Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monty & Bozótnéger

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha véget nem érő törekvésünk, hogy megtaláljuk az ideális hátizsákot… Ami persze nem létezik, hiszen céltól, időtartamtól és egyéb tényezőktől függően mindig másra van szükség, de tény, hogy vannak típusok, amelyek kiemelkedően jól teljesítenek egy-egy tágabb kategóriában. Az 5.11 cég pedig évek…..
A vadon szava Oldaltáskák terepre 2022.12.28 13:59:42
A természetjáró emberek többségéről elmondható, hogy foglalkozik felszerelése fejlesztésével és optimalizálásával. Ennek pedig kulcsfontosságú elemét jelentik a hordozóeszközök, azon belül is elsősorban a hátizsák, másodsorban az ilyen-olyan málhaöv, övtok, mellény vagy épp az oldaltáska. Most ez…..
Ha van nemzetközileg ismert és elismert név a túlélés, bushcraft területén – és szerencsére van –, az bizony Ray Mearsé. Az angol származású túlélési oktató és szakértő immár ötvenedik esztendejéhez közelítve úgy gondolta, neki is van mit mesélnie saját életéről.…..
Szomorúan értesültünk nemrégiben arról, hogy az általunk nagyrabecsült Makrai Tibor István (1957-2013) "Ales" eltávozott közülünk. A honvédség egykori túlélési szakértőjétől, számos túlélésről és késekről szóló cikk szerzőjétől búcsúzunk most, és néhány személyesebb gondolattal emlékezünk meg róla…..
Bear Grylls napjaink talán legismertebb extrém sportolója. Egy évvel azután, hogy magyarul is kiadásra került túrázós-táborozós kézikönyve, A vadon törvényei, már önéletrajzi kötetét is beszerezhetjük, mely a Tűzön-vízen át! címet viseli. Számunkra persze a fontos…..
A vadon szava blog betöltötte 2. évét, lássuk, mire jutottunk ebben az esztendőben. Cikkeink száma 15-el gyarapodott, ami számszerűleg ugyan nem sok, megírni viszont annál több idő volt. (Mellesleg jópár cikk van már magas készültségi állapotban, csak kéne egy kis idő a…..
Létezhet-e jobb túra a Kinizsi Százasnál? Örömmel jelentjük be az első vendég-cikket blogunk történetében. Egyik kedves olvasónk, akit nevezzünk mondjuk FerRaRónak, itt, a Vadon szava hasábjain kívánja közzétenni exkluzív beszámolóját egy valóban nem mindennapi…..
A poncsót, mint a túrázós-táborozós körökben sokoldalúsága miatt igen népszerű többfunkciós felszerelési tárgyat (esőkabát, szélfogó, sátorlap, ponyva stb. egyben) aligha kell bemutatni. Szót érdemel viszont egy hasznos kiegészítője, melyet az amerikai haderőknél…..
Az előző részben kitárgyaltuk, hogy hogyan használjuk a szemünket és többi érzékszervünket éjszaka, illetve hogyan mozogjunk sötétben. Most ejtsünk pár szót az éjszakai túrázáshoz szükséges felszerelésről. Erről egyébként sokat lehet beszélni, de hogy kinek mi a…..
Ezúttal – kissé elszakadva a gyakorlatias dolgoktól – térjünk ki a túlélés elméleti hátterére, vagyis az ehhez szükséges legalapvetőbb elemekre. Ezekbe sokszor bele sem gondol magától az ember, pedig érdemes röviden végigfutni...
A hazánkban megjelent túlélőkönyvek egyik legelső darabja volt a Hajja & Fiai Kiadó által 1995-ben kiadott Túlélés. A Len Cacutt szerkesztette kötet bevallottan a NATO kiképzési kézikönyvei nyomán készült, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a tartalom szinte…..