Regisztráció Blogot indítok
Adatok
radala

0 bejegyzést írt és 5710 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
radala 2014.04.16 16:00:59
@hoplita: Nem értek hozzá, de gyümölcsből nem lesz whisky csak gabonából, nem?
radala 2014.04.16 16:28:09
@radala: No, de ennél már tényleg nem lehet lejjebb, no!
444.hu/2014/04/16/fodor-gabor-keszul-a-parlamenti-szerepre/
radala 2014.04.16 19:31:49
@tölgyes: Feneketlennek feneketlen, de már fölfele tartanak Ausztráliánál...
@sanity: Szerintem a Jobbik 20% az épp most magának a Jobbiknak köszönhető elsősorban, meg persze az ország helyzetének/problémáinak...
Szerintem az mszp/szdsz és különösen Fodor meg Kuncze meg Konrád meg ilyenek, legesleginkább a Fidesznek (klasszikus jobboldalnak) használnak, mert visszamenőlegesen hiteltelenítik az összes 2010-2014 közt elhangzott demokrácia védelmet...
Ezzel viszont (ha nem is gondoljuk azt, hogy maga a Fidesz árt az országnak, akkor is) a legeslegnagyobbat az országnak/demokráciának/kultúrának okozza... Kár...
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
radala 2013.10.25 15:06:12
@Chigavera: Egyszerüen ez az egész túl bonyolult ahhoz, hogy megfogható pláne megváltoztatható legyen.
Én (kis sikerrel) igyekszem rákényszeríteni magamat, hogy ne jó és rossz harcát lássam, hanem magát jónak gondolók harcának lássam az egészet. De a baj az, hogy a magukat jónak gondolók sajnos még nálam is tudatlanabbak és a másikat gonosznak látják és ebböl az következik, hogy gonoszul viselkednek. (tehát mégis gonoszok harca lesz a dolog, igaz eredetileg hemzseg a jó szándék:-)
Mindenesetre ezen kár rágódni, mert ez így van szerintem ezt el kellene fogadnunk megváltoztathatatlannak és csak a személyes véleményünkön próbálni legalább uralkodni.
Mindenesetre Mo ettöl még elég szr hely marad, de legalább a miénk. Az a baj, hogy én azt látom, hogy Mesterházyék Bajnaiék valóban még ennél is rosszabbak lennének, Schiffer vagy Sólyom vagy Tölgyessy, rém szimpatikus lenne, de ök meg még egy Karácsonnyal, egy komáromi híddal vagy egy Petö Ivánnal szemben is alul maradtak, szóval úgy tünik a minimális elvárásokat sem tudják teljesíteni.
Ráadásul van egy ország, ahol az emberek többsǵe képtelen fölfogni, hogy ö maga az ország és az ö személyes teljesítményén múlik, hogy jobb lesz vagy rosszabb.
Amúgy ebböl a szembpontból szerintem GyF és OV is akaratán kívül nagyon pozitív személyiség mert ök ketten tanították meg a leginkább az embereket arra, hogy ne föntröl várják a tutit, mert onnan biztosan nem fog jönni, hiába ígérik...
radala 2013.10.25 15:12:25
@CSENDES: No ez a része az, amivel 4 gyerekkel tökéletesen egyetértek, pláne ismerve (még ha nem is teljesen) a gyereknevelés költségeit. Azt hiszem mi a gyerekeinkre nem hogy az adókedvezményünknél, de a fizetéünknél is többet költünk:-)
Egyébként mindenki tudja, hogy a nagyon gazdagok detektálása többe kerülne, mint amit spórolnál rajta, amúgy meg úgyis elcsalnák, mert a nagyon sokat keresök sokkal okosabbak ebben.
De mekkora fizetés fölött nem adnád? (csak úgy érdekel)
radala 2013.10.25 15:28:23
@Chigavera: Ez 89-ben már tuti elkezdödött. Gondolj bele a a "Mucsa és félelem"-be, a Chartába, a taxis blokádba, csak nyilván sokat profisodott azóta. Nem nagyon van ezzel mit csinálni, mert én hiába látom be, hogy mondjuk a vizitdíj az nem hogy gonosz de egyenesen jó dolog volt, ettöl még nap mint nap azt látom, hogy ezek megölnék egymást é szelekció nélkül mindent visszacsinálnának (és persze az ezek az itt nem GyF, vagy az MSZP)...
Az egy érdekes kérdés, hogy ez a gyülölet vágy tényleg mennyiben jön alulról és mennyiben fölülröl (Egy szerb nö mondta nekem, hogy nem Milosevics hergelte a szerbeket/horvátokat ö csak meglovagolt egy igényt).

Mindenesetre a gyülöletet én huszadrangú problémának látom, ahhoz a hithez képest, hogy a magyar azt hiszi az állam dolga munkát és kenyeret intézni neki. Mindig meg vagyok döbbenve, hogy magyarul sem tudom elmagyarźni értelmes magyar barátaimnak, hogy nem lehetséges az, hogy a hiba a vezetökben van, mert bár a vezetöink tuti hülyék, de a mások nálunk jobbak vezetöi is pont ugyanilyen hülyék...
Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását…..
radala 2012.11.18 20:04:32
@european commonwealth: ;-)
Ennél azért szerintem árnyaltabb a kép. GyF beteg, Bajnai egy karrierista féreg/báb. SA szerintem egy igazi idealista. Én csak rá szavaznék...
Amúgy BG kezdetektől fogva jobban irritált engem, mint GyF (ez szerencsére dokumentált:-) )...
De a világ leggusztustalanabb dolga a szerény apolitikus politikus, aki már demiszt is alapított (ezt sem tudtam, amúgy) agyamat eldobom, hogy ennek fölülnek emberek és pont azok, akik magukat értelmiséginek képzelik...
radala 2012.11.18 21:07:08
@european commonwealth: Nem szerintem én 2014-ben OV-ra fogok szavazni és tuti kormányozni is fog, ha nem akkor Jobbikkal koalázik, ami senkinek nem lesz jó.
Én még mindig nem tudom elhinni, hogy OV akkora fasz, mint aminek látszik.
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
radala 2012.08.21 13:42:43
@radala: Nem Bede Márton igazából nem erről beszél, nyilván előbb kellett volna elolvasnom és nem az emlékeimre hagyatkoznom. Mindenesetre akárhogy is van, nem teljes tévedés az, ha az ember nem adja kis pénzért amije van. mert, ha te (a szerző) 50-ért megkapta volna a hajót, akkor ezt is megírta volna tán a mandineren és mindenki azt mondaná másnap a hajótulajdonosnak, hogy neki napi 50-ért kell a hajó...
Az, hogy a kempinges 100 % haszonnal dolgozik, az meg minimum rendben van, mert szegény fizet TB-t bérli a helyet, vagy vágja a füvet, fizeti a vizet és valamiből el kéne tartania a gyerekeit, kéne, hogy legyen nyugdíja, stb.
Igazából, azt hiszem be kell fejeznem az poszton való gondolkozást, mert előbb utóbb végtelenül föl fogok bosszantódni a szerző iszonyatos tájékozatlanságán...
Hogy mást ne mondjak egy 50 lovas motorcsónak megeszik egy óra alatt 20 liter benzint...
