Adatok
Nonamekata
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Pedig nem is ilyet akartam :) Két hónapja birtoklom a masinát, egy hónapja érkeztek meg a megrendelt kiegészítők, így most már nem csak az első benyomásokról, hanem a tapasztalatokról is be tudok számolni, bár a tartósságáról értelemszerűen nem tudok nyilatkozni. Nem reklámnak…..
Tojásos nokedli szezon van. Én imádom (cukros-ecetes salátalével), a férjem viszont arra hivatkozik, hogy bealszik tőle*, és inkább megeszi magában a léből kötelezően kimaradt salátát, mondjuk olívaolajas-citromos öntettel. A nokedliszaggatás maga viszont nem igazán az öröm…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A másik a gabonaőrlő: ezt utólag vettem főleg mákdarálás céljából, ugyanis ez volt az egyedüli elektromos gép a piacon, ami cukor hozzáadása nélkül hajlandó mákot is darálni. Elég drága, de tartósnak tűnik. A daráló része olyan, mint a kézi mákdaráló belseje és fémből van. Nagyon könnyű tisztán tartani, szétszedhető apró alkatrészekre. Szabályozható a szemcseméret és nem dolgozik valami gyorsan, de kit érdekel, ha nem nekem kell tekernem.
Csináltam vele zabpehelyből valami daraszerűt, szerintem lisztet is lehetne, de az már tényleg nagyon sokáig tartana. Azt írják pl. hogy búzából 1 perc alatt 8 dkg-ot őröl finomra.
A reszelőkorongok is sokkal jobbak, mint a Moulinexnél voltak, alig marad egy szelet fölösleg. Ezzel szoktam pl. káposztát reszelni, ami nekem eddig az egyik legmacerásabb tevékenység volt. Mindössze annyit kell kézzel tenni vele, hogy szétvágjuk akkora darabokra, hogy beférjen a lyukon.
Volt szó fentebb a keverőszárról. Nekem kitűnően működik ha a vajat el kell morzsolni a liszttel omlós tésztánál, csak arra kell vigyázni, hogy a teteje rajta legyen és hogy először alacsonyabb fokozaton legyen, mert egyébként száll a liszt mindenfelé.
A fasírtot a dagasztókarral szoktam összegyúrni, nagyon alaposan összekeveri és nem fagy le a kezem, ha a hűtőből szedtem elő a darálthúst. (Parkolópozíció: könnyedén kiemelhető a masszából és a tálból a kar). Ja, a húst is azóta magam darálom. Valaki írta, valahol, hogy neki nem viszi a daráló rendesen a húst. Szerintem a kést fordítva rakhatta bele, mert egyedül úgy tudom elképzelni, hogy beragad és csak trancsírozza a húst.
Habot is ügyesen ver, de ha pl. 1 tojásfehérjét akarok felverni akkor előszedem az AEG kézimixert valami szűk edénnyel, meg akkor is, ha külön kell kutyulászni a sárgáját valamivel, meg a fehérjét külön felverni.
Mindent összevetve nagyon jó kis masina, szerintem elég stabil is, és azt hallottam róla, hogy a 15 évvel ezelőtti modellekhez még mindig lehet alkatrészt kapni. Nekem nincs állandóan a pulton, a konyhában van egy szekrényben, de egy mozdulattal kihajítom a pultra ha használni akarom, szóval ne akadályozzon meg senkit, ha már nincs hely a konyhapulton.
Mindenkinek ajánlom, aki élvezi ha könnyebben mennek a dolgok a konyhában és hosszú távra tervez.