Regisztráció Blogot indítok
Adatok
workingmummies

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  10 éves a Ralph Lauren.com Ralph Lauren a világ egyik legnagyobb tervezője, de ezt eddig is tudtuk. A divatházak keresik az újdonságokat, hogy felhívják magukra újból és újból a figyelmet, de ezt is tudtuk. Használják és felhasználják a legújabb technikai újdonságokat.…..
workingmummies 2010.12.03 13:04:37
              Az ÖRÖK (sikkes) NŐ, Catherine DeneuveA sikk, nem a divat, vagy az aktuális divattrendek szinonimája. Még csak nem is kor függő. A sikk, olyasmi, ami keveseknek adatik meg. Fura, de nincs sok köze a…..
workingmummies 2010.12.02 13:22:03
@Scala: Igen, nagy az esélye!
Love or hate? Előre bocsátom, én imádom! Igazi finom és elegáns luxus termék. Hordom is.         Egy igazi ikontáska, amelyen a Louis Vuitton megmutatta, hogy nem feltétlenül kell feltűnő monogrammos táskát hordanunk ahhoz,…..
workingmummies 2010.11.27 12:06:08
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Én is úgy gondolom, hogy sokan abban a tévhitben élnek, a pénzüktől, a márkás ruházatuktól ők már számítanak valakinek, sőt, különbek mindenki másnál, pedig dehogy! A pénzhez, a jóléthez nem mindig társul tehetség is, ezt sokan hajlamosak elfelejteni.

@passiofruit: Önmagában nem bűn vagy ciki jómódúnak lenni!!! Cikivé akkor válik a dolog, ha az illető ruházata, teljes megjelenése egyértelmű jómódról árulkodik, viszont arra nincs igénye az érintettnek, hogy szellemileg, intellektuálisan is ugyanilyen magas színvonalat üsson meg, s mindez azonnal megerősítést is nyer, amint kinyitja a száját.

Ilyen például szocilaista Magyarországunk egykori, időközben feledésbe merült üdvöskéje, aki szerencsés párválasztásának köszönhetően ma kimondottan jó anyagi körülmények között él, szellemi kapacitásait tekintve mégis máig ugyanaz az egyszerű kisvárosi óvónő maradt, aki egykoron volt. Nyilatkozik a tévében, de helyesen még magyarul sem tud beszélni! Ez lenne az előkelő? Még véletlenül sem! Ez aztán az igazán ciki!
Az Ikea kemény munkával próbálja ledolgozni hátrányát a CSI-Jóbarátok-MTI-trió mögött. Dobogón még nincsenek, de 12 eddigi találat nem rossz teljesítmény.Kilfenora beküldése a James-versenyre érkezett (küldjétek, amit lőttök!):Mintha már lett volna szó a…..
workingmummies 2010.11.04 09:10:33
@zsírvezér: Írni feltétlenül érdemes az érintettnek, felhívva a figyelmét a hibára, csak nem biztos, hogy lesz foganatja. Én megtettem egyszer egy divatház esetében. A fertelmesen rossz magyar szöveget értő és értelmezni tudő magyar vezetés illetékese helyből igazat adott és beismerte, hogy valóban rossz és magyartalan a honlapjuk. A külföldi "központ" válaszra sem méltatott. Nyilván ők rendelik meg és veszik át azt a "minőségi" magyar fordítást, amelyet maguk nem értenek, mégis szent meggyőződésük, hogy jó, hiszen "profikra" bízták. A helyi vezetés meg nyelje le a szart, amit kap. És ennél a cégnél is megállja a helyét az állítás: a németről angolra fordított szövegek kimondottan jók voltak, a németről magyarra fordítottak viszont égően röhejesek.
workingmummies 2010.11.04 12:31:48
@armitage: Nem előítélet, hanem tapasztalat. Korábbi munkahelyeimen nem eggyel dolgoztam együtt, a szakfordítói képzésre pedig annak idején a csoporttársaim fele bölcsész végzettséggel érkezett. Hát mit mondjak, nem remekeltek! Egykori docensasszonyunk rendszeresen értésükre is adta, hogy ő már nyelvet hivatott oktatni, hanem magabiztos nyelvtudást feltételezve a szakma csínjára-bínjára, technikájára próbál megtanítani.