Teljesen fölháborít ez az 50000-es bérleti ajánlat. Szerintem ez a baj a magyarokkal, hogy azt hiszik nekik ez jár:-)
Amikor egy hivatás elértéktelenedik, válságba kerül, a vele kapcsolatos szakmai, szakértői közbeszéd is zavarossá és nívótlanná válik. Sokat tudnék erről mesélni: a mi szakmánkban ma már szinte mindent lehet, felkészületlenül, hozzáértés nélkül közvéleményt kutatni,…..
radala 2012.07.10 10:07:18
@szoja122: Csak nem félreértetted, úr isten. :-))
Ez nagyon vicces, ha te úgy értetted, hogy mondjuk nincs sok ideje hátra...
Szóval arra gondoltam, hogy nincs ideje végigsilabizálni minden hülye hozzászólást, így ha pl tg szerepel benne de egybeírva, akkor nem veszi észre és nem olvassa el:-)
De mindegy ez, csak le akartam már egyszer írni, hogy a sok pozitívuma mellett tg szerintem iszonyat hiú, nem tudom föltűnt-e hogy ha bárki kétségbe vonja az objektivitását, arra rögtön válaszol, de sokkal érdekesebb kérdésekre meg sohasem.
radala 2012.07.10 11:44:26
@nyünyüge: Szerintem nagyon tévedsz, de én meg nagyon nem értek ehhez. 50 liter pálinka nem oszt nem szoroz, tudtommal valami 12 liter töményet iszik egy magyar...
Illetve a valóság az az, hogy 89 liter sört 35 liter bort és 5 liter töményet (de ha jól értem, akkor ez az 5 liter ez a valóságban inkább 12,5, mert ez valamiért 100% alkoholtartalomra van, fene tudja). Mindenesetre az 50 liter az háztartásonként értendő, apa nem főzhet 150 litert a három fiával. Nekünk a szomszédunk mindig főzött pálinkát soha nem volt problémája a cefréhez szükséges gyümölcs beszerzésével. Szerintem (hangsúlyozottan nem értek hozzá) a kertje hátuljában valóban nem nagyon keletkezik 400 liter cefre, de a legkisebb hobbikertben is (pláne a szomszédéval együtt) keletkezik ennyi. Állítólag 50-70 kg sárgabarack terem egy fán, ha van 10 fád, ami nem a világ akkor már meg is van 100 kg lekvárod, csak győzd befőzni meg megeszel 20 kilót, sütsz 10 kiló sárgabarackos lepényt és még mindig marad elég cefrének:-)
Állítólag 10-20 ezer ember főz pálinkát, szerintem, ha csak sárgabarackot főznének, még akkor is tök életszerű lenne, hogy itt a világon semmiféle keringőre kérés nincs.
Arról nem is beszélve, hogy ha 2000 Ft tiszta haszna keletkezne is valakinek 1 liter barackpálinkán (amit kötve sem hiszek), akkor is miről beszélünk. Minden egyes 65 év feletti utazására többet költünk ennél, oszt semmit nem csinálnak érte és soha nem is csinált semmit a többségük, ezért tartunk itt, ahol és nem a szeszadó miatt.
Nem is tudom mi bosszant jobban, az egykulcsos fikázás, vagy a szeszadó fikázás, de azt gondolom a legjobban az bosszant, hogy kilométeres irigységlólábat látok kilógni, és ez olyan magyar, hogy csak na. Mi fáj azon, hogy valaki dolgozik és ezt az állam igyekszik kicsit kevésbé gátolni?
radala 2012.07.10 15:19:18
@concret: ez így igaz
Erősen vitatható, hogy a választópolgárok között az MSZP támogatottsága tényleg beérte-e már a Fideszét, ahogy azt például Mesterházy Attila állítja. Nem meglepő módon az interpretációiban legendásan erős intézet gyorsan jelezte is: „az olló zárulása azonban csak…..
radala 2012.06.29 13:57:29
@Balt: te nagyon túlértékeled a Habsburgokat (ezt már a Római birodalom kitalálta), az ö mottójuk a
" Bella gerant alii, tu felix Austria nube.
Nam quae Mars aliis, dat tibi diva Venus. "
és még ezt sem tudták egyedül kitalálni:-)
De kétségtelenül ők a legsikeresebbek a kétfejű debil uralkodók nemzésében/szülésében:-)
De amúgy is mindjárt fölbosszantasz.:-) Nincs itt semmi baj pláne nem a konszenzussal, szerintem a baj pont az ellenkezője. Nem elég következetesen viszik a programjukat (a lázárit, hogy annyit érsz amid van), mert a nyugdíjasok pl. többet érnek nekik, mint amennyijük van. No mindegy ez. Amúgy szerintem nincs semmi baj OV-val ezt érdemeljük ezt kaptuk.
A sok kérdésemhez még egy.
Tudja-e valaki Olaszország miniszterelnökének a nevét? Ki tudta, hogy ki az a Prodi amikor ö volt az ME (hányan hiszik, hogy Berlusconi rögtön Mussolinit követte a hatalomban:-) ?
Tudja-e valaki Ausztria ME-je nevét? hallottatok-e már Schüsselröl vagy pláne Haiderröl? Nincs-e ebben valami érdekes?
Miért ismeri mindenki Strachet, Le Pent, Pim Fortuyn, akik soha a hatalom közelébe sem kerültek még és ketten közülük már biztosan nem is fognak, de a kutya nem tudja ki az a Faymann, Rutte vagy pöcs tudja ki....
Meg még sok...
radala 2012.06.29 16:15:52
@Balt: Szerintem is és (azt hiszem az osztrákok szerint is) OMM szuper dolog volt, de mivel megbukott ezért tán még sem lehetett annyira szuper. Másrészt, (szerintem írtam is valamikor), hogy az osztrákok úgy képzelik (egyébként tán jogosan), hogy a Habsburg uralom nem volt különösebben terhes a magyaroknak, mondjuk kétszer veszekedtünk a 2-300 év alatt. Ha belegondolsz az EU ellenességbe meg az Orbáni forradalomba, akkor már kiviláglik, hogy valószínűleg ez a 48/49 meg 03/11 kicsit túl lehet lihegve.
Vicceltem ezzel, hogy túlértékeled a Habsburgokat, nyilván tudtak valamit, ha olyan sokáig olyan erősek voltak és az is nyilvánvaló, hogy a Habsburgokról már a nagyszüleinknek is hazudtak a történelem tanárok utána a szüleinknek is más történelemtanárok kicsit más okból, meg aztán nekünk is. Amúgy én gimnazista koromban voltam Melkben cserediákoskodni egy picikét és ott akkor nagyon nyomatták, hogy mi egy vérből valók vagyunk és nekem ez rohadt jól esett. Nem tudom szeretem-e az osztrákokat (kurva nehéz elviselni, hogy milyen kő gazdagok és mennyire fogalmuk sincs arról, hogy nekik milyen hihetetlenül fasza (amúgy a gyerekeim sincsenek tisztában vele, hogy mindennap hálát adhatnának a sorsnak (meg nekem:-) ) amiért itt lehetnek.
Mindenesetre (talán írtam) az vitán felüli számomra, hogy az emberek egyenlőek (legalább isten előtt), mi magyarok senkinél nem vagyunk alávalóbbak. De azt is el kell ismerni, hogy a társadalmak igen is különböző fejletségűek lehetnek és ebben szarul állunk.
