Regisztráció Blogot indítok
Adatok
taxilovearsenal (törölt)

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkoromat képregényes szempontból kétségkívül az X-Men határozta meg. Ugyan gyűjtöttem én szinte mindent, ami a ’90-es évek első felében gyűjthető volt, Supermantől Pókemberen át a Transformersig, de egyik sem hagyott bennem olyan maradandó nyomot, mint a félt és…..
taxilovearsenal (törölt) 2012.10.08 16:26:40
@Rusznyák Csaba:
ez a korszak zseniális, volt szerencsém hozzá, a legtöbb meg is volt, egy időben minden pénzem eredeti uncanny-k gyűjtésére fordítottam.

mondjuk nekem ebből is egy szűk metszet az, ami nagyon megfog - a főnix halálától kb. a fall of the mutants-ig.
Szerettem romita jr. rajzait, és ekkoriban rohadt jó sztorik voltak - a days of the future past, a titkos háború utáni időszak, a 2. titkos háború, és közvetlenül utána - X-ek San Francisco-ban a Szabad Erő ellen, aztán Rozsomák harca Halálcsapással meg a 3 pokoltűz klubbos zsoldossal, A Pokoltűz klub -Nimrod-X-men összecsapás a Central Parkban...

rengeteg "akció" mégis nagyon sok karakterdráma volt benne. Aztán valahogy nekem fokozatosan laposodott, burjánzott el az X-univerzum, és amikor a Genoshai mutánsok Cortezzel meg Magnetoval "gecik" lesznek, az már nekem sok volt.
taxilovearsenal (törölt) 2012.10.08 17:11:48
@doggfather: Na igen. Valahol ott, ahol a magyar X-men befejeződött, vagy egy picit előtte, és egészen addig, míg a muir island saga után újra összeáll a csapat, a történet hagy némi kívánnivalót maga után. Kolosszus valami festő, Vihar fiatal (De Gambit kárpótol:-)) , Psziché ázsiai...
A Torontói Filmfesztivál fődíjasa és egyben a díjszezon egyik legnagyobb várományosa lett David O. Russell új filmjéből, ami Robert De Nirót, Jackie Weavert és Jennifer Lawrence-t újra Oscar-közelbe juttathatja, de megszerezheti Bradley Cooper első jelölését is. De még ha nem is…..
taxilovearsenal (törölt) 2012.09.30 17:18:55
A Kaptár: Megtorlás itthon is visszavett a tempóból, de biztos kézzel szerzett vezetést, mialatt a Fékezhetetlen című bűnügyi dráma a toplista alfelében, kevés vizet zavarva lépett a körforgásba. ÚJ FILMEKA plusz dimenzió varázsa halványulni látszik a Resident…..
Geekblog A Bourne-hagyaték 2012.09.11 11:38:15
A 2000-es évek legkiválóbb akciófilmjei közé sorolt trilógiát lezáró Bourne ultimátumot követően a kulcsfigurák kihátráltak Jason Bourne mögül, Paul Greengrass rendező után érthető módon Matt Damon is lelécelt; keresett színész ő, nem gyötri anyagi szükség, és…..
Az Örök álom az egyik legszövevényesebb és legkomplikáltabb olyan krimi, aminek még csak nem is a cselekményt sűrítő rejtélyek sora a lényege. Raymond Chandler első regénye egy keserű és cinikus történet az immorális Amerikáról, ami rég maga mögött hagyott minden erkölcsi…..
taxilovearsenal (törölt) 2012.09.04 11:35:53
@doggfather:

SPOILER

Valami olyasmi a sztori, hogy a sofőr lelövi a Carmen Sternwood-ról "pornográf" képeket készítő Geigert, és elviszi magával a fényképezőből a negatívokat. Joe Body, aki ugye át akarja venni Geiger buisness-ét, és azért figyeli meg a könyvesboltost, ezt látja, követi a sofőrt, rendőrnek adja ki magát, és közelről fejbe vágja. Itt gondolhatunk arra, hogy Brody öli meg a sofőrt, azaz löki a mólóba, de Marlowe úgy gondolja, h ő nem gyilkos típus.
Bár ha jobban belegondolok, a halottkém meg azt mondta, hogy nem megfulladt, hanem a fejsérülésbe halt bele, szal valszeg Marlowe tévedett, és Brody nyírta ki.
taxilovearsenal (törölt) 2012.09.05 10:21:21
@doggfather:
Ha már így benne vagyunk, te hogy értékeled Carmen Sternwood karakterét? Nekem nehezemre esik látni benne a femme fatale-t, de lehet, hogy rosszul értelmezem a fogalmat :-)
taxilovearsenal (törölt) 2012.09.05 17:35:40
@doggfather:
Szerintem egy femme fatale komplexebb karakter, nemcsak "öl", de lehet, hogy én értelmezem a dolgot félre.
„Aztán csak ültem, a hűvös palack nyakát fogva, és azon gondolkoztam, milyen érzés is lehet olyan nyomozónak lenni, aki gyilkossági ügyekkel foglalkozik, hullákat lát, és ez nem is zavarja, nem kényszerül arra, hogy kilincseket dörgölve settenkedjék, sem arra, hogy azon…..
taxilovearsenal (törölt) 2012.08.22 12:34:11
@doggfather: Nekem valahogy az első 3 sztorit követő 4 nem 5*, hanem csak 5-ös.

