Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-JzK-

0 bejegyzést írt és 3663 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Napi konteó 2021.04.23 09:10:22
A rockefeller alapítvány 2009-ben kiadott egy Forgatókönyvek a technológia jövőjéhez és a globális fejlődéshez című anyagot, amit még a mai napig is linkelnek a saját honlapjukról. Ebben a legelső "forgatókönyvük" a jövőre nézve egy új influenza világjárvány, ami drákói intézkedések bevezetését…..
Deansdale Snyder Cut 2021.03.18 08:50:21
A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de…..
-JzK- 2021.04.22 22:50:37
@Deansdale:

Nem most vonják meg a többiektől, hanem egy ideje már meg volt vonva eddig is MINDENKITŐL, és most ezt elkezdik VISSZAADNI legalább először a társadalom egy részének. Magyarul eddig mindenki basztatva volt, ehhez képest most egy réteg a basztatás hatálya alól végre felmentésre kerül. Az, hogy mindenki mentesüljön, az szóba sem kerül, így kb. az a két opció van, hogy mindenki egyformán basztatva legyen továbbra is ("dögöljön meg a szomszéd tehene is" filozófia alapján), vagy legalább az oltottak ne. Nyilván az utóbbi a jobb.

Ebben még a TASZ is korrekt:

tasz.hu/allaspont-koronavirus-vakcina

"A vakcinaútlevél olyan dokumentum lehet, amely igazolja, hogy a tulajdonosa koronavírus elleni védőoltásban részesült, és így olyan szolgáltatásokhoz férhet hozzá, olyan jogokat gyakorolhat, amelyeket a még nem beoltottak nem."

"A koronavírus elleni védőoltással beoltottak az esetek túlnyomó részében nem fertőződnek meg és nem is képesek másokat megfertőzni. Ebből következik, hogy az ilyen emberekkel szemben többé nem indokolt azon jogkorlátozások fenntartása, amelyek most mindannyiunkat sújtanak. Az ő tekintetükben a járvány már nem jelent veszélyt, indokolt tehát, hogy rájuk nézve a társadalmi távolságtartásra vagy a szolgáltatások igénybevételére vonatkozó korlátozásokat a továbbiakban ne tartsák fent. Ez a kedvező helyzet egyúttal ösztönzőként is hathat az oltás beadatására.

Ha a beoltottsággal együtt jár a jogkorlátozások megszűnése, az szükségképpen különbségtételt eredményez beoltott és be nem oltott emberek között. Az emberek közötti megkülönböztetés csak akkor tilos, ha önkényesen történik. Ha a beoltottak és be nem oltottak jogi megkülönböztetésnek van észszerű alapja, akkor az nem sérti a diszkrimináció tilalmát. Álláspontunk szerint az észszerűséget jelen esetben megalapozhatja az, hogy a már beoltottak esetében megszűnik a szabadságjog-korlátozások fenntartásának alapja – ezzel pedig a különbségtétel nem tekinthető önkényesnek."

"A védőoltással járó lehetőségekre tehát nem mint többletjogokra tekintünk, hanem a korábbi jogkorlátozás megszüntetéseként fogjuk fel őket. Amikor azt vizsgáljuk, hogy mely szolgáltatások azok, amelyekre nézve jogszerűen kimondható, hogy csak a védőoltáson átesettek vehessék őket igénybe, a jelenlegi állapotot tekintjük a kiindulópontnak. A jelenlegi helyzetben, amikor még nincs vakcinaútlevél és az oltáshoz nem fűződnek többletlehetőségek, az alapvető szolgáltatásokhoz mindenki hozzáférhet. Álláspontunk szerint ezt az állapotot a továbbiakban is fent kell tartani, vagyis az alapvető szolgáltatásokhoz (pl. tömegközlekedés, egészségügy, oktatás, hivatali ügyintézés, élelmiszerüzletek stb.) mindenkinek hozzá kell tudnia férnie, függetlenül attól, hogy be van-e oltva vagy sem."

