Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szelidorzo

0 bejegyzést írt és 336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lehet nagy jövőt jósolni olyan kapcsolatoknak, ahol az egyik fél módszeresen felméri a párja gyenge pontjait, hogy szükség esetén ott támadjon. Posztolónk barátnője most elérte a célját, már ha a szakítás volt az.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
Tapasztalatból tudom, hogy ünnepek idején a tejszínhabból sohasem elég. Rendszeresen kifogyok belőle. Általában idő előtt elhasználom, mert ilyenkor szeretek jó nagy tejszínhabos kávékat inni. De süteményekre is teszek belőle, hogy halmozzam az élvezeteket. Ebben a posztban bemutatom, hogyan lehet…..
A mindennapi életünk része, hogy fizetjük a számláinkat. De ki gondolná, hogy egy olyan alapvető feladatot, mint a rezsi költségek kiegyenlítése is ennyi különböző módon oldunk meg...
szelidorzo 2020.06.26 20:41:43
@kulup: Ez addig igaz, amíg valamelyik szolgáltató nem hibázik.
Nekem anno a MATÁV ( volt ilyen) kb 94-ben 30 ezer forint körüli összeget akart levonni a számlámról. Szerencsére nem volt rajta annyi hiányzott pár százas hozzá, így nem sikerült. De ha lett volna rajta akkor az egész havi pénzem lenyúlják a hibás számlával. Vissza pedig ezek nem utalnak, azt mondják majd lefogyasztom. Kérdés mit ettem volna egy hónapig. Na azóta nncs automata fizetés.
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
Az úgy volt, hogy van nekem egy hitelkártyám. Nem írom meg, melyik banknál, mert nem akarom, hogy a bankom bepereljen jóhírnevének csorbításáért. Meg persze azért sem, mert nem akarom megkönnyíteni a számítógépes bűnözők dolgát. Egyszóval, eddig a bankom mindig értesített két dologról: milyen…..
Ha fizetünk egy külön szolgáltatásért, amit aztán a szolgáltató hibájából nem tudunk igénybe venni, akkor elég jogos követelésnek tűnik visszakérni a szolgáltatás árát. Na nem úgy a Wizzair-nél! Olvasónk is bebukta a 20 eurós külön helyét, amikor a Wizzair másnak is eladta azt. A légitársaság…..
Olvasónk, Gamintojas olyan levelet írt nekünk, amin egy pár napig ülnünk kellett, hogy meg tudjuk emészteni. Egy cikket is mellékelt a felvetéshez: A rejtett heréjű kansertések ivari szaga. És akkor jöttek azok a mondatok, hogy: "Megfigyeléseink szerint az ivari szag pszichofizikai élményként…..
szelidorzo 2020.02.24 14:48:54
@juhaszvik1:
@Csokis:

Azért nem igen találkozni "kanszagú" ízű hússal, mert a sertéshizlaldákban átvették azt a régi jó paraszti szokást, hogy még választási malackor közelében kiherélik a disznókat, hogy ha elérik az ivarérett kort, ne legyenek büdösek.
Ha valamelyiket elfelejtik ivartalanítani, mert nem szállt le a golyója, akkor bajság van, mert ehetetlen lesz a disznónak a húsa.
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
szelidorzo 2020.02.08 14:47:31
@gyalogbaka:
Tudod vitatkoznék veled, de nem tudok. :-(
Pontosan ugyanezt tapasztalom.
Kiegészíteném azzal, hogy párkapcsolatban élő többgyermekes fiatal anyukák is élvezettel szopogatják az idegen bránert némi apanázsért. Még csak nem is kérnek sokat. Udvarolni sem kell nekik. Volt akivel simán közöltem egy alkalommal, hogy de megdugnálak. Elhajtott. Két hónap múlva véletlen újra összetalálkoztunk. Köszönés után első kérdése az volt, hogy áll-e még az ajánlatom.
