Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benyák Zoltán

67 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korszak sosem múlik könnyedén. Ha visszatekintünk a történelmünkre, a nagy fordulópontok általában zajosak, puskaporszagúak, fájdalommal teltek. A Requiem epikus történetének is megvannak a maga nagy pillanatai, amikor felcsapnak a lángok, és mindenki visszafolytja a lélegzetét. Árnyaltan, de…..
„Nincs időm olvasni”, mondta egy hang a pult túloldaláról. Visszatette a könyvet, és elballagott a szürkeségbe. Csak néztem utána, akartam valami bíztatót mondani, de nem volt mit. Pedig pontosan tudom, hogy miről beszél. Valami elveszett, valami odalett.   Más lett a világ, ezt érezzük mind. Csak…..
Karácsonykor kiárad a könyvek tengere. Azt sem tudjátok majd, hogy melyik történetet válasszátok. De sebaj, segítek eligazodni, és minden könyvem mellé adok most pár szót, hogy annak a családtagnak a kezébe kerüljön, aki megfelelő a történet elfogyasztására. Requiem: Jöjjön először a friss…..
Minden történetmesélőnek vannak kisebb és nagyobb munkái. A kicsi sem kevésbé fontos, ám itt a mesélő érzi, hogy olyan formába tudja önteni a sztorit, aminek megszülése nem emészt fel sok időt. Novellák, véres, vicces kis jelenetek, némelyik kávészünetben elkészül, mások néhány hét alatt megvannak.…..
Lássunk hát néhány véres finomságot a borzongás szerelmeseinek! Joe Hill : Teljes Gázzal. Bocsánat, hogy ezzel kezdem, de muszáj a tisztánlátás miatt. Joe Hill apukája Stephen King. Ez irigylésre méltó előny az irodalmi pályán. Mondhatni, hogy mások még azt sem tudják melyik a toll hegyesebbik…..
Más lett a világunk. Tele van ellentmondással, mert mi szeretünk a saját józan eszünk ellen cselekedni. Többen élünk a bolygón, mégis nagyobb a távolság közöttünk. A legmodernebb korba értünk, miközben középkori járványokhoz hasonlóak söpörnek végig a Földünkön. Azt állítjuk, hogy felvilágosultak…..
 A végítélet órájának története.   A Végítélet óráját 1947-ben hozta létre egy atomtudósokból és 18 Nobel-díjasból álló tudományos szervezet. Ez a szimbolikus időmérő becsült állása mutatja meg, hogy az emberiség mennyire van közel egy esetleges atomháborúhoz, de 2007-ben a klímakataszrófát is…..
A Rémségek tára a Netflix horror antológiája, és már a puszta léte is örvendetes tény, de azért nézzük kissé részletesebben, hogy mit főzettek ki a rémrajongó del Toro úrral. A 36-os Raktár. Mikor Nick a kispályás garázsraktár felvásárló olyan elhagyott lomos helységet vásárol, ami rossz titkokat…..
Amerikai Pszicho Botránykönyv. A maga korának egyik legnagyobb pukkanása. Az egyszeri olvasó – vagy néző, ha a filmet került előbb véres terítékre – azt hinné, hogy ez egy sorozatgyilkos története. Ez persze igaz, de nem ezen van a hangsúly. Az Amerikai pszicho egy látlelete annak a személyiségnek,…..
Stephen King legendás író a kormány oldalán vallott kedden a trösztellenes perben, amelynek célja, hogy megakadályozza, hogy a Penguin Random House megszerezze a másik kiadóóriást, a Simon & Schuster-t a Paramount Globaltól.   A történethez hozzátartozik, hogy a híres horrorszerző kötetei…..
Még hogy a szavaknak nincs értéke? Még akkor is fontosak, ha WC-papírra vetették őket. A bankó című írás, ami a pénz szemszögéből mutatja be a társadalmunkat, most egyetlen példányban, toalettpapíron, kézzel írva lát napvilágot. Háromrétegű hordozó, feltekercselve. Úgy olvasható, akár egy régi…..
Itt az ősz, a rémmesék ideje. Vajon mivel könyvvel érdemes beülni az olvasólámpa alá, betakarózni, hogy még a lábujjunk se lógjon ki? Bram Stoker : Drakula „Drakula ​vagyok; legyen üdvözölve házamban, Mr. Harker!” Akarjuk-e, hogy a keletre utazva, a vadregényes senkiföldjén, az egyetlen lehetséges…..
A kínaiak grafikusa maximálisan kiélte művészi szabadságát, mikor elkészítette az 1977-es Csillagok háborúja - Egy új remény képregényadaptációját. Öveket becsatolni, ez kemény lesz. :) Darth Vader itt éppen egyszerre vágja kenterbe Conant, He-mant, vagy Stallone minden megtestesülését. És még…..