"Azok számára, akik beadatják a vakcinát, a jelenleg érvényes korlátozásokat feloldhatják – így például mentesülhetnek a maszkviselési kötelezettség alól, látogathatják a vendéglátóhelyeket, közösségi tereket (színház, mozi, edzőterem, stb.), a kijárási korlátozás nem vonatkozik rájuk vagy nem kötelezik őket karanténra az országba belépés esetén. Ez nem jár a be nem oltottak jogainak szűkülésével, és mivel racionális alapja van (a fertőzőképesség megszűnése), véleményünk szerint nem okoz hátrányos megkülönböztetést."
Friss, ropogós hír zanzásítva: a Vatikán leszövetkezett a rócsild&rokkefeller kompániával, meg egyebekkel, hogy új, színesebb-szagosabb kapitalizmust teremtsenek a világi pórnép nagyobb örömére. JUST IN - Vatican enters into a "global alliance" with Rothschild, Rockefeller & Ford…..
-JzK- 2021.02.22 20:10:13
qubit.hu/2021/02/22/a-kamasz-lanyt-nevelo-szulok-nagyobb-esellyel-valnak-el-mint-akiknek-fiuk-van

"a tinédzser lányok nevelésén többet vitáznak a szülők, mint a fiúkén."

"Kutatások szerint az egyik legforróbb vitatéma a szülők között, hogy mennyire kontrollálják kamasz gyerekük viselkedését, például az öltözködésüket, a szerelemi vagy a munkahelyi, iskolai életüket."

Lefordítom: az apa megőrzni a lányát tisztességesnek, az anya meg nyomja a liberális dumát, hogy hadd legyen csak kurva, hiszen jó eséllyel ő is az volt a maga tindzserkorában. Annyi lojalitás meg nincs a férje felé, hogy ne bontsa meg a szülői egységet.

Vö. www.izomtibi.hu/korai-kurvak/
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
Deansdale A választásokról 2020.11.01 09:19:07
Szerintem az USA-ban a Demokrata párt már 2016-ban sem akart nyerni, és most sem szeretne, ahogyan hazánkban is szándékosan veszít az ellenzék már 3 turnus óta. A globalista-progresszív hatalomnak sokkal jobban fekszik, ha ellenzékből támadhatja a gonosz elnyomófasiszta hatalmat, ezzel tudják igazán…..
-JzK- 2020.11.23 23:50:28
444.hu/2020/11/23/nogyogyaszlobbi-ilyen-meg-sosem-volt-hogy-valaki-jogszabalyban-kapjon-engedelyt-a-zsarolasra

Na elmennek ezek a jó K anyjukba... úgy tudtam, hogy ez lesz... hogy addig lobbiznak az orvosbárók, hogy felpuhítják annyira a jogszabályt, hogy lényegében marad minden ugyanúgy, ahogy eddig.
Na gondoltam, hogy nem lesz egyszerű menet ez a választás... Számomra ebben a választási mizériában az a leg... csodálatraméltobb(?), hogy meg lehet csinálni, vagy talán inkább... úgy gondolják, hogy simán megtehetik, hogy a világ legnagyobb hatalmúnak mondott emberét és hogy mit mond azt totál…..
-JzK- 2020.11.13 21:33:34
Kezdemenyezni kene az amcsi Legfelsobb Birosagnal, hogy a felmerult aggalyok miatt rendelje el a valasztas megismetleset Nevadaban, Pennsylvaniaban, Wisconsinban, Michiganben, Arizonaban es Georgia-ban... 6-3-as tobbseggel siman megtehetne.
Hasznaljak fel az osztrak AB erveleset az elnokvalasztas megismetleset elrendelo dontesebol, miszerint a puszta aggaly elegendo ok, hogy a demokratikus intezmenyrendszerbe vetett bizalom okan indokolt a valasztas megismetlese ezekben az allamokban.

Most nézem, minden államban, ahol Biden fordított, ugyanazt a választási szoftvert használták: Dominion Voting Systems

888.hu/censored/breaking-ismeretlen-hekker-egy-297-oldalas-listat-toltott-fel-halott-regisztralt-szavazokrol-es-mukodik-4282031/

justthenews.com/politics-policy/elections/software-incorrectly-gave-biden-thousands-votes-mi-implicated-ga-glitches

twitter.com/dbongino/status/1322183259367813121

444.hu/2016/02/21/hogyan-lehet-tiszta-a-valasztas-egy-olyan-orszagban-ahol-meg-szemelyi-igazolvany-sincs

“REPORT: DOMINION DELETED 2.7 MILLION TRUMP VOTES NATIONWIDE. DATA ANALYSIS FINDS 221,000 PENNSYLVANIA VOTES SWITCHED FROM PRESIDENT TRUMP TO BIDEN. 941,000 TRUMP VOTES DELETED. STATES USING DOMINION VOTING SYSTEMS SWITCHED 435,000 VOTES FROM TRUMP TO BIDEN.” Chanel Rion, OANN

Amúgy az a baj, hogy az újraszámolás valószínűleg nem lesz elégséges, mert nem a már bennlévő (és szignifikánsan hamis) szavazatokat kéne újra megszámolni, hanem megsemmisíteni az eredményt, és még most decemberre megismételni a választást a kérdéses 6 szövetségi tagállamban.

