Regisztráció Blogot indítok
Adatok
parabarbara

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Cukiság: Házőrző iguana 2014.06.17 12:24:00
 ..
parabarbara 2014.06.17 21:27:47
Subba Figyelj fater! 2014.05.25 09:31:00
 ..
Naiv kiskerttulajdonos mentális épségét nem kímélve próbálta meg rokonainak kitölteni az internetes földhasználatbejelentő nyomtatványt, de nem vezetett eredményre. Személyesen aztán kiderült, hogy bár nincs írásos nyoma, igazából már megszüntették ezt a bejelentési…..
parabarbara 2013.03.26 20:02:15
Az észrevétel jogos.

DE „apokalipszis” nem csak Földhivatalban van, hanem az egész közigazgatásban. Azt is látni kell (kellene), hogy ez nem az ablak mögött ülő ügyintézők hibája. Legtöbb helyen az egy órás ebédszünetben (szerencsés az a hivatal, ahol egyáltalán van ilyen) próbálják az agyatlan jogszabályokat tanulmányozni, mert egyértelmű utasításokat sehol nem kapnak. Az egy órás ebédidőben, valamint a sorszámkiadási idő vége és a munkaidő vége közötti időszakban (igen, nekik is van munkaidejük, családjuk, stb.) próbálják az agyatlan és követhetetlen jogszabályok miatt írásban tájékoztatni a polgárt, hogy miért is nem kellett volna azt a bizonyos beadványt benyújtania, valamint az egyéb beadványokat feldolgozni. Persze a polgár részéről is érthető, hogy írásos visszajelzést szeretne mindenről, hisz’ az a biztos (vagy mégsem?) ami le vagyon írva. De ez megint csak nem az ügyintéző/k hibája. Tessenek róla tudomást szerezni, krónikus létszám hiány van. …és ez csak a jéghegy csúcsa.

El kell keserítsem a poszt tolót, ez egyre rosszabb lesz. Annyi kommentben olvastuk, ha nem tetszik, el lehet menni máshova dolgozni. Nos, most éppen ez történik. Tömegesen hagyják el a pályát a nagy szakmai tapasztalattal rendelkező ügyintézők, (akik 10-20 éve dolgoznak a közigazgatásban). A miérteket inkább nem részletezném, de „belülről” pont olyan tragikus a helyzet, mint kívülről. Persze, menjenek csak, annyi munkanélküli van, találnak helyettük ezer másikat. Ez rendben is lenne, ha a pályaelhagyók helyett valóban vennének fel más embereket. Lassan nem marad szakember aki átadja a tudását azoknak a mindenre elszánt és elkeseredett embereknek, akik még a közigazgatásban szeretnének dolgozni.