Benyák Zoltán 2021.07.08 19:19:29
@lutria: 1980-ban.
Az interjú a vámpírral kultuszkönyv negyvenöt éves lett. Bizony, Anne Rice története 1976 április 13-án került a könyvesboltokba. (A magyar olvasókéra kicsit később) Azután elpusztíthatatlan vérszívóként a könyv magához ragadott más könyveket, történeteket, hogy előbb vámpírkrónikák sorozattá…..
Mi a közös a Sandman és a Locke & Key képregényekben? Nos mindkettő a kritikusok által sokra tartott, és nem mellesleg a közönség által is kedvelt dark fantasy alkotások. Mindkét történetet éppen feldolgozza a Netflix, ami megintcsak lódíthat a népszerűségükön. (A Locke & Key túl van az első…..
Pillanatok alatt megsemmisülő nagyvárosok, gigászi űrhajók, hősies küzdelem, önfeláldozás, remek színészek és elképesztő látvány – ezt mind sikerült összehozni A függetlenség napja című filmben, ami hatalmas kasszasiker lett és időről-időre újra feltűnik a magyar csatornák kínálatában is. Most…..
A tervek szerint augusztus 3-án jelenik meg Stephen King új regénye a Billy Summers. A könyvben egy volt iraki mesterlövész dolgait követhetjük, aki a háború után bérgyilkosnak áll, ám a munkával kapcsoltban vannak kikötései. Az alábbi beleolvasót az Entertainment Weekly tette közzé:…..
Herbert George Wells olyan műveket tett a könyvespolcunkra, mint a Világok harca, A láthatatlan ember, a Dr. Moreau szigete, vagy Az időgép. Nemcsak egyszerű könyvek ezek, a legtöbbjéből azóta önálló műfaj sarjadt a fantasztikumon belül. Halálának 75. évfordulójára kétfontos emlékérmét adtak ki…..
Valamikor 1980-as évek közepén egy ambiciózus fiatalember, Peter Rader a fejébe vette, szerencsét próbál Hollywoodban. El is kezdett sztorikon gondolkodni, amiket megírhatna, és ha már, meg is rendezhetne. Úgy gondolta, valami olyan témával tudna robbantani, ami azon túl, hogy nagyon divatos, jó…..
   A DC képregénykiadó vállalat tervei szerint hamarosan Gotham utcáira lép az új fekete bőrű Denevérember. A szereplőt Tim Foxnak nevezik, és ő Lucius Fox fia. A történetet John Ridley írja, aki a 12 év rabszolgaság forgatókönyvén dolgozott.   A DC egyelőre két füzetet tervez, ami a Future State (…..
Hogy milyen könyvek születnek ezekben az időkben? A régi világ átkos átkozott megszűrt, politikailag betört könyveinek leáldozott. A korszak alábukott a horizonton, talán felkel a túloldalon, a hátunk mögött, máshogy, más színben, mégis hasonlóan. Talán soha nem látjuk viszont. Új irodalmi felállás…..
Stephen King újra egy keményvonalas krimit írt. A Later (Később?) címre keresztelt regény március elején lát napvilágot az Egyesült Államokban. Szerencsénkre az Entertainment Weekly közölt egy exkluzív részletet: Ime:   Stephen King: Later (Részlet)  Felmentünk a harmadikra, ahol a mi…..
Minden napra egy film Greyhound 2020.11.19 18:00:00
Háborús, hajókat kísérő, tengeralattjárókkal küzdő. Ernest Krause megkapja az első kapitányi feladatát: A Greyhound romboló kapitányaként kell egy ellátmányt szállító hajóflottát átkísérnie az Államokból az angolokhoz. Az útvonalon vagy egy szakasz, ami túl messze van ahhoz, hogy repülős támogatást…..
Alpine 1:16 Ahogy egy korábbi cikkben is utaltam rá, az Alpine cég 1:16-os műgyanta figurái között nagyon sok szép darabot látni, így az amerikai gyalogostiszt után most egy hasonló katona következik, szintén a Hürtgeni-erdő poklából. A bontás logikus, az illeszkedés példás, a kidolgozás nagyon…..
Benyák Zoltán 2020.11.14 06:52:30
Ezt az üzenetet most kaptam. Annyira jólesett, annyira kis csodának éreztem, hogy muszáj megosztanom veletek.   "Kedves Zoltán!Fogalmam sincs tegeződjünk, vagy se, nem tudom mennyi lehet a korkülönbség kettőnk között. Talán nem is fontos. A Képtelen történet című könyvét két hete vettem a…..