Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Majmász Gedeon

0 bejegyzést írt és 659 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk karácsonyi ajándéknak szánt okosórája sehogy sem bírta a strapát. Hamar lemerült, akárhogy is próbálkoztak a használatával. Az ünnepek miatt nem sikerült az elállási időn belül visszavinni, az üzlet pedig nagyon szabálykövető, nem is vették vissza, úgyhogy megkezdődött a garanciális javítás…..
Majmász Gedeon 2020.01.28 01:56:05
@hátezmilegyen: Az okosautó, okostelefon, okosóra, okostévé, okoslámpa, okosajtó, okoshűtő, egyszóval az okoseszközök egybeírandók!
B. két Booking.com-os tapasztalatát írta meg nekünk, ebből az egyik bosszantóbb, mint a másik. A második pedig még fájdalmas is: a lépcsőn teleltetett muskátliktól nem lehet rendesen elférni, aminek baleset lesz a vége. De kinek az érdekeit védi ilyenkor egy szállásadó oldal? A szállásét, vagy a…..
Majmász Gedeon 2020.01.17 13:54:52
@KaTe: Jaja, súlyosabb esetben még a sérült táppénzét is rá lehetne hátékázni a szállásadóra.

Egyébként nekem is volt problémám pár éve két szállással is, ugyanabban az országban. Az egyiknél kétszer fizettem ki a szállást (szó nélkül beszedték készpénzben is, amit a bankkártyámról is levontak). Pár hetes Bookinggal történő levelezés után a Booking visszafizette.
A másiknál nem olyan szobát kaptam, amilyenért fizettem (ráadásul előre). Elég részletes véleményt írtam róla, képeket mellékelve. Már nem tudom, hogy megjelent-e a szállás booking-os oldalán, de pár héttel később már nem volt fent a szállás a Booking-on, gondolom, szerződést bontottak vele. Azért a biztonság kedvéért a Tripadvisorra is megírtam a sztorit.
Majmász Gedeon 2020.01.24 01:56:15
@A libbantakat lelövik ugye?: Hiányzik egy vessző a felhasználónevedből. Legközelebb, amikor regisztrálsz, így írd:
A libbantakat lelövik, ugye?
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Majmász Gedeon 2019.11.29 13:06:35
@mbazs: az az én feladatom, úgyhogy írom is:

¾-ed 5 -> ¾ 5
a bérlet érvényessége, és a hosszabb útvonal közötti -> a bérlet érvényessége és a hosszabb útvonal közötti
hosszabb, vagy más útvonalon -> hosszabb vagy más útvonalon
utas-barát -> utasbarát
Változtassák meg. -> Változtassák meg!
22 45-kor -> 22.45-kor (vagy 22:45-kor)
...km-ben, és menetidőben is? -> ...km-ben és menetidőben is?
az által -> azáltal (de inkább: azzal)
jogtalannak, és felháborítónak -> jogtalannak és felháborítónak
Majmász Gedeon 2019.11.30 00:18:56
@Cathie83: „Az említett mondatokban a közös alanyon kívül csak külön bővítményei vannak az állítmányoknak,...” Ha már többes számban írod az állítmányokat, akkor bővítményeik.
De egyébként miről hadoválsz? A tagmondatok közé kell vesszőt tenni, az és, s, meg, vagy kötőszavak használata esetén is, itt azonban nem tagmondatokat választanak el a vesszők. Felsoroláskor nem teszünk vesszőt eléjük.
Idézet A magyar helyesírás szabályaiból (247. d) pont):
„Ha azonos mondatrészek között és, s, meg, vagy kötőszó áll, eléjük nem teszünk vesszőt: A tésztára sok mákot és cukrot szórt. Ég és föld között lebegett. A rózsának, a szegfűnek vagy a levendulának az illatát szereted? Stb.”
Mivel az ATM-et nem a bank üzemelteti, hanem egy külsős cég, a bank végignézi, ahogy az automata egymás után nyeli el az ügyfelek kártyáját. Ráadásul vissza se adja, így az ügyfél nem véletlenül lesz ennyire felzaklatva. Update: az ügy megnyugtatóan rendeződött, részletek a poszt végén. Tisztelt…..
Majmász Gedeon 2019.11.29 13:24:45
13-dikán -> 13-án
(gondolom léptetőmotor) -> (gondolom, léptetőmotor)
...közölte majd... -> ...közölte, majd...
...elmentem a MOM Parkban lévő fiókjukba és ott új kártyát igényeltem, -> ...elmentem a MOM Parkban lévő fiókjukba, és ott új kártyát igényeltem,
...intézkedjen és ne csak a vállát vonogassa. -> ...intézkedjen, és ne csak a vállát vonogassa.
...bevonja a kártyáját aznap és mind csak vállvonogatást kap? -> ...bevonja a kártyáját aznap, és mind csak vállvonogatást kap?
...hogy milyen műszaki színvonalúak lehetnek ezek az ATM-ek, ha még azt se tudja érzékelni, hogy nem működik egy léptetőmotor? -> ...hogy milyen műszaki színvonalúak lehetnek ezek az ATM-ek, ha még azt se tudja érzékelni, hogy nem működik egy léptetőmotor.
...hogy "elromlottam" s eztán lezárná saját magát. -> ...hogy "elromlottam", s eztán lezárná saját magát.
...a bank munkatársait ez egyáltalán nem érdekli és ezáltal nem is szólnak a karbantartásnak,... -> ...a bank munkatársait ez egyáltalán nem érdekli, és nem is szólnak a karbantartásnak,...
...hogy ez az egész után... -> ...hogy ez után az egész után...
...ha megint elmegyek egy ilyen hitvány ATM-hez és az újra bevonja a kártyámat,... -> ...ha megint elmegyek egy ilyen hitvány ATM-hez, és az újra bevonja a kártyámat,...
Kérném, hogy mihamarabb tájékoztassanak a kártya sorsáról és adjanak választ a fenti kérdéseimre. -> Kérem, hogy mihamarabb tájékoztassanak a kártya sorsáról, és adjanak választ a fenti kérdéseimre!
25-dikén -> 25-én
...azt mondom OK, rendben van. -> ...azt mondom, OK, rendben van.
Majmász Gedeon 2019.11.30 00:04:19
@ekat: valóban figyelmetlen voltam, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Viszont nem akarok senkinél sem jobb lenni, csupán rávilágítok a hibákra, talán akad, aki tanul belőlük. Mert a helyesírás és a magyar nyelv ismerete katasztrofális, még az újságírók között is.
via GIPHY Olvasónkat a Homár tanította meg arra, hogy érdemes mindent alaposan dokumentálni. A kameraképek és a videók pedig mind arról árulkodnak, hogy azzal a dobozzal valahol útközben bizony valami nagyon csúnya dolog történt. A posztot mi is elküldjük a DPD-nek, ha pedig érkezik a válasz,…..
István egészen addig boldog volt, hogy a Magyar Postán feladott csomagját nyomonkövetési információk alapján követheti, amíg rá nem jött, hogy milyen is az. Össze vissza ugráló státuszok, helyszínek és dátumok alapján próbált rájönni, mikor érdemes várnia a csomagos postást. Hiába. Rendszeresen…..
Olvasónk kifogásolja, hogy egy webáruház mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül a csomag átvételekor fel akarta írnia a személyi igazolványa számát. A személyes adatok kezelése nem vicc, érdemes róla beszélni. A legtisztább az, ha előre tudjuk, milyen adatokra lesz szükség és az alapján döntjük el,…..
Majmász Gedeon 2019.11.19 13:36:11
Gondoltátok volna, hogy ez a házi vízmű olyan népszerű, hogy csütörtök reggel 9 óráig már 7-et el lehetett adni belőle? Sőt, frissítés után egy olyan felirat jelent meg, hogy velem együtt már 8-an nézegetjük párás szemmel ezeket a gömbölyű formákat, szóval ez iszonyú nagy biznisz lehet. Hiába na,…..
Alimento Kína tanulmány 2015.10.22 08:37:07
T. Colin Campbell Kína-tanulmány című alkotása a növényi alapú étrend híveinek csodafegyvere. Ez nem is meglepő, mert már az alcím is azt ígéri, hogy minden idők legalaposabb étrendi vizsgálatának, kutatásának összegzését tarthatja kezében a kedves olvasó, s ha van…..
Majmász Gedeon 2019.10.31 02:00:21
@Meleg Sándor: Egyszerűbb, mint javítani a hibákat, ugye?
Majmász Gedeon 2019.11.07 12:26:03
„Ez már azért jelzi, mely fogyasztói szegmensnek adták ki a könyvet.”
Az egészségtudatos embereknek?

