát védi.

Bízom abban, hogy az új kormányzó párt megtöri a hallgatást és hathatós segítséget ad.
bodoky Kint vagyok a placcon 2010.04.21 19:39:15
"A 2006-os tüntetések rendőri túlkapásainak feltárásával országos hírnevet szerzett magának. Oknyomozó munkája eredményeként robbant ki a botrány Sávoly körül. Minden létező szakmai díj tulajdonosa, többek között a Pulitzer-emlékdíjé is. Legutóbbi cikkéből az…..
Újabb remek hypotheticalfriend szösszenet kommentből. Kiemelem :)Jöjjön egy teljes egészében fiktív, ízig-vérig konspirációs teória. Senki ne vegye komolyan, viccelek. A valósággal való egyezés a véletlen műve. Vagy nem? Vagy mégis? A Sedesa pártfinanszírozási…..
Patyimutyi 2010.04.19 14:51:34
@Kivagyok!:
az Evern Invest tulajdonában van az M1 melletti 120HA szántó. Belterület, ezért lehet céges tulajdonban. Az az izgalmas, hogy Páty önként lemond évi 3-500 MióFt-ról.

Egyébként egy másik vállalkozás, amely eddig fizetett adót, az Europolis (amely véletlenül a Gruppo Milton címén van) kérte, hogy neki se kelljen idén 60 MióFt-ot fizetnie. Úgy tudom, ebben született egy támogató előterjesztés, de nem tudom, hogy jóváhagyták-e.

www.raktaram.hu/resources/logparks/1238068421europolis_raktar.jpg

www.raktaram.hu/resources/logparks/1239012870M1_units.jpg

www.ingatlanhirek.hu/hir/Sajat-fejlesztesbe-kezd-az-Europolis/2061/
Patyimutyi 2010.04.20 10:27:29
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
Patyimutyi 2010.04.18 22:49:14
@Vissszaaa! mennyééé!:
Holnap írok az SCD-nek is, ha Kovács Bence Coloman és Lánglovag marad, akkor mellékesen azzal a szállal is foglalkozunk. Az SCD rövid üzenetben jelezte, hogy a II. kerületben ők visszadták a lovardát.

www.honvedlovarda.hu/index.php?p=news/hir&hirid=24

Ne érje meg közös ügyvédet tartani.
Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség V. Lászlót, akinek a parancsnoksága alatt szolgáló rebiszes alosztály rendőrei több kirívóan durva 2006. őszi túlkapás miatt is bíróság elé kerültek az elmúlt években. Egykori beosztottja vallott a rendőrtisztre...
Véleményvezér Anti-MSZP 2010.04.12 02:07:00
 A választás üzenete: csak ne az MSZP-t! A vasárnapi választás egyértelműen az MSZP-ellenes erők elsöprő győzelmét hozta. A választások első fordulója a Fidesz nagy győzelmét hozta. Nincs azonban győzelem vereség nélkül. A vasárnapi választások vesztese…..
 Ezt az ügyet még nem tudom felfogni, de nagyon logikusan hangzik, mi a véleményetek?     Fővárosi Bíróság    Budapest, 2010. április…..
Patyimutyi 2010.04.10 00:56:05
@A Nép - Te vagy!:
2 külön ügyről írtok.

Az egyszerűbbel kezdem (egy érintett mesélte):
Dr. Varga Miklós (felszámoló)bíró esetében kb. 1/2 évig lehallgatta az ügyészség a telefont, és nem szóltak szegény bírónak, hogy tudnak az összes megvesztegetéses ügyéről.

Aztán vádat emeltek ellene, amit később ejteni kellett, mert nem volt semmi bizonyíték a bíró ellen, csak a lehallgatási felvételek. Persze, ha nagyon akarták volna, biztos találtak volna más bizonyítékot is, de az ügyészek biztosak voltak a dolgukban, hiszen a hülye bíró minden ügyét mobilon intézte.

Elvileg-állítólag a bíró csak azért kapott 10%-ot, hogy a pénzes munkát mindig egy érdekcsoport bizonyos cégeinek írjon ki. [hívjuk ezt szervezett bűnözésnek]

A lehallgatáshoz bírói engedély kellett volna, amit az ügyészek azért nem kértek, nehogy egyik bíró átszoljon a másiknak, hogy "te figyelj Miki, pont most szólt az ügyészség, hogy le akarja hallgatni a telefonodat".

