Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Albertina

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két napot töltöttem el egy a Keleti pályaudvarnál táborozó migránsokat segítő csoportban. Aprítottam a répát, kentem a szendvicset, kevertem a hatalmas fazékban készülő ételt, és ami legjobb, kimentem és segítettem kiosztani az ételt az éhes menekülteknek. Rengeteg élményem…..
Albertina 2015.08.30 14:18:44
@sefatias: Számomra sokat. Ugyanis ellenérzést vált ki belőlem az olyan, aki a saját népén nem segít, de más "jött-menten" igen. Ezért remélem, hogy majd nyugodt szívvel vág vissza, azzal, hogy "bizony voltam, ételt osztottam és segítettem, ahol tudtam, nem csak ezeket a vadidegen embereket segítem; rajtuk megesett a szívem, mert háborús övezetből jönnek". Ugyanis leginkább ez a tapasztalatom. Van, aki látszat jótékonykodik, csak hogy legyen mire vernie a mellét.
Mindenki előbb a saját portáján tegyen rendet, aztán forduljunk a másé felé.
Albertina 2015.08.29 17:35:42
Tény, hogy nem olvastam végig az összes kommentet, ezért elnézést, ha már valaki feltette ezeket a kérdéseket: 1. magyar szegényeknek hányszor voltál segíteni ételt osztani?
2. csak nekem tűnik fel, hogy ezek az emberek EGYSZERRE indulnak el nyugat felé, holott a háborúskodás már elég régóta tart?
3. valamint abba belegondolt már valaki, hogyha napi szinten több ezer ember lépi át nálunk a határt és egyszer eljutunk odáig, hogy elkezdik őket hazatoloncolni, akkor Magyarországon pikk-pakk több MILLIÓ migráns reked, illetve küldenek először ide vissza? Mert hogy őket a Nyugat nem fogja tudni se munkával se lakhellyel ellátni, az is biztos. És akkor mit csinálunk? A saját munkanélkülijeinket nem tudjunk segéllyel segíteni (illetve munkába állítani), ezeknek meg ingyen osztogatjuk az ételt, de a Blahán fekszik egy idős ember az aluljáróban, maga szerint mennyi aprót láttam a sapkájában?
Régebben is volt ilyen, de Erdélyből eljöttek a szomszédos országig, ezek meg ezer kilómétereket tesznek meg, azt se tudják, hova jönnek, a kultúránkkal nincsenek tisztában, a közlekedési lámpákat nem ismerik, ha valóban falusiakról (is) beszélünk, gőzük nincs a technikáról. Ezekkel kell együtt élni? Kérem szépen, a romákat nem sikerül beillesztenünk (és elfogadnunk) a társadalomba, holott "velünk nőttek fel". A migránsok meg.... hagyjuk. Mi nem tudjuk kik is ők, de ők se tudnak rólunk semmit. Kosztért, kvártéjért nem fognak egyik napról a másikra "megtérni".
És ha ők összemarakodnak, mert már volt rá példa menekülttáborokban, elhozzák ám nekünk a Keletet. Háborúznak egyik sarokról a másikra, és akkor mi hova menekülünk?
Izombuilder.com Enikő 2009.12.17 13:48:00
Egy kis előszó a történethez: Legújabb "perverz hajlamom", hogy meg kell szerezzem magamnak a rusnya titkárnőnket a cégnél. Ne kérdezzétek, hogy miért, mert csak annyit tudok, hogy kanna mellei vannak és hogy egy-két forrásból biztosan tudom, hogy nagyon nagy a szex…..