Sokkal egyszerűbb nekem a baromi hiányos német nyelvtudásommal 5 évre visszamenőleg elintéznem online az adómat, holott kicsit sem férne el egy söralátéten (minden faszságra (munkahelyi ingázás, gyerek, egyedül dolgozás, hiteltörlesztés, nyelvtanfolyam, biztosítás afaszomtudjamire) kapsz kedvezményt. De írsz egy emilt és pár órán belül válaszolnak. Ha van egy általános kérdésed és mondjuk a munkáskamarához fordulsz egy rájuk nem is tartozó kérdéssel akkor fél nap múlva már válaszol is mondjuk neked a gazdasági kamara, mert amit kérdeztél, arra ők tudják a választ, és kedvesek és segítőkészek és egyenesek. Persze a sok köcsög osztráknak fogalma sincs, hogy nekik is minden nap hálát kéne adniuk a sorsnak, pont úgy rinyálnak, ahogy mi itt... És nem tudom mi teszi ezt, illetve szerintem tudom, de sajna ez azt jelenti, hogy még a gyerekeinknek sem lesz igazán jobb, lehet, hogy senkinek soha...
radala 2012.07.03 11:05:23
@Balt: Szuper, akkor ennek örülök. Nagy öröm, ha van remény:-)
A kimondható név – ezzel a címmel írtam két hónappal ezelőtt itt a blogon arról, hogy a Simicska-Nyerges szerzőpáros meglepő módon egyre komolyabb figyelmet kap a közbeszédben. A tendencia azóta sem változott: amióta egy dokumentumból kiderült, hogy Simicska Lajos a több…..
radala 2012.05.11 16:19:29
@lüke: Az biztos, hogy ha van a magyaroknak utálatos tulajdonsága, akkor az az, hogy kevésbé európainak képzelik magukat a nyugati és európaiabbaknak a keleti (északi, déli) szomszédaiknál. Vagy én vagyok teljesen hülye vagy teljesen elkepesztően naivak a magyarok, ami nem meglepő, de tg is magyar:-)
  2012-es olvasói kérdőívünk kiértékelését a Mandiner olvasótáborának demográfiai mutatóival kezdjük.    Olvasóink között még mindig hatalmas a férfiak túlsúlya, de a hölgyek aránya évről-évre növekszik valamelyest, idén már majdnem minden ötödik olvasónk…..
  Áprilisi felmérésünk összefoglalójának második részében a demográfiai összetétel után olvasóink pártpreferenciáit, illetve azok változását vizsgáljuk meg.   Olvasóink között legnagyobb arányban még mindig a magukat jobboldalinak vallók jelennek meg, azonban az…..
radala 2012.05.09 11:33:15
@whiterose: Érdekes. Nem túlzás szerintem, nem azért ekkora az LMP, mert megérdemli, hanem mert a mandiner olvasótábora sem elégedett már a Fidesszel és kell a remény.
Ami viszont érdekes, hogy én a lájkok + hozzászólások alapján Jobbik erősödést képzeltem.
Megtudhatnánk a napi egyedi látogatók számát meg a kérdőívet kitöltök számát esetleg a napi kommentelök számát?
Mert vagy én vagyok túl szubjektív, vagy a kommentelési lájkolási hajlandóság nagyon nem független a pártpreferenciától...
radala 2012.05.09 11:35:35
@radala: Ja nyilván az LMP szimpatizáns hozzászólás nálam az "OKé normális" kategóriába kerül és így nem is veszem észre, hogy elolvastam, más meg megmarad, szóval azt biztosan állíthatjuk, hogy az én benyomásom nem jelent a világon semmit.
Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan…..
radala 2012.05.04 12:46:14
@dbeata: Attól függ mit nevezünk jobboldalnak meg baloldalnak.
SP szarul viselkedett, a Fidesz is.
De a MN, HV, Mandiner Professzorok Batthyányi Köre meg minden valódi jobber értelmiségi maximálisan korrektül viselkedett.
Fodor Gábor:"Míg a Schmitt-ügyből a jobboldal megtépázva ugyan, de erkölcsi összeomlás nélkül került ki, ma még kérdés, képes-e hasonlóra a baloldal. "

Nem is olyan hülye ez a Gabi, mondtam is, hogy tulajdonképpen én szeretem:-)
radala 2012.05.04 16:03:45
@graycivil: Szerintem (tudom naivitás)
ooopsz, azt nem hittem, hogy ennyire naivitás. Hová tűnt Stumpf András?

épp azt akartam elkezdeni ecsetelni, hogy én hiszek Borókainak, és igaza van abban, hogy SA-t meg az éjszakai szerkesztőt vagy kit megleckéztetett, mert megmondta, hogy SP-röl a tudta nélkül nem mehet ki semmi és nem tartották be. De mostanra pont elég a leckéztetésből...
Szerintem amúgy a HV is kollektíven lemondásra szólította föl SP-t + SA a leszedett cikke előtt párszor elmondhatta már ugyanezt a plágium ügy kapcsán.
Mindenesetre SA azóta nem írt a Nézöpont rovatba semmit, bár tán interjút épp csinál(hat) mondjuk épp Schiffer-rel...
radala 2012.05.04 16:44:02
@hoplita: Mit számít, hogy ki fizeti/te a Jobbikot. Én is el tudom képzelni, hogy GyF fektetett ebbe pénzt, de egyrészt ezt tuti nem kell tudnia Vonának sem, meg senkinek sem, másrészt meg attól, hogy GyF azt képzeli neki jó ha van Jobbik az nem jelenti azt, hogy az neki tényleg jó. Szerintem a Jobbik oldaláról az nem lenne botrány, ha kaptak volna pénzt az MSZP-töl, (tán még akkor sem, ha tudnak róla) Ez csak GyF-re szocikra vetne rossz fényt, lévén azt senki nem tudja bizonyítani, tán nincs is így, hogy a Jobbik bármi jót tett volna a szponzoroknak a pénzért. MSZP/GyF pénzt lenyúlni hazafias tett:-)
Sok példán megtanulhattuk már: jól teszi az elemző, ha óvatosan bánik a jövőre vonatkozó hangzatos kijelentésekkel. A sejtésekből, jelekből, eseményekből egy idő után mégis összeáll a kép, amit nem lehet nem észrevenni. Körülbelül háromnegyed éve mondogatom bizonytalanul,…..
radala 2012.04.30 14:45:10
@Hepci: Nem láttam NOL meg népszava meg HVG állásfoglalást, ahogy volt HV meg MN, meg mandiner meg a világ összes jobbos fóruma ( - demokrata...)
Nem az ostoba bloggereikröl beszélek, hanem az ostoba elitjükröl:-)
Persze isten segedelmével GyF visszaintegrálódik inkább az MSZP-be szerintem az volna a 2014-es Fidesz gyözelem záloga:-)
radala 2012.04.30 15:51:18
@nyünyüge: No persze, csak a probléma az az, hogy 2002 óta tudjuk 2006-ban tovább bizonyosodott, hogy a jó illetve a rossz kormányzás önmagában kevés a hatalom megtartásához illetve elvesztéséhez...
Nem mellesleg szerintem a jó kormányzás is megvan.
Végre egy kormány, amelyik lehet, ugyan, hogy szar, de legalább van iránya annak, amit tesz.
Én nagyon igazságtalannak tarok sok mindent, de az még a kibaszott Fidesznél is sokkal igazságtalanabb, hogy az LMP meg az MSZP még többet akarna elvenni tőlem...
