Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D. János

63 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a cikk egy picit provokatív lesz. Aki olvas tudja, hogy az erőemelés a kedvenc sportom, így nem meglepő, hogy a legjobb sportnak tartom. Viszont a továbbiakban érvelni is szeretnék mellette, hogy miért gondolom így. Nyilván sokan nem fognak ezzel egyet érteni, ami nem is baj. Viszont nekik is…..
Az alábbiakban egy kis erőfeszítéssel végrehajtható tervet szeretnék ismertetni, amivel bárki elindulhat az egészségesebb és fittebb életmód felé. Az egyes lépéseket érdemes a számozásnak megfelelő sorrendben végrehajtani, mert nagyrészt egymásra épülnek. Nem kell velük kapkodni. Ha bármelyik…..
Számomra és edzőtársaim, tanítványaim számára a legfontosabb alapgyakorlat a Deadlift vagy Felhúzás. Ez az a gyakorlat, amit a kezdők is legelőször megtanulhatnak nálunk és ez az a gyakorlat, ami a legnagyobb hozzáadott értéket képviseli az edzésen. Miért, mire jó a Deadlift? A teljes testet, sőt…..
Az elmúlt Covid-19 terhelt időszak jól rávilágított arra - amit egyébként minden egészség és fitnesz iparban dolgozó szakember régóta hangsúlyoz - hogy mekkora egészségügyi kockázatot jelent az elhízás. Az elmúlt időszak adatai egyértelműen bizonyítják, hogy az időskori megbetegedéseken túl az…..
Néhány trükk, amivel erősebbé tehetjük immunrendszerünket: Alvás Aludjunk 7 - 9 órát, törekedve a minél mélyebb alvásra. Sokat segít, ha minden nap közel azonos időben fekszünk és kelünk, valamint, ha lefekvés előtt kerüljük a kijelzőket. Próbáljunk sötét és hűvös szobában…..
Lehetett hallani itt-ott, hogy bizonyos emberek pánikba estek az aktuális járvány miatt (szándékosan nem írom a nevét, mert már volt és lesz is még ilyen) és elkezdték felvásárolni a boltokban a lisztet és cukrot. Azon túl, hogy semmi ok pánikolni, hiszen olyan óriási túlkínálat van…..
Az alábbiakban a fekvenyomás és fekvőtámasz olyan változatait mutatnám be, melyekhez mindössze egy lelkes edzőtársra van szükség. Ezek a Ground Force Method rendszer haladó gyakorlatai közé tartoznak, ezért kezdőknek nem ajánlom.   1. Fekvenyomás (vagy invertált fekvőtámasz) partnerrel Ez a…..
IGEN, sőt ajánlott. A gerincferdülés akkor tud romlani vagy nagyobb problémákat okozni, ha gyengék a hátizmok. Ennek megfelelően erősen ajánlott olyan gyakorlatokat végezni, amelyek erősítik a hátizmokat. Az alábbi gyakorlatokat kifejezetten ajánlom gerincferdülés esetében…..
Az alábbiakban egy trükköt osztanék meg, amivel jelentősen csökkenthető az egészségtelen, kalóriadús étkezések negatív hatása. Nem csodafegyver, ha rendszeresen helytelenül étkezel, nem fog segíteni, viszont, ha becsúszik 1-2 csaló étkezés (pl. karácsonykor), azt még lényegében ellensúlyozhatjuk…..
Az alábbiakban egy újabb minimalista edzéstervet olvashattok. Ez egy osztott edzésterv, de van benne egy kis turpisság. A nap: mell & láb Fekvenyomás 3 * 5 Ferde pados nyomás egykezesekkel 3 * 8 Guggolás 3 * 5 Helyben kitörés 3 * 8/8 (opcionálisan extra bicepsz edzés) B nap: hát &…..
HOZZÁVALÓK (2 főre) 2 db teljes kiőrlésű kifli, 7 dl tej (lehet növényi is), 3 db tojássárgája, darált mák (150-200 g ízlés szerint), édesítőszer, vaníliás fehérje, vanília aroma.   ELKÉSZÍTÉS A kifliket karikázd fel, külön edényben a mákot keverd el az édesítőszerrel. Egy lábosban…..
Azt javaslom mindenkinek, hogy játszon rendszeresen (PC-n, konzolon, mobilon vagy ahol tud). Miért? Legalább 3 bizonyított pozitív hatása van a videójátékoknak: Fejleszti a problémamegoldó képességet. Steve Wozniak így fogalmazott:"Soha nem fogok felszólalni a játékok ellen, mert magam is…..
