Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csongibá

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés kivétellel sikerült összegyűjtenünk a jelenlegi hot-hatch kínálat színe-javát, hogy a királynak tartott Focus RS-sel szemben mutassák meg, mit tudnak. És ezúttal akadt versenypálya, na meg stopper. Vélemények az azonos című írásunkról...
  Azt hittük, értjük. Aztán kiderült, mégsem. Utána csináltuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
csongibá 2010.03.24 10:38:59
@ZF2:

bocs, hogy beleugatok: gumiszőnyeg annyiban játszhat, hogy nem a gázpedál akad bele, hanem a féket nem engedi koppanásig, belinkeltem valamit fentebb, ahol ezt is taglalják az amcsik.
de szegényeknek ez már úgy is mind1
csongibá 2010.03.24 22:03:28
@lwcolors:

Nem a saját autója volt szerencsétlennek.
Sokan tudják rólam, hogy nem szeretem a terepjárókat. Feleslegesen nagy, környezetszennyező, energiapazarló, kihasznál(hat)atlan vasak, amelyeknek a volánja mögött még a legszelídebb buddhista szerezetes is előbb-utóbb olyanokat mond, hogy "ha nem megy odébb, letolom", meg…..
Karesz rég volt ennyire lelkes. Tegnap reggel megjött a vezérműlánc a motorhoz, azonnal befűzte, átforgatta kétszer önindítóval, volt rögtön olajnyomás - ezt már az előző posztban megírtam. Egész délelőtt és kora délután az olajteknőt rángatta le a motorról, vizsgálta a…..
Karesz persze nem bírt magával, szokás szerint mire kettőt pislogtunk, könyékig belenyúlt a motorba. Reggel már jött az esemes: megvan a hiba igazi oka...
csongibá 2010.03.10 07:43:42
@one_pink_laptop.and.the_blondy_gay:
"Persze azt a 4-500 hülyét, aki mindennap a TC-t bújja, persze hogy érdekli, de ők a kötőszavakról is szívesen kommentelnének, mivel nem nagyon van más dolguk."

Köszönöm, hogy rámutattál létem szánalmas és felesleges voltára.
Megyek is és mindjárt felkötöm magam.
csongibá 2010.03.10 08:07:34
@Bodzaszedő Manager:

ha jól értettem Csikóst, akkor 13-ért is megkapni u.a. mint 59-ért.
Mondjuk eléggé durva, hogy ekkora árkülönbség van, meg én kicsit kételkednék abban, hogy 13-ért eredetit kap és nem valami fake fost (látta én már pl GM-ben meg Renault-ban gyárinak hazudott hamisítványt), de hát ők a szakik, biztosan tudják mit csinálnak.
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
Pontban éjfélkor láttam meg a porlepte Opelt, ahogy kibukkan az aluljáróból Pozsony szélén és pontosan három perc múlva parkoltak le mellettem. 00:03. Mikor zárt be a McDonald's meleg, kényelmes, leülős étterme? Bingó! Éjfélkor. Szerencsére a McDrive nonstop, így értő tolmácsolásom segítségével…..
A Domsjö expedíció mindkét egysége rendíthetetlenül hatol előre az éjszakában. Bendééknél partihangulat van, éppen most tették meg az ötezredik kilométert, valahol Prága alatt. Pozsonyban találkoznak a kopaszra borotvált Pistával, erről poszt is születik majd. Aztán visszaviszik a tréleres srácokat…..
csongibá 2010.03.08 07:44:08
Belsőség Csináljuk a semmit 2010.03.07 16:22:00
15:43 Furcsa szerelvényt figyelhetnek meg a 7-es autópályán azok, akik most Hamburg és Hannover között, Wietzendorf magasságában haladnak. Egy metálkék 3-as BMW kombi húz egy valószínűtlenül nagy méretű utánfutót, rajta egy törött hátsójú Ponton Mercedes limbózik megállíthatatlanul. Csík vezet,…..
Belsőség Megérkezett a tréler! 2010.03.07 12:50:00
12:12 Rövid hír: Megérkezett a tréler, most rakják fel az autót. Szerencsére 1200 kg-ra van hitelesítve, a Ponty 1150 kiló, legalább emiatt nem kell idegeskedni. A sztori eddig: 1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész,…..
Amíg a tréleres autó - egy hármas BMW - megérkezik a két t-s Puttgardenbe, a társaság Csikós bagószagú, lepukkadt hotelszobájában múlatja az időt, optimizmusuk visszatért, folyamatosan röhögnek - magukon. A kopasz fázósan az ágyban fekszik, a paplan alá bújva, nem csoda, elég kimerült lehet. A…..
Itt a kommandozentrale, online vagyunk újra. Aki azt gondolná, hogy az éjszaka végre eseménytelenül telt el, az keserűen csalódni fog. A reggeli bekapcsolás után csipogva jelezte a Nokiám, hogy üzenet érkezett, Csikós volt az: „Putgarden és Puttgarden két szép, észak-német tengeri város, kikötővel.…..
Belsőség Átkozott rossz hírek 2010.03.07 00:26:00
23:09 Megtörtént, amitől rettegtünk: a Ponty menetképtelenné vált. Csikós így mesélte el a történetet: "Eleinte csak alapjáraton volt viszonylag alacsony az olajnyomás, de egy gyors körtelefonnal kiderítettük, hogy ennél a motornál ez nem igazán probléma. Aztán amikor Koppenhágában tekeregtünk,…..
csongibá 2010.03.07 09:14:47
:(
Nagyon ígéretesen indult ez a kaland, volt benne jó adag szimpatikus őrültség: családi pénzalapokat uccsó utáni fillérig beleborítva + kölcsön egy 48 éves gépbe, amit ráadásul a sarkkör közeléből lábon akarnak hazahozni, természetesen a lehető legnagyobb télben.

