Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leopold getz

37 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Négyszögöl címmel jelenik meg idén a hatodik Blind Myself-nagylemez. Konkrét időpontot azért nem tudunk mondani, mert az albumot négy részletben kapja majd meg a közönség, ebből az első most rögtön, itt a Lángoló Gitárokon. Mindegyik dalhoz jár majd vizuál is, de az egyes…..
leopold getz 2012.07.24 16:52:41
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
leopold getz 2012.07.09 16:27:11
@BrigAnti: Helló! Nekem van egy plusz íjászom. Hogy intézzük?
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
leopold getz 2012.06.07 23:21:49
@SomyTomy:
A legóember bemegy a kocsmába:
- Mit adhatok?
- Ááá, igazából tök mindegy, úgyis a hátam mögé öntöm!
:)
leopold getz 2012.06.08 14:11:29
@nygniko:
Úúúú, de karaj ez a vonat, pásszek! :O Szép, jó képek! Mindig szerettem volna ezt a készletet.
Ajándékba kaptam, gyerünk, üljünk neki! Doboznyitás után furcsa elem hullik az asztalra. Ilyet még nem láttam. Ki tippel gyártási hibára? Fura egy brick, annyi szent... Aztán megszemlélem az elemeket. Furcsa a színük, furcsa némelyik formája is. Itt már esetleg könnyebb…..
leopold getz 2012.05.21 15:47:01
Ahogy szép lassan megjelenik a 412. gyűjthető legóember-széria is, egyre nehezebb azzal az állítással vitatkozni, hogy már legóemberkéből is bárki megépíthető. Hogy tényleg bizonyíthassam kijelentésem igazát, kitaláltam, hogy csinálunk egy nagy legóember-versenyt itt a…..
leopold getz 2012.05.08 12:23:07
A személyvonat végigjátszásának utolsó képéből kiderült, hogy van vasútállomásom is. Van bizony! (Előljáróba annyit, hogy sajnos a fényképezőgépem fényszenzora kezd meghülyülni, sok lesz a zajos kép, elnézést érte). I. Alapadatok Neve: Vasútállomás (Train…..
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
Hatalmammal visszaélve elértem, hogy kitegyük a cégünk hirdetését a blogra. Befolyásommal visszaélve elértem, hogy a cégünk tavaszi filmecskéjében szerepeljen valami LEGO. Szupercuki klasszikus tűzoltókocsi a házban táskában! ..
leopold getz 2012.04.16 20:06:19
@tutuka: Igen, ismerem, csak nem tudtam, hogy Neked is van hozzá közöd. :)
Kedves Kockagyár! Pár hónapja (is) volt szó arról az űrhajós minifigről, ami fehér ruháján magyar zászlóval van díszítve.Nem tudom, hogy van-e már valahonnan hivatalos válasz a figura eredetéről, de van szerencsém az alábbi infókat megosztani, ha tart még a…..
A világ (legókereskedelmi szempontból biztosan) boldogabbik felén a legórajongók legnagyobb örömére újabb négy nagy legóáruház nyitja meg kapuit májusban. És hogy mi itt a legóugarban igazán csorgassuk a nyálunkat, ráadásként nem is akármilyen készlethez (továbbá pólóhoz,…..
leopold getz 2012.04.04 17:30:14
@tutuka: Pont ez jutott eszembe.

(Még a limitált kiadású LEGO store grand opening minifigure-pack-ek jutottak most hirtelen az eszembe. Na, azok egyikére nagyon fáj a fogam...)
leopold getz 2012.04.04 17:41:08
@leopold getz: Ja, hogy a minifig-csomagot írtátok is. Bocs. Vak vagyok. :)
Sokat áradoztam már itt a blogon a LEGO Architecture sorozatról. Különösen a Landmark Series kisebb épületei esetében érzem, hogy már szinte néhány kocka és szín elegáns megválasztásával mennyire jól vissza lehet adni egy épület hangulatát. Amikor a 21011-es Brandenburgi…..
Posztunk szerzője, hun_sector egész egyszerűen anniyt írt a kritikája bevezőjének, hogy "AMIKOR MEGHALT A LEGO". Lássuk milyen, aminél olvasónk szerint a legózásban nincsen lejjebb! I. Alapadatok Név: City/Turbo SlizerSorozatszám: 8502Témakör: TechnicAltéma: SlizerKiadás éve:…..
leopold getz 2012.03.28 11:19:49
@Tier: @hatvannyolckilencvennégyeske: Hähhähhä! :D
Én türkiz színű zakóban ballagtam (de azért volt bennünk annyi "jóízlés", hogy fekete nadrágot vettünk hozzá. :D)!

