Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MSimon

3 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Őszinte ingatlanos! A VI. kerület egy népszerű terén néztem egy nagyon korrekt, sármos, fiatalos lakást, szépen és alaposan felújítva egy 1800-as évek  végén épült házban. Hátránya viszont az, hogy a harmadik emeleten van, nincs lift, így kisebb expedíció a feljutás. Ezen felül a lépcsőház…..
MSimon 2018.04.05 18:39:13
Nálunk ígérték a liftet - nem csinálták meg.

Az a baj, ha nem vagy birtokban, nincsenek szerintem lehetőségeid információt szerezni a tulajdonostól. Én az önkormányzathozt mennék be, ott határozottan érdeklődnék a felújításról, hivatalosan mit tudnak? Illetve mondják el a tapasztalatukat a közös képviselőről. A mi esetünkben pl. ott volt lefizetve ügyintéző(k) (?), akik elsikálták a vállalkozó különféle ... "hiányosságait", de mi ezt már későn tudtuk meg, és persze jóhiszeműek voltunk.
A közös képviselő szándékai minden bizonnyal komolyak: azonban azért is, mert szintén olyan helyzetben van, hogy érdekelt lehet a sima ügyintézésben és a beruházás _gyors_ megvalósításában.

Meg kell tudni, van-e mostanában közgyűlés, valamilyen módon bejutni oda, és kérdezősködni, nyíltan.
A tulajdonos, aki eladja az ingatlant, szintén abban érdekelt, hogy kedvező, "sima ügy" képet fessen a dologról, de papírt valószínűleg senki sem fog mutatni sem arról, milyen paraméterek mellett keresnek fejlesztőt, sem arról, milyen szerződést kötnének vele.

A liftnélküliségről: hacsak nem cipekedtek napi szinten (nagybevásárlás folyamatosan, kisgyerek, kerékpár), vagy nincs idős ember, vagy mozgásban korlátozott, akkor a lift hiánya nem lehet akadály, sőt, egészséges. Mivel 6. ker, valószínűleg nincs a földszinten szeparáltan elzárható fülke, ahova pl. babakocsit, ezt-azt rövid időre be lehetne pakolni.

