Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Démétér

299 bejegyzést írt és 1078 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt években egyre inkább népszerűvé vált, hogy a szülők elárasztják a közösségi oldalakat a gyermekeikről készült fotókkal és videókkal. Első ránézésre, nem tűnik veszélyes dolognak, hiszen ez majdnem olyan, mint amikor régen a nagymama megmutatta a fényképet a közértben a pénztárosnak. A…..
Démétér 2020.05.30 19:13:11
@kéki béla: igazad van, így már teljesen más a hozzászólásod lényege, és ezért irreleváns a válaszom. Ha nem te voltál, akkor nem is igaz az egész.
Démétér 2020.05.30 19:15:22
@Almandin: ne haragudj meg, hogy felhívom a figyelmed: a megjegyzésem arra vonatkozott, hogy te is kizárólag a Facebook hibáit soroló kommenteket olvasod, a hasznosságát méltatókat ignorálod. Nekem mindegy lenne ám, de úgy kárhoztatsz egy platformot, hogy csakis hallomásból ismered, és csak azokat hallod, akik azt mondják, amit egyébként is gondolsz.
Hugh Laurie ünnepel. Csilla és én lelkes szavakkal köszöntjük a művészt 60. születésnapján.   Bori Szerintem sok kortársamhoz hasonlóan Hugh Laurie-t először a Stuart Little – Kisegér és a 101 kiskutya című filmekben láttam. De akkor még nem tudtam, hogy kicsoda. És amikor például már…..
Ártalmatlan mese, ugyan már! Semmi erőszak, semmi agymosás. Végre egy rendes rajzfilm! De hiszen a gyerekek is imádják... ez szokott lenni a döntő érv. Imádják, persze. Mint a pufit, a csokit, meg a cukros üdítőket is. Igen, imádják. De vajon miért? Tudom, elsőre őrültségnek hangzik, de aki kicsit…..
Sokszor inspirálódóm, böngészem a kedvenc sütiblogokat, elmerülök a pinterest végtelen képtengerében. Most megosztom veletek, amiket húsvéti torta témában gyűjtöttem össze. Idén én is ezekből inspirálódom majd és valamelyik variációja lesz a húsvéti tortánk :)Van, ami könnyebb, bárki simán…..
Démétér 2018.03.27 14:04:42
Szépségesek a dekorációk, bár ezt a fehér alapon, fehér háttér előtt fehér motívum fotózást nem bírom megszokni, mernemlátom! Egyébként csinosak.

@Pardes: A húsvéti torta egy torta, amelyet húsvétkor süt az, akinek van hozzá kedve. Aztán dekorálhatja is, ha ahhoz is.
Női misztériumok A Kisasszony 2018.01.08 09:23:55
Nos, közel tíz után - újra üdv mindenkinek!  Van egy halom mondanivalóm, gondoltam: újraindulok. Az én szépséges, nagymamámtól örökölt teababám ma megkapta a karneváli ruháját, azaz nálam is véget ért a karácsony, és kezdődik a farsang.   ..
chillag Fehér Ingesek 2017.08.06 15:36:04
A balatoni nyaralóknak van egy sajátos fajtája: a Fehér Ingesek. Ők azok az emberek, akik a part menti, olajszagú halbüfébe is úgy mennek, hogy felvesznek egy vasalt fehér inget. Általában vastag anyagú, hosszú ujjú példányt. Eleve nem értem, hogy amikor otthon állnak a szekrényük (gardróbtermük?)…..
Neil Gaiman régi és új istenek harcáról szóló kultregényét Bryan Fuller, a Hannibal egyik alkotója vitte képernyőre a Starz nevű amerikai kábelcsatorna megbízásából, és az előzetesből is látszik, hogy nem sokat finomított az alapanyagon - ahol vérnek kell folynia, ott fog, patakszámra. A…..
Démétér 2017.03.16 08:13:27
Szeretjük az őszinte és húsvér történeteket! Azért, mert ezek nem kis edénykékben kikevert csodakoktélok. Megmutatják, hogy egy hétköznapi életet élő ember számára is lehetséges a változtatás az élet számtalan pontján, jelen esetben az életmód és táplálkozás terén. Kedves olvasónk ugyan kérte, hogy…..
