Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GigiT

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Verona látogatására öt napot szántunk. Mivel az óvárosban foglaltunk szállást, a Grace Center Loft apartmant választottuk. 600 méterre az Arénától és minden nevezetesség gyalogosan bejárható. A gyalogos közlekedés azért is fontos Veronában, mert nehéz a parkolási lehetőség és a sikátoros utcákban…..
Jog és Történelem Serenisima 2024.03.12 14:16:52
A Velencei Itália északi részén a 8. század és 1797 között fennállott államalakulat volt. Gyakorlatilag városállamként emlékeznek meg róla a krónikák, azonban a Velence város köré alakult kereskedőállam igen tekintélyes területre tett szert. A virágzó Velence város lagúnaközösségeire épült, és…..
(Készült: a Mohács 500 verspályázatra)   Harc életre – halálra! Legyen a kettős kereszt a félhold halála! Harcoljatok ó hős magyarok! Küzdjetek a végsőkig drága harcosok!   Az ingovány elejt, ha nem vigyáztok! A mocsár megöl, ha nem harcoltok! Magyar acél a szablya ellen, Isten Allahhal…..
Tisztelt Kollégák! Már gyermekkoromtól csodálattal néztem az orvosokra. Gyermekorvosom, Gyuri bácsi mindig gyorsan meggyógyított, ha beteg voltam és mindig volt hozzám és szüleimhez néhány kedves szava. Gyermek szemmel ő egy igazi varázsló volt! Úgy teltek az iskolás éveim, hogy majdan az…..
Szeles, hideg délután volt. Behúzódtunk kis lakásunkba, játszottunk a fiúkkal. Valamit vártunk. Jézus eljövetelét vagy egy játékos karácsony estét? Már nem tudom. Anyám tüzet rakott a kályhában, melegnek kellett lenni, hisz ott volt a pár hónapos kishúgom. Egyszer csak anyám oda lépett hozzám,…..
Rómát látni kell! - hangzik az utazók szájából. Október végén, az őszi szünet tövében indultunk útnak, hogy mi is megcsodálhassuk az ókori Rómából fennmaradt építményeket. 12 órás autóút után érkeztünk meg a Camping Village Roma Capitolba, ahol mobilházat béreltünk. A kemping egész évben várja…..
 Grado csupa szépség, báj és történelem. Amikor Attila hun király seregei betörtek Észak-Olaszországba, a lakosság egy része Gradoba menekül. Bizony, bizony nem hiába az egyik nagy szerelem az ókori kikötőváros. Már többedszer nyaraltunk a „Nap szigetén”, de a kempingezést első alkalommal…..
Régi vágyunk volt, hogy eljussunk Milánóba, így ez év nyarán 5 napot töltöttünk a divat és művészetek városában. A San Siro negyedben található Camping Village city of Milan-ban foglaltunk mobilházat a booking.com oldalán. Milánó külvárosában az Aquatica Park szomszédságában családias hangulatú a…..
Gyermekkorom óta a Balaton nekünk az északi partot jelentette dombokkal, hegyekkel, lélegzetelállító kilátással. Néhány évvel ezelőtt nyaraltunk először Zamárdiban, ami szerelem lett első látása. 2021. nyarán foglaltunk helyet a Mirabella Kempingben. Mivel időben bonyolítom a foglalásokat, az első…..
2021. júliusában indultunk első hosszú utunkra PomPom fedélzetén, az uticél Chioggia Miramare Camping. Chioggiáról tudni kell, hogy a „külső” üdülőterületen kívül van egy lagúnákkal ölelt óvárosa, így Velence kishúgának is nevezik. 13 napra foglaltunk parcellát a kempingben, ahol megérkezésünket…..
„Messze setétedik már a Ság teteje, Ezentúl elrejti a Bakony erdeje, Szülőföldem, képedet: Megállok még egyszer, s reád visszanézek. Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek! Vegyétek bús könnyemet.”   2021. júniusában indult első útjára PomPom. Mivel tapasztalatlanok voltunk a kempingezésben, úgy…..
            Már 2022 karácsonyán eldöntöttük, hogy idén 2x2 hetes útra indulunk PomPommal. Rosolina Mare szigetét választottuk első bázisunknak, ami a Pó folyó torkolata fölött fekszik. A szigeten belül pedig Vittoria Camping-re esett a választásunk. A kemping saját oldalán intéztük a foglalást,…..