„Nos, ha a szívemre teszem a kezem és őszintén szeretnék mondani a könyv szakmai részéről,...”
Helyesen:
Nos, ha a szívemre teszem a kezem, és őszintét szeretnék mondani a könyv szakmai részéről,...
Vagy: Nos, ha a szívemre teszem a kezem, és őszintén szeretnék szólni (írni) a könyv szakmai részéről,...

(főként ha az állati forrásból származik) -> (főként, ha az állati forrásból származik)

„hát ez csak az állati fehérjére vonatkozik a növényi fehérjére nem” -> hát ez csak az állati fehérjére vonatkozik, a növényi fehérjére nem

„kontroll adatot” -> kontrolladatot

„fehérjefogyasztásról, s annak káros hatásairól” -> fehérjefogyasztásról s annak káros hatásairól

„...biztos nem igaz, már csak azért is mert...” -> ...biztos nem igaz, már csak azért sem, mert...

„Mi lett volna ha...” -> Mi lett volna, ha...

„a kínai és USA eredményeket” -> a kínai és amerikai eredményeket

„ebben a Könyvben” -> ebben a könyvben

„Nézünk még egyet:” -> Nézzünk még egyet:

„ez megközelítés” -> ez a megközelítés

„Kínai tartományok” -> kínai tartományok

„amik jó mély sírt ásnak” -> melyek jó mély sírt ásnak

„...mondjuk ki. a tény nem attól tény,...” -> ...mondjuk ki: (vagy: ,) a tény nem attól tény,...

„érdemben megmutattja” -> érdemben megmutatja

„(legyen az anyag, vagy élettani jelenség)” -> (legyen az anyag vagy élettani jelenség)

„számos nyomelem (közhelyes példa: vas) az állati eredetű élelmiszerekből hatékonyabban hasznosul,...”
Erre vonatkozóan végeztél kutatást, vagy csak a véleményedet fogalmaztad meg? Mert én ennek pont az ellenkezőjét olvastam.
„Vashiány okozta betegségek, fakó bőr és vérszegénység. Ez vár a vegánokra. Vagy mégsem? 2017-ben egy 59 forrásra hivatkozó tanulmányban cáfolták ezen hiedelmeket.
Az eredeti tanulmány szerzője és angol címe:
Dr Justin Butler – Ironing out the facts (Why plant iron is the best)
LINK az eredeti tanulmányhoz:
www.scribd.com/document/14344620/Plant-iron-is-better-than-meat-iron

„a D-vitaminnak és a B12-nek meg nincs is növényi forrása.”
Néhány a B12-vitamin növényi forrásai közül: chia mag, sörélesztőpehely, spirulina alga, savanyú káposzta, kovászos uborka...

„kölcsönhatásban lép az élelmiszer tápanyagaival” -> kölcsönhatásba lép az élelmiszer tápanyagaival

„MIT JAVASOL CAMPBELL ÉTREND ÉS EZ MIRE JÓ?” -> értelmetlen mondat (cím)

„...ha ha alkalma nyílik rá.” -> ...ha alkalma nyílik rá.

„túlsú felére” -> túlsó felére

„...a vegyes táplálkozás sem feltétlen eredményez...” -> ...a vegyes táplálkozás sem feltétlenül eredményez...

