Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katona Irma

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tej: élet, erő, egészség? 2. rész   Az előző bejegyzésben felsorakoztattam érveket a tej mellett és ellene. Mivel azonban nagyon sokan csak a tej jó tulajdonságát  ismerik, ezért fontosnak tartom, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk arra, hogy melyek azok a dolgok, ami miatt…..
Katona Irma 2010.03.05 08:52:17
Kedves Gábor!

Köszönöm a tejjel kapcsolatos leveled.Teljes mértékben egyetértek vele.Sohasem szerettem a tejet.Próbálgattam, de nem bírom. Néhány érdekes sort írok róla. A tej lebontásához és megemésztéséhez szükséges enzimek a renin és a laktáz. A legtöbb emberben 3 éves kor után már nincs jelen. Mindenfajta tej egyik összetevője a kazein. A tehéntejben háromszor annyi van mint az emberi tejben. A gyomorban a kazein kicsapódik,nehezen emészthető,durva nagy túrócsomókká áll össze.
Ez a vastag ragacs szörnyű terhet ró a szervezetre, amíg meg tud tőle szabadulni. Rengeteg energia fecsérelődik el emiatt. Ennek a ragacsos anyagnak egy része megszilárdulva hozzátapad a belek béléséhez, és megakadályozza a tápanyag felszívódását. Az eredmény:letörtség,letargia. A tej emésztésének melléktermékei testünkön belül sok mérgező hatású savas nyálkát hagynak hátra,ami elraktározódik.A fogyás helyett többletsúly alakul ki.A kazein az asztalos munkáknál használatos egyik legerősebb ragasztószer.A tej a legerősebb nyálkaképződést kiváltó étek a földön. Talán ennyi érdekességképp.Ezért fogyasztom én a korall kalciumot,minden nap egy picit.Nagy segítség addig is ,és utána is -gondolom,amíg kialakítom az egészséges táplálkozást "teljesen".Remélem nem tűnik okoskodásnak ez a levél,de ez az ismeret sem épp köztudott a tejről.

Üdvözlettel:Katonka Irma