Mondjuk látszott, hogy nagyon necces az akció, és hogy csodaszámba fog menni, ha az a gép lábon hazajön, de hát csodák azokkal történnek, akik hisznek benne.
Én hittem benne, és drukkoltam is nekik nagyon, hogy sikerüljön, mert - rendszeres belsőség-olvasóként - igen szeretetreméltó társaságnak ismertem meg őket. Különben is, az erejükön felül vállaló szelíd őrültek valahogy mindig közel álltak a szívemhez.

Ugyanakkor, ha azt nézem, hogy 5300 euróért + kalandozás költségei stb., van egy TÖRÖTT, BEÁLTT MOTORÚ vas, hááát... de nyilván Csikós számolt ezzel a lehetőséggel is, amikor a lábon hazahozás mellett döntött.

Persze, így utólag könnyű okosnak lenni, de van néhány részlet, amit sem akkor, sem így utólag nem értek:
- úgy tűnik nem vizsgálták át elég alaposan a gépet indulás előtt.
- ismeretlen okokból nem cseréltek olajat.
- mikor először látták, hogy gond van, tovább tolták neki, ahelyett, hogy azonnal szétkapták volna, mert elvileg szerszám, szerelő, valamennyi tudás azért kéznél volt.

Bocs, Csikós, én szeretem az írásaidat, tisztelem a szenvedélyed és a bátorságod, de ezt, itt, csúnya amatőr módon elb@sztátok.

Nagyon remélem hogy további izgalmak nélkül rendben hazaértek a Tevével, és nagyon szorítok, hogy minimális károsodással ússza meg a motor. Lesz mit szerelni rajta, az biztos.

Az erő legyen veletek.
csongibá 2010.03.07 09:24:45
@Alf: 10.000, és nem 100.000 ojró, ha jól emlékszem az első vagy második pontonos posztban említi Csikós, hogy kb. ennyibe áll egy felújított példány.
csongibá 2010.03.07 11:41:27
@somlói galuska:
"Látszik, hogy életedben nem voltál még Svédeknél télen:)) Sőt, lehet külföldön se."
Megnyugtatlak: voltam. Sőt, olyan helyen lakom (Erdélyben), ahol minden évben több hónapon át havas úton közlekedek, tehát láttam épp elég havat életemben.

"Pontosabban általad ismeretlen. nem mind1.
Nehogy Te jobban tudd már onnan a monitorod mögül, a kitudja milyen végzettségeddel, hogy mit kell csinálni egy 42 éves autóval, Svédországban."
Az első mondatra: próbáld meg elolvasni még 1x, hogy mit írtam, szövegértelmezésből egyes. A második mondatra nincs mit válaszolnom, az úgy hülyeség, ahogy van.

"Hol? Az út szélén, egy benzinkútnál?
Gratulálok. Nyugaton másképp viszonyulnak ám az út szélén szerelgetőkhöz. Szerintük autót szerelni az autószerelő műhelyben kell.És pont."
Igen, bakker, az út szélén. Mert ha én az összes pénzem+hitel beleborítom egy ilyen vállalkozásba, kurvára nem érdekel, hogy megbüntet-e a yard vagy sem (a bünti értéke mindenképp kisebb lenne, mint a kinéző motorfelújításé). Amúgy az nem talál megoldást, aki nem keres.

