Regisztráció Blogot indítok
Adatok
intel

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég nem volt már úgysem biztonsági ülés a blogon, hát most itt a remek alkalom. A Samsonite ismét megrendezte éves designpályázatát utazás és gyerek témában, a beérkezett pályaművek egyike pedig ez a remek kis ülés volt.Ami kinézetre egy vékony Samsonite aktatáskára hajaz,…..
Ahogy korábban már említettük, a 4-5 évesnél kisebb tehetséges gyerekek kiemelkedő képességeit többnyire a szülők fedezik fel először, és ehhez a felfedezéshez a könyvekben vagy interneten hozzáférhető korosztályos mérők általában nagyobb segítséget nyújtanak, mint egy…..
intel 2010.03.13 20:41:30
Áprilisban lesz két éves a lányom. Sosem tanitottam neki a betüket. Nagyijától kapott egy gyerek laptopot, ami azt mondja, hogy pl. nyomd meg a K-betüt, és mond hogy Kacsa... a lányom megnyomta a K-betüt és mondta hogy Kacsa. Nem hittem hogy jól látok, áhhh lehet ez véletlen is. A másik kedvenc szava ezen a laptopon az olló. És azt is megnyomta. Kétajtós amerikai hütőnk van. A gyerek dolgait autómatikusan már lerakom az alsó polckra, mert reggel kijövünk kinyitom az ajtót, és kiveszi azt amit ő éppen szeretne. Ha főzők és megkérem hogy adjon nekem paradicsomot, akkor kihuzza a fiókot és ad egy paradicsomot a hütőből. Tv-t dvd lejátszót egy éves kora óta egyedül kezeli, másfél éves kora óta ő választja ki mit akar nézni, kiveszi a tokból, berakja és elinditja. Még a tv távirányitóján is átálitja a dvd funkciót. Tehetség e? Nem tudom. Ma Mc-ben ebédeltünk egy üzleti útról hazafelé jövet. Belső játszóház kis gyerekszámitógépekkel. Két kislány ült, és játszott. a lányom odament megnézte mit csinálnak vagy 5-percen keresztül, aztán megcsinálta ugyan azt amit a két nagylány.

Nem hiszem hogy jó ennek nagy figyelmet forditani. Pont azért amit már irtak. Elmehet másfele a tehetség, olyan irányba ami viszont nem jó. Nem korlátozom abban amit csinál, vagy csinálni akar, de meg sem emlitem, soha nem dicsérem jobben meg egy ilyenért mint azért hogy hagyja végre lecserélni a pelenkát :)
intel 2010.03.14 07:54:23
@Felicitasz: Lehet igazad van abban, hogy valamennyi figyelmet kéne erre forditani. De nagyon nem szeretném ha "különleges" gyerek lenne.A mai világban amugy is alig van gyerekkor, nem jó az ha már kicsiként más, kicsiként olyan dolgokkal kell megküzdenie ami nem neki való lenne. Járt bölcsibe a közösség hiánya miatt. De mivel folyton beteg volt igy kivettem. Majd tavasszal ujra megy, mert szereti a gyerektársaságot, szeret kergetőzni stb. Most hogy télen szinte csak a lakásban éltünk erre aklimatizálódott hogy a lakásban lévő dolgkat olyan szinten fejlessze ki magában ami azért meglepő. Remélem hogy tavasztól jóval kevesebb ideje lesz ezekkel foglalkozni, és nem a betük felismerése lesz az elsődleges feladata "számára". Van ismerősőm aki már rég tanitja a gyerekének a betüket számokat. Én nem szeretném errefelé vinni. Elszámol tizik, csomó betüt ismer már. Nem lenyomni szeretném az érdeklődési körét csak kicsit visszahúzni arra a helyre ahol lennie kellene. És az nem más mint a játék, homokozás hintázás, korabeliekkel való felszabadult játék. Engem ez dob fel, amikor ezt látom tőle. :):)