A szövetségi legfelsőbb bíróság (SCOTUS) ezt elrendelhetné, de itt a konzervatív textualista jogfilozófia itt önmagában lövi tökön, mivel pont az ilyen bírák szoktak óvakodni attól, hogy absztrakt alkotmányjogi elvből levezessenek valamit, ami a tagállamok belső jogára tartozna egyébként. És mivel nincs szövetségi választási törvény, ezért csak az alkotmányból lehetne levezetni a dolgot, az ilyen kreatív jogászkodástól pedig óvakodnak a textualisták. Pedig sajnos ez háború, és mivel a libsik sem átállnak minden gentleman szabályt felrúgni, a konzervatívoknak is muszáj kicsit megszegniük a saját elvieket, ha nem akarják, hogy élve felfalják őket.

Az is vicces, hogy a média cenzúrázza Trumpékat, MERT szerintük nem álltak elő bizonyítékokkal a választási csalással kapcsolatban. Bocsánat, tudtommal a bíróság előtt kell előterjeszteni a bizonyítékokat, nem a balos “fact checker”-ek előtt. Meg különben is, kik ezek, és milyen tekintély alapján járnak el ezek a “fact checker”-ek egy kvázi magisteriumként, tanítóhivatalként? Amíg a bíróság Trumpék kereseteit jogerősen nem bírálta el, addig végleges eredményről nem beszélhetünk.

www.facebook.com/693215970788868/posts/3206488436128263/
A Sopron vármegyei Pereszteg községből Czákler István és négy fiútestvére is részt vett az első világháborúban. István a zalaegerszegi 6-os huszároknál szolgált, míg bátyjai a soproni 76-os közös gyalogezredben. A vitézül küzdő huszár és testvérei történetét Békési…..
Deansdale Kontraszt 2020.08.31 15:29:44
...hogy ne csak mindig az amcsi lázongásokról beszéljünk, 2020. augusztus 28-án volt egy kis buli a svédeknél: https://www.rt.com/news/499381-malmo-riots-koran-burning/ Kíváncsi vagyok ki mennyit hallott erről a médiában (érdekes módon se a HVG, se az index nem említi), illetve mennyien…..
-JzK- 2020.09.10 13:53:50
Dívány szalagcím: A járvány máshogy hat a nőkre, mint a férfiakra. De miért? Azért, kedveseim, mert amit ti itt "nők" alatt értetek azok valójában a hisztis, idióta feminista picsák, akik szentül meg vannak győződve, hogy az egész világ kizárólag az ő elnyomásukra létezik, így a sör drágulásától a…..
Érdekes hellyé változik a nyugati világ: a muzulmánokra nem vonatkozik semmiféle karantén vagy kijárási tilalom, olyannyira, hogy ha valaki muszlim csoportosulásról értesíti a rendőrséget akkor őt viszik el. Ugyanakkor miután a keresztényeknek még azt is szigorúan megtiltották hogy autóban maradva…..
Deansdale Korona 2020.03.16 15:41:01
Táviratszerűen amit gondolok: A fő probléma az, hogy a média mindent mond és az ellenkezőjét is, ráadásul nem úgy, hogy a mainstream balra megy az alternatívok meg jobbra, hanem mindenki össze-vissza. 5 percenként változik, hogy mind meghalunk, ill. hogy ez csak egy kicsit marconább influenza és…..
-JzK- 2020.04.11 02:03:57
Hont András
Április 9., 10:17 ·
Kész. Most dobom el az agyamat vagy bármelyik szabadon választott szervemet. De maradjunk mégiscsak az agynál, arra ebben a világban semmi szükség, elég együtt óbégatni az aktuális hóbort vagy riadalom által egybeterelt nyájjal.

Nekem itt napjában többször hívják föl a figyelmemet a megmondók felelősségére, a szavak súlyára, és éles szemű ítészek csapnak le rá, ha mellényúlok. Ez utóbbi így is van rendjén.

De mi a helyzet Barabási Albert Lászlóval (úgyis mint világhírű hálózatkutatóval), aki három és fél hete egy nagyívű Facebook-bejegyzéssel vétette magát észre. Szó szerint a következőket írta. „A következő hónapokban nagy valószínűséggel fertőzötté válok. Több milliárd koronavírus fog a testemben termelődni, elindítva egy kétségbeesett harcot az immunsejtjeimmel. Viszont krónikus betegség hiányában, Bostonban, a Harvard kórházainak a szomszédságában bízok abban, hogy győzni fog az immunrendszerem. Mégis nagyon aggódom a vírus miatt. Annyira, hogy elkerülhetetlennek tartom azt, hogy két hónapra lezárjuk a vilagot. Nem magam miatt tennem ezt, hanem édesanyám miatt.”

