Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomBrady

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Július 1-től szeptember elejéig nyári szabadságot veszek ki. Azért ilyen homályos a vége-dátum, mert ha sikeresen felvesznek környezettudomány MSc-re az ELTÉre, akkor a szeptember nekem elég sűrű lesz :D. (Bár akkor is sűrű lesz, ha második helyen biológia MSc-re vesznek fel a…..
TomBrady 2010.07.01 21:26:41
@Birtalan Balazs: Balázs minden gondolatával egyetértek. Nagyon fején találta a szöget...
Az ökopárt nem támogatja az ökoállamfőt?A legyen újra Sólyom László az elnök azaz a www.ke2010.hu weboldalt a mai napig nem írták alá "a nagy ökofenntarthatózöldek", az LMP nagy része. Az eddigi leg ökotudatosabb köztársasági elnököt nem támogatja aláírásával a…..
TomBrady 2010.05.10 01:49:56
@Pacsker:
Na ne, ezt már Te is látod szerintem, hogy nagyon gyenge: szimbolikusan fölszólítom önmagamat a támogatásra... Muhaha.

Na de ajánlok valamit: kérdezd meg Lányit, hogy a Sólyom-kampány kezdeményezői megkeresték-e Ángyánt, Bencsiket vagy Illést? Ha nem, miért nem? Ha igen, ők miért nem írtak alá? És aztán kérlek, írd meg ide a választ!
TomBrady 2010.05.10 02:20:58
@meta_:
Ultaparlamentáris? Ultraparlamentáris? Hát, használhatunk nem létező fogalmakat, csak mi az értelme? :) Persze ha ez a fogalom nálad azokat takarja, akik unfair dolognak tartják számon kérni bárkin is, hogy nem levelezik saját magával, akkor jó skatulyába dugtál engem. :)

Amúgy meg iszonyúan inkorrekt számon kérni azt is május elején egy párton, hogy a július eleji választással kapcsolatban miért nem támogat valakit. Nem feltételezhetjük esetleg, hogy nem tartják még kellően aktuálisnak? Hogy később terveznek egy látványos kiállást? Hogy nem tartják célszerűnek már most ellőni a puskaporukat? Satöbbi. Ez mind lehetséges.

Persze ehhez kellene némi jóindulat is, de láthatóan Nektek csupán annyi a célotok, hogy bármibe belekössetek, amit az LMP tesz. Bebizonyítandó, hogy az Egyetlen Hiteles Tutifasza Extraöko párt az bizony az Élőlánc. Hát, engem meggyőztetek. Igen, hiteltelen zöldrefestő mocsok banda az, amelynek van olyan tagja, aki nem tartja helyesen az ásóbotot (vagy mit). Az meg pláne, aki nem hajlandó önmagával levelezni. Az igazi öko igenis levelezik olykor önmagával, sőt mi több, erről ismerszik meg!

Na de nem akarok cinikus lenni, valójában ezek a próbálkozásaitok az LMP lejáratására a kívülálló szemével nézve a szánalmas kategóriába tartoznak. Lehet, hogy elvakult élőláncosok körében ez menő, de azon a nagyon szűk körön kívül már erősen szánalmasnak látszik, és csak nevetségessé teszitek vele az Élőláncot. Az esetleges komoly és jogos LMP-kritikáitokat is hiteltelenítitek ezzel. Észrevehetnétek már magatokat!
Kapcsolódó cikkünk: Nyitva tartott szemmel - 1. rész Vasárnap az LMP kampánycsendet sértett, tudniillik spammelt! Bár az LMP igyekszik úgy feltűntetni, mintha nem tett volna törvénybe ütközőt, de ugyanahhoz a módszerhez nyúlt, mint Seres Mária, a TomCat szervereiről…..
TomBrady 2010.04.15 14:33:35
@Pacsker:

Igen, Mester, kérdezek! Mester, világosíts meg! Mester, enyhítsd botrányos tudatlanságomat! :)

Komolyra fordítva:

1. Nem nyilvános kommunikációból tudom. Belső kommunikációból. Te amúgy mikor csatlakoztál az Élőlánchoz? 2005-2006-ban emlékeim szerint a környékén sem voltál.

