Regisztráció Blogot indítok
Adatok
s.d.i.

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egy katolikus alapítvány kezdeményezte, hogy ,,a megújulás és a múlt lezárása jegyében" távolítsák el a budapesti Gellért-hegyről a Szabadság-szobrot, és a helyére Nagyboldogasszony szobrát állítsák. Bakk István, a Bakk Endre Kanonok Alapítvány elnöke levelében…..
Hallgatom a híreket és nem tudom, csak nekem tűnt fel a kísérteties hasonlóság, ami az 1989 decemberi romániai, illetve a mostani líbiai események között fennáll? Utcai zavargások, terroristáknak nevezett titokzatos mesterlövészek a tömegbe lőnek, majd eltűnnek, a vezető…..
s.d.i. 2011.02.23 08:49:44
A STRATFOR független (itt hangosan kacag) hírszerző elemző portál arra a következtetésre jutott, hogy Egyiptomban nem forradalom, hanem síma katonai puccs volt, mert a hadsereg fordulatot kívánt elérni, hogy megtarthassa társadalmi-gazdasági pozícióit. Azt még el tudom képzelni, hogy ez Washington csendes asszisztálása mellett folyt,bár Clintonné első nyilatkozatai előbb Mubarak mellett, majd ellene, már ezt is kétségesé teszik, bár lehet, ez csak a megtévesztés része volt. Az egyiptomi hadurak most fél éven belül választásokat ígérnek, amelyből a felmérések szerint a Muzulmán Testvériség kerülhetne ki győztesen, akik nem éppen Izrael imádatukról híresek. Választások lesznek, de inkább nem. Egyiptom térségbeli politikájának módosulását jelezheti a két iráni ladik átúsztatása a Szuezi csatornán,amire egyesek Tel-Avivban már a Sámson-projekt aktáinak leporolásán törik a fejüket.Egy ellenséges Irán és a ki tudja merre tartó Egyiptom + a többi arab államban zajló felfordulás semmi jóval sem kecsegteti Izraelt. Az egyiptomi fordulat a belső bajokat illetően -demográfiai és szociális válság - semmit sem oldott meg, sőt még rontott is rajta, pl. elmaradó túrisztikai bevételek, de talán fenntarthatja az amerikai befolyást, ha a diplomácia és a hárombetűsök erősen dolgoznak rajta. Nem tudom elképzelni, hogy a Moszad, a CIA és kapcsolt részei egy óriási,összehangolt HUMINT művelet keretében egy rendkívül kétséges kimenetelű forrongást idéznek elő az arab világban, mert azt nem gondolhatják komolyan, hogy a nyugati civilizációtól gyökeresen eltérő vallási-kultúrális térben a tömegek már alig várják a demokrácia exportját.A tömegek szeretnének jóllakni, miközben naponta ötször leterítik az imaszőnyeget. Ez az egész felfordulás szerintem csak kezdete a bajoknak, sokkal rosszabb jön,ránk nézve is, az EU kömény magja sem játszik, mert saját rendszerszintű bajával (euró, adóssághegyek, stb...) van elfoglalva,Merkel hiába csapkodja az asztalt. Gazdaságilag a buliban eddig Oroszország járt jól a megugró olajár miatt. Jó lenne, ha egy Közel-Kelet szakértő erre tévedne és megismerhetnénk az álláspontját.
Úgy látszik, hiába létezik a Lemilblog (pillanatnyilag 169 tagot számláló) indás közössége, valami miatt nem szoktátok látogatni; a múltkor egy hét alatt összesen 11 (tizenegy) fő vette a fáradságot a voksoláshoz, aminek a Berija-poszt lett a következménye. Születésileg…..
by 5.g & CSM & Rammjaeger83 & SchAA KatPol sem mehet el szó nélkül az utóbbi hetek gyakran forradalminak titulált közel-keleti eseményei mellett. Minthogy azonban naprakész információszolgáltatásban minden igyekezetünk ellenére sem vehetjük fel a versenyt a nagy…..
Meglehetősen aktuális éppen az inkriminált Ice-T nóta médiahatóság általi fordítása, tehát cseppet sem meglepő, hogy beküldés is született belőle.Az első tettes Karcsi.Az Ice-T-gate kapcsán az NHMH lefordította az implikált számszövegét. Nem nyálaztam végig, de úgy…..
Szűk két héttel ezelőtt újabb szavazást engedtem útjára a Konteóbarátok Körének tagsága körében. A témák közé nagy mellénnyel bevettem az azonosítatlan repülő tárgyakat (ufókat) is, és bevallom, nem okozott túl nagy meglepetést, hogy amikor összeszámoltam a voksokat,…..
