Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MitTomÉn

0 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem a jó kormány olyan, mint egy ideális pincér. Észre sem veszed, hogy ott van, de amikor szükséged van rá, rögtön megjelenik. Szólsz neki, ha foltos az abrosz, piszkos az evőeszköz vagy kiürült a poharad. Cserébe nem szól bele, melyik asztalhoz ülj, mit eszik egy jó…..
MitTomÉn 2012.06.28 00:26:14
@BenFranklin:
"Nincs sem bolsevik sem szélsőjobbos veszély. Tény."

Akkor példának okádék menj el egy strandra, és nézz körül, miket tetoválnak az emberek magukra.

A Nagymagyarország/árpádsáv stb. kombináció persze lehet, hogy csak egy sima mintaállampolgárt díszít.
De amikor ez a teljes felsőtestet borító sárkányölő-motívumokkal, a has tájékán Arial72 méretű "Arbeit macht frei" felirattal párosul: na inkább ez a tény, nem gondolod? És vidáman feszít benne, senkit sem zavar.
Aztán látok egy másikat: egyik vállától a másikig ér a "Kitartás" jelszó. Biztos a fantáziája szülte, nincs ennek semmiféle történelmi előzménye...
Általában ritkán írok magyar reklámokról, de most több okból is kivételt teszek. Az első, hogy kifejezzem elismerésem annak a csapatnak – élén Sós Bálinttal – akik múlt héten a cannes-i Young Director Awards versenyen harmadik helyezést értek el. A második apropó pedig maga…..
MitTomÉn 2012.06.27 23:38:23
A kommentekből is egyértelműen látszik, hogy mennyire szükség van Magyarországon ebben a témában a felvilágosításra.

Amíg az emberek nagy részében olyan kép él, hogy
- biztos a nő is tehetett róla (lelki "terror", stb.)
- nem is olyan komoly dolog néhány elcsattanó pofon
- biztos csak egyedi eset, bárkivel előfordulhat
- ha nem szólna vissza, nem kapta volna meg a magáét
- a férfiak nagy része ilyen, úgysem talál jobbat...

... addig ne is várjuk, hogy érdemi csökkenés lesz tapasztalható.

Pedig nem így van: a reklámban - és sok helyen az életben - látható külsérelmi nyomok = TESTI ERŐSZAK. BŰNCSELEKMÉNY!

Ez sokkal komolyabb, mintha pl. kis értékkel meglopják az embert (szabálysértés). Arra bezzeg mindenki felháborodik. Tele van az internet uborkalopós cigányozással. A szemétje, mit képzel...
Bezzeg ha reped a nő szája, virít a monokli: jól van az úgy, biztos megérdemelte...

Kulturáltabb országokban ha nem a bántalmazott, akkor a szomszéd jelenti fel az erőszakoskodót! Kiveti magából a társadalom, nem megmagyarázza. Ahogy aztán a lopóst, csalót is, mindent a maga sorrendjében. Nálunk bezzeg ők a sikeremberek.

Ébresztő, ezek között összefüggés van. A többség szemet huny a problémák felett, maximum a TV-nek vagy az internetnek pofázik vissza. Tenni, "beavatkozni" valahogy nem akaródzik. Marad a sunnyogás.

Nem sokat foglalkoztam a témával, de a fentiek alapján teljesen megértem, miért az a szervezet rövid neve, hogy NANE...!

U.i: És jó a reklám, mert ha csak a nézők 10-20%-a elgondolkodik, már megérte...
  Lassan egy hónapja, hogy megalakult Izrael történetének egyik legszélesebb koalíciója. Egészen május 8-ig úgy tűnt, hogy a kormánykoalíciót alkotó kicsi, de annál erősebb érdekérvényesítő képességgel rendelkező jobboldali nacionalista és ultraortodox pártok…..
MitTomÉn 2012.06.05 08:23:08
@röhögő:
1. A Fidesz ettől a cikktől teljesen függetlenül is folyamatosan azon dolgozik, hogy bebetonozza magát.
2. Ettől a cikktől függetlenül is rásütnek akárkire akármit.

A téma szerintem inkább azért érdekes, mert arról szól, hogy esetleg lehet értelmes dolgokra is használni 2/3-os parlamenti többséget. Persze könnyen lehet, hogy ott sem élnek vele, de talán nem fognak visszaélni, ahogy ez most totális mértékben hazánkban történik.

Amúgy meg a Fidesz úgyis saját magának megássa a sírját, pl. az ilyenekkel (Ángyán-féle jelentés):
kielegyenafold.hu/userfiles/esettanulmany_2.pdf
Képzeljük el egy pillanatra azt a kívánatos állapotot, hogy Magyarországnak nincs egy fillér államadóssága sem. A költségvetésbe befolynak az adóbevételek, és az állam pontosan ugyanakkora nagyságú pénzeket költ el. Nincs költségvetési hiány, és nincsenek kamatkiadások…..
MitTomÉn 2012.05.01 23:44:35
@ccactus:
"Mikor volt ez téma korábban?"

