Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rencee

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
IntroRégi adósságot törlesztek, amikor (nem kevés bátorságról és szerénytelenségről tanúbizonyságot téve) arra vállalkozom, hogy az iRiver olvasójáról írjak. A szerencse (a biblieteka jóvoltából) végre kezembe sodort egyet ebből az izgalmas szerkezetből, és…..
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
E-könyv olvasók K, mint elsőség 2010.09.06 13:45:00
Nos, rendhagyó poszt lesz, mind stílusát, mind tartalmát tekintve. Már egyből a cím is magyarázatra szorul, merthogy a K hogyan is jöhet össze az elsőséggel. Nos, drága Olvasók, úgy, hogy a K itt a Kindle (3. generáció) rövidítése. Bizony. Fotó: amazon.com Egy rövid…..
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Rencee 2010.03.29 20:03:19
Haliho,

Nos én feladtam a várakozást és megvettem az irivert. Egyelőre nem tudok sok mindenről beszámolni, nekem az epub hibátlanul megy, a pdfet is jól át tudtam vele méretezni, bár direkt ilyen formátumú könyvet kerestem, ami már ereaderre van kalibrálva és az hibátlan a reflow után is. Amire nekem kell arra pont jó, az ilyen extra wifi ilyesmi engem nem hoz lázba:)) Olvasni szerettem volna rajta és azt tudok....magyar könyvekről nem tudok véleményt írni mivel csak angolul olvasok, ott meg minden elérhető. Lapozásnál én nem veszem észre, hogy a háttérben az előző oldal észrevehető lenne, sokan panaszkodtak erre, a legújabb fwvel kaptam, úgyhogy a múltkori pofáraesés után azt most nem kell frissítenem...Bár így utólag lehet én voltam a balek és egy régebbi verzióra akartam frissíteni, amit lehet, hogy nem szeretett nagyon. Nekem a méret teljesen jó, a nagy nem hiszem, hogy kényelmes lenne, mert ez is pont elég súlyban, a nagy meg még 20 dekával több lenne legalább. Elég gyorsan váltja az oldalakat, állítólag erre az új fwre már szótárt is rakhatok. Igaz nem érintős de ez sem zavar a billenytűzet miatt teljesen jó így. Szépnek ugye nagyon gyönyerő:)) Szóval én így egy napi olvasgatás után elégedett vagyok vele pdf és epub szinten. Házigyártású pdfről nem tudok nyilatkozni:) Még sok mindenre nem tudtam rájönni ez alatt az egy nap alatt, de az első benyomásom jó róla......azt tudja, amire használni akarom. Persze magyar tartalommal gondolom több macera meg gond van......
Volt valaha pár évvel ezelőtt egy kompánia, akik ügyesen ötvözték a nyugati technológiaszeretetet a keleti, khmm, szerzői jogi liberalizmussal, és valami döbbenetesen jó mp3 lejátszókat csináltak. Mostanra kicsit módosult a valamikor példaértékű ár/érték-arány, szebb, de…..
Az Indexen ma délután megjelent cikk kapcsán merült fel bennem néhány gondolat. Az írás témája az idei Könyvfesztivál keretén belül megrendezett ekönyvkiadással, és általában a könyvek digitalizálásával foglalkozó konferencia sommázata. A cikk alapján valami itt nagyon nem…..
Rencee 2010.05.02 19:36:55
" Az illegális tartalom elleni küzdelem értelmetlen akkor, amikor nincs legális tartalom."

Na most mondtad ki a kulcsszót:))) Magyarország minden téren el van maradva, nem kicsit. Tehát nem véletlen, hogy ha nem lehet beszerezni az adott tartalmat, legyen az film ( és itt főleg a sorozatokról van szó, ami később sem beszerezhető) könyv, ( ami sok esetben sok sok évvel később jelenik meg nálunk, ha egyáltalán megjelenik) vagy játék. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb kalózváltozatot maga a gyártó adja ki, játékoknál ez a jellemző, mert sokan azután veszik meg az eredeti példányt, ha kipróbálták és tetszik nekik...
Hivatalosan pedig a legtöbb amerikai könyves webshop nem értékesít külföldre. Elektronikus formában megvehető, de nálunk még az internetes kereskedelem is gyerekcipőben jár ( egyszerű oknál fogva: az emberek nem mernek a netről vásárolni a sok hülye rémhír miatt )
Meg mondjuk azért, mert nincsen miből. És megvan a veszélye, hogy később ha egy kicsit javulna a helyzet és esetleg már több jutna ilyesmire, meg már hajlandóság nem lesz hivatalos vásárlásra, mert meglehet szerezni azt ingyen is:))) De ez nem feltétlen a mi hibánk szerintem, és nem is fogom magam az miatt rosszul érezni, hogy most kalózpéldányt olvasgatok....

