Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oh Dae Su

5 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hete láthattátok a MTI Fotóarchívummal közösen indított sorozatunk előző részét. 1959 olyan termékeny volt a színes fotók szempontjából hogy ebből az évből két részt is láthattok. Ugyancsak két hét múlva érkezik a következő év ami már az 1960-as lesz. Tartsatok velünk akkor is! 1959. október…..
Ma néhány, karácsonyt idéző képpel jövünk (lesz még a héten). Pillantsunk bele az amerikai Sears áruház 1979-es katalógusának játékai közé. Lássuk mire vágytak akkoriban a gyerekek. Közben nekem óhatatlanul is eszembe jutott, hogy kiskamaszként milyen játékaink voltak az…..
Az elmúlt 10 évben teljesen természetessé vált, hogy amiben Ryan Gosling szerepel, az biztosan sokakat érdekel a pénztáraknál. Így van ez a héten bemutatott Szárnyas fejvadász 2049 esetében is. Hirtelen vált Hollywood legfelkapottabb férfi színészévé, amolyan férfiideállá. Ugyanakkor nem csak a női…..
Olyan van, hogy elromlik egy gép, teszem azt egy lift. Olyan is előfordul, hogy többször is javítani kell valamit. De vajon mennyire normális az, ha a fenntartó és a karbantartó cég egymásra mutogat, miközben a kismamák, mozgássérültek, idősek lépcsőhegyeket másznak napokon keresztül? Nem beszélve a…..
RockStation Egy valóra vált álom 2017.03.01 16:00:00
Manapság csak arról olvasunk, hogy így szerzett pár milliót, úgy épített házat, innen szerezte a vagyonát, és amúgy is ki az a barom, aki rendesen dolgozik? Na, skacok ezt felejtsétek el a francba! Itt a tökéletes példa, hogy a kemény munkával meglehet élni, és nem kell silány…..
Az már nem újdonság, hogy a szupermarketek különböző módszerekkel próbálnak beférkőzni a pénztárcánkba, legyen az személyes adatgyűjtés, célzott reklám, és még sorolhatnánk. Alapvetően nincs is ezekkel különösebb baj, amíg mi, vásárlók tisztában vagyunk ezeknek a…..
Néhány kép a Getty kimeríthetetlen képtárából. Sosem látott képek a zschopaui MZ-gyárból és az eisenachi Wartburg szerelőcsarnokából. NDK autó- és motorgyárak,1968-69...
Ma 75 éve 1941. december 7-én a második világháború csendes-óceáni hadszínterén a japán flotta megtámadta az Egyesült Államok haditengerészetének hawaii-szigeteki támaszpontját...
A három évvel ezelőtti elég unalmasra és szürkére sikerült Construct után hamarosan érkezik az Atoma című új Dark Tranquillity-lemez. A göteborgi szupermelodikus 'death' metal zenekar hozza az utóbbi években tőlük megszokott totális semmilyenséget, amire a vadiúj The Pitiless című dal se fog…..
Oh Dae Su 2016.09.27 14:40:13
A szaksajtó és a közönség is most szépen elvolt a hétvégén a Guns-AC/DC-törénésekkel valamint azzal, hogy a Record Store Daynek van-e a továbbiakban bármi értelme vagy nincs. Pedig egy ugyanilyen, sőt, ennél sokkal durvább dolog is lezajlott az elmúlt napokban a Leaves' Eyes zenekarnál: Liv…..
Aki krimit fogyaszt, rossz ember nem lehet. De attól még persze választhat rossz krimit. Mert vannak ezek az előrecsomagolt, főcímtől végefőcímig a cselekményt egy az egyben kibontó, karakterfejlődésre mit sem adó, 45 perces gyorsfogyasztásúak. Nincs ezekkel semmi baj, sőt, gyakran megteszik, ha…..
Szovjet fotográfusok művei 1950-től 1988-ig. 16+! Demográfia. 1960. Viktor Ahlomov..
  Objektív: az új Thy Catafalque-album (már a hatodik a sorban) október 16-án jelenik meg a Season Of Mist kiadónál, Sgùrr címmel a kilencszámos lemezen a párperces dalok mellett vannak tíz perc feletti tételek is sem Tóth Ágnes, sem Bakos Attila nem szerepel a lemezen a…..
Valószínűleg a Business Insider szerzői nem jártak még az újvidéki Péterváradi erődben, azért nem került be az alábbi összeállításukba az Exit fesztivál…..
Oh Dae Su 2015.08.05 13:36:20
A Metalsucks írta meg, hogy egyik olvasójuk Burzum-cuccokat szeretett volna eladni az Ebayen, aztán ezt az üzenetet kapta: Magyarán a Varg Vikernesszel kapcsolatos lemezek, pólók, egyebek gyűlöletkeltők, erőszakosak, ezért az Ebay szabályzata szerint nem lehet őket árulni. A…..