Rengetegszer.
Csak hát az egyik részét az "elmúltnyócév" töketlenkedte el házon belül, a másikat meg a "mindentfúrjunkmeg" ellenzék cseszte szét.

"Szerintem most minden napirenden van: nyugdíj, rokkantnyugdíj, tömegközlekedés, gyógyszerkassza, szja, államadósság... stb."

Kiváncsian várom majd az eredményeket!

Amúgy egyedül az EÜ-ben mozgolódik valami használható, de úgyis nyakon csapják majd a Szócskát, amikor majd elkezd valami konkrétat.
A lényeg meg úgyis az, hogy a Járai-biztostó helyzetbe kerülhessen...
MitTomÉn 2012.05.01 23:53:24
@ccactus:
Képzeld, még a fizikában is vannak különbségek, és különféle hipotézisekkel akár egymásnak ellentmondó eredményekre is juthatnak kutatók!

Ettől függetlenül az elméletek nagy része mindenki által elfogadott.

A közgazdaság-tudomány sem más. Csak több a feltételezés, így több a különbség.

No a Matolcsiék kísérlete sajnos nem erről szól...
MitTomÉn 2012.05.01 23:58:37
@dr. mesterseges szinezek:
"...minden elkúrást magunkra kell vállalni, hogy legyen összesíthető ismeret, amiből a mi unortodox utunkat kiolvassuk."
:)

Ennél egyszerűbb összefüggések sem hagytak nyomot bennük, nem hiszem, hogy erre menne ki a kísérlet...
:)
Örülünk, Vincent? A trauma 2012.04.04 13:30:00
Az ún. magyar jobboldal a trauma napjait éli. Fel kell dolgoznia a Schmitt-ügyet, ami megroppantja az évek alatt szívósan kiépített virtuális valóságát. Ritka az ilyen ilyen időszak, és rövid ideig tart. Éppen ezért érdemes megállnunk és körbenézni: mi folyik most az orbánista…..
Annyira túltámadják Schmitt Pált és olyan - sokak számára - unszimpatikus módon, hogy az már sokakban szimpátiát fog kelteni a köztársasági elnök iránt. Akárhogy is nézzük: Schmitt Pál olimpiai bajnok volt, valamint később hosszú éveken keresztül elnöke volt a Magyar…..
-Mit szólsz, Gábor, ez a hajó hogy elment… -Hát, igen, Főnök ezt jól… -Gábor. -Parancsolj, Főnök. -Te valamit nem értesz. Amikor én téged megszólítalak, akkor én nem téged szólítalak meg, hanem saját magamat. Ha te jóban szeretnél lenni velem, akkor figyelj arra,…..
MitTomÉn 2012.02.28 21:36:48
@qwertzu:
2008-at nem, de a többiben tövig benne volt ő is.
MitTomÉn 2012.02.29 21:34:03
@qwertzu:
Hogy mivel van benne a fityisz is?
Csak néhány példa:

Pl. a csoda lakástámogatási rendszerrel, amivel pl. a heverom anno a 30 millás, 4. házát vette 28 milla támogatott hitelre. Ma is fizetjük mindnyájan, hogy ő felhalmoz és bevétele van az ingatlanjai kiadásából. És ő még kis hal volt...

Vagy csak azzal az apró ténnyel, hogy semmiféle érdemi átalakítást nem támogatott, sőt, teljes mellszélességgel keresztbe ment mindennek, akárhogy próbálták az állami kiadásokat lefaragni. Persze nem akarom szentté avatni az "elmúltnyócévet", de feltűnő volt a totális komromisszumképtelenség.
Ne mondjak mást, mint a vagyonadó teljes elutasítása, ami nem arról szólt, hogy hogyan lehet esetleg jól bevezetni, hanem annyiról, hogy NEM.
Csodálkozunk, hogy a fagyi visszanyal, és csak a fos ömlik?

Ja, és az idő éppen nem őket igazolja. Olvasgass vissza itt a Vincenten pl. az "Idézetek a reggeli kávéhoz" posztokat, vagy pl. a legutóbbi, MÁV szárnyvonal-ritkítási témát.
Motorkerékpár-világbajnokunk jövője nem kérdéses többé: 2012-re lett csapata, és indul a bajnokságban, igaz, nem pont olyan szinten, és olyan járművel, ahogy a rajongók elvárnák. A részleteket alant olvashatjuk a csapat és a versenyző megfogalmazásában.   A Maricsek Team…..
MitTomÉn 2012.02.24 01:00:07
@Kron:
Teljesen egyetértek.