Hammett meg nekem nagyon hullámzó, a Véres aratás, az Üvegkulcs nagyon jó, a Máltai sólyom, a Cingár feltaláló nekem nem tetszett.
Az Átok olvasás alatt van, de eddig inkább utóbbi, mint előbbi...
Emlékeztek, hogy középiskolában melyik kötelezőt szerettétek vagy utáltátok a legjobban? Én már nem annyira, de mivel elég jó könyveket olvastam mostanában, így külön örültem, amikor rábukkantam a Time listájára, amely az amerikai középiskolai kötelezőket vette számba.…..
Az angol bulvársajtó egyik mai témája Sol Campbell, az Arsenal középső védője, aki egy nyilatkozatban tulajdonképpen lehülyézte a szövetségi kapitányt. Ostoba hiba volt szerinte őt, mármint Campbellt otthon hagyni, hiszen élete formájában játszik az Arsenalban, és jobb…..
Team America Az ellenség arca 2010.06.17 08:00:00
Andrej Komac, a szlovén válogatott középpályása garantálta, hogy legyőzik az Egyesült Államokat a pénteki csoportmeccsen. Nos, vannak akkora arcok, akiknek bejött, pl. Joe Namathnak negyven éve, de ő inkább a kivétel. Ezek után, kedves Andrej, sanszos az óriási pofáraesés, mert…..
taxilovearsenal (törölt) 2010.06.17 08:50:57
The Messier guarantee?

www.youtube.com/watch?v=DdN-QCOUPMU

Hasonlóan emlékezetes, mint Joe Namathé.

Egyébként a szlovénok bűnrosszak voltak. Nem minth az amik lenyűgöztek volna, de azért ezt a meccset hozni kell.
Deftones – Diamond Eyes (Warner/mTon) Különös lehet olyan közelmúlttal lemezt írni, ami Deftonesnak van. Egyrészről vannak a személyes élmények, a teher, a még mindig kómában fekvő Chi Cheng basszusgitáros miatt, másrészről pedig a sajtóhírek sem az új lemez…..
Mindig is kosaras akartam lenni...
taxilovearsenal (törölt) 2010.05.26 14:14:48
@bodri_hepburn: majdnem. Szerintem a basszer, Jeff Ament.
Egészen új szelek fújnak az NHL csapatok lelátóin. Legalábbis a Montreal Canadiens. A címvédő Pitsburgh Penguins elleni hatodik mérkőzésükön 21.273 skandálta az európai football stadionokból nagyon ismerős olé-olé-olé-o-lé kezdetű világslágert. Ilyet én még nem nagyon…..
Geekblog Robin Hood 2010.05.12 08:58:00
Ebből lett a cserebogár: Ridley Scott arra vállalkozott, hogy bemutassa Robin Hood legendájának eredetét – ki volt ő, és miért vált törvényenkívülivé, aki a gazdagoktól lopott, hogy adhasson a szegényeknek? Hollywood az utóbbi években több próbálkozást is tett arra, hogy…..
taxilovearsenal (törölt) 2010.05.13 10:33:47
@clive.: Semmi nem utal arra, hogy emberekkel ne találkozott volna. Az idegen, elefántszerű lény hajója viszont tényleg úgy volt.
Geekblog A sötétség határán 2010.03.13 09:00:00
Nyolc évvel legutóbbi főszerepe után Mel Gibson megint tökös, kemény, és lelő mindenkit, aki ránéz – a kultikus brit minisorozatból készült bosszúthriller mégis csak takaréklángon ég. Ez a film sokkal, sokkal több lehetett volna. Martin Campbell, többek közt az…..
Még idén megjelenik a tavalyi újjáalkulás utáni első Limp Bizkit-nagylemez Gold Cobra címmel. Az albumról már korábban is szivárogtak ki részletek, de egyik sem volt hivatalos, vagy ha az is volt, a minősége hagyott némi kívánnivalót maga után (pl. valaki autóvezetés közben…..
Az USA után Kanada is kijelölte azt a névsort, amellyel a világbajnokságon részt vesz. Az észak-amerikaiak csak két kapust visznek, Chris Masont és Chad Johnsont, utóbbi öt NHL-es meccset tudhat a háta mögött. Mindeközben a svédeknél már 26 játékos mondta le a vébét, míg…..
taxilovearsenal (törölt) 2010.05.02 16:23:04
Geekblog Brooklyn mélyén 2010.04.21 15:00:00
Ülök a moziban, egy órája megy a Brooklyn mélyén, és az órámra való sűrű pillantások közepette azt kérdezem magamtól, mit tudtunk meg eddig. Richard Gere szenved, mert egy kiégett, öreg kopó, ráadásul igazi balfék, és a töke tele van a világgal. Don Cheadle szenved, mert…..
taxilovearsenal (törölt) 2010.04.21 18:03:36
@Oidipus Prime: "A második észrevételem az, hogy szerintem ilyen rendőrök a vásznon kívül sosem léteztek. Legalábbis Magyarországon nem találkoztam még csak hasonlóval sem."