Démétér 2017.03.10 17:09:04
@Zephyrous: Bocs, igazad van, közben indulnom kellett. Pajzsmirigy-problémám volt, a fogyás óta jók az értékeim. Orvosilag ellenőrzött ketogén diétával fogytam egyébként. És mozgással: ahogy egyre többet tudtam mozogni, egyre több félével. Jelenleg edzőtetem, dinamikus és power jóga, meg nordic walking van a heti programban.
Démétér 2017.03.10 17:09:04
@Zephyrous: Bocs, igazad van, közben indulnom kellett. Pajzsmirigy-problémám volt, a fogyás óta jók az értékeim. Orvosilag ellenőrzött ketogén diétával fogytam egyébként. És mozgással: ahogy egyre többet tudtam mozogni, egyre több félével. Jelenleg edzőtetem, dinamikus és power jóga, meg nordic walking van a heti programban.
Amikor az ember azt hallja Magyarországon, hogy békítő-show, akkor felüvölt, hogy Maunika bazdmeg, és eszébe jut az egymás kurvaanyázó, kevés fogú nő meg a pasija párosa, akiket a falu kurvája akar szétszakítani és megfosztani a minden bizonnyal örök boldogságtól. Felsejlik előtte az olcsó…..
Démétér 2017.03.07 14:56:12
@Terézágyú: Ez igaz, de gondold el: anyósom Hegyi doktort néz meg Majom a családbant :) És mégis!
Miután a minap arról írtunk, milyen trükkökkel vesznek rá minket a vásárlásra a szupermarketek, most kicsit maradva még ennél a témakörnél azt nézzük meg, hogyan alakítják úgy (szinte észrevétlenül) az éttermek, hogy lehetőleg minél hamarabb végezzünk az étkezéssel...
Démétér 2017.02.27 14:42:19
@Mrs.Columbo: Én vagyok például az egyedül misztikusan üldögélő kávéházi laptopozó. Igaz, igyekszem nem négyfős asztalhoz ülni, de nem mindig találok egy-kétszemélyeset. Valamint udvariasan fogyasztok, sokat, sokáig. De ettől még egyedül üldögélek időnként órákat kávéházakban. Hogy fellebbentsem a titok fátyolát: várok. Mivel sánta vagyok, nem megyek el mászkálni-nézelődni a programok között, illetve nem mindig, mert nem tudok. Ez nem látszik rajtam ott üldögélve. És várok A program után a B-re, ha nem tudtam ügyesebben intézni az időbeosztásom.
Démétér 2017.02.27 16:36:20
@telkoe: Minimális alkalommal voltam Németországban, nagyon nem vagyok szakértő. De speciel épp Münchenben az Augustinerben az ajtóban fogad a hostess (nem pincér), az asztalhoz kísér, és leültet mások asztalához. Mindig. Lehet, hogy az Augustiner gáz, nem tudom, mindenesetre a csülök világhírű. Kérdezem, nem kötözködöm: a sörházak valami más megítélés alá tartoznak?
Csengettyűváros meséi Január 6. 2017.01.06 13:00:00
Eljött a búcsú pillanata. Kikísértük Olivért az erdőszélre, ahol mi megálltunk, egymásba karolva, és elengedtük Olivért, aki odafutott a többiekhez. A távolból néztük, ahogy a pajtásai nyakába borul, egyenként, majd Csillangó bácsitól is elköszön. Láttuk, ahogy fülig érő mosollyal felénk integet és…..
Csengettyűváros meséi Január 5. 2017.01.05 13:00:00
Pihe-puha hó hullott a városra az éjjel. Álmosabbak is vagyunk a szokásosnál, még Oleg szeme is majd leragadt reggel. Fanni hatalmas adag kávét csinált a szokásos reggeli tea helyett - okos lány! Igaz: késett ő is, azt mondja, elszundikált ma reggel. Nem bántuk, legalább mi is…..
Csengettyűváros meséi Január 4. 2017.01.04 13:00:00
Oleg épp olyan örömmel fogadta a hírt, mint én. Igaz: nem lesz könnyű évünk, az érkező kisbabával és egy kíváncsi manóval folyton láb alatt, de Olivért annyira megszerettük! Milyen remek, hogy velünk maradhat még egy kis ideig! Ma volt a napja, hogy ezt a hírt megosztottuk…..