Amúgy ez mi ez? :O A számat tátom eme izé láttán...
Vissza-visszatérő kérdés a blogon, hogy miként is kellene a LEGO-klónokhoz, vagy éppen a kompatibilis kiegészítőgyártókhoz viszonyulnunk rajongóként. Összeépíthetjük-e, keverhetjük-e az eredeti kockáinkkal, elfogadható-e a használatuk, és egyéb nem túl érdekes kérdéseken…..
Néha a LEGO maga spoilerezi ki, mire számíthatunk a jövőben: szakacsaezen a Friends készlethez kapott füzetkén jól bekarikázta nekünk, hogy szerinte milyen készletek felbukkanása várható a jövőben. Leopold Getz némi jelmezgyártás és csibészes legó-rajzolgatás után úgy…..
leopold getz 2012.03.10 16:58:14
@WoodooKilla: Ha E.T, akkor a biciklipedál lesz az... :D
Nem kell nagyon bizonygatni senkinek, miért is olyan jók a Creator-készletek.  A LEGO által felkínált A és B modelleket már sokan sokféleképpen tovább gondolták, de Gerrit Buys nem érte be ennyivel. A kiszemelt szettekből rögvest kettőt vásárolt, és összeépítette őket.…..
leopold getz 2012.03.09 15:05:50
Nagy az isten állatkertje, sok szubkultúra sokmindenért tud buzulni. Például a legóért. Vagy a motorokért. Esetleg a legó motorokért. Mert ami azt illeti, van éppen választék. Kissé rendszertelenül és a teljesség igénye nélkül összeszedtem pár buzulható darabot. 1956-ban…..
leopold getz 2012.03.04 20:37:21
A régi motor a király! A szélvédő meg nagyon menő cucc szerintem! A 6373-as brickset.com/detail/?set=6373-1 készlet nálam az "akkorismegleszegyszerrohaggyakmeg" kategória. :) (A 6699-es is király: brickset.com/detail/?set=6699-1 )
Az új motor nem tetszik, de akár még jópofa is lehetne, ha nem lenne dupla akkora, mint a régi... Béna, hogy a minifig feje búbja a kormányig ér! Hát milyen munka ez?
A brickforge-os kis Vespa meg eszméletlen király és szerintem a Lego bánhatja, hogy nem neki jutott eszébe! www.brickforge.com/store/home.php?cat=381
<a href="http://polldaddy.com/poll/5989312/">Szerinted melyik (részlet) érik készletté?</a> A Koppenhágában megrendezett LEGOWorld 2012 kiállításon reflektorfénybe került egy-két kiállított darab, amik közül néhányról folyik a találgatás, hogy…..
A Dániában német nyelven megjelenő "Nordschleswiger" napilap online változatában február 23-án érdekes hír jelent meg: a Dong Energy dán energiakonszern eladja a most épülő "Borkum Riffgrund 1"-szélpark részesedésének 50%-át. A szélpark 2014-2015-től szolgáltat majd áramot,…..
Nem is tudom, hogy VV Ati, vagy Moneyball Brad a vasárnap este hőse inkább. Mindenesetre mi most a filmes hepajról emlékezünk meg a blogon. (Persze csak azért mert VV Atiról még nem készült legós videó. Pedig a feje alakját nézve ő egy született legó!) A filmtörténet legnagyobb…..
leopold getz 2012.02.27 12:43:21
@Yooha: Igen, én is ezt vártam...
leopold getz 2012.02.27 12:43:42
Nem szerelmem a moduláris építészeti vonal, mindenesetre kíváncsisággal kísérem figyelemmel az újonnan kijövő készleteket. Az eddig zömében kereskedelmi létesítményeket felvonultató sorozat egy igazán fontos, közfeladatokat ellátó darabbal bővül, ráadásul nem akármilyen…..
Sokat sírunk-morgunk-dühöngünk az utóbbi időben, hogy mekkorát nőttek a LEGO-autók, mennyire nem férnek a régi Town-utakra, nagyobbak a házaknál, minek a hat stud szélesség stb. Nem is linkelem be az összes ide vonatkozó posztot és kommentet, mert duplájára nőne e poszt. Inkább…..
Egy igazi geek akkor is legózik, ha épp nem legózik. The Walking Dead rajongók ide! A legózás szigorúan felnőtt dolog. Ahol van rendőrség (minden legó-városban van), oda kellhet egy bíróság is! Farsangra Szeged és Tisza nevű (?) olvasónk is legóemberbe öltözött. A Maersk…..
Már majdnem fél éve, hogy felhívtuk a figyelmeteket egy jónak ígérkező versenyre, ahol egy emblematikus, vonatokkal foglalkozó 1980-as katalógus újragondolására hívták fel a jelentkezőket.  A verseny azóta már lezárult, az eredményekről meg jól nem számoltunk be, mert jól…..