Attól még, hogy itthon nincsenek ilyen rendőrök, attól még kint lehetnek. Teljesen más világ, New York kb. akkor, mint az egész ország, és mekkora helyen? Egyébként kint nagyon sok minden más. Lehet, hogy rossz lesz a példa, de míg odakint legalább 50 20ezer férőhely körüli csarnok van, Európában 3(!): O2 Londonban, egy Berlinben meg egy Belgrádban. Odakint ugye főleg kosár meg jégkorong csarnokok ezek, de amikor először ezt olvastam, ledöbbentem. Más világ.
Aki rajta van a már hivatalosan is újjáalakult Soundgarden levelezési listáján, az pénteken minden bizonnyal érdekes e-mailt kapott. A levél tartalma egy meghívó volt az aznap esti, rég várt Nudedragons-koncertre, amit a seattle-i Showboxban tartottak. Információ csak annyi volt, hogy…..
taxilovearsenal (törölt) 2010.04.19 14:21:37
Bodicsek Playoff 2010 - Kelet 2010.04.14 08:05:00
Kialakult a playoff párosítása. Régi rivalizálások, új remények. A csatárok vagy a védelem nyeri a meccseket? Mennyi múlik a kapusokon? Számít-e a hagyomány? Min múlhat a győzelem? Keleten kezdjük. Washington Capitals Azok a gyerekek akik a 2005-ös lockout után kezdték…..
Geekblog 24: Rohadt hosszú napok 2010.03.30 08:00:00
Jack Bauer éppen nyolcadik ölő-kínzó-hazaszolgáló hadjáratának kellős közepén jár, úgyhogy ennek örömére átgázolunk a maga után hagyott törmelékdarabokon és hullahegyeken, hogy visszatekintsünk a popkulturális ikonná vált karakter elmúlt hét évére. Minden úgy…..
taxilovearsenal (törölt) 2010.03.30 09:51:32
Nagyon korrekt és jó összefoglaló, grat! Egyetemista koromban a Losttal és a 24-gyel kezdődött egy olyan sorozatnéző hullám az életemben, ami az utolsó 5 évben elég jelentős volt, sikerült az összes alap ( The Wire, The Sopranos, OZ, Shield, Twin Peaks) sorozatot megnéznem, persze emelett még vagy 20 másikat is (Friday Night Lights, Californication, The O.C, stb.)amikre talán már időpocsékolásként tekintek, de ez van.
A 24 egyfajta sorozatkatalizátorként működött nálam. A 3-4. sori lehetett, amit néztem, és nagyon beszippantott, 1.5 év alatt az első 4-et háromszor, az 5-6. pedig kérszer néztem végig, s alig vártam a redemption-t meg a 7. évadot. Így visszatekintve, nálam csak egy 5 csillagos évad van, az pedig a 2. Zseniális az elejétől a végéig a politikai és a nyomozós szál, Az amikor Palmert leváltja a kabinete, nagyon megmaradt bennem. De amiket te is kiemeltél, azok is zseniálisak, George Mason óriási karakter volt, és Yussuf Auda sztorija is nagy fricska volt amerikának (megjegyezném, hogy véleményem szerint Clint Eastwood filmjei mellett a 24 volt az, ami az amerikai "magas" popkultúrában határozottan kiállt a republikánus értékek mellett).
Az első évad sem rossz, de kicsit olyan, mint a legtöbb sorozat első évada- a folytatásai grandiózusabbak, minden szempontból egy magasabb szintet képviselnek. a harmadik-negyedik-ötödik évad többnyire magas szintet hoz, egyetértek az általad leírtakkal, talán az ötödik nálam nem akkora, de mindeképpen e három közül a legjobb. A hatodik már gyenge, Philip Bauer karaktere egy vicc, átgondolatlan és kidolgozatlan a készítők részéről. Viszont az évad utolsó részénék utolsó 5 perce mindent visz- Jack, ahogy rádöbben arra, hogy semmilye nem maradt, letekint a hajnali fények mellett a szikláról a vízbe, s közben jön a silent clock...az valami zseniális.
