Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rejtett Változós Elmélet

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben Pintér Sándor belügyminiszter nemkívánatos személynek minősítette, és a település elhagyására szólította fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, továbbra is fekete egyenruhás hordák masíroznak a hajdú-bihari kisváros, Hajdúhadház utcáin. A…..
Rejtett Változós Elmélet 2011.04.15 14:54:48
@mement:
Nyilván nagyrabecsült, királyi többesben beszélő kegyelmességed sokat tud a realitásokról, annál is többet a "vidéki cigányproblémáról", és persze a huligánok mibenlétéről hasonlóképpen.
Olvasva néhányat a korábbi kommentjeidből, inkább tűnsz valami romkocsmás liberális idiótának, mint olyannak, akivel érdemes eszmét cserélni.

Légyszi nyugodtan tartsd meg magadnak az erre válaszként kikívánkozó frappáns reakciódat is.
Rejtett Változós Elmélet 2011.04.15 15:29:29
@Muad\\\'Dib:
" Ha a rendőrség szarik bele a bűncselekmények kivizsgálásába, akkor bizony jön az önkéntes szervezetek kora. A gárda és security szolgálat a lakópark bejáratánál között mindössze annyi a különbség, hogy az egyik a gazdag réteg védelmi reakciója a magatehetetlen rendőrségre, a másik pedig a közemberé... "

Ennyi. Pontosan ez van.
Ilyen nincs, komolyan mondom, ezt a pártot, ha nem volna, ki kéne találni. Miközben országunk nagyjai a Parlamentben tüsténkednek egy olyan új alkotmányon, amely kettészakíthatja a köztársaságunkat, az LMP holnapra beszélgetésre invitálja szimpatizánsait Daniel Cohn-Bendittel, az…..
 Mint minden hatalom, a Fidesz kormánya is hoz ostoba döntéseket. Nem is keveset. Ám eddigi hülyeségeiken csak mosolyogtam: nem olyan könnyű végzetesen elkúrni egy országot…  Ám a legújabb baromság, ami a Fideszes ötletemberek sötét fiókjából előkerült,…..
Külföldön mászkálva a nagyvárosokat gyakran átlengi az állandóság érzete. Látunk egy szép parkot és tudjuk, hogy az hasonlóan nézett ki öt éve, és jó eséllyel ugyanúgy fog festeni öt év múlva is. Több okból: egyrészt, mert vigyáznak rá. A lakók tudják, hogy ha valami…..
Volt már bőven szó a szegregációról. Szidtuk eleget a jogvédő maskarába bújt kommandókat, amelyek azonnal lecsaptak, ha valahol felszaporodott vagy éppen lecsökkent a cigány tanulók száma. Emlegettünk eseteket, amikor ezek a kommandók éppen a cigányokért folytatott áldozatos…..
Rejtett Változós Elmélet 2010.11.25 17:59:04
"egy burnout szindrómát minimum betudnék"
"adott cselekményt vagy negatívan, vagy pozitívan ítélsz meg"
"mindent megtettél, míg ők semmit"
"egyoldalú (és felelősséghárító) "
"le kellene szállni a magas lóról"

Mindig csodáltam azokat a tanult és átlagon felüli tehetséggel megáldott embereket, akik ilyen precíz és magabiztos elemzést képesek összeállítani olyan emberekről, akikkel életükben nem beszéltek, nem láttak, csak olvasták néhány soros véleményüket egy adott dologról.
Igazán lenyűgöző. Én inkább nem merészkedek ilyen vizekre, ahhoz még nem tanultam és tapasztaltam eleget.

"Szerintem nem fogyatékosnak születik a nagy részük, hanem el van hanyagolva, más tudást vesz át, mint általában az európai polgárok. Mert ennyi erővel minden esőerdő lakó, eszkimó fogyatékos (sőt, a Szegeden a speckó iskolában tanuló kínai is, aki nem érti a magyar feladatokat)."

Hát ez nagyon gyenge volt...

Sajnos nem jutottunk egyről a kettőre, bár nem is igen válaszoltad meg a lényegi kérdést, aminek kapcsán egyáltalán "szóba elegyedtünk".

Azaz:

Miért nem lehet arra törekedni, hogy minél több helyen legyen olyan iskola, ahol a saját nyelvükön (is) tanulhatnának, a saját kúltúrájuknak megfelelőbb, hagyomány ápoló törekvésekkel, minél több cigány tanár segítségével???

