Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mufurc Manó

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eset a mi osztályunkban is megtörtént, először azt hittem, valamelyik osztálytársam anyukáját még ennyi idő után is zavarja az eset.     Én levetkőztem, és félmeztelenül kellett végigolvasnom a betűket a szemvizsgálathoz, félmeztelenül nézte meg a doktorbácsi,…..
Mufurc Manó 2011.03.14 13:16:33
@Dr.laikus PhD: Az alkotmány mióta egyenlő a politikával? De azért kiáltozz csak a kényszerzubbonyért, lehet téged visznek el.
Volt, hogy bókoltam neki, hogy én örökre vele szeretnék már maradni és nekem csak ő kell. Mire ő: én sem akarok már mással lenni. A kettő nagyon hasonló mondat, de valahogy kimondva mégsem ugyanaz. (Elnézést, tegnap az Oscar miatt kicsit elaludtunk) Mindenféle bevezető helyett…..
Tisztelt "praxisblog"!   Kb 10 éve történt velünk egy ironikus, inkább komikus eset a Kecskeméti Megyei Kórházban.  A dolog már azóta elévült és korábban másoktól is hallottam valahol, az érdekesség az, hogy velünk esett meg! A Kecskeméti kórházban (is) az…..
Mufurc Manó 2011.01.03 21:11:27
@Leroi: "Én az orvosellenességet egyformán büntetném az antiszemitizmussal."

Újabb példája annak, hogy egy felsőbbrendű, külön kasztként kezelendő faj tagjának tartod magad. (Na nem az antiszemitizmus, hanem a kiemelt kezelési mód miatt.)

Szerintem meg inkább nézz magadba, vagy nézzetek magatokba, mert ti égetitek itt legtöbbet az orvosokat, azzal hogy kiadjátok magatokat annak, és mellékelitek a véleményeteket. ;) Eleinte ugye én is azt hittem, hogy a posztok gázak, de nem... rájöttem, hogy a kommentek mérföldekkel verik bármelyiket!

Egyébként a múltkor, mikor ellenvéleményt merészeltem megfogalmazni, és rákerestetek a nickemre, attól, hogy sok szép fél órát eltöltöttek a szerencsétlen csaj mocskolásával (az emberi hülyeség és mocsokság párosulásának egyik gyönyörűen eklatáns példája volt ez részetekről), akit megtaláltatok ilyen néven, még nem én voltam az.

Tudjátok hogy megy ez. Megy a bácsi az erdőben, meglátja a nyulat, rámutat a botjával: a nyúl holtan esik össze. Na de mi van, ha nem a bácsi lőtt, hanem valaki más, máshonnan? Direkt azért meséltem el ezt a kis sztorit, mert őszintén nem hiszem, hogy sokan közületek (Leroi, Irise, és a többi utánfutó), meg fogja ugrani értelemben a jelentését.

Jah, bocs hogy csak most értem rátok, ezt még szerettem volna hozzátenni az egy(?) két(?) hónappal ezelőttihez. További jó önégetést!
Praxis Nekem ez nem fájhat 2010.12.05 06:00:00
Tavaly ősszel történt, hogy egy alhasi görcs miatt (endometriózisom van) bekerültem az ügyeletre. Bevett gyakorlat, hogy amíg ki nem derül, mi a görcs kiváltó oka, nem adnak semmiféle fájdalomcsillapítót, görcsoldót. Ezzel tisztában voltam, de arra ami azon a vasárnap hajnalon…..
Mufurc Manó 2010.12.05 19:59:09
@adamantium: Ezekben egyetértünk. Szerintem mindenkinek kéne, nem csak a jogsihoz, valamilyen alapszintű egészségügyi oktatás.

A hangnem, amiben az esetet részletezték, nem tetszett.

"vszínűleg konyec filma."

"Jaja, fémkeresővel kell majd végigkutatni szegénykét."

"szerintem nagyon fázott és koszosnak érezte a beleit, először lenyelte a fagyállót majd utánaküldte a fogkefét, aztán eszébe jutott,hogy elektromos fogkefe lévén kell hozzá elem is, meg a nagy sötétben a fogkefe lehet nem boldogul, ezért kell egy öngyújtó is világítani."

Stb. Ez valami egészen... újszerű tájékoztatási módszer lehet, a haldokló beteg részletes gúnyolásával egybekötve. :) De nézzük, talán enélkül is megmentett volna egy életet, a tény, amit újrafeltaláltatok, hogy a fagyálló mérgező.

Ha ti ehhez szoktatok hozzá az orvosi szobában - akkor nincs mit tenni. Mindenesetre fura volt kívülről látni, de - felettébb tanulságos. Eddig azért tiszteltem az orvosokat, amit fentebb említettem: sok év megfeszített tanulás, szaktudás, erkölcsi tartás a betegekkel szemben (avagy nem gúnyolódunk rajtuk a hátuk mögött, mert emberek, és mert betegek), és alapszintű tisztelet, ahogy én is tisztelem őket; belátom, ez utóbbit hiba volt egyből feltételezni, egy téves pozitív előítélet, hiszen valóban nem tanítják.

Talán a stresszt nem azokon kéne levezetni, akik nem érdemlik meg. Ennyi.
Mufurc Manó 2010.12.05 20:11:37
@Leroi: Sajnos túl kevéssé vagyok általánosító ahhoz, hogy általánosítva kiábránduljak minden férfi orvosból egy, vagy pár, vagy sok paraszt miatt. (Ez már egy jelző volt, igen.)

Ennyire ne hidd magad mindenhatónak.

Mások nem biztos, hogy ilyen érzékenyek lesznek, szóval, sok sikert a lángoló kollégáidnak, akik miattad égnek.
Mufurc Manó 2010.12.05 22:25:48
@Irise: Tessék, legutóbb itt védtem az orvosokat: "Mufurc Manó 2010.12.02. 12:22:21
@El Visco Stello: Bocs, de szerintem valamit rosszul fogtok fel.