2. Rauschenberger is "szervbizes" volt, Vay pedig jó ideig elempés, de mindegy, ez a számháború unalmas és lényegtelen. A lényeg az, hogy csaknem az egész védegyletes belső mag (tehát Lányi korábbi emberei) továbbra is vállalta a közösséget a Védegyletben a "gonosz" Schifferrel és társaival.

3. Történetesen ezt is Schiffertől függetlenül tudom, de mindegy. Nem is akarlak tovább győzködni arról, hogy a történet árnyaltabb, mint ahogy gondolod, és a Lányi-féle olvasat nem az egyetlen. Látom, hogy a falnak beszélek. Te csak tanítani akarsz engem, tanulni nem akarsz tőlem. Gondold csak azt tehát továbbra is, hogy az Élőlánc kudarca egyedül Schiffer Sátánnak köszönhető, ahogy ez a mai csúnya, borús idő is. :)
TomBrady 2010.04.16 00:33:50
@Pacsker:
Már csak a neofita buzgalmadból is gondoltam, hogy új fiú vagy az Élőláncban. :) Hát igen, ez olyan mint egy szerelem hajnala: az elején még rózsaszín köd lebeg a szemünk előtt. Amúgy engem az lep meg, hogy új fiú mivoltod ellenére roppant magabiztossággal jelented ki, hogy mik történtek x évvel ezelőtt. És például határozottan mered állítani, hogy valamit rosszul tudok, miközben kettőnk közül csak én voltam négy-öt évvel ezelőtt az élőláncos események közelében (valamelyest).

Ráadásul egy csomó konkrét tévedés is van abban, amit a múltról írsz. A legutóbbi leveledben például az, hogy "Rauschenberger 2004 őszén bukkant fel az Élőláncban". Ilyet nem tehetett, mert az Élőlánc 2005-ben alakult. (Valójában a Védegyletben bukkant fel abban az évben, és egy másodpercig se volt élőláncos, Schifferrel együtt farolt ki még a megalakulás előtt.)

Amúgy nagyon ajánlom Neked Kuroszavától A vihar kapujában című filmet. Az nagyon jól bemutatja, hogy egy múltbeli történésre mennyire másképp képesek visszaemlékezni a résztvevők. Azaz nincs egyetlen helyes olvasat.

Ja, meg a Brian életét is, amire már utaltam. A Júdeai Népfront onnan jött a korábbi hozzászólásomban, nem tudom, mennyire volt érthető.
TomBrady 2010.04.17 01:14:23
@Pacsker:

Pacsker, akkor ezt most vegyem megtiszteltetésnek, hogy már segítséget is hívsz ellenem? :)

Na de komolyra fordítva. Szerintem az eddigi hozzászólásaimból is kitűnhetett a figyelmes olvasó számára, de most nyíltan is elmondom, miért töltök időt a kommenteléssel ezen a jó kis blogon (ezt most nem ironkusan írom, tényleg jó kis blognak tartom). Azért, mert iszonyúan, sőt kurvára zavar, hogy tehetséges emberek, akik gyakorlatilag ugyanazt szeretnék elérni, képtelenek összefogni, hanem inkább acsarkodnak egymásra. Ezeknek az embereknek a jó része évekig együtt húzta a szekeret a Védegyletben, és - bár csak viszonylag felületesen követtem a Védegylet tevékenységét - nekem úgy tűnik, klassz dolgokat csináltak ott. Aztán egy alapvetően személyes konfliktus miatt két (sőt, igazából több) táborra szakadtak szét, és most undorító módon fúrják egymást. Amíg az Élőlánc megerősödése reális lehetőség volt, Schiffer és társai végeztek gusztustalan aknamunkát az Élőlánc ellen. Most pedig, hogy az LMP vált tényezővé, Lányi és társai mocskolják őket.