Abban viszont iagzad van, hogy önmagában a papír sem elég. Ha az illető minden tehetséget, érzéket nélkülöz, a papírral is kitörölheti, ezt egy percig sem vitatom.
workingmummies 2010.11.04 12:36:37
@workingmummies: Akartam mondani, "már nem nyelvet hivatott oktatni".
Az elmúlt néhány hétben elé szórványosan voltam jelen a blogon, mostantól igyekszem sűrűbben. Remélem hiányoztam. Akinek ugyanis nem, azt úgy kitiltom innen, mint annak a rendje.De félre a tréfával (tréfa, mi?), lássuk inkább Working mummy beküldését. Annál is inkább, mert…..
workingmummies 2010.08.23 14:50:32
@Kovácsné: Alapvetően én is gépre gyanakodnék. Armitage azonban hatalmas érzékkel tapitott rá a dolgok lényegére. Értesüléseim szerint valóban arról van szó, amit ő feltételez: egy fordítóiroda "lokalizál" valamennyi nyelven, a forrásnyelv a német.

A következő gyöngyszemhez mit szóltok?
"Legendás klasszikusok - modern rendezésben". Olvasható mindez abban a trendlexikonban, amely arról hivatott "felhomályosítani" a tudatlan olvasót, hogy mit értünk "Chanel Couture"-ön. Németül így hangzik: "Legendäre Klassiker - modern inszeniert", ahol az "inszenieren" a szó szoros értelmében, no meg a film és a színház világában valóban rendezést, színre/filmre vitelt jelent, na de itt?
workingmummies 2010.08.23 14:56:46
@armitage: "Bleiben Sie auf dem Laufenden". De a lényegen nem változtat. Az angolt is nézted? (Ha nem bánod, hogy csak így ismeretlenül letegezlek!) Nekem az sokkal jobbnak tűnik, mint a magyar. Az imént idézett "modern rendezéses" furcsaságot jobban megoldotta, mint a magyar fordító: Az eredeti némettől ügyesen elvonatkoztatva annyit mond, hogy "legendary classics revamped".
Félrefordítások Rossz vér 2010.07.26 07:58:00
 A következő gyűjtés Aiiaiiyo nevű olvasónktól érkezett. Sok sorozatot nézünk, a húgom belekezdett a True Bloodba, aztán a könyveket is elkezdtük olvasni. Már az elsőnél sokkoló volt a katasztrofális fordítás. Ha nem találnám szórakoztatónak kitalálni, hogy vajon mi…..
workingmummies 2010.07.27 11:00:22
@Mylady: Nálunk is pontosan így volt ez annak idején, amikor én jártam szakfordítói szakra. Azok a hallgatók, akiket kőkemény docensünk is igen gyenge idegen nyelvi ismeretekkel megáldottnak minősített, meglepően jó fordításokat készítettek idegen nyelvről magyarra. Pedig az ebben az irányban készült fordításoknál még kíméletlenebb volt az oktató, mert mindig hangoztatta, hogy anyanyelven kétszer olyan ciki a fentiekhez hasonló félrefordításokat, stilisztikai hibákat elkövetni. Ilyenkor simán visszaküldte a fordítást egy megsemmisítően gúnyos megjegyzéssel. Az más kérdés, hogy az ő idejében csak a szakma (hozzá hasonló) legnagyobbjai vágtak könyv fordításába, s nem bárki, akinek van egy sima felsőfokúja vagy nyelvtanári vagy bölcsészdiplomája.
workingmummies 2010.07.27 18:42:18
@Mylady: Anyám! És akkor mit keres ilyen szakon? Vagy gondolja, hogy még belejöhet? Egyébként nálunk is volt olyan nyelvtanári végzettségű, akinek azt tanácsolta a docensasszony, hogy tanuljon még valahol németül, mert ő a szakfordítóin már nem nyelvoktatással foglalkozik, hanem erős nyelvtudást feltételezve próbálja átadni a szakma elméleti, gyakorlati és technikai ismereteit. De volt olyan is, akinek kíméletlen őszinteséggel a képébe mondta, hogy ne űzze főállásban ezt a mesterséget, mert éhen fog halni. Úgy látszik, azért mégsem támaszt mindenki olyan magas minőségbeli követelményeket, mint ő. A fenti példa azt mutatja, hogy a legtöbb könyvkiadónak csak a gyors megjelenés és profit számít.
workingmummies 2010.07.28 08:35:24
@Mylady: Ebben a tekintetben nálunk más volt a helyzet. A felsőfokú nyelvvizsga megléte szigorú előfeltétele volt a jelentkezésnek, aki nem tudta mellékelni az azt igazoló okirat másolatát, eleve nem is jelentkezhetett. A hallgatói visszajelzések alapján később azt is fontolóra vették, hogy bevezetik a szóbeli és írásbeli felvételit is, pedig másoddiplomás képzésről volt szó. Érdekes módon pont a képzést megszakító nyelvszakosok jutottak nagy önkritikával arra a felismerésre, hogy eleve kiszóródtak volna, ha van felvételi, s nem menet közben kellett volna szembesülniük azzal, hogy ez mégsem nekik való. Tudomásom szerint összesen hárman foglalkozunk azóta főállásban fordítással, már csak érdekesség, hogy mindannyian gazdasági területen szerzett végzettséggel érkeztünk annak idején a szakfordítói képzésre. Az egyik lány akkoriban biztosítónál dolgozott, munkahelyi környezetéből adódóan nem sok művészi inger érte, mégis olyan kreatív fordulatokat használva fordított magyarra, hogy csak ámultam. "Nagyasszonyunktól" rengeteg dicséretet kapott, hogy milyen ügyesen el tud vonatkoztatni a forrásnyelvi szövegtől. A poszthoz hasonló szó szerinti fordításokat ugyanis kegyetlenül szankcionálta.
                                          A két legfontosabb…..
workingmummies 2010.06.24 09:36:42
@Sólyom Bátor: Nem érkezett rá válasz, mert olyan abszurd, hogy nem érdemes rá válaszolni, de íme mégis a válaszom, ha ennyire kíváncsi rá.