Én, mint kívülálló átérzem a posztolók helyzetét, de hadd ne higgyek ismeretlen embereknek elsőre. Jöjjenek az orvosok, és mondják el a kommentekben a véleményüket (amit nem ilyen végzettségű szintén nem tud megítélni, mennyire helyénvaló, de ugye mikor foglalkoztak az emberek csak azzal, amihez értenek? hát soha), aztán a kettőből kisül valami, hogy mi történt valójában. Legjobb persze az lenne, ha ott lettünk volna, de nem voltunk ott.

Irise azt írta, hogy ápolták biztosan, mert ilyen-olyan dolgokat feltétlenül meg kellett csinálniuk. Én átérzem az ide írók helyzetét, de azt őszintén nem értem, ha egyszer sérelmük van, és azt leírják, miért nem tudják pontosan leírni, vagy mások számára érthetően megfogalmazni. Annak ép ésszel beláthatóan semmi értelme, ha valaki a friss sírkő mellől a laptopon levelet küld a praxis blognak, mert attól még, akik ide járnak, azok külső szemlélők lesznek, és bizonyos ponton túl a tények, és nem az érzelmek érdeklik őket, mivel ez nem a reszvet.hu, hanem a praxis blog, ahol az emberek az ellátás minőségére kíváncsiak. Ezeken túl kell tenni magát az embernek, aztán tegyen feljelentést, vagy írjon ide. Üljön le, gondolkodjon, fontolja meg. Ez nyilván nagyon nehéz egy haláleset után, de ettől még az olvasóknak lehetnek ilyen kérései a kommentekben, hogy legyenek pontosabbak a leírások. Ez meg az én okoskodó véleményem volt."

Hogy pontosabb legyek: Irise-t. No de mindegy, ez még "csak" három napja volt, valóban. Azóta valahogy csak kiment a biztosíték. Vajon miért? Ok nélkül? Ne nézzük ennyire baromnak a másikat. Lehet az a bajotok, hogy a betegeitekkel is ilyenek vagytok.
(link gyengébbeknek: praxis.blog.hu/2010/12/02/gazdasagi_szempontbol_kerult_az_elfekvobe)

És még valami: profitálni akkor profitálhattam volna (én), ha nem tudtam volna, hogy nem szabad fagyállót inni. Sajnos én olyan helyen élek, ahol forgalmaznak ilyesmit, tehát magamtól is volt ennyi eszem. Mások pedig gúnyolódás nélkül is profitálhattak volna, ha már itt kell profitáltatni bárkit ezzel, de erről hosszan írtam. A véleményem nem változik, amit itt egyes orvosok művelnek, az egyszerűen gyomorforgató, és kiakasztó.

apolka11: "Egyrészt az orvos menti meg ezt a beteget (ami persze még nem hatalmazza fel arra, hogy gúnyolja), nem pedig te." Húúúúúúúú, hát én ennek sehol se állítottam az ellenkezőjét, azta!

"Másrészt ordítóan egyértelmű, hogy ez egy önvédelmi mechanizmus, másképp nem lehet túlélni, pszichésen épnek marani, ha ezzel minden nap szembesülsz.
Persz pityoghatnának az orvosok minden halálesetnél, minden tragédiánál, összeborulva sírhatnának az orvosiban, de akkor mindenki 2-3 év múlva menne a süllyesztőbe."

Pszichés önvédelmi mechanizmus? Az, ha szarba veszed a beteget, hát gratulálok hozzá. Nem is mindig azok gúnyolódtak, akik kezelték! Akkor hol az önvédelem? Hehh... Nyilvánosan? Az interneten? Mert amúgy nincsenek kollégái, akikkel megbeszélheti, élőben (ha már neki szüksége van erre)? Mert a többi potenciális beteget ebből nem lehet kihagyni? Mert az illetőt névtelenül nem lehet megbecsülni? Nagy nyilvánosság előtt?

Mindegy. Igazából őszintén magáért beszél ez az egész, ami itt lezajlott, mindenkire nézve, aki részt vett benne, meg lehet számolni az érveket és beszólásokat.

Nekem nincs több hozzáfűznivalóm, mert ez már csak szánalmas mocskolódás.
Tisztelt szerkesztők!   Az édesapámat körülbelül 4 évvel ezelőtt szállították a Szent Imre kórház idegosztályra. Bár soha se tették volna! Az osztályon szinte rá se néztek. Alig vizsgálták, és még a megszokott gyógyszereit sem kapta, annak ellenére, hogy bavitették a…..
Mufurc Manó 2010.12.02 12:22:21
@El Visco Stello: Bocs, de szerintem valamit rosszul fogtok fel.

Én, mint kívülálló átérzem a posztolók helyzetét, de hadd ne higgyek ismeretlen embereknek elsőre. Jöjjenek az orvosok, és mondják el a kommentekben a véleményüket (amit nem ilyen végzettségű szintén nem tud megítélni, mennyire helyénvaló, de ugye mikor foglalkoztak az emberek csak azzal, amihez értenek? hát soha), aztán a kettőből kisül valami, hogy mi történt valójában. Legjobb persze az lenne, ha ott lettünk volna, de nem voltunk ott.

Irise azt írta, hogy ápolták biztosan, mert ilyen-olyan dolgokat feltétlenül meg kellett csinálniuk. Én átérzem az ide írók helyzetét, de azt őszintén nem értem, ha egyszer sérelmük van, és azt leírják, miért nem tudják pontosan leírni, vagy mások számára érthetően megfogalmazni. Annak ép ésszel beláthatóan semmi értelme, ha valaki a friss sírkő mellől a laptopon levelet küld a praxis blognak, mert attól még, akik ide járnak, azok külső szemlélők lesznek, és bizonyos ponton túl a tények, és nem az érzelmek érdeklik őket, mivel ez nem a reszvet.hu, hanem a praxis blog, ahol az emberek az ellátás minőségére kíváncsiak. Ezeken túl kell tenni magát az embernek, aztán tegyen feljelentést, vagy írjon ide. Üljön le, gondolkodjon, fontolja meg. Ez nyilván nagyon nehéz egy haláleset után, de ettől még az olvasóknak lehetnek ilyen kérései a kommentekben, hogy legyenek pontosabbak a leírások. Ez meg az én okoskodó véleményem volt.
Mufurc Manó 2010.12.02 12:24:17
@sárga nyúl: "Tapasztalatom nekem is van. Uzsokis. Ott "feküdtem" 3 napig és láttam, hogy ezek a dolgok tényleg így zajlanak."

