Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Politikazabáló

186 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban több kormánytag is kijelentette, hogy a készpénzt előnyben részesíti. Emlékezetes, amikor Szijjártó Péter 75 ezer forintos cipőjének fizetésekor azt mondta, hogy "csak a készpénz". De miért is? Mi baja lett volna, ha kártyával fizeti ki? Miért jobb kivenni az ATM-ből és utána bevinni egy…..
Politikazabáló Összepedofilozni 2024.02.10 22:57:18
Az Arthur J. Finkelstein-i úton halad már jó ideje a Fidesz. Ez kiválóan működött eddig. Ennek lényege, hogy mindent mérni kell a félelemre kell hatni lejárató, negatív kampánnyal kell élni az ellenféllel szemben Ez a félelem és negatív kampány működik Gyurcsánnyal, Brüsszellel, a…..
Az Orbán-kormány mostanában tálcán kínálja azokat a témákat, amelyekkel választókat lehetne nyerni, melyekkel a hitelességüket lehetne megbillenteni, de valamiért az ellenzék többsége nem csap le ezekre a lehetőségekre, és nem tartják napirenden ezeket a kérdéseket. Néhány ilyen téma az utóbbi…..
A sokadik akkumulátorgyár vagy hozzá kapcsolódó üzem érkezését jelentette be a külügyminiszter az elmúlt időszakban. A megvalósult, a folyamatban lévő, és a tervezett beruházásokat tavaly decemberben térképre tett a Magyar Narancs. Ezeken az újabb bejelentések még nincsenek is rajta. De milyen…..
Sorra lépnek át a DK-ba az eddig más pártokban politizáló politikusok. Lassan már követhetetlen, de az utóbbi egy évből néhányat összeszedve: Molnár Gyula, az MSZP volt elnöke Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere Szücs Balázs, a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere Erdősi Éva,…..
A legszebb keresztényi öröm a káröröm A német válogatott kiesése utána nagyot ment a káröröm a jobboldali sajtóban. Ismert, hogy a legszebb öröm a káröröm, csak újdonság, hogy a "patrióta keresztények" egy részének is ez lett a legnagyobb öröme. Ennél erősebb megnyilvánulások is voltak, például…..
A hírek szerint Bencsik János főkonzul lesz Torontóban, Volner János pedig külgazdasági attasé lesz Szingapúrban. Közel egy éve még egymás mellé sem ültek le. Mindkét politikus a Jobbikban politizált, Volner előbb lépett ki, Mi Hazánk, Volner Párt majd Huxit pártok következtek. Volnert korábban a…..
Egyes kormányközeli "szakértők" általában egy az egyben felmondják a kormány álláspontját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Ennek legfontosabb elemei, hogy Oroszországnak jogos igénye van sok mindenre a saját biztonságára hivatkozva, a szankciók csak Európának rosszak, Oroszországnak nem…..
Tökéletes kommunikációval adja el az Orbán-kormány a megborult költségvetési egyensúly helyreállítása miatt bevezetett intézkedéseket. A részletek csütörtökön derülnek ki, de a szerdai bejelentésből más sok mindent megtudhatunk. A bűvös szó: extraprofit Rövid, tömör, megjegyezhető. Valami…..
Politikazabáló MZP védelmében 2022.04.04 21:41:12
Logikusnak tűnik, hogy a vesztes pártok vezetői (Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Kanász-Nagy Máté) Márki-Zay Pétert hibáztatják a vereségért. Mindenért ő a hibás, a pártvezetők semmiért. Logikus, tapasztalt politikushoz való hozzáállás, de nem igazán gerinces. Ráadásul az a Jakab Péter mondja, akit…..
Az elmúlt 12 év kormányzásának egyik legfontosabb eleme az volt, hogy a médiát megpróbálják megszereni, uralni. Ebben a harcban igazából minden eszköz belefért. Közmédia A közmédia uralása volt talán a legkönnyebb. Több hullámban, de minden olyan műsort megszüntettek, ahol megjelenhetett a vita.…..
Sokan még mindig nem értik, főleg az ultrabalos oldalon, hogy az előválasztás azt is magával hozta, hogy a legtöbb ember nem csak a Fideszt váltaná le, de a régi ellenzéki politikát, politikusokat is. Karácsonynak valószínű megkönnyebbülés a visszalépés, főleg, hogy a bejelentése után a közvetlen…..
