Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phyllo

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krisztina egy érdekes paradoxont fedezett fel a végeken. Kiderült, hogy az autópályadíjtartozással rendelkező külföldi állampolgárok csak azután léphetnek az országba, hogy rendezték tartozásukat. A tartozást kizárólag postán feladott csekkel lehet rendezni. Ravasz.…..
phyllo 2010.05.09 20:25:47
@salapapa: Minden tiszteletem mellett nem értek egyet veled.
-jogállamban szeretnék élni és nem önbíráskodók között. Nincs senkinek joga a másikat megpöccinteni se. Mit szóltál volna, hogy ugyanilyen alapon előhúz egy pisztolyt és lelő?
"sajnálom, hogy ott és azonnal nem lincselték meg!" - Mi van, ha tényleg önhibáján kívül történt volna a baleset és ott helyben meglincselik?
Az olaszliszkai romák meglincseltek helyben egy embert, függetlenül, hogy bűnös volt vagy nem. Mondhatta volna a roma elkövető, hogy én nem vagyok orvos, nem tudhattam milyen sebesülést okoztak a lányomnak, de a homáron olvastam, hogy lehet lincselni...
A drága híg cukros kávék és béna sütemények szerelmeseinek, illetve a teraszon műanyagpohárból szürcsölgető fajtájának bizonyára jó hír, hogy mégiscsak lesz Starbucks a Westendben. Pirospontnak azt mondták, hogy május 17.-én nyitnak, szal az érintettek lassan…..
phyllo 2010.05.06 21:30:08
@salapapa: Attól tartok, pontosan ezt a megnyilvánulást vártam tőled. Olvasgatva a régebbi szösszeneteidet azt hiszem egy Lombroso típust képviselsz.
phyllo 2010.05.07 13:37:44
@salapapa: Természetesen nem a személyed ellen szól a véleményem, mert nem is ismerlek.
A homár egy szerepjáték. Mindenki, aki ide ír, szerepet játszik, de van aki néha komolyan veszi a szerepét. Én erre céloztam szerintem nem bántóan, te ezt túl reagáltad.
phyllo 2010.05.07 14:17:39
@salapapa: Nem ez a rövidítés nem tetszik, hanem általában a magyar nyelv helytelen használata. Természetesen a viccesen használt nyelvezetet én is kedvelem.
Még egyszer írom: szerintem túl reagáltad a csipkelődő megjegyzésemet.
Különben valószínűleg idősebb lévén én is sok rövidítést használtam ifjú koromban, pl(!) pzs, stb(!).
Remek, hogy vannak olyan Homár-olvasók, akik ha kell, személyesen is fellépnek, ha szorult helyzetbe került külföldit látnak. FaBRIK a kisföldalattin lépett akcióba, egy brit házaspár oldalán. Egyikük jegye nem volt kezelve, meg is kapták érte a magukét, pedig FaBRIK sokkal több…..
phyllo 2010.05.06 18:04:34
@Disznó Úr: Ez az úgynevezett becsületkassza volt a béketábor néhány országában.
Moszkvában is ilyen rendszer volt, természetesen a magyarok nem fizettek, hanem ráütöttek a kasszára, mire az megcsörrent mintha pénzt dobtak volna bele, utána letépték a jegyet.
A metro 5, a troli 4, a villamos 3 kopejka volt.
1 kopejka=16 fillér
Nem futotta a magyar turistának a 8-10 trapper és levis farmar árából.
trapper=150 rubel
levis=180 rubel
Szenzációs áremelésről szeretnélek tájékoztatni az ALDI szuper-hipermarket jóvoltából! Eddig 209 Ft-ért vásároltuk a burgonyapürét, most meglepetten láttam a reklámújságban, hogy levitték 219 Ft-ra!! Ott 309 Ft áll eredeti árként, ami, ugye, nem igaz, hiszen aznap, amikor a…..
Negyedórával záróra előtt nem akarta beengedni Szilvit a Déli pályaudvar Relay újságosa, aztán a címben idézett verbális támadást intézte a meghökkent vevőjelölt ellen. Akinek ezzel el is ment a kedve attól, hogy a tervének megfelelően női magazinokat szerezzen be a másnapi,…..
Újabb aerovivás történettel kedveskedik egy naiv ügyfelük, akinek egy hetet kellett volna várnia, hogy repülővel hazajusson Isztambulból. Végül a kitelepített idegenvezető rakta fel őket egy német utazási iroda mentőbuszára: Most olvasom éppen az Aeroviva szívatását a…..
phyllo 2010.04.24 17:57:40
@phyllo: Még arra is tanított édesanyám, hogy senkit, főleg nem hölgyeket ne fenyegessek telefonon és/vagy más módszerrel.
phyllo 2010.04.24 19:24:48
@eml: A magyar jog köszönőviszonyban sincs az igazsággal - mondta egy sztárügyvéd egy TV műsorban. Ha ő nem mondott igazat én sem?!