Semmi újat nem mond azzal, hogy mindenkinek akarnak tetszeni a nők, ez így volt, amióta világ a világ, mi genetikailag így vagyunk kódolva. Pusztán kellő önbizalommal megáldott férfi kérdése, hogy hogyan kezeli ezt a helyzetet, meg tud-e birkózni vele, mégpedig kultúrált, értelmes férfi módjára. Az egészséges, kellő önbizalommal felvértezett férfi büszke kultúráltan, akár csinosan felöltözött hölgykíséretére, nem bizonytalanítják el más férfiak vágyakozó pillantásai. Férfiként áll a kihívás elébe, mert tudja, hogy egy-két elismerő pillantástól nem változik semmi, hiszen a nő mellette tette le voksát.

Ahogy más hozzászóló is leírta, az Ön által lefestett, megideologizált világban állatok, civilizálatlan emberek élnek.
Hallott már valaha is a Maslow-féle szükségletpiramisról? Mert az egyértelműen rávilágít, hogy előbb bizonyos alapvető szükségleteknek kell kielégítést nyerniük, hogy egyáltalán jelentkezni tudjanak más, magasabb rendű szükségletek. Ilyen szempontból hatalmas abszurdumnak tartom, hogy pusztán önzésnek minősüljön az evés.
workingmummies 2010.06.26 21:19:03
@Sólyom Bátor: Jó éhezést, gyakori intim együttlétet és sok tiszteletteljes, slampos nőt kívánok!
workingmummies 2010.06.28 07:19:18
@Sólyom Bátor: Nem távolról sem, éppen ellenkezőleg, onnan nem jön egy észérv sem, csak a beidegződések.
 Három éve halt meg az olasz divat egyik legnagyobb tehetsége GIANFRANCO FERRÉ. A milánói tervező aki aszimmetrikus vonalairól,gazdag anyaghasználatáról , mérnökien megszerkesztett meghökkentő ruháiról,óriási masniiról és nem kevésbé arról lett híres, hogy betörve…..
workingmummies 2010.06.17 13:35:52
A mester fentiekben méltatott érdemein túl említésre méltó még az is, hogy pontosan tudja, milyen manökenek mutatnak a legjobban álomkreációiban. A fenti képek közül az a kedvencem, amelyiken a legnagyobbak legnagyobbjai, Karen Mulder, Helena Christensen, Linda Evangelista stb., veszik körbe a mestert. Az ő idejükben még tudta a szakma, hogyan kell kinéznie egy modellnek! Közülük szinte mindegyik tökéletes alakú, formás lábú, nagyon karcsú, mégis nagyon nőies volt, méltósággal viselte a Ferré-féle nőies darabokat.

Ehhez képest kiábrándító látvány az a sok se-alakja-se-formája-se-női-bája esetlen piszkafa, aki manapság rohangál a kifutókon, anélkül hogy mutatna is a felvonultatott költeményekben.