Volt ugyan (én), aki bátorkodott megjegyezni, hogy mintha másnak is lenne édesanyja, például azoknak, akiknek a környékén a világ lezárásával együtt húzza le a redőnyt az egyetlen összeszerelő üzem, varroda vagy parti büfé, ahol frissítőket készítettek nyaralóknak, esetleg Borsodból jártak föl Pestre segédmunkásnak, és ők picikét ( = nagyon-nagyon sokkal) többen vannak, mint akiket a koronavírus fenyeget.

Ám nem volt megállás. Megrettent családanyák, hipochonder tisztségviselők, önkéntes KISZ-bizalmik és nótafák posztolták, hogy hú, meg há, micsoda megmondás, és tényleg zárjon be a világ. A társadalmi példamutatás öntudatos titánjai és papnői helyezték ki a pic badge-et, miszerint „maradj szépen otthon” aminél lekezelőbb és arrogánsabb megszólalást keveset tudok elképzelni, mondhatni: te meg menj szépen a kurvaanyádba. Azonban ellenvetésnek helye nem volt. A világ bezárt.

És mit mond most a még mindig világhírű hálózatkutató? (Szavait illetően kénytelen vagyok a rangos tudományos szaklapra, a wmn-re hagyatkozni, amit föltehetőleg jól teszek, hiszen a világhírű hálózatkutató is ezt a beszámolót osztotta meg, mint amelyik hűen – sőt néha „elegánsabban”! – adja vissza az általa mondottakat). Nos, ezúttal – sok más szintén kivesézhető állítás mellett – a következőket mondja.

„A tehetősek leálltak, a szegények mozognak, mert nem tehetnek mást, szolgáltatni kell azoknak, akik le tudtak állni. Mi egy nagyon szerencsés állapotban vagyunk, mert olyan munkánk van, amit értelmesen lehet folytatni bezárva is. Megrémülök, amikor elképzelem a társadalom harminc százalékát, akik nem úgy élnek, mint mi – ott hihetetlen problémák lesznek a következő hónapokban. Ennek a járványnak óriási ára lesz; a fertőzésben elhunytak aránya elhanyagolható lesz azokéhoz képest, akik a gazdasági és társadalmi hatások miatt nem fogják túlélni ezt a krízist”

És a kedves édesanyja jól van?

Hát, ez meg már mi? Mint a rövidnadrágos hülyegyerek, aki kitekeri a kedvenc kanári vagy kiscsibe nyakát, majd megy sírni anyuhoz, hogy az meg van halva, és anyu azonnal csinálja vissza.

Rémisztő, ami velünk történt, mintha Hesse üveggyöngyjátéka elevenedett volna meg még elfuseráltabb formában. Akinek volt valami elméleti elképzelése, és a doktori címe mellé egy fehér köpenye, az egyből tudta, hogy a gyakorlatban mit kell tenni. Saját tudományának egyetlen szempontja szerint ellentmondást nem tűrően nyilatkozott, hogy mit csináljon azonnal a világ. Nem pusztán arról volt szó, hogy akiknek kalapácsa volt, az mindenben szöget látott, hanem egyből rohadt nagyot rá is kúrt az ujjunkra.

Őrült doktorok, fontoskodó perifériaszakértők és unatkozó társadalmi aktivistácskák kezébe kerültünk. A döntéshozók meg tanácstalanul kullogtak a nyomukba. Kivéve persze az olyan vércinikus alakokat, mint a mi kormányfőnk, aki szerintem napjában többször alél el a gyönyörtől a Karmelita kolostorban. Álmában nem remélte, hogy akkora hatalomhoz jut, mint amit a médiája által folyamatosan gúnyolt jóemberkedők a kezébe adtak.

