Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sBc

0 bejegyzést írt és 257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Vivaldi 3.1 2020.06.13 12:29:24
A héten megjelent a Vivaldi legújabb kiadása asztali és Androidos platformokra is. Mindkét összeállításban megoldották, hogy az oldal automatikusan újratöltődjön, ha megváltoztatjuk a szűrési szintet a tartalomblokkolóban. A Chromium motor pedig a 83-as verzióra frissült, amivel együtt megváltozott…..
sBc 2020.08.07 21:20:29
@expa: Azt. Zavart az Opera kínai érdekeltsége és Linuxon nem támogatja gtk felületet.
Asztalon és mobilon is elvagyok Ff-el, sok jó kiegészítő van hozzá.
Magyar Opera Opera 63 2019.08.21 23:18:22
Vége a nyári szünetnek, így a böngészők fejlesztése is folytatódik. Az Opera és a Vivaldi egy nap különbséggel adták ki a legújabb stabil összeállításokat. Kezdjük időrendben az Operával! Bár az Opera marketingesei újabban teljesen semmitmondó bejegyzésekkel nehezítik az életünket, pár apróságot…..
sBc 2019.09.03 20:50:00
Magyar Opera Opera 60 2019.04.09 15:42:28
Nem káprázik a szemünk, az Opera tényleg kihagyta az 59-es verziót, és rögtön a 60-asra ugrott. Külsőre a legfontosabb változás a felhasználói felület sokadik újratervezése. Ezúttal a teljes minimalizmus irányába indultak el a különféle elemek szegélyeinek eltüntetésével. Mottójuk, hogy a böngésző…..
Magyar Opera Opera 58 2019.01.23 16:54:53
Gyakorlatilag a motorváltás óta folyamatosan kért funkció került be a legújabb verzióba: a böngésző bezárásakor felugró megerősítő ablak. A Firefoxhoz hasonlóan csak akkor működik, ha egynél több lap van megnyitva, viszont akit zavar, az kikapcsolhatja. Ezen kívül a fülsávon középső gombbal…..
Ha problémád van az Opera Mini vagy az Opera Mobile böngészőkkel, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera asztali verziójával kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
sBc 2019.02.20 22:14:38
@djuice: Esetleg ha rootolt a telefonod, akkor keres rá, hogy lehet-e fájlból visszaállítani vagy kiolvasni a könyvjelzőket?
sBc 2019.02.20 22:24:35
@djuice: marad akkor a papír, ceruza ;)
Magyar Opera Opera 57 2018.12.04 18:39:15
A beépített Hírolvasó továbbfejlesztett algoritmust kapott, illetve mostantól a Netflix ajánlatai között is lehet válogatni. Ennyi. Tényleg. Letöltés - Változáslista..
Magyar Opera Opera 56 2018.09.30 17:12:35
A hét elején az Opera legújabb stabil kiadása is megjelent. Mivel az 56-os verzió nagyrészt a nyári szabadságok idején készült, jelentős fejlesztésre nem számíthatunk. Sokan fognak örülni azonban, hogy a külön ablakban nyíló videólejátszóban most már a hangerőt is lehet állítani. Szintén sokan…..
Magyar Opera Vivaldi 2.0 2018.09.25 11:21:31
Hosszú várakozás után ma végre megjelent a Vivaldi 2.0-s verziója, ami a fejlesztői ágon még 1.16-ként futott. A késlekedés oka elsősorban a Chromiumot érintő architekturális változtatásokban keresendő. Mindenesetre a fejlesztőknek sikerült behegeszteni a motor 69-es verzióját a Vivaldi felhasználói…..
Mielőtt rátérnénk a konkrét újdonságokra, két fontos hírt is meg kell említeni az elmúlt hónap eseményei közül. Az egyik, hogy az Opera sikeresen belépett a tőzsdére. A kezdeti 12 dolláros részvényárfolyam 14,34 dollárra kúszott fel a nap végére, aminek hatására a cég értéke több, mint 115 millió…..
Egy-egy böngésző piaci elterjedése óriási jelentőséggel bír manapság. Minél nagyobb szeletet birtokol egy gyártó, annál nagyobb beleszólása van a webes szabványok alakulásába, annál több webes szolgáltatást tud a saját képére formálni, és nem utolsó sorban, annál több reklám bevételre tehet…..
sBc 2018.07.13 19:55:42
sBc 2018.08.01 21:26:28
@Nekomajin: Én azt gondoltam valamikor, hogy a böngésző funkcióhasználati adatok elküldésével a fejlesztők figyelik a telepített bővítményeket is és azokból kalkulálnak a felhasználói igényre.
Legalább is nálam a vpn, reklámblokkoló, átváltó, felugró videó fent volt anno bővítmény formájában. :D
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
sBc 2017.01.18 11:07:26
@penge™: Gondolom attól hogy kiszivárgott a kód még felhasználni illegális.
sBc 2018.07.29 22:17:06
@djuice: Nekem is volt hasonló gondom, de már nem emlékszem, hogyan, de külön alkalmazás kellett. Kérdés, hogy dlna, miracast vagy chromecast-en megy a folyam?
Én külön vettem egy Chromecast-et, amit simán kezel az Opera meg a VLC.