Azt kell mondja, hogy kibaszott fasza kis kormányunk van, ahhoz képest, amit a magyarok érdemelnének 2002-ért:-)
„A Véleményvezér azt viszont már nehezen tudja értelmezni, hogy ebbe a sorba hogyan lenne beilleszthető egy Kövér László, egy Áder János vagy egy Szájer József. Ezen emberek önéletrajzában ugyanis az egyetlen kiemelkedő tétel, hogy az első szabadon választott…..
radala 2012.04.20 10:18:44
@aszekelyek: Egyetértek, de azért egy apróságra fölhívnám a figyelmet.
Az nem kollektív bünösség esete, ha én azt mondom, hogy mindenki, aki ölt az rosszat tett.
Párttagnak nem született senki, foxi maxisnak pláne nem.
Ebben egy leheletnyi kollektív bünösség sincs, amit mondok. Minden párttag szar ember ez a kiinduló pont, utána még millió jó pontot szerezhet az életében az ember, de az, hogy párttag volt valaki, az sohe nem lehet pozitívum. Pont mint a gyilkolás, millió okod lehet rá, tök jogos is olykor, de ettöl még ez egy teljesen biztosan rossz döntés...
De mindegy ez, igazából én ezt is, mint mindent teljesen leszarok, az egész csak abból indul, hogy nehéz fölfogni, hogy egy Andrassew, hogy veszi a bátorságot bárkinek az erkölcsi pláne TUDOMÁNYOS megítéléséhez...
radala 2012.04.23 09:16:35
@márta)): Pártba belépni szaremberség volt. Az más kérdés, hogy vannak magasabb szempontok is a világban ennél. De ettől még a minden párttag szarember, érvényes állítás, csupán másképp is lehet az ember szar ember és egy ilyen szempontból szar ember is lehet egyébként kiváló...
Egyszerűen csak azt akarom mondani, hogy az MSZMP tagság egy leheletnyivel sem tér el elvi alapokon a NSDAP tagságtól.
Nyilván kiváló egyetemi oktatók, jó családapák, gyárigazgatók, kiváló gyári-munkások is voltak a NSDAP-ban is az MSZMP-ben is.
Rendben is van ez így.
Mellesleg megjegyezném, hogy egy vitában az NSDAP tagság szerintem könnyebben védhető lenne, mint az MSZMP tagság, egyrészt sokkal rövidebb ideig volt, másrészt háborúban talán még nehezebb az éleslátás, harmadrészt az NSDAP esetében nem egy kétszázmilliós megszálló ország volt a párt háta mögött...
Schmitt Pál lemondott, a kormánypártok hamarosan megnevezik és megválasztják az utódját. Messziről nézve végül minden úgy történt, ahogy ilyen esetekben szokott. Az elmúlt napok fordulatos, önellentmondásoktól hemzsegő eseményei – amelyek átgondoltságukban leginkább a…..
radala 2012.04.05 14:39:36
@hoplita: vicceltem, bár én személyesen mindenféle Ft/€ aránynak örülök, hol személyes okból, hol "nemzetiből".
radala 2012.04.05 15:11:09
@Szimba: Ezzel én mind egyetértek logikailag.
Azt nem hiszem el, hogy egy osztrák kevésbé van hozzákötve az ÖVP-hez, SPÖ-höz, mint egy magyar a Fideszhez MSZP-hez. Meg azt is nehezen hiszem, hogy valaki, aki tudja mi a cenzúra a valóságban meg tudja, mi van most az kevésbé érti a világot, mint az, aki azt hiszi mindig szabad világban élt. Nem tudom (vagy inkább nem akarom) elhinni, hogy a magyar választó ostobább (szélsőségesebb, érzelem vezéreltebb), mint bárki más. Azt meg végképp nem tudom/akarom elhinni, hogy a magyarok jobban tisztelik a tekintélyt, mint bárki más.
Láttam Belgiumban a királyi (hercegi?) párt egy kutatóintézetet vizitálni, fürtökben lógtak a kutatók mindenhonnan, szerintem egy magyar kutató leszarná az ilyesmit.
Láttam Heinz Fischer-t meglátogatni egy iskolát és láttam SP-t Kapolcson. Nem a magyarok viselkedtek birkaként. SP-t mindenki tökéletesen leszarta, de szerintem, mindenkivel ugyanígy volt. Láttam OV-t is beszélni, szerintem, aki nem direkt miatta ment az meg sem állt, aki meg direkt miatta megy az törpe minoritás, még, ha a 400k-s Békemenetről is van szó:-)...
Szerintem nagyon sok rosszat el lehet mondani jogosan a magyarokról, de ezek közt nincs a politikai éleslátás hiánya. HGy sem azért került hatalomra, mert rajongtak érte, MP sem, OV sem, GyF sem. Szerintem a magyarok 90 % teljesen reálisan látja a hibáit a saját oldalának is, maximum az ellen oldalét még kristálytisztábban...
radala 2012.04.10 08:56:12
@Szimba:Fischer , Faymann, Schüssel, Haider, Strache, Pröllök egyik sem jobb egy leheletnyivel sem mint Szanyi, OV, Pokorny, Vona, Schmitt Pál.
Neked nem Mo-val, hanem a plebsszel van bajod. Nekem is van ezzel bajom, legalább akkora, mint neked, de szerintem nem csak a bunkók, de az érett okos emberek (ami én nem vagyok) is együtt tudnak élni azzal a helyzettel, hogy a nép ilyen amilyen. Még akár szeretni is lehetne ezt...
(én nem szeretem, de ez az én bajom, nem tarom még véletlenül sem erénynek ezt).
Miután mára teljesen világossá vált, hogy a doktori címétől megfosztott Schmitt Pál tényleg nem hajlandó önként lemondani, egyetlen izgalmas kérdés maradt: miért nem vonja meg a bizalmat tőle a kormánypárti többség? A legutóbbi bejegyzésben már adtam egy lehetséges…..
radala 2012.04.02 13:51:48
@Diocles: Én szeretem JB-t és nem hiszem, hogy kommncspárti lenne, persze rég volt, hogy ismertem valamennyire...
Tök mindegy szerintem MSZP+LMP<= MSZP
Persze én nem értek az ilyesmihez.
radala 2012.04.02 14:54:12
@takács bálint: Ja Bajnai jól nyomja, hallottam, Szigetvári Viktortól, hogy 70 mrd plusz kellene szociális segélyekre. Azt hiszem tényleg ez a jövő útja. Azt hiszem ennél demagógabb tényleg már senki nem tud lenni, én szurkolok Bajnainak, szerintem megérdemelnétek, hogy megkapjátok:-)
Amúgy szerintem bár a jobbos értelmiség szarul aludt a napokban, de azért ennél kitartóbb, persze a 70 mrd extra segély lehet, hogy őket is átbillenti BG-hez...
Azt hiszem szegény Kölcsey tuti forog a sírjában, ha tudja, hogy kik plagizálják. Sok a kártékony magyar, de BG azért befér a topp 2-3-ba...
radala 2012.04.02 15:01:13
@Balt: Hogy állnak aláírásügyileg?
Rengeteg tanulsága van Schmitt Pál ügyének. Most csak egyet emelek ki: ezek a botrányok szinte mindig hasonló életet élnek, pályát futnak be. A szereplők hevesen tagadnak, akadnak, akik körömszakadtáig védik őket, aztán hirtelen felgyorsulnak az események, és az új fejlemények…..
radala 2012.03.30 11:52:20
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem tudom jól megfogalmazni a mondanivalómat, mindenesetre Pozsgay mindenben tökéletes ellentéte SP-nek. Lehet rá sok rosszat mondani, de épp a karrierjét nagyon bénán egyengette, szemben SP-vel.
