Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wolflady19

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor úgy 50 millió esztendővel ezelőtt India tömbje Ázsiának ütközött, a földkéreg felgyűrődött és megszületett a Himalája. A hegység emelkedése mind a mai napig tart. Az indiai lemez évente 20 mm-rel mozdul észak felé, 5 mm-rel magasítva az amúgy sem alacsony…..
NapiPille Szellemek a hegytetőn? 2010.06.28 08:00:00
Németországban a Harz-hegység Brocken nevű csúcsának első meghódítói bizonyára megdöbbentek, amikor hatalmas szellemképeket véltek látni a hegytetőn. A később brockeni kísértetek néven ismertté váló óriási "szellemek" a hajnali ködben vagy napnyugta idején…..
NapiPille Repülő ékszerek 2010.06.20 08:00:00
"A kolibri nem csak egy egyszerű madár. A szíve ezerkétszázat ver egy perc alatt, és nyolcvanat csap a szárnyával egy másodperc alatt, és ha lefogod a szárnyait, hogy ne repülhessen, akkor tíz másodpercen belül meghal. Ez itt bizony nem egy átlagos madár, ez egy valóságos…..
NapiPille Baziliszkusz 2010.05.24 08:00:00
A baziliszkusz olyan mesebeli lény, amely a kakas, a sárkány  és a gyík  keveréke. Kinézetre a kígyóhoz  hasonlít, fehér diadémjellegű folttal a fején, amelyet gyakran koronának ábrázolnak. Sokszor ábrázolják hatalmas sárkánygyíkként is. Nevének jelentése…..
Mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló sportot, hiszen már egészen színes palettáról válogathatunk. A sport egészséges, jót tesz testnek és léleknek. Legalábbis ezt mondják róla, de vajon minden sportra igaz ez? Mi a helyzet az extrém sportokkal? Összegyűjtöttem az…..
NapiPille Talpraesett kedvenc 2010.05.18 08:00:00
A cicatartók valószínűleg sokszor figyelték már kedvencüket játék vagy vadászat közben. Tegnap nekem is sikerült elcsípnem egy ilyen pillanatot, de ügyetlen kölyökhöz méltóan le is esett a fáról. Szerencsére talpra érkezett, küldött egy megvető pillantást a fának és…..
Zsúptetős kunyhók,zuzmóval benőtt hidak,sátortetők,ezüstös színpadok,kékes színű falak,májusfaszerű tornyok és szikrázó ékkövekkel szőnyegezett "sikátorok"-mindez csupán ízelítő a lugasépítő madarak építőművészetéből.   A Guinea és Ausztrália…..
NapiPille Egészségedre! 2010.05.08 08:00:00
A tüsszentés az a folyamat, amikor az előtte beszívott, nagy mennyiségű levegőt az orrunkon és a szánkon keresztül hirtelen, szinte robbanásszerűen juttatjuk a külvilágba.Ez egy olyan reflexfolyamat eredménye, ami akaratunktól függetlenül játszódik le. Tüsszentés jön létre,…..
NapiPille Futóbajnokok 2010.05.07 08:00:00
Az állatok sebességét nehéz mérni,hiszen rendszerint nem egyenes vonalban repülnek,futnak vagy úsznak,a kisebbek pedig,ha felgyorsulnak,szinte eltűnnek szem elől. Ezért aztán a világcsúcsoknak gyakran nehéz hitelt adni. Miközben a vándorsólyom 240 km/óra körüli…..
Éltető őselemünknek, a víznek talán legszebb megjelenési formája földünkön a vízesés: félelmetes erejük, sejtelmes szépségük megmutatja, mire képes a természet.A Niagara – Mennydörgő Víz – nevet az indiánok adták az Egyesült Államok és Kanada határát…..
NapiPille A leghosszabb utazások 2010.04.30 08:00:00
A legtöbb ember szeret utazni,világot látni,új embereket megismerni.Sokan utaznak naponta más városokba,más országokba,más földrészekre,akár kis időre vagy talán örökre.Az utazás mindig változást hoz.Gondoljunk például a felfedezőkre.Mi lett volna ha Magellán vagy Kolumbusz…..
A költők és zeneszerzők híres alkotásai - Chaucertől kezdve Handelen át Mozartig - mind-mind fület gyönyörködtetők. Elmondhatjuk, hogy a madarak éneke is legalább ilyen művészeti értékekkel bír. De miért fektetnek ennyi időt és energiát az éneklésbe? És miről szól a…..
NapiPille Mit is akartam...? 2010.04.27 08:00:00
"Hová is tettem...?Mi is a neve..?Nem jut eszembe..." Ugye,ismerős helyzet?Azt gondoljuk,hogy a feledékenység a korral jár.és ,hogy minél idősebb valaki,annál hajlamosabb rá.Van ebben is némi igazság,de német kutatók állítása szerint , egyes emberek feledékenyebbek és…..
