Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Töci

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autóépítés Tavaszi tekercs 2014.04.22 18:11:02
Mai szemmel nézve furcsának tűnhet ez az autószerkezet. Nem csak kora folytán, hanem a felhasznált anyagok tekintetében is. Ebben nincs kevlár, maximum is csak lekvár, de  azért ebben is van szépség. Azért valljuk be, ilyet nem minden nap látunk! Egyértelmű, hogy valaki fát akar…..
Mielőtt bármit leírnék, le kell szögeznem, hogy az a 27 másodperces videó, amin a Hangyász motorját hallhatod forgatás közben, életem főműve. Illetve Ákos főműve. Semmiképp ne hagyd ki, van láng, lobogó falinaptár, és olyan hang, hogy ezredszer visszanézve is nyihogok…..
Most bánom csak igazán, hogy ellógtam a gépelésórákat annak idején. Ha nekem 16 éve azt mondja valaki a Külkeren, hogy gyakorold rendesen az asdf-jklé-t, büdös kölyök, vagy nem fogod győzni a tempót, amivel Powered Áki a Nissan 350Z-motoros Datsun Z-det építi, biztos hozzávágok…..
Mindennél súlyosabb tiprás van, amióta a Hangyász megérkezett az OMG és Lajcsi kezei közé. Mivel bő három hét van hátra a hivatalos debütálásig, és az érdemi összeszerelés el sem kezdődött, Lajos éjszakába nyúló munkanapokon át szabja, alakítja és fényezi az új…..
Töci 2012.08.28 14:46:33
@junkiee:

Remélem csak az derült ki, hogy a motor kuka és nem valami alapvető probléma merült fel.
Mondjuk azon sem lepődnék meg.
Gyuri autója azonnal az érdeklődés középpontjába került, ahogy megláttuk a képeket. Nem volt egyértelmű a szerkesztőség álláspontja, hiszen volt, akinek tetszett, volt, aki rondának látta, de a befektetett munka alapján mindenképpen megérdemelte, hogy díjazzuk. Hiszen a…..
Subba Csibész 2012.02.15 16:15:00
Elég csibész a mindszenti horgásztanya gondnoka!   ..
Töci 2012.02.16 09:00:44
@SHAMAN.SMN:

Azért elég érdekes halastónak titulálni a Tiszát!
Töci 2012.02.16 11:11:26
@SHAMAN.SMN:

Ok így már értem! :-)))))
Reggel 6-kor subbázni az is szép! :-))))
Majdnem úgy lett, hogy poszt helyett egy "Betegség miatt zárva" tábla fityeg a Közlönyön, de Adorján nem bírt magával, és lázmérővel a hóna alatt számolt egy kis váltóáttételt. Nagy szerencse ez mindannyiunknak, különben itt most az Ackermann-kormánygeometria mélységeivel…..
Töci 2012.01.31 15:01:40
@Nínó Karotta:
Helló!

Nekem a sevenbe escort mk 2-es van elég keskeny, ez elöl irányít és lehet 1.95-ös rack&pinion-t kapni bele, sőt még asszem 1.75-ös is létezik.
Vagy sierraét szokták középen röviditeni, ehhez is lehet kisebb áttételű fogaskerék-fogaslécet kapni.
Nem tudom eldönteni, kéne-e. Vezetni egész jó lehet, de ha birtokolnám, csak éjjel mernék közlekedni vele, napszemüvegben. Mert mint minden túlfényezett kultautóhoz, ehhez is olyan szitokszavak tapadnak, mint péniszhosszabbító, pótcselekvés, striciautó és még sorolhatnám. Pedig…..
Ilyen hibrid még nekem is kéne: csővázas szerkezet, egyedi tervezésű pályafutómű, összkerékhajtás. A metzi egyetem diákjai építették egy Formula Studenthez hasonló versenysorozathoz, és meg is nyerték vele a tavalyi bajnokságot. Nem bonyolították túl a technikát soros vagy…..
Töci 2010.10.01 19:50:48
@tommodore:
Szerintem a hayabusa blokkból faragott v8 még keményebb lehet. 85kg 400Le, ilyesmi van a radical sr8 lm-ben is, na az kemény.
h1v8.com-on van róla ez-az.
Sose tudtam, hogy az AWI-hegesztés alapmotívuma a vulva, hogy lehet barkácsboltból igazi repülőt építeni, és hogy van ember, aki lézervágógépet rak össze saját gyönyörűségére egy budai garázsban. Aztán Laciéknál meghalt a hegesztőgép, pont a szabadságom elején.…..
Attila és Pisti már készíti az oldalmerevítőket V-alakban, ami a stabilitáson kívül, az autó csavarodás-mentességét is hivatott biztosítani. Mára a padlólemezt is készre hegesztették a fiúk, így Indián is kipróbálhatja. Attila szerint a kardánalagút olyan merevséget…..
Belsőség Kati az úton - 4.rész 2010.03.04 12:15:00
Ma reggel kaptam ezt az üzenetet és két képet Katitól: Hello Omm! Én lettem az első, a busz megérkezett időben, 7.55-re. Küldök képeket utólag, meg előre (ezek még az előző poszt képei voltak - omm -). Még a vonaton megtudtam, hogy a svédek sem szeretik a bonyolult, hosszú szavakat,…..