Az elmúlt hét egyik - legnagyobb port felvert  - sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több…..
A nemzetközi hírszerző közösségen belül ismét egy vicces kis történet kering, amelyet a  The New York Times pár nappal ezelőtt repített világgá: egy (mindeddig ismeretlen) csaló hónapokon keresztül az orránál fogva vezette a teljes afgán (és ami még súlyosabb: a teljes…..
s.d.i. 2010.11.26 13:20:03
svr.gov.ru/

Egy kissé konteó, de szerintem a fenti urak voltak, egy magas szintű hírszerzési művelet keretében Iván -akinek kisujjában van a maszkírovka minden formája -most éppen az afgán hegyek között ideiglenesen állomásozó szövetségesektől felcsípett morzsákat elemzi, a dollárokból pedig ellátogat egy orosz rulett barlangba.
Akik emlékeznek még olyan időszakra, hogy útlevelet sem adtak, vagy volt az a bizonyos ablak nevű pecsét, amelynek birtokában néhány napra el lehetett hagyni a legvidámabb barakkot, szóval számukra meglepő lehet, hogy útlevelet, ráadásul teljesen szabályosat törvényesen lehet…..
s.d.i. 2010.09.27 10:19:59
@Gloria Mundi: Bocs, félig talán off, de valamelyest ide kapcsolódik: a nagylányomnak, akaratán kívül, kettős az identitása.Ő egy trópusi szigetországban nemrég kapta meg az ottani állampolgárságot, de mivel a bennszülöttek képtelenek voltak a magyar nevét kiejteni, így elnevezték maguk között, s most erre a névre kapott útlevelet is. A magyar útlevelében természetesen maradt az eredeti neve. Ami meg az útlevél-állampolgárság vásárlást illeti: 5000 dollárért megkaphatta volna egészen rövid idő alatt, de inkább kivárta a három éves, szokásos eljárási időt.
Professor Pizka lendületből folytatja a kivégzésekről írt posztsorozatát az első rész után, s immáron a huszadik század kapuján kopogtat, amikor is eljutottunk odáig, hogy (legalábbis a nyugati világban) mindenütt arra törekedtek, hogy az elítéltnek gyorsan, minél kevesebb…..
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Az Európai Unió számára kiemelten fontos terület Oroszország viszonya a szovjet utódállamokkal. Közülük a balti államok az EU tagországai. Előrelépés e tekintetben azonban csak akkor lenne elérhető, amennyiben megtörténne mindkét oldal részéről a múlt feldolgozása.…..
Ma reggel robbanás történt két moszkvai metróállomáson. A merényletet két öngyilkos merénylő(nő) hajtotta végre.   A Lubjanka és a Park Kulturi állomásoknál a reggeli csúcsforgalom idején történt a robbanás. A merényletet eddig nem vállalta magára senki, az FSZB…..
Mai posztunkban az elmúlt három évtized azon slágergyanús témáját járjuk körül egy kicsit, amely lassanként olyan médiastátuszra tett szert, mint egykoron a labdarúgás, az államháztartási reform, vagy a különféle fogyókúrás topikok: tényleg mindenki ért hozzá, de…..
A terrorizmus, pontosabban az ettől való félelem (főleg az emlékezetes, és általunk is bemutatott 9/11 óta) belopakodott a hétköznapjainkat betöltő gondolatok közé. Mondom ezt akkor is, ha tudom, hogy Magyarország közelmúltját és jelenét (pár elmekórtani, és szerény…..
s.d.i. 2010.03.15 09:13:49
@Zulu Alfa Kilo:
-akkortájt jelent meg a Der Spiegelben egy karikatúra: Lonya kihajol egy páncélosból az afgán határon és a határőr kérdésre azt mondja,"csak ide megyek a meleg tengerek felé".
-szerintem Putyinnak nem kellett elnöksége első lépéseinek egyikeként effajta casus bellit konstruálni,mert a Piszkos Trükkök Osztályának bizonyára lettek volták más ötletei is.
s.d.i. 2010.03.15 09:15:21
Amikor elkezdtem írni ezt a blogot, tényleg nem tudtam, hogy mire számíthatok. Nem sejtettem, hogy mennyire magával ragad a rendszeres írás lehetősége, mennyi értékes hozzászólást kapok, és azt sem hittem, hogy ezeken túlmenően leginkább a személyemmel kapcsolatos, hol kicsit, hol…..
A napokban abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy a katpolos kollégák nekem továbbították a magyar bloggervilág vándordíját, a „Kreatív Blogger” címet. Egy kicsit bizonytalankodtam ugyan, hogy milyen kreatív [hehe, figyelitek ezt az ötletes megfogalmazást? Mondom:…..