Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Punk is not dead

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország Fliegauf Bence idén áprilisban bemutatott, Csak a szél című filmjét nevezte a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjra, így újra felvillant az esélye, hogy harminc évvel a Mephisto győzelme után ismét magyar film részesülhet a rangos elismerésben. Az ez évi…..
Punk is not dead 2012.09.16 08:04:27
@east-wind: Ez a fajta nyomor már a 80-as évek végén is jelen volt, és azóta is folyamatosan jelen van, sokan bemutatták már, aki akart, felfigyelhetett volna korábban is rá. Ha a rendező nem kapcsolta volna össze a gyilkosságokkal, a jelentős többség most is épp úgy becsukná a szemét és az elméjét a jelenség előtt, ahogy korábban tette. Nehogy már Fliegauf érdeme, bátorsága és értő munkája legyen a nyomor ábrázolása....
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy egyszer nekem is rossz tapasztalatról kell írnom, de leírom. Csak azért, hogy mások tanuljanak belőle. Ha gondolod tedd ki a blogra.Kisfiunknak (3 éves)hétfőre láza lett, rossz volt a közérzete. A gyerekorvoshoz kedden mentünk,…..
Punk is not dead 2011.06.07 16:27:28
@Turchi: Csatlakozom.
Tisztelt Praxis blog!   Már jóideje olvasom az írásokat, valóban elszomorító, hogy nagyon kevés (egy kezemen meg tudom számolni) pozitív történetet írnak. Talán mert azt természetesnek véljük (ez is elhangzott már párszor).    Apró felvezetőm után egy szintén…..
Punk is not dead 2011.05.31 11:11:22
@adamantium: az első ember megmondta? az nem a kolléga volt - aki ha jól értem, nem orvos? IQ bajnok?

Még mindig megdöbbenek ezen a tömény rosszindulaton, ami a kommentek egy részéből árad. Nem is értem a népeket, miért küldenek ide posztot, hisz csak lehazugozzák, lehülyézik (lásd IQ bajnok), kiforgatják a szavait...
Meghalt az egyes számú közellenség. Lelőtték. Pontosabban kivégezték. Ha igazak a hírek, nem védekezett, még fegyver sem volt nála. Az embervadászok hosszú kutatás után rátaláltak, lerohanták és a helyszínen felkoncolták. Az atlanti világ ünnepel.  Meghalt az egyes…..
Punk is not dead 2011.05.05 08:03:44
@A Svábhegyi Rém O..O: Akkor az is lehet nézőpont kérdése, hogy a felkoncolás morálisan elfogadható-e, hisz van még olyan kultúra, ahol ez elfogadott...
Két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl András színész-műsorvezetőt az általa okozott közlekedési baleset miatt indított büntetőperben csütörtökön első fokon a Budakörnyéki Bíróság. Az ítélet nem jogerős.Blogunk korábban már foglalkozott a…..
Punk is not dead 2011.03.31 20:44:05
@Nervus: Barátom, te még Stohlnál is rosszabb ember vagy...
Valószínűleg foglalkozunk még Stohl András csütörtöki büntetőperével, de a tárgyaláshoz igazított mai nyilatkozatát nem hagyjuk veszendőbe menni, hiszen a jogi pr egyik szép példájáról van szó. A  színész-műsorvezető, aki súlyos testi sértést okozó, ittas…..
Punk is not dead 2011.03.31 20:42:11
@G_P: Ilyenkor mit csináltok, amikor dübörögve összedőlnek az összeesküvés elméleteitek?
  A dobos, a szakács, a cukrász meg a hidegburkoló   Tódor János írása    Nagycsécsen gyilkoltak először. A média és a hatóságok reakciójából - pontosabban annak hiányából - igazolva látták tettüket: csak ölni kell, és közelebb kerülhetnek…..
Punk is not dead 2011.03.25 12:32:51
@annyi: Ha tanultál még orosz, nem mostanában járhattál szakmunkásképzőbe. A 80-as évekig beszélhettünk jó színvonalú szakképzésről, onnan még tényleg jó szakmunkások kerültek ki. Azokra az időkre valóban nem mondhatjuk, hogy melegedő, megőrző, és a máshová nem jók gyűjtője.
Pikler családorvos volt, aki a negyvenes években speciálisan állami gondozott gyerekek számára találta ki módszerét, amit a családokban megélt és látott orvosi tapasztalata alapján alakított ki. Pszichoanalitikus gyökerű gondolatai szerint három éves korig a legfontosabb ezeknek a…..
Punk is not dead 2011.03.12 15:21:52
Dolgoztam egy Pikler-módszert alkalmazó intézményben. Csak két momentumot szeretnék kiragadni a Pikler-módszer gyakorlati vonatkozásairól.
"–a gyerek saját kezdeményezésén alapuló önálló
aktivitás értékelése;" - ez azt jelenti, hogy a csecsemőt csak a gondozási műveletek során (etetés, fürdetés, öltözködés) szabad felvenni. Nem lehetett játékra, mozgásra ösztönözni. Nem lehetett csak "úgy" felvenni, hogy megnyugtassam, vagy megvigasztaljam. Nem lehetett mesélni (!) nekik, csak a gondozási műveletek során lehetett vele beszélgetni.