Az már föl sem tűnik, hogy a Júdea Népe Front és a Júdeai Népfront valójában lényegileg ugyanazt akarja (a rómaiak elkergetését), a különbségek a kívülálló szemével árnyalatnyiak. A szekértáboron belülről nézve persze már nem így látszik: a másik az ökopolitika elárulója, tehetségtelen emberek gyülekezete, csak a hatalmat akarja stb.

Kívülről nézve, de ugyanakkor mindkét táborból többeket személyesen ismerve (nem, kedves Ertsey Attila, nem a képernyőről tájékozódom), az egész történet tragikusnak néz ki. Pusztul a Föld, pusztul az ország, de mi képtelenek vagyunk összefogni, inkább megpróbáljuk megakadályozni a másik párt megerősödését (Schiffer 2006), vagy igyekszünk lejáratni és hiteltelenné tenni a másik pártot (Lányi 2010). Hát ez van. A személyes ambíciók, sértettségek stb. ködében a nemes célok háttérbe szorulnak. És ez persze aligha fog változni, amíg az Élőláncot az igencsak hiú Lányi András, az LMP-t pedig az igencsak rosszindulatú Schiffer András vezeti.

Hát, kedves Pacsker, ezért töltök itt annyi időt kommenteléssel, mert ez szörnyen elszomorít. És - lehet, naivan - azt hiszem, hogy egy-két észérvvel talán tudom mérsékelni az élőláncosok gyűlölködését az LMP irányába. (Ez fordítva most nem annyira működik, mivel az Élőlánc nem tényező. De ha az volna, biztos vagyok benne, hogy az LMP-sek is gyűlölködnének rendesen az Élőlánc irányába, sajnos.)

A fentiekből az is következik, hogy minden vélelmetekkel és állításotokkal szemben nem vagyok LMP-s. Csak a Júdea Népe Frontból nézve tűnök annak. Valójában csak távolról szimpatizálok velük. Mint ahogy az Élőlánccal is. De a legjobban annak örülnék, ha a két társaság egyszer majd újra összefogna. Vagy ha ez nem megy, akkor inkább annak örülnénk, ha hagynánk a pártpolitikát a francba, és valami más módokon próbálnánk ökológiai forradalmat csinálni.

Végül pedig tisztelettel kérlek Téged és másokat is, hogy ne küldjetek most olyan válaszokat, hogy "mi, tisztaszívű, romlatlan élőláncosok milyen tutik vagyunk, bezzeg a mocsok, romlott LMP miatt lehetetlen az együttműködés", és az LMP-sek se küldjék a fordítottját, mert pont ennek a szemléletnek a tragikusságáról beszélek.

U.i.:Az általam nagyra becsült Ertsey Attilát pedig így ismeretlenül is üdvözlöm! (Autonóm Ház rulez!)
Az energetika volt a fő témája az idei Budapesti Szkeptikus konferenciának, de egy kiállítás áltudományos humbugjait is elővették a kételkedés prófétái. A rendezvényen bemutatták az első szkeptikusfilmet és a tudományos újságírás problémáit is elsírhatták a jelen levő…..
TomBrady 2010.03.04 15:51:57
@greybull:
Aki egy kicsit is jártas a huszadik századi magyar történelemben, az az emberek Dunába lövetéséről a nyilasokra és a vészkorszakra asszociál. Másra nem is nagyon tudna. Tehát egyetlen apró lépés volt eljutni Pacsker bejegyzésétől a "zsidózásig". Szóval, csak emiatt még ne szállj ki.
TomBrady 2010.03.04 16:10:26
@Pacsker:
Egyetértek. Én is olvastam azt a könyvet, és amúgy nemcsak a papírmentes iroda paradoxonját írja le, hanem egy másikat is (Jevons). Meg még a paradoxonokon kívül is hoz föl a szerző pár antitechnooptimista érvet, vagy három továbbit, ha jól emlékszem.
TomBrady 2010.03.04 16:16:29
@Pacsker:
Eredetileg lövés volt, de amúgy örülök, hogy javítottad!