Amúgy ott kezdődik, hogy a tipikus irigy ember nem csak hogy semmit sem ért még el (kicsi dolgokat sem), hanem nem hajlandó szembenézni ezzel.
A "Gipsz Jakab vagyok, eddigi életemben egy lúzer voltam..." kezdetű gondolatok nehezen indulnak el. Még a végén el kéne gondolkodni, mi lesz a folytatása a mondatnak.
Így hát persze, hogy azt sem bírja hallgatni, hogy "Talmácsi Gábor vagyok, egykori 125ccm világbajnok...", főleg hogy Talma most épp a mondat megfelelő folytatásán dolgozik.
A szerző a HVG brüsszeli tudósítója   A tények és a médiafolyamból a fejekben lerakódó részletek általában jó, ha köszönőviszonyban vannak egymással. Vajon mi rögzült a brüsszeli buborékban élőkben a Magyarországot övező felfokozott figyelemből?  …..
MitTomÉn 2012.02.22 23:49:00
@mifolyikittgyöngyösön?!:
"majd akkor lesz nagy csodalkozas a zunioba,ha a jobbik kerul hatalomra,es kilepunk az eubol"

Nem a"zeuban" lesz nagy csodálkozás hanem itthon. Konkrétan: csak figyeljük majd, hogyan megyünk majd a levesbe.

Amúgy meg:
Lehet mutogatni a Jobbikra, de a Fidesz sok év óta tartó állandó ellenségkeresése, folyamatos, kompromisszumképtelen fröcskölődései mellett csodálkozunk, hogy ez alakult ki?
A kommunisták, a zsidók, a szlovákok, a románok, a szerbek, a cigányok, a ballibek, az eu-szocik, a multik, meg mindenki hibás, csak ők a tökéletesek?

Hol vannak a törvények, amivel végre rendbe teszik pl. a pártfinanszírozási igények keltette botrányos közpénzkezelést? Mire kapott végre 2/3-ot egy párt? Hát arra, hogy végre megtegye, amit 50%-al nem tudott egyik oldal sem!
Csakhogy e helyett ugyan ott folytatják, ahol az elődeik abbahagyták, de még ehhez nagy pofával meg is magyarázzák, hogy az ellenségek tehet mindenről! Az összes cselekedetük pedig arról szól, hogyan betonozzák be magukat adminisztratív eszközökkel a hatalomba!

Észre kéne venni, hogy a politikusok mantrái ragyogóan megtelepszenek a társadalmon, és egy idő után nem megy máshogy, mint hogy mindenkinek kell az ellenségkép, akire mindent rá lehet fogni.

Ez itt az igazi társadalmi felelősség, nem az eu által kikényszeríteni próbált változások!
Bemegy egy orbánviktor az orvoshoz. Illedelmesen köszön, leveszi a kalapját, oszt néddmá’, hát nem egy varangyos vona ül a fején! Orvos kellő értetlenkedéssel néz, szemmel láthatóan várna valami magyarázatfélét. Nosza, ezen fel is bátorodik a varangyos vona, és…..
MitTomÉn 2012.02.07 23:12:16
"Hiába tudja ugyanis két értelmiségi remekül elmagyarázni egymásnak, hogy mi a probléma és mit kéne tenni, ha azt nem tudják továbbmagyarázni a hajdúhadházi emberkéknek is. Ha nem tudnak olyan jövőképet felvázolni számukra, amit azok el is hisznek és ahhoz érzelmileg is tudnak viszonyulni."

Munkámból adódóan napi részese vagyok vállalaton belüli, kisebb változások véghezvitelében.
Egy vállalati kultúra is valami olyasmi kicsiben, mint egy komplett társadalom. Érdekes terep megfigyelni, mik a tipikus attitűdök a változások, saját magunkkal szembeni változási kihívások esetén.

Nem részletezve a sok szempontot egy valami nagyon tanulságos:
Az már egész jó helyzet, amikor
- egy adott probléma létében nagyjából konszenzus van az érintettek között (értsd: egyetértés van abban, hogy a jelenlegi helyzet nem jó, kialakult a problématudat),
- valamint jól érezhetően megjelent az akarat is a csoporton belül a változásra.

Ez után kezdődhet el egy normális csoportmunka, mely az probléma megoldására (okok és megoldási lehetőségek) keresi a választ.

Szóval még egy ilyen istenes helyzetben is sokszor megakad a történet ott, hogy nem látják teljesen megoldhatónak a problémát. Leblokkolnak ott, hogy a legnagyobb diót nem sikerül maradéktalanul feltörni. Hogy maradnak kétségek, a tipikus "és mi lesz akkor, ha..." elméleti diskurzusok, és ezeken megy a végeláthatatlan évődés.

Természetes, hogy vannak olyan problémák, melyek a mai tapasztalatokkal, mai viszonyok mellett szinte megoldhatatlannak látszanak. Sőt, jelenleg azok is.
A probléma ott van, hogy ezen elmélkedve nem történik semmi. Nem sikerül szétválasztani arra hogy
- a) mi az, amiben sikerült megállapodni, amivel el lehet indulni, amitől már javulni fog a helyzet
- b) amit még nem sikerült megoldani, de fenntartjuk az akaratot, és elhisszük, hogy fokozatosan, idővel többször megismételve az elkezdett diskurzusokat, idővel ezeket is megoldjuk.

A fenti okfejtést azért írtam, mert nem hiszek a fekete-fehérben: az értelmiségi-értelmiségi igen, az értelmiségi-hajdúhadházi nem.
A kettő között ott egy halom fokozat. Azokkal mi van? Tágítjuk? Szűkül?