"– a gyerek stabil személyi kapcsolatainak, ezen belül egy kiemelt személyhez fűződő kapcsolatának és a kapcsolat jellegzetes formájának és tartalmának támogatása; " - ami azt jelenti, hogy más gondozónő nem foglalkozhatott a gyerekkel, csak a sajátja. Ha az épp fürdetett, de egy másik gyerkőc bajban volt, sírt, magányos volt, megütötte magát, stb., nem nyugtathatta meg egy másik gondozónő, vagy bárki a személyzetből. De a saját gondozónője sem szólt oda neki, hogy megnyugtassa, hisz épp mással foglalkozott, és csak azzal foglalkozhatott.

Pikler Emmi a háború alatt és után jelentős eredményeket ért el a csecsemőhalandóság visszaszorításában, ez tény.

De a Pikler-módszer számos eleme sajnos kimeríti az érzelmi bántalmazás kritériumait.
"A biztonság körön kívül van." - A csecsemőknek nem kell megtanulniuk egyedül lenni. Folyton éreztetni kell velük, hogy biztonságban vannak. Nekik azt kell megtanulniuk, hogy mindig van egy ember, akire számíthatnak, hogy bízhatnak a szülőben, hogy történjék bármi baj, egy kéz értük nyúl majd. A Pikler-módszert épp ideje lenne örökre betiltani.
Punk is not dead 2011.03.12 18:04:25
@vörösbor: Megvan a kellő képzettségem a módszer hibáinak megítéléséhez, így továbbra is bátran vállalom a véleményem.
Ha mégsem tart kompetensnek, hivatkoznék Herczog Mária, vagy Kardos Ilona szintén kritikus véleményére, utóbbit be is linkeltem, íme:
szochalo.hu/cikkek/3897

Nem a toleranciámmal van baj akkor, amikor rossznak tartok egy olyan módszert, ami nem engedi hogy egy szorongó gyermeket megnyugtassak, és meséljek neki.
Tisztelt blog!   Az esetem elég friss, a múlt héten történt. Neveket nem írok, mert azt hiszem úgyis kiszednék belőle. Röntgenre kellett mennem egy sportsérülés következtében, a duplájára volt dagadva a bokám, mint ahogy normális lett volna. Elbicegtem a háziorvoshoz, aki…..
Punk is not dead 2011.01.18 12:59:40
@Rotoxis: Tudod, vannak olyan települések az országban, ahol háziorvos van, de sürgősségi nincs, csak mondjuk sebészet valahol a közelben. És lehet hogy neked egyértelmű, milyen szakrendelésekre nem kell beutaló és milyenekre igen, ezt nem feltétlenül tudja mindenki napra készen. A HO pedig simán ad Rtg. beutalót még egy olyan városban is, ahol amúgy van sürgősségi osztály, meg baleseti sebészet, és annyit talán ő is tud a leleten értelmezni, hogy van-e törés/ficam vagy nincs, azaz pihentetéssel kéne kezdeni a terápiát, vagy sebészeti ellátást igényel. A betegnek viszont nem kell feleslegesen órákat ülnie a sürgősségin/balesetin.

