Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Savonarola_67

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Kényszerbagoly Gyere te, nímand 2013.09.01 03:42:50
A Papp László Sportarénában tartott budapesti "István, a király" előadás bebizonyította, hogy  Vidnyánszky túl korán remélte 10 perc előadásrápillantás után lajbizsebbe dugni az Alföldi rendezte rockoperát. Bár a kirobbanó tehetségű Stohl Andrásból a fővárosi…..
Savonarola_67 2013.09.02 10:36:35
@tatuman: "Amugy a tulaj miért nem dontheti el h ki legyen a fonoke a vagyontargyanak??"

Nem, nem főnöke, nem az ő vagyontárgya!
Ez a baj a gondolkodásotokkal. Mitől lenne egy akárhanyadik kerületi polgármester tulajdona egy színház???
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Savonarola_67 2012.09.16 09:35:09
@Serenic:
Míg te lapátolsz, ő elvihesse az autódat!
Meg kell követnem a kormányszóvivőt - én tévedtem. Giró-Szász András pedig tudja, mit beszél. Igenis terjed a matolcsyzmus, méghozzá megállíthatatlanul. Igaz, még nem Európában, de idehaza már lelkes követőkre talált.Egészen meghökkentett a hír, mely szerint a Magyar…..
Savonarola_67 2012.08.15 08:10:35
@Hominidae:
Egyetértek.
Ma már egy időjárás-jelentés sem mehet úgy le a médiában, hogy ne lennének benne csúcsok, soha nem látott hőségek, tetőszaggató viharok, méteres hóesések előrejelezve. Elképzelhetetlen, hogy ne kérdeznének meg egy orvosmeteorológust arról, hogy most miért éppen ki ne induljon sehova (öregek, fiatalok, szívbetegek, hipertóniások, allergiások, lúdtalpasok stb.)
Pedig igen, nyáron meleg van, néha kánikula, sőt vihar is; télen meg hideg, és néha hó. De mindezt úgy kell eladni (pl. a hírekben előre beharangozni, hogy "ítéletidő jön, hallgassák meg meteorológusunkat", hogy a néző, hallgató, olvasó biztosan a székén maradjon, nézze az időjárás-jelentést és - természetesen - az utána következő biztosító, gyógyszergyár stb. hirdetését.
Őszintén, ha az mondanák be, hogy holnap kellemes langymeleg lesz, néhány fokkal magasabb mint ma, de kicsi eső is várható, akkor ki a ... ülné végig döbbenten a fotelbe szegezve, hogy "anyjuk, hallod mit mond? kimennyünk a kertbe egyáltalán?"
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis blog! Többször…..
Ha a pártpolitikai térre tekintünk, könnyű belátni, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz számára a legjobb dolgok az ellenzéki oldalon történtek. A sajátos aduászként mindenre magyarázatként szolgáló volt miniszterelnök nem tűnt el, ellenkezőleg, folyamatosan témát…..
A nap izéje Elnök úr! Ön teher? 2011.03.18 10:16:00
Még alig csitultak el Schmitt Pál 1964-es, felfüggesztett börtönbüntetéssel végződő büntetőügyének hullámai, máris itt az újabb botrány. Az Index mai cikke szerint ugyanis a köztársasági elnök életrajzában nem szerepel az a több mint egy évre tehető, 1980–81-es…..
Savonarola_67 2011.03.19 13:52:12
@Zene 56:
Gönczöt tán nem kellett volna belekeverni. Első kézből tudom - rokon raboskodott bent -, hogy Gönczben egyszerűen csak nem bíztak a többiek, mert az ellenzékiek relfexszerűen nem bíztak a bezárt kommunistákban, mert valóban volt néhány tégla, akit csak ezért "ültettek le". De Göncz nem az volt. Kivetették maguk közül azért is, mert "túl" művelt volt, mint ahogy ma is kiveti a politika magából azokat, akik a nagyfőnöknél intelligensebbek!!!
Savonarola_67 2011.03.19 14:04:28
@balfék:
De bizony.
Az ötvenes évek úgy működtek, hogy először telepakolták a börtönöket arisztokratákkal.
Aztán berakták a tőkéseket.
Aztán a kulákokat.
Aztán a szabotőröket.
Aztán a beszolgáltatást nem teljesítőket.
Aztán az elhajló kommunistákat.
Aztán a tisztánlátó kommunistákat.
(Na, ebben a fázisban használták ki, hogy beraktak néhány valódi elvtársat, mintha "megvonták volna tőle a bizalmat", csak azért, hogy a cellatársakról jelentsen...)
Szóval ott tartottunk, hogy tele lettek a börtönök, mintvanmitcsinálni? Jól megcsinálták 56-ot...
S lehet elölről kezdeni!
Egy mondat, és borul máris a rendszer, de mégsem arra, amerre először gondolta volna mindenki. A Széll Kálmán Tervben valóban szerepel az egyetemi költségtérítéses képzések „kivezetése”, de ez nem azok megszüntetését, hanem a sötét jövőt jelenti. Érthetőbben…..
„Elérte a Fideszt is a kormánypártok sorsa: az előző hónapokban enyhén fogyatkozott, most viszont jelentős mértékben csökkent táborának mérete” – ezzel a mondattal kezdődik a Szonda Ipsos legfrissebb kutatásának ismertetése a Népszabadságban. Itt a blogon…..
Cigányokról Állva temessetek el! 2010.08.04 12:24:00
Az idén tavasszal magyarul is megjelent Isabel Fonseca nemzetközi hírnévnek örvendő, „Állva temessetek el! – A cigányok útja” című könyve (eredeti címe Bury Me Standing – The Gypsies and their Journey, 1995, London). Az előzetes hírek alapján meg voltam…..
Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint a második forduló arról fog szólni, hogy milyen erős lesz a kormány feletti a demokratikus kontroll. "Ezért én azt kérem mindenkitől, aki hisz abban, hogy szükség van Magyarországon egy ilyen demokratikus kontrollra, egy…..
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
Savonarola_67 2010.04.14 14:59:37
OV írt 2003 karácsonyára egy szívhez szóló opuszt a Magyar Nemzetbe:
2001-2006.orbanviktor.hu/hir.php?aktmenu=3&id=1680
Találkozás egy fiatalemberrel, Karinthy novellájára utalva. Az írást így fejezi be:
"Miért kellene úgy lennie, hogy a számon kérő fiatal Karinthy és az 1990-es fiatal Magyarország a találkozás után gúnyosan forduljon el tőlünk, és szánakozva hagyjon bennünket maga mögött?"
Kíváncsi lennék, hogy a 1990-es OV mit mondana a mainak...
 Az elmúlt napokban több szocialista főember drámai hangú üzenetben szólította a demokrácia védelmére a választópolgárokat. - Egyedül nem képesek megakadályozni a Fidesz kétharmados győzelmét - esett kétségbe hétfői sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó, aki az LMP…..
Savonarola_67 2010.04.13 22:38:01
A sajtkészítők azért boldogok, mert jól tudják, hogy a demokráciát nem kell megvédeni. Leginkább a Fidesztől és Orbán Viktortól nem.