Inkább maradnék a konkrét témánál, mint folytatnám a a személyeskedést, ha nem gond.
Rejtett Változós Elmélet 2010.11.29 13:29:31
@Member: Nem gondolom, hogy a cigányok gyökerek. De azt igenis gondolom, hogy ők is felelősek azért a helyzetért, amiben vannak. A hangsúly az IS-en van.

A többségi társadalom ijesztő módon elkényeztette az egyik gyerekét, és most nem tud mihez kezdeni a ténnyel, hogy az nem hajlandó megenni a spenótot.
Ez több gondot is generál: 1: a többi gyerek értetlenkedik, sőt hőzöng 2: aki nem eszik zöldséget, magával tol ki

És igen: recseg –ropog, rogyadozik a szociális háló, de azt hiszem éppen emiatt nem lehet halasztgatni a cigányok ügyét. Sürgősen kell változtatni, különben kifejezetten háborús állapotok fognak beköszönteni a vidéki Magyarországon rövid éveken belül. Az éhség és kilátástalanság nagy úr.
(nyugdíjasok, munkanélküliek, segélyesek kontra egyre apadó aktívan dolgozó réteg, amelynek el kell tartania mindenkit, az előbb említetteken kívül a pici gyerekeket, és oktatásban részt vevő fiatalokat is.)
Nagyon nagy szükség van a cigányok munkaerejére, adójára, oktatásban való részvételére.
De szerintem nem kell feltalálni a spanyol viaszt, inkább meg kell vizsgálni pl a Gandhi iskola működését és lemásolva minden megyeszékhelyen meg kell nyitni hasonlókat.
Következő lépés: olyan „Gandhi előkészítő iskolákat” létrehozni, amelyek általános iskolai szinten képviselik a Gandhi szellemiségét.
Ez lassú folyamat. De nem várható el, hogy egy több tíz év alatt tönkretett rendszer egyik napról a másikra megjavuljon. Sok idő, sok energia és elkötelezett cigány és magyar pedagógus, segítő, szülő és hát motivált gyerek kell hozzá. De sikerülhetne.
A tavasszal járó eufóriában megírtuk itt, hogy a nagypolitikai nyomortól valamennyire függetlenül Budapesten az utóbbi pár évben kialakult egy meglehetősen vidám és élhető közeg, amelyben fiatal magyar emberek már nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan határolódjanak el a helytől,…..
Rejtett Változós Elmélet 2010.11.24 14:56:09
@nurker:
Y esta. Tényleg nem lesz lakásuk a büdös életbe'se. ( vagy legalábbis nem gyorsabban, mint egy átlag magyarnak)

Ez pedig még egy adalék:
www.magyarhirlap.hu/aula/honi_diplomaval_riksazni_londonban.html
És még egy:
index.hu/kulfold/2010/11/23/visszaszoritjak_a_bevandorlast_a_britek/

Egy "kivándorlok" döntést meghozni könnyen meg lehet, de a legtöbb embernek halvány fogalma sincs a realitásokról. Igazság szerint nagyon idegesít az, amikor mindenki azzal jön, hogy itt milyen rossz, hogy itt milyen szarok az emeberek,hogy ez vagy az milyen tipikus magyar mentalitás, hogy ezt máshol nem lehetne megcsinálni stb , stb, stb. Pedig dehogynem. Mindenhol ugyan ez van, nem vagyunk sem rosszabbak sem jobbak a többi nációnál. Ha valaki nem hiszi el, járjon utána:-).
Rejtett Változós Elmélet 2010.11.25 09:12:40
@Lépcsőházbölcs:
Nem esett szó alkoholistákról, de tényleg nem hiszem, hogy fel akar nőni ez a romkocsma nemzedék.
A csőd, amiről korábban írtam azért fog bekövetkezni, mert a boldog bulizások helyett kevesen akarnak a gyerek mellett otthon ücsörögni, és nem akarnak lemondani a kényelmes, de nagyon önző életvitelről. Pláne nem akarnak kiesni a már-már család szerepét betöltő kocsmázós társaságból, hogy helyette valami igazán komoly dologhoz fogjanak.
És ez sajnos nem ideológiai kérdés (LMP és liberalizmus, és multikulti, és stb és stb és stb) , hanem gazdasági és erkölcsi.
A Human Rights First amerikai emberijogi szervezet 2010-es díját megosztva kapta meg Mohácsi Viktória magyar romajogi aktivista, volt liberális európai parlamenti képviselő és Julius Kaggwa ugandai melegjogi aktivista. A Human Rights indoklás szerint "Julius és Viktória bátor…..
Kedden Geréb Ágnest őrizetbe vette a rendőrség, szerdán jópáran tüntettek a szabadonbocsátásáért, tegnap előzetes letartóztatásba került.(Fotó: Pozsonyi Zita, Blikk)A demonstráción és az arra való felhívásban is elhangzott egy mondat, ami remekül rávilágít a…..
Rejtett Változós Elmélet 2010.10.12 11:10:33
@fogsunder:

Két dologra hívtam fel a figyelmet:
1: sérül az önrendelkezés joga, ha nem dönthetnek a szülők ebben a kérdésben, és KIZÁRÓLAG kórházban megengedett a szülés.
2: Igenis azt gondolom, hogy a fent említett adózatlan összegek motiválják az orvostársadalmat, hogy kivégezzék a "konkurenciát".
Ha ismersz olyan szülész-nőgyógyászt, aki nem fogad el egyetlen forint hálapénzt sem a terhesség alatt, és "ingyen" levezeti a szülést, légyszi add meg az elérhetőségét, mert én még nem találtam őt meg.
Szóval nem gonosz orvosokról beszélek általánosságban, hanem a realitásról.

Mellesleg: egyetlen szót sem ejtettem Gerébről és a módszereiről, de arról sem, hogy a "nő teste" kié, stb, stb.

"....aki nem így látja annak érdemesebb lett volna meg sem születnie...."
Ez a hozzáállás mindent megmagyaráz. Nem kívánom kommentálni.
A vörösiszap-ügy legfrissebb történései:a védőgát épül, Illés Zoltán sk. vezette fel a nemzetközi sajtót a tározó repedéseit 10 cm-ről bámulni; a MAL Zrt. vezetése bocsánatot kért, tagad valamit és másvalamit megerősít; a slaggal csapatós Bakonyit letartóztatták, Hende…..
Rejtett Változós Elmélet 2010.10.11 15:40:47
@Megszivtam:
egyetértünk, a károk okozóját meg kell büntetni, nem úszhat meg semmit. felelősséget kell vállalnia és fizetnie kell, akkor is ha a gatyája rámegy. (nem fog)

kétségek a törvényjavaslattal kapcsolatban vetődnek fel, hogy mennyire kidolgozatlan és hogy mire és kik fogják ezt használni.
Rejtett Változós Elmélet 2010.10.11 15:58:32
@Lone Wolf:
így van, az aki azért jönne, az ne jöjjön. eddig sem lett volna szabad boldog-boldogtalant beengedni és támogatni. na de mi van azokkal, akik nem ezért jönnének és esetleg tényleg jót tennének hosszútávon( értsd: befektetnek, technológiát hoznak, továbbképeznek, munkahelyet adnak, adót fizetnek stb)? egy ilyen törvény nem csak a "rosszakat "zárja ki, de a jókat is. azt meg biztos nem gondolod, hogy csak rosszféle cégek akarnak idetelepülni , csupa rossz és bűnös szándékkal?! mert az eléggé a régi hozzáállást juttatná eszembe: bűnös, kapitalista nyugat, ahonnan a fertő jön....

a magyar cégek között-tapasztalataim szerint- szintén nagyon kevés a tudatosan kárt okozni akaró, direkt rombolásra törekvő Gonosz .