Az meg már milyen duma, hogy "Ismerve a magyar populáció nyelvhasználati szokásait"??? Ezt komolyan elhiszed magadról? Ki mered jelenteni, hogy ez nem hangozhatott el, meghazudtolva a poszt íróját?
Varánusz Lali-T 2011.01.02 14:40:00
Legyen bármilyen elcsépelt a frázis, aki szelet vet, vihart arat. Fokozottan igaz ez az NMHH-ra, ami személyi összetétele, vezetője, aktuális jogi környezete miatt a legkisebb szélvetésre is minimum tornádóra számíthat. A Tilos rádióval szembeni fellépés utáni…..
Punk is not dead 2011.01.03 11:57:21
@néma bárány: "a tényleges gyermekvédelem meg egy rakás bürokratikus szerencsétlenség. A bántalmazott gyerekek sorsára kurvára nincs hatással, hogy Ice vagy más angolul kimondja a rádióban, hogy fasz."
Mélyen egyetértek veled, a gyermekvédelem ebben a formájában képtelen betölteni a feladatát, és a kölköknek sem attól rossz a sorsuk, mert bárki káromkodik egy dalszövegben.
Azonban tévedés azt gondolni, hogy nincs rájuk hatással. Koleszos nevelőként (ahol a 85%-uk halmozottan hátrányos helyzetű) volt alkalmam megtapasztalni, kikért is rajonganak, és mi okból. Akkoriban az egyik nagy kedvenc épp 50 Cent Candy Shop c. csudálatos műve volt, a fiúk pedig arról beszélgettek, egyszer elkapnak egy luvnyát, és "végigmennek" vele a szövegen. Angolul persze alig tudtak, de az obszcén szavak felkeltették az érdeklődésüket, megkeresték a szöveget a neten, és lefordíttatták a jó angolosokkal.
Keresztes Ildikó csak sírt és sírt, Mester Tamást még mindig nem rúgták ki, Benkő Dániel felsőbb kategóriába lépett és Liptai Claudia folyt a csapból is - de mi volt az idei év legrosszabb híre a kertévék környékén? (Fotó: storyonline) Az elmúlt héthez hasonlóan…..
hogyvolt VV4 - 4X11 2010.12.25 11:40:00
Na hát remélem, mindenkinek tojt a Jézuska valami olyat, amit már rég szeretett volna (meg minimum egy pizsamát is) és mindenkit úgy szeretnek, ahogyan szeretné, hogy szeressék. Történelmi pillanatokat élhetünk át együtt, először fordul elő, hogy a karácsonyt a Villában töltik…..
Punk is not dead 2010.12.26 11:38:21
@BLovi: pedig hidd el, a stílusod és a mondanivalód színvonala alapján semmiben nem különbözöl a villalakóktól, nem rínál ki a társaságból, ha beköltöznél. Nálad is egyértelműen felfedezhető számos Alekosz-vonás, pl. a téves vonatkoztatások, és némi aberrációval összefonódó perverzió, mindketten iszonyúan híján vagytok a reális önértékelésnek.

Amikor beírsz egy téged nem érdeklő, és mélyen lenézett műsorról szóló blogba, akkor szexuális kielégülést érzel, vagy csak vállon veregeted magad: "most jó megmontam ennek a sok gyökérnek, de fasza csávó vagyok!"

Boldog Karácsonyt mindenkinek!
hogyvolt VV4 - 4X07 2010.12.21 11:00:00
VV Zsuzsit, a Bombanőt a szabályok megsértése miatt kizárták a játékból, és hazaküldték a Villából. Igen, csak így, in medias res, úgyis tudjátok, annyit azért feltétlenül megemlítenék, hogy Balázs testre simuló selyemüngben és csípő farmernadrágban volt. Ez azért…..
Punk is not dead 2010.12.21 13:26:18
@sahid: Tényleg nem érted, miről szól ez a blog, vagy "viccősz csák té?"

