Regisztráció Blogot indítok
Adatok
torqmatic

86 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kishazánkban is mintaszerűen égrakétáznak az alulról induló, közösségi alapon működő szolgáltatások: ki gondolta volna akár csak 4-5 éve is, hogy 2015-re leáldozóban lesz a budapesti kerékpárkultusz, mert mindenki Uberrel és Wundercarral fog csak közlekedni egyik…..
A közlekedési központ egy újabb, több évtizede megszokott és hagyományos színezést dobott a kukába. Természetesen, ahogy az a BKK-nál lenni szokott, a városlakók megkérdezése nélkül. Ilyen egy magát ügyfélközpontúnak nevező cég? A hagyományokat jól felrúgjuk, ugye?  A…..
torqmatic 2015.04.29 13:44:58
@enté: Beszarok rajtatok; amit a BKK tett hozzá, az természetesen tökéletes, bezzeg a Volvo profi formatervezői által megálmodott forma, na az szar. Titeket direkt ezért fizetnek a gazdáitok, hogy ilyen okosságokat írkáljatok?
torqmatic 2015.04.29 20:20:06
@Steppenwolf: Természetesen nem ez a legnagyobb probléma, de ez IS egy probléma. Ez a "több buszt cseréltek le.." kezdetű lózung meg a kedvencem: persze, előtte direkt lezüllesztették a céget és buszparkját egy vidéki román város színvonalára, hogy utána már a máshol alapelvárásnak számító dolgoknak is sírva tapsikoljon a zokni-szandálos buszfan az örömében. Az meg, hogy az új buszok valójában horror áron futnak, nem érdekli őket, az a lényeg, hogy szép kékek... Elhitették velük, csökött agyacskájukkal pedig könnyen el is hitték, hogy ez a legjobb megoldás, sőt igazából más megoldás nincs is.
Öt éve ezen a napon indítottuk a buszokkal foglalkozó blogunkat. Visszatekintünk az elmúlt öt évre, ezzel egy időben pedig új megjelenéssel igazodunk a kor elvárásaihoz. Szemtanúi lehettünk buszgyárak születésének és bukásának, az Ikarus név feltámadásának, sok-sok…..
Omnibusz Gombhoz a kabátot? 2014.04.25 07:10:43
A Volánbusz Zrt. módosította a Rába-Volvóval kötött szerződést a budapesti agglomerációs közlekedésbe szállítandó buszokról. Az okok mellett a szerződéses pontokban szereplő módosítások is elképesztőek. A módosítás hivatalos oka, hogy a Volánbusz felső nyomásra úgy…..
Budapesttel ellentétben, az osztrák fővárosban az utasok választhatták ki az új buszok színezését. Ahogy itthon Budapesten, úgy a sógorok fővárosában is az új Mercedes Citaro második szériája mellett döntöttek a helyi buszflotta megújításának érdekében. A bécsi BKV a…..
torqmatic 2013.08.25 20:04:17
@mellékvágány: Nálunk ez így alakult ki, és kész, szerintem dögunalmas lenne, ha mindennek egyforma színe lenne. A koncepció egyébként tudtommal az volt, hogy a felszíni járművek Budapest (régi) zászlajának a színeit jelenítik meg (busz: kék, villamos: sárga, troli: piros).
Itthon szinte ismeretlen, ám külföldön egyre kedveltebb a debreceni márka. Sajnos régen elmúltak már azok az idők, amikor hazánk autóbusz nagyhatalom volt: a mai magyar gyártók a túlélésért küzdenek; pontosabban van olyan közöttük, amelyik valóban küzd, nem pedig arra a…..
Új intercity buszt mutatott be ma a Kravtex-Kühne cégcsoport. A bemutatóval egy időben megnézhettük az elmúlt négy év gyártmányfejlesztési programjának eredményeit. A 2008-ban útjára indított fejlesztési program utolsó állomása az intercity kategóriába tartozó LH…..
torqmatic 2012.09.22 20:45:22
@papalaci62: Ez egy szájhagyomány útján terjedő baromság... Például a témánál maradva: Svájc is tele van külföldi buszokkal, pedig van hazai gyártó ott is.
Egyébként pedig annak a ~ 900 busznak, amit eddig a Kravtex gyártott, a 99%-át a hazai volánok és magánválkozók vették meg, tehát alaptalan a nyavajgásod. Ha a BKV megrendelője lenne a Kravtexnek, akkor egy darabig menne a bolt, aztán ha lecsereélték az összes buszukat, akkor megint siránkoznának Győrben, hogy nincs vevőjük...
Omnibusz Van-e sapka a BKK-n? 2012.04.07 10:53:00
Ha használtbuszt vesz a BKV, az a baj. Ha új buszt venne a BKK, az a baj.A Népszabadság ezúttal szakmai oldalról próbálta támadni a BKK busztenderét, de az eredeti céllal ellentétes lett az eredmény. A Népszabadság tegnap megjelent cikke a hozzá nem értés iskolapédlája,…..
A Szabolcs Volán és az IQSYS sajtóközleménye: Félmilliárd forintos beruházás révén korszerűsödik a közösségi közlekedés a Szabolcs Volán szolgáltatási területénAutomatikus fedélzeti utastájékoztatás, infravörös technológiájú utasszámlálás,…..
Elég sok cég gyártott már üzemanyagcellás autóbuszt, és egyre többen ötvözik ezt a megoldást a különféle hibrid technikákkal. Ezek eddig azonban kivétel nélkül szóló kivitelűek voltak, így a most, Kölnben átadott két csuklós a maga nemében világújdonságnak számít. A…..