nem is erről volt szó, hanem arról, hogy gondold egy lépéssel tovább: alapítasz egy céget, mert nagyon sikeres mérnök vagy, van egy nagyszerű találmányod, nemzetközi szabadalom, szárnyal a céged, kinövi magát,benne van életed munkája aztán egyszer csak kreálnak köréd egy jogtalan cirkuszt és elveszik tőled mindenedet. És mi van, ha csak azért, mert megtehetik? Mi van ha ezzel majd valaki a jövőben visszaél? Ha hatalom van, törvény van rá, ráadásul egy (látszólag) sebtiben összetákolt valamiről beszélünk?
szóval az én kétségeim EGYEDÜL az ilyen esetekre vonatkoznak. Mégegyszer leírom: mind a külföldi, mind a magyar cégek esetében KIZÁRÓLAG az ilyen visszaélésektől tartok.
Pár városban azért kiélezett és izgalmas lesz a vasárnapi szavazás, az egyik ilyen Miskolc, ahol Káli Sándor polgármester próbálja megtartani a székét ... Káli 1994-től alpolgármester, 1998-tól az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökségének tagja. 2000-től az MSZP miskolci…..
Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk  nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem…..
  Miután az új törvények értelmében fogdába zártak két bizsutolvaj kamaszlányt, és egy hasonló korú (visszaeső!) prostituáltat, a balliberálisoknak is lett saját 2006. október 23-uk. Jöhetnek hát az ártatlan arcok mellé az alulról fényképezett marcona…..
    Most, hogy a Nemzeti Tanévnyitó után már Nemzeti Oktatás folyik az iskolákban, hadd járuljak hozzá egy igazán konzervatív javaslattal a hoffmanni reformokhoz: legyenek újra egyenruhák az iskolákban! Nem megijedni.   Nagy-Britanniában járva ismét feltűntek azok a bizonyos…..
Cigányokról Cigánygulág 2010.09.02 20:15:00
Nem nagyon van ezen mit elemezni. Az a tény, hogy Szegedi Csanád Jobbikos EU-képviselő javaslata a cigányok átnevelő- és kényszermunka-táborokba zárásáról egyáltalán elhangozhatott, a magyar közélet szégyene. Ha eddig nem tette volna, hát legalább mostantól szégyellje magát…..
Rejtett Változós Elmélet 2010.09.08 15:19:45
@Member:
"Most én személyeskedek"
Ezek szerint liberálisok/neoliberálisok is élnek ezzel a taktikával.Gondolom a baloldaliak és a jobboldaliak is. Én inkább konzervatívnak gondolom magam, ha már mindenképpen kategóriákat keresünk és általánosítani próbálunk.

" (elvégre rossz magatartású gyerekeket engedsz össze és nem állhat mindegyik mellett nevelő),"

Helyesen: "sok rossz magatartású gyereket engedsz össze jó magatrtásúakkal, ahol is nem állhat minden problémás gyerek mellett nevelő."
De te nem ezt írtad, nyilván, mert nem is ezt akartad kijelenti.Vagy talán neked vannak nehézségeid a pontos fogalmazással?

"hogy egy börtönös hasonlattal éljek"
Jóformán CSAK börtönös hasonlataid vannak. Érdekes.

"Megtanítják, hogyan élj hithű keresztényként egy zárt értékrenddel (ami alapján belül eldöntöd, ki a jó, és ki nem), egy alapvetően "világi világban". Te hol élsz?"

A keresztény erkölcs és a parancsolatok "zárt értékrendje" valóban idegenül hathat egyeseknek ebben a "világi világban". Ettól függetlenül ezek a civilizált világ pillérei évezredek óta. Attól, hogy ma egyre kevésbé érvényesül a Ne ölj!, Ne lopj! tiltása, mert hála a neoliberalizmus erkölcsbomlasztó hadjáratának az emberek azt hiszik, hogy mindent szabad, nos attól még ez a követendő út, és egyike a biztos pontoknak az ember megítélését illetően.
Rejtett Változós Elmélet 2010.09.08 15:35:08
@Bencsik Gábor:
Értem, miről beszélsz.
Megkockáztatom, először önkénteseket lehetne keresni. Vannak olyan cigány családok, ahol a szülők belátják, hogy a gyerekeiknek a tanulás az egyetlen esélye, de az inspiráló környezetet nem tudják biztosítani.
Vannak biztos olyan családok is, akik esetleg nyitottak arra, hogy az ötödik, hatodik gyermek megszületése után hozzájárulnak, támogatják azt az ötletet, hogy valamelyikük nevelését, iskoláztatását átvállalja ez az iskola.
És lassan, de biztosan kialakul egy gyakorlat. Kikerülnek, elhelyezkednek a végzősök, sikertörténetek születnek.
Aztán a leghitelesebb "toborzók" éppen ők lesznek, akiknek sikerült, és a cigányság egyre nagyobb rétegével tudják elfogadtatni a kezdeményezés követését.
Rejtett Változós Elmélet 2010.09.09 17:43:40
@Member:
Talán a válasz ebben a kommentben keresendő: 2010.09.08. 15:35:08, küldtem BG-nek.