(Nem pontos az idézet).
Nándi szerint aggasztó szintre csökkenhetett a civilizáció tudatszintje, hiszen a Bosch hűtőgépekhez már debil rajzos útmutatót adnak: 2010-et írunk, midőn barátnőm több hónapos kiválasztási szertartásának hála megérkezett új hűtőgépünk. Már az első percekben mosolyt…..
Rengeteg reakció érkezett arra posztunkra, amelyik az Aeroviva Párizsban rekedt 9 utasának kalandjaival foglakozott. Alant olvasható a cég reakciója, csonkítatlan formában, Zsuzsa levelére: Az Aeroviva Utazási Iroda válasza: a Párizsból hazatért utas írására reagálva az…..
phyllo 2010.04.22 18:52:00
@muhaddib: Nem tudom, hogy te milyen üzletben utazol.
Nálunk nem csak a haszon a fontos, van üzleti korrektség is.Mit várjon az ember olyantól, aki fenyegetőzik, stb.
Mellesleg az évi 5 milliárd forgalomból ezt kárpótolhatta volna.
Az éttermemben, ha nem ízlik a kaja nem fizeted ki, nem csinálok balhét. Nálad úgy látom a pénz mindenek előtt. Átverni, lehúzni az ügyfelet, felétek ez a módi.
phyllo 2010.04.22 19:09:08
@muhaddib: Még valami: Ha egyszer az éttermemben vizet kérsz, mert szomjan akarsz halni, mindenkinek természetesen ingyen adom, neked 10000 dollár/pohár.Te mondtad, hogy a kereslet határozza meg a kínálatot. Más szavakkal: Az ember kiszolgáltatottságából üzletet csinálni...ettől fordul fel a gyomrom.
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
phyllo 2010.04.22 16:55:36
@tejbetök: Igazad van. Miért kell előre fizetni a szolgáltatásért?
A kocsmában is utólag fizetsz a megivott sörért. Előre fizetni csak egy helyről tudok: a kupleráj, bár rég voltam! voltam?
Béla szinte unikum a Homáron, mert nem örjöng, sőt világosan leírja, hogy az édesanyja hibázott, amiért nem tudta, hogy 90 százalékos kedvezményes jegyet csak másodosztályra lehet venni. Meg is lett a böjtje, mert egy 6200 forintos jegy helyett nem 620 hanem 1740-et fizetett. Béla…..
phyllo 2010.04.19 06:10:13
@hulladaemon: Kis magyar bunkótanológia: "nehogymár" a pék jegyet vegyen azért a buszra, munkába menet, hogy a faterod friss kiflit egyen...
phyllo 2010.04.19 06:54:42
@hagyma: Milyen jogon viszi haza a pék az ingyen kiflit? Nálam a szakács meg az ingyen húst viszi haza?!
Ezt úgy hívják, hogy lopás.
Meg kell fizetni a dolgozót.
Nálatok meg az űrhajós hazaviszi az űrsiklót?
A kollektív szerződés amúgy szabályozza a béreket és a béren felüli juttatásokat.
A dolgozót igenis vihetik ingyen a munkahelyére busszal, vonattal, taxival /tesco/, de az egész családnak ingyenjegy - azt soknak tartom.
Amúgy pedig a béren felüli juttatások nem növelik a nyugdíjalapot. Majd nyugdíjba menetelkor fognak siránkozni ezek az emberek, hogy miért csak annyi a nyugdíjam?!
phyllo 2010.04.19 07:17:08
@hagyma: Nálatok ezek a juttatások valóban béren felüli juttatások.
Mifelénk pedig munkabérpótló, pofád befogod típusú fizetés kiegészítések.
Nálatok az állami nyugdíj az alap, erre jönnek a nyugdíjpénztári megtakarítások.
Mifelénk még mindig az államtól várják a teljes nyugdíjat az emberek. Két év múlva totális csődben lesz a nyugdíjrendszer. Ekkor mennek nyugdíjba a Ratkó korszak gyerekei.
A János Kórház területén megálló, gyermekéért és a frissen műtött anyáért érkező apa autóján a Szamaritánus mentőszolgálat mentősei leeresztették az első kereket. Az indok az volt, hogy nem tudtak tőle beállni, pedig de. Akkor meg minek? Hogy "bunkó betegeket…..
phyllo 2010.04.17 20:56:07
@phyllo: A magánorvos 10.000-ért természetesen nem találta meg az epeköveket. Úgy látszik a keresetlen szavaimnak köszönhetően küldték a mentőt, de már "későn".
phyllo 2010.04.17 21:05:20
@CatMother: Csak az epevizsgálat volt ennyi.