Omnibusz A sarkvidéki suttogó 2011.04.26 09:30:00
Csak így emlegetik azt az első „gyorstöltésű” hibridbuszt, amely a svédországi Umeå városában kezdte meg tesztüzemét a közelmúltban. A becenév a jármű hangjáról, illetve annak hiányáról eredeztethető: a holland e-Traction cég kerékagyba épített elektromos…..
Omnibusz 300 db Citaro Szingapúrba 2011.04.24 10:00:00
Az ötmilliós ázsiai város megrendelése a legnagyobbnak számít, ami eddig a kontinensről érkezett a típusra. A buszok motorja megfelel az euro 5-ös normáknak, 100%-ban alacsonypadlós, 2 ajtós kivitelűek, külső- és belső kamerákkal – valamint a helyi klimatikus viszonyoknak…..
torqmatic 2011.04.24 12:10:09
Omnibusz A világ leghosszabb busza 2011.04.23 08:30:00
Brazília nyolcadik legnagyobb városában, Curitibában mutatkozott be ez a 28 méteres duplacsuklós, amely jelenleg a leghosszabbnak számít a világon. A buszt a helyi Neobus cég építette a Volvo B12M típusú alvázára, befogadóképessége 250 fő, ami 60 ülő- és 190 állóhelyből…..
Omnibusz Itt az új Citaro! 2011.04.14 20:45:00
A múltheti látványterv után a mai napon az első fotót is bemutatta a Mercedes az új Citaro-ról, íme: Új külső és belső design, erősebb vázszerkezet, magasabbra helyezett sofőrülés, ESP, euro 5-ös és EEV dízelmotorok - nagyvonalakban ezek jellemzik az újdonságot, a részletes…..
A megrendelés 99 db 12 méter hosszú, 74 személyes, és a 32 db 14,7 méter hosszú, 126 személyes járműről szól, melyek a Tide Buss AS és a TrønderBilene AS színeiben állnak forgalomba Norvégia harmadik legnagyobb városában, Trondheimben az év közepén. Mindkét változat CNG…..
Omnibusz Van Hool ExquiCity 2011.04.09 00:30:00
Ez a neve a belga gyár új, BRT járművének, melynek hivatalos bemutatója a Dubaiban megrendezésre kerülő UITP konferencián lesz esedékes.Napjainkban világszerte egyre nagyobb teret nyernek a különféle BRT (Bus Rapid Transit) megoldások, hiszen a kapacitás illetve az utazási komfort…..
Omnibusz Megújul a Citaro 2011.04.08 10:30:00
Tavaly már tesztelték, most viszont hivatalosan is bejelentette a Mercedes, hogy idén bemutatják a Citaro legújabb, harmadik generációját.Noha a típuscsalád továbbra is a legnépszerűbb városi busz Európában (11 év alatt több, mint 30 000 példány talált gazdára), a…..
Sajnos nem áprilisi tréfa: míg a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak és a környezetvédelem miatt világszerte egyre nagyobb szerepet kap az elektromos (kötöttpályás) közlekedés, Debrecenben ezentúl hétvégenként parkoló pályára állítják a trolibuszokat, pótlásukról az…..
Omnibusz Az 500. MAN Fokvárosban 2011.03.24 09:30:00
A jármű típusa MAN 18.240 FOCR „Lion’s Explorer” típusú, motorja az orr-részben helyezkedik el, 240 LE-s és az Euro 3-as normát teljesíti. A járóképes alvázat az MAN pinetown-i üzemében szerelték össze, a karosszálást pedig az olifantsfontein-i egységben…..
Omnibusz Újra van magyarbuszok.hu 2011.03.03 20:29:00
Szemfüles olvasóink az elmúlt napokban észrevehették, hogy új oldallal bővült az Ajánló oldalboxunk. A ,,régi motoros" index fórumosok számára nem ismeretlen a www.magyarbuszok.hu cím. Az oldal a 2000-es évek elején indult, akkor még Busmaniac névvel, majd valamikor 2003-ban…..
Ma mutatkozott be a sajtó képviselőinek az MAN Lion's City GL típusú busza, ami holnaptól az EBSF program keretében fog részt venni a budapesti közlekedésben. Umberto Guida, az EBSF projektigazgatója ismertette a projekt általános célkitűzéseit, eddigi eredményeit. A…..
torqmatic 2011.03.23 11:58:56
@(avas): Persze, hogy van. A Centorliner az egy Lion's City, csak a homlok és a hátfal más (de pár éve azt már nem gyártják, tudtommal).
A „Red Dot Design Award” egy rangos, nemzetközileg elismert szaktekintélyek által odaítélt díj, a minőség és a dizájn egyik védjegye. Idén mintegy 1700 cég pályázott több, mint 4400 termékkel, 60 különböző országból - közülük választották ki a legjobbakat a…..
Egy Európai Uniós tender keretében három év alatt 15 db Urbino 10 és 40 db Urbino 12 típusú autóbuszt állít forgalomba Ostrava, a járművek vételára összesen közel 270 millió cseh korona (~ 3 milliárd Forint).A cseh közlekedési vállalat és a lengyel autóbuszgyár kapcsolata…..
Omnibusz Driftelés buszokkal 2011.03.06 10:50:00
Az alapműnek tekinthető, mindenki által sokszor látott videókat gyorsan átugorva (moszkvai 435-ös az alagútban, Totalcar-os Ikarus, stb.) in medias res jelleggel nézzünk néhány talán kevésbé ismert, ám annál látványosabb videót! Sokszor a gyári vizsgálatok, tesztek is elég…..