Szóval én azt hiszem, bezárom a boltot. Hátralévő időmben hálózatkutatással, béljóslással és nyilvános picsogással fogok foglalkozni. Úgysincs sok hátra, ki fogunk pusztulni. És vírus sem kell hozzá.
-JzK- 2020.04.11 02:07:05
Egy komment:
“És hogy máris miként kenik el a lezáratók a felelősségüket:
A) csomag: a virológusok véleménye dominál, pánik, világlezárás, túlbiztosítás.
+: több 60 feletti ember éri meg a következő születésnapját, mint enélkül, 80 felett a különbség kimondottan szignifikáns.
-: gazdasági válság, a tartalék nélküli szegények szívnak, az oktatás döcög, normál egészségügyi ellátás akadozik, az átfertőződés nem történik meg, nincs nyájhatás, nincs immunizálódás, a végítélet napjáig elhúzódhatnak a kényszerintézkedések, "a világ már soha nem lehet olyan, mint ezelőtt"
***
B) csomag: nem a virológusok véleménye dominál, pánik természetesen van, a legveszélyeztetebbek izolálása a cél, az önkéntes izolálók segítése, járványkórházak és -fektetők felállítása, ezek leválasztása az alap eü. rendszerről, és legfőként az, hogy NE legyen lezárva a világ.
+: nincs szükség gazdasági mentőcsomagokra, új munkahelyek is létrejönnek, kompenzálva a megszűnőket, nem maradnak el műtétek, nem esik szét az oktatás, nem áll meg az élet, nincs házi őrizetben a világ
-: egyértelműen több halott, akár a világ népességének még plusz egy-két ezreléke (javarészt idősebbek) is belehalhat a járványba az A)-hoz képest, és ez politikailag vállalhatatlan olyan médiakörnyezetben, ahol az is "vezető hír" lehet, ha Peruban felfordul egy iskolabusz.
***
HA az A) csomagot választod, ne gyere azzal, hogy a járvány miatt szűnt meg milliónyi munkahely, mert ez hazugság, a te döntésed volt a lezárás, nem a vírusé! Választhattad volna a B)-t is.
Ja, hogy akkor ugrik a következő választási győzelem? Igen. Ezért nem merted meglépni és ezért muszáj most áthazudnod az egyik kategória "-" pontjait a másikba? Igen.”
Kétségtelen, hogy napjaink médiahíreinek sztárja a koronavírus. Negatív, félelmetes és utálatos antihős ugyan, de szinte mindenki róla beszél, ír vagy posztol. Korea sem kivétel, természetesen. Mindenkinek megvan a véleménye, beleértve a legtöbb orvost, kutatót is, s ezek a vélemények olykor…..
-JzK- 2020.03.30 09:36:39
A Reuters - mivel a legkevésbé sem elkötelezett balos szarfészek - nagy csinnadrattával közétette hogy több mint 100.000 migráns gyerek van jelenleg elkülönítő táborokban az USA területén, de aztán valaki szólt nekik hogy ez az adat 2015-ből való, az Obama-érából, ezért a hírt törölték. Az addig…..
-JzK- 2019.12.01 16:14:10
@Frederick2: @csi szi:

Lehet, hogy átaludtad pl. a Snowden-ügyet, de ez esetben elárulom, hogy a nyugati hatalmak semmivel sem kevésbé gyakorolják saját és más országok állampolgárainak megfigyelését, mint Kína. Az, hogy kevésbé érzékeljük az ideológiai nyomást, mint mondjuk egy ellenzéki Kínában, az nem a nyugati liberális rend nagyobb toleranciája miatt van, hanem pusztán azért, mert rendelkezésére áll az ún. „soft power”, amellyel módjában áll nem annyira durva és látványos módon az általa kívánt irányba terelni az alattvalóit. Pl. az, hogy „szeresd a buzikat”, azt a nyugat pár évtized alatt sikeresen verte bele úgy a lakosságának 70-80 %-ába, pusztán a soft power segítségével. Szimpatikus homokos karakterek a hollywoodyi filmekben (és az ellenkezők bigottnak, butának és maradinak beállítása), célirányos NGO-kampányok, szivárvány-zászlók mindenütt és így tovább. (A maradék makacsok kezelését illetően, még nem döntötték el, hogy rájuk hagyják, vagy ellenük bevetik a "hard power"-t, úgymint a "gyűlöletbeszéd" törvényeket és a botokkal felszerelt maszkos antifákat.) Kínának nincs soft powerje, így értelemszerűen maradnak a klasszikus megoldások a represszióra.

Hogy ez rossz-e? Nos, ezt semmiképp sem dönthetjük el itteni szemüvegen keresztül, ugyanis egy teljesen más civilizációról beszélünk, és egy közel másfél milliárdos országról, amely az elmúlt évszázadban kb. ötszáz éves maradást hozott be. Ezt az országot egyben tartani még nem igen sikerült más eszközökkel. A Tianmen-tériek győzelme könnyen lehetséges, hogy Szovjet-Oroszország sorsára juttatta volna Kínát: elszakadó tartományok, etnikai konfliktusok, majd gazdasági visszaesés, az ország kivásárlása, ahogy azt Jelcin idején Oroszországban láthattuk.