„Sok mindent meg lehet oldani a vegásoknál gyakorlatot képező trükközésekkel, de minek ezzel erőlködni, ha napi 10 dkg marhahússal ez mondjuk tökéletesen megoldható.”
1. Nincsenek olyanok, hogy vegások. Vegetáriánusok (vegák) vagy vegánok vannak.
2. Minek mérgezzem magam napi 10 dkg marhahússal (vagy bármilyen más hússal), ha étkezhetek úgy is, hogy azzal nem ártok másoknak? Nem kell se trükköznöm, se erőlködnöm, eszem, ami jólesik, egészségesebb vagyok, mint húsevő koromban, és vitamint is csak a téli időszakban szedek, akkor is csak minden másnap.

„...még a nyers gyümölcsevőknek is van jó maratonfutója.” -> ...még a nyersgyümölcs-evőknek is van jó maratonfutójuk.

„egyet értünk” -> egyetértünk (különírva mást jelent)

„Milyen körülmények között zajlik manapság az állattenyésztés, mit tesznek a nagyüzemek az állatokkal?” – növénytermesztés pontosan ugyanilyen körülmények között zajlik.
Úgy érted, hogy a növényeket is rugdossák és szidják, mint az állatokat pl. itt? www.youtube.com/watch?v=fADk7bfE_E0

"...akkor a probléma nem az állatokkal van, hanem az emberekkel."
Vagy inkább az állattartó (és -evő) emberekkel.
Olvasónk fiának nem jött be a Decathlonba vásárolt úszószemüveg, ezért olvasónk arra gondolt, hogy a reklámszöveg szerint jár el és inkább visszaviszi az áruházba. De ott nem az történt, amit várt, a pénzét nem kapta vissza, mivel a szemüvegnek valójában nem volt semmi baja.  Vásároltunk a…..
Majmász Gedeon 2019.10.31 01:58:08
@lcsaszar: valóban, 4. osztályos nyelvtan:
tudasbazis.sulinet.hu/HU/magyar-nyelv-es-irodalom/magyar-nyelv/nyelvtan-4-osztaly/a-ragos-fonevek/a-ba-be-vagy-ban-ben