Milyen dolgok, és pontosan hogy, hányszor, és mikor nem? Ez kicsit általános volt. Ha elküldted a történeted, akkor add meg a linkjét, ha nem, hát itt az idő, szerintem másokat is érdekelne, azért járnak ide... Mert szerintem vannak jócskán, akiknek nincs kórházi tapasztalata.
Mufurc Manó 2010.12.02 13:17:11
@sárga nyúl: Hát figyelj, ez egy kockázat, amit vállalsz a publikálással... Minél érthetőbb vagy, annál többen értik, az a nyereség, de netes hsz/post nincs "veszteség" nélkül. Engem is kitiltottak már helyről, mert nem voltam polkorrekt, na...? Ez van.
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
Mufurc Manó 2010.12.01 17:28:52
@De_nehéz: Nem a kormány képtelen elmondani, hanem sehol sem írják meg. Nézem a tévét, miért van az, hogy az MSZP naggyűlést két percig mutatják, hogy Orbán hogy lop, aztán van egy húsz másodperces riport Kósával arról, hogy reflektál arra, hogy akkor ki is viszi az utcára az embereket, de érdekes módon, magára az érdemi felvetésre nem tud, mert lekeverik. Vonatkozik ez a három legnagyobb adóra, és az indexre is. Engem az érdekel, hogy ez miért van így.
Praxis Valamit feldugott magának? 2010.11.26 06:00:00
Sajnos több éve nőgyógyászati problémával küszköd,többször volt már eü kaparásom,tavaly kétszer. Márciusban annyira görcsöltem,és rengeteg vér távozott tőlem,hogy a férjem este 10-kor bevitt a Miskolci kórházba,ahol sehol egy orvost nem találtunk,már a portás…..
Mufurc Manó 2010.11.26 17:58:35
@petya.bacsi: Te hülye vagy. Ha oktatókórházba mész, hogy a f*szba ne járulnál hozzá már a ténnyel, hogy átléped a kaput? Álltak már fölöttem is huszan klinikán, de érdekes módon nem voltak olyan komplexusaim, hogy abba, amit néznek, bármit belelátnak önmagán kívül. Tudod szerintem úgy a huszadik emberi testtől kurvára mindegy lehet az orvosoknak, ha férfiak, ha nők, főleg, ha a feladatra kell koncentrálni, de egy orvos ebben nyugodtan megcáfolhat.

Aminek viszont kurvára örültem: állami pénzen plasztikai sebész "műtött" (bőrgyógyászaton voltam), egy fél bajom nem maradt utána, egy negyed bőrideget nem sértettek meg... Na ennyit az oktatókórházakról (Pesten). És még ha jó sebészi szokáshoz híven be is szólt a semmire, nem szívtam mellre, mert tudod, kit érdekelt. Néha az az érzésem (nem ennek a posztnak a kapcsán), hogy az emberek kicsit túlérzékenyek.
Mufurc Manó 2010.11.26 19:43:51
@petya.bacsi: Egyébként észrevetted, hogy gyakorlatilag nincsenek érveid? Az, hogy neked megalázó, messziről, olvasva a szituáció, nem jelenti, hogy másnak is az, ahogy írták is előttem, hogy az lenne a felháborító, ha babákon gyakorolnának... De azért puffogtasd a semmit a vakvilágba.
Praxis Nyolc törött csigolya 2010.11.14 06:00:00
61 éves vagyok. 2 évente járhatok csontritkulásszűrésre, mert ezt finanszírozza az eü. Ha korábban próbálok menni, 35 ezer Ft-ba kerül. Nem vállalom, mert az több, mint a nyugdíjam negyede. A tavasz elején iszonyú derékfájásra ébredtem. Felhívtam a háziorvosomat, hogy moccanni…..
Mufurc Manó 2010.11.14 16:16:04
@Széphalmi Izett: Én abból a szempontból is idevenném a rezidensek bérezését, hogy belegondolva kizárólag a megszállottak és a hülyék (bocs) mennek ennyi pénzért orvosnak. A versenyszféra azért kecsegtetőbb, nem? (Még válság idején is.) Ez azért egy elég súlyos probléma attól függetlenül, hogy függ-e ettől az ellátás, vagy sem.
Lady Gaga @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.11.07. Szikrázó mellek, férfiszerelem és még MTV-díjátadás is volt Lady Gaga Budapesten adott kétórás koncertjén, amivel bebizonyította, hogy miért ő a popkultúra jelenleg egyik legfontosabb jelensége. Az is jó, hogy Lady Gaga…..
Ehhez hasonló inzultus engem is ért már. 15 évesen egy esés következtében a combomon nagyon fájdalmas zúzódás keletkezett, ami napok múlva sem lett jobb. A Péterfy Sándor utcai kórházban megvizsgált egy orvos. Közben megkért, hogy a bugyimat is húzzam le. Ugyan nagyon furcsának…..
Mufurc Manó 2010.09.14 19:31:24
@womanestomen: Az illusztrációk mutatják, hogy a blogot nők szerkesztik, akik hülye picsáknak szóló magazinokon nevelkedtek világéletükben. El se tudják képzelni, hogy egy szöveg kép vagy hang nélkül megállja a helyét. Szerintem is szarabb tőle az egész... A poszt színvonala nem tőlük függ, persze, mindenki a maga saráért felelős.