Alapvetően egyetértek a felettem szóló Serrinnel.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én ebben a fránya hőségben nem szívesen állok a tűzhelynél és főzök lekvárt, így okos módot keresve alkottam inkább tűzhely használat nélkül mennyei  "lekváromat" :) Mindössze egy turmixgépre van hozzá szükséged az alapanyagokon kívül, és az egész kész van 10…..
MSimon 2017.06.24 09:46:18
„Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.” Biztos ismered ezt a Woody Allen-poént. Röviden én is összefoglalnám a mai bejegyzést: az expozíció, a blende, a záridő, a fényérzékenység mind-mind a fényről szól. Most, hogy…..
MSimon 2017.04.27 15:48:28
@cardiobascuralis 3: Ha azonban úgy van, ahogy mondod, akkor a fényképezőgép esetében nincs expozíció/megvilágítás, ha nem jelenik meg a záridő, hiszen ebben az esetben nem jut fény (sem a fény hiánya) az érzékelőre/filmre.
MSimon 2017.04.27 19:53:02
@cardiobascuralis 3: Párdon, a fény hiánya (a te példádból a lámpa lekapcsolása) sem jut a filmre, mert a redőny nem engedi. :-)
De inkább várok a feltett kérdésemre valami értelmező válaszra, talán posztíró megszán.
Ennél nagyobb butaságot talán még Németh Szilárd se tudna mondani...
MSimon 2017.04.03 19:29:18
@Janossz: Hehe, nekem ez tetszik a legjobban: "szabad emberhez nem illő".
Mindig öröm magyar vonatkozású művek iránt lelkesedő blogposztokra bukkanni a neten. Ezúttal Budapest hiperlátványos csigalépcsőit fedezte fel egy művészet portál, és készített belőle egy lenyűgöző képválogatást. A gyönyörűen komponált fotókat Alovits Bálint lőtte, megmutatva a világnak, micsoda…..
MSimon 2017.02.01 13:19:13
@rives: + Podmaniczky utca 2., nem látom a képek között. Persze, nem ilyen jó állapotban van....
Többen kérditek: a „nemzeti konzultációra” miért az üres vagy szóróanyagos válaszborítékot javasoljuk? Nem fogja-e majd a kormány „válaszként" értékelni a tiltakozó akciót? Mint egyre többen tudjátok, a Magyar Helsinki Bizottság azt javasolja, a polgárok az üres…..
MSimon 2016.06.23 18:31:24
@Fábián András: Mi a teljes bojkott? Hogyan valósítja meg? Köszönöm.
MSimon 2016.06.24 10:22:06
@Fábián András: 1. A cikk témája: "a „nemzeti konzultációra” miért az üres vagy szóróanyagos válaszborítékot javasoljuk?". 2. Nemzeti konzultáció most jön. 3. A probléma mindezzel (a teljes bojkottal) csak az, hogy nem bizonyítható a "részlegesség hiányának" megvalósítása a postahivatalban történő távolmaradás révén, így az egyéni "teljes bojkott" értelmetlen.
MSimon 2016.06.24 13:25:13
@Fábián András: Ennek megítélésére nem törekszem.
L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár adott egy hosszú interjút a Mandinernek, amelyben magyarázni próbálta rohamos meggazdagodásának némely részletét. Az interjúban beszédesen hallgat érdekes dolgokról, például nem kéri ki magának, hogy Mészáros Lőrinc…..
Érthetetlen, hogy miért nem futott be nagyobb karriert ez a videó, ami tökéletesen illusztrálja a vasárnapi zárva tartás okozta veszélyeket.  Végig tartogat meglepetéseket! Érdemes végignézni! Bármilyen - burkolt vagy nyílt - rasszista vagy politizáló megjegyzést…..
MSimon 2015.05.17 16:54:58
MSimon 2015.05.18 14:10:27
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Az rendben van, de cikkíró így nyitott: "Érthetetlen, hogy miért nem futott be nagyobb karriert ez a videó". Hát, befutott.
Ott ül Tarlós Pityu, félig lehunyt szemhéjai alatt a kontrollált agresszió villanásai, és gépies-kásás hangon belemotyogja a kamerába: jó ötlet a Városliget beépítése, mert a zöldfelület 5%-kal növekszik. Addig jó, amíg nem üvölt. Vegyünk mély levegőt, és elemezzük a…..
MSimon 2015.04.11 20:42:58
@különvélemény2: Más az alanya a két mondatnak. (1: "A LigetProjekt szereplői összevissza nyilatkoznak a LigetProjektről, ami alapján elmondhatjuk, hogy senkinek fogalma sincs", 2: "Az építészek, a zöldek, valamint a helyi civilek szerint ez az egész nettő őrültség.") Az utóbbi persze nem jelenti azt, hogy bármit tudnának.