Kína egy ambiciózus nemzetépítést folytat, ezt a közel másfél milliárd embert kell a modern életmódra nevelni. Ne feledjük, hogy néhány kilométerre a hatalmas metropoliszok felhőkarcolóitól még ma is a földre köpnek, és evés után a földre dobálják a csontot az emberek. Na most erről bajosan neveled le az embereket finom, kisujjal eltartott módszerekkel.

Ezen kívül szerintem a „kommunista” jelző a legkevésbé illik a mai Kínára, legalábbis ahogy azt itt mi értjük. Sem nem annak marxi-gazdasági értelmében, sem annak értelemben, hogy „bolsevik-nemzetellenes”. Nyilván az állampárt nevében hordozza a kommunista jelzőt, és ahogy a közterek is telítve vannak általunk ismert kommunista ornamentikával, azonban ez nem döntő érv a tartalmi irány eldöntésében. A császárkori Róma is a köztársaságkor intézményeit és jelképeit vitte tovább. Mao képe hiába van kinn, ha egyszer Mao semennyire sem illik a mai Kínába, ha feltámadna, valszeg a vezetés kénytelen lenne a „négyek bandájának” sorsára juttatni. A mostani Kína tartalmi értelemben körülbelül egy „nemzeti-szocialista” (valahol az egybe- és a különírt verzió közt) rendszernek felel meg.

Ezen kívül a modern Kínába kb. éppen annyira „cyberpunk”, mint mondjuk Japán volt az 1990-es, 2000-es években, vagyis élen jár a modern technológia átvételében. Amíg nálunk még egy időpontot sem lehet foglalni az orvoshoz az interneten, addig Kínában minden elektronikus és modern. És aki ismer, tudja rólam, hogy az én szememben, aki élen jár a modern technológiák adaptálásában, az már nagyon rossz ember nem lehet.

De az előző kommentem éle nem annyira Kína volt, hanem a liberális sajtó kritikája, miszerint mindig megvan az aktuális lesajnált muszlim kisebbsége. A 90-es években ezek a bosnyákok és a csecsenek voltak (jó, ennek nem csak iszlámimádó, hanem russzofób szempontjai is voltak), most meg a rohingják és az ujgurok. Ezek az iszlámrajongó liberális firkászok jobban aggódnak a világ muszlim kisebbségeiért, mint maguk az iszlám nagyhatalom országok. Érdekes, hogy a rohingjákat még a szintén muszlim többségű Bangladesben sem fogadták finoman szólva tárt karokkal.
-JzK- 2019.12.01 16:52:47
@Frederick2: @csi szi: @-JzK-:

Ezen kívül a nyugati országokban az ideológiai kampányt elsősorban nem állami ágensek végzik, megfoghatatlan, hogy kik a valós aktorai. Például az ujgur átvelőprogramnál tudjuk, hogy a közvetln személyi felelősét úgy hívják, hogy Zsu Hajlun, aki ezt az ország vezetőjének, Hszi Csin-ping-nek a tudtával és a beleegyezésével végzi. Nyilván vannak még kisebb-nagyobb felelősök, de a lényeg, hogy tudsz nevet és arcot tulajdonítani a dologhoz. Ellenben tudjuk, hogy kik döntötték el, hogy az internetről cenzúrázni kell az LGBT-agendával kritikus tartalmakat? Ha megragadnád Zuckerberget, valószínűleg azzal védekezne, hogy ő csak a részvényesek elvárásainak tett eleget, akik meg a közvélemény nyomására hivatkoznak. A közvéleményt pedig ők alakították ilyenné, de nem tudod megragadni, hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás.

Ezen kívül egy állami ágens még egy autoriter államban is jobban számon kérhető, mint egy ilyen személytelen, (elvben) önmagától eszkalálódó közhangulatra mutogató massza. Egy diktátor könnyen úgy járhat, mint Ceaușescu vagy Kadhafi, ha nagyon elkúrja a dolgokat, ezen kívül még egy autoriter állam rendszerén belül is létezik egyfajta (nyilván korlátozottan érvényesülő) kontroll, ld. Ernst Fraenkel teóriáját: de.wikipedia.org/wiki/Der_Doppelstaat (Normenstaat vs. Maßnahmenstaat). Ha a Facebook, a Twitter, a Wordpress, stb. „nem ad platformot”, akkor nincs egy megfogható normarendszer, ami alapján ezt megtetszi (saját belső, gyakran nem részletes kidolgozott „felhasználói feltételeik” vannak, önkényesen megalkotva) és nincs olyan fórum, ahol ezt számon kérheted rajtuk, hiszen ezek a cégek gyakran a világ túlfelére vannak formálisan bejegyezve, szándékosan a zavarosban halászva, te pedig az ÁSZF-et reflexből „elfogadom”-ra kattintva elfogadtad a joghatóságukat.