És nem kell a feminista duma a szerkesztők részéről a pocakos faszikról, akik nem tudják eldönteni, mibe kössenek bele, én is nő vagyok.
Tisztelt Blog! Az előző levelet olvasva úgy gondoltam, nekem is közzé kell tennem a legutolsó esetünket a helyi (vidéki) kórházzal.Édesanyámat utalta be a háziorvosa az urológiai szakrendelésre, mert veseproblémákra gyanakodott. Korán mentünk, reggel fél 7-kor voltunk ott,…..
Mufurc Manó 2010.08.30 17:44:49
@epres négercsók: Figyelj, szerintem NE töröljetek kommenteket egyáltalán. Véleményszabadság van, szóval mindenki eldöntheti a másik véleményéről (és a posztról), hogy milyen, de törölni nem illendő. Aki kommentet töröltet, az olyan, mintha tisztában sem lenne azzal, hogy a neten van, ahová mindenki írhat, és necces is rajta súlyozni, hogy most töröld vagy ne töröld...
comment:com Minden jót, Mónika! 2010.08.27 15:41:00
A médiahatóság üzent Mónikának. A pár hete alakult NMHH egyik első sajtóközleményében minden jót kíván a banki pénztárosnak álcázott magyar Jerry Springernek. Persze gúnyosan, kárörvendő félmosollyal. Minden jót, Mónika! Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és…..
Piroslap Orbán és az aranyhal 2010.07.30 17:08:00
A 20 éve gödöllői polgármester Gémesi Györggyel sokáig kellett helyi népszerűsége miatt  a Fidesznek, aki 98 óta mindig megállapodott vele. Most viszont, hogy eljött az Új többség és az Együttműködési Rendszer, már saját jelöltet indítanak. Semmilyen konkrét ok nincs,…..
Ezzel a jelszóval készített tripla címlapot a német férfi életmód és stílusmagazin a Geil. A magazin már a piacra lépéskor felhívta magára a figyelmet, hiszen se autókat se meztelen nőket nem tartalmaz mégis elmondásuk szeirnt a valódi férfi a célcsoport. Utazási, életmód…..
Mufurc Manó 2010.07.19 20:38:59
@Jerky_Maistro: "MAI nőkről beszéltem pöcsömöcccse! tudod, a tini- majd pitschamagazinokon felnőtt átlag. nagy ideálok, lila köd. aztán jön a szex és nyújork, mint példa.
aztán a szopóág, és megmondós kávézgatás bnőkkel teraszon, pedig szóltunk előre. "

A mai nők? Te tényleg ennyire hülye vagy? Anyád idejében talán mindenki szentéletű, a férfiak terén mérsékelt igényű normális nő volt? Hát nem hittem, hogy ennyire hülye vagy. Az emberek nem változnak, fogd már fel! Az ókorban és a középkorban is arányaiban pont annyi macho és nimfomán, jellemtelen picsa volt, mint ma!

Nem az a baj veled, hogy talán kicsi a farkad (vagy nem csak az), hanem az, hogy sötét vagy mint az ágyú. Ha a szembejövő nőkkel ilyen kizárólagos állításokat fogalmazol meg, akkor ne csodálkozz, hogy az a része, amit éppen nem nézel le, továbbáll majd egy intelligensebb irányába, hidd el, nem lesz nehéz ilyet találniuk.

Sötét fasz vagy, és ezt most objektív értelemben, minden személyeskedés nélkül mondom. Süt rólad, hogy csakis, és kizárólag férfiszemszögből látod a világot (a fasz), és hogy el se tudsz képzelni olyat, ami a te általános kis kategóriáidon kívül esik (sötét).
A helyen, ahol 2001-ig a New York-i Világkereskedelmi Központ állt, az építőmunkások mindig találnak ezt-azt, rendszerint olyan tárgyakat, melyek a kilenc évvel ezelőtti merénylet után maradtak vissza. Az azonban, amely a héten került napvilágra, még a régészek legvadabb…..
Mufurc Manó 2010.07.18 16:47:35
@krferi: Nem is érdemes a cikket olvasni, csak a kommenteket. Vagy neked most az fáj, hogy nem tudsz hozzászagolni a témához?
zoli voltam Hurkatánc 2010.07.08 20:48:00
Sosem bocsátom meg a magyarított hastáncoktatásnak, hogy azt hazudja a tényleg kövér nőknek, hogy ehhez a tánchoz épp a lógós-hurkás mangalicahas a legjobb. Jönnek, érted, jönnek a rázókendőben, és azt hiszik. Mint a házaséletüket önfeledt salsával megmenti igyekvő,…..
Mufurc Manó 2010.07.09 10:42:42
@zoli vagyok: Te itt a hastáncról, mint művészetről írsz.

A kommentelők általában mint hobbit védik, amit mindenkinek joga van csinálni.

Azt az életben senki nem fogja elérni, hogy valamit csak azok csináljanak, akik értenek hozzá.

Ez nyilván ki fogja termelni a réteget, ami megél belőlük. (Ld. még Íróakadémia... Merlin anyám, még hogy megtanítani valakinek az _írást_... (Most nem az újságírásra gondolok, bár optimális esetben ott is van valami előkép.) Vázz...)

Majd akkor szólj, ha megemelted az átlagiq-t az emberiségben, mert addig ezen felesleges vetyengeni, mivel hál istennek nagyjában azért mindenki azt csinál, amit akar, és EZ értékesebb, mint az, hogy aki nem ért hozzá, milyen fos hastáncot csinál, vagy milyen szar verset ír. Hogy ki kerül be a " művészeti kánon"-ba, azt meg úgyis mindenkoron a kapcsolatok döntik el, a kevés kivételtől eltekintve, ez se fog változni... Csak ha az emberiség változik, de hagyj teret az evolúciónak, szóval a témára majd visszatérünk pár ezer év múlva.

