Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadorka

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha Róbert nem lenne az Index gyémántkoszorús törzslevelezője, és ebből következően nem láttam volna tőle hasonlókat, el sem hinném, hogy az alant olvashatóhoz hasonlóen részletes panaszos levél létezik. De mégis, így, bér extrém hosszú, a Kocsis Istvánnak címzett…..
Bede lefektette, mely neveket jegyeztetheted be. Mely esetben gyermeked hengeres szerves, nem lelsz rengeteget, ehelyett egy meg egyet. Ezek: Endre s egy szentnek neve, mely szerzetes repszerves szerzeteket etetett. Mely esetben nem e neveken nevezed gyermekedet, seggfej lehetsz!  Gyengenemek…..
vadorka 2009.10.21 16:19:41
Engedtessék meg nekem, hogy utaljak nosferato örökbecsű és überelhetetlen darabjára, a modoros ősanyára. Óriási lépést tett afelé, hogy felismerjük, és mi, nők elkerüljük az ősanyasággal együttjáró becsavarodást, megőrülést. Ugyanakkor a jelenségnek még maradtak…..
vadorka 2009.10.06 14:53:53
@HRita: Hát, a legdurvább az volt, hogy "és, szopiztok még?" Amire muszáj volt azt felelnem, hogy áá, én úgy 30 éve lejöttem az anyatejről (bár az első zsigeri válaszom az lett volna, hogy mostanában sajnos nem, a férjem külföldön van - de ezt nem mertem bevállalni :)
vadorka 2009.10.06 16:01:17
@Amirah: nem az a gond, hogy beviszi a gyereket. Mi rendszeresen bejárunk, mert gyalog két perc az iroda, és nagyon jóban voltunk-vagyunk a kollégáimmal. De előre megbeszéljük, mert nem akarok zavarni, nem tolom a gyereket a képébe mindenkinek - akit érdekel és ráér, az jön oda. Babáznak vele kicsit, meggyúrják, közben megbeszéljük az aktuális munkahelyi "pletykákat", meg úgy általában, mi a helyzet a régi ügyfeleimmel, hogy megy az üzlet mostanában, ki hol nyaralt, ki megy férjhez, ki szakított a barátjával...

Lehet értelmesen, felnőtt ember módjára anyának lenni, és lehet úgy is, hogy az ember nem veszi észre, hogy bár az ő élete középpontja a gyereke, a másoké viszont nem. A szoptatás nem gáz, sőt, de az igen, ha valaki mindenkit azzal traktál, hogy a babócája mennyi tejcsit szopizott a ciciből.
  Negyven éve, 1969. október 5-én este vetítette le a BBC a Monty Python társulat első műsorát. Megunhatatlanul lökött angol kedvenceink, Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin (és az amerikai Terry Gilliam) dicsőségére álljon itt néhány…..
Nem újkeletű dolog ez, a Dr. House címszereplője már évekkel ezelőtt, ha jól emlékszem, a második évad végefelé kezdett el először arra panaszkodni óvatosan, hogy a töke tele van a bottal és a megjátszott sántítással, és viccesen azt nyilatkozta, hogy veszélyességi…..
vadorka 2009.09.22 08:51:35
Na, aki eddig csak a képeket nézegette a Story magazinban, azt is csak messziről és hunyorogva, az a Tv2 új valóságshow-ján nagyon meg fog lepődni: mert minden hétköznap este kiderül, hogy a magyar celebek ugyanolyan átlagosak, mint megannyi autószerelő, banki ügyintéző, óvónő…..
  Irodai csúszdát ugyan már láttam képen (például a Google svájci irodájában van egy), de nem gondoltam, hogy Magyarországon egy Kalazanci Szent Józsefről elnevezett intézményben jelenik majd meg. (Ha valaki tud más hazai előfordulásról, kommentelje.) A névválasztás (CDO…..
Végre sikerült csoportképet készítenem, amit már annyian hiányoltak. A képen balról jobbra: Előd, Norbi, Fotós Peti, az én főnököm Peti és végül én, már kicsit megfáradtan ... Gabó, bocsi a pólóért, majd meghálálom :) Van még egy lány is kint, aki a Security csapatba…..
Előbbihez nem, de utóbbihoz viszont volt ma szerencsém :) Lehet, már otthon is létezik, de én csak itt találkoztam ezzel a remek "készülékkel". Lényeg, hogy ha nincs grillsütőd, meg mondjuk nem laksz kertes házban, de csipázod a szabadban való sütögetést, és nem…..
vadorka 2009.08.05 23:17:15
Reggel 6:57-kor keltem, mert megbeszéltük, hogy 7-kor, reggelizünk. Nem tudom, hogy véletlen egybeesés-e, de nem várt módon :) svédasztalos reggeli volt. Azt mondják a többiek, hogy meg fogom unni majd egy hét mulva, de egyenlőre még oda-, meg visszavagyok a kajától, olyan jó. A…..
Sanyi@Linköping Indulásra készen 2009.08.01 23:57:00
Már csak néhány óra van hátra indulásig ...Aki jól ismer tudja, hogy bár nem az első külföldi utazás lesz ez életemben, (és ezzel együtt nem az is első blog, és nem is a második) mégsem vagyok túl nyugodt, folyton azon töröm a fejem, hogy mit fogok el/kifelejteni.Gondolom, aki…..
magyar-magyar szótár piréz 2009.07.16 16:42:00
piréz - Gyönyörű példája a mélymagyar netokratív népszopatásnak. A célzatos lekérdező minden áron szeretett volna valami bizonyítékot előítéletére, miszerint a magyar az aztán idegengyűlölő, és még wuu, de hogy! Ezért a kérdőívbe becsempészett egy ujjából kiszopott…..
vadorka 2009.07.17 08:45:10
@ibusibus: Hülyével, vallásossal nem szabad vitatkozni? Jó apád netán diszkriminálja a vallásosakat? Jó apád kirekesztő?