A "távközlési liberalizáció" békében meghagyott kvázimonopóliuma miatt a mai napig szophatnak azon T-ügyfelek, akik kicsúsznak a minőségbiztosított ügyfélszolgálat mentális rendelkezésreállási idejéből: Kicsinyke utazási irodánk idén lejáró  bérleti…..
Pszichoterápiás jelleggel időről időre leközlünk külföldi, főleg nyugat-európai kuncsaftszopatásokról szóló történeteket. Ismerkedjenek meg a legmagyarosabb brit telekommunikációs céggel, melynek szereplői nem hajlandók szerelni, ha nem találnak parkolóhelyet. Az remek…..
Egy hónapja írtunk az IKEA csomagmegőrzőjének megbízhatatlanságáról és már meg is érkezett az akkor megtörtén feljelentés nyomán elindult ügy lezárása. Gyanusított nincs, csak 3 ugyanolyan eset, az IKEA leszarja, a rendőrség meg úgyszintén. A múltkori IKEA-csomagmegőrzős…..
phyllo 2010.04.15 09:06:43
@panka: Más kárán röhögni: téged minősít a viselkedésed...

Más.
Sopronban évekkel ezelőtt felújítottak egy régi, macskaköves utcát. A felszedett macskakövet egy depóba vitték. Mikor vissza akarták rakni a köveket, kiderült, hogy mind a kb. 10 kocsi kő eltünt. Úgy tudom, azóta se lett meg a tolvaj.
phyllo 2010.04.15 10:12:19
@szigiri: Szerintem a Roman maga veszi ki a drágább tárgyakat és hazaviszi megőrzésre.
Adja meg valaki az adatait : cím, e-mail cím telefon, stb. kapjon már néhány ezer e-mailt, hátha akkor kegyeskedik válaszolni.
Emlékszünk még a MOL stresszmentes sorsjegyére? A SuperShop ugyan nem annyira átlátszó és egyértelmű, de egy kis bogarászással tökéletesen megállapítható, hogy nyert, vagy sem. Ez még az értékesítés előtt, vagy akár közben is megtehető, ha úgy adódik. Nem tudom,…..
Megérzésből, csak a fotó alapján is hiszek Emőkének, hiszen a levelét a kapzsiság nem motiválhatta, mivel a számlát már eldobta. Mégis elküldte nekünk csalódása tárgyát, a parfümöt, aminek a csomagolásába valaki egy kiürült tesztpalackot rejtett el a Tescóban. Emőke, erre…..
phyllo 2010.04.14 12:28:41
@Swind: Nem tartozik a tárgyhoz,de én a pácolt hering szagút szeretem.
A magyar termék védjeggyel ellátott brazil, egyiptomi és kínai fűszerekről szóló posztunkra reagált a a védjegyet kibocsájtó Magyar Termék Kft. és a gyártó is, így végre tisztázhatjuk hogy mitől magyar a magyar termék. Ezek szerint minden az, ami az országban nyeri el végső…..
phyllo 2010.04.11 14:50:19
@phyllo: A szlovák rendszám magyar cégekre vonatkozik, itt az adózást elkerülőkre gondolok.
Ezt a honlapot ne az állam kezelje, legyen ez egy alulról építkező kontroll a cégeknek.
phyllo 2010.04.11 15:51:33
@Fánkevő Fáncsi: Ezért gondoltam egy önálló honlapot, ahova regisztrálhatnak a cégek az adataikkal amiket le tudunk ellenőrizni. Aki ide regisztrál, az un. társadalmi ellenőrzésen megy át, nem egy kft "ellenőrzi". Amelyik cég ide regisztrál, az a cég vállalja, hogy folyamatosan ellenőrizhetik az adatait(bérek, adók, stb.) A vásárlók viszont eldönthetik, hogy jogkövető cégek termékeit vásárolják, vagy az adócsalókat támogatják.
Biztos vagyok benne, hogy ez fontosabb szempont a vásárlók számára, mint pl. az, hogy honnan hozták az alapanyagot.
phyllo 2010.04.12 10:55:22
@Fánkevő Fáncsi: Én csak belga fagyasztott burgonya féléket és pékárut használok. Kiváló minőségű és árban is jó. Úgy tudom, hogy Mo-on termeltetik a speciális burgonyát, de Belgiumban dolgozzák fel és egy részét itt is árusítják /kizárólag nagykerben/.