(Az egyértelműség kedvéért meg beleírhatnád a posztba, hogy a csalókra gondoltál, mert ami a te fejedben egyből adódó asszociáció, az másnál nem biztos hogy rögtön beugrik. Csak, hogy ne a kommentekben kelljen magyaráznod.)
Ha elindulsz a hármas szex előszobájába, sose vedd fel a csörgő telefont, mert kimaradsz mindenből – talán ez lehetne a mottója a következő, finom fülledt erotikával töltött posztnak. Amikor még nem történt semmi a fiú már akkor elrontott mindent, mert nem azt a lányt…..
Szó szerint ütős történetet küldött be aszfaltbetyár. Egyértelműen elsőbbsége volt, amikor nekiment egy másik autós, aki ennek ellenére nem akarta elismerni a felelősségét. Tudom, hogy elég érzékeny téma a vétkes fél etnikai hovatartozása miatt, ezért külön kérlek…..
Mufurc Manó 2010.06.24 21:50:01
@SilentSound: Én téged nem értelek. Miért nem lehet politikáról beszélni? Látom, hogy átengedted azokat a hozzászólásokat, de ettől függetlenül nem értem ezt a mondatot: "Legalább politikát ne, köszi! :)"

Annak, hogy mi történik az utakon, milyen a közbiztonság, vagy milyen a rendőri intézkedés, sajnos köze van az ország közhangulatához, meg a fennálló rendszer jellegéhez is, egy nagy csomó társadalmi problémához, amit kizárólag országos szinten, országos erőforrásból lehetne megoldani. Hogy hogyan, arról különböznek a vélemények, mert hál istennek, elvileg szólásszabadság van. A politika alapvetően egy olyan dolog, amiről beszélni kell, különben tényleg semmi esély arra, hogy megoldódjanak a dolgok, mivel sajnos nem gondolkodhatunk másban, mint pártokban az érdekérvényesítés terén; ilyen a rendszer, én hiába állok be egy szál magam a parlament elé, attól nem lesz változás.

Ennek fényében nem értem a hozzáállásod, és azokét se, akik nem szeretnek a hétköznapi életben politikáról beszélni. Miért? Nem érzik magukat elég felkészültnek? Bosszantja őket a dolog? Igen, kurvára bosszantó, hogy az embernek a feje fölött döntenek létfontosságú kérdésekben, de ez nem ok a hallgatásra, sőt... Indulatokat szül? Azok amúgy is vannak egy autós blogon, nekem nincs jogsim, de ettől eleget hallom a hozzátartozóimtól, hogy a többit szidják a többi vezetőt, ez szerepel oldalt a te blogod kiírásában is: "éld túl a hülyéket".

Ha valami kapcsán változást akarunk, mivel átlag nincs annyi pénzünk/időnk, hogy bekerüljünk a parlamentbe, nem tehetünk mást, minthogy a politikáról beszélünk...

Ezt te sem fogod tudni elkerülni, hacsak nem hello kittys tematikájú blogot indítasz, vagy nem teszel ki ilyen posztokat, de ennyi erővel mindenféle társadalmi csoportra vonatkozóan lesz sértő posztod egy idő után, legyek azok cigányok, vagy egy bizonyos autótípust használók, női vezetők, és csivavakutyás vénasszonyok... Ezért volt jó döntés, hogy kiraktad, de moderálni szerintem ezt a vonalat nincs értelme, és nem szül jó vért. Az, hogy mások mit mondanak itt, úgysem a te felelősséged, aki uszít, megteszi máshol nagyobb eredménnyel, itt meg úgy látom, kinézik.

Mellesleg, kedves FRIGYESMESTER, a hozzászólásaid baromi irritálóak, pedig annyi közöm a jobbikhoz, meg a gárdához hogy a Dúró Dóra stílusáról menten Lendvai Ildikó ugrik be, és egyik tyúkot se kedvelem... Én úgy gondolom, hogy a hozzászólók többségének nem a cigányokkal van baja, hanem egy viselkedéstípussal, ami ugyanúgy náluk fordul elő nagyobb arányban, "kulturális termék", tudod, ahogy a muszlimok nem esznek disznót. Alkalomadtán folytass tanulmányokat a témakörben; mármint nem a muszlimokat illetően. Látszik, hogy valahol a belső kerületekben laksz, kocsival jársz, olyannyira, hogy meg se találnád a Nyugati aluljáróját gyalog. Azt meg, hogy a szerencsétlen melegeket miért hoztad ide a cigányokhoz, nem tudom elképzelni; mszps trükk, hogy a kettőt össze kell mosni, pedig az lenne a legegyszerűbb, ha végre elfelejtenénk, hogy ki milyen kisebbség, hanem mindenki betartaná azt, hogy nem lép a másik pöcsére, és mindenkinek hajszálra ugyanannyi joga van, mivelhogy egyformák is vagyunk kötelességeket illetően, (ha azok lennénk) és ugye milyen jó lenne? Na ugye...?
Brazília kampányol, az MTV-sek hálásak a törődésért. Hesna beáll brazil-szurkernek.   ..
Mufurc Manó 2010.06.17 15:37:02
@JimK1rk: Ti meg igénytelenek. :)
Lady Gaga sokak szerint nemrég új korszakot nyitott a videoklipek történetében a Telephone-nal, viszont nem állt meg ott, az Alejandróval ismét próbál nagyot dobni. A terv tulajdonképpen sikerült, ugyanis a videó tegnap került fel a youtube-ra, és ma már 3 millió felett jár a…..
Mufurc Manó 2010.06.09 16:08:51
@bambamacska: Drága, téged az meghatna, ha én kétéves koromtól zongoráznék? Nyilván nem, mert kurvára nem tettem le semmit az asztalra, hova jutottam vele? Na ugye. Az írásra ugyanez áll. A szövegei bugyuták (mondjuk, ha polgárpukkasztás vonalon halad, Mansonhoz képest is); és nem, a lényeg nem az íráson van, hanem a VÉGEREDMÉNYEN. Ez a klip most vagy arról szól, hogy van egy biszex barátja, akit lekapcsol az inkvizíció, és meghal, vagy nem szól semmiről, és legfőképpen, köze sincs az eredeti dalszöveghez. Gaga saját bevallása szerint azt csinálja, ami a közönségnek kell: ha a közönségnek az kell, hogy vetkőzzön ahhoz, hogy hallgassák a zenéjét, ezt teszi, ezt nyilatkozta is. Szóval ebben egyetértünk, de a szövegértéssel kicsit problémák vannak.