A cigányt nem szabad általában megítélni, a vallásost igen? Gratulálok!
 2008. október 4-én 15:30-kor gyülekező az Erzsébet téren, a Gödör Klub-nál. A helyszínen a hasznos tudnivalókról Novák Péter, moderátor és Bódis Kriszta, a Tarka Magyar demonstráció szóvivője, az akció egyik kezdeményezője tájékoztat. Ezt követően, 16 órakor…..
Vagy három hónapja lehetett, hogy egy szépségkirálynő miatt borzadtunk el az átlagamerikai teljesen kilúgozott agyán, erre tessék, megint előkerült egy másik, aki ezúttal nem is Irakkal, hanem kis hazánkkal szórakozott egy kicsit. Csoda, hogy felvisított a bennünk lakó…..
A BKV tervei szerint egységesítik a bérletfajtákat, a jövőben csak harmincnapos lesz, hónapra szóló nem. A változtatás ki nem mondott célja az egyszerűsítés, bizonyára kevesebbe kerül a szelvények előállítása, szétosztása, az elszámolás, ha kevesebb típus van. A…..
Olvasom az Indexen (http://index.hu/politika/belfold/haz3624/), hogy készül a bejegyzett élettársi kapcsolatról a törvény. Nem akarok azon agonizálni, hogy most mi van a homoszexuális párkapcsolatokkal, de fussunk már egy kört erről a "bejegyzett élettársi…..
vadorka 2007.11.17 10:50:52
Ami az intézkedés meleg kapcsolatokra vonatkozó részét illeti, azzal teljesen egyetértek. Ennél tapintatosabban szerintem nem lehetett volna rendezni a kérdést. A házasság olyan ősi intézmény, amelynek a lényege többezer éve nem változik, nem csoda, ha a társadalom nagy részéből ellenkezést váltana ki egy ilyen mértékű változtatás. Az örökbefogadás is vitás, olyan kevés a jogilag is örökbe adható gyerek, és olyan sok a várólistás házaspár is. de ha máshogy hívjuk a dolgot, és nem teljesen azonos a tartalom, de számtalan többletjogot biztosít a melegeknek, azt könnyebben elfogadja mindkét oldal.

A hetero élettársi kapcsolat legalizálásával viszont nem értek egyet. Nem szeretem azt a mentalitást, ami szerint a jogokat élvezni akarom, de a kötelességeket nem vállalom. Valamit valamiért. A kórházi látogatást, információ kiadását lehetne más úton szabályozni (nyilatkozat az érintett részéről, hogy baleset, betegség esetén ki látogathatja, ki kaphat róla információt - a hitelesség kedvéért akár közjegyző előtt). Az elhunyt személyes tárgyaira pedig a huszadrangú amerikai rokon (ahogy egy korábbi kommentező írta) valszeg nem tart igényt, lehet vele egyezkedni. Ugyanígy a válás sem hosszadalmas, ha közös megegyezéssel történik, és papír nélküli kapcsolatokat is tudnak extrém módon bontani egyesek (barátnőmet rendőrrel akarta kidobatni a barátja a lakásból, és behozta a munkahelyére üvöltve a holmijait, már amit hajlandó volt kiadni).
hogyvolt Lost 3x06 - Igen! 2007.11.15 14:01:00
A Leghülyébb Magyar Epizódcím versenyben mindenképpen dobogós Igen! annak idején a Lost első etapjának záró része volt, jó nagy cliffhangerrel, és legyingető nézőkkel, akik közül sokan már nem tértek vissza a februári folytatásra, pedig olyan 16 részes második adagot kaptak…..
Egyáltalán nem értjük, miért csodálkozik az, aki egy multinacionális telefoncégnél akar munkát vállalni, de interjú helyett a kapunál várakoztatják úgy, hogy le sem ülhet. Attila ezen kibukott és távozott. A kérdés: Attila volt-e a hülye, vagy éppen ellenkezőleg? Tényleg…..
vadorka 2007.10.08 18:39:34
Cardbox, HR-ben dolgozom, és nagyon irritálnak a szakmámmal kapcsolatos sablonos és sokszor megalapozatlan vélemények. Nálunk egy kolléga átlag napi 10 órát dolgozik, és nem hiszem, hogy többet kávéznánk vagy beszélnénk, mint más munkahelyen. NEM alázzuk meg sem az ügyfelet, sem a pályázókat. És van, hogy néha várni kell ránk, de ennek sokszor az az oka, hogy tisztelt pályázó késik 10-15 percet, és elfelejt rám csörögni telefonon, hogy elnézést, elakadtam a dugóban, vagy meggondoltam magam, és el sem megyek a megbeszélt találkozóra.