Csengettyűváros meséi Január 3. 2017.01.03 13:00:00
Kíváncsian léptem a szalonba. Olivér szinte elveszett a nagy, kényelmes fotel mélyén, de hát hiszen mondtam már neki, hogy tegyen bele párnát magának… De izgatottan ficergett, hatalmas szeme ragyogott. Egy magas, kunkori orrú… hümm… talán: ember lépett felém. Vagy nagyra nőtt…..
Csengettyűváros meséi Január 2. 2017.01.02 13:00:00
Úgy tűnik, megkezdődnek a dolgos mindennapok. Olegnek ma már be kellett mennie a Tanácsházára. Mi még Frufruval körbesétáltuk Csengettyűvárost, ittunk egy forralt bort, amíg a piciknek forró almás rétes jutott, és végignézegettük, ahogy az árusok sorra rendezkedik be az…..
Csengettyűváros meséi Január 1. 2017.01.01 13:00:00
Jaj. Ó, jaj. A gyomrom. Oleg csak kuncog, de megjárja, mert neki meg a feje fáj. A tegnapi mulatságon én nem ittam semmi erőset, csak éjfélkor egy korty pezsgőt, de ő alaposan megünnepelte a gólyahírt. Most fogja a fejét, és kicsit kótyagos, míg én inkább a gyomrom fogom. Az nem a…..
Nem szoktam általában ilyesmivel vesződni, de olyan mozgalmas év áll mögöttünk, és annyi újdonságot tartogat a következő, hogy így szilveszterkor megállok egy pillanatra számvetést készíteni. Aztán előkeresem a ruhám az esti mulatságra természetesen! Nos, nézzük csak, mi…..
Úgy tűnik, hogy az ötletem remekül bevált. Hallottuk a lányoktól, hogy eltűnnek, hiszen utolsó kívánságok teljesülése után senkinek sincs rájuk szüksége. Vastag Kázmérnak, a hóbortosan romantikus cipésznek azonban szüksége volt valakire, aki otthont, házat tud nyújtani…..
Diótörő, kedvesem - kezdtem óvatosan - vagy szólítsam inkább Kázmérnak? Azt hiszem, jobb lesz most már, ha a Kázmérnál maradunk. - horgasztotta le a fejét Kázmér. Azt hiszem, sosem hallottam ennél romantikusabb történetet. Hogy tetszik mondani? - nézett rám Diótörő…..
Felkaptam Oleg kabátját, a kezébe nyomtam, és nyaka köré tekertem a sálját is. Siess, édesem! Hova megyünk, Zizi? Itt hagyjuk szegény, szomorú lányokat? Lehet, hogy már nem is lesznek itt, mire visszajövünk! Gyere már, Oleg, mondom, hogy van egy ötletem! Húzkodtam magam után a kabátujjakat…..
Gyorsan befejeztük a reggelit, és Oszkárral együtt siettünk Cukorpálcika házához. Sietség közben Oleg kesztyűs kezébe csúsztattam a kezem, és megszorítottam. Az aggodalom is alig csillapította boldogságunkat. Tulajdonképpen… örülök, hogy Cukorpálcika visszatért. Igaz: én…..
Oleg rámmosolygott ma reggel: Zizi, drágám, még nem látszik a pocakodon a kisbaba. Elnevettem magam, rajtakapottam: már megint a hasam tapogatom. Egymás nyakába borultunk. Khm. - köhécselt az ajtóban Oszkár. Tudjátok, drágáim, a városka gondnoka. - Polgármester úr!…..
Ó, ma hosszú, hosszú naplójegyzetre számíthattok, drágáim! Remélem, mindenki kényelmesen ül! December huszonnegyedikén írtam nektek utoljára, amíg a finom vacsora után az ajándékozásra vártam. Oleg épp úgy fogadta az általam kötött apró babacipőket, ahogy vártam, vagy…..
Ma reggel boldogan ébredtem. Igaz: Oleg mellett szinte mindig boldog vagyok, de ma… A karácsony is szinte mindig gyönyörű, de a karácsony Oleggel még szebb. Délelőtt feldíszítettük a mi saját karácsonyfánkat. A régi arany és narancs díszek helyét régóta, immár negyedik…..