Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bémesi

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A shea vaj szuper. Jó szinte mindenre, főleg kiszáradt, töredezett, ekcémás bőrre. Rajtam van mindegyikből :) A kipirosodott orromat is ezzel kenegetem, a felrepedezett sarkamat is. Könyökre, cserpes ajkakra is kitűnő, és még sorolhatnám.Amit itt leírok, az egy alaprecept,…..
Nos elismerem, egy kicsit furcsa hogy ilyen receptet teszek fel. Ugyanis a legkissebb gyermekem is elmúlt hat éves, már nem kell törölgetni a popsiját. Mégis, annyiszor találkoztam már ezzel a recepttel a neten, hogy biztosan jó lehet. Egyszerű elkészíteni, és tényleg megspórol vele…..
Ezt az arcpakolást főleg zsíros és problémás (pattanásos, aknés stb.) bőrre ajánlom. Az agyagok (különösen a zöld agyag) rendkívűl jól szívják magukba a bőrből a szennyeződéseket, méreganyagokat és a fölösleges zsírt. Felfrissít, összehúzza a pórusokat, javítja…..
Lukrécia kencéi Parfümkrém 2010.04.16 17:29:00
Mikor még gyerek voltam nagyon divatos volt a parfümkrém. Anyukám kedvence gyönyörű  kristály tégelyben volt, amit kiűrülés után is érdemes volt elrakni, és nagyon kevés kellett a krémből hogy illatos legyen az ember. Mostanában viszont csak fújkáljuk magunkat, de miért…..
Bémesi 2010.04.20 17:07:54
@stikee: Szia! Biztos jó lesz, melyik krémet csinálod meg? Sok sikert!
Narancshab kérésére egy kicsit kutakodtam a neten, olyan receptet kerestem amit nappalra is tud használni a száraz, szeborreás bőrére, az éjszakai shea vaj mellé. Nos, ez alatt a pár nap alatt az biztosan kiderült, hogy ez nem egy egyszerű betegség. Rengeteg féle okot és gyógymódot…..
Bémesi 2010.04.17 00:03:49
@Narancshab: Én is rendeltem onnan sheavajat, csak hát az ára.... De a minőségével nem volt semmi gond. Ugyanolyan jó volt, mint az ebay-es. Csak ez utóbbinak sokkal erősebb az illata. Egyébként azt hiszem, én okoztam a félreértést, miszerint a sheavaj.hu-n finomított a sheavaj, de írtam, hogy a nagyon fehér sheavajra mondják, hogy finomított... Isten ments, hogy bárki termékének rossz hírét keltsem! :-)
Bémesi 2010.04.18 20:21:14
A körömvirág krém előnyeit valószínűleg mindannyian ismerjük. Tökéletes vágásokra, égési sebekre, gyulladásokra, kidörzsölődésre, kipirosodásra. Ez a krém amit most leírok azért jobb, mint a bolti krémek, mert csak megbízható alapanyagot tartalmaz. Teljesen zsíros krém…..
Bémesi 2010.04.16 23:56:17
@Macameshuga: webaruhaz.medinatural.hu/kategoria/tisztitott_mehviasz_tomb.html
Az ára jó, csak éppen a szállítási költség az ár kétszerese... De a minősége nagyon jó, az illata csodás. Üdv!
Amikor ezt a testradírt készítettem, alig tudtam megállni, hogy ne egyek bele, annyira gusztusos volt. Jót tesz a problémás bőrnek is, és akár minden nap használható. A barna cukor finoman szedi le az elhalt hámsejteket, és AHA sav tartalmával ápolja a bőrt. A mandula olaj, a shea…..
Lukrécia kencéi Fürdőbomba II. 2010.04.01 18:59:00
Muszáj visszatérnem a fürdőbombákhoz, mert nagyon felkapott lett itthon, gyakran csinálom és némileg gyarapodott a tudásom. A recept amit most leírok nem sokban különbözik az elsőtől, és tovább lehet kísérletezni mindkettővel. Igazi élvezetet nyújt a kreatív énünknek (melyik…..
Lukrécia kencéi Egyszerű dezodor 2010.02.23 22:51:00
Ez a dezodor olcsóbb és egyszerűbben elkészíthető házilag mint a másik, a hatékonyságát pedig ítélje meg mindenki maga. Én még nem próbáltam, mert még van a shea vajasból, de legközelebb ezt kotyvasztok (már rendeltem kókuszolajat a helyi bioboltban).fél pohár keményítő…..
Bémesi 2010.03.30 07:48:20
@moriczke: Szerintem ne töltsd golyós üvegbe, hanem használd kiürült tégelyből úgy, hogy belenyúlsz, kiveszel egy kicsit, és bekened a hónaljadat. Ahogy a bőrhöz ér, felolvad, és könnyen kenhető lesz. A kókuszolaj miatt nem lesz soha folyékony az állaga, és a golyós üvegből így nem jön ki. Szóval szerintem olvaszd fel, és töltsd át egy tégelybe.
Én a másik fajtát próbáltam ki, nekem nagyon bejött, és eddig nem izzadtam vele kellemetlen szagút. Az igazi bevetése csütörtökön lesz, mert bulizni megyünk az ismerőseimmel... :-) Drukkoljatok!
Ahogy ismerekedem a káros kozmetikai anyagokkal, úgy esem egyre jobban kétségbe: hát már ebben is?! Igen, a fogkrémben is. Mindenhol. Férjem szerint paranoiás vagyok. Fogorvos rokonunk szerint viszont nem.A száj nyálkahártyáján keresztül gyorsabban és alaposabban felszívódnak az…..
Lukrécia kencéi Szuper arcradír 2010.02.25 21:16:00
Ez a maszk egyszerű, olcsó, és gyors. Az arc azonnal ragyogni fog tőle,és kiszívja a bőrből a mérgező anyagokat, ezzel megelőzi a pattanások kialakulását. Hosszabb ideig eltartható.3 ek zabkorpa1 ek darált mandula1 ek szárított kamilla1 ek szárított zsálya1 ek almaecet6 csepp…..
Bémesi 2010.03.03 21:00:29
@Lucrezia: Szia!
Megjött a szállítmány, a kakaóvajat majdnem megeszem, olyan jó az illata! :-)
A kókuszolaj ára:
0,5kg: 6,5 GBP, szállítás: 3,7 GBP
0,25kg: 4,5 GBP, szállíás: 2,74 GBP
De van több fajta is, ez most nekem folyékony állapotú (raw virgin organic). Amit a magyar beszállítótól rendeltem, az szilárd, és 100g 1800 forint volt.