Regisztráció Blogot indítok
Adatok
staryl

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Csepeliek Újságának értesülése szerint botrányos körülmények között fogadták el Csepel idei költségvetését tegnapi ülésükön a kerület önkormányzati képviselői. A kétharmados többségben lévő fideszes városatyák és városanyák több éves hagyományaiknak…..
Ha valakinek hiányzik Matolcsy György és "érdekes" nyilatkozatai, az most megnyugodhat: a magyar tündérmese folytatódik, mégpedig Orbán Viktor tolmácsolásában. Mikor már azt hittük nem jöhet rosszabb a miniszterelnök jobbkezének CNN-nek adott nyilatkozata után, a kormányfő a…..
Olyan érzése van az embernek, mintha fix évfordulós ünnepe lenne a dinnye árának. Ez valami hagyomány itt a Balkán sarkán, hogy a dinnye árának a piaci önszabályozás nem jó, lépten nyomon bele kell beszélnie valakinek. Tavaly szinte napra pontosan ugyanitt tartottunk, a dinnyeár…..
Bár az új törvény alapján nem határozhat meg az önkormányzat szabálysértéseket, azonban a helyi bírságolás lehetősége nem szűnik meg, sőt! Az új önkormányzati törvény biztosítja annak lehetőségét, hogy az önkormányzatok rendeletükben megtilthassanak, s egyben…..
A 2012. január 1-jén hatályba lépő új Alaptörvény tervezett változtatásai izgalmas csemegéket tartogatnak mindenkinek. Ezeket a „jogi bonbonokat" mi is szeretnénk olvasóinkkal megosztani.Az új Alaptörvény ugyanis egyszerre mondja ki a 2011. december 31-éig…..
staryl 2012.01.24 19:53:43
@egerészölyv: Jellemző! Személyeskedő válasz, érvek nélkül. Lehet,hogy ti illatosak vagytok, de nem láttok az orrotok hegyéig. Párásodik a szemetek amikor meglátjátok Viktaturátokat, ezt a szép mélynövésű szabadságharcost!
staryl 2012.01.25 09:08:15
@dr. birca max: Igen valóban jogilag! Csak az nem minden, van társadalom is! Senki nem szavazta meg, egy alkotmányt feltétlenül népszavazással kell életbe léptetni. Meg kell nézni a Fidesz a 2/3 át a szavazók kb. felétől kapta és akkor még hol vannak azok akik egyáltalán nem szavaztak. Ez a kétharmad egy szavazási rendszer anomáliája. A Fidesz által kipostázott alkotmányos kérdőívek pedig annyira nevetségesek voltak, hogy az már inkább siralmas.
Igaz a közeljövőben nem lesz már pártnak, pártszövetségnek egyhamar kétharmada, de középtávon biztos, hogy lesz. Akkor feltétlenül igény lesz egy értékálló alkotmányra! Már csak azért is, mert maga az alkotmány se örökké való, hanem organikusan működő, állandóan megújuló törvény! Ez az alaptörvénynek titulált fércmű, nem alkotmány, inkább vallás, hiszen minden önkormányzatnál és egyéb állami hivatalnál oltárai vannak. Írott sorait pedig díszkötésben bibliaként terjesztik.
A magyar emberek egészségéért aggódó Országgyűlés “a népegészségügyileg nem hasznos élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítása és az egészséges táplálkozás előmozdítása” érdekében 2011. július 11-én elfogadta a népegészségügyi termékadóról szóló…..
staryl 2011.10.11 14:23:47
@higany1971: Valóban a felsorolt élelmiszer alkotók szükségesek az ember táplálkozásához és csupán annak túlfogyasztása okoz betegségeket. Ezért aztán mindenki előtt világos, hogy ezen adók kivetése nem más, mint a szerencsétlen sorsú kisemberek le rablása.Állítólag már fontolgatják, hogy bizonyos margarinokat is meg kéne adóztatni. Nyilván,hogy nem a drágábbakat, hanem az olcsókat, melyeket a szegények tömege fogyaszt. Hülyeség ez a vita, hiszen mindenki tudja, hogy a Matolcsi-féle gazdaságpolitika megbukott az egykulcsos adóval és ennek lukait is a szegényektől akarják bevasalni. Ilyen szemét kormánya még nem volt hazánknak!
Az ügyészségi törvény kiszivárgott tervezete tovább erősítené az ügyészség közjogi pozícióját, valamint jelentősen megnövelné az ügyészi béreket. Ez a megoldás Európa egyik legnagyobb hatalmú ügyészi szervezetévé tenné - a legfőbb ügyész hierarchikus irányítása…..