Szerintem nagyon is keveset gyakorolja (gyakoroljuk) azt a fajta kommunikációt, hogy valakivel együtt választ keressünk egy apró problémára.
A személyes életben pl. amikor egy ismerősöm egy adott helyzettel szembesül, és nekem már van hasonló tapasztalatom, hogyan osztom meg vele úgy, hogy ne legyen beleokoskodás, kioktatás, de mégis hasznosíthatóvá váljon (ill. ennek esélye megadasson) a másik számára is.

Hogyan lesz egy parttalan "de ez más...", "igen, de...", stb. beszélgetés helyett egy közösen kitalált első lépés, egy olyan, hogy "ebben lehet valami, utánanézek", vagy "erről az jutott eszembe, hogy megpróbálok..." jellegű eredmények? A két fél tudásából, tapasztalatából hogyan alakul ki valami többlet-érték?

Álljon itt egy példa, ami pár hónapja történt.
Panelban lakunk, vidéken. A szomszédom nemrég mesélte, hogy hazaköltözik hozzá az egy éve elköltözött, 22 éves fia, miután sikerült a szülővárosában szereznie egy jó állást, de hát a srác minden pénzét elkölti.
Elmondtam erre, hogy anno a faterom velem azt csinálta, hogy ha vállaltam a béremből egy lakáskassza elindítását, akkor mellé ő is vállalta egy másik finanszírozását. Elmondtam, mekkora segítség volt ez, és az a 4-5 év elrepül hamar. Utánaszámolva ki lehet talán hozni egy konstrukciót, amiből kijöhet egy induló kis panellakás. Beszélgettünk még, és úgy éreztem, hogy egy lépéssel előrébb került ahhoz, hogy milyen lehet a jövő, elgondolkodott a hosszabb távú célokon.

A fenti cikk után az jutott eszembe: következőleg megkérdezem, mire jutott. Pontosan azért, mert tudom: elkezdeni a legnehezebb. Azzal tudok hozzájárulni, hogy kicsit megpiszkálom: "és meddig fog még a fiad nálad lakni"?
És sok ilyen kell, és ezekről is kell tudni beszélgetnünk, nem csak a tegnapi meccsről.

Szóval nem tudok hozzájárulni ahhoz, hogy a hajdúhadházi nagy dió feltörésre kerüljön, de hozzá tudok járulni, hogy pár ember megmozduljon a környezetemben, és szerintem itt kezdődik a dolog. Persze nem ezért fog összességében javulni az általános helyzet, de ezek nélkül teljesen esélytelen...

U.i: Amúgy a posztot nagyon jónak tartom, és sajnos tényleg elkeserítő a helyzet.
Amiről írtam, az az egyén felelőssége, elvégre nem tudhatjuk, hogy sokunkból, egyénekből, kiből lesz 10-20-30-x év múlva elit, nem?
Örülünk, Vincent? Hidegbéke 2012.01.28 11:08:00
Lassan lepergett az első hónap. Nivôse havában még voltak, akik titkon, vagy kevésbé titkon abban reménykedtek, hogy hamarosan vége lesz itt ennek az egésznek, a józan hallgatagok megelégelik, maguk mögött tudva a boldogabb világ támogatását felemelik szavukat és a sötétség…..
MitTomÉn 2012.01.28 22:02:09
@bebe tv:
"A legkönnyebben a 100-200 főt alkalmazó középüzemek tudnak elporolni, mert ezek legtöbbjének csak a forgácsoló gépeket kell elszállítani. Egy gyakorlott esztergályos mondjuk a lengyeleknél már másnap tud rajta dolgozni."

Ha nem is másnap, de pár hét alatt igen.

Amúgy egy ilyen cégnél dolgozom. A következő mondás járja:

- Látod a gépek tetején az emelőfüleket? Nem csavarozták le, miután a gépeket idehozták. Azért nem , mert bármikor elvihetik...
A múlt héten egy busznyi magyart hagytak Krakkóban, néhány napja több mint öt órát késett a járat, Bécsből hazafele jövet az utasok fizették a benzinpénzt. Közben az egyik sofőr a benzint lopja, a másik sztrájkol, mert fél éve nem fizették ki. Mi történik az…..
MitTomÉn 2011.12.23 23:47:15
@-kk-:
Igen, valószínűleg köze lehet ennek az egésznek a tulajdonosváltáshoz is.
Ha valakit érdekelnek az összefüggések, íme néhány cikk.

Tulajdonosváltás:
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100907-autobusz-kozlekedes-eladta-az-orangewayst-kedves-ferenc-befekteto.html

Aztán meg a biznisz felfutása:
index.hu/belfold/budapest/2010/11/19/az_orangeways_nyerte_a_bkv_midibusztenderet/

Persze akadt ellenvélemény is
index.hu/belfold/budapest/2010/11/29/lizinggel_jobban_jart_volna_a_bkv/

Mikor is volt kormányváltás? 2010 nyarán? A cikkek dátumát tessék csak megnézni.
Egy rakás ilyen ügy van, és ugyan arról szólnak. Csak a vak nem látja...

Van további kérdés? :)
MitTomÉn 2011.12.24 09:43:01
@kela-bá:
Én sem arra utaltam, hogy a kormánynak tartana be akárki. Egyszerűen arról, hogy egy működő vállalkozás hogyan megy tönkre, amikor a tulajdonosi szemlélet megváltozik.