Tippek!
Helyi fájlra:
Windowsnál jobbklikk a fájlon és átvitel eszközre parancs, mediaplayer, sodaplayer, vlc.

Chromecast böngészőben:
chrome.google.com/webstore/detail/castbuddy/ghagedffjalchgcgdgfindabkpnmalel?hl=en-US&

Böngészőben ha nem chromecast:
chrome.google.com/webstore/detail/vget-extension-video-down/hniladkejehjfchadikcbjmgjaogciic?hl=en-US&

Tubecast:
www.microsoft.com/en-us/p/tubecast-for-youtube/9wzdncrdx3fs?activetab=pivot%3aoverviewtab

pcworld.hu/kozelet/dlna-az-ismeretlen-ismeros-64777.html

Google
Az 54-es verzióban a hírolvasó butított változata visszakerült a Kezdőlapra. Az RSS feliratkozások olvasásához továbbra is meg kell nyitni a Hírolvasót. A menübe bekerült egy új, Frissítés és visszaállítás nevű oldal, ahol a nevének megfelelően manuálisan lehet frissítéseket keresni, illetve a…..
Magyar Opera Opera R2 2018.04.24 19:15:57
Jön az R2, bármi is legyen az. Holnap délelőtt tíztől élőben lehet követni a hivatalos bejelentést. Megérkezett Az R2 (Reborn 2?) egy funkciócsomag, ami egy új mobil böngészőt, egy Flow nevű szinkronizációs szolgáltatást és egy új keresőt takar. Az Opera Touch a cég új mobilos böngészője, ami…..
sBc 2018.07.15 13:15:40
@sBc: Egyébként az Opera Touch elég jól kikupálódott, bővítették a tudását.
sBc 2018.07.16 09:27:03
@sBc: Ja és Flow-ban is már több eszközt fel lehet venni, párosítani! Akár csetelni is jó!
Igaz én még mindig nem használom. :D
Magyar Opera Hogyan tovább? 2018.07.12 14:09:58
Ahogy észrevettétek, az elmúlt hónapokban elég kevés új bejegyzés született, és ennek csak az egyik oka az, hogy nem volt túl sok időm ezzel foglalkozni. A másik ok az, hogy az Opera fejlesztése olyan irányt vett, mikor nem nagyon van miről írni. Az új funkciók egyszerűen csak működnek. Nincsenek…..
sBc 2018.07.14 12:57:38
@Nekomajin:
Ezt már többször kérdezted, de nem vagyok ehhez eléggé kvalifikált személy.