Dajcs Tompi lehet egy köcsög, de legalább egy őszinte nagy pöcs, rá is mindent lehet mondani, csak a tudatos karrier építést nem, meg a kézivezérelhetöséget sem. Simicska ha van valahol a valóságban, akkor nem OV alatt, hanem fölött, ö aztán szintén nem hasonlítható SP-hez. Csintalant nem ismerem, de ö is rém autonóm volt mszp-s korában.
SP szerintem nagyon különleges ember, az csak látszólag egyszerű szerintem, hogy kézivezérelt KE legyél, még én sem hagynám magamat...
radala 2012.03.30 11:54:49
@Könnyen elkaptuk, uram!: Azt hiszem ezt nem magyarázom. Nem tudom mi a fasznak írtam le egyáltalán.
@nyünyüge: Ez így van ahogy mondod. OV nem diktátor, csak szuper pragmatikus;-)
radala 2012.03.30 14:46:04
@Balt: Cusit, nem a lopása miatt sajnáltam, hanem a vicce utáni meghurcolása miatt.
@lüke:A fene tudja, azt hiszem sok baj van Mo-val, de nincs az első tízben benne, hogy sok a plagizált tudományos fokozat.
Mondjuk én azért politikusként rettegnék a szakdolgozatom miatt.
Még szerencse, hogy nem vagyok társadalomtudományos valaki, titi, hogy én is összeollóztam volna a szakdogámat és nem lehetnék KE, így ez a pálya még nyitva van előttem:-)
  A cikk első része itt olvasható. – Az, hogy mi egymás haját vágjuk, Józsi meg etet minket, eddig tartható volt. A mostani világgazdasági válsággal azonban ez a rend összeomlott. Nézzük csak meg: azok a gazdaságok sínylették meg a legkevésbé az eseményeket, amelyek…..
radala 2012.03.01 09:49:28
@Dr. Zerge: Tök igaz, az agyamat eldobom, hogy a 2/3 birtokában ezek tényleg nem félnek senkitől, csak a nyugdíjasoktól. Csak abban lehet bízni, hogy 2014-ben megint elbuknak, de most az egyetemisták meg egyetemi oktatók miatt és majd ha 2024-ben újra kétharmadot szerez OV, a nagy csőd és polgárháború után, akkor majd az oktatóktól-kutatóktól-egyetemistáktól fog tartani és nem a nyugdíjasoktól...
radala 2012.03.01 09:52:33
@borsikm: Mondjuk ez is meggyőző érv...
Az viszont számomra akkor is a priorinak tűnik, hogy az oktatásból semmilyen címszó alatt nem lehet egyetlen fillért sem kivonni anélkül, hogy az ne lenne roppant káros hatású.
törökgáborelemez 431. Új nap 2012.01.20 01:00:00
A kockázati felár csökkenése és a forint árfolyamának erősödése egyaránt azt jelzi, hogy a világ a magyar kormány alkalmazkodását olvassa ki az elmúlt napok történéseiből. Lesz megállapodás az IMF-EU párossal, mert az Orbán-kormány végül mégis beadja a derekát, és…..
radala 2012.01.20 09:41:10
Roppant érdekes iromány. Mondjuk én az elmúlt egy vagy két évben drámai módon elbutultam, mára már tényleg semmit a világon nem értek.
Az tuti, hogy OV zseniálisan ügyködik, roppant meggyőző egy faszi. Ugyanakkor ma hallgattam a rádióban és iszonyatosan idegesítő modoros nagyképű fasz volt, aki ráadásul (szerintem tőle szokatlan módon) többször (azt hiszem kétszer figyeltem föl erre) is képtelen volt egyeztetni az összetett mondat két felét. Kádenciának nevezett valami népi bölcsességet, holott szerintem egy bölcsesség nem kádencia, persze mint mára semmiben, így ebben sem vagyok biztos:-)
Egyáltalán szerintem nagyon gyenge volt, ami persze azért is lehet, mert a riporter oly mértékben barátságos volt vele, hogy így nincs ember, aki szeret beszélgetni...
No mindegy. Csak annyit akartam mondani, az irományhoz, hogy bár kétségkívül minden szava igaznak tűnik, azért OV messze több, mint csupán taktikus. 20 évig nem lehet taktikával fönnmaradni, pláne nem növekedni. Szóval szerintem a taktikus kevés a stratéga sok, szimplán egy profi. Természetesen nem ismerem az európai átlagpolgárt sem a magyart, mindenesetre az EP vita arra nagyon jó volt, hogy megértsük a világon semmi szégyellnivalónk nincs senkivel szemben sem. A magyar az egy roppant érdekes (vagy baromi közönséges kelet-közép európai) fajta. Szerintem egy osztrákban föl sem merült az elmúlt 1000 évben, hogy létezhet bárki a világon, akire föl kellene néznie. A magyarok (talán a kultúrfölény elmélet miatt, tán egyébként is) valami olyan világot képzelnek el, ami szerint vannak nálunk jobbak (német, angol, francia igazából bárki), meg vannak nálunk rosszabbak (szlovák, román, szerb). Viszont a helyzet az az, hogy mindenki tökéletesen egyforma. Végtelen sokszor szembesülök azzal, hogy amit én keleteurópaiságnak (ez egy erős kritika nálam) látok az egyszerű emberi gyarlóság. Tuti van valami halvány különbség a népek között ilyen szempontból, és ez tuti, hogy komoly hatással van az életminőségre. De szerintem gyakorlatilag ezekre a különbségekre az emberek fizetésének sokkal nagyobb hatása van, mint a nemzeti sajátságoknak...
Most hirtelen meg nem tudom mondani, hogy ezt mi a francért írtam ide, talán, mert ez a gondolat járt a fejembe:-)
A lényeg, hogy mára én már sokkal kíváncsibb vagyok arra, hogy mondjuk Milosevicsnek miben volt igaza, mint arra, hogy OV miért is hülye...
  Lemondott az LMP frakcióvezetői posztjáról Schiffer András. Egy parlamenti párt vezető tisztségéről való lemondás jó esetben hetekig uralhatná a címlapokat, csak hát mostanában olyan történelmi időket élünk, amelyben ez a hír csak egy kisszínes lehet a világban…..
radala 2012.01.16 17:01:13
@iii: Progresszív adózás=igazságos adózás (ha a méltányos szót használnák egy szavam nem lenne, de épp igazságosnak az 1-2 kulcs szerintem igazságosabb, azon lehet vitázni, hogy az igazságosság ebben az esetben mekkora érték)
Veszélyben a demó stb.

Nem látom azt, hogy miért olyan ciki az EU zászló égetés, szerintem mindenki azt éget, amit akar, pláne zászlót (ok könyvet nem szokás errefelé, de nálam az sem vágná ki igazán a biztosítékot). Amit én a zászlóégetésben demagógnak tartok az az IKSZ, hogy adják vissza a mandátumukat. Ezzel az erővel az egész ellenzék visszaadhatná a mandátumát...
radala 2012.01.17 09:51:05
@iii: OK zászlóégetés nem faja (egyébként nem értem miért, még addig OK, hogy mondjuk román, izraeli, magyar, fradi, újpest stb. zászlót, nem égetünk mert az van akinek fáj, de az EU zászló valóban csak egy rongydarab, szerintem kevesebb ember érzelmeibe gázol bele az elégetése, mint mondjuk egy Vasas zászlóé, de mindegy ez, ha nem illik, hát nem illik.