A Redemption ok, de a 7. évad nagyon rossz. Ez volt az első, amit hétről-hétre követtem, és egy nagyszerű karakteren (Jonas Hodges) kívül az egész évad egy merő önismétlés, Tony sztorija úgy szar, ahogy van. Emiatt a 8. is darálva tekintem meg a nyáron, mert egy ilyen hétről-hétre tartó szenvedést nehezen bírnék újra ki. A véleményem, hogy ha 5 évadban ezt a 8.5 sztorit belesűrítik, Top 3 sorozat ever lehetett volna. Elhúzták, és így gyenge darabok is bekerültek a kollekcióba.
Hét forduló maradt, huszonegy megszerezhető pont, két egységen belül az első három. Tömegesen rohamozzák meg a népek a feltárásra váró negyedik pozíciót, Rambo visszatér a pokolba, a strandlabda visszavág. Egyébként meg az tegye fel a kezét, aki nem szkrollol le naponta minimum…..
Az NST stábja szeretné megragadni az alkalmat, hogy megköszönje Tony Mowbray eddigi munkásságát. Az angol szakember nagyon hasznos munkát végzett a Celticnél, hiszen sikeresen bentartotta a glazvég alakulatot az SPL-ben, és az EL-elkerülésével, valamint a keret válogatott formán…..
taxilovearsenal (törölt) 2010.03.25 22:54:22
@Strigo a divatdrukker: Sajnos azért, mert a skót foci egy vicc. Tragikomikum a köbön. Nálam mondjuk az is röhej tárgya, hogy Nakamurát kellene visszasírni.Egy japánt a Celticbe.
taxilovearsenal (törölt) 2010.03.26 07:39:07
@Nerazzurri: Hát pont ez a lényeg, azaz hogy mit keres egy görög meg egy japán a skót ligában? Az más kérdés, hogy képességeik is enyhén megkérdőjelezhetők (na jó, Nakamuráé nem), de a skót foci attól volt skót, hogy tele volt brit játékosokkal. Kb. azóta nem követem figyelemmel az SPL-et, mióta Lorenzo Amoruso volt a Rangers csapatkapitánya. Egyébként lassan a PL-el is ez a bajom.
Halljam, kartársak, kinek mi ugrik be Ausztráliáról? Kenguru, koala, operaház? Sokkal inkább Kylie Minogue farának sziluettje és Nicole Kidman meztelen jelenetei. Esetleg egy hasonlóan formás Kewell-Viduka kombináció egy tízéves PL-videóból, de az A-League semmiképp. Ha jól…..
taxilovearsenal (törölt) 2010.03.23 17:49:45
@zsakfos :További érdekességként megemlíteném még a Melbopurne Knights egy másik válogatott játékosát: Horvát "Steve" Pistát. 94-02 között volt ausztrál válogatott. 00-01-ben volt szerencsém fél évet kint tölteni, s kinti magyarok mondták, hogy Horvát Steve csak az ausziknak Steve, a kinti magyaroknak Pista, ergo magyar.
BTW a foci, azaz a Soccer még mindig csak 4. csapatsport odalenn az ausztrál foci, a krikett és a rögbi után. De jön fel, mint a talajvíz!
Lángoló Gitárok Jeee! 2010.03.06 14:15:00
Volbeat, The Bulletmonks @ Diesel, 2010. 03. 05. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Höj, höj, höj, höj! … TananananaVOL! TananananaBEAT!…..
Geekblog Rolling Thunder 2010.03.05 14:56:00
Holtan térnek haza. A mozdulataik, a gesztusaik, a mosolyuk mind erőltetett: érezni, micsoda erőfeszítésébe kerül az Őrnagynak fenntartania ép elméje látszatát. Erre mindössze a civilizációról megmaradt emlékei kényszerítik, a homályos memóriafoszlányok, amelyek régi…..