A legszánalmasabb a hazai felhozatal, ami számomra megmagyarázhatatlan, hiszen elvileg párjukat ritkítóan szépnek számítanak a magyar nők.

Egy-két hazai viszonylatban nagy névnek számító példát (Epres Panni) leszámítva megdöbbentően kiábrándító a hazai kifutók felhozatala. Alaktalan-formátlan-esetlen, rossz lábú csontkollekciók képviseltetik magukat mindenütt, akiken nem mutatnak a ruhák. Az ilyen manöken nem tölti be funkcióját, kár foglalkoztatni. A másik véglethez a mesterséges úton megnagyobbított keblű, de egyébként nem túl formás egyének tartoznak.

Biztos nagyon sok lány keresi a kitörés lehetőségét, s indokolatlanul nagy önbizalommal rendelkezik. Persze nem Magyarország az a hely, ahol Linda Evangelista-féle karriert lehet befutni (meg kevesen is vannak hozzá hasonló adottságokkal megáldva).
Törögbasa a mesék világába kalauzol el minket. (Ezt nagyon szépen mondtam.)A Minimaxon Franklin épp beíratkozik a könyvtárba. A könyvtáros nénitől megkapja a könyvtári kártyáját. Az epizódban még vagy tízszer említik a könyvtári kártyát. Azt valahogy könnyebben megértem,…..
workingmummies 2010.05.20 22:56:43
@Smile64: Szerintem csak a köznyelveben hívják személyinek. Az enyémen (kártya-alapú) mindenesetre szó szerint ez a megnevezés áll: "személyazonosító igazolvány". S ennek a megnevezésnek van is értelme, hiszen a személy azonosítására szolgál.
workingmummies 2010.05.21 13:11:14
@seth_greven: Ezt értenem kellene? Szerintem senki nem ejti úgy. A személyi nem a hivtalos neve az okmánynak, köznyelvi kifejezésként használatos. Úgy, mint a jogsi a vezetői engedélyre.
 A férfi ruhatár következő örök darabja a FEHÉR ING, amely amióta öltözködünk része a ruhatárunknak. A fehér ing lehet könnyed casual darab farmerrel, kívül viselve bermuda párja, nyitott gallérral a modern kor laza férfiének  üzleti kísérője, tökéletes…..
A klasszikus ruhadarabokban az a csodálatos, hogy nem lehet őket megunni, változzon bárhogy is a divat szeszélye , a klasszikus mindig megmarad, alkalmazkodik a változásokhoz de lényegét megtartva állja a helyét. Aki bátran mer öltözni a klasszikus darabokat a divattal kombinálva…..
   Nem is olyan régen megkérdezték egyik ”nagy divatrajongó” politikusunkat, hogy mennyibe került a LV táska, amit magánál hord? Azt válaszolta, hogy hamis és fillérekbe. Aztán megkérdezték, hogy… és az óra, ami a kezén van? (látszólag egy nagyon…..
workingmummies 2010.04.26 11:19:27
A tárgyi posztban hivatkozott korábbi írást ért vádakat az generálta, hogy az öltözködési stílusból kiindulva különféle belső erényeket, "hercegnői tartást", kisugárzást, belső eleganciát stb. méltatott az ellentmondásos nézeteket kiváltott poszt. Így jelentős mértékben túllépett a pusztán divatról, ruházatról, öltözékről szóló írás tartalmi elemein.

Ha viszont az írás minden egyes sora azt sugallja az olvasónak, hogy valamilyen kitartott, semmi értelmeset nem végző, 21. századi háztartásbeli a bemutatott személy, szíve-joga megjegyezni, hogy a köztudottan intelligens, eredményeket önerőből elért Grace ennél jóval több volt. Az elegáns öltözködésre való törekvést önmagában senki nem ítélte el, sőt, példaértékűnek tekintendő, főleg itthoni viszonylatban. Jogos azonban az a számos észrevétel is, hogy mindez gyerekjáték, ha van, aki megteremti az illetőnek az ehhez szükséges anyagi hátteret, valamint az elengedhetetlenül szükséges szabadidőt (ruhavásárlásra, készülődésre stb.)