Egyébként én is azt tartanám a legértelmesebb opciónak, hogy az író egyszerűen a saját oldalán publikálja a könyveit,
ha meg a kiadó értékesíteni akarja a könyvét, x összegért megveheti tőle a jogot és értékesítheti, ahogy akarja.
Az írók által is lehetne online "központ" úgymond, mint ahogy most a nagy könyváruházak honlapjai.
Ettől függetlenül a kiadók a papírformát ugyanúgy vihetnék tovább, ahogy eddig.
Az egy dolláros zeneletöltésből is nagy biznisz lett, talán itt is valami hasonló irányba kéne elindulni...
Frissítve, aktualizálva 2011. december 1-jén. Eljött az ideje, hogy a Blog egy éves születésnapja apropójából összeállítsunk valamit, ami egy év tudásanyagát egyesíti magában abból a célból, hogy az új látogatók vagy általában az érdeklődők egy helyről, gyorsan és…..
Intro Mint azzal fenyegetőztem az előzetesben, a reklám után kíváncsi voltam a részletekre is az ifjú eKönyv Magyarország kapcsán. Ezért aztán összeszedtem a kérdéseimet, amiket egy leendő, tudatos fogyasztó is föltenne, és elküldtem őket Weiler Péternek,  az eKönyv…..
Rencee 2010.03.11 21:34:34
Hát én úgy gondolom, hogy olcsóbban adnám de abból sokat, persze ésszerű határokon belül. Én is dolgoztam a kereskedelemben és boltom is volt úgyhogy képben vagyok vele, hogy a magyar adórendszerben, ahhoz, hogy valami maradjon is, nem, hogy 20-30 de még a 60% haszonkulcs is kevés. 100al lehet kb elvergődni, úgy hogy ne csak fentartsd az üzletet, de esetleg fejlődni is tudj. Ingyen senki nem dolgozik nyílvánvaló. Ez még nem változtatja meg a helyzetet, hogy a magyarok nagy része nem tudja most sem és később sem megfizetni ezeket a könyv árakat, legyen az papír vagy nem papír. Legalábbis nem abban az ütemben, ahogy azt kéne. Lehet, hogy nagyon szeretnék egy csomó könyvet megvenni boltban, és ezzel a szerzőt támogatni, mert rengeteg munka van mögötte. Szóval itt szerintem nem a felhasználókkal és nem is a kereskedőkkel van gond, hanem a "rendszerrel", de ez nem idevágó téma:))) Ettől függetlenül, hogy amerikában mennyit adnak el, ahhoz pont annyival nagyobb "háttéripar" kell, ami azt elő is állítja, szállítja, forgalmazza, reklámozza stb. stb. Annyival több az előállítási költség, a munkabér, a bérleti díj meg még sorolni lehetne. A kisebb piac kisebb költséggel jár szerintem. Biztos van egy lélektani határ ebben is, de könyvnyomtatásban nem vagyok jártas, sem a költségekben. Én csak azt az oldalt mondom, amit vevőkét képviselek....és ez nem jelenti azt, hogy a másik oldalnak esetleg nincs igaza. Mármint a kereskedői oldalnak. E könyv ezt hivatott kikerülni. Nem csak a nyomtatási költségen lehet spórolni, hanem nem kell üzletköltséggel, alkalmazotti költséggel, rezsiköltséggel stb számolni. De nem azért, hogy az ekönyv pótolja a papírkönyből kiesett bevétel "fentartási" költségét.
E-könyv olvasók 2010 2010.03.09 11:33:00
IntroEgy éves múlt a blog, és milyen év van mögöttünk? Az évet még egy gyártó egyetlen tipusával kezdtük, már ami a hivatalos magyar jelenlétet illeti, aztán elkezdtek jönni a bejelentések, és szép lassan amellett, hogy új versenyzők is felbukkantak (T-Com, Sony, iRiver), az…..