Napokig tartó huzavona után eldőlt, hogy Karácsony lép vissza Márki-Zay javára, és ezután az is kiderült, hogy az MSZP, az LMP és a Jobbik sem áll be Márki-Zay Péter mögé, csak a Momentum. Karácsony pártjáról nincs információ, a Párbeszéd mint párt nem nyilatkozott, de Karácsony pártja nehezen…..
...ismét rávilágít arra, hogy 2021-ben még mindig ott tartunk, hogy ez a téma egyáltalán nincs feldolgozva se a nyilvánosság előtt, de családon belül nincs kibeszélve sokszor inkább az áldozatokat sározzák be a rendszer egykori fenntartói és védői nincsenek elszámoltatva a mai napig az ő…..
Hirtelen központi téma lett a Fudan Egyetem budapesti épületeinek terveiből. Az események sorjában:  1. Bejelentették az egyetemi épület felépítésének terveit. 1. Karácsony tiltakozik, a diákvárosért vétózta volna az atlétikai világbajnoksgára épülő stadiont. 3. Fürjes bejelenti, hogy egymás…..
Az ellenzéki előválasztásnak vannak előnyei is, ha minden párt beleegyezik, akkor tényleg egyszerűbb azzal lezárni a jelöltállítás konfliktusait, hogy döntött a nép, a legtöbben a győztest akarják indítani 2022-ben. A procedúra alatt a jelöltek és a győztes is kap egy erős megjelenést a médiában,…..
Választási akciók Bő egy év van hátra a 2022-es választásokig, de már most nagyon aktív a választási kampány. Ennek egyik része, hogy a miniszterelnök bejelentette a 25 év alatti munkavállalók adómentességét. Érdekes, hogy azt mondta, hogy legkésőbb 2022 januárjában. Vagyis lehet, hogy csak egy év…..
Akárcsak négy éve, amikor viszonylag korán, mindenki előtt először beszélt arról Orbán, hogy Trumpot szeretné elnöknek, az idei választási kampányban is hasonlóan nyilatkozott. Már sokkal magabiztosabban és erőteljesebb médiatámogatással fejezte ki reményeit Trump megválasztása mellett, valamint…..
A politikában mindig kellenek az ellenségek, vagy legalábbis az ellenségképek, amik ellen érdemes harcolni. Ezek között lehetnek valódiak és kreáltak. A Fidesz kifejezetten méri, hogy milyen témákba milyen szinten érdemes belemenni, és ez mekkora politikai tőkét hozhat. (A társadalmi törést vagy…..
Kezdjük a tényekkel Az Index hirdetéseiben érdekelt cégben márciusban tulajdonos lett a NER médiavilágában fontos szerepet játszó Vaszily Miklós. Korábban Simicska Lajos, előtte Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozott az újságot kiadó cég. Mindkettő kegyvesztett fideszes oligarcha. Akkor sem…..
Kevesebb mint két év van a következő választásokig, ha nem válik be Török Gábor jóslata az előrehozott választásokról. Ma még nincs miért előrehozni, hiszen a Fidesz továbbra is nyerő helyzetben van, az ellenzék meg keresi önmagát, vagy éppen próbál túlélni. Nézzük meg, hogy állnak az ellenzéki…..
Napok óta erről szól Orbán Viktor legújabb kormányzati vírusvideója.  Mi a célja? Elsődleges célja, hogy megnyugtassa a munkájukat most elveszítőket, hogy ne aggódjanak, a kormány a helyén van, és gondoskodik mindenkiről, így róluk is. A helyzetet felismerő, cselekvő kormányfő képét hivatott…..
Micsoda böszmeség! Ha ez Gyurcsány terve, akkor nem sok esélye van az ellenzéknek az összefogásra nem sok esély van a kormányváltásra  továbbra sem érti, hogy ő még mindig inkább gátja a kormányváltásnak, mint a motorja Dobrev Klárát nem fogja tudni letolni a jobbikos, momentumos, LMP-s…..
Pokorni Zoltánt mostanában sokan támadják, amióta sírva beszélt nyilas nagyapjáról. Valahogy úgy, hogy mindez tiszteletre méltó, de keveset tett. Ezt meg azt meg amazt kellene tennie, és akkor járna el helyesen. Fialától kezdve Braunon át sokan kritizálják. Pokorni volt az, aki 2002-ben apja…..
A főváros nem tudja kifizetni a hiányzó 20 milliárd forintot a szerkezetkész Biodóm befejezéséhez, az állam pedig nem finanszírozza tovább, így várhatóan ez lesz az új fővárosi torzó, mint korábban az úgynevezett Nemzeti-gödör, mai nevén Akvárium.  Miért érdeke ez a kormánynak? Javíthatja az…..