Néhány össze nem tartozó hír ennek bizonyítására:

"A Magyar Bankszövetség e-hírlevelében közzétett elemzés szerint a legjelentősebb nyereségnövekedést a bankszektorban tavaly [válság idején ugye, a zemberek pénzéből...] az OTP csoport érte el: az OTP Bank megduplázta, az OTP Jelzálogbank pedig két és félszeresére növelte adózás előtti profitját."

"Három, a baloldalhoz sorolt személy kikerül a Mol igazgatóságából, helyükre jön Járai Zsigmond, Parragh László, és egy cseh áramcég elnöke. Nemrég a Mol-vezér, Hernádi Zsolt beszállt Járai biztosítójába."

"Csalásért és okirathamisításért másfél év börtönbüntetésre ítélték 1995-ben Magyarországon Kovács Bence Jánost, aki mostanában Spanyolországban meggazdagodott ingatlanmilliárdosként tűnt fel a médiában. A sávolyi motorversenypályát építő, sokmilliárdos állami hitelre pályázó Grupo Milton elnökéről többen állítják, hogy a kilencvenes években sokakat átvert."

"A Fidesz elnöke szinte minden meccsen megjelenik a székesfehérvári Sóstói Stadion díszpáholyában, ám nem ő a Videoton egyetlen befolyásos, állandó vendége. Ott ül mellette Csányi Sándor, az OTP és Hernádi Zsolt, a Mol első embere, illetve a sávolyi motorpálya-beruházás ügyében ismertté vált Kovács Bence János, a Grupo Milton ingatlanfejlesztő vezérigazgatója."
 Hovatovább nem múlik el nap, hogy valamelyik média ne adna hírt a katolikus papok elleni pedofília-vádakról. Ha ez így megy tovább, az egyházfőknek hetente nyilatkozatot kell kiadniuk, „szégyenérzetükről és lelkiismeret-furdalásukról”, mintha csupán ennyiből…..
Savonarola_67 2010.03.31 20:29:57
@Hattory Hanzo:
Mert nálunk minden "politika". Mindenki saját beállítódásától függően ítél meg mindent.
Ha a "mieink" csinálják, az bocsánatos bűn, vagy méginkább nem is igaz! Csak az ellen ármánykodása, bezzeg ha a "másik" oldal, na azok aztán...
Magyarország. Én így szeretlek :)
Savonarola_67 2010.03.31 20:38:32
@Hattory Hanzo:
Gondolom, ha Hagyó Miklósról írnák, hogy a Combinó hátsó ülésén diákbérletesekkel fajtalankodott, akkor a blogtulajdonos nem ragadott volna tollat a BKV-ellenesek és Nokiadoboz-gyűlölők ellen, hanem készséggel elhitte volna, sőt vitriolos posztot rittyentett volna ide a nagyobb kattintásszámért.
Bár ez a célja így is teljesült...
Varánusz Pedofíling 2010.03.16 15:03:00
Feloszlatta magát a holland Felebaráti Szerelem, Szabadság és Különbözőség Pártja. Ők azok, akik a pedofíliát akarták legalizálni Hollandiában. 12 évre csökkentett beleegyezési korhatár, gyermekpornó szabad forgalmazása állt törekvéseik élén.  A 2006-os…..
Savonarola_67 2010.03.17 09:35:09
@Bitang Inas:
Érdekes, milyen sokáig kellett várni, hogy valakinek a kopasz p...iról a holokauszt végre az eszébe jusson :)
Nem felejtjük! 6724 Szeged III. 2010.03.11 08:00:00
A M. Kir. 3. Honvéd huszárezred és a M. Kir. 3. Népfelkelő huszárosztály emlékműve Szeged (többek között) a 3. honvéd huszárezred központja volt az I. világháborúig. Az ezred hősi halottainak emlékét a Reök-palota előtt felállított emlékmű őrizte – egészen tavalyig…..
Savonarola_67 2010.03.13 17:51:00
 A holokauszt tagadásáról szóló törvény mellett és ellen rengeteg érv elhangzott már, nem kívánnék ebbe a sorba beállni. Csak a tényeket rögzítem. Megnéztem a forgalomban lévő középiskolás tankönyveket, pontosabban a rendelkezésemre álló 5 könyvet, valószínűsítem…..
Savonarola_67 2010.03.10 21:19:59
Hirtelen mindenki milyen szólásszabadság-párti lett egyszerre! És mekkora történelem-szakértő!
Valamikor én is csak a történelemkönyvekből tudtam, tanultam - még az átkosban - a II. világháború történetét, s benne a koncentrációs táborokat. Bevallom, nem különösebben érdekelt. Maradt kint a családomból a Don-kanyarba fagyva magyar baka, nem sokkal volt több esélye, mint a lágerek népének.
