Regisztráció Blogot indítok
Adatok
passzátérzés

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten a közép-franciaországi Saint-Aignan-ban összecsapások voltak rendőrök és cigányok között. A zavargásokat az váltotta ki, hogy egy cigány férfit, a 22 éves  Luigi Duquene-t, aki kirabolt egy kaszinót, menekülés közben át akarta törni a rendőri útzárat, és a…..
passzátérzés 2010.07.31 08:22:37
@turcsány karcsi elvtárs:
Egy esély,hátha élsz vele a rutinzsidózás helyett:
Sárközy családfája:
hu.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Sarkozy
A kultúra alapja a közösség. Ha nincs tér, nincs közösség és a kultúra is elsorvad. Az európai szintű kecskeméti kultúra magvai megvannak. Kérdés, hogy a város ad e teret, hogy felnőjönek ezek a palánták.Ahhoz, hogy a társadalom szövete megerősödjön, társadalmi…..
passzátérzés 2010.03.03 21:11:27
Érdemes lenne előkeresni Zombor Gábor választási "reklámfüzetét":abban ugyanis ígért egy ifjúsági kultúrcentrumot a városnak.A demonstráción szembesíteni lehetne ezzel pl.egy transzparensen.
Bosszantó lehetne a városvezető uraknak,ha tudomásukra hozzátok,hogy Kecskemét egyetlen városilag "támogatott" (helyet adtak,tán némi pénzt is)alternatív kulturális intézménye az átkos szocializmusban,1984-86-ban a Garabonciás színjátszó csoport bázisa,a G-ház volt.Ez a tündökletes hely egyedülálló volt az akkori M.o.-n,még Pesten se nagyon lehetett párját lelni (a Fiatal Művészek Klubja akkorára már túl volt a zeniten,a Fekete Lyuk és a Tilos az Á meg jóval későbbiek).Sajnos ez a remek közösségi centrum alapítója,Beregszászi János halálával megszűnt.
Érdemes lenne azt is odadörgölni,hogy az ifjúság szempontjából az inci-finci Kiskunfélegyházán jóval nagyobb kulturális élet van.
Hivatkozni kell a Vákum kezdeményezéseire,amiket ellehetetlenítettek(megtámadta örök feljelentő lakónéni,lenyúlta az Ifjúsági Otthon stb.).
Egyáltalán:a kultúrába invesztálni akaró vállalkozókat(persze ilyen nem sok van,a Hirösben inkább csak diszkókban gondolkoznak a pénzes pacákok) is elriasztja,ha egyetlen notórius feljelentő ellehetetlenítheti terveiket(lásd a volt Bahia sorozatos kálváriáját!).
Nyugodtan áruljátok el a városvezetőknek a tüntetésen,hogy Kecskemét egy mucsa:porbafingó,sötét mezőváros,ami csak a politikusok lózungjaiban a kultúra fővárosa!
Nem kell újabb bevásárlócentrum,köszönjük!
Eléjük kell tenni,hogy hány kis csoport(zenakarok,színjátszók stb.)dolgozhatna,mutathatná be alkotásait egy helyen!Műhely kell,fellépő hely és közösségi tér!
Érdemes lenne egy névsort is utcára vinni olyan országos ismertségű művészek nevével,akik sose léphettek fel Kecskeméten(hasraütve:Isten Háta Mögött(tökre hazai pálya lenne nekik),Csókolom,Specko Jedno stb.).Össze lehetne szedni egy szép névsort azok közül,akik azért nem a topelérhetetlen kategóriába tartoznak(-tak).
A hely...?Szerintem a Városi felejtős:"nagyobb" koncepciók vannak arra!De azért biztos van még a belváros közelében(ja,mert kecskeméti ifi kijjebb ugyan nem hajlandó menni,ez már a ti hibátok!)valami téres,üres pince vagy épület.
Nyárra nekem pl.eszembe jutott a Civil Szervezetek Házának udvara a Kápolna utcán:jó kis kiülős lehetne ott esténként!Persze csak,ha a környékbeli lakókkal meg lehet egyezni.
Ja,s a piaárusítást egy ilyen hellyel kapcsolatban el lehet felejteni:"száraz" kultúrotthonról álmodjatok!