Vagyis a kultúrmarxizmusban nem létezik Normenstaat, nincs számonkérhetőség, a rendszernek nincs arca.
-JzK- 2019.12.12 14:37:42
Igen, nemrég írtam ebben a témában, valószínűleg lesz némi ismétlés. Akinek ez probléma, az nyugodtan lapozzon, valószínűleg nem fog sokat veszteni - ezt a cikket csak azért írom, mert kedvem van rá. Ugyanezen okokból csúnya szavakat is használok, mert az jót tesz a hangulatnak. Mandínerék voltak…..
Hidat ígért a szegedieknek, de rosszabbul szerepelt, mint Botka László korábbi kihívói. A függetlenként induló, ám komoly kormányzati hátszéllel kampányoló Nemesi Pál vereségéhez olyan baklövések járultak hozzá, melyeket gyengébb ellenfelekkel szemben sem engedhet meg magának a Fidesz, nemhogy a…..
Deansdale "Konszenzus" 2019.09.26 08:14:21
500 nemzetközileg elismert szakértő egy közös állásfoglalást juttatott el az ENSZ-hez, amiben az áll, hogy nincs semmiféle klímakrízis, a változások sokkal lassabbak mint az előrejelzések feltételezték, a témát túlpolitizálták, a döntéshozók szenzációhajhász ostobaságokra alapozzák a tervezeteiket,…..
-JzK- 2019.09.29 13:58:25
@Deansdale:

magyarhang.org/publicisztika/2019/08/19/lassuk-at-a-rendszert/

"Azonban nem lehet felhőtlen az örömünk afelett, ahogyan a klímaváltozás a nyár slágere lett. A globális nagytőke és a helyi elitek által ellenőrzött főáramú nyilvánosság tudniillik kétféleképpen is veszedelmesen torzítja a klímaváltozásról szóló diskurzust.

Az egyik népszerű megoldás az egyéni felelősséget abszolutizálja és bűntudatkeltésre, a szégyenérzet felébresztésére játszik (greenshaming). Azt a látszatot kelti, mintha az ökológiai válság pusztán a tudatossá és etikussá nevelt „jóemberek” magáncselekvéseinek lenne a függvénye (lásd: műanyagmentes július, amit augusztusra még a KDNP is felfedezett). Miközben a paradigmaváltásnak természetesen az egyéni magatartások szintjéig kellene elhatolnia, az egyéni fogyasztási gyakorlatok átalakítása kevés reménnyel kecsegtet a termelési folyamatok megváltoztatását illetően. A fogyasztó egyén ugyanis ezer szálon foglya pontosan azoknak a termelési folyamatoknak, amelyek gépiesen zabálják fel életfeltételeinket."

ujegyenloseg.hu/miert-legyen-voros-ami-zold/
Mivel az előző cikkben egy adott anyagra válaszoltam, kevés tér maradt azzal a kérdéssel foglalkozni, ami elvileg a vita sarokpontja. Azt alaposan kiveséztük, hogy mi a helyzet a baloldalon, érdemes lenne ugyanezt megtenni a jobboldallal is. Ehhez felhasználhatnám a Válasz vitaindítóját, amiben ők…..
-JzK- 2019.08.03 19:24:31
Bár Szendi Gábor már válaszolt a Zindex által is leközölt legújabb nemzetközi paleo-cikiző baromságokra, muszáj nekem is. Muszáj, mert emberek nem lehetnek ennyire hülyék. Vesszőparipám, hogy a média, a közbeszéd, a felsőoktatás exponenciális tempóban hülyül, dehát hogyan…..
Deansdale Az úthenger gyorsul 2019.05.11 08:51:48
Ha hihetek a szememnek a Heartiste blogot a wordpress letiltotta. Biztos "veszélyes" volt, világos. Egymillió muzulmánt a határon beengedni nem veszélyes, egy blogon kitárgyalni a világ dolgait igen. Nincs olyan hét, hogy ne találkoznék újabb letiltásokkal a szocmédián ill. mostanában már a…..
-JzK- 2019.06.03 13:23:15
@-JzK-:

African and Non-African Populations Differ in Their Neanderthal Ancestry Neanderthal ancestry in present-day populations is largely derived from these ancient migrations and interbreeding events. Non-African populations have Neanderthal ancestry amounting to about 1-2% of their genomes. With few exceptions, Sub-Saharan African populations have virtually no Neanderthal ancestry. Average numbers from the 23andMe database are shown to illustrate this difference.