"Ennek viszont a jelenlegi kapitalizmus lehet az oka ? Csak a verseny, a piac, a nyereség a cél ? Csak a PÉNZ a lényeg, mármint a kapitalistának, a tulajnak ?"

Ne haragudj, de ez sajnos így elég butaság.

Éppen az Orangeways példája mutatja, hogy ha egy vállalkozás ténylegesen versenyez a vevőkért, ő akar a legjobb lenni, akkor ez sikerülhet. Sok elégedett ügyfél a megmondhatója, hogy ez jó (volt).
És természetesen e mögött anyagi érdek húzódik, nem szabad elvitatni. Hiszen mindenki, te is a saját anyagi jólétedért dolgozol, nem?

A gond ott van, amikor nincs szüksége egy cégnek a versenyre. Az nem kapitalizmus, hogy kvázi monopóliumokat hoz létre az állam (és nem csak a jelenlegi kormányzatra értem ezt...), ahol már nem kell versenyezni. Megszűnik a visszacsatolás az ügyfelek részéről, nem kell állandóan javulni, szolgáltatásokkal versenyezni, így aztán szépen tönkremegy az egész. Egy valódi piacon nem él meg az ilyen tulajdonosi szemlélet, elbukik a versenyben.

Az Orangeways is majd szép lassan elbukja az ügyfeleit. Ha normális piacon működne, becsődölne. Csak hát ha máshonnan megvan a pénze, akkor miért érdekelje a tulajt ez az egész? A fárasztó verseny? Az állandó alkudozás a piaci szereplőkkel (ügyfelek, alkalmazottak, versenytársak)...

Úgyhogy kéretik nem összekeverni: a rendes verseny jó, a normálisan működő kapitalizmus eredményeit mindnyájan szívesen élvezzük.
Ami miatt szívunk, az nem a normálisan működő kapitalizmus, hanem a kinyírt versenyhelyzet, a kvázi-monopóliumok miatt van! Sokáig élveztük ennek az "előnyeit" a szocializmusban, el kellene már hagyni ezt a gondolkodásmódot.
A Greenpeace aktivistái csütörtökön Almásfüzitő határában, a VII-es vörösiszap-tározón vászoncsíkokból nagy STOP feliratot raktak ki, mert információjuk szerint a Duna közvetlen közelében lévő tározót veszélyes anyagokkal fedik le —…..
MitTomÉn 2011.10.03 23:33:41
Nem fogok vitába szállni homeopátia témában, megtettem korábban. De mivel - mindkét fél által teljes körűen elfogadott, objektív összehasonlítási alap hiányában - leginkább véleményvitát lehet csak erről folytatni, azért álljon itt részemről pusztán néhány ellenvélemény (csokorba szedve a sokfelé olvasott homeopátia-ellenző véleményeket).

Nem vagyok mániákus "homeós", amikor kell, a modern gyógyszerészet vívmányait is élvezem, de egyértelműen sokkal kevesebb ilyen gyógyszert fogyaszt a családunk, mint régebben, illetve mint a környezetünk. (Pl. saját magam 1-2 évente antibiotikum-kúra, előtte évi 3-4 minimum).
Ja, és sokkal kevesebbet költök (összesen) gyógyszerre és mindeféle egyéb készítményre, mint előtte --> ennyit arról, hogy kinek is az érdeke ez az egész "hiszti".

Tőlem lehetne ez a holdvilágba-nézés kúra is, de az biztos, hogy az ember a homeopátia mellett megtanul figyelni a tüneteire, tájékozódni, és jobban tud a kezdeti stádiumban (pl. egy megfázásnál) maga gyógyulni.

Az meg nem indok, hogy "később megyek el így orvoshoz", mert senki sem megy el egy torokkaparással, csak amikor már dől a taknya, és sem a pálinka, sem a mézes tea, sem az ACC200, sem a "robitusszin" meg miegymás 10e Ft-nyi próbálkozásai sem segítettek!
(Nézzen mindenki magába, mikor is áll neki kivárni a körzeti orvosnál a hosszú sort a sok tüsszögő beteg között...?)

Aki meg krónikus betegként nem megy el orvoshoz, hanem agyatlanul mindenféle bogyócskákat nyel, az megdöglik homeopátia nélkül is, mert annyira hülye. (Értsd: A nem homeós hülye, nem homeós bogyókat nyel tudatlanul nyakra főre orvoshoz menetel helyett, és az után dobja fel a pacskert...)

A félrekezelős angliai "orvosos" példákkal jövőket meg csak arra emlékeztetném, hogy ehhez nem kéne megállni a homeopátiás gyógyászatnál, mert arrafelé kicsit más a helyzet, mint hazánkban. Unokatestvérem pl. évente 1x azért hazajön, hogy valódi orvos lássa a gyerekét!
Mert - bár van munkája - de azon nagy tömegek közé tartozik, akik gyakorlatilag normál esetben nem találkoznak orvossal! A közgyógyellátás belépő szintjei le vannak fedve a Magyarországi viszonyokhoz képest jelentősen alacsonyabb képesítésű szakápolókkal (illetve a pontos elnevezésüket nem ismerem, de definitív nem orvosokkal), szóval nem jó angliai példákat hozni a Magyarországon homeopátiát alkalmazó orvosok elleni uszításra.