Én úgy látom sok év tapasztalattal a hátam mögött, hogy nagyon sok pályázó "lufi" - hogy a te szóhasználatodnál maradjak. Iszonyú sokat gondolnak magukról, de nem tudják elmondani, mit is tudnak vagy mit csinálnak valójában. A fizetési igényüket nem a piachoz vagy a tényleges értékükhöz igazítják, hanem elvárnák, hogy a cégek fizessenek annyit, hogy kényelmesen éljenek. Mindenki vezető akar lenni, de arra a kérdésre, hogy miért, vagy hogy miért lenne ő jó vezető, már nem tudnak válaszolni. Egy pályakezdő friss diplomásnak áltagos nyelvtudással már derogál bruttó 200-ért elhelyezkedni. Nem értik, miért nem léptetik elő őket egy év után. Annyira el tudnak szállni maguktól az emberek, és ha valaki átlát rajtuk, rögtön jönnek a bevált szöveggel, hogy persze a HR nem ért semmihez. Én nem teszek fel "trükkös" kérdéseket, de elvárom, hogy valaki összefüggő, kerek mondatokban tudjon válaszolni a munkájával, ambícióival, stb. kapcsolatos kérdésekre, legyen értelmes, józan, normális önértékeléssel és önbecsüléssel, tudjon kulturáltan, a helyzetnek megfelelően viselkedni. A nagy átlag - tisztelet a kivételnek - nem tud megfelelni ezeknek az elvárásoknak.
vadorka 2007.10.08 22:38:32
SzaNetti, gratulálok. Olvastál egy ponyvát, tele felszínes és nem feltétlenül valósághű állításokkal, és tudod a frankót. Nem ismerek olyan kollégát, sem vállalati, sem közvetítői oldalon, aki feltenne egy olyan kérdést interjún, hogy a pályázó milyen állat lenne. Városi legenda. Én például gyakran kapok a pályázóimtól e-mailt, amiben megköszönik a korrekt hozzáállást, tájékoztatást, stb. Utólag. Miután tájékoztattam őket arról, hogy az illető cég mégsem őket választotta. Nem próbálom őket megalázni, de szerintem ők sem így élik meg a dolgot. A felszínes fruska jelző meg tudod, annak alapján, hogy alkotsz véleményt, lehet, hogy Rád (is) jellemző.

lottyentluvnya nevű kommentezőnek pedig a válaszom: ne legyen előregyártott válaszod. ha informatikus vagy, nem fogom elvárni, hogy jól kommunikálj. Ha nem akarsz vezető lenni, ennek nagyon örülök, különösen a mai világban, ahol mindenki azt hiszi, nem ér semmit az élete, ha 30 évesen nem vezet vállalatot. De ha valakit megkérdezek, miért akar eljönni a munkahelyéről, és az a válasz, hogy nincs előrelépési lehetőség, majd tisztázzuk, hogy ezen ő nem az érdekesebb feladatot, elismerést, netán több bért érti, hanem a vezetői pozícióba kerülést - na erre megkérdezem, hogy miért szeretne vezető lenni, ÉS NEM TUDJA MEGMODANI. Ez szerintem gáz. Igazad van, nagyon fontos, hogy valaki jó szakember legyen. De tudod, sok jó szakember van. Ha válogatni lehet közülük, miért ne azt válasszam, aki mellesleg normális stílusban beszél az körülötte lévőkkel, és betartja a társas érintkezés alapvető szabályait?
Akik nézegetik a nemzetközi reklámblogokat, biztosan belefutottak ma egy hirdetésbe, amelyen da Vinci falfestményének egy nem kissé kiforgatott verziója szerepel. Júdást még csak megérteném, na de Jézus és az apostolok mint patkányok? Háát...Nem tartom magam sem konzervatívnak,…..