NapiPille Létezik telepátia? 2010.04.26 08:00:00
Sokan elhiszik, vannak, akik kételkednek benne és vannak, akik már saját maguk is megtapasztalták.A nem megmagyarázható jelenségek között talán a telepátia az, amit a legtöbben megtapasztalunk.Sokszor mondjuk mosolyogva,hogy "Na,megint egy rúgóra jár az agyunk." vagy…..
NapiPille Állati szépségipar 2010.04.25 08:00:00
A szépség mindenki számára mást jelent.Lehet róla rengeteget vitázni,sosem juthatunk közös nevezőre mindenkivel.Szerintem Kant megfogalmazása a leghelyesebb:"Szép az,ami érdek nélkül tetszik."A szépség senkit sem hagy hidegen, a filozófusoktól, a költőkön át, a…..
NapiPille Gyógyító kedvenceink 2010.04.20 08:00:00
Hazánkban is széles körben elterjedt a házikedvencek tartása a lakásban.Sokan társként,családtagként tekintenek rájuk.A legkedveltebb háziállatok természetesen a kutyák és a macskák.Fontos szerepet töltenek be a gazdik életében,de ne ragadjunk le a házőrzésnél vagy…..
A legtöbb ember számára talán már mindennapossá váltak a konfliktusok,veszekedések.Veszekszünk a családtagjainkkal,a párunkkal,a főnökünkkel...Veszekedni néha muszáj.(Az más kérdés,hogy mennyire érdemes...)Az okos veszekedés,vita még hasznos is lehet.Hiszen a konfliktusokat meg…..
NapiPille Feketén a hófehér? 2010.04.12 08:00:00
Gyerekként mindenki ágyán ott ücsörgött egy ölelnivaló plüssmackó.Bár sokunkat felnőttként is képesek megbabonázni ezek a különleges állatok.A medvefélék képviselői széles körben elterjedtek a világon.Most viszont, egy igen hideg tájra repítem a kedves olvasót,hogy jobban…..
A zászló egy rúdra rögzített vászondarab (lobogó), mely árbocon (keresztrudas zászló) vagy rúdon leng. Van több fajta alakú is, de a legelterjedtebb a téglalap. Régen háborúkban használták a csapatok elkülönítésére és vezénylésére. Mára a világ minden államának van…..
NapiPille Szent István csatahajó 2010.04.07 08:00:00
Szent István az első keresztény magyar király.Uralkodása alatt a magyar törzsek szövetségéből létrehozta az egész Kárpát-medencére kiterjedő keresztény egyházat.Szent István nevét mindenki ismeri,de azt már kevesen tudják,hogy ezt a nevet viselte egy 1914. január…..
NapiPille A vizek királynője 2010.04.02 08:00:00
Az Amazonas vidékén él egy hatalmas levelű tündérrózsa, amely páratlan látványt nyújt a turistáknak, hiszen levelei akár 1 méteresek is lehetnek. A levél szélén egy 10 cm magas perem található, amely gyakran piros színben pompázik. a levél fonákján pedig egy vastag szivacsos…..
NapiPille Mi fán terem a Sakura? 2010.03.31 08:00:00
Azt hiszem, joggal kijelenthetem,hogy itt a tavasz.Gyönyörűen süt a Nap,csicseregnek a madarak, és egyre több virág bontja szirmait.Amikor megláttam,hogy néhány fa lombkoronája is virágba borult,eszembe jutott,hogy olvastam egy japán ünnepről,ami egy fa virágzását ünnepli.Ez a…..
NapiPille Az első tetoválások 2010.03.29 08:00:00
Az emberek már évezredek óta díszítik testüket ékszerekkel,festékekkel vagy épp tetoválással.Egy tetoválás sok jelentéssel bírt: az ókori Rómában a bűnözők és rabszolgák megjelölését szolgálta,a japán tetováláskultúra a vallásra vezethető vissza,az ősi egyiptomi…..
"Miért csíkos a zebra? - Mert rács mögött napozott..."Ilyen, és ehhez hasonló viccek és találgatások kötődnek az egyik legérdekesebb mintázatú állathoz:a zebrához. Három fajuk ismert, a Grévy-zebra, az alföldi zebra és a hegyi zebra. Ezek mintázata eltérő: a…..
NapiPille Nem tündérmese 2010.03.23 08:00:00
Ádám és Éva.Rómeó és Júlia.Antonius és Kleopátra.Trisztán és Izolda.Csongor és Tünde.Az irodalom és a történelem tele van híres szerelmespárokkal,akik nevét halhatatlanná tette az egymás iránt érzett feltétel nélküli szerelem és hűség.80 évvel ezelőtt is szövődött…..