Tudom, hogy sokaknak nem veszi be a lelke, hogy az emberekkel kapcsolatban bizonyos racionális összefüggések nem úgy működnek, mint azt a "világegyetem logikája" diktálna, de hát a politikában is csak ezt látjuk, nem?
De szerintem ez a téma annyira marginális probléma, hogy a Vágóék is helyezhették volna a hangsúlyt ennél lényegesebb, valóban veszélyes, és az államnak - ezáltal nekünk - is valódi károkat okozó jelenségek elleni küzdelemre (dohányzás, elhízás, alkohol, egészségkultúra hiánya, stb.).
De ők ezt a témát választották.
A következő akció talán a túlzott babkonzerv-fogyasztók elleni médiahadjárat lesz, mivel indokolatlanul megnő a metánkibocsájtásuk a nadrágjukból. De hát ki tudhatja ezt előre...
MitTomÉn 2011.10.03 23:55:40
@aronsatie:
Tulajdonképpen nem mindegy? Főleg neked?

Hidd el, tényleg felesleges, mert te arról vagy meggyőződve, én erről. Pont.
w Alekosz ante portas 2011.05.07 07:00:00
Unott legyintéssel nyugtáztam, amikor megtudtam, hogy az RTL Klub újra előáll a valóságshow műfajával, ráadásul lényegében változatlanul akarja előadni a néhai Való Világot. So 2002. Túl vagyunk rajta háromszor, és nincsenek sehol az egykori főszereplők, zsákutca, senkit nem…..
MitTomÉn 2011.05.09 23:08:36
@szorokin:
Azért, mert kevered a szezont a fazonnal.

A "tiszta liberális szabadversenyes kapitalizmus gyönyörű szép eszménye" sehol sem jelenti, hogy az ember semmi mást sem csinál, csak egész nap, homokba dugott fejjel, önfeledten tapsol...

Ha sok embernek az a véleménye, hogy jó sms-t küldözgetni Alekoszra, a másiknak meg az, hogy ez így elég gáz, abban mi a gond?

"mi bajom lehet ezzel felvilágosult okos liberális kapitalista pógárként, azaz pl Tóta Worluk Árpádként ?"
Miért ne lehetne vele baja? Miért ne kritizálhatná? Ugyanis a kritikán, vélemény-nyilvánításon ebben a cikkben nem ment tovább! Nem volt "tiltsuk be", "büntessük meg", "tegyünk rá 98%-os(!) valóságshow-SMS-adót" (már ha adónak lehet az ilyet nevezni...), stb, amivel akadályozzuk mások véleménynyilvánítását!
A megoldáson tessék csak mindenkinek gondolkodni, mert az visz előre...

Szóval nagyon félre vagyon értve, mit is kell liberalizmuson érteni...
MitTomÉn 2011.05.09 23:45:33
@szorokin:
Akkor hagylak, hadd kérdezgesd tovább...
MitTomÉn 2011.05.10 18:38:07
@stark:
"@wmiki: Nagyon rossz lehet ennyire hülyének lenni."

Ne bántsd, ő már csak ilyen... :)
offolós Worluk ante Alekosz 2011.05.07 21:56:00
 @Tóta W. Árpád:válasz az Alekosz ante portas c czikkre       [ itt (leend) az czikk: w.blog.hu/2011/05/07/alekosz_ante_portas ] nem értem, h mi bajod lehet ezzel az egésszel, mint tisztes libertárius kapitalista honffynak. vannak emberek, akik…..
MitTomÉn 2011.05.09 22:59:39
@szorokin:
Azért, mert kevered a szezont a fazonnal.

A "tiszta liberális szabadversenyes kapitalizmus gyönyörű szép eszménye" sehol sem jelenti, hogy az ember semmi mást sem csinál, csak egész nap, homokba dugott fejjel, önfeledten tapsol...

Ha sok embernek az a véleménye, hogy jó sms-t küldözgetni Alekoszra, a másiknak meg az, hogy ez így elég gáz, abban mi a gond?

"mi bajom lehet ezzel felvilágosult okos liberális kapitalista pógárként, azaz pl Tóta Worluk Árpádként ?"
Miért ne lehetne vele baja? Miért ne kritizálhatná? Ugyanis a kritikán, vélemény-nyilvánításon ebben a cikkben nem ment tovább! Nem volt "tiltsuk be", "büntessük meg", "tegyünk rá 98%-os(!) valóságshow-SMS-adót" (már ha adónak lehet az ilyet nevezni...), stb, amivel akadályozzuk mások véleménynyilvánítását!
A megoldáson tessék csak mindenkinek gondolkodni, mert az visz előre...