Béla szomorúan tapasztalta, hogy fél éve töltögetett Shell-kártyája a Mekiben egy darab kis hamburgerre fussa: Körülbelül azóta volt egy üzemanyag-töltőállomásos pontgyűjtőkártyám, mióta bevezették. Régebben nem igazán használtam, csak a port fogta a fiókom mélyén.…..
phyllo 2010.04.10 08:49:38
@Megdobbent: Szép !?
@hagyma: Mikor nagyfaluban/Moszkau/-ban éltem, az önkiszolgáló!!! kocsmákban adtak az automatából folyó sörhöz krivétkit, amit evés előtt meg kellett pucolni a héjától, de jó élet volt!!!
Volt már kaviccsal felszórt játszóterünk, meg diktátor wc-s nénis is, most pedig a zuglói önkormányzatnak köszönhetően ismét egy használhatatlanná tett játékról kaptunk hírt. Az (egyébként nem vadiúj) EU-s szabály szerint ugyanis kötelező a hinta kilengésének megfelelően…..
Hamisciprusnak gyanús, hogy talán a csomagoláson feltüntetett magyar termék felirat nem is a csomagoláson belül található fűszerekre vonatkozik, hanem a csomagolóanyagra. Gondolja mindezt amiatt, amit a hajtás után mutatunk, sok-sok "magyar termék" védjeggyel árult,…..
phyllo 2010.04.06 20:13:27
@MrZed001: Ugyanúgy vágja vissza az általa szarnak titulált szlovák a magyar terméket.
Ha minden magyar csak magyar terméket vesz, akkor: - Külföldön is bojkottálni fogják a magyar termékeket, mert a világ így kerek. Ergo nem lesz export, azaz nem lesz miből venni semmilyen külföldi terméket. Lásd szocializmus.
Na ennyire pofonegyszerű a közgazdaságtan!
phyllo 2010.04.06 20:16:19
@phyllo: Ugyanúgy vágja vissza a szlovák az általa szarnak titulált magyar terméket.
phyllo 2010.04.06 20:49:55
@Mylady: Azt a bizonyos iróniát, gondolom érezted a sorok között.
A Homár sosem értette igazán, hogyan képesek a mobilszolgáltató csak a túlsokadik szervizlátogatás után cserélni a telefonokat, amikor azok nyilvánvalóan a legritkább esetben javítanak rajta bármit. A Pannonnál vett SonyEriccson C702-es történetéből kiderül, nem elég, ha 4x a…..
A modern magyar ember joggal kínzó főkérdésre keresi a választ S.: illik vagy kell-e borravalót adni, ha pultban fizetünk, és elvisszük az árut. S. egy elvitelre sütő pizzásnál nem tejelt, mire beszóltak neki. Ő postát és közértet emleget, ahol nem jattolunk. Kocsmában viszont…..
phyllo 2010.04.06 09:43:35
@Rékuc: Én voltam olyan étteremben, ahol a kötelező szervízdíjon felül kértek borravalót /felhomályosított a pincér/.
Mellesleg én is éttermet vezetek és volt olyan asztaltársaságom, akik üdülési csekkel fizettek amiből tudvalevőleg kb. 8%-t levon a kibocsátó, kértek a díszes szalvétából emlékül néhány darabot és centire fizettek egy Ft borravaló nélkül.
Nálunk szigorú ukáz van: minél kevesebb a jatt, annál kedvesebben búcsúzunk a vendégtől /komolyan/, higgyétek el hosszabb távon megtérül.
phyllo 2010.04.06 09:55:40
@Rékuc: A legtöbb helyen igen, elvárják a borravalót a szervízdíjon felül, mert ahogy fentebb írtam az mind a tulaj zsebébe megy. A legtöbb helyen a szervízdíj is a tulajt gazdagítja, a pincérek abból ritkán kapnak.
Nálunk hetente osztjuk szét a jattot a dolgozók között.
Nálam dolgozott egy pincér, aki nem akart osztozni a szakáccsal és a mosogatóval el is küldtem. Szerintetek a konyhalány is érdemel jattot?
phyllo 2010.04.06 10:19:26
@Kulics: Viccnek jó volt. A fizetésről annyit, hogy korrekt órabért kap mindenki bejelentve(!) + jatt. Nincs is nagy fluktuáció.
Vendéglátós ismerősöm kérdezte, hogyan élsz meg, ha nem csalsz: nem veszek évente új autót, sőt...
Ildikó édesanyjával szórakozik a nagykőrösi Posta. Először azt mondták neki, csak meghatalmazással veheti át a levelet, majd amikor azt beszerezte, már csak személyesen a címzett vehette volna át: 2010. március 29-en állandó lakcímemen a postai kezbesítő értesítést hagyott,…..