Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiggr

197 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi adósságomat törleszteni jöttem vissza... Befejezetlenül hagytam a blogot, pedig már bő egy hónapja hazatértünk! Mentségemre szolgáljon, hogy pár hét volt csak hátra Karácsonyig, így a munka, valamint itthoni életünk "újraindítása" mellett az ünnepi készülődés is…..
Igen, akármilyen hihetetlen, letelt a fél év! A leköltözés ugyan jóval több szervezést igényelt, azért a hazaút sem lesz rutinfeladat! :) Már korábban elkezdtük a felkészülést, pár dolgot mesélnék erről is! Az első dolog persze a repülőjegyek beszerzése volt! Ezek már…..
Amikor megnéztem a lakást, ahol ezt a fél évet töltöttük, az egyik igen szimpatikus vonása az volt, hogy az egyik oldalon látni lehetett a tengert. Aztán a nyáron az utcán levő egyik fa lombja annyira terebélyessé vált, hogy teljesen elzárta a rálátást a nagy kékségre. A…..
Az autós posztnál már emlegettem, hogy itt máshogy állnak az emberek bizonyos dolgokhoz... Van itt bizony más furcsaság is! Ami meglepett, hogy a boltokban a sorbanállás úgy működik, hogy van egy kassza nyitva, ahol kígyózik a sor. Ekkor csenget a pénztáros, hogy nyissanak egy…..
Ez már két hete történt, csak közben engedélyt akartam kérni olyan képek feltöltésére, amiken szerepel a kollégám és családja... Aztán ezt persze mindig jól elfelejtettem! Ezért most inkább megosztom már végre ezt a posztot, de nélkülük (főleg mivel kollégám utazik a…..
Mint mondtam, munkába és munkából rövidíteni szoktunk egy földúton (kollégám "Millenium" Nissan Terrano II-jével ez nem gond). A munkába járás is szép környéken történik, ezt muszáj volt lefényképeznem: Élőben persze "csinibb" volt a látvány!..
Na, a parton "lőttem" egy újabb "szépséget"! Apu, neked nem ajánlott ez a kép! :) Ragasztószalagos visszapillantó, mintás motorháztető, azt hiszem nem látszik, de repedt szélvedő... A lökhárító magáért beszél, de körben ilyen szegényke! ..
Partraszállás Barcelonában Lici 2015.11.01 13:51:33
Igen, ő viszont egy újabb barátnő! Illetve elég régi: Mangó gyerekkori barátnője. Ő látogatott el hozzánk egy hete egy hosszú hétvégére! Sajnos nekem már be vannak táblázva a szabadnapjaim, ezért nem tudtam szabadságot kivenni, de azért a hétvégén jól szórakoztunk! Szombat…..
Ha már a növényekről "megemlékeztem", illene az állatvilágról is! Itt azonban sok meglepő dolog nincs (most a tengeri lényekről ne beszéljünk, de azokat úgyis csak boltban láttunk), a környékünkön van néhány macska, meg a kutyatartásnak van nagy kultusza, ebben a kertvárosi…..
Nem, nem újabb barátnő járt nálunk (illetve de, de az egy másik poszt lesz :))! Itt most a növényvilágról szeretnék pár szót szólni! Erről jó sokat lehetne értekezni, mert talán ez a legszembetűnőbb különbség otthonhoz képest! Persze ami elsőre mindenkinek szemet szúr, az…..
Mangóval nagyon kíváncsiak voltunk, hogy Fanninak hogy tetszene egy állatkert! Korábban már elmentünk a barcelonai állatkert bejártata előtt és mindig ezt tervezgettük... Vajon elefántot látva mondja-e majd, hogy "Óóóó!", ahogy teszi ezt vonatot látva? Tegnap kipróbáltuk! 10-re…..
Mi hiányzik az alábbi képekről? Igen, a parti "bárok", ahol tapasozni és sangriázni lehetett! :( 2-3 hete vettük meglepődve észre, hogy megtizedelték ezeket a beülős helyeket! Úgy néz ki, a legtöbb csak a fő szezonban nyit ki, aztán szeptember közepe táján az egész…..