Senki nem írta ugyanis, hogy a popnak kéne megváltania a világot. Csak azt, hogy ami szar, azt nem feltétlenül kéne ennyire dicsőíteni. (Én például József Attilát szeretem dicsőíteni, ha írásról van szó. Ő megérdemli. A Ra-ra nem.) Az meg, hogy a többi százmilliónak mi jön be, engem például vajmi hidegen hagy, mert attól még hagyassék meg nekem az én saját véleményem, amit oda írok le ahová akarok. Az ilyen buta hozzászólások, amikben velejéig értelmetlen közhelyekkel dobálóznak, mint a tiéd, nálam például mindig leverik az ékszíjat. Az meg szintén tök mindegy, hogy mit tudok felmutatni, mert attól még szívem joga bármiről véleményt alkotni, mint közönség, amit elém raknak. (Majd nézz utána, hogy mennyit segít a művészetnek a kritika nélküli befogadóközönség, meg mit jelent az aktív.) Most például ezt.

Egyébként meg az eddigi viszonylagos újdonság, és a viszonylag hallgatható zenéihez képest az új lemez már egy erős négyest se érdemelt ki, a klip meg csak egy újabb mérföldkő a lejtmenetben... Ennyi. A ratyi aljáról meg már integet Madonna, nem lesz egyedül.
Ma a Balatonfüredre száműzött konferencián, a Media Hungaryn voltam, ahol rögtön bele is csöppentem egy rendkívül érdekes beszélgetésbe. A panel a bulvár szerepéről szólt, s természetesen nem kerülhette meg a politika és a bulvár kapcsolatát sem. Ómolnár Miklós, a Story…..
Mufurc Manó 2010.05.19 19:00:02
Maga meg még mindig képtelen gondolatjeleket használni a bejegyzéseiben a kötőjelek helyett. (A kötőjelek szavak között használjuk (alig-alig), a gondolatjelek hosszabbak (–), és a közbeékelt mondatrészeket fogják közre.) Nézzen utána a Helyesírási Szabályzatban, mert roppantul zavaró a dolog.

Magyarország fragmentált politikai kultúrájához ez a média passzol, amit magának is tudnia kéne, ennek történelmi okai vannak, hogy miért alakult így (pl. Enyedi, Körösényi: Pártok és pártrendszerek), ehelyett csak rácsodálkozik, mint gyerek a majálisra. Ellenben én nem hiszem, hogy média tökéletesen objektív lehet, elég megnézni külföldön mekkora hülyeségeket írnak Magyarországról, vagy a szélsőjobb térnyeréséről esetenként a nagynevű külföldi lapok, elfelejtve, hogy azért nem a Jobbik nyerte a választásokat, hanem egy európai viszonylatban vett demokratikus erő.

Egyébiránt, majd ha egyszer szeretne normális, tartalmas bejegyzést írni a kérdésről, olvassa el mondjuk a fent említett kötetet, továbbá Joe Kleintól Az elveszett politika c. kötetet. (Magának kell tudnia, hogy ezeken túl mi lehet még izgalmas a témában...) Furcsállom, hogy a Gyurcsány Ferenc édesanyjáról megjelent cikkeket a Storyban nem említette... Persze, most nyilván Orbán Viktor az aktuális, nehéz is megállapítani, ki kezdte, csak ez megtévesztő lehet annak számára (amennyiben ön pártatlan), aki nem olvassa a magazint. Én olvasom (ezért is), és aligha csodálkozom rá az ilyen politikai célú hirdetésekre, amik legalább két éve megjelennek benne, legyen szó MSZPről, vagy Fideszről, azaz Gyurcsányról, Mesterházyról, Rogánról, ésatöbbi, esetleg Dávid Ibolya szerepléséről a Playboyban...

Összességében tehát a legnagyobb baj a bejegyzéssel, hogy amit maga csinál, az is csak színtiszta bulvár. Hogy akar így másmilyen médiát Magyarországra?
Mufurc Manó 2010.05.19 21:31:48
@török gábor: Nagyon is feltételezem, hogy ismeri a könyveket. Iróniával beszéltem, mégpedig azért, hogy rákérdezzek, ha ismeri, miért nem építi be például a posztba? (Ezeket, vagy bármi mást, amit írtam, ezt magának kell tudnia, ezt is írtam.) Ez így nem elemzés, nem is politológia, ezt is tudja maga is, sokan mások is beírták itt.

Ámbár a népnek nem jár az információ. (Ez is irónia.) Erről pedig, mint tisztességtelen viselkedésről, nem lehet finomabb stílusban írni.
Kapitális politikai hibát követett el tegnap az MSZP, amikor nem törődve a döntés körülményeivel és következményeivel, a parlamenti bizottsági pozíciók elosztása körüli vitában belement egy olyan kompromisszumba, amely után ma – Szanyi Tibortól Cser-Palkovics Andrásig -…..
Mufurc Manó 2010.05.12 20:23:38
Én azt nem értem, miért nem lehetett olyan bejegyzést írni, amiben egy alkotmányjogot soha nem tanult embernek is világos (mondjuk egy szimplán érettségizettnek, vagy olyannak, akit szakterületénél fogva elkerülnek az állami szervezeti rendszer ilyen apró finomságai), hogy mit jelent ez a pozíció, pontosan mi történt, hogy jutottak el idáig, hogyan osztották le a lapokat, és ki hogyan részesült a többi posztból, hogy ezek a bizottságok mivel foglalkoznak érdemben, és a többi. (Talán a választásokkor a mandátumok eloszlásáról volt egy hasonló poszt, azon mondjuk nem csodálkozom, mert azt én is a jobb oldalon bőszen hirdetett könyvből tanultam, de ha jól emlékszem, abban van szó a bizottságokról is, szóval lehetett volna itt is a copy+paste kombinációt használni. Persze tudom, hogy az eladási számok is fontosak, de a bevezető kurzusokon elég népszerű a könyve, szóval azt venni fogják ettől függetlenül is, nem hiszem, hogy bárki innen készülne vizsgára.) Ez egyébként a belinkelt cikk sem teszi meg, mivel az egyszerű publicisztika.