A villalakók viselkedése és reakciói - ha tetszik, ha nem - sajnos tipikus viselkedésmódok. Én Zsuzsa beköltözés óta tanúsított viselkedése láttán tökéletesen megértem a valaha nagyobbacska vihart kavart, nőket alázó Dopeman szövegeket; ilyen nőkről írhatta.
Azért komoly fenntartásaink voltak, de az Üvegtigrissel már csak így vagyunk. Amikor az első rész plakátjait láttam a metróban, arra gondoltam, hogy itt egy újabb magyar félreértelmezése a filmnek, kínosan vicceskedő jelenetekkel, túljátszott szerepekkel, életszerűtlen…..
Punk is not dead 2010.12.14 14:41:28
@kisaaa: már-már szürreális a Valami Amerika c. filmeket remek vígjátéknak nevezni, és a gagyiság ellenpéldájaként felhozni. Agyhalál közeli állapotban, esetleg...
Miért? 1./ Mert választott hazája Magyarország. 2./ Mert megtanult magyarul és úgy is ünnepli a sikereit.* 3./ Mert keményen megdolgozott azért, hogy mi magyarok büszkék legyünk rá. 4./ Mert az anyja szerb, az apja meg horvát, ennyi erővel simán aradi vértanú is lehetne, de ő…..
Punk is not dead 2010.12.10 10:06:11
@jel20: "Nekem csak az adót és a hozzájárulásokat kell fizetni!!! Két gyereket iskoláztatni, és minden szabályt kötelességem betartani."
- Ez a fajta, "az én adómból" gondolkodásmód nem tesz téged Nagy Magyarrá. Adót és járulékot minden magyar állampolgárnak fizetnie kell, tehát Janics Natasának is, aki feltehetően többet keres mint Te, így több adót és járulékot is fizet.
A gyerkőcök iskoláztatását ugye nem érzed nyűgnek? Mert innen már csak egy lépés lenne, hogy a gyerkőcöket is nyűgnek érzed...
@The_Goat: a kétségtelenül alacsony hírértékkel, és kevesebb elismeréssel járó tudományos sikereket nem az élsportolókat övező felhajtás és anyagi elismerés tolja háttérbe. Nem szembe kéne állítani őket, hanem egymás mellé, hisz mindkettő fontos és értékes. A mozgalmadhoz örömmel csatlakozom.

Az élsport lényege számomra a példamutatás, és ha Janics, Radulovics, Cseh, Nagy Tímea, Egerszegi (és szerencsére hosszan folytatható a sor) példáját látva több gyerek megy le edzeni, már megérte. Annyiszor láttam-találkoztam olyan nehéz sorsú, problémás kölykökkel, akik saját bevallásuk szerint a sportnak, az edző bá'nak köszönhetik, hogy nem börtönbe kerültek, hanem versenyezni járnak, és ilyenkor mindig szó esik a példaképekről is, akiknek érdekes módon nem az anyagi, hanem a teljesítménybeli sikereit tartják példaértékűnek.

Emlékszem, amikor Janics Natasa először nyert egyéniben olimpiát. A célvonalon áthaladva azt üvöltötte, hogy "Én vagyok a legboldogabb ember a világon". Magyarul.
Ez a Való világ. Ezzel az egy mondattal el is intézhetnék a posztot. Aki látta tudja miről beszélek, aki nem az meg kitalálta régen. De ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy az ertéel tagadhatatlanul médiatörténelmet írt tegnap. Olyan gyönyörűen rúgták föl a…..
Punk is not dead 2010.11.22 11:25:31
@morden2: na ezt én sem értettem soha.
Az érdem, ha valakinek nincs tévéje? Akinek meg van, az egy műveletlen kőbunkó? Esetleg vannak átmenetek?
Praxis "Szakszerű" gipszelés 2010.11.11 06:00:00
2010,április 3-án elestem, eltört a jobb csuklóm.Merényi Kórház ügyeletén húzatták, majd gipszelték a kezem. Egy hét elteltével ismét húzatás , gipszelés következett, ami már akkor igen fájdalmas volt,szórakoztak velem a gipszelőben, mesélték a különböző betegekkel…..
Nívó Adakozzunk! 2010.10.08 06:22:00
Az az igazság, hogy még soha nem adakoztam károsultaknak. Soha nem adtam pénzt utcai koldusnak, nem támogattam az árvízkárosultakat, sem a haiti földrengés áldozatait, sem senki mást. Hogy miért nem? Igazából nem tudom. Úgy éreztem, hogy nem az én dolgom, meg hogy majd a…..
Punk is not dead 2010.10.08 14:49:11
@lolperec: én dolgoztam a Vöröskeresztnél, és tudod, kurvára nem keres semmit egy ilyen "bulin".

Ahogy azok sem, akik félelemtől és fájdalomtól szűkölő kutyákat mentenek, birkákat, pulykákat, macskákat mosnak le, ellátják a sebeiket.