De, hogy mi a gáz abban, hogy valaki bent ül egy parlamentben és nem ért egyet az ott levőkkel azt aztán végképp nem értem. Mi a különbség az odaláncolás meg a zászlóégetés vagy a kordonbontás meg akármi között... Szerintem ez roppant demagóg.
Ja és egy baromi fontos kérdés. OK a Jobbik szalonképtelen, mert gusztustalanul cigányozik, ebben tökéletesen egyetértünk. De azért vessünk már egy pillanatot a Mártíriuszozásra, és főleg gumilödözésre, viperázásra azonosító nélkül...

Egyébként én iszonyodom a cigányozástól, de mi a nagyobb geciség 5 évig cigányozni valakiket, akik cigányok, vagy 25 évig antiszemitázni, pláne nácizni, antidemokratázni olyanokat, akik nem antiszemitábbak nem nácibbak és feltehetőleg jelentősen demokratábbak?

Szóval lehet utálni a Jobbikot, pláne lehet rettenetesen cikinek gondolni, de azért az tuti, hogy ha nekem választanom kell egy maximálisan szimpatikus LMP és egy vér ciki Jobbik közt, abban az esetben, ha a nagyon szimpatikus LMP egy mszp koalában képzeli el a jövőt, akkor én a Jobbikot választom, minden erkölcsi skrupulus nélkül...
radala 2012.01.19 11:11:43
@kunzoo: Mindig koalíciós kényszer volt Mo-n. Semmi érdemi nem változott.
Az mszp+szdsz 49 %-kal ért el 72 mandátumot az ellenfél hiánya miatt. Miröl beszélünk?
Minap ezzel találkoztam a Milla Facebook-falán: Köszönjük Dr. Schmitt Pálnak, hogy áldozatos munkájával hozzájárult a Magyarországon szerzett tudományos fokozatok nemzetközi versenyképességének lenullázásához! Ezt meg Youtube-on lőttem: Akit…..
radala 2012.01.16 16:30:34
@Kandabula: Legeslegtávolabb álljon tőlem a védhetetlen védelme.
De nem fogják a háta mögött megmosolyogni, illetve tuti nem külföldön. (Szerintem aki nem ismeri SP-t, annak ö egy nagyon fasza kis, sok nyelvet beszélő, zongorázó, fitt, intelligens, kétszeres olimpiai bajnok) Szerintem SP nagyon fasza KE külföldre, csak mi érdemelnénk sokkal többet ennél.
Szóval azért sem fogják megmosolyogni, mert Guttenberg sem mondott le, csak miután az egyetem ELVETTE a doktori címét. Az osztrák Johannes Hahn sem mondott le, holott ott az egyetem azt mondta, hogy bár akkoriban ez még elment, ma már ilyen szart nem fogadnának be...
Szóval szerintem ez épp nem ciki, illetve nem úgy mint gondolnánk.
radala 2012.01.16 17:07:41
@Gera: Ez kétségtelenül rém bosszantó. Mondjuk én is elöszeretettel senkizem SP-t, de nem biztos, hogy kellene. SP nem egy senki, SP egy rendkívül sikeres ember, igen impozáns életrajzzal. A probléma inkább az, ahogy most viselkedik, mert ez nagyon ékesen bizonyítja, amit persze tudtunk is, hogy milyen módon jött neki össze ez a szép sikeres élet. Nagy kár, mert ezzel a szervilizmussal egyrészt árt a sajátjainak (mindenkinek jobb lenne, ha nem az EU-nak/AB-nek kellene móresre tanítania a kormányt/parlamentet), másrészt az a (remélhetőleg téves) képzet alakul ki az emberben, hogy ez az a mód, ahogy az emberek sikeressé válhatnak...
Mondjuk ne legyenek illúzióink, ez valóban egy út és tuti nem SP az egyetlen ezen az úton, de talán OV hallgathatott volna Kövérre ez ügyben...
radala 2012.01.17 10:07:45
@nyehehe: A baj az az, hogy szerintem nem fogják. Nem értek én ehhez, de Guttenberg/Hahn kopi/pészttel csinálta a doktoriját, az olyasmi, amit a vak is lát.
Ezt is látja a vak is, de azért ez akkor is egy kicsit (ha lehetséges ilyen különbséget tenni) picivel enyhébb plágium például a fordítás miatt kizárt az emberi elemzés nélküli összehasonlítása a kettőnek, Mo-n pedig nincs egyetlen megbízható ember sem...
Guttenberg esetében a kép ilyen világos:
de.guttenplag.wikia.com/wiki/GuttenPlag_Wiki
Másrészt nem bukfencezéstudományi egyetemen csinálta...

Fogalmam sincs a TF-röl, de talán nem véletlen, hogy épp TF esték vannak és nem Corvinus esték...
Szóval ebben kár reménykedni. Másrészt ha én lennék SP én is nagy gondban lennék, hogy mit tegyek.
Teljesen nyilvánvaló, hogy SP úgy érzi ö dolgozott ezzel (gondold el, hogy 50 évesen saját kezével írta meg, mert az kizárt, hogy találhatott volna egy ilyen diszgráfiás gépírót) Ezen kívül SP nyilván ismer 100 TF doktort és tudja, hogy legalább 20-an ugyanezt csinálták, szóval ö nem azt érzi, hogy megbukott, hanem, hogy kicsinálták...
Szerintem is nagy kár, hogy a TE dékánja kiáll SP mellett, mindenkinek, különösen SP-nek sokkal könnyebb lenne a döntés, ha elvennék a doktoriját.
törökgáborelemez 430. Egynek jó 2012.01.15 18:18:00
Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének. Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott; a Demokratikus Koalíció két emblematikus volt…..
radala 2012.01.16 09:32:15
@radala: upsz, de ciki, teljesen sötét vagyok a helyzet sokkal súlyosabb, mint hittem...
Szó sincs plágiumról sokkal súlyosabb a helyzet, összeesküvésröl van szó:-)
Bocsánat, egy ökör vagyok. SP-t tök nyugodtan plagizátorozhatja bárki...
radala 2012.01.16 10:57:24
@Balt: 92-ben sem hitte senki. Másrészt a 3,60-as kenyérrel nem de szakértőséggel annál inkább. Hemzsegnek a Bajnai fanok, szerintem az átlag Fidesz szavazó is azt hiszi már, hogy a szocik jobbak válság menedzselésben. Arról nem is beszélve, hogy ez egy bejáratott metódus számukra, lehet, hogy az emberek tanultak valamit (egyébként nem valószínű), de ők is megtanulták, hogy mit tanulhattak az emberek. Ha olyan sokat tanultunk volna, akkor nem Karácsony nyomná le Schiffert, hanem Schiffer Karácsonyt. Az LMP-sek láthatnák, hogy a Fidesz útja járható (mármint a jó értelemben vett útról beszélek, nem a mostaniról) oszt mégis az szdsz nagyon könnyen járható, de sehova nem vezető útját választják.
Pont azért mondom, hogy BG=NM, mert, hogy szerintem nem BG fog visszajönni, hanem valaki más lesz, aki még BG/NM-nél is rosszabb igazából...
radala 2012.01.16 12:30:21
@Balt: Tényleg úgy látszik. Kibaszottul profik ezek, mit mondjak.