Nem kötekedésnek írtam a fentieket, csak ötletelek, kis reklámot szerettem volna az Operának. Pl.: Magyar súgó is lehetne!
Tudom, hogy már nem kockáknak készül az Opera, már engem sem érdekel annyira az informatika és a web, de akad pár jó ötlet az Operában ami egyedi és segíti a hétköznapi böngészést.
Persze Te bennfentes vagy és máshogy látod a dolgokat.
A stabil kiadás előtt elsősorban a magasabb prioritást élvező hibákat semlegesítik. Könnyen elképzelhető, hogy már jövő hét kedden elkészül az 1.0-s verzió, ugyanis a Vivaldi alapítói közül ketten (Jon és Tatsuki) reggelivel összekötött beszélgetésre hívják a nagyérdeműt – az összejövetel Palo…..
Az új év első kiadása rögtön egy új stabil verzió. A leglátványosabb újítás egy viszonylag új veszélyt igyekszik elhárítani. A reklámblokkoló beállításaihoz bekerült egy NoCoin nevű lista, ami a kriptovalutákat bányászó szkripteket tiltja le a reklámokhoz hasonlóan. Ugyanez a lista természetesen…..
Az Opera közösségi portálján, a My Opera-n összefoglalták, hogy mikor melyik mobil böngészőt ajánlott alkalmazni. Jelenleg öt különböző Opera megoldást lelhetünk fel a Google Play áruházban: Opera Browser, Opera Browser béta, Opera Mobile Classic, Opera Mini és Opera Mini…..
A béta csatornára átkerült fejlesztések Chromecast támogatás Weboldal mentése PDF-be A lapfülek helyi átrendezett és kibővített helyi menüje 4 kriptovaluta és méretezés felismerése a konverterhez Teljes változáslista Letöltés: Windows, Mac, Linux..
A 49-es verzió leglátványosabb újítása a képernyőkép szerkesztő felület. A képernyőkép elkészítése után nemcsak alakzatokat, hanem emojikat és szelfiket is illeszthetünk a képre. Egy-egy részlet bekarikázása vagy nyíllal megjelölése hasznos lehet. A szelfizést majd az idő eldönti. Kevesebb…..
Várható újdonságok Teljesen megújul a kezdőlap beállítások panelje. A változás nem csak a megjelenést érinti, hanem a tartalmat is. A cél, hogy az új felhasználók egy helyen megtalálják a költözéshez szükséges legalapvetőbb lehetőségeket. Flag mögött már elérhető a bővítmény ikonon drag and drop…..
A mai napon iOS-re is elstartolt a világ legnépszerűbb mobilos böngészőjének, az Opera Mininek a 6-os verziója. Mint ismeretes az Apple operációs rendszere iPhone-on, iPad-on és iPod-on fut, a Mini pedig mindegyikre elérhető az Apple Store-ból. Nem maradtak ki belőle a máshol már…..
Mi az az Opera Max? Egy alkalmazás, aminek segítségével csökkenthető a mobil készülékek adatforgalma. A Max jelenleg csak 4.0-s vagy annál újabb Androidra érhető el, és egyelőre nem is fog megjelenni más rendszerre. A távlati tervekben viszont még az sincs kizárva, hogy akár…..
sBc 2017.08.26 07:45:54
@sBc: Hogy kiegészítsem magamat az Opera Free VPN még elérhető Androidon.

Pedig azt gondoltam, hogy kinyirják ezt a VPN vonalat, mert egyre több országnak szúrja a szemét és tiltani akarják. Pont ott ahol az Opera népszerű: Oroszország, Kína

@Nekomajin: Jött az Androidos böngészőre egy dizájn frissítés. :D
Visszaugrottunk úgy 5 évet. Nem is értem?!
Magyar Opera Opera Linuxra 2014.12.03 18:06:54
A 26-os verzióval Az Opera végre visszatért a Linux világába. Vagy mégsem? Nem teljesen. Ubuntu Jelenleg az Opera hivatalosan csak az Ubuntut és az Ubuntu alapú rendszereket támogatja. A jövőben ez változhat. Ennek ellenére az új Opera több disztribúcióra is elérhető, mivel a…..
sBc 2017.08.18 08:04:09
@János Lipcsei: Kicsit részletesebben, példával írd meg a problémád! Máshova beléptet?
Addig is nézde meg a Beállítások > Adatvédeélem és biztonság
Automatikus kitöltés
✓ Weboldalakon lévő űrlapok automatikus kitöltésének engedélyezése
Jelszavak
✓ Az interneten beírt jelszavak mentésének felajánlása
sBc 2017.08.22 18:20:07
@János Lipcsei: Sütik engedélyezve?
...használd egészséggel! :D
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
Főbb újdonságok A felajánlott üzenetküldők közé bekerült a Telegram. Windows 7 alatt mókoltak valamit az ablakkerettel és a gombokkal. Még mindig nincs rendes Aero. Windows alatt mostantól minden H.264 videó hardveresen gyorsított lesz. (Eddig csak a streamelt videók voltak, és néhány kiemelt…..
sBc 2017.03.14 06:02:20
@gggg12: Magad lejáratásán kívül ezzel semmit nem érsz el.