Nem tudom, hogy profit vagy non-profit blogról van-e szó, de ez mindenképpen az igényesség hiánya. Így az emberek nem fognak nagyobb arányban részt venni a demokráciában, vagy hogy egyszerűsítsem a kérdést, ide járni, mert ez tényleg csak egy ilyen "egy gondolat bánt engemet/a posztot a Jobbik kapta meg" cikk, de könyörgöm, milyen posztot, mi ennek a jelentősége, hogyan, igen, az MSZP ismét kigolyózta magát, de ez senkit nem lepett meg, politológusi diploma nélkül sem, legalábbis azokat, akiket a politika érdekel olyan szinten, hogy néznek/olvasnak híreket, tehát ide is ide kattintanak, semmiképpen, szóval a bejegyzésnek ilyetén formán nem hogy semmi elemző, magyarázó, indokló funkciója nincs, de még leíró se...

Tessék tisztességesen csinálni, ha már belevágott, akkor is, ha csak egy "blog". Ha ez a cél... Így sajnos ez nem csak, hogy nem "elemzői" munka, amivel eladja magát, és ami eddig is világos volt azok előtt, akik foglalkoztak valaha társadalomtudománnyal, hanem közönséges újságírásnak se nevezhető, hanem kizárólag csak odaköpött soroknak.

(Hm. Látom, időközben a kommentek között pótolta a mulasztást. Talán a cikk is teljesebb lenne, és érvelő jelleget ölt, ha ezt rövidebb formában magában a bejegyzésben is megejti. Így talán a lényeg is bekerülhetne a történésekről való tudósításba.)
Mufurc Manó 2010.05.12 21:55:58
@cambridge.on: "Tehát Török Gábor csak a lusták segítségére illesztette be a bizottság munkájáról szóló részt.
Akiket érdekelt, azok az első alkalommal, amikor a bizottságok szóba kerültek, utána járt miről is van szó?"

Na ne vicceljünk már.

Az nem párbeszédindító poszt, ahol egyből el kell szaladni utánanézni a dolognak, aztán visszajönni, összevakarni magát az embernek, felfogni, miről volt szó, ahelyett, hogy minden benne lett volna a cikkben, a szakértő által leírva. (Ezért ő a szakértő állami pénzen képezve, hogy ne ÉN, az olvasó, foglalkozzak ezzel, hanem ő, mert különben sem valószínű, hogy egyből a gugliból úgy átlátom a helyzetet, mint ő, aki öt évig ezt tanulta, aztán tapasztalatot szerzett. A munkamegosztás, ami hozzájárult ahhoz, hogy a civilizáció ezen fokára jutottunk. Rémlik?) De ha nem megyünk bele abba a teljesen felesleges és parttalan vitába, hogy kit mit merre hol milyen pénzen tanult, akkor is elmondható, hogy ha írok valamiről véleményt (mhhmm, elemzést, a blog címe szerint), előbb leírom, miről írok, és utána kötök bele, főleg, ha sejtem, hogy nem tudja minden olvasóm (apró belegondolással ez feltételezhető) helyből a parlamenti bizottságok hogyanját és mikéntjét. Ez csupán egy logikus kérés.

A feltételezés már csak azért is jogos, hogy az itt jelenlévők nem politológusok, mert azok maximum csak azért járnak ide, mert ez egy bizonyára nagy olvasottságú, véleményformáló blog. (Már csak ezért is kéne igényesnek is lenni rá, bármilyen véleményt is közvetít. Egyébként nem kritizáltam a posztban kifejtett álláspontot, csupán felhívtam rá a figyelmet, hogy kimaradt valami fontos. Ezért meg felesleges a rajongóknak a torkomnak ugrani.;) Azt is elhallgattam, hogy egy ilyen megeresztett gondolatnak annyi köze van a politológiához, mint annak az építészethez, ha egy építész legózik. Na most ezt _elemzés_ címen eladni (törökgáborelemez), az legalábbis... meredek. Főleg úgy, hogy ha már írunk valamiről, akkor "a tisztelt netező nézzen utána a guglin, akkor is, ha elvileg neki írom ezt a blogot! Az erre járóknak... Hát ott a gugli, vazze, én csak írtam ide valami megosztót, hogy jól rárepülhessen mindenki, he! Kinn legyen az index főoldalon!")

De nyilván, ha valami fontos kimaradt, annak oka van, s épp ezért ki fog maradni következő alkalommal is.
A blogot olvasgatva arra gondoltam, hogy egy hetemet dokumentálni fogom, hogy a lakosság is belelásson egy kicsit jobban a dolog másik oldalába. Mi nem a célom ezzel a naplótöredékkel? Bizonyítani bármit. Ez egy véletlenszerűen kiválasztott hét, egy véletlenszerű vidéki kórház,…..
Mufurc Manó 2010.05.07 18:47:39
HA VALAKI NEM ÉRTETTE VOLNA, de a vonatkozó mondat ("Mint említettem, nem vagyok rászorulva paraszolvenciára, de a hat családból egyiknek sem jutott eszébe, hogy így honorálja a munkámat; és a hatból csak az egyik gyerek szülei köszönték meg a vizsgálatot.") helyes értelmezése NEM AZ, hogy: Ó, hát egyik se adott pénzt, pedig megérdemeltem volna, hanem az, hogy (igaz, ehhez továbbgondolás szükséges...): Bár az orvosokat mindig a sok hálapénzzel kötik össze, mint nem elenyésző jövedelemforrással, a hat soron kívül érkező családból senki sem adott az illető orvosnak, ugyanúgy, ahogy senki más sem az egész héten, leszámítva az egy szem ötezer forintos borítékot, amit visszautasított, tehát újabb tévhitről van szó, legalábbis eme véletlenszerűen kiválasztott hét esetében. (A hónap egynegyede. Na milyen a többi? Nem tudhatjuk. Ezért is volt csak mellékszálként említve a dolog.)(És mert vannak olyan orvosi szakmák, ahol a szokásos hajlandóságtól függetlenül sem kapnak.)

Kettő: kinek mi köze hozzá, hogy az illető hogy hívja a gyereke anyját, ha az egyáltalán a gyereke anyja, és nem egy új barátnő az előző megromlott házasság után...? De komolyan: kinek mi köze...? Ez rosszabb, mint a pofáról ítélés.