Az a baj, hogy már megint nem fogjuk majd tudni, hogy ki mit cseszett el. Mert, ha mondjuk a végén azt gondoljuk, hogy ez egész index-es depresszió kampány vajmi kevéssé spontán, inkább a balos pénzek iszonyatosan koncentrált latba vetése, akkor majd azt gondolhatjuk, hogy OV ott cseszte el, hogy nem vezette be azonnal a szükségállapotot:-) Oszt az lesz, hogy ahelyett, hogy teljes joggal utálnánk OV-t mert elbaszta, majd azt gondoljuk, hogy ez volt a maximum és mégsem sikerült...
Bonyi, meg szomorú
Mandiner blog Doktor Schmitt 2012.01.11 17:59:00
   Plágiumgyanús Schmitt Pál doktori értekezése – írja hvg.hu. A cikk szerint Nyikolaj Georgijev bolgár sportdiplomata Az olimpiai játékok programjának elemzése című kétkötetes, 465 oldalas, több száz oldalnyi táblázatot, diagramot tartalmazó 1987-es tanulmánya…..
radala 2012.01.13 16:58:06
@Counter: Ja nem mondtam, hogy a Jobbik jó, de nagy kérdés, hogy mi a jobb egy hülye párt, ami nem néz hülyének, vagy egy talán nem hülye, ami hülyének néz.
Az elmúlt 20 év összes pártja hülyére vette az embereket. Amúgy (persze lehet, hogy a korom meg az idő meg millió más dolog szépíti meg), de az Antall kormány sem vette hülyére az embereket, illetve, amikor igen, akkor lett is taxisblokád. Persze erről a rendszerváltozásról csak rosszat vagy semmit.
Te tudod véletlenül, hogy mondjuk 88 óta csökkent vagy nőtt a különbség egy osztrák meg egy magyar között (inkább úgy kérdezem mennyit nőtt:-). Bár valószínűleg 80 lenne a helyes kérdés nem a 88. Mindegy. Nem az van-e esetleg, hogy mi 1000 éve pont ott vagyunk ahol most is? Mert szoktak jönni Mátyással meg ilyenekkel, de ezek olyan rövidke pillanatok, hogy tulajdonképpen kár is velük foglalkozni.
De mondhatnánk a Németeket is, nem pont ugyanazt gondolja róluk a világ, mint mondjuk 35-ben vagy lehet, hogy 37-ben?
radala 2012.01.13 17:20:45
@Counter: Göncz Árpád nekem egészen mostanáig nem volt kevésbé ciki, mint SP, de ez mindegy. HGy szerintem roppantul hülyének nézte az embereket (mondjuk szakértelem címszó meg ilyenek, de ma már minden aranykornak tűnik ez kétségtelen).
Mondjuk 80-40 egy jelentős része Horthy, 3 milla koldus, iszonyatos kivándorlások stb. Szerintem nem lettél volna elégedettebb, az egészben az egyszem Klebelsberg, miatt látszik aranykornak, no meg azért mert az elit valóban elit volt. Tartok töle egyébként, hogy Ov mostani egy kulcsa meg ilyenek többek közt arra a félreértésre épül, hogy akkor azért volt jó, mert voltak polgárok meg csórók. Nem tudom Márai mennyire volt polgár, de nekem öt olvasva kibaszott gazdagnak tűnik nem polgárnak. Valóban visszatekintve az nagyon kulturált időszak volt, bár ugye numerus clausus meg ilyenek is tarkítják. Állítólag a millennium is tele volt korrupcióval, a fene tudja, hogy igaz-e, hogy valaha volt-e tényleg aranykor.
Mostanában voltam itt-ott Pesten és teljesen meg voltam döbbenve, hogy micsoda nagy a pezsgés a Szimplában mindenféle magyarok a világ összes nyelvén beszélgettek mindenféle más fiatalokkal, szóval az ilyesmi csalóka.
Hányan jártak akkoriban bécsi egyetemre? most azt hallottam 2000-en (és gondolom ez nőni fog). Nem tudom el lehet-e hinni, hogy Arthur Koestler volt az átlag magyar:-)
radala 2012.01.16 08:55:58
@Counter: Természetesen nem Koestler az aki nem volt szegény, sőt Márai is gyakran "megszorult". Márai szülei tűnnek nekem kő gazdagnak nem maga Márai, de mindegy ez. Az biztos, hogy nem az írók/költök saját helyzetértékelését kell figyelembe venni ilyen esetekben, vö. József Attila "havi kétszáz sose telt" és ugye állítólag csak Makai Ödön többel szponzorálta, mint havi 200, de nem vagyok kellően művelt ahhoz, hogy tudjam ez igaz-e.
Nem kétséges, hogy volt Mo jobb helyzetben, mint ma, de akkor mit gondolhat egy portugál vagy spanyol. A helyzet az talán az, hogy mi magyarok (meg persze senki) semmiben nem különleges.
Az ténynek tűnik, hogy Mo aranykora (legalábbis kulturális értelemben) nem akkor volt, amikor a szabadság és a demokrácia tetőzött (kérdés tetőzött-e valaha). De mindegy ez, annyit akartam talán mondani, hogy ezek az aranykorok utólag tűnnek csak annak. Mátyás is állítólag attól nagy király, hogy utána sokkal szarabb lett. Ez tulajdonképpen Kádárra is igaz, és nem lennék meglepve, ha valaki azt állítaná, hogy kulturálisan a Kádár/Aczél kor verte a mostanit... De azt én végképp nem tudom, hogy mi az igazán fontos, az, hogy van számtalan kiemelkedő kulturális és sport teljesítmény, vagy az, hogy az emberek viszonylagos jólétben élnek. Most talán egyik sem áll fönt, de ez mondjuk nem egyik vagy másik kormány konkrét hibája.
Amúgy meg kaptam egy összefoglalót az általános iskolám osztálytalálkozójáról és az alapján nem (illetve sem) igazán lehetne megérteni, hogy mi is a baj az országgal, ránézésre, nagyon sokan sikeresek a többség feltétlenül túlteljesítette a szüleit (szellemileg, anyagilag egyaránt).
De nézd meg ezt (gondolom láttad már az életben, de ha nem akkor csodálkozz:-)
www.gallup.hu/Gallup/release/zimbabwe_090605.htm

SP-hez.
www.origo.hu/itthon/20120113-schmitt-pal-doktorija-a-sporttudomanyi-kar-dekanja-szerint-nincs-ok.html

Ezek után ugyan hogyan mondjon le SP?
Már "erkölcsi alapja" sem nagyon van, ha a TE dékánja szerint ez fasza, akkor nincs mit csinálni, akkor az a TE-n fasza.
Amúgy Guttenberg is akkor CSAK mondott le, amikor az egyetem visszavonta a doktoriját, Hahn (osztrák plagizátor) arra sem mondott le, hogy az egyetem azt mondta, a disszertációja akkor elfogadható volt, de a valóságban egy szar...
Sp eléggé meg van ezzel lőve szerintem. A dékán szerint ugyanis az a helyes olvasat, hogy Mo-n, de legalább a TF (TE)-n ez egy épp kellően jó doktori, azaz SP (sajnos) nem egy plagizátor, hanem egy TF doktor...