Az ilyen esetek elkerülésére sorsolják 3(?) éve felszámolókat. Kivéve a pénzes, nagyértékű cégeknél, mert ott SZAKMAI KOMPETENCIA kell. (Igaz ismerős: szakmai kormányzás). A komoly pénzt hozó ügyeket SZAKMAI alapon jelenleg is kézi vezérléssel osztják szét.
bodoky No Man Left Behind 2010.04.08 14:16:00
Megint hypothetical, megint kiemelem. Hypo for president :) Családján keresztül támadják Tollner JózsefetA napokban "ismeretlenek" alaptalan és hazug, rágalmazó szórólapotkezdtek el terjeszteni Tollner József pátyi képviselőről.A szórólapban Tollner képviselőt…..
Hypotheticalfriend remek kommentjét megint kiemelem :)Ez van. A lotyaszájút lecseréljük a labdabubusra. Legalább nem lesz bonyolult dolguk a kenőpénzeseknek. Nem kell kinyomozni, hogy milyen szivart, konyakot, autómárkát szeret a főnök, szőkét, vagy a barnát csiporássza. Elég neki,…..
Patyimutyi 2010.04.09 20:56:42
Patyimutyi 2010.04.10 01:26:37
@olcsóJános: Money, money, money....
Mervó barátunk és Kovács Bence János (+Sedesa) az M1 menti átminősítésen 10 millió eurót nyert. Az kb. 2.6MdFt. Ebből kb. 500 MióFt-ot oszthattak szét a pátyi csizmások + MSZP között. Tehát 2.1MdFt nyereségük volt. Az is egy ciprusi számlán "realizálódott".
Az M1 ügy szépen is végződhetett volna, ha nem lett volna rögeszméje a Mervónak, hogy aki nem adta el neki a földjeit, azt minimum megfenyegette, de akár az utat is átterveztette, hogy a renitens telke elértéktelenedjen. Másrészt a 10 Mió euró nyereségből 5-öt ígért a falunak, majd mikor az a számlájára érkezett, elfelejtette megépíteni az M1 lehajtót + elkerülőutat.
Ez még mindig csak be nem tartott ígéret lett volna a múlt hétig, amikor ezt a tartozást a testület el is engedte. Azóta hűtlen kezelés, de csak a képviselők szemszögéből.

Ezt a mutatványt akarták megismételni a Golf"város esetében is.

Ha te keresnél a sittes haveroddal 2.1MdFt-ot, nem akarnád megismételni?
Foglalkoztatna, hogy ki a haverod? Számítana hol élsz, amikor másnap akár egy szigetet is vehetsz a nyereségen a nehéz helyzetben lévő Görög Államtól?
bodoky Levelet kaptam lájf 2010.03.15 22:13:00
From: Mervó József <mervo.jozsef@grupomilton.hu> Date: 2010/3/15 Subject: balatonring angyalai zene + logo To: Tamas Bodoky <bodoky@gmail.com>     ..
Patyimutyi 2010.04.08 12:45:31
Itt van ahogy Kobak pátyolgatja a pátyi képviselőket (oldal alján van a videó):

patyicivil.hu/?p=3284

@bodoky: ma jutott eszembe egy frappáns válasz, amit megküldhetnél Mervó barátunknak:

www.youtube.com/watch?v=SjfnEnBVtXI

Ezékiel 25.17:

Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága.

Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!
A zöldombudsman szerint is jogszerűtlenek a Grupo Miltontelekügyletei, a pátyi képviselő-testület mégis elfogadta a beruházóáltal diktált feltételeket. Sokmilliárd forintos ingatlanpanamárólbeszélnek a helyi civilek. ..
Patyimutyi 2010.04.01 13:02:08
@hypotheticalfriend:

Az ímént egyébként még hívott a Figyelőtől egy újságíró, aki elmondta, hogy az adócsaláson kapott Steffi Graf édesapja is beszáll a projektbe! Őt is elítélték (mint Kovács Bence Jánost) igaz 3 év 9 hónapra, ezért is rokonszenvez a mi vadőrünkkel.
A CN Projekt Kft. (a CN a Cosa Nostra rövidítése) nevű közös cégük fogja a projektet finanszírozni. A Kovács Bence János úgy tűnik, hogy apportként fogja 30 MdFt értéken bevinni a Székesfehérvári ingatlant (amit ti olyan lekicsinylően értékeltetek) és Steffi Graf apja a német adóhivataltól a mai napon visszautalásra kerülő 12 Mió DEM (kamatostul ez már kb. 3.6 MdFt lesz) fogja a cégbe tenni. Így Bencének 90%-os, Grafnak 10%-os részesedése lesz a cégben. Az ötletet az IPP Kft-ből vették. Kovács Bence János szerint hamar ki fogja vásárolni a Graf családot (10 MióFt-ra van vételi opciója).