De amikor még gimnazistaként a 80-as években láttam kapaszkodni egy törékeny öregasszonyt a buszon, a nyári ruha ujja felcsúszott, s látszottak rajta az auschwitzi tetoválás számai, akkor végigfutott a hátamon a hideg. Akkor értettem meg, hogy az egész nem arról szól, hogy hány halott volt pontosan, hanem arról, hogy ott egy embercsoportot próbáltak tudatosan, szisztematikusan megsemmisíteni. Nem azért mert bűnük volt, nem azért, mert ellenséges ország állampolgárai voltak, nem azért, mert ellenséges nép volt, hanem csak.
Soha nem lehet elfogadni, hogy valakiket kiemelnek a nemzettestből, azért mert mások. Mások mint ki? Miért kellett a vágóhídra hurcolt állat módjára megsemmisíteni, munkatáborokba küldeni Radnóti Miklóst, Szerb Antalt, Rejtő Jenőt, Halász Gábort, Sárközi Györgyöt, Peschauer Attilát?
Az a szörnyű benne, hogy ezeknek az embereknek semmi bűnük nem volt, semmi baja nem volt velük Horthy Magyarországának sem. "Csak" annyi, hogy zsidók voltak. Holott sokuk magyarnak vallotta magát. Nem elsősorban magyarnak, hanem így egyszerűen: MAGYARnak. És ezt nem szabadna elfelejteni. Ezt nem szabadna tagadni.
S az ilyen sasika-félék pont erre játszanak rá akarva-akaratlan. Ha maguk nem is vallják be, nem merik/akarják, de mindenki pontosan tudja, hogy nem a történelemórák számadatairól van most szó, hanem azokról a hangokról, azokról az emberekről, akik elhiszik magukról, hogy nagyobb magyarok, jobb emberek, különbek mint egy Radnóti, mint egy Sárközi György. Akik azt hiszik magukról, hogy különbek, hogy többet érnek ennek a népnek, mert "magyarnak" születtek; akik elhiszik, hogy ma nagyobb lenne a GDP, magasabb lenne a nyugdíj, alacsonyabb az adó, ha megint össze lehetne fogdosni néhány zsidót, vagy ha azt nem, legalább pár cigányt...
Savonarola_67 2010.03.11 11:25:23
@Sierpe: Helyesen: Demcsák-e vagy?
Sajtótörténeti címlappal rukkolt elő nagy kedvencünk, a Hit Gyülekezetének Hetek című lapja. A pont húsz éves Photoshopot méltón ünneplő grafikán Sólyom elnök látható, amint egy lágerben haldokló zsidó - talán gyerek? - kopasz fejét írja alá egy törvénytervezet helyett.…..
Savonarola_67 2010.03.01 21:01:30
szily commentje arra vonatkozott, hogy mi is ez a címlap.
Némi oknyomozó újságírás után könnyen rájöhetett volna. A háttérben nem egy gyerek feje van, a kép a buchenwaldi tábor túlélőit - köztük több magyart - ábrázolja. Az eredetin (
hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Buchenwald_Slave_Laborers_Liberation.jpg&filetimestamp=20070605074121) látszik, hogy iszonyatosan soványak. Na most ez több okból is lehetséges:
Liberális változat: A holokauszt így történt, ahogyan tanultuk/tanítják, módszeresen ki akarták irtani a zsidókat.
Jobbos változat: Nem is volt holokauszt, meg különben is csak párezer áldozat volt, na meg hogy elbántak az indiánokkal és az örményekkel is.
Indexes változat: A kép egy anorexiás roborálótábort ábrázol a buchenwaldi erdő kellemes környezetében, a lakóknak Max Hamburger jutott. (Remélem ez az utóbbi ízléstelen poén elnyeri szily tetszését is! Értelmezéséhez katt a linkre!)
Savonarola_67 2010.03.01 21:10:40
@didaktikus: Nem a holokausztot kell tagadni, hanem azokat, akik a tagadásából vagy a tagadásának a tiltásából napi politikai/gazdasági előnyt kívánnak kovácsolni maguknak, ma, több mint fél évszázaddal a szörnyűségek után!
Savonarola_67 2010.03.01 21:30:56
@hedalens:
Kutya jó cikk!
"A baloldali, magát értelmiséginek nevező kutyafalka előszeretettel süt rá különböző becsmérlő jelzőket...
... Minden jóérzésű honpolgárnak kutyakötelessége kiáltani, hogy el a kezekkel Sólyom Lászlótól!"
Csak azt nem értem, hogy most akkor a baloldali kutyafalkának is kutyakötelessége kiállni az elnök úr mellett, vagy csak a jobboldali kutyafalkának?