Tanulságos újraolvasni azt a sok különböző nyilatkozatot, ami mondjuk csak az elmúlt egy hónapban az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban a magyar kormánypárt politikusaitól elhangzott. Tárgyalástechnika – mondják erre baráti értelmezők. Totális káosz – vélik mások.…..
radala 2012.01.05 17:30:13
@bigapples: nem hagyta bazeg, kényszerítette, ez volt a matt. Picsába, nagy kár én szurkoltam, a hibák ellenére...
radala 2012.01.05 17:31:13
@panelburzsuj: Mondjuk ebben tök igazad van. Azt hiszem mindenkinek a kurvaanyja...:-)
radala 2012.01.09 10:24:22
@fvipera: Gondolom ma már ide a kutya nem jön, de azért ide írok.
Nos szerintem nincs ellentmondás aközött, hogy OV a hazáért a függetlenségért harcol és közben Simicskának/Nyergesnek faszom tudja kinek lop. Ezt már máskor is írtam senki nem szereti ezt a véleményemet, de sajna így van.
(Múlt héten ecseteltem, hogy nyilván a nyugat nem jó, a kommunizmus meg nem volt rossz, a kommunisták nem rosszak, a demokraták nem jók, csak mást-mást képzelnek jónak. Ha nagyon belegondolnánk, nem igaz az, hogy egy BMW jobb autó, mint egy lada (www.palitsyn.com/__data/assets/image/0012/3180/bmw-vs-lada.jpg )
Nem az volt a baj a kommunizmussal, ami miatt hivatalosan megbukott, az emberek nem voltak kevésbé boldogok, mint ma stb. Ettől még egy roppant gusztustalan rendszer volt, a híveivel nem értek egyet, de sajnos nem azért bukott meg, mert elnyomta az embereket, nem azért mert szegénységben tartotta őket, hanem azért mert gyengébben muzsikált gazdaságilag. És a legfontosabb az az, hogy a nyugat nem segített nekünk, hanem legyőzött, ha szigorúan veszem akkor nincs különbség a felszabadulás meg a rendszerváltás közt:-) )
Nos szóval, a rendszerváltásnak a forradalomnak, a gazdasági függetlenségnek igenis (sajnos) része az, hogy pénzt lopnak a CBA-hoz, Simicskához ide-oda... Szerintem ez egy ilyen világ. Soha nem lesz Mo-n demokrácia/rendszerváltás, ha a jobbos geciknek nem lesz pont annyi pénze, mint a balos geciknek, mert amíg ez nem következik be, addig még a maihoz mérhető esély sincs rá, hogy megfelelően legyünk informálva.
Hogy mást ne mondjak, én hét közben sokkal jobban utálom Orbánékat, hála a rendszeres index olvasásnak, mint hétvégén, amikor nem olvasok hallgatok semmit.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ezt a lopást tűrni pláne támogatni kell. Nem szabad tűrni, ha kiderül, de tudni kell, hogy az, hogy nem derül ki az nem jelenti azt, hogy nincs, de ha nem derül ki, akkor az "rendben van".
@Balt: Én nem megyek gyújtogatni, csak szomorú leszek. Nincs miért gyújtogatni, az egésznek az a tanulsága, hogy a világ nem jó, de ha javítani akarsz rajta (kommunizmus) akkor az még rosszabb lesz. Kár, hogy nem vagyok a jóisten, mert nagyon érdekelne, hogy tulajdonképpen volna-e joga valakinek forradalomba vinni bárkiket is. Mint már említettem volt, nem gondolom, hogy Kossuth, vagy Nagy Imre vagy bárki markánsabb fölhatalmazással bírt volna, mint OV és fogalmam sincs, hogy mondjuk a Bach korszak meg Haynau elkerülése, vagy Kádár elkerülése megérte-e volna a kompromisszumképességet?
Mindenesetre bármennyire is nehezen hiszek én a népek különböző fenotípusaiban, teljesen úgy néz ki, mintha a magyarok egyszerűen kedvelnék a forradalmazást...
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
radala 2012.01.05 14:48:36
@Balt: Igazából engem az ellentmondás föloldása érdekelne.
Mert vegyük azt, amit én gondolok, (meg, ami nyilván így is van) a nyugat sem nem jó, sem nem rossz, csak az önös érdekeit képviseli tök jogosan.
Nos, ebben az esetben sem olyan nagyon rosszak a kommunisták, mint az a jobbos világképből következne, mert bár megengedhetetlen eszközöket használtak, de mondjuk azt gondolták, hogy a gyarmatosítás ellen harcolnak, sőt ha ez így van, akkor még az is belefér, hogy elfogadod Sztálint, Rákosit a nyolcvanas évek közepén, mert azt mondod, oké-oké szar ez az egész, de ha megbukik még rosszabb lesz az embereknek (és igen még rosszabb lett, legalábbis tuti kisebb az összboldogság, mint volt 85-ben)...
Szóval az a minimum, hogy az ember ha elfogadja a saját Orbán fanságát, akkor nem törhet pálcát egy kisztitkár feje fölött...
De ugyanígy millió elgondolkoztató dolog van. Mondjuk egy jobbos (gondolom egy balos is), azt gondolja, hogy Milosevics egy háborús bűnös, akit legyőzött a nyugat.
Az én helyzetem momentán tök ugyanaz Bécsben, mint egy enyhén Milosevics barát szerbé, ha valakinek próbálom elmagyarázni a magyar helyzetet, akkor az elnéző, ja-ja a helyzet soha nem egyszerű választ kapod. Pont ezt mondtam volna én is egy szerbnek, majd rögtön azt gondoltam volna, hogy na lám-lám minden szerb népírtó...

De van azért más is, miért gondolunk mi mondjuk az USA-ra, mint fejlett demokráciára ha "az 1964-es polgári jogi törvény pedig a fekete bőrű lakosság szavazati jogát biztosította" ez igaz?
Nekem ez alapján 64-ig a Szovjetúnió legalább papíron demokratikusabbnak tűnik.
Ha ez igaz, akkor az Amerikai 60-70 évesek rezzenéstelen arccal nőttek föl egy bődületes ocsmányságban...
radala 2012.01.05 15:38:56
@lüke: Ja meg Mo-n is. csak OV-nak talán az a fixa ideája, hogy a 19000 Ft-vel verték öt meg 2002-ben. De ez a legkisebb kérdés szerintem. Érdekesebb kérdés az az, hogy a 200 000 végtörlesztös hálás-e a Fidesznek, vagy nem. Én eggyel beszéltem csak, aki szerintem kibaszottul összetehetné a kezét, hogy így alakult számára, de oly mértékben szociálisan érzékeny, hogy a szegény bennmaradókat sajnálja.
Mondjuk 2002-ben is hallottam olyat, hogy fasza az Orbán, csak szociálisan érzéketlen, az érdekes az az, hogy ez az illetö, mind a mai napig nem a fejét veri a falba és reggel-este mea culpával ébred, hanem azt mondja, hogy OV csak a gazdagokon segít. Sokáig próbáltam ezt széplelkűségként értelmezni, de ma már egyszerű beteges Orbán gyűlöletnek látom.
radala 2012.01.05 15:44:54
@Balt: Érdekel, de én pont az ellenkezőjét tapasztalom az általam ismert németeken. Persze csak liberális, balos, marxistákat ismerek, de furcsa módon nem tapasztalom náluk, hogy kinyílik a bicska a zsebükben attól, hogy minden gonosz minden amerikai filmben németszerű.