A hvg szerint NEM IGAZ A HÍR!!! Bobek Gábor, Sávoly polgármesterét idézem:
"Biztosan tudjuk, hogy Sávolyon lesz a futam, titokban most is építik a pályát, csak a sok támadás miatt nem verik nagy dobra! Taszárt is azért akarták megvenni, hogy ott szervezzék a következő Red Bull Air Race futamot (az önző Budapestiek többszázmillió forintot kérnének a közterületfoglalásért), de a LOP-STOP nevű választási szövetség ezt megakadályozta!
Szervezzünk demonstrációt a Szécsényi téren!
Írjunk levelet a köztársasági elnöknek, hogy visszamenőleges hatállyal adjon elnöki kegyelmet a 1.5 évre elítélt Kovács Bence Jánosnak!
Kérjük, a polgármestert, hogy a Gruppo Milton összes ügyében eljáró építésznek, Szécsi Zsolt pécs-páty főépítészének és a Kultúrális Örökségvédelmi Szakszolgálat vezetőjének adjanak díszpolgári címet!
Írjunk az MFB-nek, hogy legalább a szegény pécsi régióra való tekintettel nyújtsanak 15MdFt-os hitelt a reptér átalakítására!
Követeljük, hogy Michael Schumacher is tanuljon meg spanyolul (ha már Kovács Bence János nem tud)!"

Egyébként Sávolyról a pálya építéséről a hírek:

magyarorszagom.blog.hu/2010/ 02/09/rendben_halad_a_motogp_palya_ epitese_savolyon
A pátyi képviselő-testület hétfőn elfogadta a golf-projekt beruházójával, a Grupo Miltonnal kötendő településrendezési szerződést, valamint a jelzálogra vonatkozó kitételeket...
Patyimutyi 2010.03.30 01:40:26
@ó jaj: Félreérted a helyzetet.
Mervó barátunk nem arra hajt, hogy ott bármit is építsen.
Az M1-menti terület is csak addig érdekelte őt, amíg a 14Mióeuró értéken megvett területet 24MióEuróér Oboa Ben Cenobival eladta.
Volt is balhé belőle, mert a tényleges vevők 30 Mióeurót dobtak össze. A különbözet a 24-14 között azóta sem lett meg. Elveszett valamely ciprióta bankszámlán. Azóta más az aláíró a cégnél.

De út, lehajtó nem épült, az út engedélyezési terv "nem sikerült". Így nem kellett azt megépíteni sem. Sem adót fizetni. ... és még sok mindent erre hivatkozva nem kellett.

Ma megszavazta a testület, hogy az Evern Invest Kft. 2008-as kötelezettségét elengedték. Ha jól emlékszem az 5 mió euró volt.

docs.google.com/fileview?id=0B1lqqEBadFjgNDc0YmRjZTUtMjYwMy00OGZmLTljNzUtNzQ2ZTE4NWQxZjJm&hl=hu

Ezért veregették ma egymás vállát. Sikerült ma 5 Mióeurót (ami azért testvérek között is min 1.3 MdFt) megspórolniuk a megbízójuknak.
bodoky Neveket akarok hallani 2010.03.25 21:46:00
Feladó: Bóday Pál <boday@index.hu>Dátum: 2010. március 24. 19:08Tárgy: Bóday PálCímzett: bodoky@mail.index.huKedves Tamás,gratulálok az újabb díjadhoz, a kitartásodhoz, a bátorságodhoz és a legutóbbi, tüntetésről készült videódhoz is.Ez utóbbiban többször elhangzik,…..
Patyimutyi 2010.03.30 00:09:53
@kozlony: a Steinberg az nem zongoragyártó? Mi a fene!

@kakukk2:
A Veres Tibor sztoriban az tetszik, amikor 1998 tavaszán megveszik az Antenna Hungáriától a PannonGSM részvényeket, amiket aztán többszörös áron eladnak.

Úgy látszik az Antenna Hungária is egy kifizetőhely volt, mert a fenti cikkben szereplő Törő Csabának volt hasonló tapasztalata az Antenna Hungáriával. Csak ott az ő cégét tőkésítette fel a félállami cég.