Szóval nagyon félre vagyon értve, mit is kell liberalizmuson érteni...
Michael Knight Keserédes diadal 2011.05.06 13:21:00
Azon gondolkozok, hogy vajon toporzékol-e most a miniszterelnök, ahogyan azt tette az emlékezetes európai parlamenti performansza alkalmával, miután az Alkotmánybíróság másodszor is elkaszálta a 98 százalékos különadóról szóló törvényt. Mindenesetre ha toporzékol, hát azt…..
MitTomÉn 2011.05.08 08:31:38
@Dig, Lazarus!:
"Azt gondolom, jogi alapon is simán elkaszálhatták volna a törvénytervezetet, hozzáfűzve, hogy ahol felmerül a tisztességtelen, vagy akár csak etikátlan kifizetés, ott egyenként felülvizsgálatot kell tartani, és attól függően, hogy mennyire igazolható, a visszafizetéstől a nyilvános elmarasztalásig ... alkalmazni kell az alkalmazható eszközt.

Csak ez nehéz, és fáradságos meló, és a korbány épp ezt akarta elkerülni."

Illetve kikerülne belőle az időbeli korlát, és így ugyan ezzel az indokkal már támadhatóak lennének a haveri kifizetések a korábbi időszakokból ...
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
MitTomÉn 2011.05.05 00:13:50
@MitTomÉn:
sorry, mellé-"linkeltem", erre gondoltam:

w.blog.hu/2011/04/14/a_pedofilok_vedoszentje
MitTomÉn 2011.05.05 00:25:26
@dark future:
Azért elég erős az a külső héjszerkezet, így a belseje, mint egy csőben, csúszott többé-kevésbé lefelé.
Asszimmetria: a teje "dőlt" is rendesen...

Tervezett robbantás:
Biztos vak volt a pilóta, és ezért elrontotta, és nem éjszaka, üres irodákba, hanem nappal, csúcsidőben repült bele... Ok, így már összeállt a kép... :)
MitTomÉn 2011.05.05 00:42:34
@dark future: Kösz, jó kis videó.
Rég volt már ez kémián...

De ha termit, akkor meg hogy lett belőle az említett "vágásnyom"?
Áhhh... nem értem, de szerintem nem is fogom.
Meglepő, de a dízelmotorok fogyasztása jelentősen csökkenthető, gázosítással. Nem tévedés, kevés LPG-t kell tankolni a gázolaj mellé. Mellesleg nincs több korom. Vélemények az azonos című írásunkról...
MitTomÉn 2011.04.01 23:12:56
@csiki222:
Azért a "dinamizmussal" vigyázzon az ismerősöd!

Igaza van néhány kétkedőnek, hogy a teljesítmény- és nyomatékgörbe megemelkedése egyben némi tuningot is jelent. Egy "kiélezett" motortípusnál így tönkre is teheti idővel a motort.

Ezért a cikkben - kissé pongyolán megfogalmazott - elvet érdemes betartani: "ugyanolyan sebesség tartásához a vezetőnek kevésbé kell lenyomnia a gázpedált"

Azaz ne a többlet nyomatékra építsen a sófőr, hanem úgy váltson vissza az emelkedőn, ahogy régen, és minimálisan vegyen vissza a gázadással! Így spórol is, és megkíméli a motort is!

Magyarázat: a teljesítménygörbék ú.n. teljes terheléses görbék, amit 100% gázpedál-állásnál mérnek minden fordulatszámon.
Ha nem akar az ember az eredeti max. értékek fölé kerülni, picit csökkentett gázpedálállással (pl. 80-90%) érdemes járni, főleg a nyomatékgörbe legmagasabb pontja körüli fordulatszám esetén!
MitTomÉn 2011.04.01 23:14:27
@MitTomÉn: sófőr=sofőr (sorry)
w Igazolt hiányzás 2011.03.24 23:45:00
Meccset például sosem nézek, háború viszont olyan ritkán van, hogy olyankor sajnálnám elszalasztani a műsort. Ezért mostanában inkább a líbiai karitatív expedícióval foglalkozom, így sajnos kimaradnak olyan poénok, mint Lázár János sikereinek titka vagy Schmit Páll úgy…..
MitTomÉn 2011.03.27 11:18:15
@vakapad:
"Na, jól összejöttek az urak. Félművelt a magyar értelmiség, írja a magyar értelmiség, és ehhez a magyar értelmiség lelkesen helyesel."

Ennyi??? Azt hittem, valami konkrétumot is tudsz írni.

Mert én pl. igenis teszek azért, hogy ne legyek ennek a része. A családomban is ezt képviselem.

Hogy mi mindent tanultam az utóbbi időben, mit mire használok, hol adom le értékként, ami tudást magamba szívok, feleslegesen taglalnám itt.

Csak egy apró példa álljon, ami az általános életvitelt illeti.

A magyar televízió pl. sikeresen leküzdötte magát arra a szintre, amit teljesen felesleges nézni.
Nem is nagyon nézünk már TV-t, a gyerekeket sem hagyjuk órákon át bambulni, elvégre ne a TV nevelje fel őket, hanem mi!

Ja, és pár hónapja könnyes búcsút intettem a UPC Direct-nek (ez a történet is megérne egy külön említést, ami a szolgáltatók hanyag, képzetlen munkatársairól szólna), azóta csak az Astra szabad csatornái jönnek.