Avarage number of Neanderthal variants:

Non-African populations: 280 / 381

Sub-Saharan African populations: 20 / 381
-JzK- 2019.06.05 13:38:28
@don Fefinho:

Szerintem azért azt hozzá kell tenni, hogy célzottan apasági tesztet ott szoktak csináltatni, ahol okkal komoly kétség merült fel.
Nehéz manapság jó sci-fit találni, mert a felhozatal többségében a dögunalmas progresszív vonalat nyomja. Én valahogy képtelen vagyok isteníteni az olyan polkorrekt témájú és kivitelezésű szarokat, mint az új Battlestar Galactica volt - nem érdekel, hogy a túlélők hogyan szerveznek új társadalmat a…..
-JzK- 2019.05.29 14:00:46
@Frederick2:

Elolvasható még valahol a nominalista ideológiákról szóló cikked?
-JzK- 2019.05.29 14:50:23
@Frederick2:
Nem baj, elolvasnám.
Az újonnan ránkszabadult internet-nyilvánosságnak, sok átka mellett van mulatságos oldala is. Szórakoztató például, ahogyan a komoly közbeszéd maradékaiban fel-felvillanó gondolatfoszlányokba belekapaszkodnak a lélek sötét bugyraiból előmerészkedő televény-lények, s úgy öklendezik föl az elméjükben…..
-JzK- 2019.05.05 14:25:35
Bangha válaszol neked: "...nem az Egyház égette el őket. Az Egyház maga soha senkit sem égettetett el sem máglyán, sem egyébként. A máglyahalál a pogány germán jognak rettenetes maradványa, amelyet sajnos, a középkorban úgyszólván minden állam átvett és fenntartott; s ami fő: állami büntetés volt, nem pedig egyházi. Csak mert az állam az Egyházzal annakidején annyira egybeforrt s a vallási bűntényeket az állam egyúttal állami bűntényeknek is tekintette: felforgatásnak, zendülésnek minősítette, azért üldözte néha az államhatalom maga is sokszor brutális eszközeivel, többi közt kínvallatással és máglyahalállal a vallási bűntények elkövetőit is. Magának a vallási bűnténynek megállapítása tekintetében természetesen egyházi tényezőket kérdeztek meg s így létesültek a vegyes törvényszékek, aminő az inkvizíció volt. Az egyházi tényezők abban sajnálatosan hibáztak, hogy sokszor túlságosan kiadták magukat az állami túlkapások védelmezőinek s nem helyezkedtek eléggé szembe a kegyetlen és gyakran igazságtalan kínvallató és büntető módszerekkel. A legtöbb esetben mégis megtették azt s éppen az Egyház volt az, amely ismételten keményen felszólalt e barbár szokások ellen.
A máglyahalál osztogatásában egyébként egyformán volt akkoriban vétkes mindenki: az egyesek, a társadalom, a nép, a városok és államok, nem utolsó helyen maguk az eretnekségek is, amelyek a kínhalált s egyéb kínzatásokat ugyancsak bőven alkalmazták a katolikusokkal szemben.

A legcsekélyebb vád e téren éppen az Egyházat terheli s különös, hogy mégis csak egyedül az Egyházat szeretik vádolni azok, akiknek maguknak is de sok vaj van a fején!"

Olvasd ezt el:
mek.niif.hu/07800/07883/html/hitvedelem3.htm#_Toc250390971

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=97920388&t=9003631
Azt remélem mindenki érzékeli, hogy ha kiderül, hogy muzulmán kéz van a dologban, akkor Franciaország egy héten belül vérben fog ázni. Most kezdjen bárki arról magyarázni, hogy milyen jó dolog a migráció. (A hülyék kedvéért szájba rágom, én nem állítom hogy muzulmán tette, de ha elterjed, hogy…..
-JzK- 2019.05.03 00:46:28
@-JzK-:
Mi ezzel a probléma? A muszlimokat így lehet kordában tartani, Kínában valahogy nem robbantja fel magát hetente-havonta egy terrorista...
Belátom nem voltam eléggé világos a tegnapi posztban, sokan nem látják az összefüggést a Notre Dame leégése és egy esetleges vallásháború között. Ezek biztos úgy gondolják, az én képzeletemeben az él, hogy feltámad XIV. Lajos és zombi-kereszteshadjáratot vezet Mekkára, vagy valami ilyesmi. Hadd…..