Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aszabólászló

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napok történései bebizonyították, hogy minden jó szándék ellenére is rendkívül nehéz lehet úgy segíteni, ha az ember azt sem tudja, ki és miért szorul segítségre, kit is kellene kihúzni a bajból. Ezt bizonyítja az új kormány suta igyekezete is, amikor az illetékesek a pozitív elgondolás…..
Virágvasárnappal megkezdődött a nagyhét. A dicsőséges jeruzsálemi bevonulást az Úr kínszenvedése, majd a megváltás áldozata követi. Előttünk is, mögöttünk is választás. A magukat győztesnek vélők szélsőséggel riogatnak, kommunikációs klisékkel köntörfalaznak. Még húsvét előtt megalakult az új…..
Egyesek szerint uborkaszezon van. Legalábbis így szokták nevezni a nyári, eseménytelen időszakot, amikor semmi érdemleges nem történik, ezért a sajtó képviselőinek nincs miről írniuk. Ezzel szemben szinte naponta olvasható egy-két információ, amire az ember önkéntelenül is…..
Hamvazószerdával véget ért a farsang, a mulatozás ideje. A lakomázást és a dáridót felváltja a böjt negyven napja, elcsendesülés lép a ricsaj helyébe. A böjtnek számos kultúrkörben ősidők óta nagy jelentőséget tulajdonítanak. Az étel és az élvezetek megvonása a…..
2008-ban az Élőlánc Magyarországért, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete oktatáspolitikai tanácskozást szervezett, hogy megbeszéljék a magyarországi iskolarendszer égető problémáit. Az említett szervezetek alapos…..
Fibi Sándorról - egy díj kapcsán, díjaktól függetlenül Azt hinné a halandó − hiszen így szól a teremtéstörténet −, hogy az Úr hat nap alatt teremtette a világot, majd a hetedik napon megpihent. Ez viszont minden bizonnyal csak látszólag van így, mert a hetedik napon is…..
Amióta a Magyar Közösség Pártja nyilvánosságra hozta, hogy saját jelöltet állít a köztársaságielnök-választásra, parázs politikai és társadalmi vita folyik a döntés céljáról, értelméről és létjogosultságáról. Számtalan politikus, civil és egyszerű fórumozó…..
A karácsonyfák tűlevele már lehullott, az idő múlásával egyre halványul a szenteste fénye, de szerencsére újra és újra felidézhető az ajándékozás öröme, gyermekeink ragyogó szempárja. A tiszta tekintetű ifjak hálája minden szülő számára megindító. Ezért is érzik…..
Lassan két napja folyik a vita arról, ki akarja jobban Berényi József megyeelnökké választását; anyapártja, az MKP, netán a Most-Híd vezetése. Zajlik a levelezés, hol az egyik, hol a másik oldalról szivárognak ki információk, hogy kinek, hol és hogyan, illetve milyen szinten…..
Múlt héten lezárult a közoktatási törvény tárcaközi egyeztetése. Önmagában ez egy száraz hír lenne, ha nem szoktuk volna meg, hogy az oktatási miniszter időről időre meglep minket néhány hajmeresztő javaslattal. Sajnos ezúttal sincs ez másképp. A korábban cseppekben adagolt…..
Tisztelt Ünneplő Gyülekezet! A múlt fényes és különleges pillanatairól minden nemzetnek kötelessége megemlékezni. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc nem csupán a magyarság, hanem egész Európa történelmében egy ilyen kivételes esemény. A magyar nép öntudatra ébredt…..
Az elmúlt héten egy meglepő hírt közöltek a MOST-Híd párt berkeiből, miszerint tervezetet készítettek a közoktatási törvény módosítására, amely szabályozná a nemzetiségi sajátosságokat. A részletekből az derül ki, hogy a javaslat három területet érint. Elsősorban…..