Bocs, nem ellened irányult, csak annyi "okos" hozzászólás volt már, nem bírtam tovább:)
Akkor ezzel kvittek vagyunk.
Hát nem, sajnos nincsenek túl a kompozáson. 21:49-kor, tizenhárom és fél kilométerrel a komp felhajtója előtt a Mercedes elkezdett lassulni, aztán megállt. Az ok: teljesen elment az olajnyomás. Sajnos ezzel már eddig is probléma volt, a korábbi konzíliumok túlságosan híg olajat diagnosztizáltak.…..
Belsőség Hasítunk 2010.03.06 14:25:00
Végre beértük Csikósékat, akik legnagyobb megdobbenésünkre pulcsiban ülnek az autóban és kinyitották a pillangóablakot. Történt ugyanis, hogy Karesz végre megszerelte a fűtést, és nem csak ezzel végzett, ha már ott volt, kicsit állított a gyújtáson is, ami ismét borította a terveinket. Hajnali…..
Belsőség Megoldás? 2010.03.06 11:44:00
Ahogyan számítottam rá, reggelre mindenki kipihente magát, és sokkal optimistábban, rugalmasabban hoztunk döntéseket. Nyoma sem volt a tegnap esti feszültségnek. Az összeszokott csapatban mindenki tette a dolgát, hogy mihamarabb útra kelhessünk. Külső segítséggel ugyan, de megtaláltuk a megoldást a…..
Belsőség Mitcsináltunkegésznap? 2010.03.05 20:14:00
Biztos észrevettétek, hogy ma nem került ki annyi információ, mint amennyit szerettünk volna. Az egész úgy kezdődött, hogy megbeszéltük, kilenckor kelünk és tízkor indulunk. Ehhez képest a Merci-tulajdonos csak 9:50-kor került a reggeliző asztalhoz, és csak a Kati közbenjárására jutottunk…..
Nem nagyon tudok mit hozzátenni a tegnapi autótöréshez, nem egy örömteli dolog, és akkor még nagyon enyhén fogalmaztam. Ugye, az történt, hogy valahol 200 km-re Domsjőtől, egy nagyobbacska városba érve megtalált hátulról egy finn kamion. A finn előtte nagyon nyomult, Bende kicsivel korábban, ahol…..
csongibá 2010.03.05 14:05:27
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
És kis mandulaműtét után végre egészséges krahácsolás hangzik a motortérből.   A sztori eddig: 1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész, 21.rész,…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Belsőség Pre-vételi szorongások 2010.03.04 12:21:00
Elindultunk végre Sundsvallból - ami egyébként egy csodás városka – Domsjőbe. Éjjel ítéletidőben érkeztünk ide, az Insigniát több ízben hótolóként használtuk, valószínűleg pár órával korábban szakadt a hó. De ez csak másodpercekig tartott. A szállóhoz vezető úton konkrét hófal állta az utunkat, mert…..
Sőt, sokkal kevesebb, hiszen délelőtt kezdtem írni ezt a posztot, most meg éjjel van, volt közte minden, még egy másik poszt is, de az már megjelent. Meg Tibby is nyomott írásokat. Délelőtt tizenegykor megtörtént a csoda, az előző napinál nagyságrendekkel nehezebben, de nekilendült a csapat. Az…..
Belsőség Kati az úton - 2.rész 2010.03.03 17:10:00
Mint már korábban írtam, három óra alvás után idegeskedve, de időben kiértünk a testvéremmel a reptérre. Izgultam, kicsit azért is, nehogy nagyobbnak tartsák a csomagomat, mert akkor pótdíjat kell fizetnem, és feladnom, pedig csak kézipoggyászt akartam vinni. Szerencsére nem volt semmi gond. Amikor…..
Belsőség Friss! 2010.03.03 12:07:00
Felhívtam az imént Bendét, amolyan helyzetjelentés-jelleggel. Tőmondatokban kommunikáltunk, mivel meglehetősen instabil a térerő, ezért a mobilnet-kapcsolat is szakadozik, de küldtek pár fotót, amik Csikós posztjához lesznek berakva hamarosan. Karesz vezet, Csik posztot ír, három fok van, kellemes…..
csongibá 2010.03.03 22:32:37