Jó lehet-e az a TV-játék, amelyet a köz pénzéből, a köznek szántak (feltehetőleg azért, hogy ez az 1849-ről szóló mese az embereket szórakoztassa), ha rossz a filmhang minősége, sokszor a színészi motyogás teszi érthetetlenné a jelenetet, no meg Pozsony is csak Sopron…..
MSimon 2015.03.18 10:40:56
@beszédírók: Nem volt okfejtésem. Egyetértünk abban, hogy a régi beszélt nyelv érthetetlen volna ma egy moziban, tolmács nélkül alkalmatlan. Ugyanakkor fenntartom, hogy az Egri csillagok rossz/téves példa, hiszen Gárdonyi Mór :-) nem a XVI. századi nyelvet felidézve írta meg; miért forgatták volna azon a nyelven? A Kossuthkifli könyvet nem olvastam, a filmet sem láttam (de kiváncsiságból most már megnézem!), csak megnéztem a hozzá készített szószedetet. Nem tudom, az első részben ezekből mennyi hangzott/motyogódott el, de ha tényleg jópofa filmet akartak volna készíteni, akkor simán beszédbuborékban vagy máshogy kiírhatták volna a szavak jelentését. ((Esetleg egy kis fegyverhordozó (szóhordozó jelentéshordozó) angyalként kartonpapírral, ahogy régen a színpadon... hehe))
MSimon 2015.03.18 23:40:22
@beszédírók: Jól szórakoztam a filmen, most néztem meg a Duna honlapján. Alig volt érthetetlen rész, az pedig külön tetszett, hogy éjszaka sötét volt, mert nem volt közvilágítás és a gyertya fénye tényleg nem világít be egy szobát. A kocsis és a grófnő első beszélgetését nemigen értettem. A zene zavart, mert nem követte a szereplők érzelmeit, hanem valami sajátos frekvencián kavart, ami legfeljebb a cselekményhez vagy valami rendezői szándékhoz igazodhatott. Nem hiányzott a statisztatömeg, mert így a sztorira és a párbeszédre lehet figyelni. A varázslás meg vicces, sőt: épp azon gondolkodtam a minap, hogy ebben az egész negyvennyolcas dologban volt valami megfoghatatlan, valami tündéri, elvarázsolt. Nem azt mondom, hogy húdejó film, de mindenképpen szórakoztató, és nem erőltetett. Talán kicsit sok benne a szex a Jókai Géza-féle Kőszívű ember fiaihoz képest. :-) A fotográfiát leginkább unalmasnak mondanám ahelyett, hogy érdektelen. Vagy mindkettő. Szolgaian követi a mozgást és a szituációt, nem hoz létre semmi újat, nem teremt hangulatot, nem játszik, nem hoz be feszültséget, izgalmat, meglepetést. A képi világa egysíkú, szinte nem is érdemes odanézni. A színészeken van a hangsúly, úgy látom. Kérdés, meddig tudják a kibontakozó kalandfilmet elvinni a vállukon? A megvilágítást azonban mindenképpen pozitívumként említem, mert nem a szokásos magyar mozifilm/tévéjáték fehéregyensúlyt adja. A játék a nyelvvel viszont számomra élvezetes, még ha nem is mindig érthető szavakat használnak. Mondjuk, ha egy rövid mondatban rögtön kettőt, mint a grófnő, az nem tetszik, mert nem segíti a megértést. (Nem csak a Magyar népmesék sorozatban, vagy a Mátyás király mesékben hangzanak el olyan szavak, kifejezések, vagy szavak olyan értelemben, amelyeket nemhogy egy gyerek, de egy felnőtt sem feltétlenül ért meg, ha nem ismeri az adott tájszót vagy régies szót.) Ahhoz viszont, hogy ilyen szavakat kezdjünk el használni beszédünkben poénból pár hét múlva, nagyon jó próbálkozásnak tartom - ha sikerül átlépnie a produkciónak azon a szívatáscunamin, amit az elmúlt napokban - szerintem nagyrészt alaptalanul - kapott.
MSimon 2015.03.19 00:23:32
@beszédírók: Vesd össze a nagyívű történelmi filmekkel, ahol a történelem nagyságát azzal is kívánják alátámasztani, vagy kiemelni, hogy grandiózus jeleneteket filmeznek, statiszták százaival, ezreivel. Vagy akár csak állandóan jelen lévő tucatjaival. Ebből a szempontból a filmben "csend van". (Természetesen fogalmam sincs, hogy fog kinézni a többi epizód, a filmről tegnap hallottam először, és lehet, hogy tömegjelenetek lesznek benne, mint ahogy a történet csatlakozik a forradalom eseményeihez, gondolom, így kényszerűen lesz tömeg - ahogy ebben a részben is volt egy alkalommal legalább.) A sztorit nem a "vatta", a díszes háttér viszi előre, hanem a duma. Az ember megcsodálja a ragyogó hátteret, elbambul, és máris nem figyelt, mi történt? Ezt ugye úgy hidalták át, hogy elnyújtották ezeket a jeleneteket, hogy legyen idő ezeket megnézni. Ma már, amikor a reklámokban kétmásodpercenként van vágás, nem lehet ilyen filmet csinálni, mert elalszanak rajta az nézők. Nem erre vannak kondicionálva. Nincs idő a mutogatásra. Ezért tyézik a kocsis, beszél "furán" a beugli megrendelője, Elepi Kőszál, a később megzsírosodó basagazda. Valójában nem azt kellett volna írnom, hogy "[...] a sztorira és a párbeszédre lehet figyelni", hanem azt, hogy ezekre "koncentrált a rendező". Ez talán közelebb áll ahhoz, amit gondolok az epizód alapján a filmről.