Múlt hétvégén folytattuk a Montjuic felfedezését! Még Nikivel jártunk a Poble Espanyol-ban, de akkor idő hiányában vissza kellett fordulnunk! Múlt vasárnap aztán folytattuk a barangolást ezen a területen: ugyanúgy a Font Mágica felől indultunk, de most felmásztunk a sok…..
Tiggr 2015.10.18 15:33:39
Most hétvégén - néhány másik barátjukkal - két kolléganőm is Barcelonában "nyaralt"! Megörültem a hírnek, amikor ezt megtudtam és megbeszéltük, hogy mindenképpen összehozunk egy olyan napot, amit együtt töltünk! A szombatra esett a választás, megbeszéltük, hogy kora…..
Igen, tegnap újra nekifutottunk a gironai útnak! Fannit persze árgus szemekkel figyeltük, de szerencsére nem volt semmi baja! Múltkor talán tényleg csak egy egyszeri rosszullét fogta el! :) Szóval Girona innen egy órányi autózásra van északkelet (a francia határ) felé! Nagyjából…..
Aki az összetevők alapján fideua-t sejtett, annak igaza van! :) Szerdán csúf idő volt, mint mondtam ezt használtuk ki takarításra és főzőcskézésre! Nekem régi tervem volt, hogy itt, kihasználva a lehetőségeket, friss alapanyagokból készítsek tengeri ételeket, beleértve az…..
Mai utolsó bejegyzésnek egy találós kérdés! Tegnap megérkezett a vacak idő széllel és hol szakadó, hogy szemerkélő esővel, így itthon maradtunk egy takarítós, főzőcskézős napot tartva! Kitettem a konyhapultra a hozzávalókat, a kérdés, hogy mit főztem? :) A megfejtés és a…..
Visszanézve a bejegyzéseket, kicsit zavaró, hogy a Barcelonás írások csak egy sorszámot kaptak... Ezért újdonság, hogy ezekhez alcímet adtam, ami tartalmazza, hogy mely főbb városrészben (Óváros, Eixample, Montjuic) jártunk és hogy azon belül mik a főbb látnivalók, amikről…..
A balszerencsés gironai út után másnap még száradt a gyerekülés, ám az előrejelzésekkel ellentétben nem zuhogott, így megkockáztattunk egy barcelonai utat! Az óvárosnak azt a területét jártuk be újra, amelyiket Mangó már meglátogatott Nikivel, de én Fannival még nem…..
Sitges és Montserrat mellett van még egy Barcelonán kívüli, ám elérhető távolságban levő úticélunk; Girona! Hétfőn ezt próbáltuk elérni, ami - ahogy a népmesékben szokás - sikerült is, meg nem is! Kora reggel keltünk, a szokásos készülődés után el is indultunk autóval.…..
Szombaton, Niki utolsó itt töltött napjának délelőttjén is kirándultunk egyet! Elsőként az Arc del Triomf-hoz látogattunk el! A Parc de la Ciutadellán megrendezett 1888-as világkiállítás kapuját Josep Vilaseca i Casanovas tervezte (sétánk a Parc de la Ciutadellán folytatódott,…..
Mint említettem, Nikivel négyesben olyan helyeken is jártunk, ahol előtte még nem! Az egyik nap Montjuic városrész felfedezését kezdtük meg! Mikor a Placa d'Espanya-n felbukkantunk a metróból, felkiáltottam, hogy hiszen ehhez nagyon hasonlót láttam Madridban! Kiderült, hogy…..
Végre túl vagyunk a dolgozós hétvégéken, sikeresen vettük az akadályokat, fellélegezhetünk! Én is visszatérhetek a blog írásához - talán néhány embernek hiányoztak ezek az írások! :) A múlt héten is szabadságon voltam, de vendégünk volt, egy kedves barátunk és…..
Megint eltűntem! Sajnos most 1-2 hétvége munkával telik! Pedig az elmúlt hétvége hosszú volt, pénteken (szeptember 11) volt a Katalán Nemzeti Nap, ami ünnepnap! Az ünneplés mikéntjéről írtam egy rövidet Facebookon is! :) Na, aznap még lett volna időnk bemenni a városba, de a…..