Így 50 plusszosan több kapcsolatban lévő anyuka volt meg, mint fiatalként egyedülálló. Pedig akkor még negyven fölöttit is dugtam, ma már csak harminc alatt. És lehetőleg nem elhasználtat.
Nem kell görcsölni, 20 évest elviszi az ember egy wellness hétvégére művészi módon fog egész hétvégén bármit megtenni.
Az aktuális bikáját nem cidázza le végig, de a hétvégéért le is nyeli. Sőt, ha kell még a barátnőjét is benevezi egy hármas partiba. A fix bikája ilyet nem kap tőle, mert ő nem qrva.
Persze miután már nem kellenek senkinek, mert idővel az életmódjuk meglátszik a fejükön (kiélt), megrettennek, hogy mi lesz velük. Persze fiatal, sportos, gazdag hercegre vágynak, aki hős szerelmes beléjük. A pasik viszont elég hamar átlátnak rajtuk, hogy eddig faszpörgettyűként élték az életüket, és eszük ágában sincs elvenni őket. Élvezetért dugni, meg fiatalabbakat fognak, akiben nem fordult meg fél Magyarország.
Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést javasol a Pillangó utcai metró-ütközésben érintett, hátulról érkezett metró járművezetőjével és a szolgálatban lévő KFM diszpécserrel szemben. A javaslat alapja a közlekedési szakértő azon megállapítása, hogyha az alkalmazott sebességnél jóval lassabban, 28…..
Dénes csomagja november közepétől egy hónapon át tekergett a futárszolgálat különböző futárjai és depói között. A nyomkövetés szerint többször is megpróbálták a kézbesítést, ám Dénes szerint ennek egyszer sem volt nyoma. Vajon mi történik ilyenkor a valóságban? Begurul a cucc az ülés alá? Update: A…..
Kövér László nemrég kijelentette, hogy csakis az isten-, haza- és emberszeretet teszi emberré az embereket, s egy másik alkalommal pedig azt nyilatkozta, hogy a magyarságnak meg kell védenie önmagát az istentelenekkel, hazaárulókkal és nemzettagadókkal szemben. A hivatkozott szövegek az alábbiakban:…..
Csabi Konyhája Gulyásleves 2019.12.04 09:59:15
Arról a végtelenségig lehetne vitázni, hogy milyen is az "igazi" gulyásleves, hiszen ahány ház annyi szokás, én jelen esetben tőlem talán kissé váratlan módon egy hagyományosabbnak mondható verziót készítettem el néhány talán szokatlan zöldség hozzáadásával, mivel az már a legelején irányelv volt,…..
István egészen addig boldog volt, hogy a Magyar Postán feladott csomagját nyomonkövetési információk alapján követheti, amíg rá nem jött, hogy milyen is az. Össze vissza ugráló státuszok, helyszínek és dátumok alapján próbált rájönni, mikor érdemes várnia a csomagos postást. Hiába. Rendszeresen…..
                        „Az együttélés során sok minden ki fog derülni, és nem törvényszerű, hogy működni fog, de ha bele se vágunk, akkor semmi nem lesz” – A haverok elfogadták a barátnőt, de a család nem, különösen Levélírónk bátyja rontja el az örömöt, aki már most a házassági szerződések…..
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
szelidorzo 2019.10.16 21:22:54
Ha utazom előbb tájékozódom, hogy olcsóbb. Akad amikor a charter gép miatt, vagy a fixen lekötött szobák miatt olcsóbb, mint saját szervezésben. Pl Thaiföld, csak saját szervezésben.
Török vízparti szálloda jó eséllyel irodán keresztül. De Tunézia Sousse is. (ott aztán a fakultatív program már bérelt autóval önállóan)
A nagy afrika utazó meglepődött a vízjegyen?
A fogyasztás az ingyenes a helyi alkoholos italok esetén. A meghatározott bárokban stb..Lehet pluszban fizetős bár is a szálloda területén.
A szobába ezek szerint lehetett vizet vinni ingyen és nem csak helyben fogyasztani. Napi egy palackot. Mondjuk jobb helyeken ezt takarításkor beteszik a szobába, de ennyi. Itt jegyrendszer volt rá. Ez egy ilyen világ. Máshol is alkalmazzák.