Annyira gyorsan történt minden, én lepődtem meg a legjobban. Persze volt róla szó, hogy majd egyszer jó lenne megcsinálni,  valamikor megpróbálni, na de ilyen hirtelen??! :)..
Oh Dae Su 2014.05.10 14:04:16
(Aki még nem olvasta volna a korábbi részeket: Szekeres Ferenc első rész kezdetektől az olimpiáig, Második rész: A három olimpia, és három országos csúcs.) A moszkvai olimpiát követően is folytatódtak a jó szereplések. Szekeres ebben az időszakban élte sportpályafutása…..
A faházakban az ágy 100 éve vetetlen, és a könyvet sem nyitotta ki senki. Ausztrál Antarktiszi Expedíció indult Douglas Mawson, ausztrál antarktiszi kutató 100 éve vezetett expedíciójának nyomába. A kutatók, akiket elkísért a Guardian tudományos szakírója, Alok Jha is,…..
A futásról szóló képregénye után a Runner's World magazin is felfigyelt a The Oatmealre, vagyis a szerzőjére Matthew Inmanre. Készítettek is vele gyorsan egy interjút, amiben a futás mellett az erdőben WC-zés és szarvasvadászati tippek is szóba kerülnek. Runner's World: Mikor…..
Jókuti András világevőt, egykori Café műsorvezetőt nem kell bemutatni a gasztronómia iránt érdeklődőknek. 110 kiló után eltávolodott egy picit a sportolástól, de soha nem teljesen: az egykori vízilabdázó folyamatos visszatérése következik a sporthoz, enjoy! –…..
FOOT-óbarom A nagy szembesülés 2013.09.09 22:45:50
Annyira nem volt kedvem Nike félmaratonra menni, hogy szinte fel se merült bennem a lehetősége. A hivatalos válaszom a "miért"-re olyasmiből állt, hogy budapesti rendezvény, és én csak a bivalybasznádiakat szeretem, illetve, hogy túl sokan vannak és drága a nevezés. Az őszinte…..
A tárggyal ellentétben nem állítanám, hogy el sikerült érnem a kíváló sportoló kategóriát az elmúlt három hétben futással kapcsolatban. A helyzet az, hogy a lányom három hete, 2013. július 16-án este 19 óra 47 perckor született meg. (Ez a teljesítmény nem rám vonatkozott,…..
Egy korábbi kommentben olvastam valami olyasmit, hogy nem éppen én testesítem meg az átlagfutót, így nehéz azonosulni velem, meg amúgy is ezek a külföldi terepfutóversenyek érdektelenek. (Szerintem ez nem igaz.) Megosztom múlt heti élményem. Ez nem terepfutó verseny, hanem…..
Július 30-án, kedden Budapesten lép fel az Anthrax. A Budapest Park-os bulira kicsit megtépázva jön a csapat, ugyanis, ahogy mostanában többször, Charlie Benante helyett Jon Dette dobol majd náluk, de a főnök, Scott Ian biztosan itt lesz majd. Vele beszélgettünk pár hete…..
Oh Dae Su 2013.07.30 14:26:33
@Bretschneider detektív: Charlie eltángálta az asszonyt, aztán most valami lakhelyelhagyási van ellene. Komolyan!

@A szerzőnek: Amúgy az most komoly, hogy ilyen bulvársajtóra jellemző marhasággal próbáljátok meg felkelteni az olvasók érdeklődést az index főoldalon. NEM mondta, hogy csak most ismerte meg a SOAD-ot. Azt mondta, hogy a SOAD volt az egyik legutóbbi banda a jelenlegi színtérről, amit megismert. Lehetett ez mondjuk 10 évvel ezelőtt is! Azt hiszem ezzel csak azt akarta érzékeltetni, hogy mostanában nemigen követi a szcéna alakulását.
Oh Dae Su 2013.07.30 14:31:32
@Bretschneider detektív: jaja, most hogy mondod, tényleg arról volt szó, hogy a neje megtámadta, aztán valami komolyabb hajcihő lett a dologból. Sajnos én sem tudok menni, ami azért nagyon fájó, mert a Worhip Music a legjobb lemezük kb. a Persistence of Time óta!
Free + Flyknit egy cipőben! A világpiacon 2013. augusztus elsején jelenik meg a legújabb és talán legérdekesebb Nike futócipő, ami összegyúrja a két korábbi technológiát, a Flyknit-et (ha lehet, angolul 'k' betű nélkül ejtsük, fláj-nit) és a Free-t. A Nike Free-ről már…..