Végezetül érdemes figyelembe venni, hogy milyen igaza van annak a hozzászólónak, aki leírta, egy kézen meg lehet számolni, hányan rohangálnak Budapesten talpig Hermésben, s azok közül hányan lehetnek esetleg ún. "közéleti személyek", akik sűrűn megfordulnak a MOM Parkhoz vagy a Mammuthoz hasonló közkedvelt helyeken. Ha pedig az írás alapján felismerni vélni az olvasó valamelyiket e "közéleti személyek" közül, szíve-joga azt is megjegyezni, hogy testi adottságait tekintve nem méltó a példaképpel való összehasonlításra olyas valaki, aki annál fél méterrel alacsonyabb, fél méterrel szélesebb, iszonyúan rossz a lába és "parasztasszonyos" a valaga.
workingmummies 2010.04.28 10:35:39
Szerintem kimondottan elegáns, jól öltözött a fenti képeken bemutatott valamennyi (hazai) politikus is. Kóka Jani jégkék nyakkendője, valamint az öltönyzsebéből diszkréten kikukucskáló, a nyakkendővel tökéletes színharmóniát alkotó díszzsebkendő például telitalálat! Szerintem a legtöbb hozzászóló nem is az öltözetüket, megjelenésüket bírálta, hanem inkább azt, hogy márkák iránti szenvedélyüknek feltehetően nem pusztán közszereplői fizetésük jóvoltából hódolnak.

Rám Gyurcsány például mindig elegáns benyomást tett, politikai nézetektől függetlenül. Ugyanez nem mondható el a FIDESZ-es bagázsról! A kedvencem az, amikor a vezérkos valóban a "nép gyermekének" öltözve járja az országot és kockás ingben parádézva gyűjti a híveket. Már előre borsózik a hátam, hogyan fogja reprezentálni kis hazánkat az elkövetkező időkben.

A parlamentben viselt hátizsák egyébként tényleg merész, nem oda való. Ami pedig a mostani politikusok létező vagy nem létező belső erényeit, tartását minősítő pro és kontra véleményeket illeti, ők szerintem egyelőre menthetetlenek, legalább 20 év kell még, hogy kiírtódjanak belőlük a múlt rendszer beidegződései.

KJ esetében ellenben egyszerű a dolog, hiába próbál ugyanis öltözékét tekintve GK-re hasonlítani, ha egyszer az agyába vajmi kevés szorult, testi adottságait tekintve pedig már a szocialista Magyarország piaci viszonyai között sem minősült elég jónak ahhoz, hogy méltó képviselője legyen egy egész országnak. Hogy egy akkori, döntési jogkörrel is felruházott közreműködőt idézzek: "méretei kicsit cikisek" voltak és ma is azok.
 Schiffer Miklós írása Az utóbbi években a divat és kozmetikai cégek reklámjairól egy sor csodálatosan sminkelt,kissé "megöregített” huszonéves modell mosolygott a vevőkre. Ezeknek a lányoknak persze nem kell sem ránctalanitó krém, sem bőrfrissítő szérum,…..
workingmummies 2010.03.22 13:51:03
Szerintem nagyon is példaértékű Jerry Hall! Ugyan mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy kit talál mutatósnak, kit nem, egy azonban biztos: Jerry Hall üdítő kivétel, s egyben jó példa is arra, hogy nem kell fertelmesen elhízni, hájat, narancsbőrt növeszteni, csak azért, mert elmúlt valaki 40 éves és még szült is egy-két gyereket. A legtöbb itthoni nő rémesen elhagyja magát, egyáltalán nem fordít időt, gondot a testedzésre, holott tudhatná, hogy a drága, márkás öltözék (Valentino és társai) önmagában még nem fogja javítani alkati hiányosságait.
A legjobb, amikor mindent a gyerekre, meg a szülésre fognak. Munka és gyerek mellett nekem sincs időm szinte semmire, mégis szánok napi 15 percet egy kis tetsmozgásra, az eredmény pedig önmagáért beszél! Nem attól lesz valaki mutatós 40 fölötti, hogy úgy néz ki, mint Jucika a szomszédból, aki az átlagos magyar nő megtestesülése: alacsony, vaskos, megpakolt, sablonszerű arccal.

Lagerfeldnek meg külön dícséret jár, hogy mert idősebb nőt foglalkoztatni, s szívesen lemondott a mai kifutókról ismert alaktalan, formátlan, csont és bőr no-name manökenekről.

Előfordulhat, hogy Jerry Hall arca sokaknak szokatlan, a szépségszakmában azonban csak az szerez világra szóló hírnevet, s az viszi tartósan valamire, aki különleges, egyedi, kirí a tömegből, nem tucatfejű. Nem véletlen, hogy a sok sablonarc ismeretlen, névtelen ruhafogas marad, vagy rövid idő után teljesen eltűnik a süllyesztőben.