Kedvenc szőke idegenünk, a 6-os számú cylon 1974. április 14-én született. De gondoltad volna, hogy egy ilyen vérforraló csaj a fagyos Kanadában nőtt fel? Ugye, hogy nem! Tricia Helfer német, svéd és norvég szülőktől örökölt szőke hajára és modellalkatára egy…..
MSimon 2014.04.11 19:41:39
A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja, hogyan veszthette el uralmát járműve fölött egy keszthelyi férfi. A police.hu képes beszámolót adott ki arról, hogy 2014. március 5-én este 20 óra 5 perckor elesett egy kerékpáros. Az jármű 52 éves vezetője az elsődleges orvosi vélemény…..
MSimon 2014.03.07 00:31:33
@panaszmuki: Jól látható a fehér lámpa elöl a kormány jobb oldalán, hátul pedig a piros nyereg alatt.
Lázár János a Népszabadság szombati számában közzétett nyílt levelében tett ígéretet arra, hogy a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyerekek oktatási jogait veszélyeztető javaslatát visszavonja, és az oktatási jogokat kiterjesztő másik javaslatot terjeszt elő. Az ígéret egy részét tegnap délután…..
MSimon 2011.12.14 22:05:43
@egerészölyv: Miközben? Talán inkább mielőtt...
Ami engem illet, kifejezettem támogatom, hogy drámát írjanak Gyurcsány Ferencről. Már ez az agyament ötlet is bizonyítja, kitől fél ma is a jobboldal, annak minden színe, a narancstól a barnáig.A Fidesz által támogatott Tarlós István - bárki nyomására is cselekedett, amikor…..
MSimon 2011.10.08 21:02:24
@pizzaboy: A tragikomédia is dráma. :-) Egyébként egyetértek: a tragédia most történik.
Ha Madách ma írná Az ember tragédiáját, a homousion-homoiusion ellentét helyett bátran használhatná az emberiség-emberiességet is, egyforma ürügy mindkettő arra, hogy jobb sorsra érdemes emberek essenek egymásnak. A két fogalom fölötti böstörködésnek már köteteket megtöltő irodalma van, amit…..
 Március 22-én, kedden lesz a víz világnapja. Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk néhány víztesztet, amely azt hivatott megkérdőjelezni, hogy vajon tényleg jobb- e, finomabb-e, egészségesebb-e az ásványvíz, mint a csapvíz, vagy csak a szokásos marketingfogás áldozatai…..
A matematikai alapműveletek felfrissítésére mindig jó pillanat, ha a nyilvánosságban vita indul egy adott rendezvényen megjelent résztvevők számáról. Az eddigi legerősebb matekot a nol.hu mutatta be, és így tudományos igénnyel be is lőtte a számot a comment:com által…..
(Köz)szempont Itt a lé a tét... 2011.01.07 20:33:00
Nemigen hiszem, hogy bárkinek is nagy meglepetést okozott volna azzal a Médiahatóság, hogy az első eljárást pont az RTL Klub ellen indították el. Az okokat, vagy inkább csak a sejteni vélhető indítékokat nagyjából ismerjük is, sokszor rálépett már a jobboldal tyúkszemére a…..
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
MSimon 2011.01.08 13:45:28
1. "Egyfelől nem a Fidesz, hanem a kormány, ami ugye nagy különbség, " a kormány (nemzetgazdasági miniszter, Fidesz képviselő Matolcsy) indítványából lett a törvény, amelyet a fideszes szavazógép hajtott át az Országgyűlésen, és amelyet a fideszes kormány hajt végre. Kicsit elvakultnak kell lennie annak, aki ezt nem látja. Arról a hamis sugallatról nem is beszélve, hogy a posztíró úgy csinál, mintha nem tudná, hogy amikor a Fideszre gondol valaki, abba már beleértődik annak a kormányban és a parlamentban megvalósuló léte is. A Fidesz nem csak egy párt, posztíró, hanem a jogszabályok alkotója, végrehajtója és ellenőrzője is. Nem kellene úgy csinálni, mintha nem így volna. Eléggé nyilvánvaló, hogy nem a Szentkirályi utcáról van általában szó.