Egyébként ha van bármilyen vásárlói kártyád (és használod is), akkor téged is „profilíroznak”. De már az is elég, ha rendszeresen bankkártyával fizetsz.
Ádám belefutott a kamunak bizonyult asicsfutocipo.com-ba, amit már 2017-ben sikerült egyszer letiltatni, de a kommentek alapján látszik, hogy pár hónapja újra szedi áldozatait. A kamu webshopos csalásoknak nagy hagyománya van, a végén még örülhetünk, ha csak a termékért fizetett pénzt buktuk és nem…..
Majmász Gedeon 2019.10.29 15:28:21
Olvasónk Babaváró Hitelt igényelt és egy érdekes fordulatra bukkant. A bankok nem kérhetnek ügyintézési díjat, de a lenti sztori szerint ki lehet úgy hozni a hitel folyósítását, hogy megjelenjenek a külön költségek. Más banknál valaki járt már így? Tapasztalat? Hosszas számolgatás, morfondírozás…..
Majmász Gedeon 2019.10.14 14:34:13
@connector: A szerviz rövid i, tehát szervizdíj.
via GIPHY Zolinak gyors segítségre volt szüksége, miután a szervizelésre visszaküldött robotporszívó doboza olyan állapotban érkezett vissza, ami azt feltételezte, hogy a robot sincs túl jól. Vagy reméljük igen, de akkor mi történt a dobozzal? Gyorsan írtunk a szakértőinknek is, hogy legközelebb…..
via GIPHY A futár is ember. Ez egy nehéz nap volt, sok csomag, kilométerek, dugó, türelmetlen ügyfelek, ez meg itt folyamatosan hívogat? Hát kiszakadt belőle, na. Tamás meg hiába várta a csomagját, az csak nem akart megérkezni. Az Express One futárszolgálatnak küldött panaszlevele következik,…..
Ha a semmi közepén veszünk házat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy túl sok szolgáltató között nem válogathatunk majd. Így volt ez olvasónk esetében is, aki nyugodtak volt, hiszen a környéken mindenhol van UPC, pont náluk ne lehetne? Pont. Update: kivizsgálta az ügyet a UPC, a levél után a…..
A lakástűz csúnya és veszélyes dolog, jobb azt megelőzni, ez egyértelmű. Itt van például a Gorenje mikrója, ami annyira vigyáz ránk, hogy ha túl meleg lenne a grillező alatt (3 és fél perc), gyorsan kikapcsol. Inkább legyen teljesen nyers az a steak, mint hogy baj legyen, nem igaz? (A képünk…..
Majmász Gedeon 2019.09.16 13:36:29
@CCnick: „Miért is nem?”
Mert tönkreteszi az ételt. Persze ez igaz a sütés-főzésre is, de a mikrózás még jobban. Már nem tudom, hol olvastam egy nagyon találó idézetet:
„Az emberi faj az egyetlen a bolygón, amely tönkreteszi az ételét, mielőtt elfogyasztaná.”
De ezt úgyis hiába írom olyanoknak, akik alapélelmiszernek tekintik a húst vagy a sajtot...
Majmász Gedeon 2019.09.19 13:48:38
@CCnick: „ja hogy te ilyen hülye vagy, ok.”
Nem hülye, csak egészségtudatos. Egyébként az ok (kisbetűvel) mást jelent, mint az OK vagy az oké. Nyilván ez utóbbit akartad használni, csak nem vagy elég értelmes a magyar nyelv megfelelő használatához (de ezen nem is csodálkozom)...
Az egészségügyi bulvár szereti vizuális minősítéseket, nem véletlenül ragadt rá a cukorra a ”fehér halál” kifejezés. A napokban viszont több oldalon lehetett találkozni a melaszról szóló írással, ami „fekete arany” címszó alatt ecsetelte annak fantasztikusan pozitív tulajdonságait. Máris van egy…..
Attilláék nagy útra készültek, mindent jól kitaláltak, és még itthonról, a Wizzair oldalán béreltek autót Los Angeles-be az AVIS-nál. Végül egy igazi ügyfélszolgálatos bénázásba botlottak, ráadásul május óta nem is reagálnak az utólag is benyújtott panaszra. Jó sokat buktak a sztorin, aztán…..
Majmász Gedeon 2019.07.31 00:31:43
@Snagal: „Marsra akarunk utazni 'oszt még ezt se oldottuk meg :D”
Kik akartok a Marsra utazni? Mert valakik már megtették 1962. május 22-én.
aranylaci.freeweb.hu/mars62/mars62.htm
Nyaralgatunk, nyaralgatunk? Mindenféle országban jövünk megyünk internetezgetve? Hát tessék, ez az eredménye, aki nyaralni tud az fizetni is. Legalábbis ilyen hozzáállást érzünk a szolgáltató részéről (és azért megelőlegeznénk néhány ilyen kommentet is, khm). Az érdekesség, hogy a Telenor elismerte…..
Majmász Gedeon 2019.07.12 13:44:15
@Jóska Pista: Honnan idéztél? Mert a helyesírási szabályzatban nincs szó pontról.