Szoba elhelyezkedés? Kérhetsz bármit a szobákat a szálloda osztja el. Bár egyes szállodákban az utazási iroda fix szobákat bérel. Aztán abból jut, ami jut. Illetve egy jó megoldási javaslat, ha nem fizettél tengerre néző felárat nagy nagy utazókám.
Amikor becsekkolsz, tegyél időtartamtól szállodától függően 50 dollárt, és halkan szólj a recepciónak, hogy szeretnél egy szép szobát. Jó eséllyel, nagy lendülettel kihúz valakit a listáról a tervezett szobából és beír téged egy tengerre nézőbe. mosoly, a baksis, mindent megold. Ha hisztizel egy arabbal, akkor az megszopat, akár tetszik akár nem.
Egy ilyen baksissal való beköszönés később is kifizetődő. Csúcsidőben nem tudtam autót bérelni, a recepciós barátom egy telefonnal elintézte, hogy 2 órán belül a szállodánál legyen a kívánt gépkocsi. De bármit szerettem volna intézni, mindig magához hívott és segített. Szóval, ha európán kívül utazol nem árt ha felkészülsz az emberek mentalitásából. De a mosoly a legjobb fegyver. Ha szétvet a méreg akkor is mosolyogva add elő a problémádat, jobbak az esélyek a megoldásra. Jártam már úgy, hogy igyekeztem nagyon kedves megértő lenni, és emiatt nem a turista osztályon csücsültem 7 órát a repülőn, hanem a biznisz osztály kényelmét élveztem ingyenesen. Ha morogtam volna akkor nekem is csak a pingvin jutott volna osztályrészül.
De tunéziai tapasztalat, hogy a pincérrel is kedvesnek kell lenni, és máris nem poharanként tölt italt a vacsoránál, hanem a megszokott asztalomhoz automatikusan leteszi a boromat amit iszom. Az egész üveggel. Más meg ha kiürült a pohár, vár, hogy ismét arra járjon és töltsön neki. És ez nem jatt kérdés, hanem emberi viselkedésé.
Szóval egy jól sikerült utazáshoz, nem csak utazási tapasztalat kell, hanem viselkedési is.
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
szelidorzo 2019.08.30 20:57:26
Ha egy drága holmit vásárolunk, különösen szeretjük tudni, hogy valóban azt kapjuk e a pénzünkért, amiért fizettünk. Vásárlónkat nem hagyja nyugodni, miért hiányzik a megszokott felszerelés a felsőről, a boltban viszont hiába kérdezte és utólag sem kap választ. A napokban anyukám vásárolt egy…..
szelidorzo 2019.08.24 18:02:00
@ekat:
Ha megnézed, nem az egy póló 40 ezret ekéztem, hanem a posztoló külön kihangsúlyozta, hogy ő mennyire ismeri a márkás cuccokat, mert csak olyat vesz meg magának.
Be is bizonyította, milyen jó eredménnyel.
Látja, hogy hiányos az elvártakhoz képest, de mégis megveszi. Majd utólag levelezik, sír rí, mint egy fürdős kurva.
Hagy ne kelljen sajnálni, mikor önként dalolva rohant be tátott szájjal a faszerdőbe. Annak meg örülj, ha tudsz venni egy tucatot ilyen pólóból. Csak légyszíves ne keresd a címkét. Peace :-)
  N. már nagyon várta, hogy a magyar közvetítő cégen keresztül talált animátori munkába belekezdhessen, ám Görögországban a második nekifutásra is olyan állapotok és feltételek várták, amikkel ő nem tudott kiegyezni.  Koszos, lerobbant, látványosan magára hagyott szellemszállások és vállvonogatás.…..
szelidorzo 2019.07.19 15:50:02
@élhetetlen: Tunéziában a helyieknek külön szakma az animátorság. Nem abból áll, hogy valakit színpadra küldünk bohóckodni