Ez az egész blog meg célkitűzést illetően egy rakás szar. Ha bárki is komolyan venné ugyanis, ami itt folyik, és nem csak egy látogatóbevonzásra törekedő megosztó-legalantasabb-gyűlölködő-ösztönökre-építő helyről lenne szó annyi célkitűzéssel, hogy most szóljunk be jól, akkor azt csinálnák az üzemeltetők, hogy a beíró páciensek mellé kifüggesztenék egy olyan szakértő véleményét is, aki esetleg megindokolhatja, hogy netán az is lehet, hogy az illető félreértett valamit, és mégse az orvos volt a hülye(!), nem az, hogy _esetleg_ felmerülhetnek ellenvélemények a _hozzászólások között_... Egy szakmának így beszólni... Gondolom egyik posztolónak, vagy alkalmasint olvasni nem tudó hozzászólónak se tetszene, hogy elküldik az egész szakmáját a vérbe, egy olyan, tőle független ügy miatt, amiről nincs is rendes, két oldali tájékoztatás, véleménycsere, semmi, továbbá lehet, hogy valami dilettáns barom űzte rosszul a szakmáját az ország túlsó végén, neki ahhoz mi köze? De persze azzal lehet "küzdeni" a jobb egészségügyi ellátórendszerért, hogy beleszarik az ember az orvosba, mint emberbe, ahelyett, hogy felülről megoldanák végre rendesen a dolgot, csak kicsit átlátszó lesz az eredmény. "A nyilvánosság erejével", ha érthető okokból az illető orvosoknak a nevét se tüntetik fel, akiknek itt beszóltak...? Hülyeség.

Az egyetlen előnye, hogy bár nem értelemmel, de néha a másik oldalról is kikerülnek vélemények, bár kétlem, hogy a felbőszült, "NEM KAPTAM RENDES ELLÁTÁST" tömeg ezt észrevenné... Köszöntem.
Tisztelt MHTerror! Megpróbálom röviden és tömören összefoglalni. Közalkalmazott szakkönyvtárosként dolgozom egy fővárosi nagy kórházban, az intézmény a Fővárosi Önkormányzat felügyelete ill. fenntartása alatt működik. Az állást könyvtárosként vállaltam egy 2 termet…..
Mufurc Manó 2010.05.03 10:13:22
@CatMother: Te hülye picsa. (Csak mert te is elkezdted sértegetni a posztírót, meg mindenkit, aki erre jár, és a véleménye ellenkezik a tiéddel. Most leereszkedek a szintedre, hogy te is felfogd.)

A könyvtár NEM a betegeknek van. Ez egy szakkönyvtár, folyóiratokkal, szakkönyvekkel. (Ez benne van a posztban.) Orvosok és orvostanhallgatók használják. Az egészségügyben az ellátás többek között attól jó, ha az orvosok ismerik a legújabb tudományos kutatások eredményeit, ha valaki elintézi nekik, hogy ehhez folyóirat formájában, vagy számítógépről letölthető formában hozzáférjenek, vagy ahogy nekik tetszik, mert nem mindenki szeret számítógépen olvasni, ugye, vagy van rá ideje a betegek ellátása közben a kórházi számítógépen böngészni. Márpedig otthoni gépekről ezeket a tartalmakat nem lehet elérni, csak a kórházból. Az orvostanhallgatók se tudnak szakdolgozatot írni könyvtár nélkül. Könyvtárra mindenképpen szükség van. Nem erre van a legnagyobb szükség egy kórházban, hanem a gyógyításhoz szükséges eszközökre (de ezt senki nem is írta a posztban, hogy erre lenne a legnagyobb szükség, valamit félrenéztél, itt nem a kórházak általános állapotáról volt szó, hanem egy egyéni sorsról, minthogy a blog témája is az egyéni állásproblémák bepanaszolása), aminek a biztosítása az állam feladata, ha a nyolcéves MSZP kormányzás szar volt, és ennek következtében nem csak az OPNI-t, hanem a többek közt ezt a könyvtárat is felszámolják, mert ha lenne pénzük, ugyan minek tennék a sötétkamrába...? - akkor arra egy intelligens ember reakciója nem az, hogy: "...a könyvtáros picsa mit ajvékol össze."

(Ó persze, a kórházban meghalnak emberek. Az őrültek továbbra is az utcán vannak, mert azt senki sem gondolta, hogy a Pszichiátriai Klinika, és a kórházak pszichiátriai osztályai képesek átvenni az OPNI helyét például? Csak nekik, a rosszul működtetett egészségügy áldozatainak nincs lehetőségük ide irkálni. Ez is egy kísérőtünet, egy ember magánproblémája, és a posztíró sehol sem írta, hogy "egy elsődleges szempont".)

Az a szép, hogy a legcsiszolatlanabb stílussal rendelkezők halmaza (bunkók) egybeesik a szöveget érteni nem tudók halmazával, ezért törvényszerűen sose lesz igazuk. Szóval előbb olvasni, gondolkodni, azután beszólogatni.
Mufurc Manó 2010.05.03 10:21:32
@CatMother: Tejlhatalom? Demokrációban, szabad választásoknál, egy demokratikus párt hatalomra kerülésénél teljhatalomról beszélni... Hm... Nagyon erőteljes csúsztatás, ráadásul maga Lendvai Ildikó, a nemzet MSZMPs anyósa dobálózott vele legutóbb. Ettől eltekintve engem nem izgatnak a nézeteid.

Mint írtam: a posztíró nem azt írta, hogy ez lenne a kórház legfontosabb problémája, hogy a könyvtárával mi lesz. Az állása meg mindenkinek fontos. Majd ha te beírsz ide, mások, akik elolvassák a posztodat, (mondjuk többek között én) a te problémádon fogunk jajongani, amennyiben jogos felvetéseket tartalmaz az állásoddal kapcsolatban, és együtt keressük a megoldásokat. Persze, lesz aki majd indokolatlanul beszólogat neked, de az élet ilyen. Lesznek olyanok is, akik megértik a helyzetedet, mert rászánják az időt az értő olvasásra, és együttéreznek veled.