mek.oszk.hu/01500/01547/01547.pdf
289. b) Ha a számokat számjeggyel írjuk, az öt- vagy ennél több jegyű számok írásában a számjegyeket a hátulról számított szokásos hármas számcsoportok szerint tagoljuk, s az egyes csoportokat közzel választjuk el egymástól: 1552, 5826, 9710; de: 20 611, 353 864, 5 602 164; stb.
Amikor egy konkrét féltétel miatt vásárolunk meg valamit valahol, akkor elég zavaró tud lenni, ha utólag kiderül, hogy az egész valójában csak kamu volt. Olvasónk egy mobilt vett meg, ráadásul drágábban azért, mert 24 hónap garanciával hitegették, aztán jött a pofáraesés.  A napokban olvastam a…..
A Magyar Posta még mindig meg tud lepni minket! Ezúttal nem a csomagkézbesítés, hanem már a feladás nem sikerült, mert 2 postán sem vették át a pakkot olvasónktól súlyhatárra hivatkozva. És nem, nem 4 darab military kettlebellt akart feladni. Nyilas Misi szegény anyukája igen nagy bajban lenne…..
Sajnos a levélből nem derültek ki részletek, így érdekes rejtély, hogy Pórul járt fogyasztónál miért szakadt el a türelem cérnája a Szállás.hu-val való összetűzés után mindössze 14 órával (!)  annyira, hogy egy Homárnak írt panaszlevélben keressen azonnali vigaszt és megnyugvást. Lehet, hogy…..
Portugália nem egy óriási ország, annál változatosabb viszont az éghajlata. Három fő területre lehet felosztani klímája alapján: észak, dél és a szigetek. Bár még az Atlanti-óceán menti területek mediterrán éghajlata is eltér kicsit egymástól. Az északi területek kicsit…..
Majmász Gedeon 2019.06.26 00:45:16
Jó írás lenne ez, ha nem lenne tele hibával (nem csak helyesírásival). Íme, a javítások:
Kelet felé, a Spanyolországgal határos részeken, a tél hosszabb és a nyár melegebb. -> Kelet felé, a Spanyolországgal határos részeken a tél hosszabb és a nyár melegebb.
Ahogy dél felé haladunk a parton természetesen a napsütéses órák száma nő és melegebb is van. -> Ahogy dél felé haladunk a parton, természetesen a napsütéses órák száma nő, és melegebb is van.
elvielhető -> elviselhető
Ha haladunk dél felé, akkor elérjük Portugália legmagasabb hegységét a Serra da Estrelat (1993 m magas) és itt található a Vodafone síközpont is. -> Ha haladunk dél felé, akkor elérjük Portugália legmagasabb hegységét, a Serra da Estrela-t (1993 m magas), és itt található a Vodafone síközpont is.
Kelet felé, az Atlanti-óceán irányában,... -> Nyugat felé, az Atlanti-óceán irányában,...
...mértek már 40ºC-ot is de ez... -> ...mértek már 40ºC-ot is, de ez...
Lisszabonban, Portugália fővárosában, tipikus mediterrán éghajlat uralkodik. -> Lisszabonban, Portugália fővárosában tipikus mediterrán éghajlat uralkodik.
A tél esős és szeles, átlaghőmérséklet 10ºC. -> A tél esős és szeles, az átlaghőmérséklet 10ºC.
Mégsem olyan meleg, mint pl. Sevilla, ahol az Atlanti-óceán “fűtő hatása” már nem érzékelhető. -> Mégsem olyan meleg, mint pl. Sevilla, ahol az Atlanti-óceán „hűtő hatása” már nem érzékelhető.
Évente itt csak 500mm eső esik és az is 50 nap leforgása alatt. -> Évente itt csak 500 mm eső esik, és az is 50 nap leforgása alatt.
Sagres Portugália és Európa legdélebbi pontja. -> Sagres a szárazföldi Portugália második legdélebbi pontja. (A szárazföldi Európa legdélebbi pontja a spanyolországi Tarifánál van, és ahogy nézem a térképet, még a Faro-tól délre eső terület is délebbre van Sagres-nál... A szigetekről most ne is beszéljünk, azok még Tarifánál is délebbre vannak, azért írtam szárazföldi Európát.)
Szinte nincs itt növényzet csak kő. -> Szinte nincs (is) itt növényzet, csak kő.
...magasabb a dagály és veszélyesebbé válnak a tengeráramlatok is. -> ...magasabb a dagály, és veszélyesebbé válnak a tengeráramlatok is.
Keleten, ahol Lagos városa fekszik a tél nagyon enyhe... -> Keleten, ahol Lagos városa fekszik, a tél nagyon enyhe... (Lagos városa keleten fekszik? Mihez képest?)
Nyár természetesen itt is elég forró,... -> A nyár természetesen itt is elég forró,...
A szigetes részben már kevesebb a hiba, azokat most nem javítom.