Kövess Instán: https://www.instagram.com/edzesjatek/ Ebben postban reagálni szeretnék az első Oldschool podcast fekvenyomással kapcsolatos felvetéseire, melyek szerint: "Sokkal természetesebb a földről felvenni és fej fölé nyomni egy súlyt." - Viki "Jó most nekiállok nyomni. Mi az első dolog,…..
Ehhez most nem írnék bővebb kommentárt, mivel én is elmondom a véleményem a videóban. Fogajátok szeretettel!..
Sok kutatás és kísérletezés eredménye a képen látható lista. Úgy vélem ezek a gyakorlatok mindenkinek beválnak, ha a farizom fejlesztése, formálása a cél...
Tavaly kicsivel több, mint 500 ember halt meg repülő balesetben és több, mint 1 300 000 autó balesetben. Az emberek többsége mégis a repüléstől fél jobban, mint az autózástól. Ez egy teljesen irracionális félelem, csupán az érzelmeinkre alapozott. Mégis sokan ez alapján hoznak meg…..
Pár hete vettem egy Mi Band 4 aktivitásmérőt. Sokat gondolkodtam rajta, hogy szükségem van-e rá, hiszen hasonló eszközt főleg futók használnak, én viszont nem futok. Viszont elég olcsó volt ahhoz, hogy tegyek vele egy próbát. Az alábbiakban azt olvashatjátok, hogy a Mi Band 4 mely funkcióit találtam…..
Az OldSchool podcast legutóbbi része az akaraterőről szólt. Volt benne egy számomra fontos rész, amiről írnék néhány sort. Az önjutalmazás problémája. Konkrétan arra gondolok, amikor valami édességgel - vagy más egészségtelen étellel - jutalmazzuk magunkat, pedig tudjuk, hogy nem fér bele az…..
Az edzés játék Miben vagyok jó? 2019.08.14 10:27:23
Nemrégiben megkérdezte valaki tőlem, hogy miben vagyok jó, mint edző, vagyis miben más az általam tartott edzés, mint más edzőké. Rájöttem, hogy - habár nekem ezt könnyű megválaszolni - nem biztos, hogy az eddigi blog bejegyzések vagy Facebook posztok alapján erre bárki is tudja a választ rajtam…..
Hozzávalók (1 főre): 150g brokkoli, fél doboz kefir, 1 gerezd fokhagyma (felaprítva), só, bors, őrölt szerecsendió, egy kis reszelt sajt (vagy kesudió). Elkészítés: A brokkolit főzd meg, én kb. 15-20 percig szoktam főzni. Egy szűrővel (vagy kanállal) a brokkolirózsákat szedd át a…..
Egy profi erőemelő számára rendszerint egyértelmű, hogy az erőemelés mindhárom fogásneme teljes test gyakorlat, más-más hangsúllyal. Sokaknak, akik kevésbé tapasztaltak az erőedzésben vagy nem erőnövelő céllal edzenek, furának tűnhet, hogy egy jól kivitelezett fekvenyomásnál a test minden izmának…..
A most indult OldSchool podcast első részének témája a kettlebell volt. Ezen belül is a legtöbb szó arról esett, hogy mire jó a kettlebell és, hogy egyetlen eszközként megállja-e a helyét. Persze, aki arra számít, hogy ezekre a kérdésekre egzakt választ kap, az csalódni fog, ugyanis szakértőink sok…..
1. Ha edzel diéta mellett javulni fog a testkompozíciód (csökken a testzsírszázalékod) Ha elkezdesz diétázni és azt szigorúan betartod, csökkenni fog a testsúlyod. A baj csak az, hogy, ha nem kezdesz el ellenállásos edzést is végezni mellette, akkor ugyan kisebb leszel, de a testalkatod alig fog…..
Korábbi bejegyzésemben  leírtam, hogy milyen problémákat okozhat az ülő életmód. Az alábbiakban arról lesz szó, hogy mit tehetünk a sok ülés negatív hatásainak mérséklésére. A legfontosabb a hátsó mozgáslánc edzése. Gyakorlatilag majdnem az összes fázisos izom hátul van (hátsó vállöv, hátizmok,…..
Az emberek többsége a nap nagy részét ülő pozícióban tölti. Sajnos ez a testhelyzet rengeteg káros hatással rendelkezik. A problémát az izmok szempontjából szeretném most megközelíteni. Előtte azért szögezzük le, hogy mind a szív-érrendszerre, mind a gerincre igen káros hatással van a sok ülés. A…..