"Ezek szerint minden cigány gyereket ilyen suliba szeretnél szállítani, vagy csak a maga után kívánnivalót hagyó gyerkőcöket? Ha mindegyiket válogatás nélkül odaküldenéd, igazad van, én azt hittem, csak a problémás magatartásúakat fosztanád meg a szabadságuktól. :)"

Aki az iskolába járást, kollégiumi szabályokat, a felelősségre nevelést a szabadság megvonásaként értékeli, az :
a; nagyon fiatal
b; nagyon hülye.

Nem kívánok vitatkozni vallási ügyekről. Nem kívánom megítélni egyes vallások képviselőinek frusztrált cselekedeteit. Nem vallásos emberek frusztrált cselekedeteit sem. Vallások kuszaságában összezavarodott emberek gondolatait sem célom megérteni.
Az erkölcs alapjairól volt szó. És az erkölcs alapjai továbbra is azok.
Ma szavaz a Parlament a családtámogatási törvény módosításáról. Ez alapján a családi pótlékot két részre választják, nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra. A nevelési ellátás jár a nem tanköteles gyermek után, illetve saját jogán jogosult erre a…..
Rejtett Változós Elmélet 2010.06.21 16:24:17
@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): igen, külön roma iskolákat kellene létrehozni, hogy ápolhassák a kultúrájukat, saját közegben, NEM KIREKESZTVE, de a sajátos igényeikhez igazodva lehetne őket tanítni. Zsidó iskolák nincsenek? Más nemzetiségi iskolák nincsenek? Miért kellene ezt szegregációként felfogni? Vakok iskolája nincs? Van. És igazodik valamennyi egy-egy sajátos igényhez.
És igen, ezáltal a többi gyerek haladhat a neki megfelelő tempóban, a neki megfelelő metodikát követve.
És hidd el, átgondoltam. És meggyőződésem, hogy ez az egyetlen olyan út, ami mindenkinek jó.
Rejtett Változós Elmélet 2010.06.21 17:12:16
@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): elbeszélünk egymás mellett.:-)
Amíg úgyis megkapják a pénzt, hogy nem dolgoznak, addig nem fognak dolgozni. Ha már nem kapnak segélyt , egy büdös vasat sem, na akkor (talán) elmennek dolgozni, mert különben nem lesz egy büdös vasuk sem. Így értem a pénzt, mint "motivációt". Nem azért mennek maJD el melózni, mert elkötelezett árokásók, tereprendezők, gátépítők lesznek nagyhirtelen, és szeretik a szép árkokat, a tiszta parkokat, vagy hogy ne öntse majd el őket az árvíz, hanem mert pénzt kapnak, amit utána elihatnak, ha akarnak. Mindenesetre ha valaki jó sokat dolgozik, és jó sok árkot ás, földet kapál, utat épít, gátat húz, akkor már lehet- ( lásd a dolgozó emberek többségét) hogy kevesebbszer lesz képes leinni magát a fáradtságtól, vagy kevesebb ereje marad gyereket csinálni. Persze ez nem biztos...
Rejtett Változós Elmélet 2010.06.21 17:28:29
@Marcellusca: Valóban nagyon összetett kérdés. Olyan sok mindenen kellene változtatni.. De valahol el kell kezdeni. A tanárokat jobban meg kell fizetni, meg kell akadályozni, hogy agyonverjék őket, mert rossz jegyet adtak, fegyelmezni mertek, stb.
Szigorítani kell, ezzel is egyetértek, nem is kicsit kellene. És nem kellene a világnak fellszisszenni, ha cigány iskolákról kezdenének el beszélni. ( de tudom én is, hogy ez lenne)
A mongol Biocombinatnak nyújtott 25 millió dollár segélyhitelről szóló hivatalos beszámoló így kezdődik: "Az Európai Unió kapujává válhat a záhonyi vasúti határátkelő a mongol termékek számára - hangsúlyozta Bajnai Gordon" Sajnos nagy valószínűséggel ez nem…..
Nahson Sávit - ez a héber neve annak a három, speciális kialakítású Gulfstream V-ös repülőgépnek, melyet az Izraeli Légi- és Űrerők (IASF) napjainkban elektroniai felderítési feladatokra (SIGINT) használnak, nyugodtan mondhatjuk, hogy világszerte.Tegnap két példány…..
Rejtett Változós Elmélet 2010.03.18 09:00:31
@PokerJoker: Bámulatos a naivitásod.