2. "Ellopni csak azt lehet, ami nem az enyém." A magánnyugdíjpénztárakba befizetett pénz a számlabirtokosé, a legkevésbé sem a kormányé, Fideszé, parlamenté. Ha a bankjában leköt pénzt 1 hónapra, vagy egy évre, az a pénz már nem az Ön tulajdona, posztíró? Jó ha tudja, hogy a jog is lehet tulajdon, sőt.

3. "Legfeljebb elkölti RÁNK, anyádra, apádra, hogy legyen nyugdíjuk! Tanároknak fizetésre, feleségednek GYES-re. Meg ilyesmikre." Hát nagyon nem így van, és a törvény szerint sem költheti ilyenre. Igen rossz példák.

4. "Az állam felajánl egy lehetőséget, amivel nem kötelező élned." Ugyanakkor megfenyeget, amit a posztíró már nem tesz hozzá, hogy ha nem élek a felajánlott remek lehetőséggel, akkor a munkáltató által a mnyp-ben maradó után fizetett járulékot (adót) elveszíti a maradó.

5. "A kérdés persze továbbra is az, hogy mit vesz el. Azt, amit sosem adott oda?" Nem adhatta, mert nincs nála, hanem a nevemen vezetett mnyp számlámon van.

6. " Ki az, aki az MNYpénztárban lévő pénzével számol, mint "likvid tőkével"?" Senki nem mondta, hogy az likvid pénz. Épp ellenkezőleg, posztíró tudhatná, hogy kötvényben, ingatlanban, stb van elhelyezve.

Eddig se olvastam a posztjait, de úgy látom, csak nyertem vele.
Nem értem ezt a módosítást, hogy most már csak legfeljebb húsz százalékban lehetnek a hírek közt a bűnügyi témák. Oké, persze, színvonaltalan nulla a kertévék szinte minden hírműsora, teletömve ilyenekkel, de valahogy nem várok komoly színvonaljavulást a változtatástól…..
MSimon 2010.12.14 20:28:03
Az alábbi videón a Valve-főhadiszállás legújabb büszkesége látható, egy életnagyságú Sentry Gun replika a TF2-ből: mozgásérzékel, ráfordul a betolakodóra, és még a játékból ismert lövés hangeffektet is lejátssza neki, hadd szarja össze magát a szerencsétlen. A cuccot a…..
             ..
Gondoltam, hogy eldurrogtatok valami X-aktás szóviccet, ha már a lenti levet az írója Mulder névvel írta alá, esetleg dupla csavarral kaliforgiásat, de inkább nem fárasztalak titeket ilyesmivel pénteken. No de hogy a lényegre térjek: mit gondoltok, mennyire jogos a büntetés és…..