A LOP-STOP párt 5 Nokiás dobozt kapott, hogy Sávoly Balatonring részére időben megérkezzen a természetvédelmi hatástanulmány.

zipp.hu/belfold/2010/03/29/fodor_gabor_tamogatoja_a_balatonring-penzeknel

Kiváncsian várom, hogy más párt felbukkan-e még a témában!
A zöldombudsman szerint meg kell semmisíteni a Grupo Milton óriásberuházását lehetővé tévő önkormányzati rendeletet, akár az Alkotmánybíróságig is kész elmenni emiatt...
Patyimutyi 2010.03.29 20:06:23
Pátyon a testület 10-3 arányban megszavazta a településrendezési szerződést és a hozzá kapcsolódó jelzálogszerződést is. Valamilyen oknál fogva a rendelet "Golf"városra vonatkozó rendezési tervet csak később, július 15-ig kívánják hatályba léptetni.
Mivel a beruházó Grupo Milton 2006 SL már annyi mindent ígért (pl. autópályalehajtót és elkerülő utat még 2 évvel ezelőtt - ami aztán még csak meg sem lett tervezve), ezért a testület biztosítékot kért, ami egy lápos, ingoványos terület a Székesfehérvári szennyvíztisztító mellett [ez nem vicc]. Még az előterjesztő Bognár polgármester által megbízott Eston Kft. szerint sem ér csak max. 1.5MdFt-ot az ingatlan, de ez a támogató képviselőket nem zavarta.
Az ellenzékben lévő 3 képviselő próbálta több indítvánnyal, ténnyel is megtörni a támogatókat, de az nem sikerült.

Az egyik fontos vitás kérdés volt az értékbecslés; az önkormányzat részére az Eston Ingernational Zrt. készítette, ugyanaz, amely anno a Sávoly MotoGP terület értékelését is a Grupo Miltonnak (de többek között - jó politikai kapcsolati miatt, de biztos véletlenül) ő közvetítette az MSZP-nek a Vérmező u. 4. irodaházat is, de szinte az összes Wing/Wallis épületre is van megbízása...

A képviselők - tévesen - úgy gondolták, hogy nem illeti kártérítés a Grupo Miltont, amennyiben kiderül, hogy a "Golf"-területről hozott döntések jogszabályellenesek, és azokat az Alkotmánybíróság megsemmísiti. De biztos-ami-biztos alapon bekerült a szerződésbe, hogy ebben az esetben nem kaphat kártérítést.
Patyimutyi 2010.03.29 20:08:03
@breszt: Nem csak az MSZP, hanem az SZDSZ is segíti őket (LOP-STOP):

zipp.hu/belfold/2010/03/29/fodor_gabor_tamogatoja_a_balatonring-penzeknel
Bodoky Tamás vs. Magyar Fejlesztési Bank A 35 milliárd forintos állami beruházás megvalósíthatóságáról szóló, a KPMG pénzügyi tanácsadó cég által készített vizsgálatot nyilvánosságra hozták. Fontos tény azonban, hogy ez a közvélemény nyomására történt, s nem a…..
Patyimutyi 2010.03.23 14:19:15
Azoknak küldöm ezt a bejegyzést, akik még hisznek Mervó Jóskának, hogy Pátyon bármilyen golfpálya épülne:

Csákberényben kb. 4 évvel ezelőtt beharangozták, hogy 127 HA területen épül egy golfpálya, s néhány üdülőépületet meg is lehet a pálya mellett vásárolni.

Ott a [pátyi szlengben] "kőgazdag" vállalkozókat a Gripen vásárlás során ún. ellentételezési eljárás során a svéd cég által vállalt magyarországi beruházás képezte (volna). Pontosabban csak ezt mondták szerencsétlen vevőknek.

www.golfhungary.hu/hazai060523_1.golf

www.privatbankar.hu/html/cikk/friss.php?hir=34170

www.hugolf.net/new/hu/01.htm

Lehet, hogy innen vette az ötletet a csákvári vadőr, Kovács Bence János, hiszen a területtől csak 1 falunyira vadászattatott.