A gyerekek így csak német gyerekcsatornát néznek, lassan kezdik is érteni. Nem hiszem, hogy majd iskolás koruktól kezdve gondjaik lesznek a nyelvtanulással.

Hamarosan beszerzek egy másik "tányért" is, hogy legyen valami angol csatorna is...
MitTomÉn 2011.03.27 20:28:16
MitTomÉn 2011.03.27 21:18:43
@vakapad:
Ok, visszanéztem korábbi hozzászólásaidat (néhányat).
Így ok, értem mire gondolsz. Nem volt jogos feléd a kritikám.
De a tied sem felém, én sem a blikk-hiradó kakaskukorékolása alapján váltogatom a véleményemet évről évre.
Gondolom, már mindenki tervezgeti, hogy mit csinál a néhai magánnyugdíja reálhozamával, már aki megvédette a pénzét Orbánékkal. Persze, van kb. százezer ember, aki inkább maradt a magánnyugdíjpénztári rendszerben, mert ugyebár kecskére káposztát nem bízunk, de a PSZÁF…..
MitTomÉn 2011.03.12 23:04:14
@Etniez:
"Tudod Azért ilyen szar az összhozam, mert a nem részvényes alapok szarok voltak. "

Csatlakozom a véleményedhez!

A hangoskodó okos tóniknak meg ajánlom figyelmébe, hogy hasonlítsák össze a 13 éves hozamokat a 10 évessel!
Jéééé, nagyobbak a 10 évesek!

Csak nem az a fránya, 3 évnyi "nyugdíjtőzsde" - egy pénzügyi válsággal megfűszerezve - látszik meg még az ilyen évtizedniy átlagokban is?!
Pofára esés lenne sok hangoskodónak pl. egy 5 vagy 3 éves átlagot látni - biztos nem véletlen nem szereplelt a kiadott közleményben!

El kéne gondolkodni, mielőtt észt osztotok!

De tudod mit: legyen 0% a reálhozam. Vajon milyen forrásból fogja az állami alap ugyan ezt a teljesítményt hozni (azaz legalább inflációval megegyező hozamot elérni)?
Külföldi kötvényalapokba fektet, vagy mi a szösz? :)

Ja, hogy nem fekteti be sehova, hanem feléli? És így egy ideig még el lehet kerülni azokat a változásokat, amiket sem az eddigiek, sem a mostani kormány nem mer bevállalni?
Bocs....
MitTomÉn 2011.03.12 23:13:18
@bogancs:
"Állami nyugdíjrendszer így is van. Szerintem az nem jelent többletköltséget, hogy mostantól 75% nyugdíj helyett a 100%-ot kell majd nyilvántartani. Ezt a 9% vs 0,7%-ot nem is értem"

Na azt a híres egyéni számlás rendszert azért várd meg az ilyen kijelentésekkel.
Láttál már hatékony állami szervezetet? Olcsón előállított, egyszerű szoftvereket az állami apparátusban?

Még erre a parasztvakításra is (mivel valójában befektetést nem kezelnek majd, csak "nyilvántartanak" befizetéseket és szorozgatnak isten tudja milyen szorzószámokkal) úgy fognak csilingelni az adó-milliárdjaink, hogy öröm lesz nézni!
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
MitTomÉn 2011.01.25 09:28:41
@R.Ivan:
"A multi egy kanyi adót sem fizet ugyanis, hála a szoci kormányok remek szerződéseinek."

Ezt a baromságot jó lenne már abba hagyni.

1. A multik éppen azok, akik általában bejelentik a munkavállalóikat, és így iszonyú sok adót és járulékot fizetnek be az államkasszába a foglalkoztatottak fizetése után, mire abból nettó fizetés lesz. Csak az én bérem után fizet a cég és én annyit, mint kb. 10 másik ember körülöttem!
2. Napokban voltam egy komoly multival egy városban tevékenykedő ipari kisvállalkozásnál. Az ügyfelei 80%-a (!) közvetlenül vagy közvetetten annak a multinak dolgoznak! 15 főt foglalkoztat ez a kis cég. Akkor most mi lenne, ha nem lenne ott az a multi?

El kellene fogadni, hogy 1 multinál létesített munkahely sokkal több embert tart el közvetetten! A kkv-knál létesített munkahelyek ilyen szempontból töredékét "érik" az egész gazdaság, a társadalom megélhetése szempontjából! Persze ezek is fontosak, mert sok van belőlük, de vegyük észre a különbséget!

Na ezért kapnak adókedvezményt, és nem csak a szociktól, hanem, hanem pl. most is! Az Önkormányzati választások előtti hetekben nézd meg, hány multinál volt OV! Azt hiszed, hogy csak egy jót beszélgettek???

Nem nyalom a multikat, bőven van velük is gond, illetve a kkv-k érdemi támogatásával is ngyon sokat lehetne foglalkozni (mert ami most megy, az ugyan úgy lófasz, mint eddig is volt), de azért nem kéne ennyire szemellenzősnek lenni!