Velencét a szerelem városának is hívják, de nekem a művészetek városát jelenti. Mivel Rosolina Maren a Vittoria Camping 14 napig a bázisunk, úgy döntöttünk, hogy egy napot Velencében töltünk. Rosolina Mare utazás és rendezvényszervező csoportján keresztül bonyolítottuk le a kirándulást. Reggel 8…..
„Minden nyár végén érzem szívszorítóan az idő múlását! …vizes fürdőruhákban, hosszú nyári estékben, együtt töltött napokban, tengeri csillagokban, Duna kavicsokban, balatoni naplementékben, csendes semmittevésben, közös emlékeink kincseskamrájában.”                Két évvel ezelőtt,…..
2022. augusztus utolsó napjait töltöttük Szlovéniában. Mivel szeptember elsején, csütörtökön kezdődött az iskola, csupán négy napunk maradt, hogy megismerkedjünk a „híres” sziklás tengerparttal és a történelemmel. Megállónknak Camp Lucija-t választottuk Portoroz városában. Bár augusztus második…..
Az Óbirodalom ideje i. e. 2700 és 2200 közé tehető. Ebben az időszakban az egyesült ország a fáraók korlátlan uralma alá került. Az egész országban isteni eredetűnek tekintették a fáraót, akinek hatalma a papságra és a hivatalnokok rétegére támaszkodott. Az uralkodók ekkor kezdtek el piramisokat…..
„Minden nyár végén érzem szívszorítóan az idő múlását! …vizes fürdőruhákban, hosszú nyári estékben, együtt töltött napokban, tengeri csillagokban, Duna kavicsokban, balatoni naplementékben, csendes semmittevésben, közös emlékeink kincseskamrájában.”                Két évvel ezelőtt,…..
Jog és Történelem Aranybulla 2022.04.13 16:23:59
Az Aranybulla szűkebb értelemben a II. András magyar király által az 1222-es székesfehérvári országgyűlésen kiadott, függőpecséttel ellátott királyi okirat, amely a magyar nemesség jogait először rögzítette. A kettős aranypecsét az oklevél hártyájának felhajtott alsó részén, a plicaturán függött. A…..
VIII. Henrik a korábban nagy taglétszámmal rendelkező királyi tanácsot átalakította, melynek eredménye egy kisebb létszámú, de egyidejűleg hatékonyabb testület volt. Ez volt a Privy Council, amely a végrehajtói hatalom legfontosabb testülete volt. Kormányzati feladatai közt   tartozott   a   király…..
Alfréd Æthelwulf wessexi király és felesége, Osburgh fia volt. 871 áprilisában Æthelred király meghalt, és Alfréd foglalta el Wessex trónját és védelmének terhét, annak ellenére, hogy Æthelred két kiskorú fiút, Æthelhelmet és Æthelwoldot hagyott hátra. Ez összhangban volt azzal a megállapodással,…..
Egyik kedvenc tantárgyam az összehasonlító európai jogtörténet kapcsán szeretném közelebbről megvilágítani a koraközépkori skandináv társadalmat, azon belül a skandináv jogrendet. A „skandináv” jelző hallatán a legtöbben négy országra asszociálnak: Svédországra, Finnországra, Dániára és…..
Egyik kedvenc tantárgyam az összehasonlító európai jogtörténet kapcsán szeretném közelebbről megvilágítani a koraközépkori skandináv társadalmat, azon belül a skandináv jogrendet. A „skandináv” jelző hallatán a legtöbben négy országra asszociálnak: Svédországra, Finnországra, Dániára és…..
Egy szakrendelés előtt unalmas perceimben, óráimban sikerült esettanulmányt folytatnom a szakdolgozók viselkedéséről. Még mielőtt bárki felháborodna, hogy megint a nővért bántják, talán érdemes végigolvasni eme néhány sort! 20 éve taposom az egészségügy kanyargós, gidres-gödrös útját, de azt tudja…..
Kedves Olvasó! Ki ne szeretné a divatot? Aki azt mondja, hogy őt nem érdekli a divat, az is megnézi az utcán, az autóbuszon, vagy a munkahelyen, ja és a suliban a társát, kolléganőjét, hogy mit visel. Mi nők, de bizony a férfiak nagy része is így van kódolva! Blogommal a divatról, az…..
Bizonyára már ti is voltatok úgy, hogy készültetek egy különleges alkalomra, csak épp nem tudtátok, hogy mit viseljetek azon az estén, azon az ebéden, azon a születésnapi partin. Bár rejtett a gardrób alkalmi ruhát, de már viseltétek valahol, már kicsit kiment a divatból, már kicsit bő, vagy…..