Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spd

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ördöglakat Kapu és gyűrű 2009.03.15 16:14:00
Nagyon sok változatban terjedt el a "Kapu és gyűrű" nevű ördöglakat. Alapváltozata 2-3 lépésben megoldható, mégis sok játékosnak komoly fejtörést okoz.   A játékcsalád minden tagjának legjellemzőbb része egy "kapu", ami lényegében egy talpon álló…..
Van egy ooország... Hol a pofátlanság határtalan... Kínai Népköztársasáág! Énekelni nem tudok, ritmusérzékem nincs, szótagokat számolni nem tudok, ti meg nem vagyok erre kíváncsiak. Na, szóval Kínában a pofátlanság tényleg határtalan, és ti itt látjátok jó példáját ennek. Minden akkor kezdődött,…..
Ide kattintva megvásárolható! A mai példány egy egészen hasznos készülék, egy zsebmérleg. Nem tudom, hogy van-e értelme ezt a szó használni, de angolul is így deklarálták az oldalon, ahonnan származik. A szerkezet jól jöhet a mindennapokban. Most talán nem esik le, hogy hol és mikor jöhetne jól egy…..
Van az ördöglakatoknak, logikai játékoknak egy olyan csoportja, amiről eddig még nem volt szó a blogon. A rendszerezésnél már említettem, de ott konkrét példa nélkül. Most bemutatom egy jellemző képviselőjét. Ez a csoport nem más, mint a lehetetlen tárgyak osztálya. Kissé…..
Ördöglakat Dobozparadoxonok 2008.11.02 13:05:00
Még a gondolkodtató játékokat nem különösebben kedvelők körében is népszerűek a paradoxonok, az elsőre megmagyarázhatatlannak tűnő jelenségek. A következőkben bemutatott két játék gondolkodtató is, paradoxon is, nem meglepő, ha sokaknak tetszik.    A játék…..
Spd 2011.02.07 19:43:27
Üdv!

A következőt (Afflatus Stick) olyan ezresért mérik ebayen:

cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=140487226630

Cél, nyilván, hogy vissza kell tölteni a rudakat a dobozba.

...a leírásban azt mondja, hogy 3 nap a kirakás rekordja... lehetséges, hogy ennyire nehéz lenne? Mondjuk elég össze-vissza méretűek, emiatt elég gyilkosnak néz ki, de akkor is... Ha így van, akkor lehet érdemes lenne visszalaposítani a kép perspektíváját és leméregetni a rudakat ;)
Spd 2013.03.25 16:29:30
Ez a video mostanság terjed a neten:

www.youtube.com/watch?v=3PszMaZ5Ipk

Érdekessége, hogy háromszor is át lehet rendezni úgy, hogy látszólag mindig ugyanolyan területű téglalapot kapjunk amellett, hogy minden alkalommal kimarad egy újabb négyzet.
Többször foglalkoztunk már nagyon egyszerűen és olcsón elkészíthető játékokkal. Nem kell hozzájuk más, csak pár készen kapható golyó, karika, egy kis hulladék fadarab és egy kevés zsinór. Na meg pici ügyesség és türelem. Különösebb szerszámokra sincs szükség, de egy…..
A szólistánk a szorgos gyűjtés eredményeként 300 sorról hirtelen 800 sor fölé gyarapodott, így kénytelen voltam kettéválasztani. Közkívánatra a teljes lista PDF-ben letölthető. A-tól J betűig itt találjátok, az alábbiakban pedig a K és Z betű közti szavak…..
Ördöglakat Keresd a ... rést! 2012.06.24 20:29:00
A fémből készült ördöglakatok jelentős csoportját alkotják azok a szétválasztó játékok, ahol a megoldás kulcsa az elemeken található rések egymáshoz illesztése. Ez a rés szűkebb, mint a játékot alkotó drót vastagsága, így a legegyszerűbbnek tűnő megoldás –…..
Ördöglakat (Fél)kész őrület! 2012.04.24 22:53:00
Nem kell egy nehéz játékhoz 1000 vagy 10000 elem! Még túl bonyolult alakzatokra sincs szükség. Elég néhány kocka:Sőt, még a képen látható 8 kocka is sok, ennyiből két játék is készíthető. Azért 4 egyszerű kocka nem ad sok bonyolításra lehetőséget. Hogy komoly játékra…..
Spd 2012.04.26 18:12:19
@Gáspár Merse Előd:

Nem, nem megy át. A madzag egyik vége a doboz egyik végén fölül, a másik a másikon elöl van rögzítve, és a jobbról jövő "átível" a kockák fölött megakadályozván, hogy azok kipotyogjanak (ezt a madzagból kialakított fül meghúzásával majd egy gyűrűt a tövéhez húzva lehet spanolni). Játék közben a felül átívelő madzagot le kell lazítani, hogy kilehessen a kockákat venni, lehessen variálni őket.
Ördöglakat Holdbéli kiszorító 2012.02.05 17:02:00
Sokak szerint akkor jó egy játék, ha nemcsak egyszer lehet összerakni vagy szétszedni, hanem sok feladvány tartozik hozzá. Ezek között legyenek könnyebben is, nehezebbek, sőt akár szinte megoldhatatlanul bonyolultak is. Nem árt, ha a szabályok sem bonyolultak, akár gyerekek is…..
Egyszerűen megoldhatónak és elkészíthetőnek tűnnek a szögekből álló ördöglakatok. E játékcsalád legismertebb képviselője látható az első képen:   A játékot két tökéletesen egyforma méretű és egyformára hajlított szög alkotja. A hajlításnál ügyelni kell,…..
Spd 2011.10.21 18:07:33
Ilyen izé leledz a lidl-ben 1200-ért:

külső:
spidersoft.uw.hu/data/DSC02934_.jpg
belső: spidersoft.uw.hu/data/DSC02935_.jpg
tartalom: spidersoft.uw.hu/data/DSC02937_.jpg

...tudom, lehet ingyen, szögből is... de ez már készen van :)

Van hozzá help is: a középső képen épp kicsit engedem kikandikálni a doboz alól. Szerencsére időben észrevettem, hogy nem kéne a papírt bámulnom, mert lelövöm a poént :D
ágy - asztal - tv Marokkóiaiak 2011.07.15 12:33:00
Egyesek talán még emlékeznek erre a kenyai és erre az indiai házra, amelyek kifejezetten arra voltak jó példák, hogyan lehet etno, népies egy enteriőr, de túlzások nélkül. Mára 2 marokkói házat hoztam, hasonló tanulsággal, tehát ne nagyon várjátok a mindenhonnan…..
Spd 2011.07.16 17:07:06
@VKI: azért marékkő az ország neve, hogy sok legyen benne a homok meg a kő ;) Ha kicsit kevésbé meleg és száraz hely lenne, akkor mondjuk lehetne a neve kazalgaz, de így mást választottak :D Énszerintem ezek a falak úgy vannak jól, ahogy vannak, "félmeztelenül". Amikor nekiállnak egy ilyet (látszólag) egyenesre vakolni, lemeszelni meg stukatúrozni, akkor szokott lenni az, mint Magyarországon is divat: nincs egy derékszög a falakban, nem néz ki jól benne a szekrénysor, eláll a faltól a zuhanykabin, nem akar futni a padlószőnyeg meg effélék... pedig olyan modernnek *néz ki*... jah, csak nem arra való, hogy modern legyen -- pont az ellenkezőjéért szeretjük :)
Ördöglakat Perigal négyzete 2010.10.24 09:29:00
Henry Perigal a XIX század első felében egy nagyon szemléletes bizonyítást mutatott be a Pitagorasz-tételre. Ebben két kisebb négyzetet átdarabol egy nagyobbá, méghozzá nagyon egyszerű módon. Úgy, hogy csak az egyik négyzetet kell felosztani 4 kisebb részre. Később - nem tudni…..
Ördöglakat Ördöglakatfa 2010.05.09 15:03:00
Már régóta tervezem, hogy készítek egy nagyobb méretű, körüljárható, több feladványos ördöglakatot. Hát, ilyen lett:   A képen éppen a két szomszéd kölyök igyekszik több-kevesebb sikerrel leszedni a karikákat.  A játék elkészítésénél cél volt, hogy…..
Egy fejtörő játékokkal foglalkozó könyvben láttam egy furcsa, drótból készült ördöglakatot. A kép alapján nem tudtam megoldani, így elkészítettem, persze fából: A kis zsebrevágható ördöglakat helyett egy jóval nagyobb, asztalra való játékot kaptam. Remekül lehetett…..