Fájdalmas csúsztatások sorozatát produkálta legutóbbi blogbejegyzésében Ožvald Erzsébet, a Most-Híd oktatási szakértője a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának hétvégi nyilatkozatával kapcsolatban. Mindezek okát elsősorban a kényszerreakció gyorsaságában látjuk,…..
Az új esztendő beköszöntével az utóbbi években egyre gyakrabban találkozhatunk az anyanyelvi oktatás fontosságát fejtegető írásokkal, nyilatkozatokkal, ilyenkor van ugyanis az iskolai beiratkozások ideje. A rendszeres munkát, a teremtő erőfeszítést mindig többre…..
Az utóbbi napokban ismét sikeresen borzolta az oktatásügyben érintettek kedélyeit a tárca első embere. És mivel az oktatásügyben közvetve vagy közvetlenül gyakorlatilag mindenki érintett, érdemes kicsit részletesebben megvizsgálni, miről is van (lehet) szó. Čaplovič miniszter…..
 Fogadalmak ideje van. Mindenki most szeretne szebb, jobb, kedvesebb, soványabb stb. lenni. Mindenki úgy érzi, most kell változtatni. Hála Istennek, senkitől se hallani, hogy mától rosszabb akarna lenni, hogy egyre több embernek szeretne kellemetlenséget okozni, hogy mindenhol gondot,…..
Tisztelt Hölgyek és Urak, Kedves Szülők, Nagyszülők, Tisztelt Tanári Kar!Nagy nap a mai az itt ünneplő családok számára, mégis engedjék meg nekem, hogy itt és most csak és kizárólag az előttünk felsorakozott fiatalemberekhez szóljak, hiszen ők az est főszereplői.Így aztán:…..
 Ezért a városért érdemes dolgozni…Kedves dunaszerdahelyi választópolgár!Engedje meg, hogy mielőtt a bizalmát kérem, röviden bemutatkozzam Önnek.A. Szabó László vagyok, Dunaszerdahelyen születtem 1967-ben.Nős vagyok, 2 lánygyermek…..
Bevezetőként álljon itt két megjegyzés:1. Különböző tisztségeimből adódóan számtalan előadást és beszédet tartottam életemben, ám kimondatlanul ott élt bennem a nyomasztó gondolat: csak gyászszertartáson ne kelljen megszólalnom. Sajnos nemrég viszonylag hirtelen és…..
Tisztelt Ünneplő Közösség! Tisztelt Vendégek! Kedves Szülők és Diákok! Mélyen Tisztelt Kollégák!               Sok szeretettel és nagy tisztelettel köszöntök mindenkit a Dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű…..
 Az MKP új elnöke – megválasztása után – úgy nyilatkozott, hogy a parlamentből kikerülve meg kell találni az utánpótlást, és mivel sokan sürgették a fiatalítást, a párt ez irányba lépett. Olvasom az új elnökség névsorát, és töprengek. Mezei (értsd:…..
1. Szókratész bölcs tanácsa az egymással való bánáshoz Szókratészhez egy napon izgatottan rontott be az egyik ismerőse, aki ezt mondta neki: „Figyelj ide, Szókratész! El kell neked mondanom valamit…” „Várj egy kicsit” – szakította félbe a…..
Liberális politizálóként (és még véletlenül sem politikusként!!!) indultam… Először a Független Magyar Kezdeményezés, majd a belőle megszülető Magyar Polgári Párt Országos Választmányának tagja voltam. A választmány névsora egyébként – talán elég sokat…..
Amikor szüleim, egyszerű irodai alkalmazottak, 1968. augusztusában első születésnapomra készülődtek, „baráti” hadseregek vonultak végig Bereck József könyveiben is megénekelt falunkon. Számomra akkor ez még természetesen semmit sem jelentett, de később jelentős…..
1. Minden párt listáján számtalan jelölt található. Elvileg bármelyikük lehetne képviselő, és elméletileg még akár az is mindegy lehetne, hogy kik nyerik el a mandátumokat. Elméletileg... A gyakorlatban ugyanis jó, ha az ember olyan képviselőt választ, aki a számára fontos…..