De miért is magyarázok egy az "én adómból bezzeg" szociopatának...
Az otthon elkövetett, családon belüli erőszak ellen a rendőrség legtöbbször tehetetlen, hiszen az áldozatnak többnyire nincs lehetősége segítséget kérni. Ilyen esetekben általában a szomszédokon múlik, hogy hajlandóak-e beavatkozni, vagy inkább elfordítják a fejüket és a…..
Punk is not dead 2010.08.10 13:55:33
@Uzsinyó: Aki egy kicsit is foglalkozik a témával, az tudja, hogy "az áldozatok nagy többségének lenne lehetősége a rendőrséghez fordulni, ám egyéb érdekekre (anyagi problémák, gyerek) hivatkozva inkább marad, és tűr" ez ebben a formában nem igaz (butaság).
Igen, kívülről nem látjuk akadályát, nem értjük, miért tűr. Amit sokan nem vesznek figyelembe, az a folyamatosan fennálló megfélemlítettség, teljes függőségi helyzetbe kényszerített lelkiállapot, amiben ezek a nők (olykor férfiak) élnek. Ilyen helyzetben nem olyan döntések születnek, ahogy kívülállók, közömbös szomszédok döntenének.
Az pedig tény, hogy a bántalmazó rendszerint épp akkor gyilkolássza le párját, amikor az bejelenti, márpedig elég, nem tűr tovább, és fel fogja jelenteni/kilép a kapcsolatból. Ezt nem árt figyelembe venni, amikor "okos" tanácsokat ad valaki egy bántalmazottnak.
Rájöttem! Gumicsizma 2010.07.21 09:20:00
Gumiból (kaucsuk), esetleg valamilyen szintetikus anyagból készült erős, vízhatlan lábbeli. Elsősorban gyermekek és parasztok viselik, előbbiek az élénk színeket részesítik előnyben, lehetőség szerint vidám mintával díszítve, utóbbiak azonban a sötét modeleket kedvelik.…..
A Stop The Violence elnevezésű sorozat Francois Robert fotóművész alkotása, aki emberi csontokat használt fel a háborúellenes képek elkészítéséhez. A művész megközelítése szerint a csontváz erős vizuális szimbólum, amely alkalmas arra, hogy bemutassa, mi marad az életből az…..
Azt hiszem én is tudom öregbíteni a Bajcsy Kórház hírnevét. Tavaly nyáron, éjjel 3 óra körül arra ébredtem, hogy iszonyatosan viszketek, és mikor belenéztem a tükörbe vizes hólyagok tömkelegét láttam magamon. Az egész testemet-talpamtól,a fejem búbjáig – beborította.…..
Punk is not dead 2010.06.25 08:06:56
@Rotoxis: Egészségügyben jártas személy vagyok (18 éves tapasztalat), és igen, megtörténhet.
Ahogy megtörtént az is, hogy egy műtét során a trafós orvos nem csoportazonos vért adott a betegnek, az meghal a műtőasztalon, orvos felelőssége elkenve.
Ahogy megtörtént az is, hogy TOS műtét során nem a szokásos draint, hanem subclavia kanült tettek be drain gyanánt, majd az osztályos orvos arra kötteti az infúziót, PTX, reanimatio, senki nem felelős. Évekig tudnék mesélni...
Szerencsére emberséges, nagy tudású, empatikus kollégákkal, nővérekkel, sikertörténetekkel is találkoztam.

Még valami: egy rózsára permetezett vegyszertől 2 nap múlva borítottak el tetőtől talpig a kiütések...
Csütörtök 18.00 órától gyűltek össze Malomvölgyben azok a kutyások, barátok, ismerősök, szimpatizánsok és tiltakozók, akik a vasárnap lelőtt Viszki kutyára emlékezve egy búcsúztató sétát tettek a tó körül. Azon a helyen, amit Viszki kutya annyira szeretett, most egy…..
Punk is not dead 2010.05.17 19:15:05
@Lecsóx: Így van, nem normális, épp ezért sétáltatták Viszkit lakott területen kívül, hogy ne zavarják azokat, akik félnek, tartanak a kutyáktól. Kicsit figyelhetnél ember, itt teljesen másról volt szó, nagyon mellé lőttél ezzel a linkeléssel.