Tehát, a hibát nem az ügyintézői ablakok szintjén kell keresni…
parabarbara 2013.03.26 21:09:19
@É2I: Tökéletesen és maximálisan egyet értek veled. Bármilyen furcsa, pontosan így látjuk a helyzetet ahogy Te (gondolok itt többek között az abszolut működésképtelen járási rendszerre). A létszámhiány a "tápláléklánc" alján mutatkozik, ahol a valóban érdemi munka történik/történne.
parabarbara 2013.03.26 21:18:02
@ColT: és ez egyre inkább csak történne lesz. Sajnos.
Subba Főnököd vs. vadlúd 2012.03.27 14:18:00
 Végén a rárohanás mekkora már?! ..
parabarbara 2012.03.27 15:06:51
Subba Simogatnám: Albino kivi 2012.03.21 10:57:00
parabarbara 2012.03.21 17:41:47
"Sziasztok! Ő itt Dezső, születési nevén D4. Viselkedéskutatásoknál használt standard kísérleti pati, hiperaktív génekkel felturbózva. A kutatás zárásával D4 hozzánk került. Most a standardból lett Dezső tanulmányozza a mi viselkedésünket. Amikor teheti, alszik és…..
"Dúcidegrendszer ide vagy oda, Igor kifejeztten érdeklődő állatka, odafigyel ránk, élvezi, ha simogatják, fogdossák, és szeret fürdeni. Sokkal érdekesebb állat, mint egy csigától várná az ember. És mindenekfelett extrém cuki is" - írja Ildi.…..
parabarbara 2010.08.23 22:08:37
Subba Patrícia a Mentőcsapatban! 2010.04.24 08:30:00
  ..
parabarbara 2010.04.24 12:20:00
Ma 3 éves a Cukiság blog! Köszönjük drága olvasóinknak a sok képet és videót, amit küldtek nekünk és amitől ilyen nagyszerű cukibázissá válhattunk. Továbbra is tartsanak velünk, mi itt leszünk és adagoljuk a betevőt, ahogy csak bírjuk...
"Ő, az én 7 hónapos – már a hatodik – „kukoricamalac”-om, Béla. (A lányom adta a nevét.) Eddigi malacaim el voltak mindenkitől különítve. Béla az ágyam fejénél van telepítve: a társam lett. (Én a 63-ikat taposom.) Jó, hogy itt van, balhézik,…..
parabarbara 2010.01.08 14:03:59
A San Diego-i állatkert óriás panda kölyke szeptember tizedikén volt 1.76 kiló. Ahogy az első képen a bajuszára tapadt tejből is látszik, szépen eszik, bár még nem erős eléggé ahhoz, hogy járjon, ezért teljes mértékben anyjától, Bai Yuntól függ. Az alsó képen a Smithonian…..
Frank Rizzo tisztelt meg minket ezzel a kis vizes állatkával, aki esetleg egy egér és Frank szerint nem nyerhet más, csak ő. Önök szerint?..
"Kaptam. Továbbküldöm. Szerintem van Isten. Ekkora Cukiság az ősrobbanásból soha nem lett volna" - vezette le nekünk az elméletét Hana, de a képek végignézése után hajlunk arra, hogy neki adjunk igazad.Görgessen ön is, és a két utolsó képnél vigyázzon, hogy le ne…..
parabarbara 2009.07.10 21:47:52
@kiskutyuska: Megnéztem, óóóóriási! :D :D Egy posztot megérne...
Carina és Riley nem testvérek, de mindkettejük anyja közlekedési balesetben hunyt el. Az ausztráliai Warrandyte tájvédelmi körzet vombatszakértője, Linda Sauvarin fogadta be a csupasz kölyköket. Carina most 273 gramm, Riley pedig 290, de néhány éven belül elérik a 20-35 kilós…..
Nem mindennapi városalapításra került sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Hagyó Miklós városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és dr. Persányi Miklós állatkerti főigazgató ma délután adták át ugyanis a tengerimalacok városát, amely az Állatsimogató…..
Az öthetes, Manni nevű vaddisznókölyök a Candy nevű terrierrel játszik a németországi Ehringhausenben. Mannit elhagyta az anyja, ezért emberek nevelik. Nézzen disznót kutyával..
parabarbara 2009.05.17 15:14:52
@hatláb: Téééényleg! A 8-as és 9-es képen szembeötlő a különbség. Jó megfigyelő vagy. Nekem nem tűnt fel elsőre. :)
  "Íme Ottó herceg, teljes nevén Otto von Pittinger és Kami Katze. Ottó egy sörmárkáról kapta a nevét, mivel nem veti meg eme nedűt - ahogyan a körtés sütit, a csokoládét, a tollpihét (igen, igen), a mogyorót, a mazsolát, az avokádót és a fürdővizet…..
parabarbara 2009.05.14 13:30:29
@ergerberger: Nagyon cuki! Csak kár, hogy hiába adja ki az Ezredes urad a tűzparancsot, ha lövedék mindig besül!
A megjegyzésed NEM ideillő téma!
Ilyet is csak NSZK retró erotikus filmekben láttunk, bejön az időjárásjelentő csajszi, kirakja a két mellét a muskátlis bajor ablakba és a forróságról mesél, meg arról, hogy érdemes lesz kihasználni a következő két napot, és már várjuk, hogy panaszkodjon, hogy…..
A hirtelen jött jó idő hatására a veresegyházi Medveotthon megtelt élettel. A gondozók számára is kezdetét vette a megannyi kihívást tartogató szezon. A videóból megismerheti a menedékhelyként funkcionáló parkot, továbbá kiderül, milyen tragédiákhoz vezethet az állatokkal…..
parabarbara 2009.05.11 11:35:21
@Macskacico: Sajnos sok szülő sem látja át ezeket a dolgokat, mit várjunk így a gyerekektől...
Egyebekben, ha megtörténik a baj - a labda a maciknál landol - a minimum az lenne, hogy a gondozót értesíteni kellene az esetről. Ehelyett gondolom szép csendben elsunnyogtak. :(
Remélem látja ezt a videót aki felelős a labdabedobásért és összeszégyelli magát! Grrrrr
  Majdnem elveszett a feneketlen levelesládában a valaha látott legtöbb E-betűs adalékanyagot tartalmazó magyar csodatermék, amit ráadásul ismeretlen okokból Vörösmarty fejével próbálnak eladni. A Homár eddig meg volt győződve róla, hogy a jégkrémeket nem lehet lenyomni,…..
Winyetta kiakadt a legutóbbi Arénás sztorin, annak is a végén, ahol a rendőrségi intézkedés inkább komikus volt, mint hatékony. Neki a navit lopták ki a kocsijából és emiatt kellett 4 és fél órában meghallgatnia a helyszínelő rendőr panaszait. A történet mozis része annyira…..
Zula és barátnője romantikus estére vágytak, de egy vírusnak vagy egy romlott szendvicsnek köszönhetően mozizás helyett hányás lett a program. Az Aréna pláza mozijának büfései nem bírtak adni egy üres papírzacskót a beteg asszonynak, ezért legközelebb aki ott rosszul lesz, ne…..
parabarbara 2009.05.04 20:11:38