Mindenesetre sokan befizettek az "üdülők"-re, amelyek soha nem épültek meg. A helyi lakosok szerint 1.5-2 MdFt-ot gyűjthetett össze a beruházó. Miután kialakította a holdbéli tájat, eltűnt.
Mottó: "Közép-Európa legjobb golf létesítménye
Olyan golfpályát alkotunk, amely nemcsak a versenyek idején, hanem a mindennapokban is tökéletes!"

picasaweb.google.hu/patyimutyi/CsakberenyGolfpalyaEsUdulofaluHungarianGolfDevelopmentKftTheLinksGolfClub?feat=directlink
Patyimutyi 2010.03.25 11:28:44
@vizafogó:
Biztos új társ szált be a T3P Kft-be.
Pl.: stadionépítő Stadler József, önkormányzati tanácsadással foglalkozó Tocsik Márta, vagy valamelyik ÁFA-ügyekben jártas Eclipses kollega.
bodoky Meghívó demonstrációra 2010.03.20 06:43:00
A 2000-es években Spanyolországban az ingatlanfejlesztés szónak szinte szinonimájává  vált a korrupció és a pénzmosás. Spanyolországban mindent megtesznek, hogy ebből az ördögi körből kilépjenek; az érintett spanyol befektetők pedig keletre menekülnek, és megjelentek…..
Patyimutyi 2010.03.23 14:50:46
Azoknak küldöm ezt a bejegyzést, akik még hisznek Mervó Jóskának, hogy Pátyon bármilyen golfpálya épülne:

Csákberényben kb. 4 évvel ezelőtt beharangozták, hogy 127 HA területen épül egy golfpálya, s néhány üdülőépületet meg is lehet a pálya mellett vásárolni.

Ott a [pátyi szlengben] "kőgazdag" vállalkozókat a Gripen vásárlás során ún. ellentételezési eljárás során a svéd cég által vállalt magyarországi beruházás képezte (volna). Pontosabban csak ezt mondták szerencsétlen vevőknek.

www.golfhungary.hu/hazai060523_1.golf

www.privatbankar.hu/html/cikk/friss.php?hir=34170

www.hugolf.net/new/hu/01.htm

Lehet, hogy innen vette az ötletet a csákvári vadőr, Kovács Bence János, hiszen a területtől csak 1 falunyira vadászattatott.

Mindenesetre sokan befizettek az "üdülők"-re, amelyek soha nem épültek meg. A helyi lakosok szerint 1.5-2 MdFt-ot gyűjthetett össze a beruházó. Miután kialakította a holdbéli tájat, eltűnt.
Mottó: "Közép-Európa legjobb golf létesítménye
Olyan golfpályát alkotunk, amely nemcsak a versenyek idején, hanem a mindennapokban is tökéletes!"

picasaweb.google.hu/patyimutyi/CsakberenyGolfpalyaEsUdulofaluHungarianGolfDevelopmentKftTheLinksGolfClub?feat=directlink
Tényfeltáró újságírói munkájáért Bodoky Tamás, az Index főmunkatársa és Varró Szilvia, a Magyar Narancs újságírója kapta az idén huszadik alkalommal átadott Pulitzer-emlékdíjat. Sajtótörténet kategóriában az OSA Archívumnak ítélték az elismerést...
 28 értékelt tényezőből 14 magas kockázatú. Nagyon nehéz az idén átadni pályát, az üzleti terv kihívás. (tallianmiklos kedvéért: ezt a cikket sem én írtam, csapatmunka van) A sávolyi pálya üzleti terve már az első évben borulhat a KPMG szerint, hiába a rendkívül…..
Patyimutyi 2010.03.07 20:53:50
@vadaszok:
Átlapozva mégegyszer a Kovács Bence János és Mervó József cégeit, úgy tűnik, hogy Csákvár valami világváros lehet, mert onnan indult a mi Bencénk, akiből milliárdos lett, és több fontos cégnek az ügyvezetője is onnan van.
Aki meg tudná adni néhány csákvári vadász nevét-telefonszámát, az küldje el a patyimutyi@gmail.com címre.
Köszi...
Patyimutyi 2010.03.07 21:09:13
@vadaszok:
Úgy látom, Pátyon a Fidesz pont amiatt fog veszteni, mert nem mer (vagy nem akar) nyilatkozni. Ezután már csak az kell, amit ma idéztek:

Olyan törvényeket kell hozni, amelyekkel fel lehet számolni a politikusbűnözést, a számonkérést pedig meg kell valósítani - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap Salgótarjánban lakossági fórumon több száz résztvevő előtt.
... politikusbűnözést pedig minősített esetté kell nyilvánítani...

Ha ez így lenne, akkor hamar elfogynának a politikusok! :-)

Arra gondoltam, hogy kellene egy levelet fogalmazni, amiba leírnánk (1-2 oldalon), hogy mi történik Pátyon, Sávolyban és elküldenénk minden parlamenti képviselőnek. Talán - így összefoglalva- elolvassák.
(Van olyan barátom, aki szerint nem szabad 10 mondatnál többet írni, mert az nekik már megterhetlő.)